Kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH

Post Reply
ht_90

#101 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by ht_90 »

Komsic svakako nije predsjednik kojeg cu ja izabrat... Al cu prihvatiti njegov izbor ako bude bar 2. po izboru hrvatskog naroda... A to se zna... uvijek se zna... chmeljo bolje da ne kvarimo forum tvojim opaskama ;)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#102 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by Chmoljo »

ht_90 wrote:Komsic svakako nije predsjednik kojeg cu ja izabrat... Al cu prihvatiti njegov izbor ako bude bar 2. po izboru hrvatskog naroda... A to se zna... uvijek se zna... chmeljo bolje da ne kvarimo forum tvojim opaskama ;)
koga briga šta ćeš ti prihvatiti :) je li ovako bolje?
sammo

#103 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by sammo »

Chmoljo wrote:
-LIBERO- wrote:Ma objektivno gledano 90% tih koji mu daju svoj glas ZNAJU da je Zeljko u SDP-u.

Nesto mi to objasnjenje ne zvuci kao rjesenje ove "zagonetke"..al' eto. :D

A ovo sto su spomenuli da rast podrska i hrvatskog glasackog tijela (ovo mrzim kada nas razvrstavam po krvnim zrncima :roll: ) ovo mi je bas danas pricao drug koji radi ta neka istrazivanja za jednu agenciju,i kaze mi i oni su se zacudili da cak i u 99% "hrvatskim" podrucjima Zeljko ima solidnu podrsku,tj. vecu nego na proslim izborima i to osjetno vecu.

Ja necu da pokrecem tu temu,jer se davno prije i previse raspravljalo o tome,a necu da sada to potenciram kao deklarisani simpatizer druge stranke ( :D ),ali ovaj potencijal kojeg realno gledajuci SDP ima u Zeljki je stranka mogla,tj. MORALA ,efikasnije materijalizovati. U najmanju ruku da postignu da 90% ljudi koji glasaju za njega ,isto tako daju svoj glas i stranci.

Jednostavno rjesenje je trebalo biti da ga postave za predsjednika stranke,pa taman samo na toj poziciji "statirao"i onda bi hladno pocistili sve ove stranke ,i to zajedno,na prvim slijedecim izborima.

To bi se desilo u svakoj normalnoj stranci negdje na zapadu,bilo gdje.
da, ali svaka diskutabilna odluka (koju svako mora napraviti prije ili kasnije) bi bila okarakterisana kao: "Zlaja vlada iz sjene.", "I on je džubre kao i ostali", "Ma ustaša je to, da ima hiljadu zlatnih ljiljana." itd. itd.

lično, mislim da ima odriješenije ruke dok nije predsjednik stranke. i samim tim će mu lakše biti priskrbiti veliki dio glasačkog tijela.

a pazi, nije samo ono što sam ti rekao da ne znaju ljudi da je u SDP-u, nego samo ti želim dati primjer o političkoj nepismenosti naših ljudi. mene bolan ljudi pitaju hoće li Lagumdžija zabraniti Islam ako pobijedi :mrgreen: ok, i to je ekstrem, ali koliko je onih kojih u podsvijesti to imaju, koji u podsvijesti imaju "nasljednike onih koji su vam 50 godina zabranjivali kako da se zovete i izjašnjavate, 50 godina otimali vam zemlju i na kraju udružili se sa četnicima da vas kolju"... e na ovo zadnje masa njih pada. evo imaš milion njih ovdje koji stavljaju znak jednakosti između kounjara i "JNA" iz, recimo Dobrovoljačke... po potrebi takvi komunisti postaju SDP-ovci. to možeš ovdje i sam vidjeti. a to su nam informatički pismeni ljudi :)

imaš ti još strahova, recimo gubitak posla u administraciji :mrgreen: (mada će mi Alphons reći da je u Tuzli obratna situacija) :mrgreen:

ali možda nisam u pravu, ali nekako počesto imam taj osjećaj, da se naš narod boji bilo kakvih promjena, pa samim tim i napretka. milion ljudi kupuje Avaz, ali opet ih ne voli. zašto ne kupuje nešto drugo? nije navikao. milion ljudi ide u Cro na more iako ima para za drugu destinaciju gdje ga neće tretirati kao "štetu hrvatskom turizmu", ali on opet ide dole. nije navikao. ima šeset milja za auto boli glava, on opet kupi golfa :mrgreen:

ispravi me ako griješim. :-D

P.S. spominješ stranke na zapadu, naš narod je balkanski. :mrgreen: da imaš stranku sa zapada, ne bi ni prešla izborni prag :mrgreen:
Koji nas narod? Ili si mozda mislio nasi narodi?
Chmoljo

#104 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by Chmoljo »

sammo wrote:
Chmoljo wrote:
da, ali svaka diskutabilna odluka (koju svako mora napraviti prije ili kasnije) bi bila okarakterisana kao: "Zlaja vlada iz sjene.", "I on je džubre kao i ostali", "Ma ustaša je to, da ima hiljadu zlatnih ljiljana." itd. itd.

lično, mislim da ima odriješenije ruke dok nije predsjednik stranke. i samim tim će mu lakše biti priskrbiti veliki dio glasačkog tijela.

a pazi, nije samo ono što sam ti rekao da ne znaju ljudi da je u SDP-u, nego samo ti želim dati primjer o političkoj nepismenosti naših ljudi. mene bolan ljudi pitaju hoće li Lagumdžija zabraniti Islam ako pobijedi :mrgreen: ok, i to je ekstrem, ali koliko je onih kojih u podsvijesti to imaju, koji u podsvijesti imaju "nasljednike onih koji su vam 50 godina zabranjivali kako da se zovete i izjašnjavate, 50 godina otimali vam zemlju i na kraju udružili se sa četnicima da vas kolju"... e na ovo zadnje masa njih pada. evo imaš milion njih ovdje koji stavljaju znak jednakosti između kounjara i "JNA" iz, recimo Dobrovoljačke... po potrebi takvi komunisti postaju SDP-ovci. to možeš ovdje i sam vidjeti. a to su nam informatički pismeni ljudi :)

imaš ti još strahova, recimo gubitak posla u administraciji :mrgreen: (mada će mi Alphons reći da je u Tuzli obratna situacija) :mrgreen:

ali možda nisam u pravu, ali nekako počesto imam taj osjećaj, da se naš narod boji bilo kakvih promjena, pa samim tim i napretka. milion ljudi kupuje Avaz, ali opet ih ne voli. zašto ne kupuje nešto drugo? nije navikao. milion ljudi ide u Cro na more iako ima para za drugu destinaciju gdje ga neće tretirati kao "štetu hrvatskom turizmu", ali on opet ide dole. nije navikao. ima šeset milja za auto boli glava, on opet kupi golfa :mrgreen:

ispravi me ako griješim. :-D

P.S. spominješ stranke na zapadu, naš narod je balkanski. :mrgreen: da imaš stranku sa zapada, ne bi ni prešla izborni prag :mrgreen:
Koji nas narod? Ili si mozda mislio nasi narodi?
ne brini se sammo, nisam mislio na tebe. moja krv je čista, ne miješam se sa nacionalistima. :D
ht_90

#105 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by ht_90 »

chmeljo pobogu, nacionalisti su dio tvog naroda... ?? zar nisu?
ne razumijem, ako svoj glas ne das zeljku, nacionalista si neprijatelj drzave... uh ljudi, ne mjesate se s nacionalistima isti ste oni na kraju krajeva, jer prosjecnom glasacu hdz-a onaj koji glas da komsicu je" balija".. ja razliku ne vidim
Chmoljo

#106 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by Chmoljo »

ht_90 wrote:chmeljo pobogu, nacionalisti su dio tvog naroda... ?? zar nisu?
ne razumijem, ako svoj glas ne das zeljku, nacionalista si neprijatelj drzave... uh ljudi, ne mjesate se s nacionalistima isti ste oni na kraju krajeva, jer prosjecnom glasacu hdz-a onaj koji glas da komsicu je" balija".. ja razliku ne vidim
ma ne kontaš ti mene. nije bitno :mrgreen: znači da sam u pravu :mrgreen:
ht_90

#107 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by ht_90 »

rasprava s tobom prava apstrakcija i metafizika ... izvini žižek nisam te prepozno
Chmoljo

#108 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by Chmoljo »

za tebe gospodin žižek.
travnik

#109 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by travnik »

Gluho bilo, to su patriote, kakve BA nacionaliste :D
Chmoljo

#110 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by Chmoljo »

travnik wrote:

ni ti ne kontaš. ko vam je kriv. :mrgreen:
ht_90

#111 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by ht_90 »

Chmoljo wrote:za tebe gospodin žižek.
zar nije drug?
Chmoljo

#112 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by Chmoljo »

ht_90 wrote:
zar nije drug?
za tebe gospodin.
therrarrius

#113 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by therrarrius »

Chmoljo i ht_90 ne spamajte :lol: :lol:
ht_90

#114 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by ht_90 »

Chmoljo wrote:
ht_90 wrote:
zar nije drug?
za tebe gospodin.
a za mene licno....XD
ma bolje da ne pricamo o tom sta si za mene...
Chmoljo

#115 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by Chmoljo »

ht_90 wrote: a za mene licno....XD
ma bolje da ne pricamo o tom sta si za mene...
znam ja to i bez toga. to mi je samo kompliment. :)
travnik

#116 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by travnik »

Chmoljo wrote:
travnik wrote:

ni ti ne kontaš. ko vam je kriv. :mrgreen:
Jadan kvazi-liberalan i kvazi-građanski pokušaj da se ispadne superioran u raspravi, a pri tome bježeći od argumenata, dobacivajući kojekakve "intelektualne" dosjetke, misleći da se tim postiže neki veći nivo u odnosu na druge, a u biti samo se hrani svoj vlastiti iskompleksirani ego i pokazuju manjkavosti sopstvenih stajališta.
Chmoljo

#117 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by Chmoljo »

travnik wrote:
Jadan kvazi-liberalan i kvazi-građanski pokušaj da se ispadne superioran u raspravi, a pri tome bježeći od argumenata, dobacivajući kojekakve "intelektualne" dosjetke, misleći da se tim postiže neki veći nivo u odnosu na druge, a u biti samo se hrani svoj vlastiti iskompleksirani ego i pokazuju manjkavosti sopstvenih stajališta.
i?
vee-jay

#118 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by vee-jay »

zivio drug komsic
:D :bih: :evil: :bih: :thumbup:
ht_90

#119 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by ht_90 »

Zivio zivio XD
Ima svu podrsku odAvde je je je je je, odAnte je je je je je i od Jove
vee-jay

#120 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by vee-jay »

ht_90 wrote:Zivio zivio XD
Ima svu podrsku odAvde je je je je je, odAnte je je je je je i od Jove
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Duje Parangal

#121 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by Duje Parangal »

dakle zbog cega je komsic ovoliko popularan? zato sto je kao "zeljko" dao par izjava i zato sto mu konkurencija nije "haris".

zamislite da je bosana ustrojena onako kako bi zeljko deklarativno volio - jedan predsjednik? tad bi mu konkurencija bio haris i tad bi se izbori morali dobijati na drugacije izjave. zapravo, tad mu nikakve izjave ne bi pomogle. mozda bi morao da pokaze sta stvarno zna, a ne zna nista. a i da zna, opet bi mu konkurencija bio haris.

dakle zeljko je prozvod sistema. upala mu kasika u med da sa par izjava moze pobjedit "martina" a zalaze se za bosnu u kojoj ce se takmicit sa "harisom".

ko biva, on bi da srusi sistem zahvaljujuci kojem je na poziciji i zato nam je drag pa cemo ga izglasat kako bi sutra mogao "haris" sam da vlada.
shkembe

#122 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by shkembe »

ja nisam hrvat mada me tako deklarisu ja sam bosanac srecem i dusom bosanac katolicke vjeroispovjesti!nenavijam za Dinamo nenavijam ni za hajduk ali zato navijam za ZELJU a bgm i za ZELJKA i glasacu srcem i dusom za njega i boli me ba za nekog debila iz mostara "VELIKOG HRVATA" za koga ce on glasat i ako mu se nesvidja Zeljko i to me boli briga ima nas katolika puno koji ce glasat za Zeljka i tako da niko nema pravo rec da on muslimane zastupa!!
vaučer

#123 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by vaučer »

Grozan izbor ove godine, loša berba i gotovo..
Glasat ću vjerojatno za nekog autsajdera, tek da mi glas ne završi kod Borjane Krišto.
vaučer

#124 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by vaučer »

shkembe wrote:ja nisam hrvat mada me tako deklarisu ja sam bosanac srecem i dusom bosanac katolicke vjeroispovjesti!nenavijam za Dinamo nenavijam ni za hajduk ali zato navijam za ZELJU a bgm i za ZELJKA i glasacu srcem i dusom za njega i boli me ba za nekog debila iz mostara "VELIKOG HRVATA" za koga ce on glasat i ako mu se nesvidja Zeljko i to me boli briga ima nas katolika puno koji ce glasat za Zeljka i tako da niko nema pravo rec da on muslimane zastupa!!
Mislim da on prvenstveno zastupa svoju stranku a tebi ne bi škodilo otvoriti kakav pravopis kojim već jezikom da pišeš.
shkembe

#125 Re: KANDIDAT ZA HRVATSKOG CLANA PREDJSEDNISTVA

Post by shkembe »

cim si mi odgovorio razumio si sta sam napisao!a jarane ja cu glasat za njega ti kako pises sigurno neces tako da me nazanima sta ti pises!pa sta i ako zastupa SDP sta?ohladi glavu prosetaj!
Post Reply