Onog podsjecam na Gotovinu, tebe na Mladica... Blago li se vama...Suti i trpi wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Podsjecas me na Mladica koji je reko da su Bosnjaci u Srebrenici platili za ono sto je Srbima ucinio Naser Oric.
Poslije Bljeska slijedi Oluja...
- Alfons Kauders
#101 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...
- felipe kajetano
#102 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...
Jarane Hrvatska je svoj posao odradila, na kraju su dobili cak i vise nego sto su '91 mogli i sanjati, Hrvatska bez Srba..pa imal' sta ljepse iz ugla prosjecnog domoljubnog Hrvata?Richard Sorge wrote:
Pa niko pametan ne kaze da nije bilo zlocina u oluji .. barem niko koga bi bilo vrijedno slusati ... pa rat je zlocin sam po sebi ... samo ne kontam sta hocesh da kazesh .. da zbog baba koje su umirale na petrovackoj cesti u zapreznim kolima a koje nisu nista znale o velikoj srbiji .. je trebalo ostaviti cetvrtinu Hrvatske u sastavu velike srbije ?? Hrvatska politika tog doba ako nije zlocinacka onda je bila vrlo blizu iste ... samo jedini koji nemaju pravo da joj to prigovaraju ( jer su cinili josh gore ) su oni koji su vodili srpsku politiku tog doba. Uz jos cinjenicu da je slobo za svoje potrebe i tamo utisao pametne srbe ... i doveo one .. koji su uradili sve ono sto je tudzman oduvjek sanjao ... pruzili mu priliku da ih " ocisti " . Uostalom ti ljudi su se pobunili protiv Drzave Hrvatske - jedino sto ih je moglo oprati je da im pobuna uspije - nije uspjela, kazna je bila neminovna, na kraju krajeva na naprednom zapadu jedan od rijetkih zlocina za koji jos uvijek vazi smrtna kazna je izdaja drzave.
@nosara vam je pokusao objasniti da te akcije i takav rasplet situacije nisu donijele nista dobro BiH, niti Bosnjackom narodu, al' ajd shvatam da se zbog "ljubavi" prema Srbaljima od sume ne moze vidjeti drvo
Hrvatska je saucesnik u onom protiv cega se svi na ovom forumu deklarativno bore, zbog takve politike Hrvatske je u znacajnoj mjeri osakacen Anex 7,ne mogu shvatiti kome nije jasno da je ovim akcijama teritorija podijeljena izmedju Hrvata i Srba.Knin i Krajinu su naselili izbjeglicama iz BiH dajuci im svaku vrstu povlastica samo da tu ostanu, na vjekovnim hrvatskim teritorijama Knina, Benkovca itd itd...tim akcijama teritorij HR je prosiren i u BiH. ja sam bas za vikend obisao onaj dio oko Glamoca, Grahova, Drvara...od "sahara" se ne moze proci, zastava BiH sam vidio slovom i brojem 0(nula)
Aj dont biLiv u neke stvari i kako ljudi plitko razmisljaju
- Suti i trpi
#103 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...
Ne znam za tebe, ali ja ne slavim ratna stradanja. Ja slavim kaznjavanje ratnih zlocinaca. Hajmo svi na ulice kada Karadzica osude za ratne zlocine, hajmo tada proslavit pravdu. Ja ne mogu slavit akciju u kojoj su ubijani nevini ljudi, NE MOGU. Nisam sastavljen od takvog materijala.Alfons Kauders wrote:Pobogu, pa zasto je ne bi slavili?! To je pobjeda protiv nasih neprijatelja, pobjeda protiv onih istih koji su nas izgladnjivali i ubijali ko kerove 3.5 godine...Suti i trpi wrote: Nije trebalo. Bez obzira na sve, oslobodjenje Hrvatske je potpuno legitimno i legalno. Koliko vidim, to niko ne spori. Cak mi ne smeta odusveljenje Hrvata, jer im je oluja dala potpuni suverenitet... Smeta mi sto se ta pobjeda slavi u BiH... Smeta mi jer je to odusevljenje vjetar u ledja nacionalistima i sovinistima na svim stranama, a noz u ledja nastojanju da BiH jednom bude normalna drzava. U tome je stvar.
Ako svake godine na ovu i slicnu godisnjicu budemo dizali tenzije i slavili tudjiji poraz, ova drzava nikada nece biti dobro mjesto za zivljenje.
Sjecam se kako sam se osjecao kad smo culi na radiju da je HV krenula na Krajinu - svi su znali da je Bljesak pocetak kraja, Oluja je manje-vise kraj...
Nadrealisti bi rekli da je svega 2 mjeseca nakon pocetka Oluje "izbio" mir - ako to nije povod za slavlje, onda fakat ne znam sta jeste.
P.S. Valjda znas da ce tvoje radovanje proizvest bjes kod onih drugih. Valjda znas da ce se i oni radovat za neku svoju pobjedu, pa da ce to kod tebe proizvest bjest. Gdje to vodi tebe i one druge?
- felipe kajetano
#104 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...
Dje ste ti i Zeljko u svemu ovom?Alfons Kauders wrote:
Uostalom ne vidim zasto se nakon 15 godina Srbi i Hrvati jos uvijek ne mogu sloziti oko nekih stvari. Hrvatima je bio cilj da naprave drzavu, Marticevim Srbima je bio cilj da zive u Srbiji -i jedni i drugi su uspjeli.
- Suti i trpi
#105 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...
Covjece, ti si napiso da je Slobo kriv sto su hrvatske jedinice pobile nevine starce i djecuAlfons Kauders wrote:Onog podsjecam na Gotovinu, tebe na Mladica... Blago li se vama...Suti i trpi wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Podsjecas me na Mladica koji je reko da su Bosnjaci u Srebrenici platili za ono sto je Srbima ucinio Naser Oric.
- Alfons Kauders
#106 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...
Ti fakat ne volis citati ono sto drugi napisu? Lijepo sam rekao zasto je meni taj datum bitan, zato jer je rat zavrsen svega dva mjeseca kasnije. A jazuk, bas je dobro svima isao sverc dok raja gine - da se pitalo lokalne idiote, dan danas bi se ratovalo...Suti i trpi wrote:
Ne znam za tebe, ali ja ne slavim ratna stradanja. Ja slavim kaznjavanje ratnih zlocinaca. Hajmo svi na ulice kada Karadzica osude za ratne zlocine, hajmo tada proslavit pravdu. Ja ne mogu slavit akciju u kojoj su ubijani nevini ljudi, NE MOGU. Nisam sastavljen od takvog materijala.
P.S. Valjda znas da ce tvoje radovanje proizvest bjes kod onih drugih. Valjda znas da ce se i oni radovat za neku svoju pobjedu, pa da ce to kod tebe proizvest bjest. Gdje to vodi tebe i one druge?
Ako ne mozes slaviti akciju u kojoj su ubijani nevini ljudi, onda nemoj slaviti ni pobjedu nad Njemackom u Drugom Svjetskom.
A sto se tice bijesa "drugih", zaboli me kurac. Svako ko je podrzavao Marticeve divljake je ili fasista ili jebeno ogranicen, tako da mi bas i nije stalo do njihovog misljenja.
- Alfons Kauders
#107 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...
U svojoj nevjeri, na svojoj zemlji.felipe kajetano wrote:Dje ste ti i Zeljko u svemu ovom?Alfons Kauders wrote:
Uostalom ne vidim zasto se nakon 15 godina Srbi i Hrvati jos uvijek ne mogu sloziti oko nekih stvari. Hrvatima je bio cilj da naprave drzavu, Marticevim Srbima je bio cilj da zive u Srbiji -i jedni i drugi su uspjeli.
- felipe kajetano
#108 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...
Ako tako kazes..okAlfons Kauders wrote:
U svojoj nevjeri, na svojoj zemlji.
- Alfons Kauders
#109 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...
Naravno da mi je drago.felipe kajetano wrote: ja sam bas za vikend obisao onaj dio oko Glamoca, Grahova, Drvara...od "sahara" se ne moze proci, zastava BiH sam vidio slovom i brojem 0(nula)....nadam se da je @alfonsu jako drago zbog toga
![]()
Aj dont biLiv u neke stvari i kako ljudi plitko razmisljaju
Ako nam je vec sudjeno da nam neko poklopio dobar dio zemlje, a jeste, ja bi radije da to budu gospoda ljudi.
Da vidimo malo standard...
Vidis, jos uvijek u Srbiji nisu naucili da nije pametno stampati bezvrijedne dinare kad zafali love.
- felipe kajetano
#110 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...
Svako ima svoje priorietete, nema sta car si
...sta napisa cojek i osta ziv 
Care moj..na tim teritorijama bolji status imaju Srbi od naroda kojem pripadas, cak i nakon svega sto se desilo u proslosti...sad likuj i posalji Gotovini bombonjeru
Care moj..na tim teritorijama bolji status imaju Srbi od naroda kojem pripadas, cak i nakon svega sto se desilo u proslosti...sad likuj i posalji Gotovini bombonjeru
Last edited by felipe kajetano on 04/08/2010 12:37, edited 2 times in total.
-
bicebolje
#111 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...
U RS se svaki dan slavi neka pobjeda.
Evo današnje http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=25702
U čemu je problem ako Bošnjaci i Hrvati slave svoje pobjede ?
Evo današnje http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=25702
U čemu je problem ako Bošnjaci i Hrvati slave svoje pobjede ?
- Banksy
#112 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...
Kakva ba Zenica, ovaj je vidio Zenicu koliko ti Rudo ...ultima_palabra wrote:
Za mene je Željo osvojio Ligu prvaka, šta me briga što svijet kaže da je Inter
Govorimo o međunarodno priznatim kategorijama...
A nisam znao da se u Zenici u ratu čitao Garašanin i Dobrica
Hrvatski Srbi su krenuli u avanturu otimanja tuđeg, u avanturu pravljenja države u državi.
Velika avantura, veliki rizik, velika kocka.
Nisu uspjeli. Za sve što slijedi nek se obrate onima koji su ih u tu avanturu gurnuli, koji su im rekli da ubijanjem i protjerivanjem svojih dojučerašnjih komšija mogu ostvariti ideju Velike Srbije, onima koji su im rekli da im je bliži kruševački Srbin od prvog komšije, a ovi im povjerovali.
Sam pao, sam se ubio.
Baš kako je preksinoć na RTRS-u to savršeno objasnio zastupnik u Hrvatskom saboru Ratko Gajica.
- Alfons Kauders
#113 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...
Da, meni je prioritet zaraditi pristojnu lovu za sebe i svoju porodicu.felipe kajetano wrote:Svako ima svoje priorietete, nema sta car si...sta napisa cojek i osta ziv
I Hrvati ne furaju toliko narodnjake...
- Suti i trpi
#114 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...
Alfons Kauders wrote:Naravno da mi je drago.felipe kajetano wrote: ja sam bas za vikend obisao onaj dio oko Glamoca, Grahova, Drvara...od "sahara" se ne moze proci, zastava BiH sam vidio slovom i brojem 0(nula)....nadam se da je @alfonsu jako drago zbog toga
![]()
Aj dont biLiv u neke stvari i kako ljudi plitko razmisljajuBolje sahovska tabla od onog plusa sa cetiri kifle.
![]()
Ako nam je vec sudjeno da nam neko poklopio dobar dio zemlje, a jeste, ja bi radije da to budu gospoda ljudi.Radije bi npr. da smo pod austrougarskom cizmom nego turskom - isto tako bi radije da smo pod sahovnicom nego pod opankom.
![]()
Da vidimo malo standard...Prosjecna placa u 'Rvackoj 750 eura...
U Srbiji 330
sa tendencijom daljeg pada...
Ja vise sedmicno zaradim jebote....
![]()
Vidis, jos uvijek u Srbiji nisu naucili da nije pametno stampati bezvrijedne dinare kad zafali love.Da su to skontali sredinom osamdesetih, Slovenija i Hrvatska ne bi bjezale od beogradskih ekonomskih strucnjaka ko djavo od krsta...
Ali sad vise nema deviza iz drugih republika da popunjavaju rupe i nema vise ratovanja da se narodu zamazu oci...
Mesicu jesi to ti
Do ove fasisticke izjave (u kojoj si naso opravdanje za ubijanje i krivicu prebacio na nekog drugog, a ne na prave ubice... bas kao sto su to nekada radili Hitler ili Musolini, pa i Kradzic i Mladic u proslom ratu) smatro sam te korektnim covjekom, ali nakon fasisticke bljuvotine, opo si mi u ocima, ako ti to nesto znaci u zivotute nesretne babe i djecu nisam ubio ni ja, ni komsija Ante, vec Slobo i njegovi lakeji
Ja sam sa ovom temom zavrsio, nastavite sa proslavom, ne bih da vam smetam...
- felipe kajetano
#115 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...
Nakon price o "saharama" u Grahovu, i kako je teritorija HR fakticki prosirena na BiH onim akcijama koje su ti tako mile, pitas me da li bi zivio u Splitu ili KragujevcuAlfons Kauders wrote:Da, meni je prioritet zaraditi pristojnu lovu za sebe i svoju porodicu.felipe kajetano wrote:Svako ima svoje priorietete, nema sta car si...sta napisa cojek i osta ziv
Nekom je prioritet da jede koru s drveca i fura nacionalizam, a takvih budala ne fali ni u jednom narodu.
I Hrvati ne furaju toliko narodnjake...Imaju lijepu obalu, dobro vino, prilicno dobru gastronomsku ponudu...
Iskreno, ne vidim nijednu prednost na strani Srbije
Gdje bi ti radije zivio? U Kragujevcu ili u Splitu?
- Alfons Kauders
#116 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...
Kh kh...Suti i trpi wrote:Alfons Kauders wrote:Naravno da mi je drago.felipe kajetano wrote: ja sam bas za vikend obisao onaj dio oko Glamoca, Grahova, Drvara...od "sahara" se ne moze proci, zastava BiH sam vidio slovom i brojem 0(nula)....nadam se da je @alfonsu jako drago zbog toga
![]()
Aj dont biLiv u neke stvari i kako ljudi plitko razmisljajuBolje sahovska tabla od onog plusa sa cetiri kifle.
![]()
Ako nam je vec sudjeno da nam neko poklopio dobar dio zemlje, a jeste, ja bi radije da to budu gospoda ljudi.Radije bi npr. da smo pod austrougarskom cizmom nego turskom - isto tako bi radije da smo pod sahovnicom nego pod opankom.
![]()
U Srbiji 330
![]()
Vidis, jos uvijek u Srbiji nisu naucili da nije pametno stampati bezvrijedne dinare kad zafali love.Da su to skontali sredinom osamdesetih, Slovenija i Hrvatska ne bi bjezale od beogradskih ekonomskih strucnjaka ko djavo od krsta...
Ali sad vise nema deviza iz drugih republika da popunjavaju rupe i nema vise ratovanja da se narodu zamazu oci...
![]()
![]()
![]()
![]()
Mesicu jesi to ti? Ko o cemu, Mesic o opancima
.
Do ove fasisticke izjave (u kojoj si naso opravdanje za ubijanje i krivicu prebacio na nekog drugog, a ne na prave ubice... bas kao sto su to nekada radili Hitler ili Musolini, pa i Kradzic i Mladic u proslom ratu) smatro sam te korektnim covjekom, ali nakon fasisticke bljuvotine, opo si mi u ocima, ako ti to nesto znaci u zivotute nesretne babe i djecu nisam ubio ni ja, ni komsija Ante, vec Slobo i njegovi lakeji. Ipak, vjerujem da si ovo napiso u trenutcima nepromisljenosti... Ako priznas, sve ti je oprosteno
.
Ja sam sa ovom temom zavrsio, nastavite sa proslavom, ne bih da vam smetam...
te nesretne babe i djecu nisam ubio ni ja, ni komsija Ante, vec Slobo i njegovi lakeji
I jos nesto... Ako vec hoces da me vrijedjas opsuj mi nesto, ali nemoj me porediti sa Mladicem i nazivati fasistom. Jeftino druze, pravo jeftino...
- nosara
#117 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...
Jel' ovo post bogat ironijom, ili ozbiljan osvrt...?Alfons Kauders wrote:Naravno da mi je drago.felipe kajetano wrote: ja sam bas za vikend obisao onaj dio oko Glamoca, Grahova, Drvara...od "sahara" se ne moze proci, zastava BiH sam vidio slovom i brojem 0(nula)....nadam se da je @alfonsu jako drago zbog toga
![]()
![]()
![]()
U Srbiji 330
![]()
Ne mogu da vjerujem da si ti sklon biranju izmedju govneta i onog sto je cuko posr'o...
I, vjeruj mi, nasi susjedi i komsije su u pet deka primitivna stoka... Cim malo zagrebes po povrsini dzigara prokulja u oba slucaja...
A da nas gotive, nije da nije, u oko tri i po ulice u par vecih gradova lijepe njihove i u par soba stana gospodje Vesne Pesic...
- Alfons Kauders
#118 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...
Da... Mislim da je to sasvim fer pitanje. Ja bi radije u Splitu - gotivniji grad, vise love...felipe kajetano wrote: Nakon price o "saharama" u Grahovu, i kako je teritorija HR fakticki prosirena na BiH onim akcijama koje su ti tako mile, pitas me da li bi zivio u Splitu ili Kragujevcu?
Provedem dobar dio godine u Hrvatskoj, imam kucu dole........palamudis o zivotnom standardu zemalja u kojima ne zivis,
Ne, o toj "ljubavi" odnosno nedostatku iste si ti pricao, nicim izazvan. Ja rijec nisam rekao, a ne znam ni zasto bi jer ne dijelim tvoje misljenje o Hrvatima...pricas o ljubavi koju Hrvati gaje spram naroda kom pripadas....ajde smisli nesto bolje sveHa ti
- Alfons Kauders
#119 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...
hm...nosara wrote: Jel' ovo post bogat ironijom, ili ozbiljan osvrt...?
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#120 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...
Te "šahare" (one "vitičaste") su legitimne zastave jednog konstitutivnog naroda u BiH. Kad se mogu u manjem entitetu vijoriti trobojke sa ocilima na svakoj raskrsnici u svakoj kasabi, ne znam što ne bi i šahare dole. Koliko si vidio zastava BiH (slovom i brojem molim te), recimo, na putu od Doboja do BL? Jeste, proširena je Hrvatska, eno i u Doljanima je granica pomaknuta 200njak metara u teritoriju BiH i šta sad? Važno je da je Drina ondje gdje i bila, a onaj mali dio kod prijelaza Pavlovića most će se vratiti na polaznu poziciju.felipe kajetano wrote:Nakon price o "saharama" u Grahovu, i kako je teritorija HR fakticki prosirena na BiH onim akcijama koje su ti tako mile, pitas me da li bi zivio u Splitu ili Kragujevcu?.....palamudis o zivotnom standardu zemalja u kojima ne zivis, pricas o ljubavi koju Hrvati gaje spram naroda kom pripadas
....ajde smisli nesto bolje sveHa ti
-
Richard Sorge
#121 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...
Pa ja ti to sam i rekoh - a bilo je tamo i pametnijih ljudi, ako nishta, znali su kako ne moze ... brzo su ih sklonili ... iz beograda .... a srbi u tzv rsk .. su uradili sve ono sto je tudjman oduvjek sanjao .. na tacni mu dali priliku da ih " ocisti " zauvijek iz RH ... i to uz svesrdnu pomoc beograda a Boga mi i uz pomoc vrs iz BiH ( nije nafta dzaba dolazila ) ... ne morash mi vjerovati .. ali zakopaj se malo u dokumente o tome ... ili pogledaj film " pad krajine " u produkciji B92 iz beograda ( inace iznenadjujuce dobro napravljen dokumentarac ) pa cesh vidjeti. Samo tebi se izgleda lakse koncentrisati na ono sto je POSLJEDICA loshe vodjene politike ... nego realno sagledati uzroke koji su do toga doveli. A suha istorijska cinjenica ostaje da su: a.) srbi u hrvatskoj izabrali pogresnu i zlocinacku politiku da prate i b.) da su to platili (pre)visokom cijenom. Ispod tih A i B .. lezi milion malih licnih tragedija ... ne samo prema srbima ... nisu bash ni hrvati dobro prosli gdje su zavisili od milosti heroja poput seselja i arkana. I sad mislish da zbog tih licnih tragedija ljudi treba da zale za slomom jednog u sustini vrlo zlocinackog projekta ?? Bolje bi bilo da za sebe izvuces pouke kako prolaze oni koji pristanu da budu sitan kusur u beogradskim racunima. Kako god me shvatio - ja znam da ne govorim kao mrzitelj. A upravo je to nesto sto se po mom misljenju, vjerovao ili ne, postao ja mrzitelj ili ne, desava i sada u Bosni. Nisam sretan zbog toga ... ali bi jos manje bio sretan da ideologija i ostvarenje zlocina ostane realnost. Shvati kako hocesfelipe kajetano wrote:Jarane Hrvatska je svoj posao odradila, na kraju su dobili cak i vise nego sto su '91 mogli i sanjati, Hrvatska bez Srba..pa imal' sta ljepse iz ugla prosjecnog domoljubnog Hrvata?Richard Sorge wrote:
Pa niko pametan ne kaze da nije bilo zlocina u oluji .. barem niko koga bi bilo vrijedno slusati ... pa rat je zlocin sam po sebi ... samo ne kontam sta hocesh da kazesh .. da zbog baba koje su umirale na petrovackoj cesti u zapreznim kolima a koje nisu nista znale o velikoj srbiji .. je trebalo ostaviti cetvrtinu Hrvatske u sastavu velike srbije ?? Hrvatska politika tog doba ako nije zlocinacka onda je bila vrlo blizu iste ... samo jedini koji nemaju pravo da joj to prigovaraju ( jer su cinili josh gore ) su oni koji su vodili srpsku politiku tog doba. Uz jos cinjenicu da je slobo za svoje potrebe i tamo utisao pametne srbe ... i doveo one .. koji su uradili sve ono sto je tudzman oduvjek sanjao ... pruzili mu priliku da ih " ocisti " . Uostalom ti ljudi su se pobunili protiv Drzave Hrvatske - jedino sto ih je moglo oprati je da im pobuna uspije - nije uspjela, kazna je bila neminovna, na kraju krajeva na naprednom zapadu jedan od rijetkih zlocina za koji jos uvijek vazi smrtna kazna je izdaja drzave.
- osa
#122 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...
to počiniše pripadnici atj lučko i danas se odgovorni za to nalaze u zatvoru i čekaju suđenje, ako primjećuješ ovdje piše pripadnici specijalnih jedinica, svaka p.u. naime imala je specijalnu jedinicu, zločin ima ime i prezime, a taj koji spominješ desio se poslije oluje, i naravno za to treba odgovarati, naravno i oni koji su ga zataškavali, pa i sam general markać....kv99 wrote:Jel to ona Specijalna Jedinica ciji se komadant nalazi na optuzenickoj klupi za RATNE ZLOCINE koji su pocinili pripadnici te specijalne jedinice koji ne samo da su pocinili te zlocine vec su pokusali da ih prikriju ( lazni izvjestaji, fabriciranje dokaza, lazna svjedocenja itd ) i sve to u sluzbenim dokumantima i od sluzbenih lica na visokim polozajima iz te jediniceosa wrote:ovo je istina o oluji, ukratko, ali spomenute sve bitne stvari, obratiti pažnju na podvučeno, ponos i slava, ništa drugo.....
Tzv. Krajina, koju je branilo 40 tisuća vojnika, nestala je za pet dana pod naletom oko 130 tisuća pripadnika profesionalnih gardijskih brigada (1., 2., 4., 7., i 9.) i specijalnih jedinica MUP-a (koje su iznijele najveći teret i postigle najznačajnije uspjehe u akciji), redovnih brigada HV-a i domobranskih pukovnija.
"
- felipe kajetano
#123 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...
1946 wrote:Te "šahare" (one "vitičaste") su legitimne zastave jednog konstitutivnog naroda u BiH. Kad se mogu u manjem entitetu vijoriti trobojke sa ocilima na svakoj raskrsnici u svakoj kasabi, ne znam što ne bi i šahare dole. Koliko si vidio zastava BiH (slovom i brojem molim te), recimo, na putu od Doboja do BL? Jeste, proširena je Hrvatska, eno i u Doljanima je granica pomaknuta 200njak metara u teritoriju BiH i šta sad? Važno je da je Drina ondje gdje i bila, a onaj mali dio kod prijelaza Pavlovića most će se vratiti na polaznu poziciju.felipe kajetano wrote:Nakon price o "saharama" u Grahovu, i kako je teritorija HR fakticki prosirena na BiH onim akcijama koje su ti tako mile, pitas me da li bi zivio u Splitu ili Kragujevcu?.....palamudis o zivotnom standardu zemalja u kojima ne zivis, pricas o ljubavi koju Hrvati gaje spram naroda kom pripadas
....ajde smisli nesto bolje sveHa ti
Naravno...nemam nista protiv zastava hrvatskog naroda, samo razlika izmedju RS-a i tog dijela je sto u RS-u mozes vidjeti i zastave BiH pored srpske trobojke..bar na drzavnim institucijama.Evo iz prve ruke da ti kazem na "gradini" u Doboju, to je ona tvrdjava koja dominira gradom zajedno stoje i jedna i druga.
Za boldirano...pa nista druze, eto Rvacke u Mostaru..nije problem, bar meni....sad pokusaj skonat kome to najvise smeta...il' kako vidim mozda uopste ne smeta....izvinjavam se svima, pogresno sam sve protumacio
- nosara
#124 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...
hercegovac_pravi (tema o odnosu susjeda prema BiH) nadam se da nece zamjerit, jednostavno se odlicno uklapa u ovu "svecarsku" atmosferu

Nastavite se prostirat..."Samo ću se osvrnuti na ovaj dio tvoga posta jer ostatak je "niĐe veze" što bi kod nas rekli..
Tuđman je dijelio BiH sa Miloševićem i tu nema nikakve sumnje. Razvoj događaja na terenu to potvrđuje, zvanična dokumentacija to potvrđuje, svjedoci to potvrđuju..dakle u to više nema sumnje. Tuđman nikada nije mogao čak ni sakriti svoju mržnju prema svemu muslimanskom, bezbroj je svjedočenja koja to potvrđiju.
Nikako u dogovoru sa jednim...protiv trećeg![]()
Jesi li ikada pročitao osnovu sporazuma (ponovo dokument ti je dostupan na icty.org) iz Graca ili sporazuma Boban-Karadžić? Sve ti tamo piše...
Tuđman je pokušao na silu protjerati Bošnjačko stanovništvo sa teritorija koje je bivša tzv hzhb samo-proklamovala kao hrvatske teritorije. U procesu etničkog čišćenja korištene su iste metode kakve su koristila četnička gamad...konc logori, masovne egzekucije, silovanja, mučenja, progoni..itd..itd..
Sve je jasno kao dan..nema više čak ni sumnje u to koliki je Franjo Tuđman bio zločinac, ništa manji od Miloševića Karadžića i ostale zločinačke bulumente i genetskog otpada ljudskog roda. Upravo zbog toga i jeste označen kao dio udruženog zločinačkog poduhvata."
- Alfons Kauders
#125 Re: Poslije Bljeska slijedi Oluja...
Eto i Srbije u cijeloj RS,felipe kajetano wrote: Za boldirano...pa nista druze, eto Rvacke u Mostaru..nije problem, bar meni....sad pokusaj skonat kome to najvise smeta...il' kako vidim mozda uopste ne smeta....izvinjavam se svima, pogresno sam sve protumacio