najcudnija kafa u zivotu

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
zelenashica

#101 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by zelenashica »

MAN-lion's coach wrote:
Komšinica wrote:
Mislim da i samo jedan roditelj, bilo otac ili majka, apsolutno mogu djetetu pružiti sve što mu je potrebno za normalan život.
Mogu u finansijskom/materijalnom smislu.Za ostatak ti se čini.Reći će dijete za 20-30 godina kada bude imalo svoje kakvi su to osjećaji pa onda ja nisam osjetio ili nisam imao,ili na kraju krajeva možda neće ni imati osjećaja prema svom djetetu.Možda je to ružno ali može se desiti.
Ona hoće njegovo dijete,ali je ukratko i njemu koji možda bi i volio to dijete da ima (npr. :-D ) uskratila to njegovo isto dijete.I pravo da udijeli ljubav bez obzira hoće li je ženiti ili neće.
Mislim previše je sebična i bezobrazna,ili očito nije svjesna u suštini šta je dijete i šta to predstavlja.
Mislim da nije znala kako drugačije pa se konta pecati na child.Whatever....
Moram da se tek sad uključim i demantujem tvoje ovo boldirano.Jednostavno mislim i da samo jedan roditelj moze pružiti djetetu jako puno,čak mozda i više nego oba roditelja ponekad.Sve je to individualno.
Naravno da ne treba uskratiti nikome ljubav za dijete i obrnuto.....ali ne treba ni misliti da dijete koje ne raste uz oba roditelja možda čak nije i sretnije od djeteta koje raste uz jedno dijete.
zelenashica

#102 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by zelenashica »

bez_ideje wrote:Nista........izgleda da ovdje otvoreno i posteno ne pali......nego i dalje lagat da je na pilulama,busit kondome i napijat potencijalni genetski materijal i sl.....razvezli ljudi nasiroko,jel ona sebicna,nije li sebicna,treba li je udavat,ne treba li.........a dobit ce ona dijete kako god,suplja prica totalno!
Upravu si bezidejna,haman pa je iskrenost izgubila na cijeni :sad: ...vala više cijenim ove koje otvoreno i iskreno kazu da zele "samo" dijete nego one koje to urade na prevaru.
To da li je sebična ili nije ja ne bi komentarisala jer je jako glupo željom za djetetom a nemanjem partnera za isto nazvati sebičnošću.
ronhill

#103 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by ronhill »

zelenashica wrote:
MAN-lion's coach wrote:
Komšinica wrote:
Mislim da i samo jedan roditelj, bilo otac ili majka, apsolutno mogu djetetu pružiti sve što mu je potrebno za normalan život.
Mogu u finansijskom/materijalnom smislu.Za ostatak ti se čini.Reći će dijete za 20-30 godina kada bude imalo svoje kakvi su to osjećaji pa onda ja nisam osjetio ili nisam imao,ili na kraju krajeva možda neće ni imati osjećaja prema svom djetetu.Možda je to ružno ali može se desiti.
Ona hoće njegovo dijete,ali je ukratko i njemu koji možda bi i volio to dijete da ima (npr. :-D ) uskratila to njegovo isto dijete.I pravo da udijeli ljubav bez obzira hoće li je ženiti ili neće.
Mislim previše je sebična i bezobrazna,ili očito nije svjesna u suštini šta je dijete i šta to predstavlja.
Mislim da nije znala kako drugačije pa se konta pecati na child.Whatever....
Moram da se tek sad uključim i demantujem tvoje ovo boldirano.Jednostavno mislim i da samo jedan roditelj moze pružiti djetetu jako puno,čak mozda i više nego oba roditelja ponekad.Sve je to individualno.
Naravno da ne treba uskratiti nikome ljubav za dijete i obrnuto.....ali ne treba ni misliti da dijete koje ne raste uz oba roditelja možda čak nije i sretnije od djeteta koje raste uz jedno dijete.
:o :o :o

haj fino izadji pred kucu, nadji dijete bez jednog roditelja, reci mu "tebi mozda mama vise pruza nego sto bi imao da ti se stari vratio iz rata" pa mi reci reakciju
kako ste glupi tolko ba? cuj dijete bez jednog roditelja je udure, pa jebem vas u mozgove idiotske dje vi zivite? nije ovo retardirana amerika gdje je udure da imas 2 oca il 2 majke il da su ti roditelji brat i sestra jbte!
Officer Crabtree

#104 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by Officer Crabtree »

previše pušiš
andolC

#105 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by andolC »

Komšinica wrote: A naravno da je napomenula da želi samo da joj "pomogne da napravi bebu", jer to zaista jedino i želi. Ne želi da ga obavezuje na bilo koji drugi način, što je meni apsolutno pošteno.

I ni na šta ga nije prisilila, samo pitala... I vjerovatno je do mene ali ja u tome ne vidim ništa loše, sebično, grozno...
jest, do tebe je, i do svih vas koje u ovom "ne vidite nista lose". pitam se, kako uopce mozete i vidjeti, od te feministicke oglavine koju nosate na vratu.
kao sto rece kmirso: "na sve je TO spremno"...dobar je ono komentar, nije to bio offtopic.
Cholina_Lokica

#106 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by Cholina_Lokica »

jest mi djeca koja smo odrasli samo sa jednim roditeljom smo inace genetski, fizicki i psihicki drugaciji od vas ostalih :roll:

znaci zena ne moze da se skrasi sa osobom, nije za braka, medjutim volila bi imati potomstvo, i ne smije to uraditi, jer ce dobiti tako retardno dijete, i jer je ona sama od sebe kucka ha je nece niko da ozeni

:thumbup:
Komšinica

#107 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by Komšinica »

ronhill wrote:
Komšinica wrote:
jeste sebicna gadura, da je muskarac trazio od cure da mu rodi svi bi skakali sovinista, idiot, govno musko itd

njoj se ne udaje iz Bog zna kojeg razloga al eto ona ZBOG SEBE hoce da ima dijete da bi zadovoljila SVOJE majcinske potrebe, da ne bi u 40oj godini pala u depresiju jer nije rodila
a to sto ce dijete bez oca odrastati zajebi.... nidje veze

reci joj nek usvoji dijete
E sad ćemo mi kao nagađati zbog čega se njoj ne udaje, ako je uopšte to u pitanju... Možda jednostavno djevojka do sada nije srela pravu osobu. Bolje se i ne udati nego se udati tek toliko da nisi sam/a, jer ipak treba s nekim život provesti. Ne kažem da to treba biti filmska ljubav, princ na bijelom konju i slično... ali je zaista danas teško naći normalnu osobu, da je neko insan.

A naravno da zbog sebe želi da ima dijete, osjeća se spremnom za majčinstvo i misli da i sama može pružiti djetetu sve što mu je potrebno.

Mislim da i samo jedan roditelj, bilo otac ili majka, apsolutno mogu djetetu pružiti sve što mu je potrebno za normalan život
.
procitaj post ponovo ne polemisi o stvarima koje nisam rekao, ne zanima me sto se ne udaje
sustina je da ona ne misli kako ce djetetu biti nego kako ce biti njoj bez djeteta
jes idiotski jest retardirano i maloumno i jeste sebicno, moze joj dati sve finansijski i sve sto majka djetetu moze dati ali otac je otac (isto bi vazilo u obrnutoj verziji)

a ti kad imas tako nizerazredno (i u neku ruku bezobrazno) misljenje obrati se s ovim boldiranim djeci koja nemaju jednog roditelja, prije pametovanja po netu u odbranu triperke

i OPET da kazem da je totalno retardirano i idiotski traziti da ti neko napravi dijete ili praviti djecu vjestackim putem pored toliko MILIONA djece koja nemaju nikoga i traze usvajanje!
I sama sam dijete koje je imalo/ima samo jednog roditelja, tako da nema potrebe da se obraćam drugoj djeci.

I bilo bi lijepo da pokušaš na malo ljepši način da komuniciraš, jer samo iznosim svoje mišljenje. Tebi je idiotski, retardirano, nižerazredno-bezobrazno... a ja sam samo rekla svoje mišljenje.
Officer Crabtree

#108 Re: najcudnija kafa u zivotu

Smije to uraditi, al nije fer tražiti od muškarca da joj samo napravi dijete i da očekuje da on neće nikako biti vezan za njega, ili htjeti biti s njim. Cijeli svoj život a ne dva sata subotom...

Apsurd je to tražiti od jarana, može ona otić na neki parti gdje je neki zdrav i dobar i primit metak bez pancira i nikada mu se javiti.

Ovako je sranje.
Juni

#109 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by Juni »

Da zene su zaista na sve spremne da bi dobile dijete. Vecini je to jedna od najvaznijih, ako ne najvaznija stvar u zivotu. Da vam pojasnim: Zena bi da dobije dijete uradila sve ono sto biste vi uradili za seks i jos 100X vise. Spremne su cak i da zive sa kojekakvim kretenima koji se kako neko rece daju fino vaspitati. E pa neke na vrijeme dodju pameti i radije trose svoju energiju i vrijeme i majcinske instinkte na djecu nego da prevaspitavaju nezrele i neformirane licnosti koje nisu u stanju ni da samostalno kupe cipele, a kamoli ucestvuju u odgoju djece...
burek_in_space

#110 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by burek_in_space »

ronhill wrote:
:o :o :o

haj fino izadji pred kucu, nadji dijete bez jednog roditelja, reci mu "tebi mozda mama vise pruza nego sto bi imao da ti se stari vratio iz rata" pa mi reci reakciju
kako ste glupi tolko ba? cuj dijete bez jednog roditelja je udure, pa jebem vas u mozgove idiotske dje vi zivite? nije ovo retardirana amerika gdje je udure da imas 2 oca il 2 majke il da su ti roditelji brat i sestra jbte!

24. Jul. 2010. 17:32 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”
» ronhill

30 dana
pustopoljina

#111 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by pustopoljina »

@ronhill smanji dozivljaj, ziv bio.
ima i tata koji prosto ostave mamu i dijete. nisu svi u ratu nestali. ima i tata od kojih se mame sa djecom kriju po sigurnim kucama. ima i tata sto su zbog kocke prodali kucu i sobu u kojoj je dijete spavalo,ima i tata koje zlostavljaju svoju djecu.
(ima i mama, ali sad o tatama pricamo).
nekad jedan dobar roditelj moze napraviti zdravije dijete nego bolesna kucna atmosfera. nekad jedan dobar vrijedi vise nego dva losa.
kako mozete biti toliko iskljucivi i tako vrijedjati druge, nikako mi nije jasno.
ja ne gledam s odobravanjem na ovakvu "ponudu",ali evo na ovoj temi nekoliko ljudi koji bi ga bez problema "slozili" ,a uzivo sam slusala "nemam djece,koliko znam,mozda negdje ima neki mali ja". to je valjda duhovito?
meni je jako drago da sam i toliko muskih rekacija vidjela gdje ljudi govore-" ja, da ne ucestvujem u odgoju svog djeteta?!" , ali budi svjestan da njih ima jako mnogo koji nemaju problema sa bezbriznim sijanjem genetskog materijala po okolini. posebno sto se i placanje alimentacije da izbjeci.
ovaj kokuz_sa izgleda i jeste dobar genetski materijal,jer ne zeli da se njegovo dijete odgaja, da raste mimo njega.
andolC

#112 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by andolC »

Officer Crabtree wrote: Apsurd je to tražiti od jarana, može ona otić na neki parti gdje je neki zdrav i dobar i primit metak bez pancira i nikada mu se javiti.
aaaaaaa pa dje ces im to rec, pa nisu one kurve, one su postene, visokomoralne osobe, aaaaaaaa
burek_in_space

#113 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by burek_in_space »

andolC wrote: aaaaaaa pa dje ces im to rec, pa nisu one kurve, one su postene, visokomoralne osobe, aaaaaaaa
@andolC ne generaliziraj, i smanji malo dozhivljaje.
Komšinica

#114 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by Komšinica »

jest mi djeca koja smo odrasli samo sa jednim roditeljom smo inace genetski, fizicki i psihicki drugaciji od vas ostalih :roll:
Tako nekako na kraju ispadne. Samo ne želim vjerovati da većina ovako razmišlja.
bez_ideje

#115 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by bez_ideje »

O tom ja pricam......u redu je da se sexa po partijima dok ne "ufati" dijete.......al jok,fino pitat......
pustopoljina

#116 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by pustopoljina »

ma pusti istresanja, bolje ovdje- nego kuci za stolom.
moja nerodjena sestra (od tetke kcerka) je jedina od nas ostala bez jednog roditelja (otac joj poginuo u ratu).
vjeruj mi da ne pretjerujem kad kazem da je ona najbolje "ispala" od svih nas. ja bih tetki podigla spomenik, jer je maltene u mojim godinama ostala i bez covjeka i bez krova nad glavom i bez posla s malenim djetetom....a nisu otisle van- nego u bosni se s nule digla.
pusti price.
safran

#117 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by safran »

statix wrote:

Nikome se vise ne da peglati i provoditi i dijeliti zivot s drugim. Egoizam i samozivost u punom jeku. Koliki egoista treba biti pa prvo momku reci da je dobar materijal da se od njega napravi dijete, a u isto vrijeme ne potruditi se pa pomisliti, Boze, da li je on materijal i za kvalitetan zajednicki zivot. :-? :-? .
To je kljuc, pa necemo se pretvoriti u zivotinje i samo traziti naokolo najbolje gene... :D
Mi jesmo životinje i sve aktivnosti do stvaranja potomstva svodi se na potragu za dobrom kombinacijom gena i kvalitetnim gnijezdom za mladunčad.
Officer Crabtree

#118 Re: najcudnija kafa u zivotu

o tom ja pricam......u redu je da se sexa po partijima dok ne "ufati" dijete.......al jok,fino pitat......
Ne mjeriš istom vagom, odnosno miješaš kruške i jabuke

Niko nije govorio o moralu, nego o odnosima među ljudima. U prvom slučaju dobija apsolutno ono što je tražila, dijete bez ikakvog uplitanja drugog roditelja, u drugom slučaju na račun prijateljstva (koje se zasniva na nekim drugim osnovama) tražiš od muškarca nešto drugo - ne ustupak prema tebi, nego lično odricanje od ljubavi i brige prema djetetu koje je njegovo.

U tom je fol, dakle, ukoliko ne želiš da povrijediš prijatelja, onda ga nemoj to pitati. Tu leži ta sebičnost u kojoj ne gledaš šta to čini prijatelju (bez obzira htio sada on to uraditi ili ne, tu je malo došlo do problema u prioritetima tog prijateljstva).

Ako ti je cilj samo dijete, danas barem niti jednoj nije problem ostati trudna.
andolC

#119 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by andolC »

pustopoljina wrote:@ronhill smanji dozivljaj, ziv bio.
ima i tata koji prosto ostave mamu i dijete. nisu svi u ratu nestali. ima i tata od kojih se mame sa djecom kriju po sigurnim kucama. ima i tata sto su zbog kocke prodali kucu i sobu u kojoj je dijete spavalo,ima i tata koje zlostavljaju svoju djecu.
(ima i mama, ali sad o tatama pricamo).
nekad jedan dobar roditelj moze napraviti zdravije dijete nego bolesna kucna atmosfera. nekad jedan dobar vrijedi vise nego dva losa.
kako mozete biti toliko iskljucivi i tako vrijedjati druge, nikako mi nije jasno.
ja ne gledam s odobravanjem na ovakvu "ponudu",ali evo na ovoj temi nekoliko ljudi koji bi ga bez problema "slozili" ,a uzivo sam slusala "nemam djece,koliko znam,mozda negdje ima neki mali ja". to je valjda duhovito?
meni je jako drago da sam i toliko muskih rekacija vidjela gdje ljudi govore-" ja, da ne ucestvujem u odgoju svog djeteta?!" , ali budi svjestan da njih ima jako mnogo koji nemaju problema sa bezbriznim sijanjem genetskog materijala po okolini. posebno sto se i placanje alimentacije da izbjeci.
ovaj kokuz_sa izgleda i jeste dobar genetski materijal,jer ne zeli da se njegovo dijete odgaja, da raste mimo njega.
ne vidim u cemu je problem???
ne odobravas ovaj postupak, ne odobravam ga ni ja. ima "tata" i tata, isto mislimo.
"trend" radjanja i odgajanja, mimo klasicne obitelji je sve veci. sta trebam? sjediti skrstenih ruku? ili reagirati na bljuvotine iz pocetnog posta?
nemoze se los postupak pravdati losim postupcima!!! to je klasicna osveta, to nigdje ne vodi.
znam da ima zena koje nesvjesno rade lose, ali kladim se u sta god hoces, da ima masa koja je svjesna sta radi pa opet radi. ima ih dosta koje se kolebaju, i radi njih treba reagirati. pozz
pustopoljina

#120 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by pustopoljina »

pa problem je "samo" u tome sto su tebi djeca sa jednim roditeljom hendikepirana.
a i u tome sto prvo pucas,pa pitas ko ide.
bez_ideje

#121 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by bez_ideje »

Slazem se po pitanju prijateljstva apsolutno,mada i to ima ono-poznaje te ,karakter,fizika,genetika pa je "manji rizik",sto se mene tice,ruzno ako povlaci na racun prijateljstva odricanje od djeteta,ali ok,kao ponuda na koju niko ne mora da pristane ...........al smo u samom startu,odmakli od toga kroz postove,pa se sve pretvorilo u "hoce anamo ona dijete bez braka i muza" i na to se odnosio moj posljednji komentar
andolC

#122 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by andolC »

pustopoljina wrote:pa problem je "samo" u tome sto su tebi djeca sa jednim roditeljom hendikepirana.
ne ja nisam to nigdje napisao.
o "pucanju" drugom prilikom, moram ic :)
pustopoljina

#123 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by pustopoljina »

andolC wrote:
pustopoljina wrote:pa problem je "samo" u tome sto su tebi djeca sa jednim roditeljom hendikepirana.
ne ja nisam to nigdje napisao.
o "pucanju" drugom prilikom, moram ic :)
haj' nemoj sta zamir't. poselami ko uspita :D
sofist

#124 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by sofist »

Muskarac je za ženu sredstvo, cilj je uvijek dijete.

Friedrich Nietzsche
Dioda

#125 Re: najcudnija kafa u zivotu

Post by Dioda »

Dile wrote:jest mi djeca koja smo odrasli samo sa jednim roditeljom smo inace genetski, fizicki i psihicki drugaciji od vas ostalih :roll:
Ma ja, mene cim vide pitaju jesam li dijete samohranog roditelja :lol: Jos kad pocnem trzat glavom, svima je sve jasno :-)

Meni je interesantno kako neki forumasi polaze od pretpostavke da su svi muskarci dobri ocevi :-) Evo ja imam sigurno pet prijatelj(ic)a koji sa svojim ocevima uopste ne komuniciraju od djetinjstva. Kojeg li cuda. Da se razumijemo, nisam oplela po muskarcima, ima i svakakvih majki ;-)

To sto neko ima oba roditelja nije nikakva garancija da je sretan i da su odnosi u porodici normalni.

Da ne budem pogresno shvacena, mislim da je brak institucija, i nema nista ljepse vidjeti od sretne,kompletne porodice na okupu. Ali neki od vas bas pretjeruju, kao da je sve idealno, kao da nema razvoda, ostavljenih zena/muskaraca. Kao da nema djece iz katastrofalnih brakova (koja kasnije postaju strastveni "mrzitelji" istih) :roll:

Jedina greska cure iz ove price jeste sto je spomenula da ne trazi nista od postavljaca teme. Vjerovatno misleci da ce ga time malo "omeksati". Sigurno ni ona ne bi bila najsretnija da dijete nema nikakvog kontakta sa ocem.

Tek kad "iznikne" slicna tema, covjek moze vidjeti koliko su neki ljudi kruti, zadrti i konzervativni.

Kad covjek ovdje cita neke postove, konta da svi zive u bajci :-) Da vas covjek ozbiljno shvati, pao bi u duboku depresiju i pregrizao vene :-)
Post Reply