Razumjeti djevojke???

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
todd_smith

#101 Re: Razumjeti djevojke???

Post by todd_smith »

iForumashica wrote:

Nemam ja nista protiv tebe, samo mi se ne svidja nacin na koji si odgovorio na onaj post, i ne svidja mi se pokusaj da se napravis pametan na racun nekog ko je iznio svoje licno iskustvo. Cemu uvjerenje da si bas ti uvijek upravu...

Ves masine me ne interesuju, niti me interesuje tvoja upotreba istih.
Image
EdoFmjam

#102 Re: Razumjeti djevojke???

Post by EdoFmjam »

zasto se trudis razumjeti ? :dance:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#103 Re: Razumjeti djevojke???

Post by Truba »

kad te sljedeći put poljubi u obraz uhvati je za siku :mrgreen:
ako te ošamari ( a oće) znaš na čemu si :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Officer Crabtree

#104 Re: Razumjeti djevojke???

Post by Officer Crabtree »

komi wrote:kad te sljedeći put poljubi u obraz uhvati je za siku :mrgreen:
ako te ošamari ( a oće) znaš na čemu si :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ma pravac na međunožje, all in. :D
Truba

#105 Re: Razumjeti djevojke???

Post by Truba »

Strpljiva wrote:Prosto ih poželiš live, koliko pucaju od samopouzdanja na forumu. Njam njam!
i vi ste razumljive na forumu :mrgreen:
iForumashica

#106 Re: Razumjeti djevojke???

Post by iForumashica »

...
Last edited by iForumashica on 17/08/2011 18:50, edited 1 time in total.
Officer Crabtree

#107 Re: Razumjeti djevojke???

Post by Officer Crabtree »

Hajd de ti meni onda pojasni psihologiju žena.

U slućaju da mi prijateljica kaže da joj se sviđam i da bi htjela da krenemo, a ona se meni ne sviđa, ja bih trebao:

a) Izaći s njom bez obzira na to što mi se ne sviđa
b) Reći joj da nisam za to a zvati je kao i do tada normalno
c) Reći joj da nisam za to i prestati više s njom komunicirati ako ona na tome ne insistira
d) Reći joj da nisam za to i prestati više s njom komunicirati čak i ako ona insistira

Et, de molim te šta mi savjetuješ?
Last edited by Officer Crabtree on 12/07/2010 15:32, edited 1 time in total.
Michun

#108 Re: Razumjeti djevojke???

Post by Michun »

Svirac...kolko je tebi godina? I njoj naravno?
MiSim, ako ste u nekim teen godinama do 22-24, djaba mi ovdje pisemo. U tim godinama cure su ti svaki je moj, mogu imati svakog, onaj me zeli a ti si mi najbolji drug ko' brat. E kad nadjes curu, tu nastaje problem jer ona nema nekog ko je "obozava" i najbolju drugaricu tj. tebe. Ovo opet nije kod svih da ne budem pogresno shvacena.
Ako si u ozbiljnijim godinama...nek' se (bre) nosi u tri hiljade persuna. Hoces, nece, ima ko hoce. Ako mozes biti prijatelj budi, ako ne mozes reci joj.
metronom

#109 Re: Razumjeti djevojke???

Post by metronom »

Meni u cijeloj prici nije jasno sto autor jednostavno ne pita zensku je li se sta promijenilo u njenom stavu da sa njim zeli samo prijateljstvo?! Direktno to treba pitat. Ako kaze ne, fino na lijevo krug i idi dalje, pa nisi budala da ti prodje jos koja godina u patnji, nadanju, razocarenju itd. Ako se ipak postidi, pa ti odgovori nesto tipa "mozda" ili cak direktno "da"... eto ti jasnog signala sta ti je ciniti.
Takeda Shingen

#110 Re: Razumjeti djevojke???

Post by Takeda Shingen »

Joo koliko korisnih savjeta, odoh da se ukinem... :shock: Jedino je koliko ja vidim (vecinu nisam imao ni strpljenja ni zivaca da citam) muzikjunki dao dobar savjet, pa ti ponovo procitaj njegovu mudrost. A pogotovo zadnju recenicu.
Buraz ti si sa ovom djevojko totalno zahebao stvar. Priznao da ti se svidja prije 2 god, a ona ti govorila da si joj drag?! Hahahahaha! Nidje veze...
Kao prvo da se ona stvarno lozila na tebe ti joj majstore nebi nista morao priznavati vec bi te cura fino uhvatila zavezala i odvukla u krevet (ili sta joj vec moral nalaze) i definitivno ti nebi govorila da si joj drag. Da se, recimo tebi neka nabacuje, ti bi joj govorio da ti je draga samo kad je hoces kulturno odhebati. Jel tako? :D
Dalje to sto ti je ona prijateljica i sto te povremeno zove je iz jednostvnog razloga sto joj godi tvoje drustvo i kad se na trenutke osjeca zapostavljenom, ruznom i nezeljenom (a vecina djevojaka ima tih momenata) onda fino zovne tebe i ti oko nje skaces malo ko cuko i nahranis joj ego i napunis baterije i ona je opet glavna.
Dalje, nisi upravu da zene ne cijene dobrotu i da zele probleme sa muskarcima. One jednostavno samo zele muskarce, a ne *ickice. A vala ni muskarci me trpe previse paznje. Da ti recimo dodje Angelina Jolie (ili sam smisli neku) i da ti podje govoriti kako si ti njezino zlato, dusa, zivot, kako ne moze da zivi bez tebe, kako zivot nema smisla bez tvog prisustva, blablabla tebi bi na pocetku bilo pravo fino sa njom, ali bi je nogirao za godinu dana jer bi ti toliko dosadila da je nebi mogao vise ocima gledati. Garantujem. E zene su ti iste ovakve, samo sa mnogoooo mnooogooo manjom tolerancijom na ovo, tj. pobjegla bi od tebe vristeci i cupajuci kosu u roku od 3.25 sekundi. Ili bi joj bio prijatelj, sve zavisi od toga koliki si otirac.
Nemoj previse paznje obracati na zenske savjete, jer u principu zena ne moze dati savjet muskarcu kako da pokupi drugu zenu. Da moze onda bi nas nase mame svemu naucile i svi bi odreda bili Hugh Hefneri i sl.
Isto tako, ona nije zla ili nesto slicno, vec je jednostavno normalna prosjecna djevojka koju ti ne privlacis seksualno.
Ti u principu, vise ne mozes uciniti puno da je privuces seksulano (iz zenske perspektive o zaljubljenosti u tebe je smijesno i govoriti u prvih par mjeseci veze, a o pravoj ljubavi sa velikim LJ pogotovo), posto su 2+ godine ucinile mnogo stete. Jedino sto mozes napraviti je da ti nju malo ignorises (i to u pravom smislu rijeci ignorises, a ne lafo se ne javljas na telefon, a ovamo potrosi kilodzule energije misleci o njoj kad legnes u krevet navece), ali ne pretjerano. Obrati paznju nekad na nju pitaj je sta ima itd ali djeluj zauzeto. A kad pricas sa njom potrudi se da budes malo bezobrazan, ali ne arogantno bezobrazan, nego simpaticno (ono, ti njoj nesto kazes, a ona na to odgovori MA MAAAAARS sa osmjehom i sjajom u ocima), to ti je vrlo vazno i to cini cuda. Isto tako, ponasaj se kao da ustvari ona tebe ganja i dosadjuje ti (mada to nije istina) Dalje, nadjes sebi fino drugu djevojku, po mogucnosti atraktivniju od nje i potrudis se da vas ona vidi skupa. To ce ti u njenim ocima poprilicno dici rejting i natjerace je na razmisljanje. To bi ti sve trebalo pomoci da malo okrenes situaciju u svoju korist. Isto tako, a ovo vazi za sve djevojke, potrudi se da joj ne budes sponzor i nemoj joj placati pica cim je ugledas i vodati je po restoranima itd. Razlog je jednostavan, ko *uzi i to radi dobro taj nema potrebu da plati bilo sta, a ko to ne radi taj placa sve pokusavajuci da kupi nju i njezinu paznju (dok nju *uzi drugi koji, opet, nista ne placa). :D Opet vecina je navikla na ovokav tretman, pa ces imati poprilicno problema u svom nastojanju da ne budes sponzor, ali ti samo pici po svojem, budi hladan ko led na sve eventualne *izdarije i imaces uspjeha. Ako se tvoja siiimpaaatiiijaaa eventualno slucajno i misteriozno nalozi na tebe skontaj zasto se nalozila i nastavi se tako ponasati ako hoces da je zadrzis (a ne se opet poceti ponasati ko draaaagiiiii cukica). Ovo ti vjerovatno sve djeluje vrlo sokantno, ali sjedi malo i skontaj i vidjeces da je istina. Ili nadji kakvog jarana koji je dobar sa trebama i uci zanat od njega. Toliko od mene. Sretno. :evil:
aerosa

#111 Re: Razumjeti djevojke???

Post by aerosa »

iForumashica wrote:
Officer Crabtree wrote:
Nemam ja nista protiv tebe, samo mi se ne svidja nacin na koji si odgovorio na onaj post, i ne svidja mi se pokusaj da se napravis pametan na racun nekog ko je iznio svoje licno iskustvo. Cemu uvjerenje da si bas ti uvijek upravu...
Pa šta ako je to nečije iskutvo?

Prva kvalifikacija odmah diskvalifikucije cijelu narednu misao. Reć za nekog da je "dobar a i zao" je besmisleno. Naročito zbog toga što je "zla" jer želi i dalje kontakt sa svojim drugom koji je eto zaljubio se u nju a ona nije u njega. Ne kotnam po čemu je zla...?

Također, onaj dio da "je trebala probat" mi je presmiješan. Onako čisto bez da ga i objašnjavam. Nekako mi je srednjoškolski jebiga.

Što se tiče njenog iskustva, ispričala je neku priču o tome kako je njenom mužu se neka nabacivala i ljagala tu autoricu, što apsolutno nema nikakve veze s ovim slučajem. Dakle, "de samo da i ja ispričam svoju priču"...

Ne pravim se pametan, al bolje da momak neke stvari posloži odmah kako treba, nego da troši vrijeme na nečemu što nije korisno.
Kad' bolje razmislim, neka momak prozivi svoje iskustvo sam i usput nesto nauci o medjuljudskim odnosima. Mozda jednog dana postane vrsni poznavalac zena kao neki ovdje. :zzzz:
Ti zaboravljaš da pametan uči na tuđim a budala na svojim greškama.... 8)
Cholina_Lokica

#112 Re: Razumjeti djevojke???

Post by Cholina_Lokica »

ajoj ovdje komplikacija
guitar_hero

#113 Re: Razumjeti djevojke???

Post by guitar_hero »

Takeda Shingen wrote:Joo koliko korisnih savjeta, odoh da se ukinem... :shock: Jedino je koliko ja vidim (vecinu nisam imao ni strpljenja ni zivaca da citam) muzikjunki dao dobar savjet, pa ti ponovo procitaj njegovu mudrost. A pogotovo zadnju recenicu.
Buraz ti si sa ovom djevojko totalno zahebao stvar. Priznao da ti se svidja prije 2 god, a ona ti govorila da si joj drag?! Hahahahaha! Nidje veze...
Kao prvo da se ona stvarno lozila na tebe ti joj majstore nebi nista morao priznavati vec bi te cura fino uhvatila zavezala i odvukla u krevet (ili sta joj vec moral nalaze) i definitivno ti nebi govorila da si joj drag. Da se, recimo tebi neka nabacuje, ti bi joj govorio da ti je draga samo kad je hoces kulturno odhebati. Jel tako? :D
Dalje to sto ti je ona prijateljica i sto te povremeno zove je iz jednostvnog razloga sto joj godi tvoje drustvo i kad se na trenutke osjeca zapostavljenom, ruznom i nezeljenom (a vecina djevojaka ima tih momenata) onda fino zovne tebe i ti oko nje skaces malo ko cuko i nahranis joj ego i napunis baterije i ona je opet glavna.
Dalje, nisi upravu da zene ne cijene dobrotu i da zele probleme sa muskarcima. One jednostavno samo zele muskarce, a ne *ickice. A vala ni muskarci me trpe previse paznje. Da ti recimo dodje Angelina Jolie (ili sam smisli neku) i da ti podje govoriti kako si ti njezino zlato, dusa, zivot, kako ne moze da zivi bez tebe, kako zivot nema smisla bez tvog prisustva, blablabla tebi bi na pocetku bilo pravo fino sa njom, ali bi je nogirao za godinu dana jer bi ti toliko dosadila da je nebi mogao vise ocima gledati. Garantujem. E zene su ti iste ovakve, samo sa mnogoooo mnooogooo manjom tolerancijom na ovo, tj. pobjegla bi od tebe vristeci i cupajuci kosu u roku od 3.25 sekundi. Ili bi joj bio prijatelj, sve zavisi od toga koliki si otirac.
Nemoj previse paznje obracati na zenske savjete, jer u principu zena ne moze dati savjet muskarcu kako da pokupi drugu zenu. Da moze onda bi nas nase mame svemu naucile i svi bi odreda bili Hugh Hefneri i sl.
Isto tako, ona nije zla ili nesto slicno, vec je jednostavno normalna prosjecna djevojka koju ti ne privlacis seksualno.
Ti u principu, vise ne mozes uciniti puno da je privuces seksulano (iz zenske perspektive o zaljubljenosti u tebe je smijesno i govoriti u prvih par mjeseci veze, a o pravoj ljubavi sa velikim LJ pogotovo), posto su 2+ godine ucinile mnogo stete. Jedino sto mozes napraviti je da ti nju malo ignorises (i to u pravom smislu rijeci ignorises, a ne lafo se ne javljas na telefon, a ovamo potrosi kilodzule energije misleci o njoj kad legnes u krevet navece), ali ne pretjerano. Obrati paznju nekad na nju pitaj je sta ima itd ali djeluj zauzeto. A kad pricas sa njom potrudi se da budes malo bezobrazan, ali ne arogantno bezobrazan, nego simpaticno (ono, ti njoj nesto kazes, a ona na to odgovori MA MAAAAARS sa osmjehom i sjajom u ocima), to ti je vrlo vazno i to cini cuda. Isto tako, ponasaj se kao da ustvari ona tebe ganja i dosadjuje ti (mada to nije istina) Dalje, nadjes sebi fino drugu djevojku, po mogucnosti atraktivniju od nje i potrudis se da vas ona vidi skupa. To ce ti u njenim ocima poprilicno dici rejting i natjerace je na razmisljanje. To bi ti sve trebalo pomoci da malo okrenes situaciju u svoju korist. Isto tako, a ovo vazi za sve djevojke, potrudi se da joj ne budes sponzor i nemoj joj placati pica cim je ugledas i vodati je po restoranima itd. Razlog je jednostavan, ko *uzi i to radi dobro taj nema potrebu da plati bilo sta, a ko to ne radi taj placa sve pokusavajuci da kupi nju i njezinu paznju (dok nju *uzi drugi koji, opet, nista ne placa). :D Opet vecina je navikla na ovokav tretman, pa ces imati poprilicno problema u svom nastojanju da ne budes sponzor, ali ti samo pici po svojem, budi hladan ko led na sve eventualne *izdarije i imaces uspjeha. Ako se tvoja siiimpaaatiiijaaa eventualno slucajno i misteriozno nalozi na tebe skontaj zasto se nalozila i nastavi se tako ponasati ako hoces da je zadrzis (a ne se opet poceti ponasati ko draaaagiiiii cukica). Ovo ti vjerovatno sve djeluje vrlo sokantno, ali sjedi malo i skontaj i vidjeces da je istina. Ili nadji kakvog jarana koji je dobar sa trebama i uci zanat od njega. Toliko od mene. Sretno. :evil:
Svaka čast na komentaru ti i "muzikjunki" ste mi dali najbolje savjete ;)
Većina djevojaka voli da se trudi oko momka jer nije joj zanimljivo ako ga moze odma ufatit ;) zato treba kulirati i biti hladan tj ignorirati je ...ali naravno u granicama ;)

Po mogucnosti naci kakvu atraktivnu i to je to :)

a neko je pitao za godine... Imam 18 godina a vi sami procjenite zasto sam mogao napraviti tu glupost prije 2 godine da joj priznam ;)
pozz lave ;) :dance:
zelenashica

#114 Re: Razumjeti djevojke???

Post by zelenashica »

Kod mene u spomenaru sa 12-est pisalo:Dok trčiš za njim nećeš ga stići okreni mu leđa sam će ti prići :D

Ukratko od ovod podužeg posta iznad mene.
Truba

#115 Re: Razumjeti djevojke???

Post by Truba »

iskreno meni je malo glupo kada žensko ganja momka... ono smara ga baca mu se oko vrata zove salje sms i tako...

glupo je kad to i muškarac radi...ali nekako se toleriše muškarcu :mrgreen: popio ajde pusti ga :lol: :lol: :lol:
aerosa

#116 Re: Razumjeti djevojke???

Post by aerosa »

zelenashica wrote:Kod mene u spomenaru sa 12-est pisalo:Dok trčiš za njim nećeš ga stići okreni mu leđa sam će ti prići :D

Ukratko od ovod podužeg posta iznad mene.
Ah, problem je samo što se to može gledati i sa druge strane....
Ista je priča i sa ženama, pa ako se nađu dvoje tvrdoglavih mogu se komotno odmah i zaboraviti :)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#117 Re: Razumjeti djevojke???

Post by ladyblue18 »

guitar_hero wrote: Većina djevojaka voli da se trudi oko momka jer nije joj zanimljivo ako ga moze odma ufatit ;) zato treba kulirati i biti hladan tj ignorirati je ...ali naravno u granicama ;)
Vala, da prostis, i vidi se da imas 18 godina. :roll: Pitat cu te za nekoliko godina hoces li ovako razmisljati.
Samo se vi ignorirajte omladino tako, a onda dolazite na forume i kukajte.
guitar_hero

#118 Re: Razumjeti djevojke???

Post by guitar_hero »

ladyblue18 wrote:
guitar_hero wrote: Većina djevojaka voli da se trudi oko momka jer nije joj zanimljivo ako ga moze odma ufatit ;) zato treba kulirati i biti hladan tj ignorirati je ...ali naravno u granicama ;)
Vala, da prostis, i vidi se da imas 18 godina. :roll: Pitat cu te za nekoliko godina hoces li ovako razmisljati.
Samo se vi ignorirajte omladino tako, a onda dolazite na forume i kukajte.

Vala da i ti prostiš ako si moderator ne mora značiti da sarkastično odgovaraš i pocjenjuješ odgovor radi godina...Pogledaj da sam napisao da sam joj pružao 2 godine pažnju i što je dosta dosta je...malo ignorisanja neće škoditi ;)

Izvini koliko ti imas godina? :D LP
ladyblue18

#119 Re: Razumjeti djevojke???

Post by ladyblue18 »

guitar_hero wrote:
Vala da i ti prostiš ako si moderator ne mora značiti da sarkastično odgovaraš i pocjenjuješ odgovor radi godina...Pogledaj da sam napisao da sam joj pružao 2 godine pažnju i što je dosta dosta je...malo ignorisanja neće škoditi ;)

Izvini koliko ti imas godina? :D LP
Sreco draga, ovo nije nikakav sarkazam, nego prijateljski savjet. Non stop se povlaci po forumu prica kako trebate jedni druge ignorisati, kao da ce ti to donjeti nesto ako je ignorises. Nece, nemoj se nadati.
Opcenito, ne samo za tvoj slucaj sada, ignorisanjem niko nista nece postici.
I nemoj da ti moja pozicija bode oci, ja ti ovo kazem kao obicni forumas i djevojka, a nikakav moderator.

A moje godine ipak nisu tvoj problem. :)
djana h

#120 Re: Razumjeti djevojke???

Post by djana h »

Ignorisanje koje omladina danas cesto koristi je neka vrsta poziva i zelje za ljubavlju.Naravno,sa tim ne dobiju ni ljubav,ni paznju vec ignorisanje sa druge strane i tako ukrug.Zato imamo na ulici,u kaficu ili na setalistu samo grupice od pet-sest momaka i grupice od pet-sest djevojaka.I svi se llijepo ignorisu.A,tako bi ih lijepo bilo vidjeti u parovima,kako se vode za ruke :)
ladyblue18

#121 Re: Razumjeti djevojke???

Post by ladyblue18 »

djana77 wrote:Ignorisanje koje omladina danas cesto koristi je neka vrsta poziva i zelje za ljubavlju.Naravno,sa tim ne dobiju ni ljubav,ni paznju vec ignorisanje sa druge strane i tako ukrug.Zato imamo na ulici,u kaficu ili na setalistu samo grupice od pet-sest momaka i grupice od pet-sest djevojaka.I svi se llijepo ignorisu.A,tako bi ih lijepo bilo vidjeti u parovima,kako se vode za ruke :)
To ja pricam.
JThomas

#122 Re: Razumjeti djevojke???

Post by JThomas »

nije lijek ni u ignorisanju ni u virenju iz guzice u nadi da ćeš tim putem doći do pi*ke. probaj malo naći sredinu, majka mu stara. malo ljudskosti i ljudskog odnosa!

kako kaže u čitulji, naučiće jednog dana, ako prežive... :D :D
djana h

#123 Re: Razumjeti djevojke???

Post by djana h »

ladyblue18 wrote:
djana77 wrote:Ignorisanje koje omladina danas cesto koristi je neka vrsta poziva i zelje za ljubavlju.Naravno,sa tim ne dobiju ni ljubav,ni paznju vec ignorisanje sa druge strane i tako ukrug.Zato imamo na ulici,u kaficu ili na setalistu samo grupice od pet-sest momaka i grupice od pet-sest djevojaka.I svi se llijepo ignorisu.A,tako bi ih lijepo bilo vidjeti u parovima,kako se vode za ruke :)
To ja pricam.
U moje vrijeme,kad sam bila djevojka nije bilo sanse da dvije cure prosetaju gradom a da im ne pridje bar par momaka.Danas cure setaju godinama,i nista,ali imaju kao fol ignorisanja na pretek.
Sve nesto jedni druge kao pokusavaju razumjeti,mlate praznu slamu,nista drugo,pametnije je prepustiti se,uzivati u mladosti i zivotu,imace kad razmisljati :)
Truba

#124 Re: Razumjeti djevojke???

Post by Truba »

ja sam u svoje vrijeme prilazio i bome ništa mi nije donijelo :lol: :lol: :lol: isto ko ignoriranje
odron
Strpljiva

#125 Re: Razumjeti djevojke???

Post by Strpljiva »

komi wrote:ja sam u svoje vrijeme prilazio i bome ništa mi nije donijelo :lol: :lol: :lol: isto ko ignoriranje
odron
Ne može te onoliko cura odbiti, koliko ti njima možeš prići :)
Post Reply