Holandija - Urugvaj
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Gandalf
#101 Re: Holandija - Urugvaj
Dobra tekma - Holandija zasluženo ide dalje - van bommel se ponovo dokazao na terenu kao pravi Krmak.
- amar007
#102 Re: Holandija - Urugvaj
Europsko finale, kako i treba da bude 
- Topla voda
#103 Re: Holandija - Urugvaj
jedna rijec-pljacka 
-
adenis
#104 Re: Holandija - Urugvaj
ocekivan prolaz holandije ali nesto tezi nego sam mislio. ili su toliko puni samopuzdanja pa nisu igrali 100% ili je urugvaj bio nesto tezi protivnik od ocekivanja!?
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#105 Re: Holandija - Urugvaj
Ceka ih lekcija u finalu, ... bilo od Spanaca, bilo od Svaba.Admir_1984 wrote:dvije koje su direktno odlucile finalistu SP. Nije svirao faul kod prvog gola i cist ofsajd kod drugog. A ovo u 93min nisu ni ponovili kada su Urugvajci reklamirali rukuNeelix wrote:jos jedna tragicna pogreska sudija. kad se sjetim kako su ih hvalili na pocetku prvenstva![]()
I tako Holandija uz leprsavu igru punu super poteza ide u finale![]()
Prizeljkujem Svabe, .... da oderu ove svoje Sandzaklije, ...
- nellington
#106 Re: Holandija - Urugvaj
Eno i Fidel Castro rekao da su sudije protiv Južnoamerikanaca.Topla voda wrote:jedna rijec-pljacka
-
LSD
#107 Re: Holandija - Urugvaj
Ne znam šta se sad cudite Van Bommelu kad svi vrlo dobro znamo o kakvom se krvniku radi...lik napravi 50 faulova i tek u 93 minuti dobije žuti i to radi prigovora sudiji
Holandija nešto bolja od Urugvaja u cijelini i zasluženo ide u finale.
Holandija nešto bolja od Urugvaja u cijelini i zasluženo ide u finale.
- elixiaboy
#108 Re: Holandija - Urugvaj
Baltazar_khan wrote:Onog van bomela treba dočekat ispred hotelske sobe, i čestitati mu na prolazu u finale jednom velikom macolomKakav prgavac odvratni
oduvijek je prgavac, ne znam samo kako se ne pojavi neko da mu stane u kraj.Gandalf wrote: van bommel se ponovo dokazao na terenu kao pravi Krmak.
- cyprus
#109 Re: Holandija - Urugvaj
orandže

Urugvaj je simpa, želim im puno sreće u duelu za 3. mjesto
Urugvaj je simpa, želim im puno sreće u duelu za 3. mjesto
Last edited by cyprus on 06/07/2010 22:38, edited 2 times in total.
- felipe kajetano
#110 Re: Holandija - Urugvaj
Super je sto ce Holandezi poslije 11.jula moci konstatovati da su opet bili tako blizu, vjeciti luzeri, bolje im je da su ispali u cetvrtfinalu, manje bi boljelo...ovako jbg.
kakva galerija likova sunce ti *ebem, pogani Van Bomel, neosudjeni silovatelj Van Persi, Kuyt
..pa ono je nevjerovatno.
kakva galerija likova sunce ti *ebem, pogani Van Bomel, neosudjeni silovatelj Van Persi, Kuyt
- cyprus
#111 Re: Holandija - Urugvaj
Šta imaš protiv Kuyta?felipe kajetano wrote:Super je sto ce Holandezi poslije 11.jula moci konstatovati da su opet bili tako blizu, vjeciti luzeri, bolje im je da su ispali u cetvrtfinalu, manje bi boljelo...ovako jbg.
kakva galerija likova sunce ti *ebem, pogani Van Bomel, neosudjeni silovatelj Van Persi, Kuyt..pa ono je nevjerovatno.
-
zemo_online
#112 Re: Holandija - Urugvaj
ipak mi se cini da je oranje zasluzio pobjedu.
-
mikelandjelo
#113 Re: Holandija - Urugvaj
kuyt je jedini posten i dobar igrac u holandijicyprus wrote:Šta imaš protiv Kuyta?felipe kajetano wrote:Super je sto ce Holandezi poslije 11.jula moci konstatovati da su opet bili tako blizu, vjeciti luzeri, bolje im je da su ispali u cetvrtfinalu, manje bi boljelo...ovako jbg.
kakva galerija likova sunce ti *ebem, pogani Van Bomel, neosudjeni silovatelj Van Persi, Kuyt..pa ono je nevjerovatno.
![]()
steta zbog pljacke urugvaja
- peace
#114 Re: Holandija - Urugvaj
van bomel genijalan,vrhunski na svojoj poziciji...sjajan,fantastican,genijalan,ingeniozan,precizna dodavanja,odlicno vodjenje lopte,sjajan i u odbrani...fantastican i jedan od najboljih na svijetu na svojoj poziciji...
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#115 Re: Holandija - Urugvaj
Pobjedu koja nije po pravilima fudbalske igre nije zasluziotest01 wrote:ipak mi se cini da je oranje zasluzio pobjedu.
- Neelix
#116 Re: Holandija - Urugvaj
ništa efikasno 
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#117 Re: Holandija - Urugvaj
Krmak je van Marwijkov zet, ... samo zbog toga je u timu.elixiaboy wrote:Baltazar_khan wrote:Onog van bomela treba dočekat ispred hotelske sobe, i čestitati mu na prolazu u finale jednom velikom macolomKakav prgavac odvratni
oduvijek je prgavac, ne znam samo kako se ne pojavi neko da mu stane u kraj.Gandalf wrote: van bommel se ponovo dokazao na terenu kao pravi Krmak.
- Baltazar_khan
#118 Re: Holandija - Urugvaj
peace wrote:van bomel genijalan,vrhunski na svojoj poziciji...sjajan,fantastican,genijalan,ingeniozan,precizna dodavanja,odlicno vodjenje lopte,sjajan i u odbrani...fantastican i jedan od najboljih na svijetu na svojoj poziciji...
Svi se mi slažemo da je on takav fudbaler, ali si trebao da dodaš i to da je jedan od najprgavijih fudbalera današnjice
Večeras je onim svojim potezom zaslužio crveni karton. Hinjski hoće da udari igrača Urugvaja, i nešto mu psuje, kad je došao sudija samo ustade i hvata se za stomak hinja ona hinjska
- Šibicar
#119 Re: Holandija - Urugvaj
Malo bolje drugo poluvrijeme,od uspavanke u prvom,ali ništa specijalno.Holandija je bila bolja i ide dalje zasluženo,ali nisu se ni oni nešto posebno istakli na terenu,nešto sve na silu,nikakve ljepote i tečnosti u igri,izuzev u nekoliko vrlo rijetkih situacija,moram još reći da nisam odavno gledao utakmicu u kojoj su igrači više loptu dodavali golmanu,od Holandeza večeras,u onom jednom trenutku zamalo da im se to obije o glavu.
Općenito,ne mogu se sjetiti negledljivije utakmice u kojoj je palo 5 golova. 
-
zemo_online
#120 Re: Holandija - Urugvaj
Admir_1984 wrote:Urugvajci su snosili adekvatnu sankciju predvidjenu po pravilima fudbalske igre, dok holandjani u dvije situacije kod kojih su dali prva dva gola sankciju nisu snosili
gdje je bio faul kod prvog gola i kad drugog se vidi da je igrac bio u liniji tj. nije cijelim tjelom bio u ofsajdu.
mos pojasnit?????????
- peace
#121 Re: Holandija - Urugvaj
mislis da je samo zbog toga...ili je ipak odlican i u bayernu i jedan je od najzasluznijih za sve uspijehe bayerna ove sezone..pape wrote:Krmak je van Marwijkov zet, ... samo zbog toga je u timu.elixiaboy wrote:Baltazar_khan wrote:Onog van bomela treba dočekat ispred hotelske sobe, i čestitati mu na prolazu u finale jednom velikom macolomKakav prgavac odvratni
-
mikelandjelo
- cyprus
#123 Re: Holandija - Urugvaj
Slažem se da utakmica nije bila nešto. To je valjda dokaz za onu moju tvrdnju da broj golova ne određuje kvalitet i zanimljivost utakmiceŠibicar wrote:Malo bolje drugo poluvrijeme,od uspavanke u prvom,ali ništa specijalno.Holandija je bila bolja i ide dalje zasluženo,ali nisu se ni oni nešto posebno istakli na terenu,nešto sve na silu,nikakve ljepote i tečnosti u igri,izuzev u nekoliko vrlo rijetkih situacija,moram još reći da nisam odavno gledao utakmicu u kojoj su igrači više loptu dodavali golmanu,od Holandeza večeras,u onom jednom trenutku zamalo da im se to obije o glavu.Općenito,ne mogu se sjetiti negledljivije utakmice u kojoj je palo 5 golova.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#125 Re: Holandija - Urugvaj
Mogu, na centru prilikom protoka lopte igrac Urugvaja je ishao na loptu, kao i Van Bomel. U momentu kad su obadvojica bili na lopti, Bomel visoko podize nogu (prema koljenu igracu Urugvaja) i time ga onemogucava da dodje do lopte (da je izbije). Lopta prolazi do drugog igraca, ovaj do onog beka i gol
Drugi gol je cist ofsajd, minimalan al je cist. I noga i tijelu RVP je bilo blize golmanu, bio je tacno ispred golmana i omeo ga u intervenciji.
Drugi gol je cist ofsajd, minimalan al je cist. I noga i tijelu RVP je bilo blize golmanu, bio je tacno ispred golmana i omeo ga u intervenciji.