kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post Reply
Haris.ba

#101 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Haris.ba »

Luisa wrote: Sefer nije politicar,
Neće valjda opet ona imbecilna priča kako je on general , a ne političar. Gdje se to dobiva certifikat da bi čovjek bio političar. Ja mislio da je dovoljno kandidirati se na izborima.

http://www.whitehouse.gov/about/preside ... eisenhower
Luisa wrote: Ima li ko mladje krvi?
Kandidiraj se - ne bi ti trebalo biti zabranjeno. Osim ako nisi "ostala" i nepodobna narodnost za neki entitet. :D
za Bosnu! wrote:Neznate sta cete pa najgore sto mu iskopate da iam kuce u Turskoj, Hajd ba priznajte krivina vam je sto ima para. Bar nije gologuzija ko vecina vas ! :thumbup:
Haj bolje ti je napiši nešta konkretno šta je uradio, umjesto da vrijeđaš. Jer te gologuzinje su mu i povjerile mandat. Ili misliš da je samo Jata i slični njemu glasao za njega.

P.S.
Ne zna se još zvanično ko će sve biti kandidat, tako predlažem da se tema zaključa. Tako imaju dva čovjeka iz iste stranke na anketi. A jedan od njih se skoro sigurno neće kandidovati - barem on tako tvrdi. A Sefer vjerovatno neće biti kandidat za predsjedništvo. I kakva je to anketa bez Mirnesa? :lol:
Last edited by Haris.ba on 19/05/2010 13:16, edited 1 time in total.
felipe kajetano

#102 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by felipe kajetano »

draganbl wrote:Je li na forumu svaki put pred izbore prisutan ovoliki broj stranačkih uposlenika?
Prosto ne može da se živi od dosadnih likova koji pokušavaju da nas ubijede da su ispušene muštikle i propali političari najbolja i jedina opcija. Stranački aktivisti, fokusirajte se malo na druge medije, ovdje gubite vrijeme. Znamo mi i bez vas i ko je Silajdžić i ko je Tihić i ko je Dodik.
Ako nisi primjetio te "ispusene mustikle" su jos uvijek jedini kandidati sto se tice izbora za bosnjackog clana, sem ako SDA kandiduje ovog dr.Gavrankapetanovica.SDP kao i obicno ne smije da udje u klinc sa "mustiklama" :wink:
nuraH

#103 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by nuraH »

felipe kajetano wrote:Negdje procitah da ce to biti dr.Gavrankapetanovic(menScini da se tako preziva doticni)..
evo recimo ovo ne bi bilo lose uopste!!! :thumbup:
1941.

#104 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by 1941. »

Suti i trpi wrote: Glas za Silajdzica = glas za Dodika. Glas za Dodika = glas za Silajdzica. Hocemo se ikada izvuc iz ovog zacaranog kruga?
Ovo je jedna od najbesmislenijih teorija, u rangu one "za rat je potrebno dvoje" i sl.
Luisa

#105 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Luisa »

General nemoze biti dobar politicar, karijera gradi covjeka.

Politicar moze biti extra dobar advokat, profesor filozofije, politickih nauka, generalno da ima obrazovanje drustvenih nauka...

Ja se ne mogu prijaviti jer nemam politickih afiniteta, a nisam obrazovana u drustvenim naukama, ... ma sta cu ja po zanimanju sam prodavacica.
draganbl

#106 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by draganbl »

felipe kajetano wrote:
draganbl wrote:Je li na forumu svaki put pred izbore prisutan ovoliki broj stranačkih uposlenika?
Prosto ne može da se živi od dosadnih likova koji pokušavaju da nas ubijede da su ispušene muštikle i propali političari najbolja i jedina opcija. Stranački aktivisti, fokusirajte se malo na druge medije, ovdje gubite vrijeme. Znamo mi i bez vas i ko je Silajdžić i ko je Tihić i ko je Dodik.
Ako nisi primjetio te "ispusene mustikle" su jos uvijek jedini kandidati sto se tice izbora za bosnjackog clana, sem ako SDA kandiduje ovog dr.Gavrankapetanovica.SDP kao i obicno ne smije da udje u klinc sa "mustiklama" :wink:
Nisu meni čudni ti koji se kandiduju, već ovi koji na sva usta pjene kako su oni najbolji izbor.
O SDP-u ne bih ovom prilikom.
Haris.ba

#107 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Haris.ba »

Luisa wrote:General nemoze biti dobar politicar, karijera gradi covjeka.

Politicar moze biti extra dobar advokat, profesor filozofije, politickih nauka, generalno da ima obrazovanje drustvenih nauka...
Postavio sam namjerno primjer američkog predsjednika. Nisam htio davati prijedloge iz bližeg okruženja. Ali vidim da se ne možeš razuvjeriti. Pa bio je jedan mašinbravar. Pa postao i maršal bez formalnog vojnog obrazovanja. Pa postao i najbolji političar ovih prostora u zadnjem stoljeću.
Luisa wrote:ma sta cu ja po zanimanju sam prodavacica.
Šta misliš da je dotični rekao "ja sam bravar, šta ću ja"? :)
za Bosnu!

#108 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by za Bosnu! »

Konkretno je otpor organizovo naoruzavanje, diplomaciju VODIO, ekonomiju organizovo enerhgetiku u BiH podigo al poso jos nije zavrsen jer jos treba dase radi Traba nam covjek koji ce pokazati voditi a ne ko klempo Tihic, sandzaklija Radoncic i zalizani Lagumdjija. kolko je njih uspjesno nesto uradilo neznam al Haris jest mnogo ! :thumbup:
Luisa

#109 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Luisa »

Haris.ba wrote:
Luisa wrote:General nemoze biti dobar politicar, karijera gradi covjeka.

Postavio sam namjerno primjer američkog predsjednika. Nisam htio davati prijedloge iz bližeg okruženja. Ali vidim da se ne možeš razuvjeriti. Pa bio je jedan mašinbravar. Pa postao i maršal bez formalnog vojnog obrazovanja. Pa postao i najbolji političar ovih prostora u zadnjem stoljeću.
Luisa wrote:ma sta cu ja po zanimanju sam prodavacica.
Šta misliš da je dotični rekao "ja sam bravar, šta ću ja"? :)

Amerika je diktatorksa zemlja i tu moze biti general, jer su prijasnji generali vodili civilne ratove dok nisu natjerali sve gradjane amerike da budu amerikanci.

Masinbravar je bio za onaj vijek i " bolje receno u jednom pomalo rezimskom socijalistickom sistemu" imao je apsolutnu vlast, vladao kako je htio a udba je odradjivala svoje!

Trenutna klima u Bosni je vrlo komplikovana, demokratski pokusavamo da pisemo a socijalistici mislimo a i ponasamo se tako, ...ne slusamo jedni druge a uvijek mislimo da smo najpametniji! Tu smo gdje jesmo, zato trebamo izici na izbore ali ne stavljati iste ljude na listu.

Potreban nam je neko ko sigurno i sa samouvjerenoscu moze setati svjetskom scenom, razgovarati sa drzavnicima pravih drazava u svijetu i ko ce ubijediti obicnog gradjanina da mu vjeruje i vidi u njemu potencijal!

Isti ljudi nece nista napraviti, isprala se prica Dodo-Lepi, Zlaja-Tihi, Covic-Lijankovic (lopovluci) itd...mislim gade se!!!
Luisa

#110 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Luisa »

za Bosnu! wrote:Konkretno je otpor organizovo naoruzavanje, diplomaciju VODIO, ekonomiju organizovo enerhgetiku u BiH podigo al poso jos nije zavrsen jer jos treba dase radi Traba nam covjek koji ce pokazati voditi a ne ko klempo Tihic, sandzaklija Radoncic i zalizani Lagumdjija. kolko je njih uspjesno nesto uradilo neznam al Haris jest mnogo ! :thumbup:

VODIO mislis na junice za uze :lol: :lol: :lol:
Haris.ba

#111 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Haris.ba »

za Bosnu! wrote:diplomaciju VODIO
I Sven Alkalaj vodi diplomaciju - bi l' za njega glasali?
za Bosnu! wrote:ekonomiju organizovo
?Kakvu je on to ekonomiju organizovo? Kada? U ratu? Haris u ratu nije haman nikakve veze imao sa namjenskom industrijom, osim što je potpisivao odluke.
za Bosnu! wrote:enerhgetiku u BiH podigo
Ako misliš na prodaju Mome i Uzeira Arapima, i željezare za 1 marku(što na kraju i ne ispade kao loš potez, ipak) - moram ti reći da to nije energetika.
za Bosnu! wrote:klempo Tihic, sandzaklija Radoncic i zalizani Lagumdjija
Baš si kulturan.
za Bosnu! wrote:Konkretno je otpor organizovo naoruzavanje
Ne vidjeh ga na onom spisku organizatora otpora. Nemoj da te čuju Hasan Čengić i Sefer Halilović da je Silajdzić organizovao otpor, a kamoli naoružavanje. Hoćeš da kažeš da je kršio embargo UN -a na naoružavanje? :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#112 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Chmoljo »

Luisa wrote:
za Bosnu! wrote:Konkretno je otpor organizovo naoruzavanje, diplomaciju VODIO, ekonomiju organizovo enerhgetiku u BiH podigo al poso jos nije zavrsen jer jos treba dase radi Traba nam covjek koji ce pokazati voditi a ne ko klempo Tihic, sandzaklija Radoncic i zalizani Lagumdjija. kolko je njih uspjesno nesto uradilo neznam al Haris jest mnogo ! :thumbup:

VODIO mislis na junice za uze :lol: :lol: :lol:
Dijelimo krave da izaberemo vola... slogan u Trnovu 2008...
theTruePath

#113 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by theTruePath »

klempo Tihic, sandzaklija Radoncic i zalizani Lagumdjija

Ejh jarane,ovo ti nije trebalo...dirati u neciji izgled ili u porijeklo to je dno dna.U ostalom ni Haris se nebi slozio,sto dzaba zavadjas Bosnjake,,,nije nas 10 miliona vec 2 miliona,bosnjak je bosnjak pa bio u BIH ili u Sandzaku

Ja sam trenutno za Harisa,ali mogao bi glasati za svakoga osim za Lagumdziju,,do njih je da se dokazu..ima jos vremenu,ali eto kako sad izgleda glasam za Harisa.Sefer Halilovic mi je takodjer drag,fin bosnjak,vjernik,patriota,borac ali nesto se slabo cuje i slabo vidim da ista radi
Chmoljo

#114 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Chmoljo »

theTruePath wrote:

Ejh jarane,ovo ti nije trebalo...dirati u neciji izgled ili u porijeklo to je dno dna.U ostalom ni Haris se nebi slozio,sto dzaba zavadjas Bosnjake,,,nije nas 10 miliona vec 2 miliona,bosnjak je bosnjak pa bio u BIH ili u Sandzaku

Ja sam trenutno za Harisa,ali mogao bi glasati za svakoga osim za Lagumdziju,,do njih je da se dokazu..ima jos vremenu,ali eto kako sad izgleda glasam za Harisa.Sefer Halilovic mi je takodjer drag,fin bosnjak,vjernik,patriota,borac ali nesto se slabo cuje i slabo vidim da ista radi
šta fali Lagumdžiji? nije Bošnjak?
za Bosnu!

#115 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by za Bosnu! »

A znaci sad kad je ispalo da je za marku dobro prodo jest dobro a daje prodo za nula maraka rekli biste dzaba prodo. Pa znaci ipak nije zaradio od te prodaje kako stemu podmetali. I ja bi se sam smijo da je od te prodaje zaradio kuce u Turskoj a ne sto je vec odavno u biznisu. I dr Alkalaj je dio tima jer dr Silajdzic ima tim (nesto sto vi nepoznajete) pa nemoze da svak na svoju stranu dere a dase ne pozna samo rezultati. Ali znajte da taj Alkalaj ni marke nije htio uzet !
Image
:bih:
gurabija78

#116 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by gurabija78 »

:thumbup:
theTruePath

#117 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by theTruePath »

Chmoljo wrote:
theTruePath wrote:

šta fali Lagumdžiji? nije Bošnjak?
Necu zato sto ne voli islam,ogadio mi se zbog toga..nije do SDP-a,da se Lipovaca kandidira za njega bi odmah glasao :oops: :oops:
Chmoljo

#118 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Chmoljo »

theTruePath wrote:
Necu zato sto ne voli islam,ogadio mi se zbog toga..nije do SDP-a,da se Lipovaca kandidira za njega bi odmah glasao :oops: :oops:
:lol: :lol: :lol:

to ti on reko da ne voli? ili si ga vidio kako ždere čvarke? ili što je otpremio braću Guantanamo?
iz dna duše

#119 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by iz dna duše »

Ja ne vidim ovdje ni jednog kandidata, kojem bih dala svoj glas...
ovo su ljudi prošlosti, a ne budućnosti...
theTruePath

#120 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by theTruePath »

Chmoljo wrote:
theTruePath wrote:

to ti on reko da ne voli? ili si ga vidio kako ždere čvarke? ili što je otpremio braću Guantanamo?

Kroz njegov odnos prema IZ-i,ipak je to vazna institucija u Bosnjaka i predstavnik Bosnjaka bi trebao da gaji neko postovanje i blizi odnos s IZ.Od svih vaznijih bosnjackih politicara samo i jedino on ima te napete odnose prema IZ
djes_ba

#121 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by djes_ba »

iz dna duše wrote:Ja ne vidim ovdje ni jednog kandidata, kojem bih dala svoj glas...
ovo su ljudi prošlosti, a ne budućnosti...
bravo :thumbup: :thumbup:
svi su mi mrski ali onaj radoncic bez premca
visoko leti samo da se ne udari kad padne
Trebo si Batka staviti za kandidata :mrgreen:
Chmoljo

#122 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Chmoljo »

theTruePath wrote:

Kroz njegov odnos prema IZ-i,ipak je to vazna institucija u Bosnjaka i predstavnik Bosnjaka bi trebao da gaji neko postovanje i blizi odnos s IZ.Od svih vaznijih bosnjackih politicara samo i jedino on ima te napete odnose prema IZ

kad je to IZ postala posrednik između muslimana i Boga? :lol: haj bolan reci samo da ga ne gotiviš jer nije vjernik i gotovo, ne izmišljaj svega ti.

što se tiče IZ-a, ta instituticija jeste bitna, ali sama sebi šamare opaljuje kad u njoj sjedi jedan Edhem Bičakčić.
za Bosnu!

#123 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by za Bosnu! »

Jes vala :thumbup: theTruePath
Mora bit dobar vjernik i dobar u biznisu i dobar u DIPLOMACIJI. Samo tako BiH moze naprjed kad sve ima a sto nema da ima kako goc okrenes. Mora sve !
Haris je imao tezak i radan zivot jer tek odkad je u Bengaziju doktoriro (hamdulillah) mogo je u biznis i u politiku !
Corto Maltese

#124 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by Corto Maltese »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
inhibitor wrote:Zasto SDP nema svog kandidata u anketi? Njima je na redu bosnjacki clan.

Da se izrazim narodski, "Ne mjenja se konj koji dobro vuce, ako za to nema opravdanog razloga." ;-)
Zar je trenutni član predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda član SDP?
gurabija78

#125 Re: kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

Post by gurabija78 »

za Bosnu! wrote:Jes vala :thumbup: theTruePath
Mora bit dobar vjernik i dobar u biznisu i dobar u DIPLOMACIJI. Samo tako BiH moze naprjed kad sve ima a sto nema da ima kako goc okrenes. Mora sve !
Haris je imao tezak i radan zivot jer tek odkad je u Bengaziju doktoriro (hamdulillah) mogo je u biznis i u politiku !
:lol: :lol: :lol: Ekreme, jesil to ti?
jos da Hare naglas kaze ciji ce kandidat biti na predstojecim izborima, pa da vam svima samar opali :D
Last edited by gurabija78 on 19/05/2010 14:35, edited 1 time in total.
Post Reply