Mercedes A klasa 1997-2004

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
zforumas

#101 Re: Mercedes A klasa 1997-2004

Post by zforumas »

Jesu li ovo oni Renaulti sa Mercedesovim znakom?
corsa

#102 Re: Mercedes A klasa 1997-2004

Post by corsa »

commendatore wrote:kae to je izuzetno kvalitetno auto al kae obrati paznju na most i koroziju kae oce ih to.... :lol: :lol: :lol: :lol:

kakvo li je nekvalitetno auto onda :mrgreen:
Pa vozio si Lanciu, znas kako je kad je nekvalitetno...
amar1994

#103 Re: Mercedes A klasa 1997-2004

Post by amar1994 »

Nisrin wrote:Upravo kako neko napisa- basme briga kako ce majstor mijenjati filtere :D Platit cu mu, a koliko vidim i na proauto.ba, to su neke REALNE cijene dijelova, ne moze ni dzaba biti, ko hoce dzaba ima dvica, trica golf, yugo, opeli stariji itd...mislim da za 5000KM ne moze bolje auto, ispravite ako grijesim...
Dosta ih je po gradu, da je bas toliko los ne bi ga niko vozio...ipak je 2004. godina, registracija nije pljacka...samo se ne razumijem u motore, i je li toliko bitno da je 2004. a ne 2002, jer vise je ovih iz 2002. a tu su sa cijenom..

A svidja mi se kako izgleda, iako neko ne dijeli misljenje :D
nas sta je ovo za taj mercedes , avion :) , da ne kazem da je limarija bolja duplo :-D

https://www.olx.ba/artikal/24949115/pro ... l-astra-g/

:wink:
amar1994

#104 Re: Mercedes A klasa 1997-2004

Post by amar1994 »

zforumas wrote:Jesu li ovo oni Renaulti sa Mercedesovim znakom?
:lol: :lol: :lol:

ti su najbolji :D
corsa

#105 Re: Mercedes A klasa 1997-2004

Post by corsa »

Nisrin wrote:Upravo kako neko napisa- basme briga kako ce majstor mijenjati filtere :D Platit cu mu, a koliko vidim i na proauto.ba, to su neke REALNE cijene dijelova, ne moze ni dzaba biti, ko hoce dzaba ima dvica, trica golf, yugo, opeli stariji itd...mislim da za 5000KM ne moze bolje auto, ispravite ako grijesim...
Dosta ih je po gradu, da je bas toliko los ne bi ga niko vozio...ipak je 2004. godina, registracija nije pljacka...samo se ne razumijem u motore, i je li toliko bitno da je 2004. a ne 2002, jer vise je ovih iz 2002. a tu su sa cijenom..

A svidja mi se kako izgleda, iako neko ne dijeli misljenje :D
Svejedno ti je 2002. ili 2004., isti su motori.
Nisrin

#106 Re: Mercedes A klasa 1997-2004

Post by Nisrin »

A nije bas da je LIJEP :D iako se o ukusima ne raspravlja...i BENZIN, koliko ovo trosi tek? :D
corsa

#107 Re: Mercedes A klasa 1997-2004

Post by corsa »

amar1994 wrote:

A klasa o kojoj se ovdje govori veze nema sa Renoom, a sto se tice renoovih motora i njehove ugradnje u Mercedes na nekoj od tema je@Seawolf vec sve objesnio. A @amar1994, zaboravih ti maloprije napisati, poredis A2 sa A klasom iz razloga sto je majstori ne vole, a kod A2 nemas mogucnost ni haubu da otvoris. :D Bas me zanima sta bi majstori o tome rekli?
amar1994

#108 Re: Mercedes A klasa 1997-2004

Post by amar1994 »

Nisrin wrote:

A nije bas da je LIJEP :D iako se o ukusima ne raspravlja...i BENZIN, koliko ovo trosi tek? :D
pa nije bas lijep ali nije ni ruzne ko naredni model H :-D

kod njih ne moras pripazit na koroziju jer su je napravili kako treba u startu , takodje nema problema sa prevrtanjem :-D

koliko trosi , pa 10l po gradu sigurno , am oze u nju i plin kakav hoces , imas 1.7 CDti i 2.0 Dti , uglavnom su ti sve bolje od a kase :wink:

https://www.olx.ba/artikal/9226615/opel-astra-g/
Last edited by amar1994 on 13/06/2017 12:31, edited 1 time in total.
commendatore

#109 Re: Mercedes A klasa 1997-2004

Post by commendatore »

corsa wrote:
commendatore wrote:kae to je izuzetno kvalitetno auto al kae obrati paznju na most i koroziju kae oce ih to.... :lol: :lol: :lol: :lol:

jest pravo kazes - ima par postova gdje sam doslovno odgovarao ljude od kupovine - imam i svjedoke po forumu - objasnjavo ljudima da auto koje sam ja vozio nije za svaki dan .... a ne preporucivo da kupuju ono sto ne mogu da finansiraju.... ja sam placao diskove 300 maraka. 150 maraka pakne. ulje za mjenjac 150 eura ulje za motor 150 maraka... zmigavce po 50 maraka itd itd....

al zato nije nikad stao na sred autoceste, dero sam je do granicnika na celeru dakle 260km/h i nisam nikad stavio plin.... uvijek na benzin vozo....

eh da - samo jos da kazem da sam uzivo u svakom kilometru.... i opet kazem - opet bi uzeo isti a nikom ne bih preporucivo....

vi vozajte te kvalitetne sto strunu i imaju probleme sa mostovima....

na mojoj su ionako odlazili usrani njemacki dijelovi, bosch, siemens, itd itd.....

PS ja sam je vozio i odrzavao zbog ljepote i uzitka a ne zato sto trosi 6L i sto su u granapu dijelovi 20KM samobmanjujuci se kako se to ne kvari.... i sto 220 konja mrlja u leru tise nego kad ja pricam.... itd itd.... sexa bilo i tokom voznje i poslije voznje....
amar1994

#110 Re: Mercedes A klasa 1997-2004

Post by amar1994 »

corsa wrote:
amar1994 wrote:

A klasa o kojoj se ovdje govori veze nema sa Renoom, a sto se tice renoovih motora i njehove ugradnje u Mercedes na nekoj od tema je@Seawolf vec sve objesnio. A @amar1994, zaboravih ti maloprije napisati, poredis A2 sa A klasom iz razloga sto je majstori ne vole, a kod A2 nemas mogucnost ni haubu da otvoris. :D Bas me zanima sta bi majstori o tome rekli?
a vozio sam oba , takvo mi je iskustvo barem sto se prostora i voznje tice :D

kod a2 se skida komplet hauba :D

ma ko ce ono volit , s druge strane naredna generacija je dobar auto :) , a prostora ko u prici , imamo u porodici A200 benzinac :-D :thumbup:
corsa

#111 Re: Mercedes A klasa 1997-2004

Post by corsa »

commendatore wrote:
corsa wrote:

jest pravo kazes - ima par postova gdje sam doslovno odgovarao ljude od kupovine - imam i svjedoke po forumu - objasnjavo ljudima da auto koje sam ja vozio nije za svaki dan .... a ne preporucivo da kupuju ono sto ne mogu da finansiraju.... ja sam placao diskove 300 maraka. 150 maraka pakne. ulje za mjenjac 150 eura ulje za motor 150 maraka... zmigavce po 50 maraka itd itd....

al zato nije nikad stao na sred autoceste, dero sam je do granicnika na celeru dakle 260km/h i nisam nikad stavio plin.... uvijek na benzin vozo....

eh da - samo jos da kazem da sam uzivo u svakom kilometru.... i opet kazem - opet bi uzeo isti a nikom ne bih preporucivo....

vi vozajte te kvalitetne sto strunu i imaju probleme sa mostovima....

na mojoj su ionako odlazili usrani njemacki dijelovi, bosch, siemens, itd itd.....

PS ja sam je vozio i odrzavao zbog ljepote i uzitka a ne zato sto trosi 6L i sto su u granapu dijelovi 20KM samobmanjujuci se kako se to ne kvari.... i sto 220 konja mrlja u leru tise nego kad ja pricam.... itd itd.... sexa bilo i tokom voznje i poslije voznje....
E upravo iz svih tih razloga koje si nabrojao ja vozim Mercedes. I nikad i nigdje nisam napisao da mi auto trosi 6 litara, cak govorim da trosi vise nego i jedan dizel drugog proizvodjaca. Sto se tice dijelova, da nemam pare da ga odrzavam, ne bih ga ni vozio. Jednostavno, uzivanje koje meni taj auto pruza u voznji, bez obzira na motorizaciju se ne moze porediti ni sa jednim drugim (naravno pricam o veliko serijskim autima).

P.S. Nemam nista protiv Lancie, cak mi se i svidja, ipak je to italijanski Mercedes :D i zao mi je sto im se desava to sto se desava. Nego me brate vuces za jezik, kad se o kvaliteti i pouzdanosti tice ona i Merc jednostavno ne mogu u istu recenicu.
corsa

#112 Re: Mercedes A klasa 1997-2004

Post by corsa »

amar1994 wrote:
corsa wrote:
amar1994 wrote: :lol: :lol: :lol:

a vozio sam oba , takvo mi je iskustvo barem sto se prostora i voznje tice :D

ma ko ce ono volit , s druge strane naredna generacija je dobar auto :) , a prostora ko u prici , imamo u porodici A200 benzinac :-D :thumbup:
Pa u prvoj generaciji kod produzene verzije prostora nazad ima kao u e klasi. A sto se prevrtanja tice, taj problem je auto imalo samo na samom pocetku proizvodnje i svi prodati su imali opoziv. Odmah im je prosiren trag tockova i ugradjen serijski ESP, tako da tih problema vise nije bilo.
commendatore

#113 Re: Mercedes A klasa 1997-2004

Post by commendatore »

corsa wrote: E upravo iz svih tih razloga koje si nabrojao ja vozim Mercedes. I nikad i nigdje nisam napisao da mi auto trosi 6 litara, cak govorim da trosi vise nego i jedan dizel drugog proizvodjaca. Sto se tice dijelova, da nemam pare da ga odrzavam, ne bih ga ni vozio. Jednostavno, uzivanje koje meni taj auto pruza u voznji, bez obzira na motorizaciju se ne moze porediti ni sa jednim drugim (naravno pricam o veliko serijskim autima).

P.S. Nemam nista protiv Lancie, cak mi se i svidja, ipak je to italijanski Mercedes :D i zao mi je sto im se desava to sto se desava. Nego me brate vuces za jezik, kad se o kvaliteti i pouzdanosti tice ona i Merc jednostavno ne mogu u istu recenicu.
1. ja ne znam zaista gdje sam rekao da je lanca kvalitetnija od mercedesa ti si to nesto pobrko
2. diskutabilna je kvaliteta mercedesa itekako zadnjih 15ak godina..... to vise nije to nego cista konfekcija na lovorikama stare slave.... nece samo korozija A klasu i most nego hoce bogami i najnovije Sprintere, Viana, Vita puno mladje od 10ak godina garancije za koroziju kojim mercedes laze i petlja musterije.... lim je kurton.... mehanizacija je tu i tamo ok mada vise ni mjenjaci nisu sto su bili....

meni nije zao nicega jebat ga- ja nisam dionicar ni vlasnik lance - ako joj je propast - cao.... nisam ja emotivni manijak da mi komad lima predstavlja bozanstvo toliko svojstveno napacenim bosnjakoidima.... imam druge prioritete u zivotu.... sad mogu sjest u ficu i 128 i bilo bi ok....i svejedno.... puno vaznija su mi mentalna, psiholoska, intelektualna, porodicna i karijeristicka dostignuca.....

a akobogda ako bude opet dobrih auta u mom zivotu - uzivacu samo ja -. ne trebam rekamirat nikome sta vozim.....
corsa

#114 Re: Mercedes A klasa 1997-2004

Post by corsa »

commendatore wrote:
corsa wrote: E upravo iz svih tih razloga koje si nabrojao ja vozim Mercedes. I nikad i nigdje nisam napisao da mi auto trosi 6 litara, cak govorim da trosi vise nego i jedan dizel drugog proizvodjaca. Sto se tice dijelova, da nemam pare da ga odrzavam, ne bih ga ni vozio. Jednostavno, uzivanje koje meni taj auto pruza u voznji, bez obzira na motorizaciju se ne moze porediti ni sa jednim drugim (naravno pricam o veliko serijskim autima).

1. ja ne znam zaista gdje sam rekao da je lanca kvalitetnija od mercedesa ti si to nesto pobrko
2. diskutabilna je kvaliteta mercedesa itekako zadnjih 15ak godina..... to vise nije to nego cista konfekcija na lovorikama stare slave.... nece samo korozija A klasu i most nego hoce bogami i najnovije Sprintere, Viana, Vita puno mladje od 10ak godina garancije za koroziju kojim mercedes laze i petlja musterije.... lim je kurton.... mehanizacija je tu i tamo ok mada vise ni mjenjaci nisu sto su bili....

meni nije zao nicega jebat ga- ja nisam dionicar ni vlasnik lance - ako joj je propast - cao.... nisam ja emotivni manijak da mi komad lima predstavlja bozanstvo toliko svojstveno napacenim bosnjakoidima.... imam druge prioritete u zivotu.... sad mogu sjest u ficu i 128 i bilo bi ok....i svejedno.... puno vaznija su mi mentalna, psiholoska, intelektualna, porodicna i karijeristicka dostignuca.....

a akobogda ako bude opet dobrih auta u mom zivotu - uzivacu samo ja -. ne trebam rekamirat nikome sta vozim.....
Naravno da se zna koji su prioriteti u zivotu i da mi je to sto si nabrojao (osim ovih karijeristicikih, za to me boli k.), da se sad ne ponavljamo, na prvom mjestu u zivotu i da bih za zdravlje i uspjeh moje porodice sada potpisao da vise nikad ne sjednem ni u jedan auto. Ali na ovoj smo temi i pisao sam sa tog aspekta, kao zaljubljenik u automobile, jer to mi je ono sto volim i sta me zanima pored vaznih stvari u zivotu. I ni ja nista ne reklamiram i vozim sta vozim iskljucivo zbog svog cejfa, Ali se ovjdje kroz pricu nametne da se i napise sta vozis, isto kao sto si ti napisao o Thesisu.

E sad, sto se tice kvalitete Mercedesa mehanika je uvijek bila na zavidnom nivou, a limarija je od sredine 90-tih, do 2004., bila, blago receno, katastrofa. Ali ja sam to uvijek prastao i borio se s tim, (jer ako se na vrijeme uradi, moze se sprijeciti veca havarija.) kao sto to rade zaljubljenici u Alfu i Lanciu.
mehohem

#115 Re: Mercedes A klasa 1997-2004

Post by mehohem »

amar1994 wrote:ima boljih auta za te pare, npr. A2 audi :) :thumbup:
Strasno je sta se savjetuje po forumima :run:
commendatore

#116 Re: Mercedes A klasa 1997-2004

Post by commendatore »

mehohem wrote:
sta je strasno? to je jedan od najboljih ikad napravljenih audija i auta opcenito, audi spaceframe full od aluminija siguran si u njemu ko u audiju A8, ljepuskast i prilicno prostran auto rekao bih izuzetno dobar proizvod VAGa. U njemu IMA mjesta ZA PET LJUDI....

pricate o broju komada - taj auto je napravljen citav od aluminija -. je l vi znate kol'ko je ta zabava nova kostala? nije bas marku i dvije.....

e da - ovaj je slabo kvalitetan ne trune....
amar1994

#117 Re: Mercedes A klasa 1997-2004

Post by amar1994 »

mehohem wrote:
od dva zla biram manje :D
amar1994

#118 Re: Mercedes A klasa 1997-2004

Post by amar1994 »

commendatore wrote:
mehohem wrote:
sta je strasno? to je jedan od najboljih ikad napravljenih audija i auta opcenito, audi spaceframe full od aluminija siguran si u njemu ko u audiju A8, ljepuskast i prilicno prostran auto rekao bih izuzetno dobar proizvod VAGa. U njemu IMA mjesta ZA PET LJUDI....

pricate o broju komada - taj auto je napravljen citav od aluminija -. je l vi znate kol'ko je ta zabava nova kostala? nije bas marku i dvije.....

e da - ovaj je slabo kvalitetan ne trune....
:D :D

dizeli trose ispod 4 , pa nekad i ispod 3l na 100km :) :run:
commendatore

#119 Re: Mercedes A klasa 1997-2004

Post by commendatore »

a eto gospoji je skupo tankat benzinca ti joj savjetujes da se dzaba vozi - i ulete šabani kako je to auto bezveze....
amar1994

#120 Re: Mercedes A klasa 1997-2004

Post by amar1994 »

corsa wrote:
amar1994 wrote: a vozio sam oba , takvo mi je iskustvo barem sto se prostora i voznje tice :D

Pa u prvoj generaciji kod produzene verzije prostora nazad ima kao u e klasi. A sto se prevrtanja tice, taj problem je auto imalo samo na samom pocetku proizvodnje i svi prodati su imali opoziv. Odmah im je prosiren trag tockova i ugradjen serijski ESP, tako da tih problema vise nije bilo.
Te modifikacije ti dovoljno govore kakav su auto prvobitno napravili :-)

pa ni stojadinu/yugi nije trebao ESP da se ne prevrne :-) :-D
amar1994

#121 Re: Mercedes A klasa 1997-2004

Post by amar1994 »

commendatore wrote:a eto gospoji je skupo tankat benzinca ti joj savjetujes da se dzaba vozi - i ulete šabani kako je to auto bezveze....
nemam ja pojma :P :D
commendatore

#122 Re: Mercedes A klasa 1997-2004

Post by commendatore »

amar1994 wrote:
commendatore wrote:a eto gospoji je skupo tankat benzinca ti joj savjetujes da se dzaba vozi - i ulete šabani kako je to auto bezveze....
nemam ja pojma :P :D
nemam ni ja dobro doso u klub neobrazovatijeh
corsa

#123 Re: Mercedes A klasa 1997-2004

Post by corsa »

Audi A2 je kostao kao usporediva A klasa u tom periodu, tako da mu to nije opravdanje slabe prodaje u odnosu na A klasu. I ne vidim po cemu je on to bio bolji od A klase sa stanoivsta kupca novog automobila koji auto vozi otprilike 5 godina, a ni A klasa te starosti nije izbacivala koroziju, zbog koje bi jedinu prednost imao A2. Sto se te prostranosti tice, koliko god da je Audi prostran, tvrdim da ima manje prostora od lang A klase. Kao sto rekoh, brojke sve govore.
corsa

#124 Re: Mercedes A klasa 1997-2004

Post by corsa »

amar1994 wrote:
corsa wrote:
amar1994 wrote: a vozio sam oba , takvo mi je iskustvo barem sto se prostora i voznje tice :D

Te modifikacije ti dovoljno govore kakav su auto prvobitno napravili :-)

pa ni stojadinu/yugi nije trebao ESP da se ne prevrne :-) :-D
Jebi ga, Mercedes je u svemu prvi, pa se na njemu cesto kola lome. Mada sreca je Mercedesu da ih bosnjaci toliko kupuju i drze im cijenu, inace bi propao. Da nije BiH trzista u Stuttgartu bi mogli samo kljuc u bravu ili da spuste cijene na nivo Dacie.
amar1994

#125 Re: Mercedes A klasa 1997-2004

Post by amar1994 »

corsa wrote: Jebi ga, Mercedes je u svemu prvi, pa se na njemu cesto kola lome. Mada sreca je Mercedesu da ih bosnjaci toliko kupuju i drze im cijenu, inace bi propao. Da nije BiH trzista u Stuttgartu bi mogli samo kljuc u bravu ili da spuste cijene na nivo Dacie.
ja oni su prvi u svemu , drugi kopiraju samo :D

ja ne vidje naroda koji ga vise dize u nebesa :D , ja sam rekao davno svoje , bili tj. izgradili imidz pa sebi mogu propuste dozvolit :thumbup:

ovo su bili mercedesi , ovi danas meni prosjek , iz ovog izlazio ne bi 8-)

Image
Last edited by amar1994 on 13/06/2017 13:36, edited 1 time in total.
Post Reply