07.10.2000., London: Engleska-Njemačka 0:1Trasimaco wrote:Bas sad kontam, kad ih je to zadnji put Njemacka dobila u regularnom toku utakmice? Mislim na utakmice kvalifikacija i zavrsnih turnira.
kvalifikacije za SP
Edit: kasnim, kasnim
Moderators: Charuga, Tomahawk11
07.10.2000., London: Engleska-Njemačka 0:1Trasimaco wrote:Bas sad kontam, kad ih je to zadnji put Njemacka dobila u regularnom toku utakmice? Mislim na utakmice kvalifikacija i zavrsnih turnira.
dakle ako se ne računaju prijateljske:Trasimaco wrote:Maloprije bih se zakleo da je to bilo 1:1, ali OK. Hvala za info.I kad su prije toga dobili u regularnom toku?
Neko ko zna njemacki, moze li mi reci da li je stvarno beckebauer rekao da su englezi glupi li su to engleski tabloidi tako preveli reda radi?Baltazar_khan wrote:http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/sp ... tupid.html
Mozda i imaju, ali price kako Njemacka uvijek razvaljuje Englesku ne stoje.vicious wrote:A topa ne znam ko priča o dominaciji, ali činjenica je da Englezi imaju kompleks Nijemaca baš zbog tih ispadanja na penale.
Ma to su Englezi namjerno preveli pogrešno, da nahajcaju atmosferuJack Be Nimble wrote:Neko ko zna njemacki, moze li mi reci da li je stvarno beckebauer rekao da su englezi glupi li su to engleski tabloidi tako preveli reda radi?Baltazar_khan wrote:http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/sp ... tupid.html
Englezi su favorit koliko i Arsenal za osvajanje titule u Engleskoj u zadnjih pet godinaCollegeGunner wrote:Jednostavno, Nijemci su kvalitetom daleko iza Engleza. Samo uporedite tim jednih i drugih i sve ce vam biti jasno. Pojedinci previse ocekuju od precjenjenih Nijemaca, cija je jedina sansa trenutna losa forma Engleske reprezentacije.Engleska je apsolutni favorit.![]()
BadstuberKlose
Muller
Mislis kao sto je Real favorit da prodje osminu finala zadnjih pet godina?ratata wrote:Englezi su favorit koliko i Arsenal za osvajanje titule u Engleskoj u zadnjih pet godinaCollegeGunner wrote:Jednostavno, Nijemci su kvalitetom daleko iza Engleza. Samo uporedite tim jednih i drugih i sve ce vam biti jasno. Pojedinci previse ocekuju od precjenjenih Nijemaca, cija je jedina sansa trenutna losa forma Engleske reprezentacije.Engleska je apsolutni favorit.![]()
BadstuberKlose
Muller
sto bi svabe imale strah od engleza kad su isti redovno izlazili kao gubitnci plus su postali od njih. reci cu samo: angeln (njemacki region u pokrajini schleswig-holstein). znaci englezi su zapravo njemci. odatle i poticu svi njihovi kompleksi i strahovi u vezi svega njemackogVjeruj! wrote: Strah, koji Svabe imaju od strasnih Engleza, je nase najvece oruzije.
Gubitnici? Kada?karabaja-x wrote:sto bi svabe imale strah od engleza kad su isti redovno izlazili kao gubitnci plus su postali od njih
Dobro, prema slicnom rezonovanju svi ste vi Srbi, zato sto je Srbija bliza Karpatima od Bosne.(Glupa tvrdnja, zar ne?)karabaja-x wrote: plus su postali od njih. reci cu samo: angeln (njemacki region u pokrajini schleswig-holstein). znaci englezi su zapravo njemci. odatle i poticu svi njihovi kompleksi i strahovi u vezi svega njemackog
Ne, spasila nas inteligencija, mrsko mi elaborirat.karabaja-x wrote:pa dobro mislio sam na fudbalsko-nogometne poraze, ali kad si vec spomenuo te ratove, tu su vas spasili braca amerikanci. inace, jos jedna svima poznata i nadasve interesantna cinjenica je da je engleski jezik nastao od njemackog
Posebno ovaj prvi (pogledati od 0:15 do 0:50)CollegeGunner wrote:`
BadstuberKlose
Muller
nije to ljenost, vec saznanje da bi bilo kakav pokusaj elaboriranja oko te inteligencije (i jezikaVjeruj! wrote:Ne, spasila nas inteligencija, mrsko mi elaborirat.karabaja-x wrote:pa dobro mislio sam na fudbalsko-nogometne poraze, ali kad si vec spomenuo te ratove, tu su vas spasili braca amerikanci. inace, jos jedna svima poznata i nadasve interesantna cinjenica je da je engleski jezik nastao od njemackog
karabaja-x wrote:
nije to ljenost, vec saznanje da bi bilo kakav pokusaj elaboriranja oko te inteligencije (i jezika) bio ravan autogolu
zuse, svabo, sta vise reciVjeruj! wrote:Sto se tice inteligencije, jesi li ikad cuo za Konrada Zusea?karabaja-x wrote:
nije to ljenost, vec saznanje da bi bilo kakav pokusaj elaboriranja oko te inteligencije (i jezika) bio ravan autogolu
Sto se tice jezika, odgovor ti lezi u nizu pitanja koje sam ti postavio, na koje naravno nisi odgovorio.