Njemačka - Engleska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
vicious

#101 Re: Njemačka - Engleska

Post by vicious »

Trasimaco wrote:Bas sad kontam, kad ih je to zadnji put Njemacka dobila u regularnom toku utakmice? Mislim na utakmice kvalifikacija i zavrsnih turnira.
07.10.2000., London: Engleska-Njemačka 0:1
kvalifikacije za SP

Edit: kasnim, kasnim :)
Trasimaco

#102 Re: Njemačka - Engleska

Post by Trasimaco »

Maloprije bih se zakleo da je to bilo 1:1, ali OK. Hvala za info. :thumbup: I kad su prije toga dobili u regularnom toku?
vicious

#103 Re: Njemačka - Engleska

Post by vicious »

Trasimaco wrote:Maloprije bih se zakleo da je to bilo 1:1, ali OK. Hvala za info. :thumbup: I kad su prije toga dobili u regularnom toku?
dakle ako se ne računaju prijateljske:
1972, četvrtfinale EP - 3:1
Trasimaco

#104 Re: Njemačka - Engleska

Post by Trasimaco »

Tako nesto sam i ocekivao. A nonstop melju o dominaciji. :-)
Globus

#105 Re: Njemačka - Engleska

Post by Globus »

Eno hobotnica rekla Nijemci .. odigrat cu to na kladionici..ne budel .. udavit cu je :D
vicious

#106 Re: Njemačka - Engleska

Post by vicious »

Ali nisu ni Englezi u tom periodu pobjedjivali, osim na EP 2000 - 1:0
Trasimaco

#107 Re: Njemačka - Engleska

Post by Trasimaco »

Ne govorimo o tome. Nisam ja rekao da je Engleska njih pobjeđivala. Nego mi ide na zivac ova prica kako Njemacka stalno dominira, a zapravo uvijek prolaze nakon produzetaka ili penala. Sta vise, Engleska je uvijek igrom bolja u tim susretima. Jedino sto dajem Njemcima je to da dobro pucaju penale. U tome su najbolji.
vicious

#108 Re: Njemačka - Engleska

Post by vicious »

A to :) pa ne znam ko priča o dominaciji, ali činjenica je da Englezi imaju kompleks Nijemaca baš zbog tih ispadanja na penale.
Jack Be Nimble

#109 Re: Njemačka - Engleska

Post by Jack Be Nimble »

Neko ko zna njemacki, moze li mi reci da li je stvarno beckebauer rekao da su englezi glupi li su to engleski tabloidi tako preveli reda radi?
Trasimaco

#110 Re: Njemačka - Engleska

Post by Trasimaco »

vicious wrote:A to :) pa ne znam ko priča o dominaciji, ali činjenica je da Englezi imaju kompleks Nijemaca baš zbog tih ispadanja na penale.
Mozda i imaju, ali price kako Njemacka uvijek razvaljuje Englesku ne stoje.
vicious

#111 Re: Njemačka - Engleska

Post by vicious »

Jack Be Nimble wrote:
Neko ko zna njemacki, moze li mi reci da li je stvarno beckebauer rekao da su englezi glupi li su to engleski tabloidi tako preveli reda radi?
Ma to su Englezi namjerno preveli pogrešno, da nahajcaju atmosferu :)
Beckenbauer je rekao da je to susret za polufinale, a ne za osminu finala, ali da su englezi nazalost kiksali u grupi pa se moraju sad sastati.
limeni

#112 Re: Njemačka - Engleska

Post by limeni »

njemacka: 3 puta svijetski prvak
3 puta evropski prvak

engleska: 1 put svijetski prvak
0 puta evropski prvak

i ovo sto su osvojili englezi su igrali kod kuce, ni tada nisu mogli parirati fascinantnoj reprezentaciji njemacke pa su morali golom wembleya pokrasti njemce da bi i oni nekada nesto osvojili.
gingersi sa ostrva ce i ove godine ostati bez titule i sa gorkim suzama u ocima.
Jokericious

#113 Re: Njemačka - Engleska

Post by Jokericious »

Jednostavno, Nijemci su kvalitetom daleko iza Engleza. Samo uporedite tim jednih i drugih i sve ce vam biti jasno. Pojedinci previse ocekuju od precjenjenih Nijemaca, cija je jedina sansa trenutna losa forma Engleske reprezentacije.Engleska je apsolutni favorit. :thumbup:

Badstuber :lol: Klose :lol: Muller :lol:
ratata

#114 Re: Njemačka - Engleska

Post by ratata »

CollegeGunner wrote:Jednostavno, Nijemci su kvalitetom daleko iza Engleza. Samo uporedite tim jednih i drugih i sve ce vam biti jasno. Pojedinci previse ocekuju od precjenjenih Nijemaca, cija je jedina sansa trenutna losa forma Engleske reprezentacije.Engleska je apsolutni favorit. :thumbup:

Englezi su favorit koliko i Arsenal za osvajanje titule u Engleskoj u zadnjih pet godina :mrgreen:
-Paja

#115 Re: Njemačka - Engleska

Post by -Paja »

ratata wrote:
CollegeGunner wrote:Jednostavno, Nijemci su kvalitetom daleko iza Engleza. Samo uporedite tim jednih i drugih i sve ce vam biti jasno. Pojedinci previse ocekuju od precjenjenih Nijemaca, cija je jedina sansa trenutna losa forma Engleske reprezentacije.Engleska je apsolutni favorit. :thumbup:

Englezi su favorit koliko i Arsenal za osvajanje titule u Engleskoj u zadnjih pet godina :mrgreen:
Mislis kao sto je Real favorit da prodje osminu finala zadnjih pet godina?
Bosanski_kralj

#116 Re: Njemačka - Engleska

Post by Bosanski_kralj »

:lol: :lol:
Zaniljivo vas je čitati na ovom podforumu, može se čovjek fino nasmijati. :thumbup:

Usput ako koga zanima u ovoj utakmici navijam za Njemce
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

#117 Re: Njemačka - Engleska

Post by karabaja-x »

Vjeruj! wrote: Strah, koji Svabe imaju od strasnih Engleza, je nase najvece oruzije.
sto bi svabe imale strah od engleza kad su isti redovno izlazili kao gubitnci plus su postali od njih. reci cu samo: angeln (njemacki region u pokrajini schleswig-holstein). znaci englezi su zapravo njemci. odatle i poticu svi njihovi kompleksi i strahovi u vezi svega njemackog :mrgreen:
Vjeruj!

#118 Re: Njemačka - Engleska

Post by Vjeruj! »

karabaja-x wrote:sto bi svabe imale strah od engleza kad su isti redovno izlazili kao gubitnci plus su postali od njih
Gubitnici? Kada?
Da mozda nisu izgubili u Prvom sv. ratu?
Da mozda nisu izgubili u Drugom sv. ratu?
Da mozda Engleska nije bila pod okupacijom u 20 st. kao sto je bila Njemacka?
Da mozda Njemacka nema vise pobjeda od Engleza u medusobnim ogledima?
Da mozda Njemacka nije osramotila Englesku sa rekordnih 1-5 na gostovanju?
karabaja-x wrote: plus su postali od njih. reci cu samo: angeln (njemacki region u pokrajini schleswig-holstein). znaci englezi su zapravo njemci. odatle i poticu svi njihovi kompleksi i strahovi u vezi svega njemackog
Dobro, prema slicnom rezonovanju svi ste vi Srbi, zato sto je Srbija bliza Karpatima od Bosne.(Glupa tvrdnja, zar ne?)
Ako su Englezi Njemaci, zasto bi imali komplekse od samog sebe? Odnosno, zasto da se Englezi boje samih sebe, ako su oni Njemci? Ovom prilikom bih ti se zelio zahvaliti na novom saznanju da je njemacka drzava starija od engleske, a mozda i nije? Kako to da su Englezi prije formirali funkcionalnu drzavu od Njemaca? Nekako mi previse nelogicnosti, ili..........
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

#119 Re: Njemačka - Engleska

Post by karabaja-x »

pa dobro mislio sam na fudbalsko-nogometne poraze, ali kad si vec spomenuo te ratove, tu su vas spasili braca amerikanci. inace, jos jedna svima poznata i nadasve interesantna cinjenica je da je engleski jezik nastao od njemackog :mrgreen:
Vjeruj!

#120 Re: Njemačka - Engleska

Post by Vjeruj! »

karabaja-x wrote:pa dobro mislio sam na fudbalsko-nogometne poraze, ali kad si vec spomenuo te ratove, tu su vas spasili braca amerikanci. inace, jos jedna svima poznata i nadasve interesantna cinjenica je da je engleski jezik nastao od njemackog :mrgreen:
Ne, spasila nas inteligencija, mrsko mi elaborirat.
belafonte

#121 Re: Njemačka - Engleska

Post by belafonte »

CollegeGunner wrote:`
Posebno ovaj prvi (pogledati od 0:15 do 0:50)

Valenciu je trebalo osudit za terorizam, mislim da ga i danas sanja Badstuber...
Znaci, Lennon na Badstubera i izuvanje zagarantovano :D
Vjeruj!

#122 Re: Njemačka - Engleska

Post by Vjeruj! »

Ne moras se prisjecati utakmice sa Utd.-om jer ga je Krasic unistio prosle sedmice toliko da je izgubio mjesto u prvih 11. :zzzz:
karabaja-x

#123 Re: Njemačka - Engleska

Post by karabaja-x »

Vjeruj! wrote:
karabaja-x wrote:pa dobro mislio sam na fudbalsko-nogometne poraze, ali kad si vec spomenuo te ratove, tu su vas spasili braca amerikanci. inace, jos jedna svima poznata i nadasve interesantna cinjenica je da je engleski jezik nastao od njemackog :mrgreen:
Ne, spasila nas inteligencija, mrsko mi elaborirat.
nije to ljenost, vec saznanje da bi bilo kakav pokusaj elaboriranja oko te inteligencije (i jezika :mrgreen:) bio ravan autogolu :mrgreen:
Vjeruj!

#124 Re: Njemačka - Engleska

Post by Vjeruj! »

karabaja-x wrote:
nije to ljenost, vec saznanje da bi bilo kakav pokusaj elaboriranja oko te inteligencije (i jezika :mrgreen:) bio ravan autogolu :mrgreen:

Sto se tice jezika, odgovor ti lezi u nizu pitanja koje sam ti postavio, na koje naravno nisi odgovorio.
karabaja-x

#125 Re: Njemačka - Engleska

Post by karabaja-x »

Vjeruj! wrote:
karabaja-x wrote:
Sto se tice inteligencije, jesi li ikad cuo za Konrada Zusea?

Sto se tice jezika, odgovor ti lezi u nizu pitanja koje sam ti postavio, na koje naravno nisi odgovorio.
zuse, svabo, sta vise reci :mrgreen:
engleski jezik...odgvor znam, znas ga i ti samo se ti pravis englez (anglo-saksonac: zitelj ostrva sjeverno od francuske porijeklom iz njemackih regija angelna i saksonije more bit gornje il donje) :mrgreen:
Locked