Kad si već krenuo u psihoanalizu (očigledno u odsustvu boljih argumenata) moram ti reći da tvoj komentar jasno govori o tvom kompleksaškom mentalnom sklopu, jer karakterisati nekoga na osnovu pravopisne greške može samo prigradski papčić. Izvini, ali ideja da su lijepo izražavanje i ispravan pravopis ključne osobine građanskog staleža je inherentno malograđanska. Kao što rekoh da znaš išta o gradu Sarajevu, bilo bi te stid postaviti ovakvu temu.GDP wrote:Kako Nezbilja ozbiljno shvatiti ako pise "nemogu". Eto Nezbilje, izvini, ali "nemogu" nikako shvatiti tvoj malogradjanski hvalospjev Sarajevu zbog ovog tvog "nemogu".
Sarajevo danas vs. Sarajevo proper
-
Nezbilj
#101 Re: Sarajevo danas vs. Sarajevo proper
Last edited by Nezbilj on 27/06/2010 16:09, edited 1 time in total.
- essex
#102 Re: Sarajevo danas vs. Sarajevo proper
tesko ces ti ista shvatiti, menscinimise...treba da znas prvo ovo menscinimise pa ce ti se i ostalo otvoriti...ali da bi to shvatio trebas biti dusa i tijelo Grada Sarajeva...a za ono nemogu, to pogotovo nikada neces skontati, previse je "gradjanina" u tebi, onog napuhanog a ne pravog, s dusom...menscinimise.GDP wrote:Kako Nezbilja ozbiljno shvatiti ako pise "nemogu". Eto Nezbilje, izvini, ali "nemogu" nikako shvatiti tvoj malogradjanski hvalospjev Sarajevu zbog ovog tvog "nemogu".
-
smrdljivi_grad
#103 Re: Sarajevo danas vs. Sarajevo proper
Moris... Iz ovog sto sam procitao mogu stvoriti neku sliku, dovoljno da ne ulazim u dublju raspravu s tobom... Uglavnom sve sto si rekao nema veze sa istinom, nisam taj...essex wrote:ovo ti kvotiranje nesto neide, a bilo je jednostavno, treca kvota...nalijetao si ti i pod drugim nikovima, tvoj "rad" se prepoznaje po kvotiranju...smrdljivi_grad wrote: samo sam realan za razliku od tebe, ne znam sta tu ima da te vrijedja.. i nije BG moj, nit' sam ja njihov da se razumijemo.. Sarajevo volim, prema BG ne osjecam bas nista, samo kazem kako sam ja vidio taj grad.. ne bih u dublje rasprave al dovoljno si rekao sa tim njihov i nas, to nije mjerilo velicine nekog grada i ne mozes sve stvari posmatrat kroz to...
ok, gdje sam ja rekao njihov i nas? drugo, ja ti opisah realnost te ledene velicine sto te poduzima; trece, sta bi tek rekao kada bi dosao u new york ili u najmnaju ruku neki kanadski grad (da te ne bacam po americi, labirint je to gradova)..malo si ti vidio, nije ni cudo sto te beges zadivio (ako je iskreno, a svemsecinimise da je igranje naivnosti i nevinosti samo paravan da bi se reklo ono sto se zeli, a to je da je beges ipak centar za takve kao ti, i pored foliranja da se za beges nis' et' ne osjeca...ona slika lazne realnosti)...i cetvErto, netreba mi tvoja prizma, nesvidja mi se svijet kroz nju...
jesam li te dobro "kvotirao"?
sve najbolje, pozdrav!
- Nekako s proljeća
#104 Re: Sarajevo danas vs. Sarajevo proper
Halo pravopis, koji vam je...
- jeza u ledja
#105 Re: Sarajevo danas vs. Sarajevo proper
Koji je ovo 'Englez' sastavio naslov, ljubi ga Vuk Karadzic... 
- muha_sa
#106 Re: Sarajevo danas vs. Sarajevo proper
jeza u ledja wrote:Koji je ovo 'Englez' sastavio naslov, ljubi ga Vuk Karadzic...
upitah se šta li ovo danas vs.i proper znaci
-
asadaspektakl
#107 Re: Sarajevo danas vs. Sarajevo proper
evo da i ja dam svoj prilog
za dvodecenijski zakasnjele umjetnike tipa kusta, brega, nele blabla to mogu reci samo
oni koji su danas i mladji i talentovaniji od njih i koji zele vise su danas po parizu, amsterdamu, new yorku-u i izgleda da ih dobro ide... ostalo je sve davna proslost, samo srecom nije nas osjecaj za humor napustio
i koji je borac na ovoj temi (bolje da se zove 'sarajevo hopper'
) uopste spominjao beograd - ko zeli da osjeti cari evropskog centra turbo-folk kulture i beogradsku atmosferu ne mora voziti daleko - preporucujem jednonocnu posjetu kafani 'bosna' na ilidzi, alternativno kafana 'cigo' vogosca...isto beograd - okrugle/cetvrtaste glave,povecana potrosnja proteina na mrsave noge, malo laznih zlatnih lanaca, tragovi od rada s aluminijskim felgama na majici kupljenoj na 'siranu' i nafrakane trebe u minjacima kupljenim za 20km kod kineza skacu po stolovima, sve isto ko u bg
nego kad tacno pocinje SFF ove godine, august ?
za dvodecenijski zakasnjele umjetnike tipa kusta, brega, nele blabla to mogu reci samo
i koji je borac na ovoj temi (bolje da se zove 'sarajevo hopper'
nego kad tacno pocinje SFF ove godine, august ?
- Nekako s proljeća
#108 Re: Sarajevo danas vs. Sarajevo proper
Autor teme je u naslovu stavio ''proper'' smatrajući da tim terminom iskazuje pojam ''standard,suština, srž,...vodeći se predpostavkom da '' je grad Sarajevo bilo ''in'' kada je u njemu živio i radio ''poker asova'' Brega,Kusta,Nele i Čola...muha_sa wrote:jeza u ledja wrote:Koji je ovo 'Englez' sastavio naslov, ljubi ga Vuk Karadzic...![]()
![]()
upitah se šta li ovo danas vs.i proper znacijel neka psovka il jok
Pri tom aludirajući da bez navedenog ''pokera asova'' grad Sarajevo više nije ''in'' ....
Naravno, mi ''ziceraši '' čekamo da se ''kao slučajno '' počnu provlačiti za nas manje bitni detalji u priči o našem gradu tipa ''zeleni trotoari, vehabije,sandzaklije, seljaci , i sl novine ali i anomalije u njemu.Kao i u svakom gradu i državi u tranziciji. Hebem ti tranziciju..
Svakako, u duhu tolerancije našeg grada uvijek se takvim ostavi mogućnost puta Tranzitom...koji gle čuda ima i svoju dionicu sa ulicom ''Put mladih muslimana''....
Ipak , u duhu teme jedan slikovni detalj koji je po meni u redu i konstatacija da ''muzika nema granica''

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
A ukoliko ''neko nekoga'' počne da ofirno favorizuje i izdvaja''
- fakat
#109 Re: Sarajevo danas vs. Sarajevo proper
ultima_palabra wrote:Jimmy_The_Saint wrote:Fala ti Bože što sam s Ustikolne...![]()
- kamikazo
#110 Re: Sarajevo danas vs. Sarajevo proper
Interesanto mi je da " javnost RS-a" reguje na dio trotoara ofarban u zeleno a niko nije reagovao na recimo kosevsku i patrotske lige koje su kompletno poplocane crvenim plocama.
Kako je to samo smjesno i zalosno ....
Kako je to samo smjesno i zalosno ....