Sportski TV kanali

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Najbolji ''domaci'' sportski kanal je?

Arena Sport
19
23%
Eurosport
12
14%
Sport klub
53
63%

Total votes: 84

Ajatolah_

#101 Re: Sportski TV kanali

Post by Ajatolah_ »

Semir21 wrote:Jel ima neko u Sa ovu Total tv? kakva je?
Ja sam iz Zenice ali nema veze.
Imao sam zadnje dvije-tri godine, pa sve do ovog marta. Što se ponude tiče, zadovoljan sam. Ukratko, imaš sve ono što se vrti na ovim domaćim operaterima osim hrvatskih kanala, ali u zamjenu dobijaš srpske B92, Prvu i još neke koje su meni zapravo dosta bolje od kombinacije Nove i HRT-ova. Ostatak kanala i pakete možeš vidjeti na njihovom siteu; ovi srpski iz nekog razloga tamo nisu napisani, ali dobit ćeš ih. ;-) Što se tiče sporta, dva Eurosporta, SportKlubovi obični, Prime i Plus, i mislim nekakvi slabiji posvećeni F1, borilačkim sportovima, i slično.

Meni su se nedavno zamjerili zbog HD-a. Odjavio sam obični i prijavio HD, ali nemaju HD risivera još od tad, i kad ih nazovem kažu da ne znaju kad će stići. :roll: Valjda nemaju dovoljno narudžbi, šta li, pa im se ne isplati još uvijek uvoditi HD kod nas.
phillie

#102 Re: Sportski TV kanali

Post by phillie »

Sta su ono promjenili na Areni ? Sad prvi kanal im se zove Arena Sport BiH. Lijepo da opet ga ne vode komentatori iz Srbije :D

Isto tako, izgleda da ove sezone nece biti Lige Prvaka na Novoj TV (vec ce za teritoriju Hr kombinovano prenose raditi HRT i Arena)
madridist

#103 Re: Sportski TV kanali

Post by madridist »

samo kad ima potrebe za tim,znači više tekmi ili drugih dogadjaja koje ne mogu pokrit onda se aktiviraju live prijenosi na3,4,5
PrtSer

#104 Re: Sportski TV kanali

Post by PrtSer »

Koliko istine ima u tome da je thor opet u funkciji? Načuo sam nešto malo.
StupskaBitanga

#105 Re: Sportski TV kanali

Post by StupskaBitanga »

Evo potvrde o onome između Telemacha i sK
Kablovski operater Elta Kabel danas je saopštio da Sport Klub odbija bilo kakve razgovore o produženju ugovora sa kablovskim operaterima u BiH, a po saznanjima ovog kablovskog operatera jednako tako i sa Telekomom Srpske, BH Telecomom i Eronetom.

"Zbog toga će svi kablovski operateri i telekom operateri biti bez Sport Kluba osim firme Telemach i povezanih firmi sa njima. Razlog je u tome, što su Sport Klub i Telemach povezana vlasnička struktura. Kablovski operateri u BiH (AKOP) će zbog zabranjenog djelovanja Sport Kluba uložiti prijavu u narednim danima Konkurencijskom vijeću BiH, te očekujemo da će članovi Vijeća zaštiti interese potrošača u BiH", stoji u saopštenju Elta Kabela iz Banjaluke.

Umjesto Sport Kluba u roku od 48 sati Elta Kabel će uključiti novi kanal.

TeVe portal je još tokom protekle sedmice pisao o novim uslovima za distribuiranje SportKlub kanala, koje je većina kablovskih operatera iz Bosne i Hercegovine ocjenilo kao nekorektnima.
kakavdanakneiskustvu

#106 Re: Sportski TV kanali

Post by kakavdanakneiskustvu »

.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#107 Re: Sportski TV kanali

Post by Admir_1984 »

imal šta od te žalbe il da se prešaltavam na telemach :roll:
EUROBIH

#108 Re: Sportski TV kanali

Post by EUROBIH »

rješenje svih problema....sinoć barcelona i real u kupu,brojao sam samo do 12 kanala-malo li je 8-) :lol: :lol:

ne zavisim od papaka i njihovih kurchenja

i još snimim na usb stick sve što vrijedi

Image

SkyBox F3 Full HD 1080p satelitski prijemnik.
Radi sa emulatorima CCcam, MgCamd, NewCamd, Constant.cw keys, ...

Specifikacije prijemnika:

- Dual CPU whit 396 MHz MIPS Processor
- Support CCcam, NewCamd & MgCamd emulators, Constant.cw keys
- Fully compliant MPEG-4 H.264/AVC
- Main Profile Level 3 & High Profile Level 4.1
- Fully compliant MPEG-2 MP@HL & MP@ML
- Fully compliant MPEG-1 Layer I & II & III
- SCPC & MCPC receivable from C/Ku band satellites
- Multiple LNB Switching control ( supports DiSEqC 1.0 / 1.1 / unicable / 1.2 / 1.3 (USALS) supported)
- NIT search supported
- Support MPEG-5
- Support HDMI 1.3
- Support PVR ( store in USB disk )
- Multimedia files playback ( by USB )
- Support Electronic Program Guide ( EPG ) for 7 days
- Teletext and subtitle out through OSD
- Support multi-lingual DVB subtitle and Teletext
- Automatic and manual Channel scan options
- Automatic service scan Channel-change time OSD in many languages and skin support
- Multilingual support on screen menu ( OSD ): English, French, Deutsch, Italian, ...
- selectable LED Display Multiple display mode: 1080p / 1080i / 720p / 570p / 576i / 480p
- MPEG-2 / H.264 Hardware decoding Videotext Decoder
- Analog audio output: stereo (L+R)
- Screen format: auto, 4:3 and 16:9
- Upgrade software through USB 2.0 port
- Powerful program management function whit parent lock
- CA 1x slot 10/100Mbit Ethernet Interface directly bouquet lists
dragonz

#109 Re: Sportski TV kanali

Post by dragonz »

preko kojeg fazona si to nabavio ovdje u BiH
Idemedosumom

#110 Re: Sportski TV kanali

Post by Idemedosumom »

Pozz raja, mrsko mi bilo otvarati novu temu pa cu ovdje postavit svoj upit :D

Stigao je Telemach i u Travnik, jucer su donijeli i postavili ovaj D3 resiver i sad sam na tzv "promotivnom" paketu, dakle (skoro) svi kanali otkljucani mjesec dana dok se ne odlucim koje pakete kanala zelim.

Primjietio sam da su Arena sport HD 1, 2, 3 i 4 zakljucani. Zvao sam Telemach i rekli su da za sada niko u SBK nema Arena sportova HD ali mozda bude do godine.

Mene interesuje da li ijedan od ovih drugih sportskih hd kanala prenosi ligu prvaka? Dakle to su:

Sport Klub HD, Sport Klub +HD, SK Prime HD, SK Premium HD, Golf Klub HD, Premier League HD, Eurosport 1 HD, Eurosport 2 HD, ESPN America HD

Hvala :)
kakaljin

#111 Re: Sportski TV kanali

Post by kakaljin »

Idemedosumom wrote:Pozz raja, mrsko mi bilo otvarati novu temu pa cu ovdje postavit svoj upit :D

Stigao je Telemach i u Travnik, jucer su donijeli i postavili ovaj D3 resiver i sad sam na tzv "promotivnom" paketu, dakle (skoro) svi kanali otkljucani mjesec dana dok se ne odlucim koje pakete kanala zelim.

Primjietio sam da su Arena sport HD 1, 2, 3 i 4 zakljucani. Zvao sam Telemach i rekli su da za sada niko u SBK nema Arena sportova HD ali mozda bude do godine.

Mene interesuje da li ijedan od ovih drugih sportskih hd kanala prenosi ligu prvaka? Dakle to su:

Sport Klub HD, Sport Klub +HD, SK Prime HD, SK Premium HD, Golf Klub HD, Premier League HD, Eurosport 1 HD, Eurosport 2 HD, ESPN America HD

Hvala :)
jesu li kupili neku kablovsku u Travniku i jesi li u toj kablovskoj imao arene.

ako jesi imao arene u toj bivsoj kablovskoj telemach ti mora ostaviti i te kanale koji su bili u toj kablovskoj

Samo arene prenose ligu prvaka i ovi domaci (FTV, BHT, RTRS prenose istu utakmicu!!!! utorak) i OBN ( srijeda)
Idemedosumom

#112 Re: Sportski TV kanali

Post by Idemedosumom »

Preuzeli su kablovsku artnet, imao sam jedino arenu 1 ali SD. Imam ja na cemu gledat ligu prvaka, ali me interesuje da li ce biti u HD-u. Hvala na informaciji :D
Mustang1

#113 Re: Sportski TV kanali

Post by Mustang1 »

Ako mislis na telemach neces imati arene nikako
area51

#114 Re: Sportski TV kanali

Post by area51 »

Bubalo1 wrote:Ako mislis na telemach neces imati arene nikako
Koji će mu qrac kada će imat sportklub(ove)
kakaljin

#115 Re: Sportski TV kanali

Post by kakaljin »

area51 wrote:
radi lige prvaka i europa lige

sport klubovi nemaju ligu prvaka
area51

#116 Re: Sportski TV kanali

Post by area51 »

kakaljin wrote:
area51 wrote:

A imaju sve ostalo,ligu šampionai ligu evrope imaš na bht-u,rtrs-u,ftv-u i obn-u
kakaljin

#117 Re: Sportski TV kanali

Post by kakaljin »

area51 wrote:
kakaljin wrote:
area51 wrote: Koji će mu qrac kada će imat sportklub(ove)

A imaju sve ostalo,ligu šampionai ligu evrope imaš na bht-u,rtrs-u,ftv-u i obn-u
Kada na FTV-u, BHT-u i RTRS-u bude slika koja zadovoljava standarde i kada budu prenosili sve utakmice a ne tri kanala prenose istu utakmicu onda mozemo smatrati da imamo ligu prvaka, a da ne spominjem komentatore.
OBN necu da spominjem radi komentarora gdje moras utusati zvuk da bi mogao mozda pogledati utakmicu.

arene imaju multiprenos lige prvaka, tako da se nemoze porediti sa ovim domacim kanalima.

PS:

kada neko kupi prava za Bosnu i Hercegovi to se onda smatra da svi mogu da gledaju englesku ligu i tenis kao st bi trebalo da gledaju i ligu prvaka i europa ligu.

A ovako smo svi koji nisu na telemachu u diskriminatorskom polozaju za englesku ligu i tenis jer nemamo mogucnost nigdje drugo da gledamo te utakmice.
kakaljin

#118 Re: Sportski TV kanali

Post by kakaljin »

area51 wrote:
kakaljin wrote:
area51 wrote: Koji će mu qrac kada će imat sportklub(ove)

http://teve.ba/article/14526/najveci-tv ... port-kluba
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#119 Re: Sportski TV kanali

Post by Admir_1984 »

jel ovo definitivno na ask kablovskoj (opština ilidža) da nema više sportkluba u ponudi :? od jutros mi umjesto njega hrt3 :evil:
Post Reply