BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koji klub ce najdalje dogurati?

ZELJEZNICAR
73
48%
BORAC BANJA LUKA
15
10%
SIROKI
30
20%
ZRINJSKI
35
23%

Total votes: 153

Rookie

#101 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by Rookie »

Ima li ko da otključa temu Željezničara? Cijeli dan je zaključana... Pa nije tema Laktaša ili Širokog, milioni čekaju da šta napišu! 8-)
Šibicar

#102 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by Šibicar »

Hoće li se više ova tema o Želji otključati,dijelite banove za one koji kake i provociraju,ne moramo svi trpiti zbog njih,nije fer fakat. :x :x :x
jufka developer

#103 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by jufka developer »

הבא Željo האהבה שלי
Galion

#104 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by Galion »

nellington wrote:
Galion wrote:
-Paja wrote:Siroki nema sanse protiv dominantne Olimpije koja ce ih pregaziti kao plitak potok! Taj mali poluklub nikad nista nije napravio u evropi i sasvim je normalno ocekivati njihov debakl!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Odavno me netko nije ovako nasmijao. Široki dobiva i u Domžalama i na Pecari. A od vas što mislite da će nas mali zmajčeki dobit nek se sa mnom slobodno okladi u neki avatar ili potpis ili šta ja znam u šta se može kladit preko interneta. ;-)
Što to Olimpija igra u Domžalama, gradski stadion u Ljubljani ima licencu...
Nisam ni ja siguran, čuo sam da otvaraju novi stadion u 8. mjesecu, pa da će igrati do tada u Domžalama. Možda si u pravu da će se igrati na gradskom stadionu.
hali gali halid

#105 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by hali gali halid »

Sto nema opcije nijedan za glasanje...?
Galion

#106 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by Galion »

Ko je ovo pisao na teletextu RTVFBiH jadan bio :?:
Željezničar u slučaju plasmana u treće pretkolo može očekivati još teže protivnike, među kojima su Zenit, Ajax, Fenerbahče, Dinamo Kiev, Braga, Celtic, Basel, Anderlecht . . .
Znaju li oni uopće da ne mogu igrati prvaci država protiv ne-prvaka :D
cyprus

#107 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by cyprus »

Evo malo detaljnijeg mog stručno-fenjeraškog mišljenja :-D :

Željo je mogao izvući i teže protivnike, ali i daleko lakše. U svakom slučaju, Hapoel je više loša nego dobra solucija. Ali šanse postoje, iako je Hapoel neupitni favorit. No, gledajući im roster nema tu igrača pred kojima treba drhtat. Šanse: 70 - 30 za Hapoel

Široki je izvukao protivnika po mjeri. Dakle, tu su negdje i oni i Olimpija. Ali imam osjećaj da se naši predstavnici ovaj put neće baš proslaviti. Šanse: 55 - 45 za Olimpiju

Zrinjski jeste nosioc, ali nije imo sreće. Izvukao je najgoreg mogućeg protivnika. Kazahstanci iako relativno anonimni, plaho znaju bit zajebani. Nekoliko kazahstanskih klubova uključujući i ovaj Tobol je to par puta demonstriralo u proteklim godinama. Naravno, otežavajuća okolnost po mostarce je osipanje sastava. Ne znam hoće li se uspjet adekvatno zakrpit. Šanse: 60 - 40 za Tobol

Borac je sa Lausannom solidno prošo, jer su ovi drugoligaši, ali ne treba potcjenjivat ekipu koja je došla do finala u Švicarskoj. Sve zavisi od toga s kakvim će sastavom Borac dočekat ovaj duel. Šanse: 55 - 45 za Lausanne

Dakle, puno sreće našim predstavnicima, trebaće im :!:
north

#108 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by north »

Vjeruj! wrote:Inace, sanse prolaska Zelje su oko 98%.
Ovo je baš bilo realno, sportski se nadati :wink: !!!
elSaik

#109 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by elSaik »

cyprus wrote:Evo malo detaljnijeg mog stručno-fenjeraškog mišljenja :-D :

Željo je mogao izvući i teže protivnike, ali i daleko lakše. U svakom slučaju, Hapoel je više loša nego dobra solucija. Ali šanse postoje, iako je Hapoel neupitni favorit. No, gledajući im roster nema tu igrača pred kojima treba drhtat. Šanse: 70 - 30 za Hapoel

Široki je izvukao protivnika po mjeri. Dakle, tu su negdje i oni i Olimpija. Ali imam osjećaj da se naši predstavnici ovaj put neće baš proslaviti. Šanse: 55 - 45 za Olimpiju

Zrinjski jeste nosioc, ali nije imo sreće. Izvukao je najgoreg mogućeg protivnika. Kazahstanci iako relativno anonimni, plaho znaju bit zajebani. Nekoliko kazahstanskih klubova uključujući i ovaj Tobol je to par puta demonstriralo u proteklim godinama. Naravno, otežavajuća okolnost po mostarce je osipanje sastava. Ne znam hoće li se uspjet adekvatno zakrpit. Šanse: 60 - 40 za Tobol

Borac je sa Lausannom solidno prošo, jer su ovi drugoligaši, ali ne treba potcjenjivat ekipu koja je došla do finala u Švicarskoj. Sve zavisi od toga s kakvim će sastavom Borac dočekat ovaj duel. Šanse: 55 - 45 za Lausanne

Procenti su smiješni! Realno: ako daješ Želji 30% onda su svi ostali (sem Zrinjskog) snažni favoriti, jer je Hapoel izmislio fudbal za ove nekakve Luzane, Tobole i Olimpije. Nerealno: prolaze svi (sem Zrinjskog).
Galion

#110 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by Galion »

elSaik wrote:
cyprus wrote:Evo malo detaljnijeg mog stručno-fenjeraškog mišljenja :-D :

Procenti su smiješni! Realno: ako daješ Želji 30% onda su svi ostali (sem Zrinjskog) snažni favoriti, jer je Hapoel izmislio fudbal za ove nekakve Luzane, Tobole i Olimpije. Nerealno: prolaze svi (sem Zrinjskog).
Željo bi morao igrati hrabro i fanatično, nešto poput Sarajeva lani, i tek bi onda mogao ugusto ispast od Hapoela, a proći jedino uz to i dosta sreće. Zrinjski bi mogao proći kad bi igrao kao protiv Vaduza prije par sezona, ali mislim da su ostali bez previše igrača za tako nešto. Široki bi morao proći Olimpiju, a isto bi trebao i Borac protiv drugoligaša.
I za navijače Željezničara, ne kažem ja da Željo sto posto ispada, nego samo naglašavam da ne treba biti zanesen i da za prolaz protiv Hapoela treba jedna prepametna igra. Možda kao Španjolska - BiH 1:1 u kvalifikacijama za SP 2006.
BSn

#111 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by BSn »

Mi, ako dolje izvucemo pozitivan rezultat (-1, ili cak i da postignemo gol), ovamo gubimo i to opasno.
Ako dolje bude -2, onda mozda i iznenadimo ovdje.
Uglavnom, teski smo autsajderi, posebno sto nemamo evropskog iskustva zadnjih godina - ova ga ekipa nema nikako, jako tezak protivnik, itd.
elnino

#112 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by elnino »

BSn wrote:Mi, ako dolje izvucemo pozitivan rezultat (-1, ili cak i da postignemo gol), ovamo gubimo i to opasno.
Ako dolje bude -2, onda mozda i iznenadimo ovdje.
Uglavnom, teski smo autsajderi, posebno sto nemamo evropskog iskustva zadnjih godina - ova ga ekipa nema nikako, jako tezak protivnik, itd.
ma nebrinem ja zbog neiskustva mladi su i željni dokazivanja samo me strah da dole ne izgubimo puno, a ovdje bi im tricu uvalili 100% da igramo na Grbavici al ovako...
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#113 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by Priorat »

evo borcevog protivnika u finalu svice... popusili peticu..

http://www.youtube.com/watch?v=T0e8WEiO ... re=related
Charuga
Globalni moderator

#114 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by Charuga »

International - Club Friendlies, June 23

FT Young Boys Bern 3 - 3 Lausanne Sports

4' [1 - 0] A. Pasche
9' [1 - 1] Silvio
32' [2 - 1] D. Dussin
36' [2 - 2] Roux
64' [2 - 3] B. Sukaj
80' [3 - 3] Mayuka
Meho Kodro

#115 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by Meho Kodro »

cyprus wrote: Baš ovaj Tobol jednom stigo do 3. kola Intertoto kupa (izbačena Polonia i Sint Truiden), a drugi put kroz njega došo do Kupa UEFA (izbacio Zestafoni, Slovan Liberec i OFI Kretu). U posljednje dvije godine su se s njim namučili Austria Wien i Galatasaray.
Sa Galatasarayom kuci nerjeseno, Austriju pobjedili, opasni su...

Fordas

#116 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by Fordas »

U svakom slucaju ja navijam za Tobol, nadam se da ce lopinase isprasiti onako kako i zasluzuju :evil:
cyprus

#117 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by cyprus »

Ovo ću reći prvi put :D ... mislim da pojedinci precjenjuju Hapoel i Tobol. Jesu favoriti i zajebani protivnici, ali može im se suprostaviti. To istina zavisi od Željinog i Zrinjskog igračkog kadra i uigranosti.

S druge strane, Olimpija i Lausanne se ovdje čini mi se potcjenjuju. To su samo ekipe s kojima Široki i Borac mogu igrat, a ne za koje se očekuje da će bit glatko dobivene.
Charuga
Globalni moderator

#118 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by Charuga »

Kaze danas Dragan Jovic na BH radiu: "Mi cemo mozda biti jedina ekipa koja nece stici na uzvratnu utakmicu na domacem terenu", aludirajuci na udaljenost izmedju dva grada ... :mrgreen: :mrgreen:
Baltazar_khan

#119 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by Baltazar_khan »

Samo zbog one nevjerovatne krađe, gdje je Sarajevo pokradeno bukvalno od strane sudije i Zrinjskog, ja navijam svim srcem za Tobol!
north

#120 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by north »

Baltazar_khan wrote:Samo zbog one nevjerovatne krađe, gdje je Sarajevo pokradeno bukvalno od strane sudije i Zrinjskog, ja navijam svim srcem za Tobol!
također, ali ja bih rekao ne samo zbog toga, ima tu još stvari, ali ne bih o tome ovdje.....
zeljonista

#121 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by zeljonista »

hajde pitari samo kukumacete,eh za ove cu navijati protiv ovih,ovi su nas zakinuli,ovi nisu,ma daj vise... :-)
LSD

#122 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by LSD »

north wrote:
Baltazar_khan wrote:Samo zbog one nevjerovatne krađe, gdje je Sarajevo pokradeno bukvalno od strane sudije i Zrinjskog, ja navijam svim srcem za Tobol!
također, ali ja bih rekao ne samo zbog toga, ima tu još stvari, ali ne bih o tome ovdje.....
Jao kolektivne šuplje :lol: a inace bi navijali za Zrinjski da nije bilo toga,jelde ;-) :mrgreen:
To isto ko kad ovi hercegovacki hrvati valjaju bombe kako bi vazda navijali za BiH samo da Sarajevo nije slavilo pobjedu Turske nad Hrvatskom...vazda nekakvi preduslovi.
Suzie Q

#123 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by Suzie Q »

LSD wrote:
north wrote:
Jao kolektivne šuplje :lol: a inace bi navijali za Zrinjski da nije bilo toga,jelde ;-) :mrgreen:
To isto ko kad ovi hercegovacki hrvati valjaju bombe kako bi vazda navijali za BiH samo da Sarajevo nije slavilo pobjedu Turske nad Hrvatskom...vazda nekakvi preduslovi.

hm, interesantno, mislim da će na osnovu istog razmišljanja, pored Tobola navijati i za Olimpiju, Hapoel a vrlo vjerojatno i za Lausanne

iskreno želim uspjeh svim klubovima, jer koliko god mi bili jedni protiv drugih, ipak će svojim pobjedama u Europi doprinijeti rangiranju klubova iz BiH koji će narednih godina igrati vani
The 51st State

#124 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by The 51st State »

neka svi ispadnu.
Charuga
Globalni moderator

#125 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by Charuga »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Locked