BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Rookie
#101 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Ima li ko da otključa temu Željezničara? Cijeli dan je zaključana... Pa nije tema Laktaša ili Širokog, milioni čekaju da šta napišu! 
- Šibicar
#102 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Hoće li se više ova tema o Želji otključati,dijelite banove za one koji kake i provociraju,ne moramo svi trpiti zbog njih,nije fer fakat.

- jufka developer
#103 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
הבא Željo האהבה שלי
- Galion
#104 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Nisam ni ja siguran, čuo sam da otvaraju novi stadion u 8. mjesecu, pa da će igrati do tada u Domžalama. Možda si u pravu da će se igrati na gradskom stadionu.nellington wrote:Što to Olimpija igra u Domžalama, gradski stadion u Ljubljani ima licencu...Galion wrote:-Paja wrote:Siroki nema sanse protiv dominantne Olimpije koja ce ih pregaziti kao plitak potok! Taj mali poluklub nikad nista nije napravio u evropi i sasvim je normalno ocekivati njihov debakl!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Odavno me netko nije ovako nasmijao. Široki dobiva i u Domžalama i na Pecari. A od vas što mislite da će nas mali zmajčeki dobit nek se sa mnom slobodno okladi u neki avatar ili potpis ili šta ja znam u šta se može kladit preko interneta.
-
hali gali halid
#105 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Sto nema opcije nijedan za glasanje...?
- Galion
#106 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Ko je ovo pisao na teletextu RTVFBiH jadan bio

Znaju li oni uopće da ne mogu igrati prvaci država protiv ne-prvakaŽeljezničar u slučaju plasmana u treće pretkolo može očekivati još teže protivnike, među kojima su Zenit, Ajax, Fenerbahče, Dinamo Kiev, Braga, Celtic, Basel, Anderlecht . . .
- cyprus
#107 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Evo malo detaljnijeg mog stručno-fenjeraškog mišljenja
:
Željo je mogao izvući i teže protivnike, ali i daleko lakše. U svakom slučaju, Hapoel je više loša nego dobra solucija. Ali šanse postoje, iako je Hapoel neupitni favorit. No, gledajući im roster nema tu igrača pred kojima treba drhtat. Šanse: 70 - 30 za Hapoel
Široki je izvukao protivnika po mjeri. Dakle, tu su negdje i oni i Olimpija. Ali imam osjećaj da se naši predstavnici ovaj put neće baš proslaviti. Šanse: 55 - 45 za Olimpiju
Zrinjski jeste nosioc, ali nije imo sreće. Izvukao je najgoreg mogućeg protivnika. Kazahstanci iako relativno anonimni, plaho znaju bit zajebani. Nekoliko kazahstanskih klubova uključujući i ovaj Tobol je to par puta demonstriralo u proteklim godinama. Naravno, otežavajuća okolnost po mostarce je osipanje sastava. Ne znam hoće li se uspjet adekvatno zakrpit. Šanse: 60 - 40 za Tobol
Borac je sa Lausannom solidno prošo, jer su ovi drugoligaši, ali ne treba potcjenjivat ekipu koja je došla do finala u Švicarskoj. Sve zavisi od toga s kakvim će sastavom Borac dočekat ovaj duel. Šanse: 55 - 45 za Lausanne
Dakle, puno sreće našim predstavnicima, trebaće im
Željo je mogao izvući i teže protivnike, ali i daleko lakše. U svakom slučaju, Hapoel je više loša nego dobra solucija. Ali šanse postoje, iako je Hapoel neupitni favorit. No, gledajući im roster nema tu igrača pred kojima treba drhtat. Šanse: 70 - 30 za Hapoel
Široki je izvukao protivnika po mjeri. Dakle, tu su negdje i oni i Olimpija. Ali imam osjećaj da se naši predstavnici ovaj put neće baš proslaviti. Šanse: 55 - 45 za Olimpiju
Zrinjski jeste nosioc, ali nije imo sreće. Izvukao je najgoreg mogućeg protivnika. Kazahstanci iako relativno anonimni, plaho znaju bit zajebani. Nekoliko kazahstanskih klubova uključujući i ovaj Tobol je to par puta demonstriralo u proteklim godinama. Naravno, otežavajuća okolnost po mostarce je osipanje sastava. Ne znam hoće li se uspjet adekvatno zakrpit. Šanse: 60 - 40 za Tobol
Borac je sa Lausannom solidno prošo, jer su ovi drugoligaši, ali ne treba potcjenjivat ekipu koja je došla do finala u Švicarskoj. Sve zavisi od toga s kakvim će sastavom Borac dočekat ovaj duel. Šanse: 55 - 45 za Lausanne
-
north
#108 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Ovo je baš bilo realno, sportski se nadatiVjeruj! wrote:Inace, sanse prolaska Zelje su oko 98%.
-
elSaik
#109 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Procenti su smiješni! Realno: ako daješ Želji 30% onda su svi ostali (sem Zrinjskog) snažni favoriti, jer je Hapoel izmislio fudbal za ove nekakve Luzane, Tobole i Olimpije. Nerealno: prolaze svi (sem Zrinjskog).cyprus wrote:Evo malo detaljnijeg mog stručno-fenjeraškog mišljenja:
- Galion
#110 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Željo bi morao igrati hrabro i fanatično, nešto poput Sarajeva lani, i tek bi onda mogao ugusto ispast od Hapoela, a proći jedino uz to i dosta sreće. Zrinjski bi mogao proći kad bi igrao kao protiv Vaduza prije par sezona, ali mislim da su ostali bez previše igrača za tako nešto. Široki bi morao proći Olimpiju, a isto bi trebao i Borac protiv drugoligaša.elSaik wrote:Procenti su smiješni! Realno: ako daješ Želji 30% onda su svi ostali (sem Zrinjskog) snažni favoriti, jer je Hapoel izmislio fudbal za ove nekakve Luzane, Tobole i Olimpije. Nerealno: prolaze svi (sem Zrinjskog).cyprus wrote:Evo malo detaljnijeg mog stručno-fenjeraškog mišljenja:
I za navijače Željezničara, ne kažem ja da Željo sto posto ispada, nego samo naglašavam da ne treba biti zanesen i da za prolaz protiv Hapoela treba jedna prepametna igra. Možda kao Španjolska - BiH 1:1 u kvalifikacijama za SP 2006.
- BSn
#111 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Mi, ako dolje izvucemo pozitivan rezultat (-1, ili cak i da postignemo gol), ovamo gubimo i to opasno.
Ako dolje bude -2, onda mozda i iznenadimo ovdje.
Uglavnom, teski smo autsajderi, posebno sto nemamo evropskog iskustva zadnjih godina - ova ga ekipa nema nikako, jako tezak protivnik, itd.
Uglavnom, teski smo autsajderi, posebno sto nemamo evropskog iskustva zadnjih godina - ova ga ekipa nema nikako, jako tezak protivnik, itd.
-
elnino
#112 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
ma nebrinem ja zbog neiskustva mladi su i željni dokazivanja samo me strah da dole ne izgubimo puno, a ovdje bi im tricu uvalili 100% da igramo na Grbavici al ovako...BSn wrote:Mi, ako dolje izvucemo pozitivan rezultat (-1, ili cak i da postignemo gol), ovamo gubimo i to opasno.
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#113 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
evo borcevog protivnika u finalu svice... popusili peticu..
http://www.youtube.com/watch?v=T0e8WEiO ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=T0e8WEiO ... re=related
- Charuga
- Globalni moderator
#114 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
International - Club Friendlies, June 23
FT Young Boys Bern 3 - 3 Lausanne Sports
4' [1 - 0] A. Pasche
9' [1 - 1] Silvio
32' [2 - 1] D. Dussin
36' [2 - 2] Roux
64' [2 - 3] B. Sukaj
80' [3 - 3] Mayuka
FT Young Boys Bern 3 - 3 Lausanne Sports
4' [1 - 0] A. Pasche
9' [1 - 1] Silvio
32' [2 - 1] D. Dussin
36' [2 - 2] Roux
64' [2 - 3] B. Sukaj
80' [3 - 3] Mayuka
- Meho Kodro
#115 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Sa Galatasarayom kuci nerjeseno, Austriju pobjedili, opasni su...cyprus wrote: Baš ovaj Tobol jednom stigo do 3. kola Intertoto kupa (izbačena Polonia i Sint Truiden), a drugi put kroz njega došo do Kupa UEFA (izbacio Zestafoni, Slovan Liberec i OFI Kretu). U posljednje dvije godine su se s njim namučili Austria Wien i Galatasaray.
-
Fordas
#116 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
U svakom slucaju ja navijam za Tobol, nadam se da ce lopinase isprasiti onako kako i zasluzuju 
- cyprus
#117 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Ovo ću reći prvi put
... mislim da pojedinci precjenjuju Hapoel i Tobol. Jesu favoriti i zajebani protivnici, ali može im se suprostaviti. To istina zavisi od Željinog i Zrinjskog igračkog kadra i uigranosti.
S druge strane, Olimpija i Lausanne se ovdje čini mi se potcjenjuju. To su samo ekipe s kojima Široki i Borac mogu igrat, a ne za koje se očekuje da će bit glatko dobivene.
S druge strane, Olimpija i Lausanne se ovdje čini mi se potcjenjuju. To su samo ekipe s kojima Široki i Borac mogu igrat, a ne za koje se očekuje da će bit glatko dobivene.
- Charuga
- Globalni moderator
#118 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Kaze danas Dragan Jovic na BH radiu: "Mi cemo mozda biti jedina ekipa koja nece stici na uzvratnu utakmicu na domacem terenu", aludirajuci na udaljenost izmedju dva grada ...

- Baltazar_khan
#119 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Samo zbog one nevjerovatne krađe, gdje je Sarajevo pokradeno bukvalno od strane sudije i Zrinjskog, ja navijam svim srcem za Tobol!
-
north
#120 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
također, ali ja bih rekao ne samo zbog toga, ima tu još stvari, ali ne bih o tome ovdje.....Baltazar_khan wrote:Samo zbog one nevjerovatne krađe, gdje je Sarajevo pokradeno bukvalno od strane sudije i Zrinjskog, ja navijam svim srcem za Tobol!
- zeljonista
#121 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
hajde pitari samo kukumacete,eh za ove cu navijati protiv ovih,ovi su nas zakinuli,ovi nisu,ma daj vise... 
-
LSD
#122 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
Jao kolektivne šupljenorth wrote:također, ali ja bih rekao ne samo zbog toga, ima tu još stvari, ali ne bih o tome ovdje.....Baltazar_khan wrote:Samo zbog one nevjerovatne krađe, gdje je Sarajevo pokradeno bukvalno od strane sudije i Zrinjskog, ja navijam svim srcem za Tobol!
To isto ko kad ovi hercegovacki hrvati valjaju bombe kako bi vazda navijali za BiH samo da Sarajevo nije slavilo pobjedu Turske nad Hrvatskom...vazda nekakvi preduslovi.
-
Suzie Q
#123 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
LSD wrote:Jao kolektivne šupljenorth wrote:također, ali ja bih rekao ne samo zbog toga, ima tu još stvari, ali ne bih o tome ovdje.....Baltazar_khan wrote:Samo zbog one nevjerovatne krađe, gdje je Sarajevo pokradeno bukvalno od strane sudije i Zrinjskog, ja navijam svim srcem za Tobol!a inace bi navijali za Zrinjski da nije bilo toga,jelde
![]()
![]()
To isto ko kad ovi hercegovacki hrvati valjaju bombe kako bi vazda navijali za BiH samo da Sarajevo nije slavilo pobjedu Turske nad Hrvatskom...vazda nekakvi preduslovi.
hm, interesantno, mislim da će na osnovu istog razmišljanja, pored Tobola navijati i za Olimpiju, Hapoel a vrlo vjerojatno i za Lausanne
iskreno želim uspjeh svim klubovima, jer koliko god mi bili jedni protiv drugih, ipak će svojim pobjedama u Europi doprinijeti rangiranju klubova iz BiH koji će narednih godina igrati vani
-
The 51st State
#124 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011
neka svi ispadnu.
- Charuga
- Globalni moderator