Propada TC Dzananovic u Zenici

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
joeaziz

#101 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by joeaziz »

joeaziz wrote:a u tc dzananovic se otvorio second hand.

ispravka...
nije second hand, nego neka jeftina turska secondhandlike konfekcija.
rukfaš

#102 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by rukfaš »

:sax:
sarajevsko_pivo

#103 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by sarajevsko_pivo »

Robna kuca je otvorena, ponuda je nigdje veze kao i sama robna kuca.

Image

Image

Image

Image
StupskaBitanga

#104 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by StupskaBitanga »

sarajevsko_pivo wrote:Robna kuca je otvorena, ponuda je nigdje veze kao i sama robna kuca.

Image

Image

Image

Image

a šta očekuješ u gradu gdje ljudi imaju max 500KM primanja mjesečno???

kakav grad tj kakva kupovna moć takvi i brandovi
sarajevsko_pivo

#105 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by sarajevsko_pivo »

Robna kuca nije nikakva konkurencija trznom centru.

Samo mi je drago sto su skoro sve domace firme u robnoj kuci.
snaga_znanja

#106 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by snaga_znanja »

Odakle tebi fikcija da su primanja u Zenici 500 KM mjesecno?
Eborg

#107 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by Eborg »

Je li "Udobnost" ime robne kuće ili je to reklama nečega? :D Ovo VF drži?
sa obzirom na...

#108 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by sa obzirom na... »

Ne znam, bio sam skoro u Zenici u onom trznom kod stadiona (btw, ko je ono izgradio, solidan trzni centar, u BIh bolji samo BBI) i cijene su WTF ??? :?

Udjem u neku radnju, zove se Sarajevotekstil , ako nadju budalu da onako prosjecne stvari plati po onim cijenama, ta budala ima pice od mene :lol:

Dakle Sarajevo, osim sto ima najvise izbora (razumljivo), moze se nesto dobro naci po koliko toliko normalnim cijenama.

Zenica i Tuzla , jal jeftina nekvalitetna, jal kvalitetna i poremeceno skupa :sad:

PS: za one iz Zenice, gdje mu dodje taj TC Dzananovic, da znam kada sljedeci put budem isao u ZE ?
Better Man

#109 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by Better Man »

Koliko ja znam negdje je oko Kamberovica polja.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#110 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by Bobi »

sa obzirom na... wrote:

Ne znam, bio sam skoro u Zenici u onom trznom kod stadiona (btw, ko je ono izgradio, solidan trzni centar, u BIh bolji samo BBI) i cijene su WTF ??? :?

Udjem u neku radnju, zove se Sarajevotekstil , ako nadju budalu da onako prosjecne stvari plati po onim cijenama, ta budala ima pice od mene :lol:

Dakle Sarajevo, osim sto ima najvise izbora (razumljivo), moze se nesto dobro naci po koliko toliko normalnim cijenama.

Zenica i Tuzla , jal jeftina nekvalitetna, jal kvalitetna i poremeceno skupa :sad:

PS: za one iz Zenice, gdje mu dodje taj TC Dzananovic, da znam kada sljedeci put budem isao u ZE ?
:D pa upravo tamo si bio :mrgreen:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#111 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by Bobi »

Better Man wrote:Koliko ja znam negdje je oko Kamberovica polja.
Nije "oko" nego "na" .
Nadinka

#112 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by Nadinka »

sa obzirom na... wrote: Ne znam, bio sam skoro u Zenici u onom trznom kod stadiona (btw, ko je ono izgradio, solidan trzni centar, u BIh bolji samo BBI) i cijene su WTF ??? :?

Haha, sto me nasmija, pa bio si u njemu upravo :) a fyi Sarajevotehstil je radnja kakvih imas u Sarajevu malo veci broj, s istim asortimanom robe (Mura, Skinny, opcenito skuplja konfekcija) i istim cijenama..
StupskaBitanga

#113 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by StupskaBitanga »

jel istina da je Magma u Džananoviću zatovrela Urnam republic i Turbo limač
Chischo

#114 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by Chischo »

StupskaBitanga wrote:jel istina da je Magma u Džananoviću zatovrela Urnam republic i Turbo limač
jest
joeaziz

#115 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by joeaziz »

jos uvjek ima vise butika nego kafana...
Chivas1

#116 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by Chivas1 »

Jesi siguran da ima vise butika nego kafana ? :D
joeaziz

#117 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by joeaziz »

Chivas1 wrote:Jesi siguran da ima vise butika nego kafana ? :D

hm...

pravo da ti kazem, nisam.
ima´l_zime_Marinko

#118 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by ima´l_zime_Marinko »

snaga_znanja wrote:Odakle tebi fikcija da su primanja u Zenici 500 KM mjesecno?
ne znam koliko ko ima,al ako se covjeku isplatilo iz Ze svaki dan autom vozariti u Sa za platu od 600KM onda mi je sve jasno ,ne kazem da je u Sa toliko bolje al standard im je katastrofa ! al jbg :bih:
snaga_znanja

#119 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by snaga_znanja »

ima´l_zime_Marinko wrote:
ne znam koliko ko ima,al ako se covjeku isplatilo iz Ze svaki dan autom vozariti u Sa za platu od 600KM onda mi je sve jasno ,ne kazem da je u Sa toliko bolje al standard im je katastrofa ! al jbg :bih:
Minimalna plata u Zeljezari tacnije Mitallu sa SSS je oko 800 KM! Ovaj ostali privatluk ko i svugdje od 400 - 1000 zavisi od firme. Plus bruka ovih kantonalno - opstinskih lezilebovica kojih ima po glavi stanovnika ko i u Sarajevu maltene :D .
Nakupi se. Nije sve tako crno kao sto se pise po novinama. Daleko je to i od bajnog naravno :D
joeaziz

#120 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by joeaziz »

snaga_znanja wrote:
ima´l_zime_Marinko wrote:
Minimalna plata u Zeljezari tacnije Mitallu sa SSS je oko 800 KM! Ovaj ostali privatluk ko i svugdje od 400 - 1000 zavisi od firme. Plus bruka ovih kantonalno - opstinskih lezilebovica kojih ima po glavi stanovnika ko i u Sarajevu maltene :D .
Nakupi se. Nije sve tako crno kao sto se pise po novinama. Daleko je to i od bajnog naravno :D
aj ne seri majke ti.
snaga_znanja

#121 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by snaga_znanja »

joeaziz wrote:
aj ne seri majke ti.
:?
Jedino ako ti robujes negdje?
joeaziz

#122 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by joeaziz »

snaga_znanja wrote:
joeaziz wrote:
aj ne seri majke ti.
:?
Jedino ako ti robujes negdje?
upravo o tome se radi. statisticki podaci se ne dobijaju tako sto se raspitas po komiluku koliku ko ima platu i ko gdje robuje i na osnovu takvih "podataka" se ne daju pausalne ocjene na nacin kako ih ti dajes: "Nije sve tako crno kao sto se pise po novinama".
imas li uvid u to koliko ljudi prezivljava sa najminimalnijim sredstvima, koliko ih prezivljava od obroka u javnim kuhinjama, koliko ih se oblaci u prodavnicama polovne odjece, koliko ih u dnevnim boravcima ima sijalicu od 40 vati, koliko ih ima koji ne ulaze u autobuse i taxije, koji se griju starim jorganom, koji iz kontejnera vade sve sto je iole upotrebljivo, koliko ih radi ko zna gdje i ko zna sta za dvije-tri stoje ili manje.
imas li uvid koliko se ukupne mjesecne plate i penzije u zenici i koliko je to para po glavi zenicanina?
kone

#123 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by kone »

A imas li ti????????
Alfa_Ze

#124 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by Alfa_Ze »

joeaziz wrote:imas li uvid u to koliko ljudi prezivljava sa najminimalnijim sredstvima, koliko ih prezivljava od obroka u javnim kuhinjama, koliko ih se oblaci u prodavnicama polovne odjece, koliko ih u dnevnim boravcima ima sijalicu od 40 vati, koliko ih ima koji ne ulaze u autobuse i taxije, koji se griju starim jorganom, koji iz kontejnera vade sve sto je iole upotrebljivo, koliko ih radi ko zna gdje i ko zna sta za dvije-tri stoje ili manje.
imas li uvid koliko se ukupne mjesecne plate i penzije u zenici i koliko je to para po glavi zenicanina?
sve stoji . . . !!
jos ako pojasnis odakle onoliki automobili ?? :? toliko automobila u Zenici nije bilo ni u doba kad je zeljezara imala svoje najblistavije periode u titino doba. :-)

krediti . . . . ?? valjda za kredit trebas biti i kreditno sposoban !! ili . . . . :?:
Palavra

#125 Re: Propada TC Dzananovic u Zenici

Post by Palavra »

U Zenici definitivno zivi nepismeni i nezahvalni narod. Umjesto da Harisu Silajdzicu i Staranci za BIH zahvale na tome sto ih je podigla iz bijede i neimastine dovodenjem stranih partnera, Zenicani hoce SDP i Radoncica. E pa eto vam ih, pa nek vas oni vade iz blata. A da je Hare pametan, rekao bi Kuvajcanima i Indijcima da se povuku i da ostave zeljezaru gradu Celika. Pa nek zivi od ubleha i cistog vazduha.
Post Reply