joeaziz wrote:a u tc dzananovic se otvorio second hand.
ispravka...
nije second hand, nego neka jeftina turska secondhandlike konfekcija.
Moderator: anex
joeaziz wrote:a u tc dzananovic se otvorio second hand.

sarajevsko_pivo wrote:Robna kuca je otvorena, ponuda je nigdje veze kao i sama robna kuca.
Ne znam, bio sam skoro u Zenici u onom trznom kod stadiona (btw, ko je ono izgradio, solidan trzni centar, u BIh bolji samo BBI) i cijene su WTF ???a šta očekuješ u gradu gdje ljudi imaju max 500KM primanja mjesečno???
kakav grad tj kakva kupovna moć takvi i brandovi
sa obzirom na... wrote:Ne znam, bio sam skoro u Zenici u onom trznom kod stadiona (btw, ko je ono izgradio, solidan trzni centar, u BIh bolji samo BBI) i cijene su WTF ???a šta očekuješ u gradu gdje ljudi imaju max 500KM primanja mjesečno???
kakav grad tj kakva kupovna moć takvi i brandovi![]()
Udjem u neku radnju, zove se Sarajevotekstil , ako nadju budalu da onako prosjecne stvari plati po onim cijenama, ta budala ima pice od mene![]()
Dakle Sarajevo, osim sto ima najvise izbora (razumljivo), moze se nesto dobro naci po koliko toliko normalnim cijenama.
Zenica i Tuzla , jal jeftina nekvalitetna, jal kvalitetna i poremeceno skupa![]()
PS: za one iz Zenice, gdje mu dodje taj TC Dzananovic, da znam kada sljedeci put budem isao u ZE ?
Nije "oko" nego "na" .Better Man wrote:Koliko ja znam negdje je oko Kamberovica polja.
Haha, sto me nasmija, pa bio si u njemu upravosa obzirom na... wrote: Ne znam, bio sam skoro u Zenici u onom trznom kod stadiona (btw, ko je ono izgradio, solidan trzni centar, u BIh bolji samo BBI) i cijene su WTF ???![]()
Udjem u neku radnju, zove se Sarajevotekstil , ako nadju budalu da onako prosjecne stvari plati po onim cijenama, ta budala ima pice od mene![]()
Dakle Sarajevo, osim sto ima najvise izbora (razumljivo), moze se nesto dobro naci po koliko toliko normalnim cijenama.
Zenica i Tuzla , jal jeftina nekvalitetna, jal kvalitetna i poremeceno skupa![]()
PS: za one iz Zenice, gdje mu dodje taj TC Dzananovic, da znam kada sljedeci put budem isao u ZE ?
jestStupskaBitanga wrote:jel istina da je Magma u Džananoviću zatovrela Urnam republic i Turbo limač
Chivas1 wrote:Jesi siguran da ima vise butika nego kafana ?
ne znam koliko ko ima,al ako se covjeku isplatilo iz Ze svaki dan autom vozariti u Sa za platu od 600KM onda mi je sve jasno ,ne kazem da je u Sa toliko bolje al standard im je katastrofa ! al jbgsnaga_znanja wrote:Odakle tebi fikcija da su primanja u Zenici 500 KM mjesecno?
Minimalna plata u Zeljezari tacnije Mitallu sa SSS je oko 800 KM! Ovaj ostali privatluk ko i svugdje od 400 - 1000 zavisi od firme. Plus bruka ovih kantonalno - opstinskih lezilebovica kojih ima po glavi stanovnika ko i u Sarajevu malteneima´l_zime_Marinko wrote:ne znam koliko ko ima,al ako se covjeku isplatilo iz Ze svaki dan autom vozariti u Sa za platu od 600KM onda mi je sve jasno ,ne kazem da je u Sa toliko bolje al standard im je katastrofa ! al jbgsnaga_znanja wrote:Odakle tebi fikcija da su primanja u Zenici 500 KM mjesecno?
aj ne seri majke ti.snaga_znanja wrote:Minimalna plata u Zeljezari tacnije Mitallu sa SSS je oko 800 KM! Ovaj ostali privatluk ko i svugdje od 400 - 1000 zavisi od firme. Plus bruka ovih kantonalno - opstinskih lezilebovica kojih ima po glavi stanovnika ko i u Sarajevu malteneima´l_zime_Marinko wrote:ne znam koliko ko ima,al ako se covjeku isplatilo iz Ze svaki dan autom vozariti u Sa za platu od 600KM onda mi je sve jasno ,ne kazem da je u Sa toliko bolje al standard im je katastrofa ! al jbgsnaga_znanja wrote:Odakle tebi fikcija da su primanja u Zenici 500 KM mjesecno?.
Nakupi se. Nije sve tako crno kao sto se pise po novinama. Daleko je to i od bajnog naravno
joeaziz wrote:
aj ne seri majke ti.
upravo o tome se radi. statisticki podaci se ne dobijaju tako sto se raspitas po komiluku koliku ko ima platu i ko gdje robuje i na osnovu takvih "podataka" se ne daju pausalne ocjene na nacin kako ih ti dajes: "Nije sve tako crno kao sto se pise po novinama".snaga_znanja wrote:joeaziz wrote:
aj ne seri majke ti.![]()
Jedino ako ti robujes negdje?
sve stoji . . . !!joeaziz wrote:imas li uvid u to koliko ljudi prezivljava sa najminimalnijim sredstvima, koliko ih prezivljava od obroka u javnim kuhinjama, koliko ih se oblaci u prodavnicama polovne odjece, koliko ih u dnevnim boravcima ima sijalicu od 40 vati, koliko ih ima koji ne ulaze u autobuse i taxije, koji se griju starim jorganom, koji iz kontejnera vade sve sto je iole upotrebljivo, koliko ih radi ko zna gdje i ko zna sta za dvije-tri stoje ili manje.
imas li uvid koliko se ukupne mjesecne plate i penzije u zenici i koliko je to para po glavi zenicanina?