Krečenje

preludezalude

#101 Re: Krečenje

Post by preludezalude »

Prostorija jos uvijek smrdi isto. Provjetrava se, non stop su prozori otvoreni. Nisam se jos nakanio da krenem u pranje, struganje i sl. Sve mislum smrad ce prestati. Juce sam aktivirao aparat za izvlacenje vlage da vidim hoce li biti kakve razlike.
hell91

#102 Re: Krečenje

Post by hell91 »

Želim da okrečim balkon (samo u bijelo), koliko sam shvatila ne mogu obični jupol koristiti nego kao moram fasadni uzeti? Sad još negdje pročitah da ide nekakva podloga... Zanima me jel ja mogu samo uzeti tu fasadnu boju i ofarbat balkon (samo unutrašnju stranu) i tjt? Ili se tu mora još nešto raditi?
dr_Evil

#103 Re: Krečenje

Post by dr_Evil »

hell91 wrote: 05/12/2024 15:51 Želim da okrečim balkon (samo u bijelo), koliko sam shvatila ne mogu obični jupol koristiti nego kao moram fasadni uzeti? Sad još negdje pročitah da ide nekakva podloga... Zanima me jel ja mogu samo uzeti tu fasadnu boju i ofarbat balkon (samo unutrašnju stranu) i tjt? Ili se tu mora još nešto raditi?
Ma slobodno navali Jupolom, nemas potrebe za fasadexom posto je unutrasnja strana. Podloga se isto samo namaze prije jupola na isti nacin valjkom ili cetkom, to je samo da ti ide manje boje, da se boja bolje prima.

Mozes ako zelis naravno kupiti fasadnu boju, ali koja je poenta.
hell91

#104 Re: Krečenje

Post by hell91 »

dr_Evil wrote: 05/12/2024 15:54
hell91 wrote: 05/12/2024 15:51 Želim da okrečim balkon (samo u bijelo), koliko sam shvatila ne mogu obični jupol koristiti nego kao moram fasadni uzeti? Sad još negdje pročitah da ide nekakva podloga... Zanima me jel ja mogu samo uzeti tu fasadnu boju i ofarbat balkon (samo unutrašnju stranu) i tjt? Ili se tu mora još nešto raditi?
Ma slobodno navali Jupolom, nemas potrebe za fasadexom posto je unutrasnja strana. Podloga se isto samo namaze prije jupola na isti nacin valjkom ili cetkom, to je samo da ti ide manje boje, da se boja bolje prima.

Mozes ako zelis naravno kupiti fasadnu boju, ali koja je poenta.
Ok ali kiša nekad zna doprijet do tog dijela kad je baš jaka, zato sam mislila da ipak treba taj fasadex
Post Reply