Treptajuće zeleno

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
lalemali

#101 Re: Treptajuće zeleno

Post by lalemali »

Lufter wrote:Pozdrav,

Evo malo da dignem temu iz mrtvih, a bas sam danas imao belaj, vozio sam covijeka tako reci na izdisaju na Kosevo u KUM, a posto nisam iz Sarajeva nisu mi poznate sve "fore" oko tih prolazaka kroz zuto i slicno...

Naime isao sam prema Kosevu iz pravca Ciglana (mislim) prosao sam koz onaj tunel i preko mosta iza tunela, i sad ona raskrsnica odmah cim se prede most ima semafor. Imaju tri trake jedna pravac odozgor (od pravca koseva) druga ka lijevo, treca ka desno. Ja sam stao u onu sredni,u i po onom znaku sto je bio prije semafora logicno mi je bilo da iz te srednje idem pravo gore, jedan auto je bio ispred mene stajali smo na crvenom. I kad je bilo zeleno auto ispred mene je skrenuo lijevo a ja sam nastavio pravo, u to covijek iza mene svira na sred raskrsnice kao gdje cu ja...... Ja sam ocekivao da on skrece desno ......Sad ne znam, vidio sam imaju kamere gore po stubovima, jesu li me registrovali kao prekrsaj ili sta....Nisam prosao kroz crveno ali eto ocigledno nisam bio u pravoj traci.....(mada koliko se sjecam da je na onoj plavoj tabli ispred stajalo da se iz srednje trake produzi pravo)

Znate li slikaju li one kamer prekrsaje ili samo prolazak kroz crveno??? Imaju dvije koliko sam vidio u povratku....

Bas mi je bio belaj i frka, covijek mi lezi na zadnjem sjedistu samo sto nije umro, a i ja sav rastresen, mozda nisam dobro vidio, jos mi samo kazna fali........

To je jako glupo riješena raskrsnica. Znam kako ti je bilo. Taj ko je to smišljo bio je glup pravo i skrivit će gutu nesreća na tom mjestu. Onaj što ide iz suprotnog smjera bi takodjer mogao biti zbunjen.
respo

#102 Re: Treptajuće zeleno

Post by respo »

Lady Saray wrote:meni je to sasvim ok cak sta vise super mi je jer zahvaljujuci tome ovi koji idu iz grada lakse udju u kruzni kao i oni sto ulaze iz butmira jer kod nas posto nemaju 2 iscrtane trake a zmigavac je misaona imenica nikad ne znas jel onaj iz "vanjske" trake izlazi na prvom izlazu koji mu dolazi s desne strane ili nastavlja dalje..
tebi je mozda ok ali nigdje na svijetu se ne pravi kruzni sa semaforima u njemu
a posebno ne da tramvaj presjeca kruzni
to sto ti ne zna se ukljuciti u kruzni to je tvoj onda problem pa ti tramvaj pomogne kad zaustavi auta
lalemali

#103 Re: Treptajuće zeleno

Post by lalemali »

Lufter wrote:
kurty wrote:

.....Ljudi se skoluju za svoje zanimanje, u pustite da svako radi svoj posao...
Ocigledno se neki ne skoluju dobro, pa samim time i ne rade svoj posao kako treba....

Samo jedan od primjera je onaj kruzni tok na Ilidzi... Ono treba staviti u anale gluposti saobracaja. Da ne nabrajam dalje naopako postavljene znakove itd....

A na ovoj raskrsnici sto ja pricam ne vidim problem postavljanja jos jednog semafora sa strelicama pa da svako, taman iz Bangladeša došo, zna kojim pravcem treba ici, a ne samo oni koji tu zive... Vjerujem da ja nisam jedini koji je nenamjerno posao pogresnom trakom na tom mjestu. Posebno sto je to vecinom najvise koristeni pravac prema klinici Kosevo kojim vecinom dolaze ljudi koji ne zive u Sarajevu, a obzirom da idu u bolnicu a ne na svadbu, vjerovatno nemaju kada razmislajti "sta je pisac htio reci" na raskrsnici...

Jedino ako ja za grad Sarajevo preskupa jos jedna bandera sa jos jednim semaforom , onda ok..... Neka ljudi imaju gdje zaginuti....Kosevo je blizu.....

Tako je. Ili neka se barem horizontalniznakovi vide. Da se vide i da se na vrijeme vide. Uglavnom su ispred sam raskrisnice, a ne vide se ni kad nema auta da ih pokrivaju.
lalemali

#104 Re: Treptajuće zeleno

Post by lalemali »

Ady88 wrote:lalemali jesi se to prepoznao pa citiras 3x bez razloga :oops: :-)

Ili si se ti prepoznao u mom postu?
Lady Saray

#105 Re: Treptajuće zeleno

Post by Lady Saray »

respo wrote:
Lady Saray wrote:meni je to sasvim ok cak sta vise super mi je jer zahvaljujuci tome ovi koji idu iz grada lakse udju u kruzni kao i oni sto ulaze iz butmira jer kod nas posto nemaju 2 iscrtane trake a zmigavac je misaona imenica nikad ne znas jel onaj iz "vanjske" trake izlazi na prvom izlazu koji mu dolazi s desne strane ili nastavlja dalje..
tebi je mozda ok ali nigdje na svijetu se ne pravi kruzni sa semaforima u njemu
a posebno ne da tramvaj presjeca kruzni
to sto ti ne zna se ukljuciti u kruzni to je tvoj onda problem pa ti tramvaj pomogne kad zaustavi auta
ne skonta ti poentu.. nije fazon ukljucivanja nego guzve i seljaka kojima je zmigavac misaona imenica pa kad ga vidis da ide prema tebi ne znas hoce li izaci prije nego dodje do tebe posto kod nas svi idu vanjskom stranom bilo da izlazi na prvom izlazu ili cetvrtom.. onaj da zmigavac izlazi ok ja cu uci nemam sta cekati ni propustati pravo prvenstva kad nece doci do mene

a ondje nije napravljen radi meraka semafor nego jer mora posto je opcija ili izmijestanje pruge :-) ili podvoznjak ispod pruge ali tad bi bilo "cuj kruzni i podvoznjak, nigdje to u svijetu nema"

a posto je tema zeleno.. bar je semafor u kruznom trepcuci :D

p.s. edit..

btw

Image

glupi spanci citavu stanicu stavili u kruzni tok, pa jos i semafore i pjesacke prelaze... znaju li oni da to ne smiju, pa nigdje u svijetu nema da semafor i tramvaj presjecaju kruzni tok :roll:
bole_02

#106 Re: Treptajuće zeleno

Post by bole_02 »

Zakon o bezbjednosti saobraćaja na putevima u zakon o bezbjednosti BIH

Član 51.

(1) Na raskrsnici i na drugom mjestu na kojem je saobraćaj regulisan uredajima za davanje svjetlosnih saobraćajnih znakova za učesnike u saobraćaju, svjetlosni saobraćajni znakovi imaju sljedeća značenja:

1) crveno svjetlo - zabrana prolaza;
2) žuto svjetlo - zabrana prolaza osim za vozila koja se u času kad se žuto svjetlo pojavi nalaze na tolikom rastojanju od svjetlosnog znaka da se ne mogu bezbjedno zaustaviti a da ne prođu taj znak, a za ostale učesnike - zabrana prolaza;
3) zeleno svjetlo - slobodan prolaz.

(2) Žuto svjetlo upaljeno istovremeno sa crvenim svjetlom služi za upozoravanje učesnika u saobraćaju na skori prestanak zabrane prolaza i na pojavu zelenog svjetla.

(3) Žuto trepčuće svjetlo obavezuje sve učesnike u saobracaju na kretanje s povećanom opreznošću.

(4) Zeleno trepčuće svjetlo služi za upozoravanje učesnika u saobraćaju na skori prestanak slobodnog prolaza i na pojavu žutog, odnosno crvenog svjetla.
Lufter

#107 Re: Treptajuće zeleno

Post by Lufter »

Lady Saray wrote:
Image
Rekao sam u predhodim postovima ko mi pokaze sliku kruznog sa semaforima i prugom, skidam kapu.

Dakle , skidam kapu...

Ali kruzni na Ilidzi ne moze ni prismrdit ovoj na slici... Ono je jos uvijek smijesno. Ova rasksnica na slici kosta ko citava Iliza.
neki

#108 Re: Treptajuće zeleno

Post by neki »

Lufter wrote:
Lady Saray wrote:
Image
Rekao sam u predhodim postovima ko mi pokaze sliku kruznog sa semaforima i prugom, skidam kapu.

Dakle , skidam kapu...

Ali kruzni na Ilidzi ne moze ni prismrdit ovoj na slici... Ono je jos uvijek smijesno. Ova rasksnica na slici kosta ko citava Iliza.
Nemoj prebrzo sa skidanjem kape...ovo je rendering a ne stvarna fotografija...kruzni tok ocigledno postoji ali pruga koja ga sjece i stanica u njemu su photoshop montaza, sto opet ne znaci da jednog dana nece bas tako bit i napravljene :D
Lufter

#109 Re: Treptajuće zeleno

Post by Lufter »

lalemali wrote:
Tako je. Ili neka se barem horizontalniznakovi vide. Da se vide i da se na vrijeme vide. Uglavnom su ispred sam raskrisnice, a ne vide se ni kad nema auta da ih pokrivaju.

Tacno! Sjecam se i one skroz desne trake na izlazu prema Ilidzi (cini mi se da je to sada sanirano) kada ti odjednom nestane ceste ako si planirao da se ukljucis na auto put a vozis desnom trakom.

Takoder, jednosmjerna kod Mercatora u pravcu onih hangara sa strane, kad izlazis na cestu nigdje nema znaka (barem nije bio prije nekih pola godine) da je jednosmjerna pa mozes komotno svintat dole nazad prema Mercatoru ako nisi upoznat sa tom raskrsnicom.

Ima tih glupih momenata, ne samo u Sarajevu, nego rcimo i u Zenici. Zanm za jedan semafor gdje bukvalno, bas bukvalno nemas kada otpustiti kvacilo a vec se crveno uplaiilo, a kamera natakarena tacno iznad, i samo kupe kazne....Nigdje veze. Treba ti auto od 300 konja da uspijes krenuti a da ne prodes kroz crveno.

Opet, pravac Ilijas-Visoko, stoji tabla brat bratu jedno 10 godina naopako zavrnuta o prvenstvu prolaza gdje strijelica oznacava da vozila iz suprotnog pravca NEMAJU prvenstvo prolaza, (okrenuta tabla za 180°) tj da vi koji gledate u tu tablu imate prvenstvo prolaza preko mosta a s druge strane nema nikakvog znaka tako da oni o tamo veze nemjau da ti imas prvenstvo....

Onda pravac Kiseljak -Visoko, sa DESNE strane ceste stoji tabla 60 a sa LIJEVE nekih 5 metara dalje 50, a nakon nekih
50-100 metara jedno super prosirenje gdje redovito visi policija sa radarom i onda netezanje: "jesi ti vidio znak..." pa ga ti pitas koji lijevi ili desni ?.... 50 ili 60 ?
Lufter

#110 Re: Treptajuće zeleno

Post by Lufter »

neki wrote:
Nemoj prebrzo sa skidanjem kape...ovo je rendering a ne stvarna fotografija...kruzni tok ocigledno postoji ali pruga koja ga sjece i stanica u njemu su photoshop montaza, sto opet ne znaci da jednog dana nece bas tako bit i napravljene :D
Kako zas da je ova slika gore rendering? Imas li negdje original? Prilicno vijerno izgleda, nisam ganjao detalje... :? :shock:
respo

#111 Re: Treptajuće zeleno

Post by respo »

e lady kad vec postavljas tu sliku trebala bi znati kakva je situacija tu pa bi znala zasto ovdje moze stati stanica
ovo se nalazi u alikanteu
i ako budes ikad isla tamo vidjet ces da to nije klasicni kruzni tok koji je primjenjen na ilidzi i na vecini raskrsnica gdje se treba staviti kruzni tok
prvo vidis li ti koliki je taj kruzni tok
drugo vidis li koliko ima prikljucnih ulica
trece mislis da bi mogli tu staviti klasicnu raskrsnicu ako sve ulice ne idu u istu tacku

cetvrto bio i vidio ovo uzivo

peto ovo nije rendering nego stvarno postoji
pametolog

#112 Re: Treptajuće zeleno

Post by pametolog »

Kruzni tok prije svega smanjuje broj nezgoda i nesreca (statisticki negdje oko 50% manje u totalu, a oko 75% manje nesreca sa smrtnim slucajevima se desava u kruznim tokovima u odnosu na klasicne raskrsnice), smanjuje troskove (laksa izvedba od mostova/podvoznjaka/nadvoznjaka, manja potreba za elektronskim sredstvima za regulaciju saobracaja - semafori), a moderno je reci i da manje stetno utice na okolis (brzi protok saobracaja u odnosu na klasicnu raskrsnicu).
Sto se tice prva dva aspekta, Ilidzanski kruzni tok definitivno zadovoljava svrhu. Ja se dobro sjecam horora prolaska kroz prijasnji semafor, a rjesenje sa pod/nadvoznjakom bi kostalo dodatne milione. Da li ima ili nema semafor i pruga, potpuno je nebitno, jer apsolutno zadovoljava svoju svrhu.
Ilidzanski kruzni tok je mala maca kakvih ima po svijetu, ukljucujuci i one sa prugama, viselinijski, policentricni, ekscentricni, serijski, marsovski, shonfonovski... nema sta neeema.
Npr, dobra literatura (ukljucujuci stvarne slike raznih primjera sa prugom) je web stranica Americkog ministarstva saobracaja. Koga interesuje, link je tu: http://safety.fhwa.dot.gov/intersection ... s/long.cfm.
- Sto se tice zelenog svjetla, bilo da trepce ili stalno gori, to je jos uvijek zeleno.
- Sto se tice raskrsnica, ako postoje dvije trake u istom smjeru koje ulaze u raskrsnicu, u principu je (osim ako drugacije nije iscrtano horizontalnom/vertikalnom signalizacijom na konkretnoj raskrsnici zbog specifikuma mikrolokacije i/ili vidljivo definisano sa dodatnim zelenim svjetlom sa strelicom samo desno) lijeva traka samo za skretanje lijevo, dok je desna traka i za vozila koja idu pravo kroz raskrsnicu i za vozila koja skrecu desno.
Sjetite se da je nakon rekonstrukcije Puta zivota na raskrsnici kod stanice iz pravca tunela i bila iscrtana horizontalna signalizacija prema osnovnom pravilu, ali posto je rezim skretanja desno posebno regulisan "malim" semaforom, strelica za pravo je prebacena u lijevu traku.
Lady Saray

#113 Re: Treptajuće zeleno

Post by Lady Saray »

respo wrote:e lady kad vec postavljas tu sliku trebala bi znati kakva je situacija tu pa bi znala zasto ovdje moze stati stanica
ovo se nalazi u alikanteu
i ako budes ikad isla tamo vidjet ces da to nije klasicni kruzni tok koji je primjenjen na ilidzi i na vecini raskrsnica gdje se treba staviti kruzni tok
prvo vidis li ti koliki je taj kruzni tok
drugo vidis li koliko ima prikljucnih ulica
trece mislis da bi mogli tu staviti klasicnu raskrsnicu ako sve ulice ne idu u istu tacku

cetvrto bio i vidio ovo uzivo

peto ovo nije rendering nego stvarno postoji
poenta je da nije nemoguce i da ama bas nikako u sviejtu ne postoji kruzni s prugom i smeforom u njemu... sad mozemo naglabati o njegovom precniku a kako vidim sa slike ima jedno 5 ulaza tj izlaza bas kao i onaj na ilidzi samo je nas manjeg precnika pa nam je sve nekako malo usko i nabacano pa je nekima glavni argument nigdje toga nema eto ima ne kazem ja da je onaj na ilidzi savrsenstvo vec kruzni ko kruzni

@ neki ja dobih skidanje kape :P slika jeste rendering ali je iz 2008 kad je gradnja pocela ev covjek bio vidio :)
Lufter

#114 Re: Treptajuće zeleno

Post by Lufter »

Lady Saray wrote:
@ neki ja dobih skidanje kape :P slika jeste rendering ali je iz 2008 kad je gradnja pocela ev covjek bio vidio :)
Pa sta sad jel ja dzaba skinu kapu il sta???? :lol: :lol: :lol: Jel slika origigi ili nije?
respo

#115 Re: Treptajuće zeleno

Post by respo »

@lady saray poenta je da je nemoguce da na onako malom kruznom kao sto je ilidzanski ukljuciti i prugu da nema smetnji
drugo gradnja je pocela cini mi se 2006-e a ne 2008-e cini mi se da se tad zavrsio taj kruzni tok al ajd nebitno

@ pametolog kruzni ne zadovoljava svrhu cim je ukljuceno da bude guzva u njemu zbog nepotrebnog semafora
to sto raja ne zna pravila u saobracaju uopsteno je drugi par carapa

pa vise od pola ljudi se ovdje ne zna ponasati na pravoj cesti bez ikakvih raskrsnica a kamoli sta vece
vozač

#116 Re: Treptajuće zeleno

Post by vozač »

Lufter wrote:
vozač wrote: ako si došao kroz tunel, trebao si na kraju nizbrdice u desnu traku i ona ti je za pravo i desno, a ta srednja u kojoj si ti bio je za lijevo. ovo ko nije iz sarajeva i ko ne prolazi često tuda teško može skontati, još ako je bila gužva pa ne vidiš signalizaciju iscrtanu po cesti (a vjerovatno je bila jer tu je uvijek gužva) možeš lako pogriješiti. mada je i logično to što si ti uradio, jer je neprirodno da se odvaja traka u desnu stranu i onda iz te trake ideš i pravo i desno, :shock: mimo svih rezona, ali tako ti je u nas.

sreća je da nisi koga udario, a mogao si i ovog iz suprotnog smjera i ovog sa desne strane koji možda ide pravo kao i ti, a mislim da nećeš imati problema i da tu vrstu prekršaja kamera neće registrovati, ne znam i ima li je uopšte na tom mjestu, ne bih rekao.
Ma ima ih dvije, bas sam usporio kad sam se vracao da pogledam, a i to sto kazes bas nema logike za nekoga ko nije iz Sarajeva pa ne zna za tu naopaku situaciju, a i ona horizontalna signalizacija, i nju sam zraknuo kad sam se vracao, jedva da se primjeti na safaltu, tacno nigdje veze posebno kad je guzva...

Aj zivi bili da neko mi samo javne kad bude prolazio iz pravca tunela ka Kosevu dali ona plava tabla prikazuje ovako koliko se sjecam.... A na asfaltu kontra..... Ubi me sad radoznalost....
Image

nisam znao da imaju kamere,
BTW jučer me ženska umalo ne spuca na toj raskrsnici i što je najgore ja bih bio kriv,
dolazim iz pravca građevine, ona iz pravca tunela, prestrojila se u desnu traku i ostao joj žmigavac upaljen, ja milion puta prođem tim dijelom i uvijek se isto ponašam, gledam ove što dolaze iz pravca tunela i čim vidim da daju žmigavac da će desno ja se malo uvučem u traku, pustim ih (pravilo desne strane) i ja za njima smotam lijevo.
mlada jučer ostavila žmigavac upaljen nakon prestrojavanja, ja kontam ona će da smota desno,kad ona hop nastavi pravo, sreća da nisam, kao i obično, odmah krenuo motati, spucala bi me garant. što je najgore, ona ni habera, ja kroz prozor "halo mlada, ugasi žmigavac, ubićeš koga, ma ne ferma me 5%, samo pravo i piči,
a stisnula volan, ja ne znam kako ga ne polomi :-)

da dodam i da je prije nje, mlada također, iz pravca tunela opalila ni ravno ni desno, nego ono između prema taksistima preko pješačkog i svih mogućih punih linija, još svira, sjela na sirenu da joj se sklone oni što uredno stoje na semaforu, :-) tako da ... čuvajte se na ovoj raskrsnici, jako je rizična
Last edited by vozač on 30/06/2010 08:47, edited 1 time in total.
muha_sa

#117 Re: Treptajuće zeleno

Post by muha_sa »

vozac :)

naravoucenje :D nikad žmigavcu ne vjeruj :D
vozač

#118 Re: Treptajuće zeleno

Post by vozač »

muha_sa wrote:vozac :)

naravoucenje :D nikad žmigavcu ne vjeruj :D
ma ne vjerujem, al nekad se i opustiš, ima i još glupljih situacija, na čobaniji me zamalo ne spuca s yugom lik, nisu semafori radili (to kad hoće da se sve složi), ja iz pravca galije izlazim, on od skenderije ide i daje žmigavac, ja da izađem, kad on hopla nastavi, ja na sirenu, ono šta ti je jadan ne bio, a on hladno produži i samo smota tamo iza džamije, ima neki prolaz... poenta
nikad ne znaš šta da radiš, ili daju žmigavac, a produže pravo ili ga ne daju, a hoće skrenuti, pa ti budi pametan i zaključi šta će da uradi, a ima i opcija da krenu sa davanjem žmigavaca 5 ulica ranije kao ovaj moj sa yugom, pa ko iskoči donji je :lol:
samo_ovaj_put

#119 Re: Treptajuće zeleno

Post by samo_ovaj_put »

ukoliko prodjem kroz crveno ili prekoracim brzinu,a kamera me snimi, u roku od kolko dana mi stize kazna
GOLFER

#120 Re: Treptajuće zeleno

Post by GOLFER »

samo_ovaj_put wrote:ukoliko prodjem kroz crveno ili prekoracim brzinu,a kamera me snimi, u roku od kolko dana mi stize kazna
one kamere na raskrsnicama Velikim kao na mostu kod skenderije, kod Alipasine dzamije ili na ciglanama nisu tu da se pisu ljudima kazne, nego da se ima vid u tok saobracaja i kada negdje se zaguzva da policija moze to intervenisati. Kamere koje te slikaju kao ona kod ekonomske, kod kampusa, kod rtv doma kod mosta na otoci i slicno e one kaznjavaju :-D

e to bi trebalo doci za nekih 6-8 dana, mada meni je doslo za 4 mjeseca, ali ja sam kod ekonomske prekoracio ogranicenje koe je bilo 40 :-) a nisam bio jedini mislim da je na pocetku svaki treci vozac to prekoracio i platio kaznu i radi toga se tako dugo i cekalo da mi to dodje...
Lufter

#121 Re: Treptajuće zeleno

Post by Lufter »

Sliver wrote:
naravno desni. S desne strane se postavljaju znakovi, ukoliko su na lijevoj strani isto je kao da ne postoje.
Ma znam ja da je desni, nego dajem akcenat na to da oni non-stop vise tu a ne cine nista da se eliminise znak koji stoji sa lijeve strane.
kurty

#122 Re: Treptajuće zeleno

Post by kurty »

Na mostu je pravilno postavljen saobracajni znak...

Danas maksuz isao da provjerim
notsure

#123 Re: Treptajuće zeleno

Post by notsure »

Kod Alipašine džamije, večeras... prošao na žuto i zaustavi me kod 2. gimnazije, kaže bilo crveno. Iza mene je bilo auta i nisam smio kočiti jer znam da je tijesno a nailazi i tramvaj.
Samo jedan drot, a nas 4 u autu. Ne da nikakve rasprave, ja žuto, on crveno, ja žuto, on piše prijavu kaže poslaće poštom. Ova mi je raskrsnica uvijek bila mrska jer ima samo par mjesta za auta koja skreću desno, moraš presjeći tramvajsku prugu i uvijek je gužva.
Ima li neko iz Sarajeva da mi potvrdi ima li na tom semaforu (kad dolaziš od parkuše i hoćeš desno prema Ciglanama) trepćuće zeleno?
kurty

#124 Re: Treptajuće zeleno

Post by kurty »

notsure wrote:Kod Alipašine džamije, večeras... prošao na žuto i zaustavi me kod 2. gimnazije, kaže bilo crveno. Iza mene je bilo auta i nisam smio kočiti jer znam da je tijesno a nailazi i tramvaj.
Samo jedan drot, a nas 4 u autu. Ne da nikakve rasprave, ja žuto, on crveno, ja žuto, on piše prijavu kaže poslaće poštom. Ova mi je raskrsnica uvijek bila mrska jer ima samo par mjesta za auta koja skreću desno, moraš presjeći tramvajsku prugu i uvijek je gužva.
Ima li neko iz Sarajeva da mi potvrdi ima li na tom semaforu (kad dolaziš od parkuše i hoćeš desno prema Ciglanama) trepćuće zeleno?

onaj kod 2. gimnazije nema treptuce, a gotova sam siguran da vaj koji si opisao ima treptuce... jel te policajac "zajmio" ili je bila "ceka" kod 2.gimnazije???
notsure

#125 Re: Treptajuće zeleno

Post by notsure »

kurty wrote: onaj kod 2. gimnazije nema treptuce, a gotova sam siguran da vaj koji si opisao ima treptuce... jel te policajac "zajmio" ili je bila "ceka" kod 2.gimnazije???
Nije bila sačekuša... došao mi u golfu iza leđa, vidim u retrovizoru rotaciju i on me pretekao kod bivše američke ambasade. Nemam pojma odakle je došao, nisam ga vidio nigdje usput.

Sad me zbuni, jer mi drot nije rekao je li me zaustavio zbog žutog na semaforu kod Alipašine džamije ili sam možda stvarno prošao kroz crveno kod 2. gimnazije... ma nisam, imam suvozača s 4 oka, to bi sigurno primijetio.
Post Reply