Lufter wrote:Pozdrav,
Evo malo da dignem temu iz mrtvih, a bas sam danas imao belaj, vozio sam covijeka tako reci na izdisaju na Kosevo u KUM, a posto nisam iz Sarajeva nisu mi poznate sve "fore" oko tih prolazaka kroz zuto i slicno...
Naime isao sam prema Kosevu iz pravca Ciglana (mislim) prosao sam koz onaj tunel i preko mosta iza tunela, i sad ona raskrsnica odmah cim se prede most ima semafor. Imaju tri trake jedna pravac odozgor (od pravca koseva) druga ka lijevo, treca ka desno. Ja sam stao u onu sredni,u i po onom znaku sto je bio prije semafora logicno mi je bilo da iz te srednje idem pravo gore, jedan auto je bio ispred mene stajali smo na crvenom. I kad je bilo zeleno auto ispred mene je skrenuo lijevo a ja sam nastavio pravo, u to covijek iza mene svira na sred raskrsnice kao gdje cu ja...... Ja sam ocekivao da on skrece desno ......Sad ne znam, vidio sam imaju kamere gore po stubovima, jesu li me registrovali kao prekrsaj ili sta....Nisam prosao kroz crveno ali eto ocigledno nisam bio u pravoj traci.....(mada koliko se sjecam da je na onoj plavoj tabli ispred stajalo da se iz srednje trake produzi pravo)
Znate li slikaju li one kamer prekrsaje ili samo prolazak kroz crveno??? Imaju dvije koliko sam vidio u povratku....
Bas mi je bio belaj i frka, covijek mi lezi na zadnjem sjedistu samo sto nije umro, a i ja sav rastresen, mozda nisam dobro vidio, jos mi samo kazna fali........
To je jako glupo riješena raskrsnica. Znam kako ti je bilo. Taj ko je to smišljo bio je glup pravo i skrivit će gutu nesreća na tom mjestu. Onaj što ide iz suprotnog smjera bi takodjer mogao biti zbunjen.