Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
- saso mange
#101 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Imao sam dosta neugodnih situacija
Opljackali su me samo 2 puta, jednom kad sam bio mali, u osnovnoj, par starijih cigana opljackali mene i havera
drugi put me uhvatila 4 s nozevima s ledja, navukli mi kapuljacu i poceli me vuci u neki prolaz. Ovu 2 sto su me drzali sam odgurnuo i kreno bjezat al jbga bio sam pjan pa nisam bas razvio neku brzinu... uglavnom opljackali su me!
Nedavno me neki frajer kreno opljackati na alipasinu u tramvaju, sjeo iza mene i reko "pasha daj pare ne pravi se mangup"
reko "mrs u picku materinu debilu" (pravo mi los dan bio) frajer samo usto i izaso na drugoj stanici...
Jednom su me neka 2 starija klosara zaustavila, reko frajer imas cigaru reko imam i dam mu, krenem dalje on za mnom "braaca imas marku slucajno" reko nemam!
kaze "nemoj lagat jarane prebicu te"
reko "hoces moj kurac jarane" i odem, to se u po bijela dana desilo... Njih 2 krenuli za mnom ja normala hodo, samo me pogledali i prosli pored mene.
Mislim da je najvaznije da ne pokazes da si se usro, nije vazno hoces li se sad pobiti il ne (to sam moras skontat hocel te izbost il ne). Mislim da ako imas neku sitnu lovu (par maraka) il kakav usran mob da se bas nije vrijedno upustati u fizicke sukobe pogotovo ako je frajer fizicki jaci.
Al jbga, ako imas i dobar mob i love, a skuzio si da nece biti nozeva, pobij se jbga, na kraju krajeva to ce te proci kroz par dana.
Al definitivno ako se pokazes ko picka gnjavice te mnogo duze i uhvatice te svaki put
Opljackali su me samo 2 puta, jednom kad sam bio mali, u osnovnoj, par starijih cigana opljackali mene i havera
drugi put me uhvatila 4 s nozevima s ledja, navukli mi kapuljacu i poceli me vuci u neki prolaz. Ovu 2 sto su me drzali sam odgurnuo i kreno bjezat al jbga bio sam pjan pa nisam bas razvio neku brzinu... uglavnom opljackali su me!
Nedavno me neki frajer kreno opljackati na alipasinu u tramvaju, sjeo iza mene i reko "pasha daj pare ne pravi se mangup"
reko "mrs u picku materinu debilu" (pravo mi los dan bio) frajer samo usto i izaso na drugoj stanici...
Jednom su me neka 2 starija klosara zaustavila, reko frajer imas cigaru reko imam i dam mu, krenem dalje on za mnom "braaca imas marku slucajno" reko nemam!
kaze "nemoj lagat jarane prebicu te"
reko "hoces moj kurac jarane" i odem, to se u po bijela dana desilo... Njih 2 krenuli za mnom ja normala hodo, samo me pogledali i prosli pored mene.
Mislim da je najvaznije da ne pokazes da si se usro, nije vazno hoces li se sad pobiti il ne (to sam moras skontat hocel te izbost il ne). Mislim da ako imas neku sitnu lovu (par maraka) il kakav usran mob da se bas nije vrijedno upustati u fizicke sukobe pogotovo ako je frajer fizicki jaci.
Al jbga, ako imas i dobar mob i love, a skuzio si da nece biti nozeva, pobij se jbga, na kraju krajeva to ce te proci kroz par dana.
Al definitivno ako se pokazes ko picka gnjavice te mnogo duze i uhvatice te svaki put
- mrtva kokoš
#102 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
saso mange wrote: Mislim da je najvaznije da ne pokazes da si se usro, nije vazno hoces li se sad pobiti il ne (to sam moras skontat hocel te izbost il ne). Mislim da ako imas neku sitnu lovu (par maraka) il kakav usran mob da se bas nije vrijedno upustati u fizicke sukobe pogotovo ako je frajer fizicki jaci.
- saso mange
#103 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Ady88 wrote:MAN-lion's coach wrote:Eh neko je spomenuo palicu teleskopsku,vidjeh da je metalna,koliko su teške otprilike?
Jel legalno to nosati?
Ako se nabavi ima li kakvog popusta za žene?Mislim ako se belay desi...![]()
Imam ja čoke![]()
sa treninga ,ali to se ne može damski nositi uza se!Previše je ofirno i gabariti su poveći...hhhh
A sprej nije loša ideja.samo se mora prijaviti u ciju.ali et.To je dobra stvar.
Nije tesko nista, imas raznih velicina, oblika, itd. A kod nas ni sprej nije legalan tako da nije ni ovoovo je legalno samo za policiju i zastitare
ali ljudi danas svasta nose tako da kad bi te uhvatili sa ovim ne bi ti pravili neke probleme samo oduzeli ako i to. Imas dosta video klipova po youtube kako praviln koristiti palicu cak i ljude obucaju da izvuku 100% iz ovog.
ja sam cuo da je pravo zajebano ako te murija uhvati s tom palicom, par godina u tvorza.
Inace, ja sam jedno vrijeme nosao komad armature, par centimetara veci od kutije cigara.
Nikad nisam dosao u situaciju da ga upotrijebim al nosao sam ga iskljucivo jer bih murjaku mogao slagati da sam ga nasao negdje i da ga bezveze nosim u ruci il bih ga bacio pored kad bih murjake skuzio da idu prema meni (ovo ne bi upalilo s nozem i palicom)
nazalost vise puta su me patrole zaustavljale tako da sam jako oprezan sto se toga tice
- ofr
#104 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
saso mange wrote:Ady88 wrote:MAN-lion's coach wrote:Eh neko je spomenuo palicu teleskopsku,vidjeh da je metalna,koliko su teške otprilike?
Jel legalno to nosati?
Imam ja čoke![]()
sa treninga ,ali to se ne može damski nositi uza se!Previše je ofirno i gabariti su poveći...hhhh
Nije tesko nista, imas raznih velicina, oblika, itd. A kod nas ni sprej nije legalan tako da nije ni ovoovo je legalno samo za policiju i zastitare
ali ljudi danas svasta nose tako da kad bi te uhvatili sa ovim ne bi ti pravili neke probleme samo oduzeli ako i to. Imas dosta video klipova po youtube kako praviln koristiti palicu cak i ljude obucaju da izvuku 100% iz ovog.
ja sam cuo da je pravo zajebano ako te murija uhvati s tom palicom, par godina u tvorza.
Inace, ja sam jedno vrijeme nosao komad armature, par centimetara veci od kutije cigara.
Nikad nisam dosao u situaciju da ga upotrijebim al nosao sam ga iskljucivo jer bih murjaku mogao slagati da sam ga nasao negdje i da ga bezveze nosim u ruci il bih ga bacio pored kad bih murjake skuzio da idu prema meni (ovo ne bi upalilo s nozem i palicom)
nazalost vise puta su me patrole zaustavljale tako da sam jako oprezan sto se toga tice
- saso mange
#105 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
samo govorim sta sam cuo, tj da je veci prekrsaj nositi tu palicu nego noz, jer se to vodi kao policijsko oruzje
ako ko zna bolje neka me uputi
ako ko zna bolje neka me uputi
-
Jurisnik
#106 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Na danasnjem vaktu najbolje papire za nosenje i posjedovanje oruzija i pistolj... "Drug imas marku-imam - daj mi ne pravi se mangup - skljoc skljoc - joooj izvini nisam necu nemoj - "
- saso mange
#107 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
jes da nam je drzava kako valja...Jurisnik wrote:Na danasnjem vaktu najbolje papire za nosenje i posjedovanje oruzija i pistolj... "Drug imas marku-imam - daj mi ne pravi se mangup - skljoc skljoc - joooj izvini nisam necu nemoj - "
-
samo_ovaj_put
#108 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
saso mange wrote: Nedavno me neki frajer kreno opljackati na alipasinu u tramvaju, sjeo iza mene i reko "pasha daj pare ne pravi se mangup"
reko "mrs u picku materinu debilu"
kralju
- Urden
#109 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
meni su jednom prisli 2 momka mozda oko 23-24 godine kod fontane preko puta BBI , bio sam sa jaranom al pi*ka samo se ispario . Ono u prolazu me pita ovaj jedan imas li marku - dvije , reko nemam , i prodjem pored njih , kad me onaj drugi ufati za ruku ( a moj jaran samo nastavi hodat
) kaze daj pare znam da imas , ja ga samo gledam u oci ( vidim da ga fata panika ) i reko sta to ti ba... on usuti kaze ma nista zaboravi i samo odose
Po meni je samo vazno da ne osjete strah , ako osjete strah najebaces , jer njima se vishe isplati nafatati nekog ko ce im odma dati pare , nego se sutati sa tobom pa ko koga
bar ja tako razmisljam ( stavi se u njegov polozaj ) mada treba dobro razmisliti pa onda odgovoriti imas li pare 
Po meni je samo vazno da ne osjete strah , ako osjete strah najebaces , jer njima se vishe isplati nafatati nekog ko ce im odma dati pare , nego se sutati sa tobom pa ko koga
- Eweleen
#110 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
ja jarana i govanaUrden wrote:meni su jednom prisli 2 momka mozda oko 23-24 godine kod fontane preko puta BBI , bio sam sa jaranom al pi*ka samo se ispario . Ono u prolazu me pita ovaj jedan imas li marku - dvije , reko nemam , i prodjem pored njih , kad me onaj drugi ufati za ruku ( a moj jaran samo nastavi hodat) kaze daj pare znam da imas , ja ga samo gledam u oci ( vidim da ga fata panika ) i reko sta to ti ba... on usuti kaze ma nista zaboravi i samo odose
Po meni je samo vazno da ne osjete strah , ako osjete strah najebaces , jer njima se vishe isplati nafatati nekog ko ce im odma dati pare , nego se sutati sa tobom pa ko kogabar ja tako razmisljam ( stavi se u njegov polozaj ) mada treba dobro razmisliti pa onda odgovoriti imas li pare
- Urden
#111 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
a sta ces , a sto je najgore sto je stariji od mene 5 godina 
- Eweleen
#112 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
za prošli bajram kod fontane kod velikog parka priđe meni i dvojici jarana dok smo čekali četvrtog neki narkoman i traži ni manje ni više cenera
mi reko ne damo, tamo vamo, kaže lik "imao sam ja takvih slučajeva što ne daju i na kraju svi moraju dat."
mi samo nastavili čekat ništa ne govorimo, kaže lik "vi mislite da sam ja drogeraš, da meni treba za droge. al ja kocam, ja sam kockar" ,te znatel vi nekog sudu s mejtaša. reko ne znam
i tako stajao lik sa nama dobrih 5 minuta i gledo nas a mi ni mukajet, kad istom se samo okrenu i ode
mi reko ne damo, tamo vamo, kaže lik "imao sam ja takvih slučajeva što ne daju i na kraju svi moraju dat."
mi samo nastavili čekat ništa ne govorimo, kaže lik "vi mislite da sam ja drogeraš, da meni treba za droge. al ja kocam, ja sam kockar" ,te znatel vi nekog sudu s mejtaša. reko ne znam
i tako stajao lik sa nama dobrih 5 minuta i gledo nas a mi ni mukajet, kad istom se samo okrenu i ode
- Joey Tribbiani
#113 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
jednom, dok sam isao ferhadijom, u sred bijela dana mi je lik prislonio prst na ledja i rek'o da se predam
ja ga samo pito jel dobar, a on odgovorio, o djesi jarane, sta ima, kakav si, ajd vidimo se
ja ga samo pito jel dobar, a on odgovorio, o djesi jarane, sta ima, kakav si, ajd vidimo se
- saso mange
#114 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
hahaaahhahahJoey Tribbiani wrote:jednom, dok sam isao ferhadijom, u sred bijela dana mi je lik prislonio prst na ledja i rek'o da se predam![]()
prejako
nego, znal neko koja je kazna kad te uhvati murija s onom palicom?
- Edin H.
#115 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Hande hochJoey Tribbiani wrote:jednom, dok sam isao ferhadijom, u sred bijela dana mi je lik prislonio prst na ledja i rek'o da se predam![]()
Ja bi se predo' i dao mu ausweis
- ofr
#116 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
otmu ti palicu i kažu sine ovo tebi ne trebasaso mange wrote:hahaaahhahahJoey Tribbiani wrote:jednom, dok sam isao ferhadijom, u sred bijela dana mi je lik prislonio prst na ledja i rek'o da se predam![]()
prejako![]()
![]()
sto ga nisi izazvo na dvoboj u stilu wild wild westa?
![]()
-
samo_ovaj_put
#117 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
u zatvor tri godine najmanjesaso mange wrote:hahaaahhahahJoey Tribbiani wrote:jednom, dok sam isao ferhadijom, u sred bijela dana mi je lik prislonio prst na ledja i rek'o da se predam![]()
prejako![]()
![]()
sto ga nisi izazvo na dvoboj u stilu wild wild westa?
![]()
- Joey Tribbiani
#118 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
raja nosa umjesto tih vasih teleskopskih od 50KM "specijalke" od 15ak maraka koje pravi ko stigne. Drpi negdje malo deblju antenu, valjda sa auta, ili kakvog tranzistora
Ja mislim kad te s tim nadju da ides u Zenicu da lezis 12 godina. Ako ne bude mjesta, drot koji je dobro raspolozen ti oduzme tu i da pravu da se ne ofiras po gradu.
Ja mislim kad te s tim nadju da ides u Zenicu da lezis 12 godina. Ako ne bude mjesta, drot koji je dobro raspolozen ti oduzme tu i da pravu da se ne ofiras po gradu.
- Better Man
#119 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Prije par godina ja s bikeom pored sebe cekam da predjem ulicu na semaforu kod ceke u Titovoj i osjetim nesto kao da neko hoce da mi otvori rusak na ledjima i okrenem se kad dvojica likova se odmah razbjezase na razlicite strane. Nisu uspjeli ni pokusat otvorit jer cim su dotakli rusak osjetio sam i okrenuo se.Predjem ulicu i stariji covjek i zena koji su to vidjeli me zaustave i kazu mi da su mi htjeli otvoriti rusak, kazem im da sam skontao. Jedino mi je krivo bilo sto nisam zapedaljao i stigao barem jednog i zgazio ga bikeom. Ne bi mi bilo zao stete na bikeu.
- saso mange
#120 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
mislim da bi svi trebali trenirati borilacke vjestine (bilo koju) bar do odredjenog stepena, kakvo je vrijeme doslo to je izgleda vaznije od dobrog obrazovanja.
licno imam plavi iz jujutsua i zeleni iz aikidoa i znam da mi je dosta pomoglo, sto kod pljackasa sto kod nafuranih likova zeljnih tuce
uzmit u obzir da nisam ni visok ni nabijen pa saberite.
udarac u oci, nos ili u stomak malo ispod pupka cesto rjesava sve odmah.
ne vjerujem da su ti narkici i pljackasi bas fizicki spremni odgovoriti na takve udarce
a sad, mozel mi neko ozbiljno odgovoriti sto se tice teleskopske palice i elektrosokera, imam par havera koji nose ovo drugo, cisto za zastitu, jos sreca nisu imali priliku iskoristiti (dio iz zakona bi bio najbolji)
licno imam plavi iz jujutsua i zeleni iz aikidoa i znam da mi je dosta pomoglo, sto kod pljackasa sto kod nafuranih likova zeljnih tuce
uzmit u obzir da nisam ni visok ni nabijen pa saberite.
udarac u oci, nos ili u stomak malo ispod pupka cesto rjesava sve odmah.
ne vjerujem da su ti narkici i pljackasi bas fizicki spremni odgovoriti na takve udarce
a sad, mozel mi neko ozbiljno odgovoriti sto se tice teleskopske palice i elektrosokera, imam par havera koji nose ovo drugo, cisto za zastitu, jos sreca nisu imali priliku iskoristiti (dio iz zakona bi bio najbolji)
- erni3
#121 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Iz jedne druge, slicne teme:
erni3 wrote:geeK` wrote:a da neko obavjesti morone u policijiCVIKERASH wrote:da razjasnimo jednu stvar::ne mislim na tog lika sto tvrdi da radi na ciglanama.....ovaj Davor je mladji .....a tetovazu sto je neko spomenuo,,nisam obracao paznju na to...? može doć vako do incidenta, može mu neko djete il neko ne dat mobitel... il pare, a njemu treba doza i zbode ih ...
Djabe, obavjesteni su po milioniti put od mene kad mi je taj Cigo (tako ga zovu i iz Svrakinog je, sa njim je neki Amar koji zivi u ulici nekog Vejsila na broju 28) uzeo 10 km na tramvajskoj. Kaze inspektor da imaju milion prijava za njih dvojicu, ali da kao tuzilastvo ne radi svoj posao. Bas sam ga danas sreo na Otoci kod GRAS-a
- bez_ideje
#122 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
A ljudi sto nosite te "specijalizirane" sprave,uzmete nesto jednako efikasno iz svakodnevnog zivota...
Jel kaznjivo u torbi imati kuhinjski noz,makaze,skalpel,neki dio,polugu ?
- saso mange
#123 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
vjerujem da nije al haj se ti peglaj s njima kad ti nadju to, pogotovo ako si muskobez_ideje wrote:A ljudi sto nosite te "specijalizirane" sprave,uzmete nesto jednako efikasno iz svakodnevnog zivota...
- bez_ideje
- erni3
#125 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
MAN-lion's coach wrote:Eh neko je spomenuo palicu teleskopsku,vidjeh da je metalna,koliko su teške otprilike?
Jel legalno to nosati?
Imam ja čoke![]()
Ne moras prijavljivati, a ja sam od zadnjeg susreta nabavio sprej.. Buduci da sam prijavio i policija nista nije uradila, ja imam pravo nositi taj sprej ili palicu ili nesto trece za samoodbranu
Imas zakon o oruzju, ukucaj na google i snadji se
Eh sad, ne znam da li sam ja potrefio na pravi zakon. Uglavnom treba biti kreativan. Takvim likovima je u interesu da izmjegnu sukobe. Sto bi se sa tobom tukao zbog par maraka kada moze da nadje levata koji ce se sasrati i dati duplo vise para bez imalo otpora.
Ja nosim sprej i spreman sam uvijek. Ruka u djepu, a sprej u ruci i uvijek spreman za prskanje. To je sve odkako sam ih zadnji put sreo i od tada uvijek gledam tko je na stanici prije nego stanem cekati tramvaj i uvijek idem na prva vrata i negdje naprijed i iz tramvaja gledam ulazi li tko sumnjiv. Jebiga, mozda je kukavicki, ali mi nije u interesu da se potucemo jer bez obzira sto sam jaci od njig 2-3, tko mi garantuje da me nece cekati nekad i negdje?
A ako bude pitao za pare dobice neki jeben izraz lica i neki relativno drazak odgovor, a ako ne upali - posaketat cemo se i ko koga, pa ne mogu mi do kraja zivota nabijati rogove.
Inace, sto se tice oruzja, treba reci da treba biti kreativan. Ja sam jedno vrijeme nosio viljusku, noz i kasiku.
Inace sam debel, pa kad bi netko pitao sta ce ti to, ja bi rekao da jedem po restoranima i lokalima sa tim jer ne vjerujem u njihov escajg. Dalje, imas improvizovano oruzje kao sto je olovka, ali sa ostricom umjesto onog uloska itd...
Treba se snalaziti. Ja sam dosao u ovaj grad prije 3 godine i nikada, ali bas nikada nisam imao takvih problema sve do sada, a u pocetku dok sam upoznavao grad nista mi se nije desilo, a bas sam svudje i svugdje se zavukao, a sad kad mi je zivot skola<->kuca meni se mora desiti neka takva glupost... Pu, jebem ti ovo sve. Bas kao sto rece neki nas muzicar: "Necu da bjezim iz zemlje, hocu da bjezim sa planete"...