Ja vrlo dobro znam sta je Skoda!Blobi wrote:Jeffe, jeffejefferson wrote:Nece, zato je moja Octavija B7emko1234 wrote:kkad neko slusa jeffersona kako prica o audiju mogao bi pomislit da je audi u rangu gelly-a il sang yonga neko neupucen..to je smijesno..skoda je dobro auto,vw je dobro auto,audi je dobro auto..dijele isti motor,pa sta? to je jendan od najboljih motora na trzistu i dok god je tako sve da ga stavljaju i u peglicu meni je svejedno..ja znam da vozim audija i kosto rekoh moj b7 nikad nece biti oktavija..
hahahahahhahahha.2002 turbo je imao koliko?150 ks jel?il 170 hahahahahah,pa vidi se koliko ti znas..rekao sam audi rs2..audi koji se pravio od 92-96..2.2turbo-315 ks..daj uozbilji se il vec ako navodis kontra argumente navode one koji su prihvatljivi.. a ne stavljat slike bmw-a iz 1970-ih![]()
![]()
Kada otvorim haubu sve pise VW/Audi, sto mom auto podize imidz. Vidim ti se nesto opasno zakacio na Skodu. Je li nesto sa Skodom nije OK? Za tvoju informaciju, a mozes pitati i nekog starijeg clana rodbine, prije drugog svjetskog rata, upravo Skoda je bila sinonim za luksuz i kvalitet. To najbolje pokazuju podaci ispod (neki govore kako je historijat nekog brenda vazan, na osnovu njega vrijednuju "duh" - slazem se). Gospodo, izvolite:
Skoda - godina osnivanja 1895.
Audi - godina osnivanja 1909.
Mercedes - godina osnivanja 1915.
BMW - godina osnivanja 1916.
Porsche - godina osnivanja 1931.
Volkswagen - godina osnivanja 1937.
Skoda ima najduzu tradiciju od svih navedenih, i jedan je od brendova sa najduzom auto-moto historijom na svijetu.
P.S.
@jefferson:
Sjedi u najkvalitetniju skodu koja postoji (Superb sa maksimalnom opremom), i u nekog prostornog ekvivalenta, Audi A6 (takodjer sa max. opremom). Ne moras se ni provozat, ma ni upalit nijedno auto da bi vidio kakva je zaista sustinska razlika izmedju Skode i Audija.
Medjutim, ono sto sam ti htio reci jeste da u cjenovnom razredu kojem pripada Skoda je vrlo bitno to sto taj auto djeli platformu sa Audijem B7!
Znaci ja kad uzimam Skodu (koja opet ima losiju plastiku, enterijer itd, itd) od Audija A3 opet u sustini vozam istu platformu sa istim motorima i cak malo funkcionalniji, jer razlog kupovine tog auta je upravo dobra tehnika (jer se na kraju krajeva i ugradjiva u A3, A4) ali i funkcionalnost!
Sto se tice Superba i A6, prvi Superb i prosli A6 su bili skoro pa indenticno auto je su djelili istu platformu.
Novi A6 ima drugaciju platformu, i ne moras mi pricati da li ima bolju unutrasnjost.
Ipak, vise od polovine djelova iz A6 mozes naci u Skodi SUperb. Jedan od razloga zasto 3.6ltr V6 ne mozes naci u Audiju jeste upravo to povezivanje Audija, VW i SKode i VW je morao tu malo audi udaljiti od ostalih marki jer su postali previse slicni za toliku razliku u parama. Izmedju ostalog to je bio slucaj i sa Passatom W8 koji ipak nije dobio Audijev 4.2 V8 kada je izasao na trziste.