RS6/AMG E63/M5

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
jefferson

#101 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by jefferson »

Blobi wrote:
jefferson wrote:
emko1234 wrote:kkad neko slusa jeffersona kako prica o audiju mogao bi pomislit da je audi u rangu gelly-a il sang yonga neko neupucen..to je smijesno..skoda je dobro auto,vw je dobro auto,audi je dobro auto..dijele isti motor,pa sta? to je jendan od najboljih motora na trzistu i dok god je tako sve da ga stavljaju i u peglicu meni je svejedno..ja znam da vozim audija i kosto rekoh moj b7 nikad nece biti oktavija..
hahahahahhahahha.2002 turbo je imao koliko?150 ks jel?il 170 hahahahahah,pa vidi se koliko ti znas..rekao sam audi rs2..audi koji se pravio od 92-96..2.2turbo-315 ks..daj uozbilji se il vec ako navodis kontra argumente navode one koji su prihvatljivi.. a ne stavljat slike bmw-a iz 1970-ih
Nece, zato je moja Octavija B7 :lol: :lol:
Kada otvorim haubu sve pise VW/Audi, sto mom auto podize imidz :lol:
Jeffe, jeffe :mrgreen:. Vidim ti se nesto opasno zakacio na Skodu. Je li nesto sa Skodom nije OK? Za tvoju informaciju, a mozes pitati i nekog starijeg clana rodbine, prije drugog svjetskog rata, upravo Skoda je bila sinonim za luksuz i kvalitet. To najbolje pokazuju podaci ispod (neki govore kako je historijat nekog brenda vazan, na osnovu njega vrijednuju "duh" - slazem se). Gospodo, izvolite:

Skoda - godina osnivanja 1895.
Audi - godina osnivanja 1909.
Mercedes - godina osnivanja 1915.
BMW - godina osnivanja 1916.
Porsche - godina osnivanja 1931.
Volkswagen - godina osnivanja 1937.

Skoda ima najduzu tradiciju od svih navedenih, i jedan je od brendova sa najduzom auto-moto historijom na svijetu.

P.S.
@jefferson:
Sjedi u najkvalitetniju skodu koja postoji (Superb sa maksimalnom opremom), i u nekog prostornog ekvivalenta, Audi A6 (takodjer sa max. opremom). Ne moras se ni provozat, ma ni upalit nijedno auto da bi vidio kakva je zaista sustinska razlika izmedju Skode i Audija.
Ja vrlo dobro znam sta je Skoda!
Medjutim, ono sto sam ti htio reci jeste da u cjenovnom razredu kojem pripada Skoda je vrlo bitno to sto taj auto djeli platformu sa Audijem B7!
Znaci ja kad uzimam Skodu (koja opet ima losiju plastiku, enterijer itd, itd) od Audija A3 opet u sustini vozam istu platformu sa istim motorima i cak malo funkcionalniji, jer razlog kupovine tog auta je upravo dobra tehnika (jer se na kraju krajeva i ugradjiva u A3, A4) ali i funkcionalnost!
Sto se tice Superba i A6, prvi Superb i prosli A6 su bili skoro pa indenticno auto je su djelili istu platformu.
Novi A6 ima drugaciju platformu, i ne moras mi pricati da li ima bolju unutrasnjost.
Ipak, vise od polovine djelova iz A6 mozes naci u Skodi SUperb. Jedan od razloga zasto 3.6ltr V6 ne mozes naci u Audiju jeste upravo to povezivanje Audija, VW i SKode i VW je morao tu malo audi udaljiti od ostalih marki jer su postali previse slicni za toliku razliku u parama. Izmedju ostalog to je bio slucaj i sa Passatom W8 koji ipak nije dobio Audijev 4.2 V8 kada je izasao na trziste.
mišmaš

#102 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by mišmaš »

Ovako, ja sam vjerovatno krivo shvacen. Najblizi ekvivalent Passatu u prostornom segmentu je Audi A6, a Passat kojeg sam vlasnik nije ni blizu tom Audiju gledajuci udobnost i kvalitet izrade kao i zavrsne obrade.
Ako cemo precizno, ista klasa (srednja) su Passat, Superb i A4. Takodje usporedbe radi, istoj klasi pripadaju Toyota Avensis, Renault Laguna, Peugeot 407, Mazda 6, Lexus ES, BMW M3, Hyundai Sonata, Cadillac BLS itd. Nisam to ja izmislio, nego eto kao neki oficijelni podaci i opšteprihvaćena klasifikacija...

I da ne odskačem mnogo od teme, Audi je još uvijek samo wanna be executive, a navedeno je itekako potkovanih razloga ovdje na temi. Lexus i Mercedes drže premium klasu (ako ne idemo u Bentley i Rolls Royce klasu), dok je BMW za nijansu više sportski orijentisan, a Audi pokušava na obje strane, međutim VW potrčkalo još uvijek ne uspijeva. Dok je VW recimo "deklarisan" kao narodno, radno auto i u tom rangu se sasvim ok ponaša.
Blobi

#103 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by Blobi »

mišmaš wrote:
Ovako, ja sam vjerovatno krivo shvacen. Najblizi ekvivalent Passatu u prostornom segmentu je Audi A6, a Passat kojeg sam vlasnik nije ni blizu tom Audiju gledajuci udobnost i kvalitet izrade kao i zavrsne obrade.
Ako cemo precizno, ista klasa (srednja) su Passat, Superb i A4. Takodje usporedbe radi, istoj klasi pripadaju Toyota Avensis, Renault Laguna, Peugeot 407, Mazda 6, Lexus ES, BMW M3, Hyundai Sonata, Cadillac BLS itd. Nisam to ja izmislio, nego eto kao neki oficijelni podaci i opšteprihvaćena klasifikacija...

I da ne odskačem mnogo od teme, Audi je još uvijek samo wanna be executive, a navedeno je itekako potkovanih razloga ovdje na temi. Lexus i Mercedes drže premium klasu (ako ne idemo u Bentley i Rolls Royce klasu), dok je BMW za nijansu više sportski orijentisan, a Audi pokušava na obje strane, međutim VW potrčkalo još uvijek ne uspijeva. Dok je VW recimo "deklarisan" kao narodno, radno auto i u tom rangu se sasvim ok ponaša.
VW Passat B6 je u prostornom segmentu daleko blizi Audiju A6 nego Audiju A4.

Imas ovakvu situaciju:
VW Jetta duzina 4,550 mm - Audi B7 duzina 4,586 mm
VW Passat B6 duzina 4,765 mm - Audi A6 C6 duzina 4,927 mm

Passat, kao i Audi A6 vaze za Mid-size executive saloons, uz to sto Audi A6 ima jos i Premium.
citroen

#104 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by citroen »

Corolla,da neces mozda promijeniti nick u "Auto union"....sve vise me podsjecas na Mr.Whow,on je sklon ovim prelazima :D :D :D :D :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#105 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by corolla02 »

citroen wrote:Corolla,da neces mozda promijeniti nick u "Auto union"....sve vise me podsjecas na Mr.Whow,on je sklon ovim prelazima :D :D :D :D :D
Da i ja se prestrojavam, al samo na cesti, i to iz trake u traku :-D

ma jock :D , samo tvrdim da globalizacija u auto industriji zasnovana na usteti te razmjeni brojnih komponenata iznedju auta nije zaobisla ni BMW (Mini, Land Rover, Rolls Roice, Chevrolet Corvair iz 1960 ili to da se X5 sklapa u SAD i sl.) bas kao ni Audi, Mercedes, Lexus, itd, itd

i opet tvrditi/osjecati se prevaren kupovinom Audija ili taj neprikosnoveni BMW neki cisti DNAa.. :zzzz: :zzzz:
Šeha

#106 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by Šeha »

corolla02 wrote:
citroen wrote:Corolla,da neces mozda promijeniti nick u "Auto union"....sve vise me podsjecas na Mr.Whow,on je sklon ovim prelazima :D :D :D :D :D

ma jock :D , samo tvrdim da globalizacija u auto industriji zasnovana na usteti te razmjeni brojnih komponenata iznedju auta nije zaobisla ni BMW (Mini, Land Rover, Rolls Roice, Chevrolet Corvair iz 1960 ili to da se X5 sklapa u SAD i sl.) bas kao ni Audi, Mercedes, Lexus, itd, itd

i opet tvrditi/osjecati se prevaren kupovinom Audija ili taj neprikosnoveni BMW neki cisti DNAa.. :zzzz: :zzzz:
Koji BMW model koristi motor iz Minija? Znas li koji je motor u Mini-ju?

Golf, Skoda, Seat i Audi svi imaju identicne motore! I ako mogu kupiti skodu 20000 jeftinije nego Audi onda znam da taj Audi ne vrijedi toliko. U tome je stvar. Osjecam se da me hoce opljackati. Za sta dajem tih 20000 vise? Za kozna sjedista? Sta? Sad govorim o modelima koji nemaju Quattro (a opet su skuplji 20k) jer hajde da kazemo da je Quattro (diskutabilno) vrijedan tih para.

Ako RR koristi BMW-ove motore onda se ja kupovinom BMW-a osjecam odlicno jer sam ustedio 50000 u usporedbi sa RR. Dali su mi dobar deal, ista tehnologija za puno manje para.
emko1234

#107 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by emko1234 »

seha,mislim da treba da otvoris ovu temu ponovo i da procitas sve postove pa da pocnes komentarisat..
dakle mini koristi bmw-ove motore..kosto recimo skoda koristi 2.0tfsi motor koji je poceo s audijem a3/a4 i kasnije je otisao u gti-a..poenta price je da je sve to vw koncern i da je logicno da ce vw svoje derivate stavljat u sve marke u koncernu..sad filozofija je sljedeca..ti kad kupis 2.0T a4 dobijes limuzinu s turbakom koja dobro ide..kad uzmes oktaviju s tim motorom dobijes vrh ponude skode sto se tice oktavije dok je vrh ponude a4 audi rs4..dakle nema znaka jednako..skodu i audija kupuju razliciti profili kupaca..zato i postoji cijenovna razlika..audi skoda seat i vw imaju puno slicnih dijelova..sad jel to znaci da su svi brendovi isti?ja mislim da to samo glupan moze zakljucit..i ne znam cemu ovolika rasparava..ti i jefferson ste jedini ljudi koji imaju mozak i koji nisu nasjeli na audijevu globalnu prevaru,ono whow bas a svi ustali su bez mozga..kupite skode i naljepite obojica audijeve znakove i nek vam misija bude da prosvjetlite cijeli svijet..ja sam siguran da ce audi nakon par godina propast.. :-) :-) :lol: :lol: :run:
Cafe Camargue

#108 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by Cafe Camargue »

Šeha wrote:
corolla02 wrote:

Golf, Skoda, Seat i Audi svi imaju identicne motore! I ako mogu kupiti skodu 20000 jeftinije nego Audi onda znam da taj Audi ne vrijedi toliko. U tome je stvar. Osjecam se da me hoce opljackati. Za sta dajem tih 20000 vise? Za kozna sjedista? Sta? Sad govorim o modelima koji nemaju Quattro (a opet su skuplji 20k) jer hajde da kazemo da je Quattro (diskutabilno) vrijedan tih para.

Ako RR koristi BMW-ove motore onda se ja kupovinom BMW-a osjecam odlicno jer sam ustedio 50000 u usporedbi sa RR. Dali su mi dobar deal, ista tehnologija za puno manje para.
auto između ostalog predstavlja i statusni simbol
postoji nešto što se zove "brend" i što se posebno naplačuje
Šeha

#109 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by Šeha »

emko1234 wrote:seha,mislim da treba da otvoris ovu temu ponovo i da procitas sve postove pa da pocnes komentarisat..
dakle mini koristi bmw-ove motore..kosto recimo skoda koristi 2.0tfsi motor koji je poceo s audijem a3/a4 i kasnije je otisao u gti-a..poenta price je da je sve to vw koncern i da je logicno da ce vw svoje derivate stavljat u sve marke u koncernu..sad filozofija je sljedeca..ti kad kupis 2.0T a4 dobijes limuzinu s turbakom koja dobro ide..kad uzmes oktaviju s tim motorom dobijes vrh ponude skode sto se tice oktavije dok je vrh ponude a4 audi rs4..dakle nema znaka jednako..skodu i audija kupuju razliciti profili kupaca..zato i postoji cijenovna razlika..audi skoda seat i vw imaju puno slicnih dijelova..sad jel to znaci da su svi brendovi isti?ja mislim da to samo glupan moze zakljucit..i ne znam cemu ovolika rasparava..ti i jefferson ste jedini ljudi koji imaju mozak i koji nisu nasjeli na audijevu globalnu prevaru,ono whow bas a svi ustali su bez mozga..kupite skode i naljepite obojica audijeve znakove i nek vam misija bude da prosvjetlite cijeli svijet..ja sam siguran da ce audi nakon par godina propast.. :-) :-) :lol: :lol: :run:
Mini ne koristi BMW-ov motor. Prvih par godina su koristili Suzukijev motor a sad koriste Pezoov.

Reci u kojem je BMW-u Minijev motor? Jedinici? Trici?
Blobi

#110 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by Blobi »

Šeha wrote:
corolla02 wrote:

Kontradiktoran si sam sebi, tj. pobijas samog sebe/pucas sebi u koljeno. Ako, kako ti tvrdis, Skodu sa istom tehnologijom mozes dobiti za 20k manje, takodjer onda treba da se osjecas odlicno jer si dobio dobar deal, tj istu tehnologiju za puno manje para. A to da su motori isti, skoda sa dizel motorima ne ide dalje od 2.0 TDI, a Audije imas od 2.7 do 6.0 TDI. 1.6, 1.9 TDI, te 2.0 TDI su motori koje dijeli cijela VAG grupacija. I jos jedna bitna stvar, taj 2.0 TDI zbog kojeg se ti osjecas prevarenim, je najbolji dizel motor te zapremine na trzistu (govorim iz licnog iskustva). Ima li smisla izmisljat toplu vodu, tj. razvijat motor, ako imas nesto najbolje, a tehnologija ti je itekako dostupna. Pa svaka auto kompanija bi onda imala svoje motore, a 70% ih motore narucuje od drugih. Moja jednostavna preporuka (opet iz iskustva); sjedi u najopremljeniju Skodu Superb, Passata B6 sa najboljom opremom, i u Audija A6 C6 sa najlosijom opremom, sve ce ti biti jasno. Smijesni su mi ovi strucnjaci. Ali opet, svakom njegovo ;)
Šeha

#111 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by Šeha »

Jedino sto ja imam protiv Audija je cijena. 2001, 02, 03 su bili perfektno cijenjeni. BIli su skuplji od Golfa GTI (za A4 govorim) a jeftiniji od BMW-a 325. I to je po meni njihovo mjesto. Taman za ono sto govoris, dijele mnogo dijelova sa ostalim brandovima u koncernu, nisu pravi luksuzni brand itd itd.

Kad su kasnije pozurili da se cijenom ubace u gornji razred prestali su mi biti interesantni. Ako vec kostaju kao druga premium auta onda cu radje uzeti ta druga...

Inace da su malo jeftiniji bili bi mi mnogo drazi, iskreniji...

Sto je A4 sa 2.0T motorom 20k skuplji nego Skoda sa istim motorom? Shvatam da za brand dajes vise, status, ovo - ono. Ali razlika u cijeni je ogromna a u autima ne. To je ono sto govorim kad se osjecam prevarenim kad god udjem u Audijev salon.
Šeha

#112 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by Šeha »

Blobi wrote: Kontradiktoran si sam sebi, tj. pobijas samog sebe/pucas sebi u koljeno. Ako, kako ti tvrdis, Skodu sa istom tehnologijom mozes dobiti za 20k manje, takodjer onda treba da se osjecas odlicno jer si dobio dobar deal, tj istu tehnologiju za puno manje para. A to da su motori isti, skoda sa dizel motorima ne ide dalje od 2.0 TDI, a Audije imas od 2.7 do 6.0 TDI. 1.6, 1.9 TDI, te 2.0 TDI su motori koje dijeli cijela VAG grupacija. I jos jedna bitna stvar, taj 2.0 TDI zbog kojeg se ti osjecas prevarenim, je najbolji dizel motor te zapremine na trzistu (govorim iz licnog iskustva). Ima li smisla izmisljat toplu vodu, tj. razvijat motor, ako imas nesto najbolje, a tehnologija ti je itekako dostupna. Pa svaka auto kompanija bi onda imala svoje motore, a 70% ih motore narucuje od drugih. Moja jednostavna preporuka (opet iz iskustva); sjedi u najopremljeniju Skodu Superb, Passata B6 sa najboljom opremom, i u Audija A6 C6 sa najlosijom opremom, sve ce ti biti jasno. Smijesni su mi ovi strucnjaci. Ali opet, svakom njegovo ;)

Ta tvoja izjava bi imala smisla da govorimo o Skodi da idem i kupujem Skodu.

Ja gledam premium brandove, vozim premium brand i gledam Audi, ne Skodu. Da kupujem Skodu osjecao bi se odlicno dobio sam tehnologiju iz Audija za manje pare. Zato sam jedno vrijeme (dok sam zaradjivao manje) vozio GTI. Znaci isti motor kao u Audiju za par hiljada manje.

Problem je kad uradis obrnutu stvar. Kad das vise para za istu stvar (sa koznim sjedistima)! Onda se osjecas prevareno....

Kontas sad? Ili da crtam? :dance: :dance: :D
Blobi

#113 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by Blobi »

Šeha wrote:Jedino sto ja imam protiv Audija je cijena. 2001, 02, 03 su bili perfektno cijenjeni. BIli su skuplji od Golfa GTI (za A4 govorim) a jeftiniji od BMW-a 325. I to je po meni njihovo mjesto. Taman za ono sto govoris, dijele mnogo dijelova sa ostalim brandovima u koncernu, nisu pravi luksuzni brand itd itd.

Kad su kasnije pozurili da se cijenom ubace u gornji razred prestali su mi biti interesantni. Ako vec kostaju kao druga premium auta onda cu radje uzeti ta druga...

Sto je A4 sa 2.0T motorom 20k skuplji nego Skoda sa istim motorom? Shvatam da za brand dajes vise, status, ovo - ono. Ali razlika u cijeni je ogromna a u autima ne. To je ono sto govorim kad se osjecam prevarenim kad god udjem u Audijev salon.
Evo ti jedan jednostavan test:
Odi Skoda salon, odaberi najbolju Skodu, otvori i zatvori vrata, zapamti zvuk i nivo buke. Dogovori testnu voznju i naleti nekom cruise brzinom na saht, rupu na cesti, i osluskuj zvuk. Primjeti kvalitet interijera, zavrsne obrade i razmaka izmedju sastavnih dijelova.

Kada to isto uradis sa nekim prosjecnim Audijem, recimo A6, vidjeces zasto tolika razlika u cijeni.
Blobi

#114 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by Blobi »

Šeha wrote:
Blobi wrote: Kontradiktoran si sam sebi, tj. pobijas samog sebe/pucas sebi u koljeno. Ako, kako ti tvrdis, Skodu sa istom tehnologijom mozes dobiti za 20k manje, takodjer onda treba da se osjecas odlicno jer si dobio dobar deal, tj istu tehnologiju za puno manje para. A to da su motori isti, skoda sa dizel motorima ne ide dalje od 2.0 TDI, a Audije imas od 2.7 do 6.0 TDI. 1.6, 1.9 TDI, te 2.0 TDI su motori koje dijeli cijela VAG grupacija. I jos jedna bitna stvar, taj 2.0 TDI zbog kojeg se ti osjecas prevarenim, je najbolji dizel motor te zapremine na trzistu (govorim iz licnog iskustva). Ima li smisla izmisljat toplu vodu, tj. razvijat motor, ako imas nesto najbolje, a tehnologija ti je itekako dostupna. Pa svaka auto kompanija bi onda imala svoje motore, a 70% ih motore narucuje od drugih. Moja jednostavna preporuka (opet iz iskustva); sjedi u najopremljeniju Skodu Superb, Passata B6 sa najboljom opremom, i u Audija A6 C6 sa najlosijom opremom, sve ce ti biti jasno. Smijesni su mi ovi strucnjaci. Ali opet, svakom njegovo ;)

Ta tvoja izjava bi imala smisla da govorimo o Skodi da idem i kupujem Skodu.

Ja gledam premium brandove, vozim premium brand i gledam Audi, ne Skodu. Da kupujem Skodu osjecao bi se odlicno dobio sam tehnologiju iz Audija za manje pare. Zato sam jedno vrijeme (dok sam zaradjivao manje) vozio GTI. Znaci isti motor kao u Audiju za par hiljada manje.

Problem je kad uradis obrnutu stvar. Kad das vise para za istu stvar (sa koznim sjedistima)! Onda se osjecas prevareno....

Kontas sad? Ili da crtam? :dance: :dance: :D
Kontam ja tebe, ali ti ne kontas neke stvari, ili nisi nikad vozio nekog nvog Audija :).
Šeha

#115 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by Šeha »

Blobi wrote:
Odi Skoda salon, odaberi najbolju Skodu, otvori i zatvori vrata, zapamti zvuk i nivo buke. Dogovori testnu voznju i naleti nekom cruise brzinom na saht, rupu na cesti, i osluskuj zvuk. Primjeti kvalitet interijera, zavrsne obrade i razmaka izmedju sastavnih dijelova.

Kada to isto uradis sa nekim prosjecnim Audijem, recimo A6, vidjeces zasto tolika razlika u cijeni.

Nema ovdje Skode ali radio sam sa VW. Vozio sam VW i vozio Audi... Hoces da ti kazem kakva je razlika? Kozna sjedista i svjetla na tabli drugacije boje. (oba auta 2.0T - GTI i A4 sam vozio)

A6 sam testirao prije dvije sedmice.
Cafe Camargue

#116 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by Cafe Camargue »

Šeha, Audi jeste ekvivalent BMW-u, i jedino o čemu ovdje možemo govoriti jeste da su Škodina auta prejeftina za ono što nude, a ne da je Audi preskup. Međutim to je politika VW koncerna, imaju pristupačne Škodu i Seata i luksuznog Audija. Pa ko voli nek izvoli. Evidentno je da im je politika više nego uspješna.

Bezveze je brate reći da je Audi ustvari Škoda sa kožnim sjedištima. Shvatam da karikiraš, ali Škoda i Audi imaju malo dodirnih tačaka. Osim što im se klase gotovo da ne podudaraju (Oktavija nije klasa A4), kvalitet izrade je potpuno drugačiji. Ergonomija, dizajn, kvalitet, selekcija motora... Sve se razlikuje.
Blobi

#117 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by Blobi »

Šeha wrote:
Blobi wrote:

Nema ovdje Skode ali radio sam sa VW. Vozio sam VW i vozio Audi... Hoces da ti kazem kakva je razlika? Kozna sjedista i svjetla na tabli drugacije boje. (oba auta 2.0T - GTI i A4 sam vozio)
Evo da ti ja kazem nesto. Vozio sam Audija A8, Audija A6 3.0 TDI. Sada vozim Passata B6 2.0 TDI 4motion sa maksimalnom opremom, i mogu ti reci da nije ni blizu, NI blizu Audiju A6 kojeg sam vozio. U Audiju se ne cuje apsolutno nista osim zvuka motora. Rupe jedva da sam osjetio, dok sa passatom ne samo da osjecam rupe, vec i cujem neko skripanje na bas losem putu. To je sustinska razlika, manje vise, izmedju narodne kocije i audija. Ako ne vjerujes, mogu te i provozati, nikakav problem :)

Nisam vozio Audija A4, niti sam se vozio u njemu, ali sam opet siguran da to nije slucaj sa novom serijom.
vratnik

#118 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by vratnik »

Šeha wrote:Jedino sto ja imam protiv Audija je cijena. 2001, 02, 03 su bili perfektno cijenjeni. BIli su skuplji od Golfa GTI (za A4 govorim) a jeftiniji od BMW-a 325. I to je po meni njihovo mjesto. Taman za ono sto govoris, dijele mnogo dijelova sa ostalim brandovima u koncernu, nisu pravi luksuzni brand itd itd.

nakon ovog napisanog nn bih uopste trebao ista komentarisati, ali opet, moram...: ono sto placas nije samo kombinacija motor / mjenjac, vec i imidz, performanse, obradu. Tako da je to, uz duzno postovanje skode, neuporedivo. Ali evo, idemo malo korak dalje.. Da uporedimo recimo bmw 330 d i audiji a4 tdi 3,0.. m-paket opreme i recimo s-line. Plastika u bmw-u (ne govorimo o kozi, to je kod oba auta dodatna oprema): plastika. Plastika u audiju: sasvim drugi osjecaj na dodir, kao koza. Sjedista: jedina razlika izmedju m-paketa i standardnog sjedista su malo izdignutiji coskovi koji kao malo bolje drze pri sportskoj voznji :roll: .. (ne govorim o sportskim sjedistima iz m3). Audi, s-line: Recaro. To je nekome ko se makar malo razumije u auta, dovoljno. Prelaz izmedju kokpita i a stubista: sjedio sam u petici staroj dvije godine, kombinacija koza i bambus (ne ubacuju vise skupi furnir u tako skupa auta, kao cuvaju covjekovu okolinu..), izmedju a stubline (ili stubista, ne znam, nisam iz tog posla..) 3 mm razmaka.. Kao da je amerikanac to auto napravio u pimp my ride.. Izgleda kao pravo, ako ne pridjes blizu. U audiju a6 2004 godina, ista oprema, pri brzini od nekih 200 km/h u najvecoj tisini pregledavam iste falcove, kao da je neko to iz plastike salio.
O voznji nema potrebe da razgovaramo, a kad sam se vec toga dotakao: koliko je ogranicenje brzine u zemljama u kojim vi vozate, da vidim vrijedi li uopste o performansama razgovarati s vama? Mislim, to je kao sa slijepcima razgovarati o bojama, znam da ne kontate, nema ni veze, nidje... :roll: :zzzz:

A imam samo jedno pitanje za jeffersona, koji voli naglasiti da je pasat kao a4: bogati, taj tvoj volan u pasatu: jel' ti vec poceo pomalo ispadati airbag na jednoj strani (u koji god sjednem, ista stvar, pa rekoh mora da ti je poznat problem. I jesi li ikad, ali iskreno sjeo u audije novije proizbodnje?
xyz101

#119 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by xyz101 »

Šeha wrote:Jedino sto ja imam protiv Audija je cijena. 2001, 02, 03 su bili perfektno cijenjeni. BIli su skuplji od Golfa GTI (za A4 govorim) a jeftiniji od BMW-a 325. I to je po meni njihovo mjesto. Taman za ono sto govoris, dijele mnogo dijelova sa ostalim brandovima u koncernu, nisu pravi luksuzni brand itd itd. .
nisu ?
molim lijepo, probao sam sve suv linije u merceda i bmw'a, i nisu imali nista slicno q7.
ml350 & x5 su smijesni u poredjenju sa audijovom linijom.
zasto bi sad audi trebao biti jeftiniji od njih ?
Blobi

#120 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by Blobi »

xyz101 wrote:
Šeha wrote:Jedino sto ja imam protiv Audija je cijena. 2001, 02, 03 su bili perfektno cijenjeni. BIli su skuplji od Golfa GTI (za A4 govorim) a jeftiniji od BMW-a 325. I to je po meni njihovo mjesto. Taman za ono sto govoris, dijele mnogo dijelova sa ostalim brandovima u koncernu, nisu pravi luksuzni brand itd itd. .
nisu ?
molim lijepo, probao sam sve suv linije u merceda i bmw'a, i nisu imali nista slicno q7.
Po nekim misliocima i ekspertima, zbog toga sto u koncernu imaju skodu i seata koji dijele 2.0 TDI motore sa pojedinim Audijevim modelima :).
vratnik

#121 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by vratnik »

Blobi wrote:
xyz101 wrote:
nisu ?
Po nekim misliocima i ekspertima, zbog toga sto u koncernu imaju skodu i seata koji dijele 2.0 TDI motore sa pojedinim Audijevim modelima :).
pa imaju i bugatija i lamborginija i porschea, pa ja nikad ne bih pomislio da vozim GT2...
Šeha

#122 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by Šeha »

Blobi wrote:
xyz101 wrote:
nisu ?

Konkretno Q7 sam probao i ja prosle godine. Meni je prevelik i puno trosi (u usporedbi sa X5 recimo) U tom segmentu meni je najbolji odnos cijena/kvalitet Acura MDX i Lexus-ov onaj SUV.

Ozbiljno sam ga gledao kad sam kupovao proslo auto (2007/8) Tad je benzin bio 2x danasnja cijena i Q7 su davali pravo povoljno (jer ga niko nije htio :D) Tad mi je bio pravo zanimljiv :)

To meni i dalje ostaje jedno od najinteresantnijih / najprimamljivijih Audijevih modela uz A5 koji mi je prelijep. Da mogu dobiti S5 za cijenu BMW-a 335 ne bih se dvoumio. Ovako kad se priblizava cijeni M3 - nema sanse.
vratnik

#123 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by vratnik »

ol rajt, sve u redu, jo niger.
:thumbup: :run:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#124 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by corolla02 »

ja predlazem zaklop theme :D
Šeha

#125 Re: RS6/AMG E63/M5

Post by Šeha »

vratnik wrote:ol rajt, sve u redu, jo niger.
:thumbup: :run:
Poselami kod kuce, sto bi se reklo. :D :-)
Post Reply