Pozdravljam,
Doktore, pomozi - imam problem sa kašljom, veliki

Evo napisat cu ti sta smatram da je potrebno, pa mi, eventaulno daj neki savjet - preporuku.
- Do unazad otprilike godinu i pol, možda malo više, problemi koje sam imao sa kašljom se i nisu mogli nazvati problemima - to bi potrajalo 2-3 dana, 7 najvise, izlijecilo se sa cajem, eventualno nekim sirupom. U neka doba se to intenziviralo u obliku da sam ujutro kada ustanem imao "suženje" grla - tj, velika kolicina one mase me gusila, i sve dok to ne iskašljem, nisam mogao normalno disati. Na početku je to bilo jednom u 2-3 dana, nakon nekog vremena, dešavalo se svako jutro. Kada mi baš ništa nije moglo pomoći da se ti iole smiri, odem prvo dr-u interne medicine, iskljucio je mogucnost neke alergije - jer se meni kašalj javljao tokom cijele godine, neovisno od godišnjeg doba, on mi da uputnicu pulmologu. Pulomolog me prvo pošalje da snimim pluća - taj nalaz bude uredan, onda snimim sinuse i tu se ponadam da je kraj mojim problemima jer reče mi da imam upalu sinusa, i to blagu, i da se po noći kada spavam, sva ta masa/sluz spusti u disajne puteve i onda ujutro to moram da iskašljavam. Propisa mi 2 vrste tableta i neku mazalicu da mažem.
Da, prije nego li sam otisao dr-u, pokusao sam - mali milion - nekih alternativnih, narodnih lijekova - cajeve od bog zna cega, neke napitke od travara (to mi je na jedan period i pomoglo, i to osjetno, ali se nakon 20 tak dana javio isti problem), nejse- popijem tu terapiju i ne bi bog zna kakve pomoci, ovih dana sam namjeravao otici istom tom dr - pulmologu, da me uputi sta dalje da radim.
Malo sam se pokusao informisati na netu, vidio sam razne bolesti, dijagnoze koje bih mogao imati, nekih me strah.
Ovja problem koji imam je tkave prirode da me jako često ujutro probudi oko 6-7 sati, jer ne mogu normalno da dišem, i moram da iskašljem sve to -što zna potrajati i do sat vremena.
Hvala unaprijed na odgovoru.