Znate sto mene konkretno interesira zivite li vi u BiH ili u nekoj od zemalja EU?xyz101 wrote:sve sto si gore naveo samo potvrdjuje ono sto smo vec rekli o grcima.x generation wrote:!
Podaci i informacije koje imate,su ocito rezultat neta,kazete da ste neupuceni vi ili ja...rekao bih prije svega vi.Kao prvo napisao sam vam koja je dobna granica bila za mirovine za drzavne sluzbenike to je bilo 58 dobna granica ali sa 35 provedenih godina radnog staza u birokracijskom aparatu (ili prijevremena mirovina-invalidska i sl.) to je vazilo sve do 1992 godine,drugo ja nikada nisam upoznao niti jednog drzavnog sluzbenika a za koje ste vi naveli da prima 16 placa? mozda ali uz onaj vas fakelaki koji spominjete (12 redovnih placa +bozicnica ovisno kako gdje i u kojem sektoru moguca 14 za Uskrs).I trece Grcka stvarno nema potrebu uvoziti maslinovo ulje iz Tunisa jer na preko 63 % svoje obradive povrsine uzgaja maslinjake
Ukoliko vas interesira zdrav vid diskusije,kao i eventualno sve sto je vezano za Grcku stojim vam na raspolaganju...Ugodan dan.
mizerna industrijska proizvodnja.
veliki drzavni aparat.
i zivot iznad svojih ekonomskih mogucnosti.
dali bozicni ili 'urac-palac bonus,, nema veze,; ali sama mogucnost da birokrati (znaci najlenji od najlenjijih) primaju cak i 14 plata govori o rasulu u grckom drzavnom financiskom aparatu.
i fakt da policija i vojska (opet dzabalebarosi) mogu proslijediti svoje penzije kcerkama govori takodje o necem' sto smrdi u danskoj',, tj, grckoj.![]()
mislim,, pogledaj u njemacku i britaniju.
dali njihovi policajci i birokrati imaju sve te dazbine koje u industrijski niskorazvijenoj grckoj postoje ??
ne.
sad znas zasto je grcka u krizi....
i zasto cete uvijek biti u krizi. (osim naravno ako opet ne prepravite brojeve na izdacima kada budete polagali rachune mmf'u i eu)
Donekle se slazemo u misljenjima kao sto su npr.veliki drzavni aparat i sl. medjutim ono sto vi ne zelite da shvatite ili necete je taj da je EU znala za falsiranje rezultata,gospodarskoj situaciji,i statistikama u Grckoj,jednostavno su bili slijepi.Dok su se grcka dugovanja gomilala vodece ekonomske sile EU su vrlo dobro izvozile robu u Grcku,a te iste zemlje bi trebale da vode brigu i da im je stalo do sigurnosti eurozone,jer velikim dijelom njihova gospodarstva ovise o tome.Uvodjenje eura kao zajednicke valute je politicki motivirano,pa se tek onda mislilo na gospodarstvo.Konkretno mi odgovorite ima li jedan Island(koji iako nije u EU),Spanjolska,Portugal,Italija,Irska pa i Japan preveliku administraciju,zivot iznad svojih ekonomskih mogucnosti,placaju li oni neudatim kcerkama preminulih vojnih i policijskih duznosnika mirovine,je li to u zemljama EU nema 13 place za Bozic ili vid nekih bonusa,znate li da je dug u odnosu na GDP koji ima Italija premasio 118%,Japan 170%,za Spanjolsku,Portugal,Irsku i ostale zemlje mozete vrlo lako naci podatke.Bez odjedjenih reformi u Grckoj,i u EU samo je pitanje vremena kada ce ovakva ili slicna kriza poceti pogadjati ostale clanice EU,mnogo toga smrdi u Briselu,i administraciji EU,pogledajte gospodarsko trziste EU i vidjet cete da nema jake kontrole financijskog trzista,da postoji samo par rejting agencija koje odlucuju o gospodarstvima zemalja i nacija,o pristupnim pregovorima s potencijalnim clanicama za ulazak u EU ili nekim vec primljenim (Bugarska,Rumunjska,i par bivsih clanica SSSR-a) moglo bi se dobro pricati.
Grcka se mora prije svega sama izboriti s teskom krizom,i reformama,naravno i uz pomoc EU,inace cemo svi na dno...vi se ne trebate brinuti bas toliko za mmf,i krizu u Grckoj,vjerujte mi Heleni su prezivjeli i mnoge vec stvari od ove krize,pa ce i ovo,ono sto vas treba brinuti je to da ukoliko zivite u BiH se samo osvrnete na administraciju koja samo sjedi,a nista ne radi,o politickom uredjenju ne bih niti da komentiram,gdje je skoro 50% stanovnistva nezaposleno,i gdje premijer jednog od enititeta javno obznani da na racunu ima nesto malo vise od 200€,nemojte me krivo shvatiti za BiH me vezu mnoge stvari...