Festival prijateljstva 2010.

Svakodnevna dešavanja u Goraždu, Višegradu, Foči, Vlasenici, Han-Pijesku i ostalim mjestima regije.
Post Reply
BarbaDue

#102 Re: Sad malo o festivalu prijateljstva...pa vrijeme je :)

Post by BarbaDue »

Pera Trta wrote:
sharwoodforest wrote:p.s
I ti prstosjekači mogu doći :D
:lol: :lol: :lol: :lol: ti su dobro dosli uvijek!!
ma dobro, ako dodju oni fakini Psihomodopop, moze biti njihovih purgerskih izvala koje nama nisu bas smijesne. al' hajd' necemo u sitnice ;)

moze li se ernad metaj javiti posto je on gospodar vaseljene ove godine, pa da kaze gore izredanim ljudima sta ce biti na festivalu, ali samo sta je stvarno dogovoreno, a ne ovo ono, bice, nece...... da se na mrtvo ime ne maltretiramo.
Jesi li sigurna da dotični nije upravo BarbaDue?[/quote]

Moze biti 100% sigurna :-D
sharwoodforest

#103 Re: Sad malo o festivalu prijateljstva...pa vrijeme je :)

Post by sharwoodforest »

Moze biti 100% sigurna :-D BARBA DUE :D

e onda, da cujemo.....sta cemo gledati i slusati, u cemu uzivati, sta ce nas nervirati, i zbog cega mozemo biti sretni.....
sodom

#104 Re: Sad malo o festivalu prijateljstva...pa vrijeme je :)

Post by sodom »

Festival znači ove godine na žanju :D

nego uvijek me zanimalo, zasto festival nema sponzora?
Sarajevska pivara, coca cola itd?, da li oni ne zele da to budu ili vi jednostavno nikad niste ni pitali?
sharwoodforest

#105 Re: Sad malo o festivalu prijateljstva...pa vrijeme je :)

Post by sharwoodforest »

bilo je sponzora. kako se dijelilo, to je pitanje. sto se tice festivala ove godine, o tome ce nam barba due. ;-)
sodom

#106 Re: Sad malo o festivalu prijateljstva...pa vrijeme je :)

Post by sodom »

Kakav je program ove godine? Ko dolazi?
Sponzori.. ma tanko sve...
Liberalism

#107 Re: Sad malo o festivalu prijateljstva...pa vrijeme je :)

Post by Liberalism »

Za Zanj se vec projektuje bina, koja se ne bi morala nositi ako se pusti brana, bar preko ljeta.

Tako da ce zanj biti spreman za prvu fesivalsku subotu i nedelju, nadam se :)
sodom

#108 Re: Sad malo o festivalu prijateljstva...pa vrijeme je :)

Post by sodom »

super, samo nemojte nekih narodnjaka na tome organizovati - malo je za toga, kad svi nagrnu na žanj, moraćeš plivat da spasiš živu glavu :D

Kako bi bilo da se organizuje, barem jedan dan i noc, neki party, dakle, ne mislim na mtv hitove koje ce pustati neki lokalni dj, vec da se dovede barem neko ko ima nekog iskustva u djingu.
Djevi ne traze nesto puno love za razliku od narodnjaka a imali bi party cijelu noc...

Pokusajte kontaktirati
1. radio sarajevo ili studentski radio za savjet.
2. united moves fest koji je poceo prosle godine.
...
postoji stvarno toliko dobrih djeva koji bi dosli za normalne pare...

Striktno house, techno, elektro pravac ganjati.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#109 Re: Sad malo o festivalu prijateljstva...pa vrijeme je :)

Post by Pera Trta »

Zar Goražde nema nadaleko čuvenog DJ Gemigu? :D
Liberalism

#110 Re: Sad malo o festivalu prijateljstva...pa vrijeme je :)

Post by Liberalism »

Ovogodišnji festival će biti karakterističan bar po necemu: Po prvi put Gemiga nije u organizacionom odboru festivala
sharwoodforest

#111 Re: Sad malo o festivalu prijateljstva...pa vrijeme je :)

Post by sharwoodforest »

Liberalism wrote:Ovogodišnji festival će biti karakterističan bar po necemu: Po prvi put Gemiga nije u organizacionom odboru festivala
...sto moze da znaci totalni kolaps institucije festivala. do ove godine je covjek mogao zaraditi nesto para, od ove samo blam i ponizenje.ne branim i ne osporavam. ako je sistem stabilan, svi ljudi mogu biti korisni clanovi kako bi sve funkcionisalo i bilo na nekom normalnom nivou. ako je sistem potrosen, nema izgleda za revitalizaciju, onda je bolje sve promijeniti ili ne pocinjati ponovo nista.
ne javlja se barba due? toliko o ljudima i cudima. o festivalu je sve receno izgleda. na zalost.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#112 Re: Sad malo o festivalu prijateljstva...pa vrijeme je :)

Post by Pera Trta »

sharwoodforest wrote:
Liberalism wrote:Ovogodišnji festival će biti karakterističan bar po necemu: Po prvi put Gemiga nije u organizacionom odboru festivala
...sto moze da znaci totalni kolaps institucije festivala. do ove godine je covjek mogao zaraditi nesto para, od ove samo blam i ponizenje.ne branim i ne osporavam. ako je sistem stabilan, svi ljudi mogu biti korisni clanovi kako bi sve funkcionisalo i bilo na nekom normalnom nivou. ako je sistem potrosen, nema izgleda za revitalizaciju, onda je bolje sve promijeniti ili ne pocinjati ponovo nista.
ne javlja se barba due? toliko o ljudima i cudima. o festivalu je sve receno izgleda. na zalost.
Ako sam dobro razumio, želiš da kažeš da će doći do kolapsa festivala zato što Gemiga više ne učestvuje u njegovoj organizaciji?
sharwoodforest

#113 Re: Sad malo o festivalu prijateljstva...pa vrijeme je :)

Post by sharwoodforest »

Pera Trta wrote:
sharwoodforest wrote:
Ako sam dobro razumio, želiš da kažeš da će doći do kolapsa festivala zato što Gemiga više ne učestvuje u njegovoj organizaciji?
ne.
BarbaDue

#114 Re: Sad malo o festivalu prijateljstva...pa vrijeme je :)

Post by BarbaDue »

Varas se druze, i to debelo :!: gemiga nije zvanicno u OO ali vjeruj da ima utjecaja na Festival...
Ono sto sam ja cuo o njemu i talovima sa nekim ljudima iz OO...samo za povratiti :run:

Ide se tako daleko cak do opstrukcije Festivala...Ljudi se traze u Festivalu...to je jedna istina.
sharwoodforest

#115 Re: Sad malo o festivalu prijateljstva...pa vrijeme je :)

Post by sharwoodforest »

BarbaDue wrote:
Varas se druze, i to debelo :!: gemiga nije zvanicno u OO ali vjeruj da ima utjecaja na Festival...
Ono sto sam ja cuo o njemu i talovima sa nekim ljudima iz OO...samo za povratiti :run:

Ide se tako daleko cak do opstrukcije Festivala...Ljudi se traze u Festivalu...to je jedna istina.
pa kud svi turci, tud' i malo mujo.....sto bi on bio iznimka. bas bi bio levat. da se razumijemo, skontali smo mi ostali sta se i kako radilo i svi znamo na kakvu je tricariju licio festival svih prethodnih 4-5 godina.
i sad mi mrsko da kazem- enes je kriv, kad znam da ni ostali nisu nevinasca.

p.s. traze se ljudi svuda, k'o i u politici. tako egzistira drzava, pa zasto ne bi i pi...festival :(
Pera Trta

#116 Re: Sad malo o festivalu prijateljstva...pa vrijeme je :)

Post by Pera Trta »

Ti Šervudko ne moraš braniti Gemigu tako ofirno, skontali smo da ste komšije iz mahale, možda i nešto više...možda ti je predavao geografiju u osnovnoj :D . Ja stvarno ne znam da li je on lopov, pa ga zato i ne optužujem, ali ne valja ni kad neko nekoga brani po svaku cijenu, pogotovo ne sa obrazloženjem "ako kradu i drugi, što ne bi i on".
sharwoodforest

#117 Re: Sad malo o festivalu prijateljstva...pa vrijeme je :)

Post by sharwoodforest »

Pera Trta wrote:Ti Šervudko ne moraš braniti Gemigu tako ofirno, skontali smo da ste komšije iz mahale, možda i nešto više...možda ti je predavao geografiju u osnovnoj :D . Ja stvarno ne znam da li je on lopov, pa ga zato i ne optužujem, ali ne valja ni kad neko nekoga brani po svaku cijenu, pogotovo ne sa obrazloženjem "ako kradu i drugi, što ne bi i on".
:-D sto ne kontas, pa bar si ti pametan ovdje. govorim da je sve otislo k vragu i da se mora sve mijenjati. ne branim, ne optuzujem. to su samo fakti iza kojih ne moramo zatvarati oci. samo hocu reci, ako svi sistemski imaju namjeru da se okoriste, znaci da su svi isti. ima li nekoga ko je (bio) drugaciji u OO? i moram li postavljati smajlije kako bih izrazila svoj stav kad pisem. ne vazi uvijek i a priori, kako napises tako i citaj. mozes razumjeti ironiju?
a zar ne mislis da bi moralo biti drugacije?
Pera Trta

#118 Re: Sad malo o festivalu prijateljstva...pa vrijeme je :)

Post by Pera Trta »

Mislim da nema nikoga da je bio drugačiji, vjerovatno...ali šta nam je sa Barba Duem? :D
BarbaDue

#119 Re: Sad malo o festivalu prijateljstva...pa vrijeme je :)

Post by BarbaDue »

Nije ništa, šta ima kod tebe :?: :-D

P.S. znam na sta mislis, Barba samo gleda sa strane :D
BarbaDue

#120 Re: Sad malo o festivalu prijateljstva...pa vrijeme je :)

Post by BarbaDue »

sharwoodforest wrote:
BarbaDue wrote:

pa kud svi turci, tud' i malo mujo.....sto bi on bio iznimka. bas bi bio levat. da se razumijemo, skontali smo mi ostali sta se i kako radilo i svi znamo na kakvu je tricariju licio festival svih prethodnih 4-5 godina.
i sad mi mrsko da kazem- enes je kriv, kad znam da ni ostali nisu nevinasca.

p.s. traze se ljudi svuda, k'o i u politici. tako egzistira drzava, pa zasto ne bi i pi...festival :(
pusti turke, pusti muja, ovdje je rjec o gemigi :D salim se ovdje je rijec o mnogo gemiga

istina je da se niko od njih ne razlikuje puno, moze se u OO naci par ljudi koji zasluzuju da rade taj posao ali vecina nije ni za organizacije teferica. citav smisao festivala zasniva se na tome da od njih koji imaju zadatak da ugovaraju ucesnike prave takve ugovore u kojima su i oni dobri jedan dio. Takav nacin rada je podigao cijenu izvođacima, pa sada imamo da Gobac kosta 10.000 km a tamo negdje po nekim klubovima pjeva i za 5.000 km ili recimo nase grupe, Zona pjeva u Cocu za 500 km a na festivalu za 2.000. Isti slucaj je i sa narodnjacima mozda jos i gori. Sad skontajte sto festival do sada nije valjao. Nece valjati ni ove godine bez obzira sto je presao na CZK, jer haman citava postava festivala je ostala ista.
sodom

#121 Re: Sad malo o festivalu prijateljstva...pa vrijeme je :)

Post by sodom »

istjerajte govna, vrlo jednostavno 8-)
sharwoodforest

#122 Re: Sad malo o festivalu prijateljstva...pa vrijeme je :)

Post by sharwoodforest »

sodom wrote:istjerajte govna, vrlo jednostavno 8-)
ma ja to cijelo vrijeme nastojim reci! hvala ti puno.
sodom

#123 Re: Sad malo o festivalu prijateljstva...pa vrijeme je :)

Post by sodom »

nema na čemu :D
sharwoodforest

#124 Re: Sad malo o festivalu prijateljstva...pa vrijeme je :)

Post by sharwoodforest »

sutra pocinje EXIT festival. da bi sve proslo u najboljem redu pobrinuce se i 600 volontera.

Exit festival ove godine otvara vrata za preko 600 volontera iz celog sveta koji će dobiti priliku da steknu neverovatna iskustva, radeći u programskoj produkciji, press centru, kampu, promo timu i drugim segmentima festivala.

Volonteri će imati obezbeđen ulaz i boravak na Exit festivalu nakon završetka propisanog radnog vremena, kao i besplatan boravak u Exit vilidžu, ishranu unutar vilidža i besplatne tokene za piće. Kada se završi Exit, volonteri dobijaju sertifikat kao priznanje o volontiranju što će im biti dodatna referenca u biografiji.

Volonteri će kroz rad na Exit festivalu imati priliku da razvijaju osećaj pripadnosti i korisnosti za zajednicu, humanitarni rad, kao i za razvoj ličnosti i novih veština, timski rad, da upoznaju ljude iz različitih gradova i zemalja, da poboljšaju znanje stranih jezika i da steknu uvid u organizaciju jednog velikog festivala.

Poseban deo aktivnosti volontera biće učešće u ekološkim radionicama na kojima će im biti omogućeno da se edukuju u oblasti primene tehnologija za obnovljive izvore energije i podizanja nivoa svesti o ekologiji i zaštiti životne sredine.

Volontiranje će trajati od 5. do 12. jula 2010. godine na festivalu Exit u Novom Sadu, i to najviše 6 sati u toku jedne smene.

pitanje je koliko ce volontera raditi na festivalu prijateljstva 2010. :(
sharwoodforest

#125 Re: Sad malo o festivalu prijateljstva...pa vrijeme je :)

Post by sharwoodforest »

pitanje je koliko ce volontera raditi na festivalu prijateljstva 2010. :(

i sto se smijes? mislis da ne bi mogao nekad porasti? zasto si skepticna?
Post Reply