Ezan u Turskoj za vrijeme Ataturka

Rasprave o vjerskim temama.
kamen spoticanja

#101 Re: Ezan u Turskoj za vrijeme Ataturka

Post by kamen spoticanja »

ljubav_aha wrote:
kamen spoticanja wrote:a kakve veze ima tranzicija s zabranom nosenja mahrame na univerzitetima u jednoj islamskoj zemlji :-)
najvise volim kad se pravis blesava a uopste nema potrebe da se ista pravis :wink:
i na to sto si "podvukla" (mada si podvukla samo da uteknes od sustine ove teme i onoga o cemu nemas pojma a voljela bi a nam kazes da imas :wink: )odgovor ces naci u mojoj prvoj recenici u jednoj od koristenih 15 rijeci :)
problem je sto ne mozes po-vezati :D
de mi ti ti povezi? :wink:
ili vise volis postavljati besmislena pitanja?
ljubav_aha

#102 Re: Ezan u Turskoj za vrijeme Ataturka

Post by ljubav_aha »

kamen spoticanja wrote:
ljubav_aha wrote:
kamen spoticanja wrote:a kakve veze ima tranzicija s zabranom nosenja mahrame na univerzitetima u jednoj islamskoj zemlji :-)
najvise volim kad se pravis blesava a uopste nema potrebe da se ista pravis :wink:
i na to sto si "podvukla" (mada si podvukla samo da uteknes od sustine ove teme i onoga o cemu nemas pojma a voljela bi a nam kazes da imas :wink: )odgovor ces naci u mojoj prvoj recenici u jednoj od koristenih 15 rijeci :)
problem je sto ne mozes po-vezati :D
de mi ti ti povezi? :wink:
ili vise volis postavljati besmislena pitanja?
pokusala sam objasniti,nisi skontao,das is alles :lol:
kamen spoticanja

#103 Re: Ezan u Turskoj za vrijeme Ataturka

:lol: bjezis mlada damo...nesto mi je to poznato :) ...nego hoces li mi povezati tranziciju i zabranu mahrame? :?:
:wink:
GOLFER

#104 Re: Ezan u Turskoj za vrijeme Ataturka

Post by GOLFER »

kamen spoticanja wrote::lol: bjezis mlada damo...nesto mi je to poznato :) ...nego hoces li mi povezati tranziciju i zabranu mahrame? :?:
valjda je lakse opravdati zabranu kada se to kaze da je eto to se desava u tranziciji, pa ko biva hajd trka-zbrka, pa eto sta fali malo i marame i djevojke pokrivene da ''zaplate'' jer znas ipak je tranzicija...
ljubav_aha

#105 Re: Ezan u Turskoj za vrijeme Ataturka

Post by ljubav_aha »

kamen spoticanja wrote::lol: bjezis mlada damo...nesto mi je to poznato :) ...nego hoces li mi povezati tranziciju i zabranu mahrame? :?:
nisam uospte opravdala akt,vec sam obajsnila kao posljedicu akta,a drugo,pitala sam te " da li je OK insistirati nosenje marame od strane zena u sluzbenim posjetama u odredjenim zemljama/nam potrebe pisati listu/ :!: :?:
kamen spoticanja

#106 Re: Ezan u Turskoj za vrijeme Ataturka

ljubav_aha wrote:
nisam uospte opravdala akt,vec sam obajsnila kao posljedicu akta,a drugo,pitala sam te " da li je OK insistirati nosenje marame od strane zena u sluzbenim posjetama u odredjenim zemljama/nam potrebe pisati listu/ :!: :?:
pricamo o turskoj,nema potrebe da spamas :wink: i da se tako pokusavas izvuci...nego biseru moj povezi mi tranziciju i zabranu nosenja mahrame? eto samo to
ljubav_aha

#107 Re: Ezan u Turskoj za vrijeme Ataturka

Post by ljubav_aha »

kamen spoticanja wrote:
ljubav_aha wrote:
pricamo o turskoj,nema potrebe da spamas :wink: i da se tako pokusavas izvuci...nego biseru moj povezi mi tranziciju i zabranu nosenja mahrame? eto samo to
crni biseru,odgovri na moje pitanje :D
kamen spoticanja

#108 Re: Ezan u Turskoj za vrijeme Ataturka

ljubav_aha wrote:
:lol: igrale se delije :lol:
jako je neuctivo ostaviti pitanje neodgovoreno a postavljati neko svoje...tako rade samo veliki neotesanci i mala i nezrela djeca...izaberi sta ti se vise svidja...
nego hajde tranzicija i mahrama...bujrum...obecavam da ces odmah dobti odgovor na svoje "mudro" pitanje
ljubav_aha

#109 Re: Ezan u Turskoj za vrijeme Ataturka

Post by ljubav_aha »

kamen spoticanja wrote:
ljubav_aha wrote:
jako je neuctivo ostaviti pitanje neodgovoreno a postavljati neko svoje...tako rade samo veliki neotesanci i mala i nezrela djeca...izaberi sta ti se vise svidja...
nego hajde tranzicija i mahrama...bujrum...obecavam da ces odmah dobti odgovor na svoje "mudro" pitanje
pa u tome i jeste sustina,moje pitanje je tvoj odgovor na tvoje/svoje pitanje :D
kamen spoticanja

#110 Re: Ezan u Turskoj za vrijeme Ataturka

ljubav_aha wrote:
kamen spoticanja wrote:
ljubav_aha wrote:
pa u tome i jeste sustina,moje pitanje je tvoj odgovor na tvoje/svoje pitanje :D
da mi ti nije zao,svasta bih ti kazao :wink: ...no ostat cemo na uctivim osnovama
objasni mi, dakle, kako je tranzicija vezana s zabranom nosenja mahrame i uz to je potreba(kako ti to rece) u jednoj islamskoj zemlji kakva je turska i kakve to veze ima s kodeksom oblacenja u drugim islamskim zemljama...?
jel razumijes pitanje ili da nacrtam?
ljubav_aha

#111 Re: Ezan u Turskoj za vrijeme Ataturka

Post by ljubav_aha »

kamen spoticanja wrote:
ljubav_aha wrote:
kamen spoticanja wrote::lol: igrale se delije :lol:
da mi ti nije zao,svasta bih ti kazao :wink: ...no ostat cemo na uctivim osnovama
objasni mi, dakle, kako je tranzicija vezana s zabranom nosenja mahrame i uz to je potreba(kako ti to rece) u jednoj islamskoj zemlji kakva je turska i kakve to veze ima s kodeksom oblacenja u drugim islamskim zemljama...?
jel razumijes pitanje ili da nacrtam?
:-) :lol:
ljubav_aha wrote:
ljubav_aha wrote:pa u tome i jeste sustina,moje pitanje je tvoj odgovor na tvoje/svoje pitanje :D
kamenu,obajsni sebi,i sve ce ti biti jasno,strvano se pitam kako razmisljas :skoljka:
kamen spoticanja

#112 Re: Ezan u Turskoj za vrijeme Ataturka

ljubav_aha wrote: kamenu,obajsni sebi,i sve ce ti biti jasno,strvano se pitam kako razmisljas :skoljka:
:lol: buci buci buci...jel se to mlada dama uplasila pitanja...ma ne mogu da vjerujem...ti koja si strucnjak za... za sta ono nisi? :-) ...ma neko se uplasio...jaooo...malo lupila glupost pa sad valja progutat...a ko da je prvi put...ne sekiraj se...narod je navikao :wink:
nego 'ocemo vise konkretizirat: tranzicija i mahrama :?: ...i odmah cu zvati nazifa gljivu da ti da oskara :)

nego evo jedna da pohvatas o cemu pricam

ljubav_aha

#113 Re: Ezan u Turskoj za vrijeme Ataturka

Post by ljubav_aha »

kamen spoticanja wrote:
ljubav_aha wrote: kamenu,obajsni sebi,i sve ce ti biti jasno,strvano se pitam kako razmisljas :skoljka:
:lol: buci buci buci...jel se to mlada dama uplasila pitanja...ma ne mogu da vjerujem...ti koja si strucnjak za... za sta ono nisi? :-) ...ma neko se uplasio...jaooo...malo lupila glupost pa sad valja progutat...a ko da je prvi put...ne sekiraj se...narod je navikao :wink:
nego 'ocemo vise konkretizirat: tranzicija i mahrama :?: ...i odmah cu zvati nazifa gljivu da ti da oskara :)

nego evo jedna da pohvatas o cemu pricam

pih,i sad sam kriva sto nisi skontao moje odgovor :lol: 3 puta sam ti pokusala objasniti :lol: nevjerovatno :thumbup:
kamen spoticanja

#114 Re: Ezan u Turskoj za vrijeme Ataturka

ljubav_aha wrote:
pih,i sad sam kriva sto nisi skontao moje odgovor :lol: 3 puta sam ti pokusala objasniti :lol: nevjerovatno :thumbup:
ma nisi ti kriva...kriv je sistem,valutni rat izmedju kine i amerike,krompirici iz mc donaldsa, :lol:
fakat mi te zao gledati kako se koprcas i jos vise se uvaljujes :roll:
umjesto da progutas knedlu i kazes "nisam u pravu"...ili mi more bit i objasnis tu famoznu vezu izmedju tranzicije i zabrane nosenja mahrame u muslimanskoj zemlji :)
eto sta ti je lakse...ili cemo jos jedan krug...bla,bla,buci,buci,cici mici
ljubav_aha

#115 Re: Ezan u Turskoj za vrijeme Ataturka

Post by ljubav_aha »

kamen spoticanja wrote:
ljubav_aha wrote:
ma nisi ti kriva...kriv je sistem,valutni rat izmedju kine i amerike,krompirici iz mc donaldsa, :lol:
umjesto da progutas knedlu i kazes "nisam u pravu"...ili mi more bit i objasnis tu famoznu vezu izmedju tranzicije i zabrane nosenja mahrame u muslimanskoj zemlji :)
cekaj malo,osudjujes mene jer ne razumijes poentu mog odgovora :shock:

prestani gnjaviti :)
BHF_Manijak

#116 Re: Ezan u Turskoj za vrijeme Ataturka

Post by BHF_Manijak »

Hajde krenimo novu rundu, ali bez zezancije sada, Ljubav_aha, bez nekih filozofskih teza i govorenja "kako si u proslim postovima dala odgovor", evo ponovi ga opet ako ti nije tesko, dakle direktna veze izmedju tranzicije i marame je?!
kamen spoticanja

#117 Re: Ezan u Turskoj za vrijeme Ataturka

ljubav_aha wrote:
kamen spoticanja wrote:
ljubav_aha wrote:
cekaj malo,osudjujes mene jer ne razumijes poentu mog odgovora :shock:

prestani gnjaviti :)
ne osudjujem ja tebe...ja tebe nako malo zalim :wink:
feministkinja i altruitiskinja a opravdavas zabranu nosenja mahrame nekom tranzicijom...bas nekako tuzno...
mada u biti ne razumijes ni jedan od ova tri nabrojana pojma :)
nego evo za tebe jos jedna ...svidjet ce ti se :wink:

kamen spoticanja

#118 Re: Ezan u Turskoj za vrijeme Ataturka

BHF_Manijak wrote:Hajde krenimo novu rundu, ali bez zezancije sada, Ljubav_aha, bez nekih filozofskih teza i govorenja "kako si u proslim postovima dala odgovor", evo ponovi ga opet ako ti nije tesko, dakle direktna veze izmedju tranzicije i marame je?!
nemoj tako...sad ima opravdanje da kaze da je niko ne razumije i da je jako usamljena na ovom svijetu... :roll: :D
a nas dvojica barabe fundamentalisticke 8)
BHF_Manijak

#119 Re: Ezan u Turskoj za vrijeme Ataturka

Post by BHF_Manijak »

kamen spoticanja wrote:
BHF_Manijak wrote:Hajde krenimo novu rundu, ali bez zezancije sada, Ljubav_aha, bez nekih filozofskih teza i govorenja "kako si u proslim postovima dala odgovor", evo ponovi ga opet ako ti nije tesko, dakle direktna veze izmedju tranzicije i marame je?!
nemoj tako...sad ima opravdanje da kaze da je niko ne razumije i da je jako usamljena na ovom svijetu... :roll: :D
Ne bi mi(nam) bio prvi put u zivotu moj KS...Sta sam puta imao takvu ulogu, heheeee.... :mrgreen:
kamen spoticanja

#120 Re: Ezan u Turskoj za vrijeme Ataturka

BHF_Manijak wrote:
kamen spoticanja wrote:
Ne bi mi(nam) bio prvi put u zivotu moj KS...Sta sam puta imao takvu ulogu, heheeee.... :mrgreen:
budes li ponosan? ja sam tad sebi najveci u ocima...bojim se da me sejtan s te strane ne zajase :roll:
nego kaze g.bush u svojim memoarima "mene ce shvatiti tek kad budem mrtav" :D nesto me neodoljivo asocira ambijent na taj citat :D
BHF_Manijak

#121 Re: Ezan u Turskoj za vrijeme Ataturka

Post by BHF_Manijak »

kamen spoticanja wrote: budes li ponosan? ja sam tad sebi najveci u ocima...bojim se da me sejtan s te strane ne zajase :roll:
nego kaze g.bush u svojim memoarima "mene ce shvatiti tek kad budem mrtav" :D nesto me neodoljivo asocira ambijent na taj citat :D
Kad mi kazu da sam konzervativan, fundamentalista i slicne "epitete", onda tek znam da sam uspio i dosao do konacnog cilja i nakane moj dobri KS! :mrgreen: :thumbup:

Nesto nam se jaranica izgubi?! :mrgreen:
kamen spoticanja

#122 Re: Ezan u Turskoj za vrijeme Ataturka

BHF_Manijak wrote:
kamen spoticanja wrote: budes li ponosan? ja sam tad sebi najveci u ocima...bojim se da me sejtan s te strane ne zajase :roll:
Kad mi kazu da sam konzervativan, fundamentalista i slicne "epitete", onda tek znam da sam uspio i dosao do konacnog cilja i nakane moj dobri KS! :mrgreen: :thumbup:

priprema odgovor :D
valja smislit nesto smisleno :D ...mada mislim da joj ni kissinger ovde ne moze pomoci :wink:
BHF_Manijak

#123 Re: Ezan u Turskoj za vrijeme Ataturka

Post by BHF_Manijak »

kamen spoticanja wrote:
BHF_Manijak wrote:

priprema odgovor :D
valja smislit nesto smisleno :D ...mada mislim da joj ni kissinger ovde ne moze pomoci :wink:
Moze enciklopedija! :mrgreen:

Pazi sad odgovora................... :mrgreen:
kamen spoticanja

#124 Re: Ezan u Turskoj za vrijeme Ataturka

BHF_Manijak wrote:
Moze enciklopedija! :mrgreen:

Pazi sad odgovora................... :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol:
da te Allah nagradi...odavno se ne nasmijah ovako :lol:
hajd lahka noc ahbab...i nemoj da belajis okolo :)
ljubav_aha

#125 Re: Ezan u Turskoj za vrijeme Ataturka

Post by ljubav_aha »

sa virtuelnog dzemata

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... tart=16425
kamen spoticanja wrote:
bijela wrote: pazi ovog našeg kamena što tamo sikira ljubav :roll:
neka malo...da i njoj postavimo kakvo pitanje...i torabiju su sinoc postavljali pitanja :wink:
izrazito sam dobre volje...a inace ne bih :wink:
BHF_Manijak wrote:Nasljednik moj, da ne kazem murid :lol: :mrgreen:
Brate sa njom ko osaburi, da ga Allah nagradi najvecom nagradom...Izgleda i Kamenu je povukla zivac, ali sabura jos, dobar je, samo da ne plane bojim se :mrgreen:
kamen spoticanja wrote: :wink: ma jok ahbab moj dobri...meni je jednom jedna malena pacijentica kazala da imam zivce ko sajle...mada me prije toga izbila iz cipela :D al izduro sam
s nasom "altruistfeministpacifistantifeminist(kad su muslimanke zene u pitsnju)anarhisthumanist"mladom damom se sad malko zezam :)
izrazito sam dobre volje pa valjda zato
divno
Locked