LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post Reply
kiky

#101 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by kiky »

kaže ja vama ...
u bosni jelakše postat mason neg liberal ...
:D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#102 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by -LIBERO- »

Jel' moze neko uganjati sliku tog novog predsjednila LDS-a?

p.s da ljudi nisu u ilegali,mozda vode neki tajni ilegalni rat,samo sto toga mi jos nismo svjesni :D
Socijalista

#103 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by Socijalista »

-LIBERO- wrote:Jel' moze neko uganjati sliku tog novog predsjednila LDS-a?

p.s da ljudi nisu u ilegali,mozda vode neki tajni ilegalni rat,samo sto toga mi jos nismo svjesni :D
da nisu slobodni zidari? :dance:
granap

#104 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by granap »

Predsjednici Građanske demokratske stranke (GDS) BiH Ibrahim Spahić, Liberalno demokratske stranke (LDS) Bojan Zec Filipović i Novog ekonomskog pokreta Kasim Selimović objavili su danas u Sarajevu formiranje koalicije te potpisali koalicijski sporazum.

Predsjednik LDS-a Bojan Zec Filipović je istaknuo da ta stranka na ove izbore izlazi ojačana, obogaćena, ohrabrena sa još svoja tri partnera, a to su Bosanskohercegovačka naroda patriotska stranka, Bosanskohercegovački slobodni demokrati i Snaga Bosne.

Ima li ko više info o ovim strankama koje je predsjednik LDS-a spomenuo?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#105 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by -LIBERO- »

Hajd' Ibru Spahica svi znamo :D

granap wrote:Predsjednik LDS-a Bojan Zec Filipović je istaknuo da ta stranka na ove izbore izlazi ojačana, obogaćena, ohrabrena sa još svoja tri partnera, a to su Bosanskohercegovačka naroda patriotska stranka, Bosanskohercegovački slobodni demokrati i Snaga Bosne.

Ko su ba ovi... :shock:
StupskaBitanga

#106 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by StupskaBitanga »

granap wrote:Predsjednici Građanske demokratske stranke (GDS) BiH Ibrahim Spahić, Liberalno demokratske stranke (LDS) Bojan Zec Filipović i Novog ekonomskog pokreta Kasim Selimović objavili su danas u Sarajevu formiranje koalicije te potpisali koalicijski sporazum.

Predsjednik LDS-a Bojan Zec Filipović je istaknuo da ta stranka na ove izbore izlazi ojačana, obogaćena, ohrabrena sa još svoja tri partnera, a to su Bosanskohercegovačka naroda patriotska stranka, Bosanskohercegovački slobodni demokrati i Snaga Bosne.

Ima li ko više info o ovim strankama koje je predsjednik LDS-a spomenuo?
osanskohercegovački slobodni demokrati jwe stranka Seada Avdića i jedna je izerna stranka koja nije imala novca ni snage izać na izbore pa su se uz LDS utopili
ali imaju mlad školovan kadar
ali takvi ne mogu na vlast nažalost
granap

#107 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by granap »

Ne mogu ništa naći na netu o ovim strankama osim Snaga Bosne Ilijaš koja ima čak svoju grupu na facebook :)
kiky

#108 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by kiky »

nije to ljevica ...
to je centar ...
-LIBERO-
Čiča Gliša

#109 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by -LIBERO- »

Narodnjacke stranke,kako ih nazivaju ,su uvijek u tj politickoj prici desno,il' desni-centar,al' su desno (vise ili manje)

Liberalne,stranke,neke striktno stranke zelenih ili slicno su neki kao centar (naravno varijacije od bas centra,lijevoga-centra,do desnoga centra)
A ove socijaldemokratske stranke,socijalisticke,komunisticke su na tom lijevom krilu,i naravno uz istu varijaciju od extremne ljevice do lijevoga centra.

Ali eto,to ne pije bas previse vode na BH politickoj sceni. :mrgreen: :dance:
dzeno123

#110 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by dzeno123 »

I Bojan Zec Filipović na sastanku s Josipovićem

Na poziv potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske Đurđe Adlešić i predsjednice Parlamentarne komisije Hrvatske za pregovore s EU Vesne Pusić predsjednik LDS-a BiH Bojan Zec Filipović danas (1.juni) je boravio u Derventi na sastanku sa predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem. Kako je priopćeno iz LDS-a, tijekom razgovora koji je kao primarnu temu imao povratak izbjeglih svojim kućama konstatovano je da pitanje povratka ostaje apsolutni prioritet u svim europskim perspektivama kako BiH tako i Hrvatske u čemu će Hrvatska zajedno sa svim relevantnim institucijama u BiH nastaviti sudjelovati u okviru njenih mogućnosti. Predsjednik LDS Bojan Zec Filipović je u razgovoru s predstavnicama sestrinskih liberalnih stranaka iz Hrvatske - Hrvatske socijalno - liberalne stranke i Hrvatskog narodnog saveza dogovorio nastavak bliske suradnje i daljnje razvijanje partnerstva na ostvarenju zajedničkog cilja - ulaska BiH i Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije.

lds.ba
dzeno123

#111 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by dzeno123 »

04. Jun. 2010. INTERVJU: BOJAN ZEC FILIPOVIĆ, PREDSJEDNIK LIBERALNO-DEMOKRATSKE BiH

SARAJEVO, 2. JUNA (ONASA) - Predsjednik Liberalno-demokratske stranke (LDS) BiH Bojan Zec Filipović u intervjuu za Agenciju ONASA, između ostalog, govori o predstojećim općim izborima u BiH, očekivanjima LDS-a i novom rukovodstvu ove stranke.

ONASA: Koje su osnovne odrednice političkog programa Liberalno-demokratske stranke (LDS) BiH?

ZEC FILIPOVIĆ: LDS je radikalno proevropska stranka Bosne i Hercegovine. Evropska liberalna porodica poznata kao ELDR grupacija, čiji je LDS već 15 godina punopravni član, uvijek je bila lider politike proširenja Evropske unije (EU). Također, na strateškom i političkom nivou predstavljala je stvarnog saveznika prosperitetnoj budućnosti BiH.
LDS kao dio takve porodice interesira da BiH bude država koja će biti u stanju odgovoriti svim postojećim standardima EU i razviti svoj kapacitet tako da bude kreativan i dobar član velike evropske porodice. LDS odbija da učestvuje u aktuelnoj politici koja pravi od BiH siromašnog, neodgovornog i neposlušnog rođaka, kojeg njegovi bogatiji članovi porodice moraju povremeno trpiti i umirivati udjeljivanjem malih milosti.

ONASA: Na čemu se zasniva ekonomski program LDS-a BiH?

ZEC FILIPOVIĆ: Osnova ekonomskog programa LDS-a je ideja da ljudi trebaju živjeti od svog rada, a ne od budžetskih sinekura. Želimo stvarati poduzetničko društvo koje će normalnim i modernim činiti one koji mogu i znaju živjeti od svojih ideja, umjesto onih koji svoju kreativnost troše na nove ideje naslanjanja na budžet. Želimo stvoriti društvo u kojem će ljudi smišljati i stvarati posao, a ne biti radnici na čekanju.
Priča LDS-a je priča o prosperitetu BiH. Drugi koncept koji je trenutno, nažalost, popularniji je koncept kontinuiranog osiromašenja naše domovine i ohrabrenja korupcje, nepravde i stalnih socijalnih tenzija. Namjeravamo poboljšati vanjski imidž zemlje i početi koristiti brojna iskustva politike javno-privatnog partnerstva kao načina novog ekonomskog razvoja BiH.

ONASA: Da li je dugoročno rješenje Vaše stranke oslanjanje na mlađi kadar i smatrate li da ćete na odgovarajući način moći zamijeniti dosadašnju predsjednicu Lamiju Tanović?

ZEC FILIPOVIĆ:
Liberalno-demokratska stranka baštini historijski koncept mladosti, jer je nastala kao prva poltička stranka nakon pada komunizma. Također, rado i često potvrđujem da je i moj dolazak na mjesto predsjednika LDS-a dio tog kontinuiteta, jer sam i ja, u nekim prethodnim sazivima, bio predsjednik Mladih liberala BiH.
Vjerujem da mladi ljudi u BiH još uvijek imaju želje i potencijala da sanjaju više i bolje od ovoga što im se trenutno nudi, te smatram da njihova ambicija za priključenjem društvu civilizovano uređenih država unutar EU može i treba biti motor nove BiH. Istovremeno, samo činjenica da ste mladi ili da imate manje godina od neke društveno postavljene granice nije nikakav garant uspjeha. Mlađi kadar, kakao ste ga Vi nazvali, mora demonstrirati karakter, volju, ambiciju, ali još i više znanje i etiku kako bi mogao preuzimati teško naslijeđe BiH i rješavati njene probleme. Uostalom, kao novoimenovani predsjednik LDS s nepunih 40 godina ja sam jedan od mlađih, ako ne i najmlađi lider neke političke stranke u BiH, tako da vjerujem da to sasvim dobro odgovara na vaše pitanje o oslanjanju na mlađi kadar. LDS je stranka koja promovira slobodu i individualizam i svjestan sam brojnih kvaliteta profesorice Lamije Tanović, posebno meni dragog njenog angažmana na što boljem obrazovanju u BiH. Namjeravam učiniti sve što je u mojoj moći da još više unaprijedim njenu političku misiju i vratim LDS-u politički profil, odnosno omogućim povratak u parlamente na svim nivoima vlasti u BiH.

ONASA: Kakav rezultat LDS BiH očekuje na Općim izborima 2010. godine, budući da je nedavno imenovano i novo rukovodstvo stranke?

ZEC FILIPOVIĆ:
Na predstojećim izborima očekujemo odličan rezultat. Pred novim rukovodstvom je veliki izazov povratka parlamentarnog statusa, koji je izgubljen na prošlim općim izborima. U tom smislu, LDS će svoj intelektualni, emotivni i ljudski kapacitet fokusirati na one tačke u kojima imamo najviše šansi za prolazak izbornog praga.
U vremenu koje je pred nama, odnosno do 15. juna kada se prijavljuju koalicije, pokušat ćemo naći način da osiguramo sinergiju glasova stranaka sličnih ili istih profila kako bi našim glasačima i cijeloj bh. javnosti dokazali da smo naučili lekciju s prošlih općih izbora, kada je oko 12 posto glasova izgubljeno zbog nespremnosti na posmatranje šireg konteksta.

ONASA:
Poznato je da LDS BiH ne govori o radu drugih stranaka, ali kako ocjenjujete dosadašnji rad aktuelne vlasti i hoće li BiH nakon izbora u oktobru dobiti priliku za novi početak?

ZEC FILIPOVIĆ: LDS je uvjeren da o ljudima, pa tako i o strankama, najviše govore njihova djela, odnosno rezultati. Ljudima nije potrebno tvrditi da je mlijeko bijelo i na bazi toga promovirati svoju politiku. U direktnom razgovoru s glasačima, dakle punoljetnim osobama koje žive u BiH, osjećamo nezadovoljstvo kako rezultatom sad vladajućih, tako i njihovom nevjerovatnom projekcijom negativne energije i stalnog defetizma.
LDS vjeruje da će ljudi u BiH ponovo posegnuti u sebe i pronaći razlog da vjeruju više u sebe i da će takvu poruku potrebe za novim, boljim, izvjesnijim životom, dati svojim glasom u oktobru ove godine. LDS je u tom poslu njihov strateški partner, jer mi vjerujemo u ovu zemlju, njenu šansu i njene ljude.

ONASA: Na 7. Kongresu LDS-a BiH bivša predsjednica Lamija Tanović najavila je da će se Stranka pokušati pripremiti na što bolji način za Opće izbore. Šta će Vaša stranka konkretno ponuditi građanima BiH, odnosno biračima?

ZEC FILIPOVIĆ: LDS će ponuditi znanje i spremnost da ozbiljno radi na povećavanju nivoa kvaliteta života u BiH i njenoj pripremi za potpuno i punopravno uključenje u evroatlanske i evropske intgracije. To znači odlučnu borbu protiv korupcije koja je danas postala standard našeg društva.

To podrazumijeva i kreiranje prilika kako bi kreativni ljudi u BiH postali vladari svojih egzistencija i života, kao i strateško fokusiranje na stvaranje obrazovnog sistema koji će spremiti našu mladost za život u EU u 21. stoljeću. Također, to uključuje i ohrabrenje ljudi da preuzmu odgovornost na sebe. Naravno, to znači da birači vrlo jasno traže i dobiju tu odgovornost od onih koji ih žele voditi ka EU.

ONASA: Na koji dio biračkog tijela računate na predstojećim izborima?

ZEC FILIPOVIĆ: Na sve one koji su danas u ovom beznađu, primitivizmu, korupciji i nepotizmu sigurni da ovakav život
jednostavno nije dovoljno dobar i da svako od nas pojedinačno može iIi mora više i bolje, te brže i kvalitetnije. Mislim da je birač LDS na ovim izborima svaki plemeniti, časni i zainteresirani član ovog društva koji ne prihvata nametnuti strah kao određenje svog života.
Glasač LDS-a na ovim izborima je hrabar, ambiciozan, častan i plemenit čovjek BiH. LDS zna da tih i takvih danas ima puno više nego što to izgleda i zato očekujem odličan rezultat.

ONASA: Koje su to političke stranke u BiH s kojima bi LDS BiH bio spreman ići u koaliciju nakon Općih izbora?

ZEC FILIPOVIĆ: To se sve one stranke koje su spremne i zainteresirane da brže, potpunije i strastvenije povedu BiH prema njenom punopravnom članstvu u NATO-u i EU.

ONASA: LDS BiH je u januaru ove godine sa Građanskom demokratskom strankom (GDS) BiH sklopio neku vrstu političkog saveza. O kakvoj vrsti saveza je riječ?

ZEC FILIPOVIĆ: LDS je tada sa svojim dugogodišnjim partnerom i političkim prijateljem GDS BiH ponudio platformu okupljanja stranaka u BiH o pet vrlo jasnih pitanja o budućnosti BiH. Izgleda da naše političke kolege u BiH sve poltičke aktivnosti doživljavaju samo kroz prizmu kalkulacija pred izbore, pa će očitovanje o ovoj incijativi biti vidljivo u vremenu pred sklapanje koalicija. LDS će ostati stranka koja će sarađivati s onima koji smatraju da BiH treba biti aktivan učesnik 21. stoljeća, a ne talac ili, ne daj Bože, nikad više kusur historijski odbačenih koncepata iz 18. ili 19. stoljeća.

ONASA: Najavili ste da nećete prijaviti nijednog kandidata za člana Predsjedništva BiH iz Vaše stranke ukoliko ne dođe do promjene Izbornog zakona. Da li ćete se prijaviti na ostale nivoe vlasti i Vaša prognoza izbora, odnosno ko bi mogao biti pobjednik?

ZEC FILIPOVIĆ: LDS to nije najavio, on je to odlučio na 7. Kongresu, koji je održan 8. maja, uoči Dana Evrope. Ako smo do presude Suda za ljudska prava u Strazburu i mogli govoriti da političke okolnosti i konzervativne ideologije spriječavaju promjenu diskriminacijskih odredbi Ustava BiH, onda od ove presude BiH ne može niti dan provesti s ovakvim ustavom. LDS ne želi biti dio historijskog bešćašća i učestvovati u izborima koi "cementiraju" koncept suspendirane demokratije.Dakle, naša situacija je sljedeća: osobe koje su zbog bilo kojeg ličnog i legitimnog razloga odabrale mjesto prebivališta ili nacionalnost na svakom dijelu teritorije BiH imaju pravo da biraju, a samo na nekim pravo da budu birane, je neodrživa s pozicije etike, demokratije, civilizacije... LDS ne želi učestvovati u zakonom definiranoj diskriminaciji. Mi smo svjesni da će rezultati takvih izbora uništiti mogućnost daljnjeg napredovanja BiH u EU integracijama najmanje dok se taj zakon ne ispravi i ne želimo da budemo dio te priče. LDS će se, naravno, prijaviti za druge nivoe vlasti i borit ćemo se da u njima i učestvujemo, kako bi iskorijenili ovu sramnu odredbu u historiji ove sjajne zemlje i promjenili bh. ustav. Neću prognozirati rezultate izbora, ali moram istaći da svaki birač u ovoj zemlji jednom u četiri godine daje kredit na svoj život i okolnosti za njegov daljnji razvoj. Neka razmisli o toj činjenici makar onoliko koliko svaki bankarski službenik razmišlja o tome da li će prihvatiti njegovu aplikaciju za novčani kredit. Samo ovim pristupom i takvim odnosom prema izborima moći ćemo početi odgovarati na pitanje ko je pobijedio na izborima.

lds.ba
kiky

#112 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by kiky »

bla bla bla ... blo ...
ja več mjesecima molim da mi jave gdje, kako i da li uopšte da se aktivira lds u brčkom i niko ništa ...
neznam koji su k ... postavili onaj kontakt mail na stranici ...
bitno je da se filozofira i maše eu zastavom ...
jadna je to partija ...
:sad:
dzeno123

#113 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by dzeno123 »

Koliko sam upoznat taj mail se slabo ili skoro nikako ne koristi a zbog same reorganizacije stranke i nedostatka vremena skroz se zaboravilo na stranicu.
revolution rock

#114 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by revolution rock »

Da se Zec ne vrati starom gazdi (Adnanu Terziću) poslije izora, strah me da LDS ne postane "liberalna frakcija" SBB-a...Jadni mi sa ovakvim opozicionim politicarima...
dzeno123

#115 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by dzeno123 »

Ne bih da budem neciji advokat ali znam da Zec nije nikada bio stranacki obojen jos od vremena kada je postao prvi predsjednik mladih liberala. To sto je dovodjen u kontekst sa raznim strankama nema veze sa zivotom jer covjek se bavi takvim poslom da je u stalnom kontaktu sa ljudima koji su politicki aktivni.

Bojan Zec Filipovic i SBB - nebo i zemlja.
kiky

#116 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by kiky »

dzeno123 wrote:Koliko sam upoznat taj mail se slabo ili skoro nikako ne koristi a zbog same reorganizacije stranke i nedostatka vremena skroz se zaboravilo na stranicu.
pa objave nekakve stranačke vijesti ... ( npr. da je zec novi predsjednik stranke i sl. ) ...
što znači da ažuriraju stranicu ...
što znači da vide kad im dođe mail ...
jedino može bit da im ga je teško pročitat i još teže odgovorit jer neznaju šta da odgovore ...
:shock:
dzeno123

#117 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by dzeno123 »

kiky wrote:
dzeno123 wrote:Koliko sam upoznat taj mail se slabo ili skoro nikako ne koristi a zbog same reorganizacije stranke i nedostatka vremena skroz se zaboravilo na stranicu.
pa objave nekakve stranačke vijesti ... ( npr. da je zec novi predsjednik stranke i sl. ) ...
što znači da ažuriraju stranicu ...
što znači da vide kad im dođe mail ...
jedino može bit da im ga je teško pročitat i još teže odgovorit jer neznaju šta da odgovore ...
:shock:
Problem je tehnicke prirode, a nije nemar clanova stranke. LDS trenutno provodi temeljnu reorganizaciju stranke kako kadrovske, tako i tehnicke i materijalne prirode, te se bavi rjesavanjem ostalih problema koje su docekali novo vodstvo stranke.

Kontakt :

email : [email protected]

tel : 033/664-540
Last edited by dzeno123 on 10/06/2010 18:55, edited 1 time in total.
kiky

#118 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by kiky »

:)
revolution rock

#119 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by revolution rock »

dzeno123 wrote:Ne bih da budem neciji advokat ali znam da Zec nije nikada bio stranacki obojen jos od vremena kada je postao prvi predsjednik mladih liberala. To sto je dovodjen u kontekst sa raznim strankama nema veze sa zivotom jer covjek se bavi takvim poslom da je u stalnom kontaktu sa ljudima koji su politicki aktivni.

Za "razne stranke" ne znam, ali, ono sto sigurno znam je to da je bio savjetnik Adnana Terzica, dok je ovaj bio predsjedavajuci Vijeca ministara...ups, ili se i tu radi o nekom "takvom poslu" kojim se "covjek bavi"...molim, bez spinovanja informacija o novom predsjedinku, ne potcjenjujte glasace :)...
dzeno123

#120 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by dzeno123 »

revolution rock wrote:
dzeno123 wrote:Ne bih da budem neciji advokat ali znam da Zec nije nikada bio stranacki obojen jos od vremena kada je postao prvi predsjednik mladih liberala. To sto je dovodjen u kontekst sa raznim strankama nema veze sa zivotom jer covjek se bavi takvim poslom da je u stalnom kontaktu sa ljudima koji su politicki aktivni.

Za "razne stranke" ne znam, ali, ono sto sigurno znam je to da je bio savjetnik Adnana Terzica, dok je ovaj bio predsjedavajuci Vijeca ministara...ups, ili se i tu radi o nekom "takvom poslu" kojim se "covjek bavi"...molim, bez spinovanja informacija o novom predsjedinku, ne potcjenjujte glasace :)...
...profesionalni savjetnik, velika je razlika izmedju ta dva termina.
dzeno123

#121 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by dzeno123 »

Koalicija LDS BiH

Liberalno Demokratska stranka Bosne i Hercegovine će na naredne oktobarske izbore izaći na sve nivoe izuzev za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa obzirom da je LDS uvjeren da nakon presude Suda ljudskih prava u Strazburu, LDS ne smije biti dio tog istorijskog bešćašća.

Liberalna demokratska stranka će svoju politiku i ciljeve biračima ponuditi u okviru zajedničke koalicije sa Evropskom ekološkom strankom E-5 na svim parlamentarnim listama i kandidatom za potpredsjednika RS iz reda Bošnjačkog naroda dok će ova koalcija na teritoriji Unsko Sanksog kantona biti obogaćena Kladuškom strankom privrednog prosperiteta i Narodnom strankom radom za boljitak, a na teritoriji Tuzlanskog kantona i sa SDU-om.

Liberalno demokratska stranka je uvjerena da ova koalicija evropske sinergije ima dovoljno potencijala i kapaciteta da postane ozbiljan i odgovoran partner biračima na oktobarskim izborima koji žele i vjeruju u bržu i potpunu integraciju Bosne I Hercegovine u evropsko-atlanske i evropske integracije.

http://www.mladiliberali.org
AZRA70

#122 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by AZRA70 »

ZAISTA MISLIM DA NI TI SAM NEVJERUJES U OVE GLUPOSTI KOJE SI NAPISAO O STRANKAMA BUDUCNOSTI KOJE CINE KOALICIJU SA LDS,SEJO AVDIC IMA ZABRANU IZLASKA NA IZBORE SA SLOBODNIM DEMOKRATIMA OKO FINANCISKIH MALVERZACIJA I UOPSTE NEMA CLANSTVA ,A PODRINJSKA STRANKA SA ONIM KARICEM KOJI PRETSTAVLJA PODRINJE A ZIVI NA CARSIJI JE CISTA GLUPOST JER GA POLA PODRINJA HOCE DA UBIJE ZBOG KRADE SRETSTAVA POVRATNICIMA I JOS KAD SE DODA E-5 SA NERMINOM VILOM ZBOG KOJEG JE KOMPLETNO CLANSTVO U SARAJEVU I ZENICI NAPUSTILO STRANKU A ZBOG NJEGOVE PODRSKE TIHICU NA PROSLIM IZBORIMA I KUPOVINE MJESTA SAVJETNIKA KOD KEBE SEBI LICNO A BEZ ODOBRENJA ORGANA STRANKE KOJI SU TADA POSTOJALI NEKA VAM JE DRAGI BOG NA POMOCI
Ridjobrki

#123 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by Ridjobrki »

Azra, hvala ti u ime svih starijih ljudi koji ne vide dobro na oči. Presitno him ovo brate...
kiky

#124 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by kiky »

poziv prvom šefu liberala da se vrati u stranku ili da su mu vrata otvorena je omča oko vrata lds - u ...
e, kakv glup potez od novog šefa ... zeca ...
:sad:
dzeno123

#125 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by dzeno123 »

"Ovo je ozbiljan atak na instituciju za provođenje Zakona"

LDS BiH najenergičnije osuđuje teroristički akt na policijsku stanicu u Bugojnu, smatrajući to direktnim atakom na državu BiH.

„ Ovo je ozbiljan atak na instituciju za provođenje Zakona i Bugojno mora biti poslijednje i upozorenje nadležnim vlastima da pokažu odgovornost i spriječe eskalaciju događaja koji destabliziraju BiH i njene građane. Teroristički napad u Bugojnu se nije smio desiti i dio odogovornosti snose nadležne institucije te odgovorni ljudi na na njihovom čelu. Pozivam nadležno Ministarstvo, tužilaštvo i sudove da ozbiljnije shvate važnost istrage i kažnjavanje počinilaca i njihovih nalogodavaca, provedu istragu do kraja i učine sve da napad u Bugojnu bude poslijednji, ukoliko nadležni nisu pokazali sposobnosti da ga spriječe. Dužni smo pokazati, prije svega, građanima ove zemlje i međunarodnoj zajedici da smo spremni spriječiti sve vrste terorističkih i drugih akata koji ugrožavaju sigurnost građana, države i ustavnog proretka BiH",

kazao je Bojan Zec Filipović, Predsjednik LSD BiH.

Nadamo se da vladajuće stranke, koje su nisu pokazale ni volju ni sposobnost da stvore sigurnu BiH, neće najavljanu borbu protiv terorizma i kažnjavanje počinalaca napada u Bugojnu, iskoristiti kao odličan šlagvort za izbornu kapnjanju, a ne za ono što nisu učinili u poslijednje četiri godine: zaštititi građane ove zemlje, njen ustavni poredak i sigurnost BiH, i otvoriti joj vrate Evropske Unije. Na ovakav načine neće, pored ostalog, stav je LDS-a BiH.

28.juni
Post Reply