Centrotrans vozi za 1KM

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
obelix1

#101 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by obelix1 »

samo malo wrote:
obelix1 wrote:CENTROTRANS je privatna kompanija koja radi damping cijena ne biste li vi građani Sarajeva dopustili da VAŠU firmu koja je i ovakva i onakva sjebu do kraja.
A kad je onda jednom sjebu nema više ni mjesečnih kupona ni za studente ni za školarce ni za penzionere, onda će te vidjeti šta je monopol.
Šta mislite koliko je mito dano da se GRAS sjebe i dovede na ove grane, mislite da se ta kompanije nije mogla dovest bar po tehnologijama i organizaciji na isplativ nivo.
Znači jednačina je sad sa jednom nepoznatom, Centrotrans dao političaru x pare da sjebe GRAS.
Znamo da je GRAS sjeban, centrotrans dao pare i sad samo da se sazna kome su pare date.
Evo nam i centrale.
??????????????
The Realist

#102 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by The Realist »

Hoće li biti išta prema Rajlovcu (ustvari, meni treba nešto prema Buljakovu, ali mogu ja izaći na glavnoj ulici, pa gore pjehe) oko 23 sata da kreće iz grada? Ovako izgleda neću moći na treninge ići, jer se nemogu vratiti kući.... Zna li iko išta?
therrarrius

#103 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by therrarrius »

GAU 8 wrote: Ovo je jedino dobro iz razloga, sto ce tako obje firme biti napokon primorane da rade malo bolje i vise.
Upravo to, ovdje nije rijec o tome koja je firma kulturnija i ljepsa za pogledat u oci :-) nego o konkurenciji i ukidanju monopola. Izbor vise firmi koje ce me prevoziti od tacke A do tacke B. Nije mi se svidjao GRAS svidja ce mi se CT, GRAS popravi dojam i poboljsa usluge, mjenjamo se opet na GRAS.

Zdrava konkurencija i izbor, a ne seljacki mentalitet i ljubomora sto komsijina krava daje vise mlijeka.
Comrad

#104 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Comrad »

Neelix wrote:
Comrad wrote:
Neelix wrote:nisam rekao da ne vjerujem. samo ti kazem da 90% tih ljudi izadje u hadzicima, i jos 8% u pazaricu. a od pazarica do vukovica ima haman jos toliko km, koje gras MORA voziti sa onolikim busom zbog tih 2 % :)
Ovo jednostavno nije tacno, pa zasto bi onda uopste bila linija Ilidza - Vukovici sa onim duplim autobusima? Zar im ne bi bilo jednostavnije imati samo liniju Ilidza - Hadzici i mali kombi od Hadzica do Vukovica. :?

Ovo sto pricas su netacne informacije, bus koji ide prema vukovicima i tarcinu je pun, ako ne vjerujes otidji udji u bus, sanse da sjednes su ti minimalne, eto koliko malo ljudi ide tim busevima. :lol:
ne znam zasto nemaju duplu liniju, mozda im je vlada naredila tako :? pojma nemam. lako ti je pricati o stajalistu na ilidzi, pa sad sam ti objasnio zbog cega je tu bus pun. zasto ne probas uci u bus u vukovicima, pa ces vidjeti koliko ljudi zaista ide dotamo.
Pa kakve veze ima koliko ce ljudi uci u vukovicima, ako ce taj bus dok dodje do ilidze biti pun, ne kontam? Pa evo, pogledaj tramvaj, kada ide. Npr. na cvili udje 5-6 ljudi, al zato na otoci udje 55, pa na stupu jos toliko i vise. Isto ti je i sa ovim busem, udje u vukovicima 5-6 ljudi, al ce zato u tarcinu uci jos 20-ak u hadzicima jos 50-ak i eto ga, dok bus dodje do ilidze on je krcat. Nece gras vozit samo onih 5 ljudi iz vukovica i nikome drugom ne stati do ilidze. Tih pet ljudi nadoknadi onih 10 ljudi iz hadzica i gotovo, ostalo je sve profit. Cista ekonomija obima. Grasovic jesu glupi, ali nisu toliko, pa da puste takve neprofitabilne linije.

I ponovo kazem jedine neprofitabilne linije su im mozda prema trnovu, sabicima, ali tu imas bus dva puta dnevno. Pogledaj malo redove voznji i sve ce ti biti jasno. Koliko znam nema nikakav zakon o tome koliko voznji gras mora imati prema nekoj destinaciji. Tako da je to sve uskladjeno, broj voznji je proporcionalan daljini mjesta i broju ljudi koji se vozi. Evo iz vukovica imas svako 1h - 2h bus, sto li? Da ima svako pola sata, to bi onda mozda za njih bilo neprofitabilno, ovako bas i nije.
aerosa

#105 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by aerosa »

obelix1 wrote:
aerosa wrote:
obelix1 wrote:CENTROTRANS je privatna kompanija koja radi damping cijena ne biste li vi građani Sarajeva dopustili da VAŠU firmu koja je i ovakva i onakva sjebu do kraja.
A kad je onda jednom sjebu nema više ni mjesečnih kupona ni za studente ni za školarce ni za penzionere, onda će te vidjeti šta je monopol.
Šta mislite koliko je mito dano da se GRAS sjebe i dovede na ove grane, mislite da se ta kompanije nije mogla dovest bar po tehnologijama i organizaciji na isplativ nivo.
Znači jednačina je sad sa jednom nepoznatom, Centrotrans dao političaru x pare da sjebe GRAS.
Znamo da je GRAS sjeban, centrotrans dao pare i sad samo da se sazna kome su pare date.
Jap...a GRAS je od boga dano leglo kriminala i došljaka bez elementarne kulture i najmanjeg osjećaja za poslovni razvoj firme koja bi trebala da sa obzirom na sve dosadašnje donacije i guranja iz budžeta bude barem na pozitivnoj nuli a ne u dubiozi iz koje stalno traže da ih vadi neko drugi...
Koliko znam GRAS je uvjek bio u ministarstvu saobraćaj KS, to je uvjek bio resor Stranke za BiH tako da se sjebavanje GRASA sigurno i dovođenjem nekulturnih ljudi, kriminalaca i svegao nonog što je ovdje napisano sigurno uklapa u jednu strategiju koja ima za cilj da Centrotrans koji je privatna kompanija preuzme najprofitabilnije linije.
A građani Sarajeva puše foru kako im je lijepo u novima autobusima koji su tuđi a one koje su oni kupili treba u staro željezo.Politika i mediji su čudo.
Prvo, gras od rata na ovamo DOBIJA autobuse, ili je ono donacija od eu, donacija od Japana itd onako tvornički bilo naljepljeno na busevima za sva moguća tržišta ?
Drugo, Centrotrans nije oduvijek privatni, a Gras od rata na ovamo vodi konstantno istu politiku samouništenja...
Ta teorija zavjere neka ostane za one koji tamo i rade, a nama je nemoj svega ti prosipati...
Meni ovo najviše liči na onu priču Sarajevo-Taxi-ja kad su protestvovali sa natpisima sa novim audijima i mercedesima sa natpisom "NAŠA DJECA SU GLADNA"...
Comrad

#106 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Comrad »

therrarrius wrote:
GAU 8 wrote: Ovo je jedino dobro iz razloga, sto ce tako obje firme biti napokon primorane da rade malo bolje i vise.
Upravo to, ovdje nije rijec o tome koja je firma kulturnija i ljepsa za pogledat u oci :-) nego o konkurenciji i ukidanju monopola. Izbor vise firmi koje ce me prevoziti od tacke A do tacke B. Nije mi se svidjao GRAS svidja ce mi se CT, GRAS popravi dojam i poboljsa usluge, mjenjamo se opet na GRAS.

Zdrava konkurencija i izbor, a ne seljacki mentalitet i ljubomora sto komsijina krava daje vise mlijeka.
Bravo. Ovo je bit svega. Konkurencija! Neka otpuste 50% apsolutno nepotrebnih radnika, pa ce i oni moci staviti cijenu 1KM.
sarayewo

#107 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by sarayewo »

obelix1 wrote:
samo malo wrote:
Evo nam i centrale.
??????????????
Koja NASA firma nesreco? NASA firma koja samo nabija cijene karata da bi pokrila prozdrljivu strukturu? NASA firma koja naplacuje k'o Njemacka za kvalitet k'o u Indiji? NASA firma u kojoj su 90% zaposlenih Sandzaklije? NASA firma koja nije u stanju natjerati svoje osoblje na emancipaciju i kulturu? NASA firma koja vec godinama zivi od NASIH para? NASA firma kojoj nisu dovoljne karte + donacije + pare iz budzeta da prezivi?

Mani se politicara i Stranke za BIH i SDA i SDP-a i sviju ostalih - NE INTERESUJE me ko drzi koje ministarstvo, ko je resorni za ovo i za ono. Interesuje me to da se stvori konkurencija koja ce dovesti do bolje usluge za manje para (pogledaj primjer taxista). Konkurencija koja ce znaciti da ce mozda neko konacno pokrenuti liniju od Aerodroma do Centra grada, da ce mozda nekada jedan od gradskih autobusa imati klima-uredjaj, da ce postojati sistem naplate koji ce imati nekog smisla i gdje te karta od Marin Dvora do Skenderije nece kostati isto koliko i od Bascarsije do Ilidze.

Gradski prevoz je biznis, i to veoma unosan biznis. Tako se treba struktuirati i tako ga se treba tretirati. Ako odes sutra frizeru i on te unakazi, neces otici ponovo, jer imas mogucnost izbora. Zivjela konkurencija.
Luisa

#108 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Luisa »

Comrad wrote:
therrarrius wrote:

Bravo. Ovo je bit svega. Konkurencija! Neka otpuste 50% apsolutno nepotrebnih radnika, pa ce i oni moci staviti cijenu 1KM.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#109 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Truba »

moja nije sestre mi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jedna tamo

#110 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by jedna tamo »

super! samo neka konkurencije
johnnykola

#111 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by johnnykola »

obelix1 wrote:
samo malo wrote:
Evo nam i centrale.
??????????????
Koja NASA firma nesreco? NASA firma koja samo nabija cijene karata da bi pokrila prozdrljivu strukturu? NASA firma koja naplacuje k'o Njemacka za kvalitet k'o u Indiji? NASA firma u kojoj su 90% zaposlenih Sandzaklije? NASA firma koja nije u stanju natjerati svoje osoblje na emancipaciju i kulturu? NASA firma koja vec godinama zivi od NASIH para? NASA firma kojoj nisu dovoljne karte + donacije + pare iz budzeta da prezivi?

Mani se politicara i Stranke za BIH i SDA i SDP-a i sviju ostalih - NE INTERESUJE me ko drzi koje ministarstvo, ko je resorni za ovo i za ono. Interesuje me to da se stvori konkurencija koja ce dovesti do bolje usluge za manje para (pogledaj primjer taxista). Konkurencija koja ce znaciti da ce mozda neko konacno pokrenuti liniju od Aerodroma do Centra grada, da ce mozda nekada jedan od gradskih autobusa imati klima-uredjaj, da ce postojati sistem naplate koji ce imati nekog smisla i gdje te karta od Marin Dvora do Skenderije nece kostati isto koliko i od Bascarsije do Ilidze.

Gradski prevoz je biznis, i to veoma unosan biznis. Tako se treba struktuirati i tako ga se treba tretirati. Ako odes sutra frizeru i on te unakazi, neces otici ponovo, jer imas mogucnost izbora. Zivjela konkurencija.

kupio si me ovim vizavi frizera, nicim drugim. :razz:
Cholina_Lokica

#112 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Cholina_Lokica »

ovo je revolucija :lol: :lol: :lol:
Ambrozija

#113 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Ambrozija »

Za Centrotrans desetka a za GRAS jedna obicna 0...
BSn

#114 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by BSn »

Koliko GRAS radi protiv ljudi koji im daju hljeb, tj. gradjana, svjedoci cinjenica da ne dozvoljavaju Centri da koristi NASA stajalista koja su napravljena od naseg novca i sluze nama. Tako sada gradjani moraju kisnuti da bi usli u bus.
Mr. Meho

#115 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Mr. Meho »

Vidim ovdje ona klasicna mahalska prica "nek mu ga je shukn'o", "sta hoce oni sandzosi" i sl. Svi gledate samo jedan mali dio problema, niko nema siru sliku. Cinjenica je da su karte skupe, da vozila nisu nova niti posebno uredna. Ali isto je cinjenica da je Gras kao javna ustanova obavezan da odrzava veliki broj potpuno neisplativih linija, da treba da odrzava ekoloski prihvatljiv nacin prevoza (tramvaj i trolejbus). Takodje se Gras suocava sa velikim problemom eskiviranja placanja karata i gnjevom gradjana koji su navikli da se prevoze besplatno.

Ako se vec pozivate na konkurenciju, da zelite nize cijene karata, bolju uslugu, onda treba uspostaviti neka pravila. Definitivno nije nacin da novi konkurent uleti samo na najprofitabilnije linije i to je to. Kanton treba da odredi izdavanje licenci koje bi prevozniku omogucavale da vozi na tacno utvrdjenim linijama, pri cemu bi se napravio odgovarajuci balans izmedju profitabilnih i neprofitabilnih linija. Isto tako bi se moralo urediti da mjesecne ulaznice vaze za sve prevoznike sa licencom za gradski saobracaj.

Da preduprijedim vrle pitce koji ce pitati zasto bi placali cijenu karte koja djelimicno subvencionira ove neprofitabilne linije. Na taj nacin se korisnicima gradskog prevoza omogucava jedinstven nacin prevoza u gradu i sprjecava situacija da za neku relaciju koja zbog konfiguracije terena, ruta i sl, morate promijeniti nekoliko firmi pri cemu cete morati placati kartu svakoj posebno, a mjesecna karta bi bila prakticno neupotrebljiva, osim ako kupite mjesecne za svaku firmu posebno.

Eto, samo u slucaju da se provede gore navedeno, mozemo pricati o fer konkurenciji. Ova ostala prica o sandzosima, ruznim vozilima, guzvi i znoju me se ne tice, to su babske price i ne zelim o njima ni pricati.
Korisnicko ime

#116 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Korisnicko ime »

Za ove sto pisu da je Centrotrans u pravu i da GRAS-u treba konkurencija...
Lako je Centrotransu raditi i skupljati jeftine poene kod naroda na ove dvije najfrekventnije i najrentabilnije linije...zasto se nisu odlucili da pokriju linije za Jarcedole, Bostarice, Vratnik, Bistrik, Cicin Han i slicne? GRAS ima zakonsku obavezu da obavlja prevoz i pruza usluge na cijeloj teritoriji Kantona Sarajevo a ne samo na najisplativijim a Centrotrans ne mora i zato moze gradjanima prodavati maglu u vidu "zasto se ne voziti za 1 KM" i nuditi dampinske cijene...I GRAS bi vozio za 1 marku na ovim linijama ali GRAS mora opsluzivati i linije koje ni uz cijenu od 5 KM ne bi bile rentabilne...
Na stranu sto vlast dozvoljava da i GRAS i Centrotrans uvode "zakon jacega" na ulice grada "izgurujuci" ili blokirajuci jedne druge na autobuskim stajalistima...kao da smo na Divljem zapadu...

Zakukacete svi vi za GRAS-om (koji, da se razumijemo, treba velika poboljsanja u svim segmentima, kvaliteti usluga, kulturi uposlenih, prevelikom broju radnika itd), kad vam za mjesec-dva Centrotrans prestane uvazavati mjesecne karte i uvede cijene koje stvarno namjerava a ne ove sadasnje dampinske...
atko

#117 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by atko »

@Mr. Meho ... koliko znam GRASovci sve ministri po nadzornim odborima ... kako to da oni nisu uredili tu oblast prevoza putnika kad toliko sad cvile kako centrotrans upada na najprofitabilnije linije ... :roll: :?

Krjanje je jadno da se gras nesto sada buni na nefer kokurenciju, GRAS koji je poslijeratnih 15 godina podmeto noge kome je stigao, ponaso se bahato i bezobrazno sa politikom ... jebe nam se imamo monopol dok svemir fercera :x

preko noci si stvari promjene meho ;)
BSn

#118 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by BSn »

GRAS odrzava neprofitabilne linije, ali to od nas masno naplati iz budzeta. Uz to jos zaracuna lopovski visoke cijene prevoza, a dobije i izvanredne financijske injekcije.
Zauzvrat, GRAS i Kanton ne dozvoljavaju konkurenciji da radi normalno, ni na profitabilnim, ni na neprofitabilnim linijama. Ovo je pokusaj skretanja paznje Kantonu na glupost koju radi i pritisak da se napokon uredi gradski saobracaj, a ne da oni peru nas novac.

Ne zaboravite da ce iz budzeta Kanton kad-tad morati platiti Centrotransu sve ove godine koje ga je blokirao i odrzavao monopol.
NEOPLAN

#119 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by NEOPLAN »

Heheheheh....Evropski Centrotrans sa evropskom uslugom.....i jutros oko pola deset prvog dana voznji, bus u kvaru na Marijin Dvoru....."Molimo putnike da napuste vozilo i sacekaju sljedece"...... :lol: :lol: :lol:

Nikad mi Evrope necemo vidjeti ni sa Centrotransom, ni bez njega.....
magni.gourmet

#120 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by magni.gourmet »

Mr. Meho wrote:Vidim ovdje ona klasicna mahalska prica "nek mu ga je shukn'o", "sta hoce oni sandzosi" i sl. Svi gledate samo jedan mali dio problema, niko nema siru sliku. Cinjenica je da su karte skupe, da vozila nisu nova niti posebno uredna. Ali isto je cinjenica da je Gras kao javna ustanova obavezan da odrzava veliki broj potpuno neisplativih linija, da treba da odrzava ekoloski prihvatljiv nacin prevoza (tramvaj i trolejbus). Takodje se Gras suocava sa velikim problemom eskiviranja placanja karata i gnjevom gradjana koji su navikli da se prevoze besplatno.

Ako se vec pozivate na konkurenciju, da zelite nize cijene karata, bolju uslugu, onda treba uspostaviti neka pravila. Definitivno nije nacin da novi konkurent uleti samo na najprofitabilnije linije i to je to. Kanton treba da odredi izdavanje licenci koje bi prevozniku omogucavale da vozi na tacno utvrdjenim linijama, pri cemu bi se napravio odgovarajuci balans izmedju profitabilnih i neprofitabilnih linija. Isto tako bi se moralo urediti da mjesecne ulaznice vaze za sve prevoznike sa licencom za gradski saobracaj.

Da preduprijedim vrle pitce koji ce pitati zasto bi placali cijenu karte koja djelimicno subvencionira ove neprofitabilne linije. Na taj nacin se korisnicima gradskog prevoza omogucava jedinstven nacin prevoza u gradu i sprjecava situacija da za neku relaciju koja zbog konfiguracije terena, ruta i sl, morate promijeniti nekoliko firmi pri cemu cete morati placati kartu svakoj posebno, a mjesecna karta bi bila prakticno neupotrebljiva, osim ako kupite mjesecne za svaku firmu posebno.

Eto, samo u slucaju da se provede gore navedeno, mozemo pricati o fer konkurenciji. Ova ostala prica o sandzosima, ruznim vozilima, guzvi i znoju me se ne tice, to su babske price i ne zelim o njima ni pricati.
pa vi onda mr.Meho....kad upekne zvizdan ...onako oko 10og augusta...uletite...ili bolje receno....probajte uletiti u tzv.komercijalu.....recimo na Marijin dvoru...pa se klackajte do Dobrinje....pa kad izadjes....a gace ti se zalijepile za supak...onda mi reci kako te ne interesuje babska prica, znoj i Sandze( a da bi i to bilo kako rekose - mada nemam nista protiv ljudi-dovoljno je da progovori dok ti kartu naplacuje)....a ne ti fino u auto...pa mases ovim debilima sto su osudjeni na bus....i znate.....ovo je najblize komercijalnom kod nas....te knjiske definicije sta je komercijalno u -normalnim- drustvima ostavite za pametovanja zeni i djeci kuci....pozdrav...
magni.gourmet

#121 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by magni.gourmet »

btw....nek se udruze obje firme...pa nek fino obezbjede maksimalne uslove ovim tzv.gradjanima....jer tesko da se mi vise mozemo tako zvati...helem...krenes ti u Rakovicu sa Dobrinje....plati bus do Nedzarica....pa tramvaj do Ilidze...pa bus do Rakovice....pa u jednom Wienu karta vazi sat vremena....za sva prevozna sredstva....a koliko su efikasni u tome...mozes otici sa kraja na kraj grada sa tom jednom istom jer im ni metro ne kasni ni 5 sekundi....a ne da placaju 12 karata dok dodju od tacke A do tacke B....a onu foru za 1 stanicu da platim 1,60 KM...halo ba....pa nije me Donald Trump pravio... :x
Mr. Meho

#122 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Mr. Meho »

Vidi Atko, ja shvatam da su ljudi nezadovoljni Grasom iz raznoraznih razloga, ali vidjecemo za koji mjesec. Sta ako Gras ukine sve neprofitabilne linije i ostavi samo ove isplative? Hoce li onda stanovnici Vogosce, Kobilje glave, Sipa, Kosevskog brda, Koseva, Breke, Buca potoka, Vratnika, Sedrenika, Podhrastova, Bjelava i ostalih padinskih dijelova grada. biti zadovoljni sto ce placati taksi da sidju do grada i onda sjednu na jeftini autobus od 1 KM? Hoce li korisnici mjesecnih karata biti sretni kad budu morali koristiti taxi da dodju do jeftinog tramvaja jer su sve neisplative linije ukinute?

Hoce li gradjani biti zadovoljni kad se ukinu tramvaj i trolejbus, ekoloski cista vozila, i uvedu iskljucivo autobusi koji ce jos vise pogorsati, vec i onako velike guzve u gradu, a uz to povecati i zagadjenje zraka?

I ja sam za konkurenciju, ali nek bude na zdravim osnovama, a ne da sebi napravimo problem. Svaka cast Centrotransu, eto mu nek vozi za 1 KM, al nek preuzme odredjen broj neisplativih linija, u istom procentu kao sto ih ima Gras, pa da svi budemo zadovoljni.

Mada ja licno mislim da je narod najvise nezadovoljan Grasom zbog toga sto se od njih trazi da plate za kartu, stvorili su si u glavi neki animozitet, podgrijan malo sa ksenofobijom, malo sa sovinizmom, provincijalizmom, malogradjanstinom, neimastinom i sl. E sad ce par dana iz inata ici Centrotransom, ali kad skontaju da kod njih nema sveranja, da im centrotrans nece voziti mimo glavne dzade... da im ne vaze mjesecne itd. e onda ce se lagano vratiti u svoje drage ruzne tramvaje, trolejbuse, minibuse, pune smrada, bucne, pokvarene...
*mima*

#123 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by *mima* »

I uvijek narod ispasta.....Gras zaprijetio blokadom grada......nidje veze
goibos

#124 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by goibos »

Comrad wrote: Bravo. Ovo je bit svega. Konkurencija! Neka otpuste 50% apsolutno nepotrebnih radnika, pa ce i oni moci staviti cijenu 1KM.

Ma strašan ti je komentar... nek otpuste 50% radnika... pretpostavljam da pišeš iz nekog ubiljebovićkog telekoma pa imaš tako divna razmišljanja

najlakše otpuštati, otpusti radnike (koga briga što izdržavaju porodice), zatvorite rudnike (ebo rudnik ako je neprofitabilan, šta on ima biti na grbači EP) i sl. ma sve otpusti i nek svi idu šetati povazdan po gradu i ispijati kafe

a što se tiče GRAS-a i CT ma sve su to ista *****
zašto CT ima monopol nad autobuskom stanicom Sarajevo i nad većinom linija u FBiH???
zašto imaju naskuplje karte za sve međugradske i međudržavne linije???
još kad ti naplate marku da uđeš na stanicu da bi ispratio nekoga ...

u Sarajevu treba uvesti kružne taksije , mislim da bi to bila zdrava konkurencija a opet ne velika konkurencija tako bi se našlo za svakog ponešto
A_I_

#125 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by A_I_ »

GRAS se ponasa kao mafija u doba prohibicije u Americi kad bi se pojavila konkurencija u biznisu sa alkoholom!

Danas oko 12 vozio sam se CT-ovim autobusom - citavo vrijeme nas je namjerno usporavao nemarkirani bijeli mitsubishi terenac sa dvojicom grasovaca sa motorolama. Ekipe sa cini mi se federalne televizije su ih snimili.
U jednom trenutku, izmedju rtv doma i grasa, dok se terenac nalazio ispred autobusa, odjednom se pojavio narandzasti kamion sa oznakom NEXE grupe na vratima pri tom mahnito sverajuci lijevo desno umalo ne udarivsi u autobus retrovizorom. Nakon toga prestigao nas je i nastavio sporo voziti ispred autobusa(sve do Dolac malte kad se udaljio) dok se terenac povukao tj skrenuo prema dzamiji na Otoci.

Kakve veze ima vozilo Nexe grupe i Gras ?
Post Reply