HOCEMO LI POMOCI ONOM KOME JE POMOC POTREBNA...

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
Urden

#101 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by Urden »

Dori wrote:
Urden wrote:japo mozes li mi samo reci jel se uplacuje na devizni ili na tekuci racun , ja ti pojma nemam o tome :D
KM na tekuci
EUR (i ostale valute) na devizni
hvala punooo :) cekam vec sat vremena da mi neko odg da mogu krenut :sax:
aerosa

#102 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by aerosa »

japo- wrote:
aerosa wrote:@c.leon juče kad sam oko pola 5 otišao u banku da uplatim svoj skromni doprinos, radnica na blagajni mi nakon što sam dao broj računa koji sam odavde prepisao i svrhu uplate pita je li na ime xxxxx xxxxx ?
Ja joj odgovorim sa jednostavno "nemam pojma..."
I žena me onako čudno gleda , "pa kako ne znate a uplaćujete, možda je pogrešan račun ili nešto drugo u pitanju..."
ja -"Samo ti uplati, ako bude greška neću propasti radi nje, a pare sam u svakom slučaju halalio..."
i žena tako i uradi mada vidim da joj nije sve najjasnije bilo...

Nekad u životu moraš isključiti razum i uraditi onako kako osjećaš da je ok. Od tih par stoja koje će se skupiti se niko živ ne bi obogatio, pa da se spusti na taj nivo. Jednostavno malo povjerenja i na neviđeno nije naodmet.
niš nebrini za to pita onako, i kad je provjerila broj računa, kod mene je provjerio, i reko" mi je ime nase hadzinice i pita jel to to ime ja kaem jest to je ta... :D vazan je broj racuna... :D :D
Ama ne znam ime od hadžinice pa mi je ono što me pitala "je li na to ime..." bilo potpuno irelevantno, što se mene tiče mogla je reći bilo koje ime ja bih opet uplatio na neviđeno :)
Urden

#103 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by Urden »

aerosa wrote:
japo- wrote:
aerosa wrote:@c.leon juče kad sam oko pola 5 otišao u banku da uplatim svoj skromni doprinos, radnica na blagajni mi nakon što sam dao broj računa koji sam odavde prepisao i svrhu uplate pita je li na ime xxxxx xxxxx ?
I žena me onako čudno gleda , "pa kako ne znate a uplaćujete, možda je pogrešan račun ili nešto drugo u pitanju..."
ja -"Samo ti uplati, ako bude greška neću propasti radi nje, a pare sam u svakom slučaju halalio..."

Nekad u životu moraš isključiti razum i uraditi onako kako osjećaš da je ok. Od tih par stoja koje će se skupiti se niko živ ne bi obogatio, pa da se spusti na taj nivo. Jednostavno malo povjerenja i na neviđeno nije naodmet.
niš nebrini za to pita onako, i kad je provjerila broj računa, kod mene je provjerio, i reko" mi je ime nase hadzinice i pita jel to to ime ja kaem jest to je ta... :D vazan je broj racuna... :D :D
Ama ne znam ime od hadžinice pa mi je ono što me pitala "je li na to ime..." bilo potpuno irelevantno, što se mene tiče mogla je reći bilo koje ime ja bih opet uplatio na neviđeno :)
ovo boldirano je bitno
ekola

#105 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by ekola »

Zamolio da mi se neko javi sa nekim kontaktom ili adresom kome mogu licno donijeti sutra novac,jer bih veceras prikupio jos nesto od kolega konobara sa kojima radim...Uplata u banku bi mi predstavljala problem jer nemam dovoljno vremena(radim dva posla) tako da bi mi licna predaja od par minuta najbolje odgovarala...
Svaka cast za akciju!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#106 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by anjusha »

Da rekapituliram prije nego odem do banke....

Znaci od donacija u stvarima zapravo imam skoro citav komp (oko nekih grafickih ili vec memorije- oprostite mi na neupucenosti- nije moje polje rada) nam je frka jos malo.

Imamo i sto sa stolicom (donacija forumasice).

Sta nam treba?

Jos par mozda stolica i ormar? Ili taj trpezarijski sto?

Extra!

Sto para ostane od uplate mogu se iskoristiti da se djeci kupe knjige, sveske i sl, ili cak odjeca, ili sto je Hadzinica rekla pelene za bebu.

Hadzinice :thumbup:
A ja cu uplatiti cim stignem od posla :)
aerosa

#107 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by aerosa »

ekola wrote:Zamolio da mi se neko javi sa nekim kontaktom ili adresom kome mogu licno donijeti sutra novac,jer bih veceras prikupio jos nesto od kolega konobara sa kojima radim...Uplata u banku bi mi predstavljala problem jer nemam dovoljno vremena(radim dva posla) tako da bi mi licna predaja od par minuta najbolje odgovarala...
Drug, u banci ćeš to vjeruj mi brže završiti, samo odeš posle podne, ja sam juče za tri minute sve završio.
Sunrise00

#108 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by Sunrise00 »

adani wrote:Kao što sam napisao imamo sve osim HDD-a i AGP grafičke.
Ta nVidia GeForce FX 5200 128 MB bi bila idealna.
HDD može 20GB ali nam treba 2 komada jer je ipak 20GB malo bez obzira na skromnost te djece.

Dile reče da ima miš i tastaturu,super.
Napojnu ću ja naći danas a Ravenn je rekao da ima DVD-R.
Bibi33 ima zvučnike i to je to.
super, znaci, fali nam jos 20 gb hdd-a. Ja cu pokusati ovaj sto imam srediti tako da dobacim hadzinici preko vikenda, ne mogu prije, nadam se da je u funkciji :(
ekola

#109 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by ekola »

aerosa wrote:
ekola wrote:Zamolio da mi se neko javi sa nekim kontaktom ili adresom kome mogu licno donijeti sutra novac,jer bih veceras prikupio jos nesto od kolega konobara sa kojima radim...Uplata u banku bi mi predstavljala problem jer nemam dovoljno vremena(radim dva posla) tako da bi mi licna predaja od par minuta najbolje odgovarala...
Drug, u banci ćeš to vjeruj mi brže završiti, samo odeš posle podne, ja sam juče za tri minute sve završio.
Pokusat cu...ako ne stignem,javim se opet sa istim zahtjevom... :thumbup:
arbosan

#110 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by arbosan »

Isto se meni desilo :-D , mora da je ista zena koja radi, jeli to kod katedrale :lol: :lol: :lol:
aerosa

#111 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by aerosa »

arbosan wrote:

Isto se meni desilo :-D , mora da je ista zena koja radi, jeli to kod katedrale :lol: :lol: :lol:
Nije, poslovnica na socijalnom :)
Cholina_Lokica

#112 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by Cholina_Lokica »

adani wrote:Kao što sam napisao imamo sve osim HDD-a i AGP grafičke.
Ta nVidia GeForce FX 5200 128 MB bi bila idealna.
HDD može 20GB ali nam treba 2 komada jer je ipak 20GB malo bez obzira na skromnost te djece.

Dile reče da ima miš i tastaturu,super.
Napojnu ću ja naći danas a Ravenn je rekao da ima DVD-R.
Bibi33 ima zvučnike i to je to.
dile ima mis, a mislim da je skyfox rekao da ima tastaturu...
Ravenn

#113 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by Ravenn »

uplaćeno, prije 5 min
sa srećom
i ako treba još nešto, samo mi javite
ponuda za dvd-r stoji
imam i neki miš
Ravenn

#114 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by Ravenn »

gdje i kada da donesem taj asus dvd-r?
samo javi
kEN0

#115 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by kEN0 »

bravo
Ravenn

#116 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by Ravenn »

Urden wrote:japo mozes li mi samo reci jel se uplacuje na devizni ili na tekuci racun , ja ti pojma nemam o tome :D
ja otišla u banku sa isprintanim ovim dijelom hadzinicinog posta:
UniCredit Bank

UPLATA SREDSTAVA IZ INOSTRANSTVA
DEVIZNI RACUN
BROJ RACUNA: 40350220101
IBAN-international bank account number: BA39 3386 9028 7066 9137
SWIFT code: UNCRBA22
adresa banke: KARDINALA STEPINCA BB,88 000 MOSTAR

BROJ TEKUCEG RACUNA
40350220000

svrha uplate:
Uplata pomo
ci

dala to službenici zajedno sa novcem i ona sve odradila za minut :)
to je sve
ps i mene su pitali je li na ime "xxxx", ja rekla nema pojma kaže teta a vidim već je bilo dosta takvih uplata na taj račun mora da je OK :D
i još pita hoćete li da napišem i od koga je, rekoh ne hvala nisam Angelina pa da se reklamiram u humanitarne svrhe
Eborg

#117 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by Eborg »

A šta da stavim u "Primalac/primatelj" odjeljak?
adani

#118 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by adani »

Ravenn wrote:uplaćeno, prije 5 min
sa srećom
i ako treba još nešto, samo mi javite
ponuda za dvd-r stoji
imam i neki miš
Molim te kontaktiraj hadzinicu na pp pa mozes njoj odnijeti DVD-R.
Ja cu na kraju sve pokupiti od nje , ugraditi , i opet njoj odnijeti komplet :)
Bibi33

#119 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by Bibi33 »

Moj kolega ce mi sutra javiti da li ima ATA HDD 80 giga, mozda sada lupam :) pa mi oprostite ali u svakom slucaju vise od 20. On bi mozda imao i graficku kartu, pa bi mi dao oboje.
Uglavnom javicu se sutra, a najkasnije u subotu sa informacijama.
Ravenn

#120 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by Ravenn »

možda je glupo, ali ako nešto sredstava pretekne mogla bi nešto kupiti i toj malenoj
jeste da su nam oni primarni, ali bar nešto da bude njoj
hadzinice ti ces najbolje znati sta bi to moglo biti
samo prijedlog
skojotovski

#121 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by skojotovski »

anjusha wrote:Da rekapituliram prije nego odem do banke....

Znaci od donacija u stvarima zapravo imam skoro citav komp (oko nekih grafickih ili vec memorije- oprostite mi na neupucenosti- nije moje polje rada) nam je frka jos malo.

Imamo i sto sa stolicom (donacija forumasice).

Sta nam treba?

Jos par mozda stolica i ormar? Ili taj trpezarijski sto?

Extra!

Sto para ostane od uplate mogu se iskoristiti da se djeci kupe knjige, sveske i sl, ili cak odjeca, ili sto je Hadzinica rekla pelene za bebu.

Hadzinice :thumbup:
A ja cu uplatiti cim stignem od posla :)
jel ovaj hastal jos aktuelan?
Urden

#122 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by Urden »

samo da priupitam , je li radnica u Unikredit banci na ciglanama sa foruma slucajno ? :D Jer mi je nekako izgledala pravo upuceno u situaciju :P
Ravenn

#123 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by Ravenn »

mislim da im se u gotovo svim poslovnicama od juce pojavilo bar po 5-6 forumasa pa su nas upratili :)
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#124 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by Priorat »

otislo!!! :thumbup:
malosutra81

#125 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?

Post by malosutra81 »

Urden wrote:samo da priupitam , je li radnica u Unikredit banci na ciglanama sa foruma slucajno ? :D Jer mi je nekako izgledala pravo upuceno u situaciju :P

i meni se cini da ih je vecina upucena u situaciju :-)
mene je radnica na na pofalicima samo upitala jel hocu da stavim ime ko je uplatio :D (vec se podrazumijevalo da nisam vlasnik racuna:) )
Post Reply