KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Pacificgirl

#101 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Pacificgirl »

hanumica82 wrote:Da li se iko prijavio na konkurs za prjiem adovkatskog pripravnika koji se nalazi na posao.ba. U oglasu nije navedeno o kojem se adovkatu trazi.
Ako se neko prijavio moze li mi reci da li je bio pozvan na razgovor. Predala sam papire prije dvije sedmice i jos nikakvog odgovora. Pa me zanim koliko otprilike trebam sacekati?
Ukucas u Google adresu koju su napisali na konkursu, i dobijes ime advokata : Omar Mehmedbasic :-D
leigh

#102 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by leigh »

Javlja mi prijatelj, dobio odbijenicu za min. pravde.
akcija007

#103 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by akcija007 »

Odbijenica iz Ministarstva pravde.
Bio sam tako blizu posla a tako daleko. Primljeni kandidat imao 10 bodova na pismenom i 9bodova na intervju; a ja 9bodova na pismenom i 9 na intervju .

Za bod jedan nisam dobio posao, a i da sam imao isti broj bodova kao i on opet ne bih dobio posao ...

Idemo dalje ...
hanumica82

#104 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by hanumica82 »

Pacificgirl wrote:
hanumica82 wrote:Da li se iko prijavio na konkurs za prjiem adovkatskog pripravnika koji se nalazi na posao.ba. U oglasu nije navedeno o kojem se adovkatu trazi.
Ako se neko prijavio moze li mi reci da li je bio pozvan na razgovor. Predala sam papire prije dvije sedmice i jos nikakvog odgovora. Pa me zanim koliko otprilike trebam sacekati?
Ukucas u Google adresu koju su napisali na konkursu, i dobijes ime advokata : Omar Mehmedbasic :-D

Znam ko je nisam retardirana...
Zanima me da li se jos iko prijavio i da li su ga zvali. Hvala
eddit

#105 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by eddit »

akcija007 wrote:Odbijenica iz Ministarstva pravde.
Bio sam tako blizu posla a tako daleko. Primljeni kandidat imao 10 bodova na pismenom i 9bodova na intervju; a ja 9bodova na pismenom i 9 na intervju .

Za bod jedan nisam dobio posao, a i da sam imao isti broj bodova kao i on opet ne bih dobio posao ...

Idemo dalje ...
Izvini,a jesi li ti ekonomist?Ja sam pravnik,ali mi još nema nikakvog odgovora?
Pacificgirl

#106 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Pacificgirl »

hanumica82 wrote:
Pacificgirl wrote:

Znam ko je nisam retardirana...
Zanima me da li se jos iko prijavio i da li su ga zvali. Hvala
Pa dobro, nisam ni rekla da si retardirana, ne mogu da vjerujem kako ljudi reaguju ovih dana...Samo sam mislila da ne znas jer si napisala da nije navedeno, nisi napisala da znas ko je.
Čarobni snijeg

#107 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Čarobni snijeg »

Pozdrav, interesuje me da li je neko konkurisao na oglas za prijem pripravnika i volontera u Pravobraniteljstvo objavljen u martu, ja sam dobila poziv na interviju sl.sedmice pa me zanima šta bih mogla očekivati od pitanja, da li neko ima neku informaciju???
eddit

#108 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by eddit »

Čarobni snijeg wrote:Pozdrav, interesuje me da li je neko konkurisao na oglas za prijem pripravnika i volontera u Pravobraniteljstvo objavljen u martu, ja sam dobila poziv na interviju sl.sedmice pa me zanima šta bih mogla očekivati od pitanja, da li neko ima neku informaciju???

zdravo!I ja sam se prijavila na taj konkurs,ali nisam jos dobila nikakav odgovor!Kada si ti dobila poziv?kad imas intervju?
tomyf

#109 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by tomyf »

Ja sam definitivno odustala od drzavne institucije i zaposlila se kod privatnika. Pokusat cu nakon sto dobijem malo staza konkurisati na ove vece pozicije za stalno.... a i tada ce vjerovatno pripravnici koji su bili u toj firmi imati vece sanse ali hajde... Naime meni treba samo par mjeseci da uvezem staz od godine...sada me interesuje kada si pripravnik mozes dati kao dokument o poznavanju engleskog index, ali ako se prijavljujes kao sluzbenik tu ti vjerovatno treba diploma ili neki papir... sta vi svi inace prilazete kao dokaz o poznavanju jezika? Gdje ste se testirali?
freedom within

#110 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by freedom within »

tomyf wrote:Ja sam definitivno odustala od drzavne institucije i zaposlila se kod privatnika. Pokusat cu nakon sto dobijem malo staza konkurisati na ove vece pozicije za stalno.... a i tada ce vjerovatno pripravnici koji su bili u toj firmi imati vece sanse ali hajde... Naime meni treba samo par mjeseci da uvezem staz od godine...sada me interesuje kada si pripravnik mozes dati kao dokument o poznavanju engleskog index, ali ako se prijavljujes kao sluzbenik tu ti vjerovatno treba diploma ili neki papir... sta vi svi inace prilazete kao dokaz o poznavanju jezika? Gdje ste se testirali?
Ja sam se testirao u British Council-u (http://www.britishcouncil.org/bih.htm), mada to više služi kao dokaz poznavanja jezika ako želiš da studiraš vani, ali se može koristiti i kod nas.
akcija007

#111 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by akcija007 »

Kad se javljam na oglase u drzavnoj sluzbi gdje traze dokaz original ili ovjerena kopija znanja engelskog i rada na racunaru, kopiram i ovjerim ispis ocjena s faxa gdje mi pise engelski jezik i informatika i to je to i uvijek prolazi ...
jos samo da dobijem posao
Čarobni snijeg

#112 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Čarobni snijeg »

eddit wrote:
Čarobni snijeg wrote:Pozdrav, interesuje me da li je neko konkurisao na oglas za prijem pripravnika i volontera u Pravobraniteljstvo objavljen u martu, ja sam dobila poziv na interviju sl.sedmice pa me zanima šta bih mogla očekivati od pitanja, da li neko ima neku informaciju???

zdravo!I ja sam se prijavila na taj konkurs,ali nisam jos dobila nikakav odgovor!Kada si ti dobila poziv?kad imas intervju?
Mene su zvali telefonom, pošta se vratila jer sam promijenila adresu, a interviju mi je 12.05. znači sada u srijedu.
A znači ti nisi ništa dobila još, hm?
Šta misliš da trebam spremati, mislila sam malo pregledati njihovu stranicu i to je to :-D ??
eddit

#113 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by eddit »

ma,ništa još uvijek,vjerovatno me neće ni pozvati kad nisu do sada!A mislim da ti je najvažnije da malo prostudiraš to što se nalazi na njihovoj stranici,o njihovim nadležnostima i sl.Pa,sretno!!! :-D
tomyf

#114 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by tomyf »

akcija007 wrote:Kad se javljam na oglase u drzavnoj sluzbi gdje traze dokaz original ili ovjerena kopija znanja engelskog i rada na racunaru, kopiram i ovjerim ispis ocjena s faxa gdje mi pise engelski jezik i informatika i to je to i uvijek prolazi ...
jos samo da dobijem posao
Meni je to prolazilo kada sam slal za pripravnika u drzavnoj... ali nazalost nikada nisam dobila posao...

medjutim ne znam da li ce recimo za par mjeseci kada ja budem imala staz od godine biti taj index validan ili ce mi trebati neka "veca" potvrda...
nezaposlena

#115 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by nezaposlena »

Tomyf,
na starom sajtu ads.gov je bilo objasnjeno sta se koristi kao dokaz o poznavanju jezika i radu na racunaru i rekli su da se kao dokaz za to moze koristiti uvjerenje od faxa o polozenim ispitima ili ovjerena kopija indexsa gdje je oznacen strani jezik i informatika a i diplome zavrsenih kurseva i to vazi za sve koji konkurisu u drzavnu sluzbu bilo kao pripravnici ili strucni saradnici a i provjereno je jer vise mojih prijatelja konkurise sa tim na pozicije strucnih saradnika!
tomyf

#116 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by tomyf »

nezaposlena wrote:Tomyf,
na starom sajtu ads.gov je bilo objasnjeno sta se koristi kao dokaz o poznavanju jezika i radu na racunaru i rekli su da se kao dokaz za to moze koristiti uvjerenje od faxa o polozenim ispitima ili ovjerena kopija indexsa gdje je oznacen strani jezik i informatika a i diplome zavrsenih kurseva i to vazi za sve koji konkurisu u drzavnu sluzbu bilo kao pripravnici ili strucni saradnici a i provjereno je jer vise mojih prijatelja konkurise sa tim na pozicije strucnih saradnika!
Hvala puno...jos samo da me nekada prime:):):)
jasko_ja

#117 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by jasko_ja »

Da li je eko upozat da li voloteri imaju fikso rado vrijeme od 8 sati u drzavim sluzama opstiama ili sl. Da li se to mora ispostovati.

PS I da li eko za zasto mi ekada tastutura preskace pojedia slova pri kucaju? :D
Čarobni snijeg

#118 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Čarobni snijeg »

[quote="eddit"]ma,ništa još uvijek,vjerovatno me neće ni pozvati kad nisu do sada!A mislim da ti je najvažnije da malo prostudiraš to što se nalazi na njihovoj stranici,o njihovim nadležnostima i sl.Pa,sretno!!! :-D[/qu

Hvala, a nadam se da će i tebe pozvati.. Pozdrav
interwal

#119 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by interwal »

jasko_ja wrote:Da li je eko upozat da li voloteri imaju fikso rado vrijeme od 8 sati u drzavim sluzama opstiama ili sl. Da li se to mora ispostovati.

PS I da li eko za zasto mi ekada tastutura preskace pojedia slova pri kucaju? :D
Ne radi ti "n", kupi novo "n" od prve plate :D
Pacificgirl

#120 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Pacificgirl »

jasko_ja wrote:Da li je eko upozat da li voloteri imaju fikso rado vrijeme od 8 sati u drzavim sluzama opstiama ili sl. Da li se to mora ispostovati.

Imaju fiksno vrijeme od 8-16h, bar ovi koje ja znam, i grozne šefove, pa moraju ispoštovati radno vrijeme u minutu. :-D
jasko_ja

#121 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by jasko_ja »

Pacificgirl wrote:

Imaju fiksno vrijeme od 8-16h, bar ovi koje ja znam, i grozne šefove, pa moraju ispoštovati radno vrijeme u minutu. :-D
Hvala ti. isu as lijepe ifromacije, ali sta ces. eko ce me hadriti za kartu i topli orok, ali mi ema druge....
Osim slova koje je iza "M", e radi mi i slovo iza "A" :D
leigh

#122 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by leigh »

E a kakve su beneficije pripravnika preko federalne agencije za državnu službu? Je li plata fiksna za ministarstva, kantone, sudove, ili ovisi od lokacije
jasko_ja

#123 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by jasko_ja »

leigh wrote:E a kakve su beneficije pripravnika preko federalne agencije za državnu službu? Je li plata fiksna za ministarstva, kantone, sudove, ili ovisi od lokacije
Mislim da je preko agencije fiksna plata, a da je to oko 80% plate za mjesto za koje odradjujes pripravnicki. Oko 8 stoja cini mi se i tu ti je sve.
Nego zna li iko koliko se dobija kao volonter u opstini. Odnosno koliki je taj topli obrok.
I da. "ozdravila" mi je tastatura :D
akcija007

#124 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by akcija007 »

u institucijama bih je topli 8KM po danu ,valjda je ista cifra i za opcine
volonter dobija topli+kartu u opcini, a ako volontira u institucijama bih topli+kartu+pausal od 300KM
leigh

#125 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by leigh »

Je li ko slao za Agenciju za rad BiH? Poništili konkurs
Post Reply