SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
- JThomas
#101 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
e da, u beska su fakat dobri ćevapi, mnogo bolji nego u zmaju.
-
Thug...
#102 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Da u hrasnom kod robota na dobroj si lokaciji, Beski je ulaz odmah sa onog malog parkinga a ulaz u Zmaj dodje bas Besku iza ledja radnje...Nadam se da me kontasUblehas wrote:Iza ledja gdje, kod Robota u Hrasnom (ja se zmaja sjecam tu) ili ovog zmaja na autobuskoj stanici ako se nevaram???ultima_palabra wrote:Ublehas wrote:A gdje se nalazi Besko?nineinchnails wrote:I pored divljanja cijena, i pored "Zmaja" koji mu je iza ledja i koji i danas bjesomucno privlaci musterije sa neistancanim ukusom, "Besko" nudi "fer" uslugu za "fer" cijenu.
-
tendertech
#103 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
kad smo kod raznoraznih Hodzica: sad jedem samo kod onog kod Sebilja, izmedju pekare i slasticarne (kako se vec zovu...). tu je desetka 6, meso za deset a uvijek ima mjesta. ili trk do Travnika 
-
(ne)forumas
#104 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
tesko je pronaci cevaPBdzinicu u kojoj cevapi nisu bolji od cevapa iz zmaja...
JThomas wrote:e da, u beska su fakat dobri ćevapi, mnogo bolji nego u zmaju.
- van Basten
#105 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
na Saraj polju mala ćevabdžinica, Vrbas... cener za petaka a meso extra
krajnje je vrijeme da se malo odmaknemo od ove čaršijske "gospode", lično mislim da su se oni preotrijentisalki na turiste koji nemaju pojma šta je ćevap, ali su zato čuli od babe/mame/dede/strine... kako su tamo nekad '73 pojeli extra ćevape na Čaršiji, pa je to kao "must see" u Sarajevu.
Ja na čaršiji ćevape mogu pojesti samo kada neke goste vodim u obilazak i to samo na njihovo insistiranje i nepopuštanje mojim argumentima.
krajnje je vrijeme da se malo odmaknemo od ove čaršijske "gospode", lično mislim da su se oni preotrijentisalki na turiste koji nemaju pojma šta je ćevap, ali su zato čuli od babe/mame/dede/strine... kako su tamo nekad '73 pojeli extra ćevape na Čaršiji, pa je to kao "must see" u Sarajevu.
Ja na čaršiji ćevape mogu pojesti samo kada neke goste vodim u obilazak i to samo na njihovo insistiranje i nepopuštanje mojim argumentima.
- atko
#106 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Posto se keyword "skoknem" nalazi samo kod mene u postu dakleM sad moram u samoodbrani da ti se malo nagovorimalcho wrote:Uf sto ne mogu ovih "skoknem do Travnika", k'o da je Travnik iza coska, pa da skoknem na cevape. Ima li ko da skokne do Beca kad hoce sniclu da pojede? Ja recimo skoknem do Napolija kad hocu da pojedem pizzu, a da ne pricam o Mexickim spacijalitetima...evo bas za vikend sam dva puta isao u Mexiko![]()
A ja opet ne mogu takvih ko sto si ti, padnes sa marsa profulis temu ideju, fabulu sve zivo ... i onda okrenes u neki offtopic ... al nek si mi reko
Iz sasvim drugih razloga skoknem do travnika ... i samo sam se nadovezo da mi travnicki cevapi nisu nista posebno... a travnik mozda nije iza coska ali nije ni preko svijeta prec 95 kilometara ... sahatk voznje ... sto ti je bosanceros ... mjerilo svemira je duzina moje ulice u mahali
-
samo malo
#107 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
U pravcu Vojkovica?JThomas wrote:za sve gladeže kojima klempo ne smeta...stanković je jedno 200 m iza kule s lijeve strane.
- JThomas
- vozač
#109 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
dobro si mu rekao, izgleda čovjek misli da nam je travnik neko mjerilo u životu, očito nije shvatio da su cijene u sarajevu takve da ti se isplati otići i 100 km od sarajeva pa nešto pojesti i da te dođe isto, a uz to se i malo zabaviš, provedeš, ubiješ dan i tako to. vjerovatno mu je i radijus kretanja u skladu sa njegovom vizijom dobrog provoda, do prvog grila. a mi smo vjerovatno filozofi koje on definiiše kao "uf što ne mogu ovih, skoknem do travnika". ispade idemo do travnika zato šti su nam prahnuli ćevapi. šta ćeš i to smo mi, bosanci i hercegovci, al hvala bogu nismo svi isti.atko wrote:Posto se keyword "skoknem" nalazi samo kod mene u postu dakleM sad moram u samoodbrani da ti se malo nagovorimalcho wrote:Uf sto ne mogu ovih "skoknem do Travnika", k'o da je Travnik iza coska, pa da skoknem na cevape. Ima li ko da skokne do Beca kad hoce sniclu da pojede? Ja recimo skoknem do Napolija kad hocu da pojedem pizzu, a da ne pricam o Mexickim spacijalitetima...evo bas za vikend sam dva puta isao u Mexiko![]()
![]()
A ja opet ne mogu takvih ko sto si ti, padnes sa marsa profulis temu ideju, fabulu sve zivo ... i onda okrenes u neki offtopic ... al nek si mi reko![]()
Iz sasvim drugih razloga skoknem do travnika ... i samo sam se nadovezo da mi travnicki cevapi nisu nista posebno... a travnik mozda nije iza coska ali nije ni preko svijeta prec 95 kilometara ... sahatk voznje ... sto ti je bosanceros ... mjerilo svemira je duzina moje ulice u mahali![]()
![]()
- vozač
#110 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
ova zadnja rečenica mi se posebno dopadavan Basten wrote:na Saraj polju mala ćevabdžinica, Vrbas... cener za petaka a meso extra![]()
-
all star
#111 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
meso argentinskih krava,koje su kod nas dospjele u smrznutom stanju po daj šta daš cijeni,i onda nam oni prodaju m...a pod bubrege.
uzmi brate taze teletine pa je prevrni po roštilju i uživaj,ili opali po dobrom grahu u kućnoj varijanti...

uzmi brate taze teletine pa je prevrni po roštilju i uživaj,ili opali po dobrom grahu u kućnoj varijanti...
- nineinchnails
#112 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Jeste, tamo gdje u "oteli" parkinge gradjanima da bi napravili Robot.Ublehas wrote:Iza ledja gdje, kod Robota u Hrasnom (ja se zmaja sjecam tu) ili ovog zmaja na autobuskoj stanici ako se nevaram???ultima_palabra wrote:Ublehas wrote:A gdje se nalazi Besko?nineinchnails wrote:I pored divljanja cijena, i pored "Zmaja" koji mu je iza ledja i koji i danas bjesomucno privlaci musterije sa neistancanim ukusom, "Besko" nudi "fer" uslugu za "fer" cijenu.
- strong69
#113 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Covjeku je izgleda Ilidza mjerilo u zivotu a porediti Napulj i Bec (koji je usput po mom misljenju blizu) je onovozač wrote:dobro si mu rekao, izgleda čovjek misli da nam je travnik neko mjerilo u životu, očito nije shvatio da su cijene u sarajevu takve da ti se isplati otići i 100 km od sarajeva pa nešto pojesti i da te dođe isto, a uz to se i malo zabaviš, provedeš, ubiješ dan i tako to. vjerovatno mu je i radijus kretanja u skladu sa njegovom vizijom dobrog provoda, do prvog grila. a mi smo vjerovatno filozofi koje on definiiše kao "uf što ne mogu ovih, skoknem do travnika". ispade idemo do travnika zato šti su nam prahnuli ćevapi. šta ćeš i to smo mi, bosanci i hercegovci, al hvala bogu nismo svi isti.atko wrote:Posto se keyword "skoknem" nalazi samo kod mene u postu dakleM sad moram u samoodbrani da ti se malo nagovorimalcho wrote:Uf sto ne mogu ovih "skoknem do Travnika", k'o da je Travnik iza coska, pa da skoknem na cevape. Ima li ko da skokne do Beca kad hoce sniclu da pojede? Ja recimo skoknem do Napolija kad hocu da pojedem pizzu, a da ne pricam o Mexickim spacijalitetima...evo bas za vikend sam dva puta isao u Mexiko![]()
![]()
A ja opet ne mogu takvih ko sto si ti, padnes sa marsa profulis temu ideju, fabulu sve zivo ... i onda okrenes u neki offtopic ... al nek si mi reko![]()
Iz sasvim drugih razloga skoknem do travnika ... i samo sam se nadovezo da mi travnicki cevapi nisu nista posebno... a travnik mozda nije iza coska ali nije ni preko svijeta prec 95 kilometara ... sahatk voznje ... sto ti je bosanceros ... mjerilo svemira je duzina moje ulice u mahali![]()
![]()
-
udrch
#114 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
E otkad u mene kolega spominje te ćevape sa čaršije za 7 KM..ima, ako nema i 7,8 mjeseci..kad god mi o nekoj hrani, on spomene da je sjeo u Mrkvu, pogledao da je 10-ka 7KM i izašo..
Stvarno bezobrazluk, ali može im se ko i mnogim drugim..
Stvarno bezobrazluk, ali može im se ko i mnogim drugim..
-
VjecitiStudent
#115 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Dok god ovaca za sisanje ima, a sudeci po guzvama, izgleda da ih ne nedostaje, ove ce cijene ostati.
Uzivajmo u blagodetima kapitalizma.
I nisu cevapi jedini, cijene kafe u kafanama su isto tako narasle do sramotnih visina.
No, dok god musterija ima dovoljno, nista nece biti jeftinije.
Uzivajmo u blagodetima kapitalizma.
I nisu cevapi jedini, cijene kafe u kafanama su isto tako narasle do sramotnih visina.
No, dok god musterija ima dovoljno, nista nece biti jeftinije.
-
Straightforward
#116 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
U Travniku kad pojedes cevapeHaris.ba wrote:Davno je Sarajevo izgubilo status "grada sa najboljim ćevapima". Nažalost, mnogo bolji su ćevapi u Travniku, naročito Tuzli, Banja Luci, u Mostaru nisam nikada smio da ih probam po onoj vrućini (zna li neko?). A i cjenovno su prihvatljivi. Ja još sanjam ćevape od 3 marke (mislim srednja porcija - nikada nisam skontao šta im je srednja, mala i velika porcija) u centru Tuzle.
P.S.
Kad se uželim ćevapa odem u mesnicu i pržim. Naravno ,ne u Dejton.
-
Straightforward
#117 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
#all star wrote:meso argentinskih krava,koje su kod nas dospjele u smrznutom stanju po daj šta daš cijeni,i onda nam oni prodaju m...a pod bubrege.
uzmi brate taze teletine pa je prevrni po roštilju i uživaj,ili opali po dobrom grahu u kućnoj varijanti...![]()
Bio je dobar HAGRA dole na Ilidzi u ribarskom drustvu, Pejton naselje mislim da se zove, tanjir pun do ruba sa kobasicom, dvije markice
- alcho
#118 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Izvinjavam se svjetskim putnicima koje je pogodio moj post, ako ikako mozete da mi oprostite. Ipak ja nisam vidio dalje od Ilidze. Sad tek shvatam vasu velicinu koja je nedostupna nama obicnim smrtnicima. Vi ste ustvari gradjani planete zemlje i kako sam uopste mogao da sumnjam u vase "skoknuce" do Travnika...pa za vas je to kao meni otici do grilastrong69 wrote:Covjeku je izgleda Ilidza mjerilo u zivotu a porediti Napulj i Bec (koji je usput po mom misljenju blizu) je onovozač wrote:dobro si mu rekao, izgleda čovjek misli da nam je travnik neko mjerilo u životu, očito nije shvatio da su cijene u sarajevu takve da ti se isplati otići i 100 km od sarajeva pa nešto pojesti i da te dođe isto, a uz to se i malo zabaviš, provedeš, ubiješ dan i tako to. vjerovatno mu je i radijus kretanja u skladu sa njegovom vizijom dobrog provoda, do prvog grila. a mi smo vjerovatno filozofi koje on definiiše kao "uf što ne mogu ovih, skoknem do travnika". ispade idemo do travnika zato šti su nam prahnuli ćevapi. šta ćeš i to smo mi, bosanci i hercegovci, al hvala bogu nismo svi isti.atko wrote: Posto se keyword "skoknem" nalazi samo kod mene u postu dakleM sad moram u samoodbrani da ti se malo nagovorim![]()
![]()
. U prosloj godini znao sam dnevno preci preko 1000 km. Do Travnika mi je bio kraci izlet... A cevapi odlicni.
Eto, nadam se da ste nahranili svoj ego
- atko
#119 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Sucur elhamdulilah

-
skuhlo
-
2005
#121 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Cener kod Beska u cijeli sa sosom, ništa bolje. Bolji su nego kod trovača Zmaja i od svih čaršijanera.
Cijene prihvatljive, čisto, uredno, što se tiče osoblja, samo ću reći da ima jedna nagluha, do sad mi je 4 puta stavila luk a rek'o sam joj da mi ne stavlja.
Cijene prihvatljive, čisto, uredno, što se tiče osoblja, samo ću reći da ima jedna nagluha, do sad mi je 4 puta stavila luk a rek'o sam joj da mi ne stavlja.
- General_Jackson
#122 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Dile wrote:ko vam je kriv... sto jedete to...
Za te pare se mogu kupiti mnogo kvalitetnije i puno zdravije namirnice.
- Bullet Tooth Tony
#123 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Zato sa osmjehom na Braču sarajevska porodica iskesira 50 eura za zubaca ili brancina , 40 eura za pizzu u Dubrovniku a onda dodju u svoj lijepi seher i kazu kako im je 3 eura za cevape puno pa se onda nadje neki pametnjakovic (svaka mu cast
) iz Dubrovnika koji vidi kako sarajlije nisu ni 15 % zainteresovane za zastitu domaceg proizvoda i predstavljanjem istog sa ponosom strancima pa pocne pakovati i pricati kako je cevap nastao u njegovom gradu i tako ga plasira u zemlje Evrope.S druge strane meni kad prahnu cevapi ja cu i pojesti taman da je cijena 7 eura a ne 7 maraka,a hvala Bogu znam na koji nacin i od kojeg mesa 70 % cevabdzinica u carsiji pravi cevape tako da prica forumskih znalaca "ne valja meso, ne valja ono , ne valja ovo" ne pije bas vode, kada se neka cevbdzinica na carsiji zatvorila zbog neke vrste masovnog trovanja ? ........ dabogda nikada ne zatrazio nesto slicno ali da me pitaju za posljednji obrok ja bih trazio cvaju sa kajmakom
alee aleee ljubise mi mog , ko ne voli cevap ne treba da zivi

alee aleee ljubise mi mog , ko ne voli cevap ne treba da zivi
- alibaba_i_30_godina
#124 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Razumijem te u potpunosti. Ne jedem tako cesto cevape u gradu, vise volim da se okupim sa drustvom i uz pivu i dobru pricu jedemo cevape sa rostilja - imal' ista bolje da se radi za vrijeme ljeta i ljetnih noci?!kurajber wrote:Vjerovatno ce ova tema kod vecine Vas prouzrokovati smjeh, kod nekih mozda i sarkastican komentar, a kod nekih vjerovatno ovo sto ja upravo mislim. Ne znam kako bih opisao ovo, ovo nije samo "sramota i grehota", ovo je PLJACKA Sarajevskih "poznatih" ugostitelja. Nisam od onih ljudi kojima je moto "neka komsiji crkne krava", zalazem se i sretan sam da svi imaju, ja licno Hvala Bogu dragom imam dovoljno da mogu sebi priustiti i ovo zadovoljstvo, a sta sa onima koji ne mogu, a koji bi voljeli otici i pojesti cevape kad ih "ahh" stane i onda sjetivsi se da moraju platiti za najobicniju desetku "7 KM", ljudi dragi "7 KM" za cevape, pa jeste li svejsni da tu nema ni 20 deka mesa...5 kM je i eto nekako bila k'o i prihvatljiva cijena, al stvarno su prevrsili mjeru, sram ih bilo, OVO JE POHLEPNA PLJACKA, SIROTINJA, A CIJENE KO U BECU! NEKA MENI BILO KOJI CEVABDZIJA OPRAVDA OVU CIJENU, MISLIM DA NEMA OPRAVDANJA.
Cevapi su preskupi, osim toga ko se jos moze najesti od onih 10 cevapa, il' bolje da kazem cevapcica. Sjecam se da je prije nekoliko godina standardno bilo da kad narucis 10 cevapa, dobijes i cijeli somun. Nije se dodatno naplacivao kao sto se to danas radi. Neki dan odem u Mrkvu na cevape sa rajom - bio sam taj dan i nikad vise! Nit su cevapi bili ukusni, nit dovoljno peceni.
- minjonja
#125 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
osim sto je postalo preskupo i sto su smanjili kolicinu mesa, usluga je katastrofa.
u jednoj vec prozivanoj poznatoj bascarsijskoj cevabdzinici sam neki dan zavrsila. samo sto smo usli i narucili, dolaze neka dva nijemca, ugladjena fina gospoda, i sjedaju odmah pored nas. konobarica, oko 45. godina, ih vidi, ali zaobilazi. ocigledno je da su stranci, a ona svjesna da ne zna jezik, samo ih zaobilazi. koji profesionalizam
... al haj. meni zao ove dvojice i pitam ih sta zele pojesti. kazu cevape. konobarica se pravi luda, jos uvijek ne obraca paznju na njih i ja moradoh kao pravi lola da se dreknem da je zovnem i narucim za ovu dvojicu.
nakon par minuta donosi im cevape, a oni je pitaju da li imaju caj. govore joj TEEEE, TEEE, TIII, DU JU HEV TIIIIIII, i nogama i rukama joj pokazuju. ona se samo smjeska i odmahuje glavom (NE RAZUMIJE IH. STA LI BOZE MOZE ZNACITI TIIIIIIII, TEEEEEEEE??). ja opet uletih da pomognem ljudima. naravno nemaju caj.
ja samo sto sam stavila zadnji komad lepine u usta, konobarica uzme moj tanjir i escajg (da napomenem da je pored mene stajala cim je vidjela da mi je ostao jos jedan cevap da mi odmah skloni cim zavrsim). kao da nemaju rezervnih tanjira i escajga...
ma uglavnom nikad vise tamo. em cevapi kao stiropor, usluga ne da je nula, nego minus deset, ambijent kao da sam na koridi. i to platiti 3 KM za 50g mesa upitnog kvaliteta, ako je meso uopste u onome? ma neka, hvala. nikad vise.
u jednoj vec prozivanoj poznatoj bascarsijskoj cevabdzinici sam neki dan zavrsila. samo sto smo usli i narucili, dolaze neka dva nijemca, ugladjena fina gospoda, i sjedaju odmah pored nas. konobarica, oko 45. godina, ih vidi, ali zaobilazi. ocigledno je da su stranci, a ona svjesna da ne zna jezik, samo ih zaobilazi. koji profesionalizam
nakon par minuta donosi im cevape, a oni je pitaju da li imaju caj. govore joj TEEEE, TEEE, TIII, DU JU HEV TIIIIIII, i nogama i rukama joj pokazuju. ona se samo smjeska i odmahuje glavom (NE RAZUMIJE IH. STA LI BOZE MOZE ZNACITI TIIIIIIII, TEEEEEEEE??). ja opet uletih da pomognem ljudima. naravno nemaju caj.
ja samo sto sam stavila zadnji komad lepine u usta, konobarica uzme moj tanjir i escajg (da napomenem da je pored mene stajala cim je vidjela da mi je ostao jos jedan cevap da mi odmah skloni cim zavrsim). kao da nemaju rezervnih tanjira i escajga...
ma uglavnom nikad vise tamo. em cevapi kao stiropor, usluga ne da je nula, nego minus deset, ambijent kao da sam na koridi. i to platiti 3 KM za 50g mesa upitnog kvaliteta, ako je meso uopste u onome? ma neka, hvala. nikad vise.