BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
hubke

#101 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by hubke »

Da budem iskren NISAM protiv wirelessa ali wireless ima vse mana nego vrlina. Po meni najveca je ta sto mora biti opticka vidljivost izmedju AP-a i racunara. Ja recino prikljucim Blic, hvalim se po forumima, pucam od srece a za mjesec dana neko napravi zgradu i blokira me. Mogao bih samo mahati usima. Ne kontam sto wireless ISP-ovi ne naprave nesto kao sto je BHT napravio za mobitele. Mobilna mreza je puno slabija od Wireless (700 MHz - 900 MHz frekvencija) a ne treba opticka vidljivost. Kad bi tako nesto blic uradio pa to mi bila ludnica. Ovako jedva da 30% građana Sarajeva ima pristup wirelessu.
nomVe

#102 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by nomVe »

zilog wrote:Sto se EPN AIRnet-a tice, samo sam konstatovao sto raja na temi o AIRnet-u kazu. Ako ovdje kazes da radi besprijekorno, tamo nisi. U svakom slucaju, dozvoli da sam pogresno shvatio.
Ne da mi se traziti po temi, ali moguce je da sam kukao da imam probleme. Njih sam zaista imao, ali su ipak bili do mene tj. do glupavog Windowsa 7. Kasnije sam rijesio problem, naravno u saradnji sa veoma susrestljivom ekipom helpdeska.
zilog wrote:Glavnu zamjerku dajem na broj korisnika po AP. Ti kazes do 250. Podjeli sada 54 Mbps (kapacitet jednog kanala), sa 250 i dobices nesto oko 0,2 Mbps. Sto je dovoljno za obicne korisnike, ali nikako za raju koja ce htjeti upotrebljavati svoj FLAT. Obicno se to desava od 18 do 23 h. Dovoljno je 50 flat-asa da kliknu na torrent u tom periodu da ostalih 200 korisnika moze usima mahati.
Znaci opet dolazi u pitanje ozbiljnost providera. To su stvari koje se mogu rijesiti.
red387 wrote:Kako smo mi čudan narod... Prizivamo strance da dođu i dočekujemo ih raširenih ruku i nogu, k'o da su ne znam ti šta, a oni dođu s nekim s*anjima, malo zamažu oči, samo da ZARADE. Pa razumite, mi smo za njih samo plodno tlo na kojem mogu prodavati robu niže kategorije (sve, internet, televiziju, šampone, mobitele...). Svo svjetsko smeće ide u zemlje kakva smo mi, jer smo društvo izašlo iz rata, koje nije imalo ništa dobri 5-6 godina. Tako ni taj Slovenac 95% sigurno nema ništa bolju opremu od LOL-a ili sličnog nekoga, nego je skont'o kako raji malo zamazati oči, dobar trenutak sad kad fali love, malo snizio cijene, a glupi bosančerosi se zaletili... Sad nemojte misliti da branim BHTelecom ili bilo kojeg providera, ali sami sebi možemo pomoći, da unaprijedimo svoje što imamo, pa bio to BHTelecom, Logosoft ili šta već. Stranci nam neće pomoći - njima je cilj samo da zarade na nama, a što je najgore, ponudom žnjte kategorije roba...
Prijatelju, ti izvoli puni dzepove lopovima i amidzama iz BH telecoma, a ja cu puniti dzepove onima koji imaju bolju ponudu. Tebi niko ne brani da iz patriotskih razloga uzmes 4096/384 sa 15 GB limita za 50-tak KM, a nas pusti da uzivamo u jeftinijim flat paketima istih brzina.
addem

#103 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by addem »

Ima li iko da je prikljucio ovaj internet pa da nam podijeli svoja iskustva?
succa

#104 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by succa »

addem wrote:Ima li iko da je prikljucio ovaj internet pa da nam podijeli svoja iskustva?
Tresla se gora rodio se miš.
Rijad Jamakovic

#105 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by Rijad Jamakovic »

addem wrote:Ima li iko da je prikljucio ovaj internet pa da nam podijeli svoja iskustva?

Meni treba addeme da dodju sutra ili prekosutra da prikljuce internet, pa javim utiske ;)
amar007

#106 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by amar007 »

Ma kakav blic, telecomov adsl ostaje suvereni vladar i po pristupacnosti i po stabilnosti/kvaliteti.
ofr

#107 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by ofr »

amar007 wrote:Ma kakav blic, telecomov adsl ostaje suvereni vladar i po pristupacnosti i po stabilnosti/kvaliteti.
Hvala ti što si se mahsuz registrovao da nam otvoriš oči, sad više nemamo nedoumica :thumbup:
Savez napolje

#108 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by Savez napolje »

amar007 wrote:Ma kakav blic, telecomov adsl ostaje suvereni vladar i po pristupacnosti i po stabilnosti/kvaliteti.

Amare ne pod tramvaj kakve gluposti valjas u Tuzli ljudi masovno odjavljuju i Telefon i Adsl tetka mi zivi tamo pa odatle info ,a to cu i ja uskoro pa eto od mene ti 100km mjesecno manje znam nije puno ali korisnik po korisnik nabere se jel :lol: :lol: :lol: da
amar007

#109 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by amar007 »

Ako si ti odjavio ne znaci da svi odjavljuju. Broj prikljucaka na ADSL je u stalnom porastu. U principu 99% korisnika je prezadovoljno uslugom, i ako vas par na ovom forumu pljuje po telecomu to ne znaci propast ADSL-a.
chuchumbamayumbe

#110 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by chuchumbamayumbe »

amar007 wrote:Ako si ti odjavio ne znaci da svi odjavljuju. Broj prikljucaka na ADSL je u stalnom porastu. U principu 99% korisnika je prezadovoljno uslugom, i ako vas par na ovom forumu pljuje po telecomu to ne znaci propast ADSL-a.
Amare, zasto bihnet ne ponudi flat rate po normalnoj cijeni i sa normalnim brzinama?
Zasto je 5G paket tako skup?!
amar007

#111 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by amar007 »

chuchumbamayumbe wrote: Amare, zasto bihnet ne ponudi flat rate po normalnoj cijeni i sa normalnim brzinama?
Zato sto nema potrebe za takvim potezom, vecini korisnika je 5GB i previse a cijene su u s obzirom na pouzdanost/dostupnost/podrsku i premale.
chuchumbamayumbe

#112 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

amar007 wrote:
chuchumbamayumbe wrote: Amare, zasto bihnet ne ponudi flat rate po normalnoj cijeni i sa normalnim brzinama?
Zato sto nema potrebe za takvim potezom, vecini korisnika je 5GB i previse a cijene su u s obzirom na pouzdanost/dostupnost/podrsku i premale.
Cuj nema potrebe?!
Jeste li ikada sproveli anketu medju korisnicima 5G paketa i pitali sta oni misle?
Odgovor ti je, u najmanju ruku, neprimjeren.
Evo, ja prvi imam potrebu za flat rate, ali si ne mogu priustiti cito ili vec koji paket po smijesnoj brzini i jos smjesnijoj cijeni, a koji je bihnetov flat.
Ja prvi, cim se vratim iz inostranstva, odajavljujem bihnet (ako u medjuvremenu nesto ne promijene) i uvodim nesto od konkurencije.
Ajatolah_

#113 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by Ajatolah_ »

amar007 wrote:
Čuj 5GB previše... :roll: Pa meni samo na surfanje ode barem 10GB.
Last edited by Ajatolah_ on 08/04/2010 15:49, edited 1 time in total.
Savez napolje

#114 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by Savez napolje »

amar007 wrote:Ako si ti odjavio ne znaci da svi odjavljuju. Broj prikljucaka na ADSL je u stalnom porastu. U principu 99% korisnika je prezadovoljno uslugom, i ako vas par na ovom forumu pljuje po telecomu to ne znaci propast ADSL-a.

Cuj u porastu jest mozda u nekim gradicima gdje nema nikakve konkurencije pa tu mozete uzimati lovu.U Sarajevu sigurno ne jer su vas nadjebali svi od kablovske pa do Logosofta pa evo sad i Blic onda dolazi Dojcetelekom koji ce da preuzme i Mtel pa ce da pruzi uslugu koju narod trazi.Ali vas u telecomu boli q...rac sta narod trazi.Moj frend koji zivi u Vojvodini ima Flat 8Mb/s Download 512Mb/s upload + 80 visoko kvalitetnih kanala i placa to 20 Evra.A vas nije sramota 15 g naplacivati 52km.Dole lopovi :x :x
Bodkin

#115 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by Bodkin »

amar007 wrote:
ja bih ovaj post prijavio adminu kao vrijedjanje forumasa.5gb je covjece malo za surfanje samo, a konstatacija da su cijene premale :-) za pouzdanost :-) podrsku :-) je vrijedjanje razuma.i jos nemate neki paket izmedju od 10gb pa oni kojima je 5gb malo a 15 puno,ko ih jebe.nek placaju 50km.da hoce doci taj DT ili bilo ko da vas obrise sa mape vise..
zmaj56

#116 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by zmaj56 »

Savez napolje wrote:

Cuj u porastu jest mozda u nekim gradicima gdje nema nikakve konkurencije pa tu mozete uzimati lovu.U Sarajevu sigurno ne jer su vas nadjebali svi od kablovske pa do Logosofta pa evo sad i Blic onda dolazi Dojcetelekom koji ce da preuzme i Mtel pa ce da pruzi uslugu koju narod trazi.Ali vas u telecomu boli q...rac sta narod trazi.Moj frend koji zivi u Vojvodini ima Flat 8Mb/s Download 512Mb/s upload + 80 visoko kvalitetnih kanala i placa to 20 Evra.A vas nije sramota 15 g naplacivati 52km.Dole lopovi :x :x

Sad si mu :dance: :sax: skroz zavezo labrnju.
chuchumbamayumbe

#117 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Savez napolje wrote:

Garant u Vojvodini imaju potrebu za flat-rate i za ovim brzinama, mi u Sarajevu zaista nemamo takvih potreba.
:roll:
samo malo

#118 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by samo malo »

amar007 wrote:
Blago se telecomu sa ovakvim genijalcima-uposlenicima :D
zmaj56

#119 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by zmaj56 »

Sto sli se je onaj amaro-amariljdo usutio?? :lol: :lol: :lol: :lol:
amar007

#120 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by amar007 »

Nisam se usutio, vec sam rekao, na ovom forumu se skupilo 0.01% onih koji nisu zadovoljni ADSLom i ja nemam namjeru da se s njima prepirem. Niko vas ne tjera da koristite usluge Telecoma, ako mislite da ima boljih alternativa, bujrum.
zilog

#121 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by zilog »

amar007 wrote:Nisam se usutio, vec sam rekao, na ovom forumu se skupilo 0.01% onih koji nisu zadovoljni ADSLom i ja nemam namjeru da se s njima prepirem. Niko vas ne tjera da koristite usluge Telecoma, ako mislite da ima boljih alternativa, bujrum.
Men's cini, amar007, da ti samo malo trolas. Ovakvo bezocno hvaljenje BHT-a ne pokusavaju ni uposlenici istog. :D
hubke

#122 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by hubke »

HAJDE NE GLUPIRAJ SE ZIVOTA TI NEGO BUDI ČOVJEK I PRIZNAJ KO TE ZAPOSLIO U TOJ MAFIJAŠKOJ FIRMI. AMIĐA JEL TAKO?
hubke

#123 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by hubke »

zilog wrote:
amar007 wrote:Nisam se usutio, vec sam rekao, na ovom forumu se skupilo 0.01% onih koji nisu zadovoljni ADSLom i ja nemam namjeru da se s njima prepirem. Niko vas ne tjera da koristite usluge Telecoma, ako mislite da ima boljih alternativa, bujrum.
Men's cini, amar007, da ti samo malo trolas. Ovakvo bezocno hvaljenje BHT-a ne pokusavaju ni uposlenici istog. :D
Kad sam pitao za flat ovo sam dobio:
Kazu da za tim nema potrebe jer je "Veoma mali broj pretplatnika na MaXI i CITO paketima što ukazuje da korisnicima još uvijek nije potreban flat". DEBILNIJI I GLUPLJI ODGOVOR U SVOM ŽIVOTU NISAM ČUO
samo malo

#124 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by samo malo »

Logika im je malo jaca, "puno raje kopa po kontejnerima sto znaci da nema potrebe za restoranima u Sarajevu"
alibaba_i_30_godina

#125 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by alibaba_i_30_godina »

amar007 wrote: Zato sto nema potrebe za takvim potezom, vecini korisnika je 5GB i previse a cijene su u s obzirom na pouzdanost/dostupnost/podrsku i premale.
Ma sta vam je, vidite da se covjek zeHebaje. :lol:

Pa ovo ni genijalci koji su uposleni u doticnoj firmi ne bi izjavili/provalili. Iznosis ovdje nekakve procjene koje nemaju nikakvih utemeljenih dokaza. Na osnovu cega ste vi zakljucili da je i 5Gb previse?!
Sve bih ja vas otpustio, samo ostavio ljude da rade koji imaju zavrsen odgovarajuci fakultet a ne da nekvalifikovano osoblje radi, kao sto je sada slucaj. :roll:
Locked