VW Tiquan vs Toyota Rav4

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Me_again

#101 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by Me_again »

jefferson wrote: Koja americka hajka? Jbt sve hajka, teorije zavjere. Imas izvjestaj Evropske Komisije o VW skandalu pa eto, znam da nije Wikipedija, i da ce potrajati, ali ako ti nije mrsko:
http://www.europarl.europa.eu/RegData/e ... 331_EN.pdf

Imas sve: ko sta i gdje lobira, kako su se eko norme razvijale itd. Pa malo ce biti te teorije zavjere jasnije.
A Toyotini problemi? Pa Evropa nikad nie mirisala japance kao SAD, ali moglo bi se raspravljati o Toyotinim V8 motorimasa progorenim dihtunzima na glavi motora, okidirajucim V6 motorima, karbonu na D4-S motoru. Interesantno ne da Toyota nikad nije radila opoziv na ove stvari nego su cutke rjesavali i zataskavali nagodbama na sudu.
Da se razumijemo Toyota je vrhunski prozivod, firma koja namjerno pravi proizvode koji su po dinamici u rangu Gorenje frizidera. Ali ovdje samo malo povrijedi onaj balkanski ego gdje kupivna automobila znaci kupovina najboljeg proizvoda na svijetu, odmah se krece sa licnim uvredama.

I da prosjecan VW proizvod, koji je manje pouzdan od prosjecnog Toyotinog proizvoda je i dalje eurofighter. To Toyotu ne tangira previse, oni imaju svoj recept, prave auta za ljude koji prokljinju dan kada je volan izmisljen.
Zvucis kao homo pateticus :?
Nemam ti ja vremena za ove diskusije, stipu me da motam duhan na miru.
Mozda ustedim koju marku vise pa i ja sebi priustim jedan VW.
jefferson

#102 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by jefferson »

Me_again wrote:
jefferson wrote: Koja americka hajka? Jbt sve hajka, teorije zavjere. Imas izvjestaj Evropske Komisije o VW skandalu pa eto, znam da nije Wikipedija, i da ce potrajati, ali ako ti nije mrsko:

Imas sve: ko sta i gdje lobira, kako su se eko norme razvijale itd. Pa malo ce biti te teorije zavjere jasnije.
A Toyotini problemi? Pa Evropa nikad nie mirisala japance kao SAD, ali moglo bi se raspravljati o Toyotinim V8 motorimasa progorenim dihtunzima na glavi motora, okidirajucim V6 motorima, karbonu na D4-S motoru. Interesantno ne da Toyota nikad nije radila opoziv na ove stvari nego su cutke rjesavali i zataskavali nagodbama na sudu.
Da se razumijemo Toyota je vrhunski prozivod, firma koja namjerno pravi proizvode koji su po dinamici u rangu Gorenje frizidera. Ali ovdje samo malo povrijedi onaj balkanski ego gdje kupivna automobila znaci kupovina najboljeg proizvoda na svijetu, odmah se krece sa licnim uvredama.

I da prosjecan VW proizvod, koji je manje pouzdan od prosjecnog Toyotinog proizvoda je i dalje eurofighter. To Toyotu ne tangira previse, oni imaju svoj recept, prave auta za ljude koji prokljinju dan kada je volan izmisljen.
Znam da nemas, nije na licnoj osnovi.
Me_again

#103 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by Me_again »

jefferson wrote:
Me_again wrote:

Znam da nemas, nije na licnoj osnovi.
Ne znas, mozes mI samo vjerovati na rijec.
Nadzornik

#104 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by Nadzornik »

ado-šampion wrote:
Throttle wrote:Ado, jel se to druzis sa Nadzornikom :mrgreen:
Sigurno. :D Ma ne, ja sam samo realan, jest da je kopirana Tribeca ali auto izgleda fino pozadi u mraku. Za jedno auto te cijene vrlo fino u globalu. Nisam htio pisati za zmigavce tamo da se Nadzornik ne uzbudi. :D
:D :D :D

Vidis to nisam znao posto jos nisam vozio iza Sportage-a... :-D
Me_again

#105 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by Me_again »

Nadzornik wrote:
ado-šampion wrote:
Throttle wrote:Ado, jel se to druzis sa Nadzornikom :mrgreen:
Sigurno. :D Ma ne, ja sam samo realan, jest da je kopirana Tribeca ali auto izgleda fino pozadi u mraku. Za jedno auto te cijene vrlo fino u globalu. Nisam htio pisati za zmigavce tamo da se Nadzornik ne uzbudi. :D
:D :D :D

Vidis to nisam znao posto jos nisam vozio iza Sportage-a... :-D
Nadzorniče, u stav mirno kada spominješ Sportage !
:lol: :lol: :lol:
ado-šampion

#106 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by ado-šampion »

Haha, Nadzornik izgleda ima triger na Sportage. :D
commendatore

#107 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by commendatore »

procitati i komentare :mrgreen:
vozackii

#108 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by vozackii »

Ko im je kriv mogli su novu Daciju ili Suzukia kupit :lol: :lol: :lol:
commendatore

#109 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by commendatore »

vozackii wrote:Ko im je kriv mogli su novu Daciju ili Suzukia kupit :lol: :lol: :lol:
bolje ovako bit gospodin na kurac nego seljak s daciom
ado-šampion

#110 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by ado-šampion »

Za covjeka koji je ocigledno kupio ovog A6 3.0 TDI Quattro novog 2000 eura za popravak nije velika cifra. I ne kontam sta se zali, dobio je preko 5 k od Audija, realno mogli su ga nabiti nogom u guzicu jer je garancija istekla, auto preslo preko 100 k.

Naravno ima pravo da se zali sto mjenjac rikne na 100 k na autu koje kosta preko 50 k eura, ali jbg to je VAG grupa. Sljedeci put nek kupi BMW ili Mercedes. :D

O postenju proizvodjaca je danas suvisno pricati, jeste neposteno prodati premium auto koje ocigledno ima ozbiljnih problema s mjenjacem (haj da je to Skoda ili Golf pa covjek bi i shvatio), ali isto tako je neposteno prodavati 10 godina staru tehnologiju kao novu. Neko na temi spomenu Lexus (mislim Amar), majke mi ja kad sam sjeo u onaj kompaktni Lexus hibrid pitao sam se jel fakat neko ozbiljno u 2017. godini prodaje ono auto za 30 k eura navise. :-)
amar1994

#111 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by amar1994 »

Jebo li te ct200h :D :lol: , ne znam ni ko ih kupuje. Jesi li sjeo u ls malo noviji , ja jesam u 2011 od slovenca :D , bela ladja :thumbup:

Inace lexus je uz porsche najpouzdaniji brend , a to me i nqe cudi s obzirom na nacin pravljenja i koristenja 567 materijala u unutrasnjosti , zaboravi ct200h i gledaj ozbiljnije modele :thumbup:
ado-šampion

#112 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by ado-šampion »

Nemam ja para za ozbilnije modele. :D Bio mi je naruku zato sam sjeo. Posle A klase izgleda ko da si se vratio 10 godina unazad. :-)
amar1994

#113 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by amar1994 »

ado-šampion wrote:Nemam ja para za ozbilnije modele. :D Bio mi je naruku zato sam sjeo. Posle A klase izgleda ko da si se vratio 10 godina unazad. :-)
Nemoj ni ct onda , nekakav je sav plastican :lol:

Ne znam sta cekaju sa novim modelimo , ja samo ne znam ko ih kupuje , u ovoj godini prodano 13000 komada , kakve su to budale :lol:

Nije ni a klasa neka sreca , natakaren ekran na sred table u autu loji je najskuplji u klasi :-)
ado-šampion

#114 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by ado-šampion »

Super je meni A klasa, jest natakaren ali ne uklapa se toliko lose, a brz je i intuitivan za koristiti. Elem, nije tema... :)
johntra

#115 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by johntra »

ado-šampion wrote:Nemam ja para za ozbilnije modele. :D Bio mi je naruku zato sam sjeo. Posle A klase izgleda ko da si se vratio 10 godina unazad. :-)
Pa to auto je u januaru sljedeće godine već sedam godina na tržištu, moj švabo....šta očekuješ? :lol:
inače je A klasa svršene generacije sinonim za ljepotu enterijera, kad bi se gađali tramvajima...a da o upotrebi stražnjih sjedišta i ne pričamo, života ti...
amar1994

#116 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by amar1994 »

:lol: :lol:

Prejak mi je bio onaj ispred cinema city-a , 58500KM 1.5 dci 90ks :lol:
johntra

#117 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by johntra »

Ali, to je Mercedes bajo moj...šta si očekivao...nema veze što je Renault ispod...
ado-šampion

#118 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by ado-šampion »

johntra wrote:
Pa to auto je u januaru sljedeće godine već sedam godina na tržištu, moj švabo....šta očekuješ? :lol:
inače je A klasa svršene generacije sinonim za ljepotu enterijera, kad bi se gađali tramvajima...a da o upotrebi stražnjih sjedišta i ne pričamo, života ti...
Jbg svako ima svoj ukus. Meni je A klasa unutra odlicna, pocevsi od dizajna, preko materijala, do sistema u unutrasnjosti. Straznja sjedista u tako malom autu nikog ne bi trebala interesovati. Kome je malen ima C klasa, kome je i ona malena ima E klasa. Cuj kompaktni Mercedes i zadnja sjedista, svasta procitati. :-)

7 godina ili ne, oni ga prodaju, auto unutra ko da je 2006. godiste u najboljem slucaju. I A klasa isto sad ulazi u sestu godinu pa izgleda 10 godina mladje od CT unutra.
amar1994

#119 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by amar1994 »

johntra wrote:Ali, to je Mercedes bajo moj...šta si očekivao...nema veze što je Renault ispod...
:lol: :lol:
A povrh svega za tu cijenu garancija nije ni za q :lol:

Megan s 110ks motorom dodje u full opremi koliko , nekih 39-40 hiljada , daju garanciju od 5god baj moj :mrgreen:
Better Man

#120 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by Better Man »

amar1994 wrote::lol: :lol:

Sigurno ima svu moguću dodatnu opremu, jer osnovni model A klase je oko 45 hiljada KM. Auto je lijep i dobr, to je sigurno, ali ja nikad ne bi dao te pare za auto te klase.
Bolja opcija je kupiti novog Meganea ili neko drugo auto u toj klasi, a koje je dobro.
amar1994

#121 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by amar1994 »

Better Man wrote:
amar1994 wrote::lol: :lol:

Sigurno ima svu moguću dodatnu opremu, jer osnovni model A klase je oko 45 hiljada KM. Auto je lijep i dobr, to je sigurno, ali ja nikad ne bi dao te pare za auto te klase.
Bolja opcija je kupiti novog Meganea ili neko drugo auto u toj klasi, a koje je dobro.
ma jasta je , nije full :lol:

pa naravno , ima auta i prostranijih i boljih za manje pare .
Last edited by amar1994 on 07/12/2017 11:33, edited 1 time in total.
ado-šampion

#122 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by ado-šampion »

Joj Amare opet si poceo... :-)
amar1994

#123 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by amar1994 »

ado-šampion wrote:Joj Amare opet si poceo... :-)
zezam malo ba :D
amar1994

#124 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by amar1994 »

Da se vrnemo na temu :thumbup:

Image

Image

odlican bez R line :)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#125 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by konektovan »