Zvucis kao homo pateticusjefferson wrote: Koja americka hajka? Jbt sve hajka, teorije zavjere. Imas izvjestaj Evropske Komisije o VW skandalu pa eto, znam da nije Wikipedija, i da ce potrajati, ali ako ti nije mrsko:
http://www.europarl.europa.eu/RegData/e ... 331_EN.pdf
Imas sve: ko sta i gdje lobira, kako su se eko norme razvijale itd. Pa malo ce biti te teorije zavjere jasnije.
A Toyotini problemi? Pa Evropa nikad nie mirisala japance kao SAD, ali moglo bi se raspravljati o Toyotinim V8 motorimasa progorenim dihtunzima na glavi motora, okidirajucim V6 motorima, karbonu na D4-S motoru. Interesantno ne da Toyota nikad nije radila opoziv na ove stvari nego su cutke rjesavali i zataskavali nagodbama na sudu.
Da se razumijemo Toyota je vrhunski prozivod, firma koja namjerno pravi proizvode koji su po dinamici u rangu Gorenje frizidera. Ali ovdje samo malo povrijedi onaj balkanski ego gdje kupivna automobila znaci kupovina najboljeg proizvoda na svijetu, odmah se krece sa licnim uvredama.
I da prosjecan VW proizvod, koji je manje pouzdan od prosjecnog Toyotinog proizvoda je i dalje eurofighter. To Toyotu ne tangira previse, oni imaju svoj recept, prave auta za ljude koji prokljinju dan kada je volan izmisljen.
Nemam ti ja vremena za ove diskusije, stipu me da motam duhan na miru.
Mozda ustedim koju marku vise pa i ja sebi priustim jedan VW.