Pa nije meni besmisleno nego njimaelSaik wrote:Besmislena je iz razloga što ne može studentski parlament na taj način uslovljavati kupovinu studentske karte. Ja sam student zato što studiram na Univerzitetu, a ne zato što plaćam 5 KM Studentskom parlamentu. Na stranu naravno to što NIGDJE nije ni objavljeno da tih 5 KM ide Studentskom parlamentu za studentske karte. Upitno je čak, i da jeste objavljeno, za šta bi se konkretno davale pare, jer izradu kartica mi plaćamo a prevoz Kanton, čemu onda tih dodatnih 200.000KM (40.000 studenata x 5 KM SPu). I da mi je znati šta bi mi rekli, kad odem u GRAS sa potvrdom od fakulteta - "žao mi je, ali vi jeste student, ali ne ovaj pravi student"? Siguran sam također da će se Kanton oduševiti idejom da plaća 15 miliona KM godišnje, ne za 40.000 studenata, nego za par stotina koji su uplatili onih 5 KM.Amazonka27 wrote:
Ne znam zasto je meni besmisleno jer nisam ja to izmislila. Nakon sto sam sa svih strana dobijala info da nije bilo obavezno placanje, nazvala sam ih licno i pitala o cemu se radi. Rekla im da bi bilo lijepo da se oglase....Rekli su mi za ovaj projekat i da studenti koji nisu platili nece imati pravo na ovu kartu. Nabrojao je neke fakultete koji nisu postvali odluku unsa. Nakon 2-3 dana na sa-x sam vidjela ovu vijest...
Kada sam ih nazvala, rekli su mi da ce se ta "studentska kartica" moci koristiti za razne popuste
"za garderobu, knjige, naocale,pozoriste..." rekla sam im da za naocale svakako postoji popust uz pokaz indexa, pitali su me u kojim radnjama...isto tako i za pozoriste, cula sam da se isto pokaze index...ovo ne mogu tvrditi jer nisam probala.
Elem, takodjer, rekli su da je novac namjenjen i za projekat evidencija studenata preko elektronskih kartica...ne mogu se sjetiti kako su to nazvali...ali uglavnom se radi o tome da ce student na fakultet ulaziti sa tim elektronskim karticama. Pitala sam ih da li zanju koliko kosta to s obzirom da je to ogroman projekat...nije jedna zgrada u pitanju...kazu da ce vlada to jednim dijelom finansirati...