Ma mislio sam vise na ovaj "rvacki dio" jer je poznato koliko isti preziru sve sto se veze za BiH a kamol i za Bosnjake. Kamo srece da Bingo "potopi" sve Konzume i sl nesto kao u Hrvatskoj ali onda istog tog Binga natjerati da forsira domacu proizvodnju iz citave BiH neovisno koji entitet i sl. To bi i ljude povezalo, i poljoprivredu ozivjelo i sve. Ali opet napominjem poznavajuci nas mentalitet tesko da ce se to desiti.sarajevsko_pivo wrote:Kako mislis Hercegovina?armin071 wrote:Utokkha wrote:Je li istinita ona zanimljiva priča o tome kako je vlasnik Binga počeo posao?
Mislim, da naziv Bingo nije slučajan?
U njoj nema nimalo kriminalnih elemenata, da neko koje ne zna i bude pročitao pitanje ne posumnja.
Znaci ako mislis da je lik dobio na bingu ili sl. to nije istina. A poceo je tako sto je po selima pravio nesto kao male tombole, ili ako hoces Bingo. Tako je i dobio nadimak Bingo. Lik je klasican primjer covjeka koji ima viziju i jaaaaako je uporan. Upalilo mu je i svaka mu cast. A sto se tice Todorica(citaj Konzum), to je nesto sasvim drugo. Iza tog lika stoji citava drzava.I poceo je sa drzavnim kapitalom. Jedini problem Bingu je nas hebeni "identitet" kojeg mi ustvari i nemamo, jer on u Hercegovini nema sanse pored Konzuma(ali ne sto je Konzum jeftiniji ili sl.), u PC haman pa isto zato sto on nije "njihov" nego "nas", znaci ostaje mu srednja Bosna i eventualno Krajina. Ali na kraju i ako bude jedan od tri najjaca prodajna lanca to se vec moze mjeriti gigantskim uspjehom. U BiH svakako ne moze biti jedan nacionalni lanac vec najmanje tri kao i sve drugo.....
Sigurno imaju sanse u Jablanici, Konjicu, Mostaru. I sire se cak i po RS, tako da ih vidim ja skoro u svakom BH gradu![]()
![]()
Ipak je narodu vaznije cijena a ne ko je sta!
BIH maloprodajni lanaci
Moderator: anex
- armin071
#101 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
-
sarajevsko_pivo
#102 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Znaci ako mislis da je lik dobio na bingu ili sl. to nije istina. A poceo je tako sto je po selima pravio nesto kao male tombole, ili ako hoces Bingo. Tako je i dobio nadimak Bingo. Lik je klasican primjer covjeka koji ima viziju i jaaaaako je uporan. Upalilo mu je i svaka mu cast. A sto se tice Todorica(citaj Konzum), to je nesto sasvim drugo. Iza tog lika stoji citava drzava.I poceo je sa drzavnim kapitalom. Jedini problem Bingu je nas hebeni "identitet" kojeg mi ustvari i nemamo, jer on u Hercegovini nema sanse pored Konzuma(ali ne sto je Konzum jeftiniji ili sl.), u PC haman pa isto zato sto on nije "njihov" nego "nas", znaci ostaje mu srednja Bosna i eventualno Krajina. Ali na kraju i ako bude jedan od tri najjaca prodajna lanca to se vec moze mjeriti gigantskim uspjehom. U BiH svakako ne moze biti jedan nacionalni lanac vec najmanje tri kao i sve drugo.....[/quote]
Kako mislis Hercegovina?
Sigurno imaju sanse u Jablanici, Konjicu, Mostaru. I sire se cak i po RS, tako da ih vidim ja skoro u svakom BH gradu
Ipak je narodu vaznije cijena a ne ko je sta![/quote]
Ma mislio sam vise na ovaj "rvacki dio" jer je poznato koliko isti preziru sve sto se veze za BiH a kamol i za Bosnjake. Kamo srece da Bingo "potopi" sve Konzume i sl nesto kao u Hrvatskoj ali onda istog tog Binga natjerati da forsira domacu proizvodnju iz citave BiH neovisno koji entitet i sl. To bi i ljude povezalo, i poljoprivredu ozivjelo i sve. Ali opet napominjem poznavajuci nas mentalitet tesko da ce se to desiti.[/quote]
Bingo forsira sve proizvode iz BiH. Neki dan su preuzeli hipermarket od Mercatora.
Za 20 dana hipermarket u Modici
Kako mislis Hercegovina?
Sigurno imaju sanse u Jablanici, Konjicu, Mostaru. I sire se cak i po RS, tako da ih vidim ja skoro u svakom BH gradu
Ipak je narodu vaznije cijena a ne ko je sta![/quote]
Ma mislio sam vise na ovaj "rvacki dio" jer je poznato koliko isti preziru sve sto se veze za BiH a kamol i za Bosnjake. Kamo srece da Bingo "potopi" sve Konzume i sl nesto kao u Hrvatskoj ali onda istog tog Binga natjerati da forsira domacu proizvodnju iz citave BiH neovisno koji entitet i sl. To bi i ljude povezalo, i poljoprivredu ozivjelo i sve. Ali opet napominjem poznavajuci nas mentalitet tesko da ce se to desiti.[/quote]
Bingo forsira sve proizvode iz BiH. Neki dan su preuzeli hipermarket od Mercatora.
Za 20 dana hipermarket u Modici
-
StupskaBitanga
#103 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
ja moam rec da sam razgovarao sa nekim ljudima iz Zenice i kažu da maksuz idu Bingo zbog cijena i izbora
I kazu da je u Zenici u hipermarketu uvijek gužva
Nažalost smatram da Bingo zadugo nećemo vidjeti u Banja Luci ili npr u Posušju
ali nek se oni polako šire i nek pokrenu ovu jadni i groznu proizvodnju
- Kona__
#104 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
U Bingu vidjeh iznad onog Gud kikirikija, mislim neki polu-proizvod na bijelom papiru velikim crnim slovima: TRAGOVI SVINJSKE MASTI!
Zaboravih slikati, ali simpaticno svakako. 
-
sarajevsko_pivo
#105 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Nadam se da ce sto prija otvoriti trzni centar u Mostaru!
-
sarajevsko_pivo
#106 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Uskoro se otvara i Robot u Prijedoru! 
-
StupskaBitanga
#107 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
šta je sa DP??? kakvi su problemiMonsignor wrote:StupskaBitanga wrote:ja moam rec da sam razgovarao sa nekim ljudima iz Zenice i kažu da maksuz idu Bingo zbog cijena i izbora
Bingo je prije pet dana otvorio fantastican hyper market u Prijedoru tako da se sada siri i na prostor RSa. Market totalno iskace iz Bongovog koncepta "pijace" i mislim da ce u Prijedoru potpopiti konkurenciju.
Sto se tice DPa, ovih dana su u velikoj finanskijskoj gabuli.
- Comrad
#108 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Naravno, otvara centre, a radnici mu nemaju hljeba jesti. Svaka mu cast.sarajevsko_pivo wrote:Uskoro se otvara i Robot u Prijedoru!
-
sarajevsko_pivo
#109 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Uskoro i dva robota u Tuzli 
-
veka
#110 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Ima li ko kakve informacije o Delti maxi, o otvaranju u Sarajevu, radnim mjestima, uslovima rada.
-
sarajevsko_pivo
#111 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Delta Maxi je propala totalno i uskoro pocine prodaja njihovi marketa, kao kupak spominje se Belgijski DelaHaize.
-
sarajevsko_pivo
#112 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
sarajevsko_pivo wrote:Uskoro i dva robota u Tuzli
Avaz-Robot centar Tuzla

-
sa obzirom na...
#113 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Ja ne razumijem Tuzlake sto sa nestrpljenjem ocekuju otvorenje Robot centra u Tuzli, mozda su zeljni fena od 4 KM koji kao tempirana bomba prijeti da eksplodira u ruci cim se upali, ili mozda fantasticni Birin brijac od 6 KM koji brije i guli sve osim dlaka na licu,
Smislio sam i novi slogan za Robot. "Za one zeljne rizika i uzbudjenja, za prave adrenalinske ovisnike koji nemaju mira, tu je sada citava nova paleta, domacih direktno iz Kine,proizvoda Robot Bira "
Smislio sam i novi slogan za Robot. "Za one zeljne rizika i uzbudjenja, za prave adrenalinske ovisnike koji nemaju mira, tu je sada citava nova paleta, domacih direktno iz Kine,proizvoda Robot Bira "
-
StupskaBitanga
#114 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Interesuje me ko je taj Senad Džombić vlasnik Binga?
koliko godiana ima ima li pozadinu ili sve radi sam
koliko godiana ima ima li pozadinu ili sve radi sam
-
RtrnOfSalisbury
#115 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
ja bi samo da se vratim na sekundu na walmart: mescini da ga u njemackoj vise nema na mapi, mozda nedje u svarcvaldu ali sumljam. walmart u njemackoj je tuzna prica, pusiona na svim poljima i dokaz da je teorija jedno a praksa drugo. iako su ga tamo dovele i vodile pametne glave njemci su iz nekog razloga rekli najn, valjda sto tamo tesko prolaze price: zavrsio sam za menadjera i bizmis u staaaten pa evo da malo menadjerisem i kod vas. najn rece svabo i ode walmart u 3pm. geneza uspjeha i neuspjeha te firme je malo duza prica i na njoj bi se mogle davati diplome ali bome i oduzimati.
glede ovije nasije lanaca: pa zar se u kalesiji ne bave iskljucivo izvornom muzikom ako se To more tako nazvat,
samo da na ulazu ne zasviraju meraklije veseljaci itd. raja ce dolaziti samo njiha da slusa pa ce prodaja opast.
elem nigdje vise trzisnih centara, sopinga, salona, zar mi mozemo proizvest toliko robe??? heh, ako nemeremo proizvest moremo uvest, jasta.
bih lanac=pun pogodak! ali ce na kraju stvar zavrsiti kod federalnije organa: ko ce se i kolko i dje i kako ucipat, ako se to ne desi onda nesto nije u redu. u te lance pokusati ukljuciti i sve ostale strane koje morebit bas i ne vole bilo kakve bih nacionalne lance, sto bi moglo postati sto mi strucnjaci zovemo otvoreno trziste dje smo mi glavni. vala i vrijeme je da razni bizmiseni i trgovci pocnu zatvarat i prodavat te svoje jeb. centre i nastave se bavit sibicarenjem ko i prije a kad bi se i odredjeni novinari posvetili stocarstvu stanje bi se posve popravilo.
glede ovije nasije lanaca: pa zar se u kalesiji ne bave iskljucivo izvornom muzikom ako se To more tako nazvat,
samo da na ulazu ne zasviraju meraklije veseljaci itd. raja ce dolaziti samo njiha da slusa pa ce prodaja opast.
elem nigdje vise trzisnih centara, sopinga, salona, zar mi mozemo proizvest toliko robe??? heh, ako nemeremo proizvest moremo uvest, jasta.
bih lanac=pun pogodak! ali ce na kraju stvar zavrsiti kod federalnije organa: ko ce se i kolko i dje i kako ucipat, ako se to ne desi onda nesto nije u redu. u te lance pokusati ukljuciti i sve ostale strane koje morebit bas i ne vole bilo kakve bih nacionalne lance, sto bi moglo postati sto mi strucnjaci zovemo otvoreno trziste dje smo mi glavni. vala i vrijeme je da razni bizmiseni i trgovci pocnu zatvarat i prodavat te svoje jeb. centre i nastave se bavit sibicarenjem ko i prije a kad bi se i odredjeni novinari posvetili stocarstvu stanje bi se posve popravilo.
-
StupskaBitanga
#116 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
kako čitam po drugim forumima Bingo je jeftiniji i nemaju džabe slogan kralj dobrih cijena
- Comrad
#117 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Dobar je bingo. Medjutim trebali bi se malo pozabaviti i marketingom, ako misle napraviti ozbiljan rezultat.
http://bingotuzla.com.ba/ - je li im ovo oficijalna stranica, ocaj.
Nije mi jasno, zasto pojedini privatnici nikakvu paznju ne posvecuju marketingu, kao vidu jedne filozofije poslovanja, ako se toliko pokazala uspjesnom. Narocito bingo, jer se radi o trgovini. Ici ce bingu sa nizim cijenama, ali dokle... I interex je bio "najjeftinije mjesto u gradu", al kratko to sve traje...volio bih da grijesim.
Nije mi jasno, zasto pojedini privatnici nikakvu paznju ne posvecuju marketingu, kao vidu jedne filozofije poslovanja, ako se toliko pokazala uspjesnom. Narocito bingo, jer se radi o trgovini. Ici ce bingu sa nizim cijenama, ali dokle... I interex je bio "najjeftinije mjesto u gradu", al kratko to sve traje...volio bih da grijesim.
-
StupskaBitanga
#118 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Interex je zapao u totalnu blokaduComrad wrote:Dobar je bingo. Medjutim trebali bi se malo pozabaviti i marketingom, ako misle napraviti ozbiljan rezultat.
Ni sami ne znaju šta i kako dalje
Sve se glasnije spominje prodaja
Za web site imali su dobar pa kažu sada prave bolji
Vidjećemo
Što duže budu imali niže cijene imat će i kupce
- Comrad
#119 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
E eto onda bingu prilike, nek kupe Interexove objekte.
Iako, lokacije im jesu atraktivne, ali na jednoj im je preko puta Konzum i Merkator, a na drugoj Tush i Merkur, a blizu je i Wisa-Konzum.
Ma samo nek guraju naprijed, pa se nadam za nekoliko godina i Bingu u susjednim zemljama, kad mogu oni sto ne bi i mi.

Iako, lokacije im jesu atraktivne, ali na jednoj im je preko puta Konzum i Merkator, a na drugoj Tush i Merkur, a blizu je i Wisa-Konzum.
Ma samo nek guraju naprijed, pa se nadam za nekoliko godina i Bingu u susjednim zemljama, kad mogu oni sto ne bi i mi.
-
sarajevsko_pivo
#120 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Za 7 dana novi Bingo u Sarajevu na Ciglanama. 
-
StupskaBitanga
#121 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
na mjestu gdje je bio Lora supermarketsarajevsko_pivo wrote:Za 7 dana novi Bingo u Sarajevu na Ciglanama.
-
sarajevsko_pivo
#122 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
To je ovdje:

-
leigh
#123 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
I ne žele Tuzlaci, naročito oni koji znaju šta je i kakav je robot. Ali neki kao @s.pivo su oduševljeni takvim stvarima, vjerovatno jer doći 7 dana godišnje u bih predstavlja avanturu, a ne svakodnevnicu koju mi prolazimo.sa obzirom na... wrote:Ja ne razumijem Tuzlake sto sa nestrpljenjem ocekuju otvorenje Robot centra u Tuzli, mozda su zeljni fena od 4 KM koji kao tempirana bomba prijeti da eksplodira u ruci cim se upali, ili mozda fantasticni Birin brijac od 6 KM koji brije i guli sve osim dlaka na licu,
-
cranberries
#124 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
...
Last edited by cranberries on 27/10/2010 00:30, edited 1 time in total.
-
StupskaBitanga
#125 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Meni je drago što bingo se širi po SA a i po BiHcranberries wrote:Upravo. Tuzlacima je svejedno sto Robot dolazi, nitko nece ni kupovati tamo, Tuzlaci su se naucili na Bingo i zbog toga ni Tus ni Mercator ne posluju dobro ovdje, kao ni interex. Bingo ima skoro u svakoj ulici po jedan supermarket, negdje i dva i svi posluju jako dobro. Mozda ce ovaj Robot-Avaz Centar dovesti neke Brandove ali pored toga nece bas dobro proci u TZ.
Nadam se da će cijene ostati ovako pooljne i biti još bolje i da neće stati samo na 2 objekta(a.p i ciglane) u gradu