Grupa C (ENG, ALG, USA, SLO)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Grupu prolaze:

Poll ended at 12/06/2010 22:06

Engleska
37
45%
Alžir
11
13%
SAD
23
28%
Slovenija
12
14%

Total votes: 83

dale cooper

#101 Re: Grupa C (ENG, ALG, USA, SLO)

Post by dale cooper »

Image

Nije bas krenulo ovako kako su se nadali. :D

Jedna polu saljiva prognoza od navijaca Engleske reprezentacije koju sam procitao na jednom forumu:
Did that game not go exactly, and I mean exactly, how people thought...England get an early goal, figure it will be enough, horrific goalkeeping error and then 50 minutes of England being bereft of attacking ideas, nailed on draw from the get go. Next two games. We win 1-0 due to a late Crouch header, then qualify in second place after a nervy 0-0 draw in the last game. Cue playing Germany in a plucky fashion, deservedly bossing the first half, going 1-0 up, someone (could be anybody at this point) getting sent off just before half time for throwing the ball away, resilient defensive performance for the whole second half until the 86th minute where they score an offside goal. We are the better team in extra-time, having more chances despite being down a man, going into penalties...nobody wants to take the 5th one...cue Terry missing and blubbing on the field.
Uvijek se zavrsava na isti nacin za Engleze, zar ne? :mrgreen:
LSD

#102 Re: Grupa C (ENG, ALG, USA, SLO)

Post by LSD »

fixer wrote:LSD, cuj nisi ocekivao da ce Ameri biti spremni fizicki :D
Ta nacija je u spremi miljama godina ispred, i to u svim sportovima
Podcijenio sam ih, po tom pitanju - priznajem...ali su me veceras expresno demantovali :mrgreen: opasna ekipa što jest jest.
Trasimaco

#103 Re: Grupa C (ENG, ALG, USA, SLO)

Post by Trasimaco »

Did that game not go exactly, and I mean exactly, how people thought...England get an early goal, figure it will be enough, horrific goalkeeping error and then 50 minutes of England being bereft of attacking ideas, nailed on draw from the get go. Next two games. We win 1-0 due to a late Crouch header, then qualify in second place after a nervy 0-0 draw in the last game. Cue playing Germany in a plucky fashion, deservedly bossing the first half, going 1-0 up, someone (could be anybody at this point) getting sent off just before half time for throwing the ball away, resilient defensive performance for the whole second half until the 86th minute where they score an offside goal. We are the better team in extra-time, having more chances despite being down a man, going into penalties...nobody wants to take the 5th one...cue Terry missing and blubbing on the field.
Ovo je zastrasujuce dobra prognoza. :shock:
fixer

#104 Re: Grupa C (ENG, ALG, USA, SLO)

Post by fixer »

LSD wrote:
fixer wrote:LSD, cuj nisi ocekivao da ce Ameri biti spremni fizicki :D
Ta nacija je u spremi miljama godina ispred, i to u svim sportovima
Podcijenio sam ih, po tom pitanju - priznajem...ali su me veceras expresno demantovali :mrgreen: opasna ekipa što jest jest.
jeste vidjeli onog lika sto ga izmjeni. Ja grdosije, hebo te svak. Koliko misica na fudbaleru :D
Jokericious

#105 Re: Grupa C (ENG, ALG, USA, SLO)

Post by Jokericious »

Trasimaco wrote:
:shock:
Ko je ovo napisao?
Trasimaco

#106 Re: Grupa C (ENG, ALG, USA, SLO)

Post by Trasimaco »

CollegeGunner wrote::shock:
Ko je ovo napisao?
A nemam pojma, valjda neki Englez. :D

Ja sam i odigrao rezultat 1:1, ali sam opet veceras navijao za pobjedu Engleske. A negdje ovdje sam nekoliko puta napisao da ce Englezi razbiti Njemce u narednoj fazi, ali ce ispasti na penale. :D Nadam se da grijesim i da ce se izbjeci taj susret. Svi stvarno unaprijed znaju sta ce se desiti s njima.
dale cooper

#107 Re: Grupa C (ENG, ALG, USA, SLO)

Post by dale cooper »

CollegeGunner wrote:
Trasimaco wrote:
:shock:
Ko je ovo napisao?
Ma ovo je frajer napisao posprdno nakon utakmice. Inace preuzeto sa jednog Engleskog muzickog foruma. :-D

Ali kad se bolje razmisli, ovakve su se stvari precesto desavale Englezima. :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#108 Re: Grupa C (ENG, ALG, USA, SLO)

Post by -LIBERO- »

Hugla bugla trubice su sjebale i ovu tekmu,samo u par navrata su englezi ipak nadjacali onu buku.
Mene je iznenadilo koliko je amerikanaca bilo na utakmici :shock: ,tu negdje brojem sa englezima garant. Eto i kod njih fudbal lagano pocinje da formira tu fanaticnu publiku,sto je pozitivno.

Igra,prvo poluvrijeme englezi katastrofa sem onog gola na pocetku. oni ako hoce nesto ozbiljnije da naprave trebaju totalno izmjeniti i pristup igri i dosta toga. Pa losi su i u polju,realizacija katastrofa. Ameri sasvim solidna ekipa,puno trcanja,odlicno prvo poluvrijeme,i ono sto me dodatno iznenadilo veliki broj nevjerovatno preciznih pasova i dodavanja :shock: :D

Za reputaciju ove dvije reprezentacije englezi losi,amerikanci sasvim solidni.

Idemo dalje.... :D
dale cooper

#109 Re: Grupa C (ENG, ALG, USA, SLO)

Post by dale cooper »

-LIBERO- wrote:Hugla bugla trubice su sjebale i ovu tekmu,samo u par navrata su englezi ipak nadjacali onu buku.
Mene je iznenadilo koliko je amerikanaca bilo na utakmici :shock: ,tu negdje brojem sa englezima garant. Eto i kod njih fudbal lagano pocinje da formira tu fanaticnu publiku,sto je pozitivno.

Igra,prvo poluvrijeme englezi katastrofa sem onog gola na pocetku. oni ako hoce nesto ozbiljnije da naprave trebaju totalno izmjeniti i pristup igri i dosta toga. Pa losi su i u polju,realizacija katastrofa. Ameri sasvim solidna ekipa,puno trcanja,odlicno prvo poluvrijeme,i ono sto me dodatno iznenadilo veliki broj nevjerovatno preciznih pasova i dodavanja :shock: :D

Prema tv kući ABC koja je prenosila utakmicu u Americi, navodno je odnos bio 9000 Engleskih navijača naspram
6000 Američkih. Eh sada koliko je od ovih ostalih lokalnih gledalaca navijalo za jedne a koliko za druge, to je
druga stvar, ali ovo je odprilike neki odnos snaga na tribinama navijača koji su doputovali i kupili karte za
ovu utakmicu. Što uopšte nije loše kada su Ameri u pitanju.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#110 Re: Grupa C (ENG, ALG, USA, SLO)

Post by Dado dijasporitus »

zikamu wrote:USA - ENGLAND 1:1

Toliko o namjestanju rezultata... Ko je gled'o, zna o cemu pricam...
K'o biva, Slovenija i Alzir su "mala raja" i nas DVA odosmo dalje...

ALI MALO STE ZAJEBALI u predracunu, braco Englezi i Amerikanci; barem jedan od vas dvojice ne ide dalje...
Zivi bili pa vidjeli :D
Ma stela kako da ne. Zanemarimo to sto Ameri nemogu smisliti Engleze, sto im himna opjeva vojnu pobjedu nad Englezima i sto su im dresovi nalik vojnickim uniformama iz revolucionarnog rata. How yes no. :dance:

Ameri inace igraju pravo ruzan fudbal ali imaju disciplinu, snagu i brzinu da zaustave cak i silu kao Englesku i zato im treba cestitati. Sasvim zasluzen bod.
Jack Be Nimble

#111 Re: Grupa C (ENG, ALG, USA, SLO)

Post by Jack Be Nimble »

dale cooper wrote:
-LIBERO- wrote:Hugla bugla trubice su sjebale i ovu tekmu,samo u par navrata su englezi ipak nadjacali onu buku.

Prema tv kući ABC koja je prenosila utakmicu u Americi, navodno je odnos bio 9000 Engleskih navijača naspram
6000 Američkih. Eh sada koliko je od ovih ostalih lokalnih gledalaca navijalo za jedne a koliko za druge, to je
druga stvar, ali ovo je odprilike neki odnos snaga na tribinama navijača koji su doputovali i kupili karte za
ovu utakmicu. Što uopšte nije loše kada su Ameri u pitanju.
Negdje sam procitao clanak da je FIFA rekla da se najveci broj karata prodao u Americi.
zecko_kupuz

#112 Re: Grupa C (ENG, ALG, USA, SLO)

Post by zecko_kupuz »

Dakle, prodaja karata, grubo zaključeno, upola manja u zemljama učesnicama. Obično je do sada praksa bila da navijači svake reprezentacije dobiju po 15-20 hiljada.
Inače kažu da FIFA istražuje "slučaj polupraznog stadiona" na prvoj utakmici :-), tačnije 200 praznih stolica u jednom sektoru. Trebali su JAfri postaviti one šarene stolice, stadioni bi uvijek izgledali puni. :-D

I još da kažem da je uvod u prvenstvo poslab. :roll: Neke tekme su dobre, ali još uvijek stojimo na max. 2 gola po meču ccc. Sramota! :D
Vjeruj!

#113 Re: Grupa C (ENG, ALG, USA, SLO)

Post by Vjeruj! »

Come on England!
slusam.ba

#114 Re: Grupa C (ENG, ALG, USA, SLO)

Post by slusam.ba »

ma ta ce englezi..onaj Capello ludjak eksperimentise na njima neku talijansku taktiku a o izboru igraca da ne govorim..onakva fudbalska nacija, njemu Green na golu i Heskey u spicu :-) :(
elSaik

#115 Re: Grupa C (ENG, ALG, USA, SLO)

Post by elSaik »

zecko_kupuz wrote:Dakle, prodaja karata, grubo zaključeno, upola manja u zemljama učesnicama. Obično je do sada praksa bila da navijači svake reprezentacije dobiju po 15-20 hiljada.
Inače kažu da FIFA istražuje "slučaj polupraznog stadiona" na prvoj utakmici :-), tačnije 200 praznih stolica u jednom sektoru. Trebali su JAfri postaviti one šarene stolice, stadioni bi uvijek izgledali puni. :-D

I još da kažem da je uvod u prvenstvo poslab. :roll: Neke tekme su dobre, ali još uvijek stojimo na max. 2 gola po meču ccc. Sramota! :D
Nemoj tako. Sad će tebi stručnjaci objasniti kako nije bitan broj golova i kako se uopšte zbog toga ne gleda fudbal. :lol:

edit: Ukoliko me sjećanje na vara, SAD je jedina repka koja je u dugo vremena unazad pobijedila Španiju, tako da fakat ne znam šta ste vi svi očekivali sinoć da se desi. Da ih Engleska pocijepa kao da ih nema ili šta?! Engleska i SAD će se bez problema u ovoj grupi kvalifikovati dalje. Po 7 bodova i svi zadovoljni.
Last edited by elSaik on 13/06/2010 10:48, edited 1 time in total.
FootballIsComingHome

#116 Re: Grupa C (ENG, ALG, USA, SLO)

Post by FootballIsComingHome »

Amerikanci su dobra ekipa, to se vidjelo jos lani na kupu Konfederacija, kao i u zadnjim prijateljskim utakmciama. Imaju dobar, rasterecen pristup, i samo jos trebaju savladati cari defanzivne igre i taktike i oni mogu do cetvrtfinala.

Green je za lomace, ali nisam siguran da James ili Hart takodjer ne bi negdje pogrjesili. Hocereci - PROKLETSTVO se nastavlja! Seamen je bio rupetina, primio je smjesan gol od Ronaldinha 2002-e.; slabo boksao i kupio visoke lopte. Tako da je on sve osim vrhunski golman.

Slovenci i Alzir, ce biti zgazeni, ne sumnjam u to. Joe Cole mora igrati u prvih 11. Ocekujem da Lennon krene sa autoritetom, bez neodlucnosti i rucne. Heskey je radio ono sto se od njega i ocekuje: gradjenje, spustanje lopte i pravljenje "blokova". Zna se da on ne moze zabit sa gol linije, tako da nisam ni ocekivao da ono zabije...Mada, iskreno, vise bi volio Croucha u prvih 11.

Mislim da ce se forma dizati iz utakmice u utakmicu, tako da nema mjesta panici.

Poruka javnim emiterima:

MAKNITE KEMU CHOBANA! Sinoc je takve nebuloze valjao da to nisu istine...

COME ON ENGLAND
Obuca9

#117 Re: Grupa C (ENG, ALG, USA, SLO)

Post by Obuca9 »

:lol: :lol:

Chuck Norris je branio za Englesku, a nije primio glup gol :D
Vjeruj!

#118 Re: Grupa C (ENG, ALG, USA, SLO)

Post by Vjeruj! »

Sinoc se raja malo zajebavala, a dobra stvar je da je Capello vidio da necemo pobijediti dok budu igrali antitalenti iz T........

Dominacija je neminovnost!
OldSql

#119 Re: Grupa C (ENG, ALG, USA, SLO)

Post by OldSql »

ma svi se satro loze golman kriv ovo ono, a igraci? da su uvalili 5 komada nebi golman bio kriv uopste :D
ARmAn1i

#120 Re: Grupa C (ENG, ALG, USA, SLO)

Post by ARmAn1i »

elSaik wrote:
zecko_kupuz wrote:Dakle, prodaja karata, grubo zaključeno, upola manja u zemljama učesnicama. Obično je do sada praksa bila da navijači svake reprezentacije dobiju po 15-20 hiljada.

Nemoj tako. Sad će tebi stručnjaci objasniti kako nije bitan broj golova i kako se uopšte zbog toga ne gleda fudbal. :lol:

edit: Ukoliko me sjećanje na vara, SAD je jedina repka koja je u dugo vremena unazad pobijedila Španiju, tako da fakat ne znam šta ste vi svi očekivali sinoć da se desi. Da ih Engleska pocijepa kao da ih nema ili šta?! Engleska i SAD će se bez problema u ovoj grupi kvalifikovati dalje. Po 7 bodova i svi zadovoljni.
Ja mislim da se Alzir podcjenjuje.. mogu oni vise od ocekivanja, bar prolazak skupine.
Po meni Slovenci su najslabiji, a borba za drugog putnika ce se trazit u mecu USA-Alzir..

Nadam se iskreno da ce Alzir danas da dobije i zasjede na celo grupe.. :) imam na listicu prolazak skupine pa i zato :D
udrch

#121 Re: Grupa C (ENG, ALG, USA, SLO)

Post by udrch »

Ja u ovoj grupi navijam za Alžir..najviše muslimana imaju u ekipi :D ..

Ameri su zajebati pravo, pucaju od snage i poslovična disciplina..
Žao mi jedino zbog Gerarda..njemu se stvarno neda ništa osvojiti..penzionisaće se sa jednom titulom prvaka evrope..
k3ngur

#122 Re: Grupa C (ENG, ALG, USA, SLO)

Post by k3ngur »

Za Alzir navijam, ali i ako Slovenija pobjedi nece mi biti zao. Uglavnom volio bih da obadvije ekipe zadadnu glavobolje Engleskoj i Americi, ali opet gledajuci bukvalno Engleska ovo s lahkocom prolazi, eh sad jedino ko ce biti drugo mjesto, vidjecemo, zasad su Amerikanci kandidati. Vidjecemo sta ce nam Slovenci i Alzirci pokazati u sljedecoj igri... :-D
theTruePath

#123 Re: Grupa C (ENG, ALG, USA, SLO)

Post by theTruePath »

za Alzir navijam :bih:
radostan dan

#124 Re: Grupa C (ENG, ALG, USA, SLO)

Post by radostan dan »

Gremo Slovenci :D
Edin H.

#125 Re: Grupa C (ENG, ALG, USA, SLO)

Post by Edin H. »

Ne daj se Alziru ljubavi moja :oops: