Regionalna liga Ex-Yu

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Da li ste za kreiranje Ex-Yu regionalne fudbalske/nogometne lige

Da
71
55%
Ne
50
38%
Neznam
9
7%

Total votes: 130

Djokej

#101 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by Djokej »

Navijači Dinama se izjasnili i rekli NE regijonalnoj ligi, ne žele da njihov klub igra protiv srpskih klubova..,
Baltazar_khan

#102 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by Baltazar_khan »

Djokej wrote:Navijači Dinama se izjasnili i rekli NE regijonalnoj ligi, ne žele da njihov klub igra protiv srpskih klubova..,
Realno, glas Mamića je jači od BBB-a :oops:
IzrazitoManijakalan

#103 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by IzrazitoManijakalan »

Baltazar_khan wrote:
Djokej wrote:Navijači Dinama se izjasnili i rekli NE regijonalnoj ligi, ne žele da njihov klub igra protiv srpskih klubova..,
Realno, glas Mamića je jači od BBB-a :oops:
Kao što je glas Baljka jači od Hz :oops:
elSaik

#104 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by elSaik »

Lud i ponosan wrote:
elSaik wrote:
BH liga jeste liga sa najvećim potencijalom od svih exYu liga. Šta više, i pored trenutnog nedostatka kvaliteta, posjete su iznadprosječne u odnosu na zemlje iz susjedstva.
E nasmijah se slatko... :lol: :lol: :lol:
Šta je smiješno?

Potencijal jeste najveći iz prostog razloga što imamo u odnosu na susjede najviše "tradicionalnih timova" + 2 za naše uslove izuzetno kvalitetna kojih nije bilo prije rata. Da ne govorim o tome da smo daleko najnižim granam u ovom domenu od svih exYu država, dakle imamo najviše prostora za napredak.

Što se posjeta tiče, ako se tvoj "slatki smijeh" odnosi na njih, slobodan si da se sam uvjeriš: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... u#p3170410
elSaik

#105 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by elSaik »

burek_in_space wrote:
elSaik wrote:
Pa Mamić, majka mu stara, je ZA tu ligu, a, ponavljam, predsjednik je najuspješnijeg exYu kluba u ovom trenutku. Kako se to njemu isplati, a nama, objektivno rečeno manjima, ne?

Što se kvaliteta timova tiče. I u Ligi Prvaka bi naš klub sad da igra bio kanta za napucavanje. Da čujem - ko to ne bi od vas htio da u narednoj sezoni učestvuje naš tim u LP?
(1) Dinamo nije najuspjeshniji ex yu klub u ovom trenutku, no to nije toliko ni bitno.
(2) Nash tim, bilo koji da igra Ligu prvaka, ali zasluzheno da dodje do nje, ne bi bio kanta za napucavanje, osim ako ga ne bi smjestili u grupu sa Barcom, Realom i recimo Arsenalom a to je prosto nemoguce. Mozhda bi izgubio sve utakmice, ali da ga neko napucava - teshko. Kada nisu napucavali Aalborga, Bate-a, Partizana, Apoela ne bi ni Sarajevo i Zhelju.
(1)
115 Dinamo Zagreb Cro 0.0666 0.2000 4.7332 4.8666 4.6000 14.466
....
121 Partizan Belgrade Srb 2.6500 3.4250 0.5250 4.6000 2.6000 13.800
...
126 Red Star Belgrade Srb 5.6500 0.4250 4.5250 0.6000 2.1000 13.300
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uef ... k2010.html
(2) Ja ponavljam, da neko od vas može sada birati da pod ovim uslovima Željo/Sarajevo igra u LP naredne sezone, ko bi od vas rekao "ne, ne želim, jer bismo bili samo kanta za napucavanje".

ŽUJO: Apsolutno podržavamo Regionalnu ligu
http://sport*sport.ba/bh_fudbalp-31607.htm
elSaik

#106 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by elSaik »

Bog je progovorio i rekao svoje...

Ivica Osim u intervjuu za Sportski žurnal
REGIONALNA LIGA BI KORISTILA SVIMA

http://sport*sport.ba/bh_fudbalp-26653.htm
Djokej

#107 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by Djokej »

Sto se tice samog fudbala ovo bi odlično bilo.. Samo nekim ljudima koji bi posjećivali te utakmice fudbal je na zadnjem mjestu..
burek_in_space

#108 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by burek_in_space »

elSaik wrote:
(1)
115 Dinamo Zagreb Cro 0.0666 0.2000 4.7332 4.8666 4.6000 14.466
....
121 Partizan Belgrade Srb 2.6500 3.4250 0.5250 4.6000 2.6000 13.800
...
126 Red Star Belgrade Srb 5.6500 0.4250 4.5250 0.6000 2.1000 13.300
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uef ... k2010.html
(2) Ja ponavljam, da neko od vas može sada birati da pod ovim uslovima Željo/Sarajevo igra u LP naredne sezone, ko bi od vas rekao "ne, ne želim, jer bismo bili samo kanta za napucavanje".

ŽUJO: Apsolutno podržavamo Regionalnu ligu
http://sport*sport.ba/bh_fudbalp-31607.htm
(1)Ako sam dobro primijetio, ovo je lista za 2010. u kojoj je proteklo ni chitava dva mjeseca?! :?
Shta cemo sa onih 42 godine koliko Dinamo cheka da prezimi u Evropi?!
Druga stvar kada si vec uzeo ovu listu, sa kojom bih se slozhio mozhda do 20-og mjesta ali nadalje nikako jeste, uzima li u obzir UEFA chinjenicu da je Mamic vec u oktobru rekao da je Dinamo novi prvak Hrvatske za sezonu 2009/2010, a nishta nije pogrijeshio chovjek?!

(2) Poshto nece niko da odgovori, evo ja cu probati - prvi bih ja pristao na napucavanje u Ligi shampiona jer i to napucavanje donosi lovu. Ucheshce u Regionalnoj ligi nikada nece biti finansijski isplativo kao u Ligi prvaka.

(3) obishao sam nekoliko srbijanskih foruma, i jedna stvar je dominantna - Grobari i Delije su u svojim komentarima slozhni da se prvo trebaju dogovoriti Partizan i C. Zvezda oko "srpskih interesa" u toj ligi, pa tek onda pristupiti formiranju takmichenja.
elSaik

#109 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by elSaik »

(1) Ukoliko ćemo gledati historijski, onda je i Željo uspješniji od Dinama. Ja govorim o ovom trenutku. Trenutno je najkvalitetniji tim i jedini koji igra Europu koliko toliko dobro (ako ništa u igri su da prezime do posljednjeg kola) jeste Dinamo i ukoliko oni smatraju da bi im bilo isplativo, onda bi, nekom mojom, može biti suludom, logikom, isplativo bilo i svima ostalima koji su objektivno lošiji.

(2) Tačno. I ja sam za to da igra bez obzira na kvalitet. Naravno da se zarada Liga Prvaka:REgionalna liga ne može ni izbliza mjeriti, ali se isto tako ni zarada Regionalna liga:Premijer liga BiH. Ono što želim reći da je smiješan "argument" bit ćemo kanta za napucavanje. Prvo, mi ne bismo ni bili kanta za napucavanje, jer ne samo da smo mi daleko lošiji od Dinama, Partizana i Zvezde, nego su i svi ostali hrvatski i srpski (da ne govorim o slovenačkim, makedonskim i crnogorskim) daleko lošiji. Drugo, zarada koja bi se stekla na osnovu tih utakmica bi se mogla uložiti u poboljšanje tima, a samim tim bi tim jačao i bivao bolji. Dakle, kroz neko vrijeme prestali bismo biti "kanta za napucavanje", iako, ponavljam, ja nas u takvoj ulozi svakako ne vidim.

(3) Ti interesi, ko šta kome, toga ima svugdje, toga je bilo svugdje i bit će ga svugdje. Pa u jednoj Njemačkoj prije posljednjeg kola navijači Werdera čestitaju Wolfsburgovim na tituli, a igraju posljednje kolo i mogu prvi druge zayebati, a da se ovdje kod nas, na brdovitom Balkanu, ne namješta - budimo realni. Svakako, mi ne učestvujemo da bismo bili dio interesa Zvezde i Partizana već da uzmemo lovu zbog njihovih dolazaka.
burek_in_space

#110 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by burek_in_space »

(1) Ne znam kako je Zheljo, gledano istorijski, uspjeshniji od Dinama, a shto se tiche odnosa Partizan - Dinamo, vishe sam mislio na period od nekih 10 godina unazad, ali nisam to naveo, pa je to moja greshka.

(2) Poenta moje priche je bila da bih pristao na napucavanje, da se mene ishta pita - a ne pita se, u Ligi prvaka, ali u Regionalnoj ligi ne bih.

(3)Uzmimo lovu od ulaska u Ligu prvaka/Evrope, FK Sarajevo je pokazatelj da je to sasvim realna opcija.

Da se razumijemo, ja nisam protiv Regionalne lige kada se stvore uslovi za to, ali kao shto reche...
Djokej wrote:Sto se tice samog fudbala ovo bi odlično bilo.. Samo nekim ljudima koji bi posjećivali te utakmice fudbal je na zadnjem mjestu..
...meni ne preostaje nishta drugo nego da ne budem zagovrnik tog takmichenja josh neko vrijeme.
Obuca9

#111 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by Obuca9 »

elSaik wrote:Bog je progovorio i rekao svoje...

Ivica Osim u intervjuu za Sportski žurnal
REGIONALNA LIGA BI KORISTILA SVIMA

http://sport*sport.ba/bh_fudbalp-26653.htm
Ma hajde bolan šta Osim zna, ko je on u svijetu fudbala, pitaj forumaše, oni bolje znaju šta bi bilo od koristi za naše napaćene klubove.
burek_in_space

#112 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by burek_in_space »

hz__semir wrote:
Ma hajde bolan šta Osim zna, ko je on u svijetu fudbala, pitaj forumaše, oni bolje znaju šta bi bilo od koristi za naše napaćene klubove.
Ne vidim razloga da budesh maliciozan, ovdje samo diskutujemo, a to shto se ne slazhemo oko nekih stvari ne znachi da morash pokushavati omalovazhiti druge. Malo kulture dijaloga nije nikome shkodilo.
Obuca9

#113 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by Obuca9 »

burek_in_space wrote:
hz__semir wrote:
Ne vidim razloga da budesh maliciozan, ovdje samo diskutujemo, a to shto se ne slazhemo oko nekih stvari ne znachi da morash pokushavati omalovazhiti druge. Malo kulture dijaloga nije nikome shkodilo.
Ne pokušavam omalovažiti nikoga, nego samo konstatujem da ja nisam cuo izjavu jos nijednog fudbalskog strucnjaka (sto trenera, sto bivsih igraca, sto fudbalskih radnika uopsteno), da su protiv te Lige. A realno gledajuci, njihovo mišljenje bi ipak trebalo biti neko mjerilo.
burek_in_space

#114 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by burek_in_space »

hz__semir wrote: Ne pokušavam omalovažiti nikoga, nego samo konstatujem da ja nisam cuo izjavu jos nijednog fudbalskog strucnjaka (sto trenera, sto bivsih igraca, sto fudbalskih radnika uopsteno), da su protiv te Lige. A realno gledajuci, njihovo mišljenje bi ipak trebalo biti neko mjerilo.
Realno gledano, zashto vec nije formirana ta liga, ako je situacija bash takva?!
Naravno da je njihovo mishljenje najmjerodavnije, i ako se oni dogovore ta liga ce se i igrati, ali to nije razlog da mi, zaljubljenici u fudbal i sport uopshte ne diskutujemo sa nekim svojim za i protiv razlozima, mishljenjima.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#115 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by Admir_1984 »

Djokej wrote:Sto se tice samog fudbala ovo bi odlično bilo.. Samo nekim ljudima koji bi posjećivali te utakmice fudbal je na zadnjem mjestu..
Pa to govorim, masa antifudbalskih stvari bi se odigravala na tribinama i to je krucijalni razlog zbpg cega se ne treba igrati ova liga jer je ovom narodu ovde dosta medjunacionalnih tenzija i slicno
AliceInChains

#116 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by AliceInChains »

Nista od ovoga nece biti. I ako nisam srbin, ali vidim u cemu je stos od strane UEFA-e: Znaci mogla bi se formirati jedna liga sa EX-YU prostora.......i sada pitanje-jeli mozda i jedan kosovski tim? Jer, i oni su sa EX-YU prostora. I cim bi Srbi pristali na tu ligu, onda bi ih automatski UEFA "zamolila", da bude u toj ligi prisutan i jedan kosovski klub. Znaci cilj ovoga je prvenstveno, da Kosovo postane clanica UEFA-e. Jer sto nisu pristali prije 2 godine na ovu ideju? Zato sto su nam navijaci sada usmjereniji? A ako bude previse belaja tokom takmicenja u prvoj godini- liga se bez problema moze raspasti.
Mislim, nisam ja protiv toga da Kosovarci budu tu prisutni, ali otkad je UEFA ovako fina prema nama Juznoslavenima(osim ako nesta od nas ocekuju)???? Za dobrobit fudbala :-D .....mogao bih se us..rati od smijeha. :bih:
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#117 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by Priorat »

and wrote:jedino da generalni sponzor lige bude nato :mrgreen:

ha,ha,ha :thumbup:
BSn

#118 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by BSn »

Uzmimo da se napravi ex-Yu liga. Po cetiri iz RH i SRB, po dva iz BiH, SLO, CG i MAK. Dakle, 16 timova. Ukoliko bi se sutra formirala i u nju usli trenutno najbolji, to bi izgledalo ovako:

1. Široki Brijeg (BiH)
2. Borac (BiH)
3. Budućnost (MNG)
4. Rudar (MNG)
5. Renova (MKD)
6. Rabotnički (MKD)
7. C. Zvezda (SRB)
8. Partizan (SRB)
9. Vojvodina (SRB)
10. OFK Beograd (SRB)
11. Dinamo (CRO)
12. Cibalia (CRO)
13. Šibenik (CRO)
14. Osijek (CRO)
15. Koper (SLO)
16. Maribor (SLO)

Ili ici na opciju po 3 tima iz SRB, CRO, SLO i MNG, te po dva iz BiH i MKD (mozda bi bilo postenije na samom startu tako, bez obzira na kvalitet liga). S tim da se svake sezone mijenja broj timova iz jedne drzave shodno koeficijentu uspjesnosti iz prosle sezone i stanju na nacionalnoj tabeli i da ne moze biti manje od dva predstavnika iz jedne drzave u zajednickoj ligi.

Uz sve to smanjiti i nasu ligu, na nekih 10 timova, sto bi u ovom trenutku izgledalo ovako:
1. Sarajevo
2. Velež
3. Željezničar
4. Zrinjski
5. Leotar
6. Modriča
7. Rudar P.
8. Olimpik
+ Siroki i Borac

U entitetske lige bi ispali Travnik, Zvijezda, Slavija, Celik, Sloboda i Laktasi.

Sve u svemu, gledajuci samo sportsku stranu, to i nije toliko lose.
Obuca9

#119 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by Obuca9 »

BSn wrote:Uzmimo da se napravi ex-Yu liga. Po cetiri iz RH i SRB, po dva iz BiH, SLO, CG i MAK. Dakle, 16 timova. Ukoliko bi se sutra formirala i u nju usli trenutno najbolji, to bi izgledalo ovako:

1. Široki Brijeg (BiH)
2. Borac (BiH)
3. Budućnost (MNG)
4. Rudar (MNG)
5. Renova (MKD)
6. Rabotnički (MKD)
7. C. Zvezda (SRB)
8. Partizan (SRB)
9. Vojvodina (SRB)
10. OFK Beograd (SRB)
11. Dinamo (CRO)
12. Cibalia (CRO)
13. Šibenik (CRO)
14. Osijek (CRO)
15. Koper (SLO)
16. Maribor (SLO)

Ili ici na opciju po 3 tima iz SRB, CRO, SLO i MNG, te po dva iz BiH i MKD (mozda bi bilo postenije na samom startu tako, bez obzira na kvalitet liga). S tim da se svake sezone mijenja broj timova iz jedne drzave shodno koeficijentu uspjesnosti iz prosle sezone i stanju na nacionalnoj tabeli i da ne moze biti manje od dva predstavnika iz jedne drzave u zajednickoj ligi.

Uz sve to smanjiti i nasu ligu, na nekih 10 timova, sto bi u ovom trenutku izgledalo ovako:
1. Sarajevo
2. Velež
3. Željezničar
4. Zrinjski
5. Leotar
6. Modriča
7. Rudar P.
8. Olimpik
+ Siroki i Borac

U entitetske lige bi ispali Travnik, Zvijezda, Slavija, Celik, Sloboda i Laktasi.

:D

Čuj 3 iz Crne Gore, a dva iz BiH. Po kojem to faktoru?
palermo

#120 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by palermo »

BSn wrote:Uzmimo da se napravi ex-Yu liga. Po cetiri iz RH i SRB, po dva iz BiH, SLO, CG i MAK. Dakle, 16 timova. Ukoliko bi se sutra formirala i u nju usli trenutno najbolji, to bi izgledalo ovako:

1. Široki Brijeg (BiH)
2. Borac (BiH)
3. Budućnost (MNG)
4. Rudar (MNG)
5. Renova (MKD)
6. Rabotnički (MKD)
7. C. Zvezda (SRB)
8. Partizan (SRB)
9. Vojvodina (SRB)
10. OFK Beograd (SRB)
11. Dinamo (CRO)
12. Cibalia (CRO)
13. Šibenik (CRO)
14. Osijek (CRO)
15. Koper (SLO)
16. Maribor (SLO)

1. Sarajevo
2. Velež
3. Željezničar
4. Zrinjski
5. Leotar
6. Modriča
7. Rudar P.
8. Olimpik
+ Siroki i Borac

Preteče me hordas :mrgreen: al stvarno zašto tri Montenegrina :D .

Nego, hajde da pogledamo spisak ovih klubova koje si dao, i onako pošteno se upitamo, koje bi to bile utakmice interesantne našim klubovima.Sa Cibalijom , Renovom (nisam znao ni da postoje), sa Rudraom iz Pljevaja, mislim bježimo od Slavije i Posušja, a hoćemo da igramo sa Rudarom.

@ jedrilica :thumbup: , sve si rekao
BSn

#121 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by BSn »

hz__semir wrote:

1. Široki Brijeg (BiH)
2. Borac (BiH)
3. Budućnost (MNG)
4. Rudar (MNG)
5. Renova (MKD)
6. Rabotnički (MKD)
7. C. Zvezda (SRB)
8. Partizan (SRB)
9. Vojvodina (SRB)
10. OFK Beograd (SRB)
11. Dinamo (CRO)
12. Cibalia (CRO)
13. Šibenik (CRO)
14. Osijek (CRO)
15. Koper (SLO)
16. Maribor (SLO)

1. Sarajevo
2. Velež
3. Željezničar
4. Zrinjski
5. Leotar
6. Modriča
7. Rudar P.
8. Olimpik
+ Siroki i Borac

:D

Čuj 3 iz Crne Gore, a dva iz BiH. Po kojem to faktoru?

Po faktoru da nije fer da BiH odmah na pocetku ima vise predstavnika od bilo koga. Po onome sto je Celik zijanio od Mogrena (il' kako se vec zvase onaj tim). Tesko da bi mi u startu dobili vise od dva mjesta, ako gledamo kvalitet nase lige, nas NS i snagu njihovog lobiranja u odnosu na komsije i nekadasnje sunarodnike. Ipak, njihove reprezentacije ne igraju prijateljske s fudbalskim klubovima :D . Nesto sumnjam da bi i po ovom pitanju bili ista ozbiljniji.
aerosa

#122 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by aerosa »

Za regionalnu ligu svim srcem.

Pun mi je quvac gostovanja po našim vukojebinama od laktaša preko posušja do trebinja, utakmice koje su sa sudijama odavno dogovorene, mjesta gdje možeš platiti glavom ako dođeš na utakmicu (prokleti Široki brijeg), utakmice gdje kvalitet kluba i igrača ne predstavlja ni 10% osnove za pobjedu.

Gluposti o riziku za navijače može prosipati samo onaj ko uopšte ne ide na gostovanja po našoj ligi, pa veća je šansa da će na busu bit razbijeno barem jedno do dva stakla nego da će pasti go na bilo kojoj strani na toj utakmici.
Posle prokletog Širokog mi je sve svejedno, mislim da nema šanse da negdje bude gore pa makar dva busa naših navijača samo istresli na sred Knez Mihajlove.

Logično bi bilo da će Sarajevo i Željo barem prvu godinu imati zagarantovani status u toj ligi a za tu jednu godinu mogu uzeti dovoljno para da svake sledeće glatko se kvalifikuju kroz prvenstvo. 20 000 gledalaca x 10 km = 200 000
U pitanju je jedna utakmica protiv klubova iz velike četvorke, + sponzori + tv prava + reklame...
Za našu ligu enormne cifre...

Imam osjećaj da je protiv većinom ekipa "derbi" navijača ili ljudi koji o klubovima za koje "navijaju" znaju samo kako se zovu i gdje se nalazi stadion, a da ga ponekad posjeti e to je već malo teže kad imaju na tv-u njemačku i englesku ligu da prate...
BSn

#123 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by BSn »

Ja sam samo napisao sta bi bilo kad bi bilo. Bilo bi ne fer poslati, npr., Sarajevo i Zelju samo zbog imena i tesko da bi to proslo.

Licno sam protiv te lige, jer zasto zamjeniti utakmice izmedju Celika, Borca, Zelje, Veleza, Zrinjskog, Sarajeva sa dalekim gostovanjima po Makedoniji, Sloveniji, ili po crnogorskim i hrvatskim zaseocima? No, biti ce onako kako mocnici kazu.
palermo

#124 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by palermo »

[quote="aerosa"]Za regionalnu ligu svim srcem.

Pun mi je quvac gostovanja po našim vukojebinama od laktaša preko posušja do trebinja, utakmice koje su sa sudijama odavno dogovorene, mjesta gdje možeš platiti glavom ako dođeš na utakmicu (prokleti Široki brijeg), utakmice gdje kvalitet kluba i igrača ne predstavlja ni 10% osnove za pobjedu.

Gluposti o riziku za navijače može prosipati samo onaj ko uopšte ne ide na gostovanja po našoj ligi, pa veća je šansa da će na busu bit razbijeno barem jedno do dva stakla nego da će pasti go na bilo kojoj strani na toj utakmici.
Posle prokletog Širokog mi je sve svejedno, mislim da nema šanse da negdje bude gore pa makar dva busa naših navijača samo istresli na sred Knez Mihajlove.

Logično bi bilo da će Sarajevo i Željo barem prvu godinu imati zagarantovani status u toj ligi a za tu jednu godinu mogu uzeti dovoljno para da svake sledeće glatko se kvalifikuju kroz prvenstvo. 20 000 gledalaca x 10 km = 200 000
U pitanju je jedna utakmica protiv klubova iz velike četvorke, + sponzori + tv prava + reklame...
Za našu ligu enormne cifre...

Imam osjećaj da je protiv većinom ekipa "derbi" navijača ili ljudi koji o klubovima za koje "navijaju" znaju samo kako se zovu i gdje se nalazi stadion, a da ga ponekad posjeti e to je već malo teže kad imaju na tv-u njemačku i englesku ligu da prate...[/quote]

Kao što ja imam osjećaj da su za ovu regionalnu ligu mnogo više upravo pripadnici navijačkih skupina, a obični navijači znatno manje. Ono, ako se pravi radi navijačkih skupina, onda peke, ja svakako na takvu utakmicu ne bih išao.
aerosa

#125 Re: Regionalna liga Ex-Yu

Post by aerosa »

palermo wrote:
Kao što ja imam osjećaj da su za ovu regionalnu ligu mnogo više upravo pripadnici navijačkih skupina, a obični navijači znatno manje. Ono, ako se pravi radi navijačkih skupina, onda peke, ja svakako na takvu utakmicu ne bih išao.
Pa kad ne idete ni ovako na tekme koji se klinac bunite ?
Kako bi bilo da se ja bunim što je karta za baletsku predstavu lupam 10 km a još gostuje nekakav ansambl iz Zagreba a ne recimo iz Rusije?

Fakat ne znam odakle nekom pravo i nekakva obaveza da palamudi o nečemu što ga u stvari ne zanima...
Bolest valjda. ko će mu ga znati...
Post Reply