Ma halo ba, to nije demokratski....aaaaa, mracna vremena su iza nas.....dadoka84 wrote:Neki dan sam pricao sa zenom koja je radila u kladionici. Ista prica, i ona je na ovaj nacin bila opljackana. Kaze momak je kasnije vidio u gradu i zvao je da idu na kafu ;D Cak je bila i pracena. Ganjao je lik s nozem do kuce...
Nadam se da ce se djevojka izvuci i da kasnije nece imati problema.
Policiji uglavnom nemam sta reci, vecinu pocinilaca uhvate isti dan ili par dana poslije. To nema nigdje. Da barem imamo goli otok pa da ove "povratnike" u krivicna djela nabijemo nogom u guzicu, da ih mrak pojede tamo.
Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#101 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
-
heartbeat100
#102 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
Ovce su najjadnije jer su u mogucnosti promijeniti stanje, ali nemaju mu.a!!!! Pa to samo ovdje ima da sluge gospodarima vladaju!! Od veceras imam samo jednu misiju OTICI STO DALJE od ove odvratne zemlje!!!atko wrote:o'slo sve u pm jebo te![]()
Djevojci zelim da se zivuce ... i reko bih rado svaka joj cast ... al da je normalna drzava djevojke ne bi morale da rade sa vatrenim oruzjem pri ruci i ne bi dolazile u poziciju da im se uzbog ovakvih dogadjaja kaze svaka cast![]()
Nezna se ko je jadniji ... plicija ili sudstvo ili ove ovce od gradjana sto njemo sute i cekaju da dodju na red za svoj metak![]()
![]()
Ameli zelim da ozdravi i da uradi isto!!
- alibaba_i_30_godina
#103 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
Nije ni 'tamo' nista bolje, cak je i gore u mnogim mjestima. Nasilja ima na svakom cosku, ono ne bira mjesto niti drzavu ...heartbeat100 wrote:Ovce su najjadnije jer su u mogucnosti promijeniti stanje, ali nemaju mu.a!!!! Pa to samo ovdje ima da sluge gospodarima vladaju!! Od veceras imam samo jednu misiju OTICI STO DALJE od ove odvratne zemlje!!!atko wrote:o'slo sve u pm jebo te![]()
Djevojci zelim da se zivuce ... i reko bih rado svaka joj cast ... al da je normalna drzava djevojke ne bi morale da rade sa vatrenim oruzjem pri ruci i ne bi dolazile u poziciju da im se uzbog ovakvih dogadjaja kaze svaka cast![]()
Nezna se ko je jadniji ... plicija ili sudstvo ili ove ovce od gradjana sto njemo sute i cekaju da dodju na red za svoj metak![]()
![]()
Ameli zelim da ozdravi i da uradi isto!!
Mi kao narod trebamo da se dignemo, stanemo na kraj sa svim patnjama koje prezivljavamo. I drugi se ljudi, narodi, udruzeni bore za svoje dobro, zasto i mi to ne radimo?!
-
freedom within
#104 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
Ljudi, naučite već jednom, policija ne može nikoga pritvoriti/zatvoriti bez odluke suda.PipiDugaDevetka wrote:Treba još dodati odgovor na pitanje ko ga je pustio? Policija nije, je li tako?Mascherano wrote: Policija je uhvatila razbojnika koji je na Otoci opljakao kladionicu uz prijetnju pistoljem, da bi nakon 2 dana taj isti upao s nozem u drugu kladionicu i opljackao je...Treba li jos nesto dodati...
![]()
-
svastara
#105 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
Prije svega djevojci zelim sve najbolje i sto brzi oporavak. Sva prica o povodu, uzroku, nacinu, opravdanosti u ovom trenutku je u najmanju ruku neumjesna ali sta je tu je.
Za neku drugu priliku treba ostaviti raspravu o oragnima reda, nadledznim tuzilastvima i svim onima koji su nama trebali vec usaditi osjecaj sigurnosti. Ovakvo stanje i ovakve situacije su odraz politicke volje u BiH, jer koliko god nama suludo zvucalo da ovaj potez dva nadobudna mladica (laka mu crnja zemlja i pored svega ucinjenog) se moze dovesti u spregu sa politickom voljom to je i tekako povezano, ali iz postovanja prema djevojci za koju se iskreno nadam da ce biti dobro ne bih da ulazim u daljne rasprave.
Za neku drugu priliku treba ostaviti raspravu o oragnima reda, nadledznim tuzilastvima i svim onima koji su nama trebali vec usaditi osjecaj sigurnosti. Ovakvo stanje i ovakve situacije su odraz politicke volje u BiH, jer koliko god nama suludo zvucalo da ovaj potez dva nadobudna mladica (laka mu crnja zemlja i pored svega ucinjenog) se moze dovesti u spregu sa politickom voljom to je i tekako povezano, ali iz postovanja prema djevojci za koju se iskreno nadam da ce biti dobro ne bih da ulazim u daljne rasprave.
- cappy_tempo
#106 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
Ameli svaka cast sto se suprostavila uopste ovim idiotima i zelim joj brz oporavak.nekima je ovdje normalno da neko upadne u kladionicu,stan,kucu...opljacka,a da radnici ili vlasnik ne uradi nista da ga sprijeci,ako vec policija nece,ne moze ili moze al sud ih zajebe onda fino protesti svaki dan al da je jedan od prioriteta da se i ovi ministri osjecaju ugrozenima jer oni jedino tada rade kako treba ili ce se i dalje desavati pljacke,otimanje i ono najgore ubistva pa cemo imati jos jednog Denisa ili Amara. http://www.youtube.com/watch?v=iUVymStU ... re=related zasto mi sad ne mozemo ovako,jos je na klipu rat, a sada su nafurani balavci koji su vidjeli da im drzava nece nista
- Drvosjeca iz Dejcica
#107 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
Ovo sa kladionicama je jednostavno, treba napraviti adekvatan zakon i zatvarati one koje ne ispostuju propise.
Konkretno:
Radnik u kladionici mora biti iza neprobijnog stakla u tzv. kavezu.
Minim dva radnika u istoj smjeni, nikako jedan.
Mora imat minimum tajni alarm spojen na security servis ili na policiju, video nadzor visoke rezolucije.
Kladionice koje imaju veci promet od X iznosa moraju imati fizicko osiguranje.
Eto, ove tri - cetiri jednostavne stvari bi umnogome doprinijele ne samo zastiti radnika koji rade u kladionici vec i zatvaranju kladionica koje ne mogu osigurati, platiti i zastiti svoje radnike i svoje poslovanje.
Konkretno:
Mora imat minimum tajni alarm spojen na security servis ili na policiju, video nadzor visoke rezolucije.
Eto, ove tri - cetiri jednostavne stvari bi umnogome doprinijele ne samo zastiti radnika koji rade u kladionici vec i zatvaranju kladionica koje ne mogu osigurati, platiti i zastiti svoje radnike i svoje poslovanje.
-
lolo_lolo
#108 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
vlasnicima kladionica to ne odgovaraDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ovo sa kladionicama je jednostavno, treba napraviti adekvatan zakon i zatvarati one koje ne ispostuju propise.
Konkretno:
Eto, ove tri jednostavne stvari bi umnogome doprinijele ne samo zastiti radnika koji rade u kladionici vec i zatvaranju kladionica koje ne mogu osigurati, platiti i zastiti svoje radnike i svoje poslovanje.
- Drvosjeca iz Dejcica
#109 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
Ko njih pita, hoces da se bavis tom djelatnoscu onda plati pa se klati. Svugdje u svijetu drzava je ta koja određuje pravila igre, samo kod nas to određuje pijaca, ulica, mahala i kriminalci.lolo_lolo wrote:vlasnicima kladionica to ne odgovaraDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ovo sa kladionicama je jednostavno, treba napraviti adekvatan zakon i zatvarati one koje ne ispostuju propise.
Konkretno:
Eto, ove tri jednostavne stvari bi umnogome doprinijele ne samo zastiti radnika koji rade u kladionici vec i zatvaranju kladionica koje ne mogu osigurati, platiti i zastiti svoje radnike i svoje poslovanje.
- respo
#110 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
onda bi svaki vlasnik kladionica zivjeli u gasonjerama ne u vilamaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ovo sa kladionicama je jednostavno, treba napraviti adekvatan zakon i zatvarati one koje ne ispostuju propise.
Konkretno:
lakse im nekome u instituciji platiti bar u pola manje i svi oni sretni a sto se tice radnica ko njih jebe ionako ih ima koliko hoces pa ih mjenjaju ko carape
- respo
#111 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
a sve to nabrojano je kod nas u drzavnim sluzbama pijaca mahala ulica i kriminalciDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ko njih pita, hoces da se bavis tom djelatnoscu onda plati pa se klati. Svugdje u svijetu drzava je ta koja određuje pravila igre, samo kod nas to određuje pijaca, ulica, mahala i kriminalci.lolo_lolo wrote:vlasnicima kladionica to ne odgovaraDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ovo sa kladionicama je jednostavno, treba napraviti adekvatan zakon i zatvarati one koje ne ispostuju propise.
Konkretno:
- Drvosjeca iz Dejcica
#112 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
To jeste tako zato sto nemamo drzave a dzavu cine ljud, sto znaci da nemamo ljudi koji ce pogurati ovakve stvari. Jebote ja sam na Auto forumu htio pokrenuti peticiju da se zakrpe prelazi preko sina, svi su rekli super ideja, za konkretnu realizaciju se nije javio niko. Do koga je, do drzave ili do nas?respo wrote:onda bi svaki vlasnik kladionica zivjeli u gasonjerama ne u vilamaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ovo sa kladionicama je jednostavno, treba napraviti adekvatan zakon i zatvarati one koje ne ispostuju propise.
Konkretno:
lakse im nekome u instituciji platiti bar u pola manje i svi oni sretni a sto se tice radnica ko njih jebe ionako ih ima koliko hoces pa ih mjenjaju ko carape
Laka vam ova teska i turobna noc.
-
barby02
#113 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
Naslovna-novi text ! I prokletstvo zakona , da se takva djeca ne mogu usvojiti ( a porodicni zivot vjerovatno bi bio bolji) jer ostavljaju djecu bez potpisa da pristaju na usvajanje u obitelji. Djece previse, usvojitelja dosta ali nema nacina da se sastave. . . strasno
- madner
#114 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
Cuj djeca...
Ako zna pucati na covjeka to nije dijete.
- Lost in Trasnlation
#115 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
slazem se. nije policija uvijek kriva. kriv je sistem, koliko god to otrcano vise zvucalo. I sada ce po dobro ustanjenom scenariju usljediti isto: u svim medijima cemo slusati dramatnice retrospektive slicnih dogadaja u Sarajevu u proteklo vrijeme, sve relevantne javne licnosti ce izkazati svoju zabrinutost kranje alarmantnim stanjem u glavnom gradu, svi cemo zakljuciti da se pod hitno nesto treba mjenjati...no, promjene nece doci ni ovaj put. samo se iskreno nadam da ce se cura oporaviti...minjonja wrote:dajte, nemojte opet jos jednu temu o policiji. sta ce mensur sa pendrekom tu? uhvati ga, ispita ga, pusti ga. dje ce s njim? nece ga kuci voditi. nije policija kriva nego citava ova drzava. ne moze svaki gradjanin imati svog policajca.
-
barby02
#116 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
Ovo su dvojica VELIKIH šticenika. NIsam za njih rekla da su djeca. Ali generalno su po zakonu djeca jer su šticenici i ti šticenici se ne mogu usvajati u najranijem djetinjstvu, sto bi sprijecilo ono najgore iz njih u buducim vremenima.madner wrote:Cuj djeca...
- respo
#117 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
jeste do nas al sad uzmi koliko ljudi je vezano za nekog u vlasti samo uzmi sarajevo konkretnoDrvosjeca iz Dejcica wrote:To jeste tako zato sto nemamo drzave a dzavu cine ljud, sto znaci da nemamo ljudi koji ce pogurati ovakve stvari. Jebote ja sam na Auto forumu htio pokrenuti peticiju da se zakrpe prelazi preko sina, svi su rekli super ideja, za konkretnu realizaciju se nije javio niko. Do koga je, do drzave ili do nas?respo wrote:onda bi svaki vlasnik kladionica zivjeli u gasonjerama ne u vilamaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ovo sa kladionicama je jednostavno, treba napraviti adekvatan zakon i zatvarati one koje ne ispostuju propise.
Konkretno:
lakse im nekome u instituciji platiti bar u pola manje i svi oni sretni a sto se tice radnica ko njih jebe ionako ih ima koliko hoces pa ih mjenjaju ko carapeHtio sam napisati jos mnogo toga...nemam snage, svi zajedno danas i veceras zanjemo ono sto smo posijali.
Laka vam ova teska i turobna noc.
te mu dajdza amidza majka sin ovaj onaj u vladi u ministarstvu ovom ili onom i onda kad kazes dizi se da ti bude bolje ma gdje cu ja protiv svog a on mi nekad pomogne jer nesto dobijem preko stele
i sta si dobio usmenu podrsku kad treba konkretnu nema je
svi jaki na rijecima slabi na djelima
-
MAN-lion's coach
#118 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
Šta uopšte znači dom za te delinkvente?Kada bježe i slobodno hodaju...
Pa treba ih u betonske kutije pozatvarat da ne izlaze...
Jednostavno doživotne zatvore...
Ne mogu lajati, ali ko ih okoti.....
Pa treba ih u betonske kutije pozatvarat da ne izlaze...
Jednostavno doživotne zatvore...
Ne mogu lajati, ali ko ih okoti.....
- alibaba_i_30_godina
#119 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
barby jesil' isla dati krv? znam da si pisala da ides?barby02 wrote:Ovo su dvojica VELIKIH šticenika. NIsam za njih rekla da su djeca. Ali generalno su po zakonu djeca jer su šticenici i ti šticenici se ne mogu usvajati u najranijem djetinjstvu, sto bi sprijecilo ono najgore iz njih u buducim vremenima.madner wrote:Cuj djeca...
interesuje me jer i ja imam 0+, al' sam bio bolestan ovih dana tako da ne znam dal' bi je uzeli
- Djokej
#120 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
Ko je slijedeći? 
- fakat
#121 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
stalno isto: pljackasa policija uhapsi, nakon par dana ili mjeseci eto ga opet na slobodi gdje prijeti i maltretira staru zrtvu dok vreba novu. Neko sigurno potpise njegovo pustanje iz pritvora ili ustanove, zasto se ne bi znalo ko je stvarno odgovoran, jer takva korumpirana osoba jeste najdirektnije odgovorna za ugrozavanje neduznih ljudi. Sad ce reci zakon takav....GLASACI odredjuju i zakon i zakonodavca i sudiju i ministra i resurse....
-
071
#122 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
Svaka čast ovima koji su otišli darovati krv i svima koji su pozivali na apel za spas djevojke. Da je pravde, sve koje drugačije misle bi trebalo objesiti kod Katedrale, pa neka vise deceniju, stoka nepismena...
-
Ali_G
#123 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
Bagri ne treba procedura. Ovog kad uhvate treba izrokat i cao, kakvo sudjenje kakvi folovi. Ostalim poodsjecat ruke, polomit kukove...
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#124 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladinoca Derby
u samoodbrani ima pravo da se brani sta trebam pustiti da me neko ubije pa da ti postavis isto pitanje odakle pravo da me neko ubije aj ne kaki bgt vidis gdje je otisao svijet..moras se sam branitimaxell_sarajevo wrote:Otkud njoj pravo da nekome oduzme zivot?
Neopravdavam ni cin pljackasa, al ovako smo postali divlji zapad, jednostavno se bez razmisljanja potezu pistolji, pa to nije normalno.
- cico x
#125 Re: Pljacka-Ubistvo-Kladionica Derby
50% kriminala u gradu pocine sticenici iz huma,znaci nesto je trulo u drzavi danskoj !!!
i svaki me put nervira sto ne objave slike kretena,je*o te taj zakon koji njih stiti od tog objavljivanja,objavi pa da sutra svi znaju ko je i sta je!
kakva drzava ,takav nam je i zivot,u roku 10 dana imacemo garant jos 1-2 ubistva,pljacku,silovanje...
pa kaze,nemoj ici vani,tude sunce ne grije,eto nek kod nas grije u pm,zao mi je samo raje nevine sto strada,zivot gubi u ovom gradu koji je zijanio svaki smek i dusu onoga sto je nekad bio,pa mi ne mozemo ni nsbih da skinemo,a da ne pricam o politicarima,ministrima....al bitno je da ministri trose po 700.000KM na putne troskove,da njihova djeca imaju tjelohranitelje i policiju oko svojih kuca,da nas je*u kako stignu na sve strane,a narod ko magarac suti i trpi...
nikad mi necemo nista promijeniti,zato sto smo pi*ke prave,zato sto su kafici i kladionice puni dok ostatak pokusava nesto (nazovi) demonstracijama postici,tako smo slijepi i glupi da ne zelimo da vidimo sta nam rade,
jer ima ona standardna "dobro je, nije lose" "ne daj Bože gore"
pa sta treba,da nam dodu kuci i da kazu daj taj hljeb,pa da narod ustane ?
Amela izdrži !!!
i svaki me put nervira sto ne objave slike kretena,je*o te taj zakon koji njih stiti od tog objavljivanja,objavi pa da sutra svi znaju ko je i sta je!
kakva drzava ,takav nam je i zivot,u roku 10 dana imacemo garant jos 1-2 ubistva,pljacku,silovanje...
pa kaze,nemoj ici vani,tude sunce ne grije,eto nek kod nas grije u pm,zao mi je samo raje nevine sto strada,zivot gubi u ovom gradu koji je zijanio svaki smek i dusu onoga sto je nekad bio,pa mi ne mozemo ni nsbih da skinemo,a da ne pricam o politicarima,ministrima....al bitno je da ministri trose po 700.000KM na putne troskove,da njihova djeca imaju tjelohranitelje i policiju oko svojih kuca,da nas je*u kako stignu na sve strane,a narod ko magarac suti i trpi...
nikad mi necemo nista promijeniti,zato sto smo pi*ke prave,zato sto su kafici i kladionice puni dok ostatak pokusava nesto (nazovi) demonstracijama postici,tako smo slijepi i glupi da ne zelimo da vidimo sta nam rade,
jer ima ona standardna "dobro je, nije lose" "ne daj Bože gore"
pa sta treba,da nam dodu kuci i da kazu daj taj hljeb,pa da narod ustane ?
Amela izdrži !!!