Precijenjena Volkswagen vozila

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Kouros

#101 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Kouros »

emko1234 wrote:hahahhahahah,respo* impresionaran sam :D svaka cast..da krenemo od pocetka?
ferari nije imao navigacija zato sto nije auto za vozit od tacke A do tacke B?znaci zakljucak bi bio da samo auto za voznju od A do B imaju navigaciju?? :-) :-) dakle lambo je taj auto,kao i aston martin i dosta drugih..onda je i ferari postao takav auto?od A do B? :D ne respo,nije to razlog..razlog je sljedeci..usljed ekonmske krize ljudi gledaju da sto bolje uloze svoje pare i da sto bolje prodju..pa tako su i najveci poceli da gledaju svaki cent..a ferari je bio poznat po tome sto je uvijek najvise ustvari prodavao ime..i kako su godine prolazile tako su se stvorili neki novi autici koji zaprijetili kralju ferariju da bi mogao ostat bez trona i onda neko pametan u ferariju se sjetio da pocne da radi ono sto rade i konkurenti ne bi li sacuvao tron..tako danas imas ferrari s navigacijom,ksenonima,senzorima,kozom,vise elektronike,bluetoothom i puno drugih stvari..pa respo pocni da koristis mozak..
sto se tice neta u svici,pa tamo nema interneta pa zato nisam ni dolazio.. :-) :-) ..mozda ti nije palo napamet da sam imao pametnijih stvari nego razglabat s wannabe strucnjakom kakav si ti..i vidis da se nista nije promjenilo 3 mjeseca :D nista nisam propustio..
i zadnje pitanje..nisam posudio odatle zadnji dio nicka :D eto,sretan?? otisli smo s teme :D
Upravo to sto pricas za ferari rade i vw...samo drugo pakovanje...na tragu si zakljucka. Ali prije nego sto se uhavizaju mali zuti ce im doci glave ako vec nisu.
vnm

#102 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by vnm »

vidim spominju se cijene skode, nekakva ferrari oprema, ode ovo u PM. :)
respo

#103 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by respo »

emko1234 wrote:hahahhahahah,respo* impresionaran sam :D svaka cast..da krenemo od pocetka?
ferari nije imao navigacija zato sto nije auto za vozit od tacke A do tacke B?znaci zakljucak bi bio da samo auto za voznju od A do B imaju navigaciju?? :-) :-) dakle lambo je taj auto,kao i aston martin i dosta drugih..onda je i ferari postao takav auto?od A do B? :D ne respo,nije to razlog..razlog je sljedeci..usljed ekonmske krize ljudi gledaju da sto bolje uloze svoje pare i da sto bolje prodju..pa tako su i najveci poceli da gledaju svaki cent..a ferari je bio poznat po tome sto je uvijek najvise ustvari prodavao ime..i kako su godine prolazile tako su se stvorili neki novi autici koji zaprijetili kralju ferariju da bi mogao ostat bez trona i onda neko pametan u ferariju se sjetio da pocne da radi ono sto rade i konkurenti ne bi li sacuvao tron..tako danas imas ferrari s navigacijom,ksenonima,senzorima,kozom,vise elektronike,bluetoothom i puno drugih stvari..pa respo pocni da koristis mozak..
sto se tice neta u svici,pa tamo nema interneta pa zato nisam ni dolazio.. :-) :-) ..mozda ti nije palo napamet da sam imao pametnijih stvari nego razglabat s wannabe strucnjakom kakav si ti..i vidis da se nista nije promjenilo 3 mjeseca :D nista nisam propustio..
i zadnje pitanje..nisam posudio odatle zadnji dio nicka :D eto,sretan?? otisli smo s teme :D
super upravo si opisao golfa u odnosu na koreance i ostale koji nadolaze
jos uvijek govorim da oni automibilisti koji su toliko zagrizeni nece nikad traziti navigaciju u autu
to ti dodje kao neka djidja samo eto da bi se reklo da ima
a nadoplatis pun ku*ac para za to

zasto pravi auto zaljubljenici izbjegavaju esp i jos milion tih skracenica? jer nije fazon da ti samo drzis volan u tome je fazon nastranu koliko esp i jos milion tih stvari pomaze u voznji

vidis li da si sam sebe pobio sada u citiranom postu?

dovoljno si rekao ne raspravljam vise s tobom ;)
emko1234

#104 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by emko1234 »

joj respo covjek ti stalno mora crtat stvari..nije isto vozit golfa 2 bez esp-a i auto od 500 konja dragi respo..i ima veze kad auto koje platis 150 000eura nema navigacije..joj moras malo vise da razmisljas..
Gost1515

#105 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Gost1515 »

:)

Vječita tema ... VW protiv svih :)

Ovako...

Jesu li VW vozila precjenjena? Vjerovatno jesu malo ...
Je li VW među najprodavanijim? Jeste...
Znači kupuje raja, a sve dok kupuje ne vidim u čemu je problem? To što vi (a ni ja) ne možete kupiti?

I nemojte mi milim vas onoga "naša raja blesava pa kupuje VW za velike pare" ... uticaj BiH tržišta na uspjeh VW-a je ... mislim stvarno :lol:

Inače fascinantno mi je što svako malo nikne ova tema ili se povede ova rasprava od strane mrzitelja VW-a ... chill out ... pa vi svakako ne volite VW, ne biste ga kupili, koja je onda poenta anti VW histerije??? (ustvari kupili bi, tema je i krenula od posjete AC Quatru ... :D)
Kupio bi i ja svašta nešto pa histerišem što je preskupo ...

Hebote o VW-u najviše pišu anti VW-ovci ... meni to dovoljno govori.

Pozdrav.

ps. ne vozim VW.
Klodovik

#106 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Klodovik »

Jimmy_The_Saint wrote:Papagaj, sereš kvake. Najjeftiniji dizel ceed je nominalno 29.790 maraka (trenutno), plus možeš dobiti popust od 2500 ako platiš iz cuga, to je odmah 27 i nešto - toliko košta Golf benzinac. A ja ne tvrdim da je KIA bolja, nego da je ista stvar za manje love, ali baš ista. Rio, Rio ne može Golfu ni opepeliti, ali je recimo bolji nego polo svoje generacije (ovaj novi polo je mnogo nabudžen, možda i vrijedi para, neću ga komentarisati dok ne razgledam).

Opet - Golf je legenda, ali Golf nikad nije bio najnaj auto, Golf je samo nudio perfektan omjer uloženo/dobijeno. Koji već godinama ne nudi - dižu cijene na pizdarije, koje ti korejci evo spakuju džaba. VW je sam sebe sjeb'o, jer Golf 3 je manje - više postavio standard i zadaću svim ostalim, otad VW samo šminka svoj domet, a ostali ih pristižu (i pomalo prestižu).

KIA jeste, što kaže emko, "prosječna", no upravo to je i Golf, upravo je na koncepciji štancanja solidnih i prosječnih auta koncern VW dignut. To je sva filozofija. Samo što je Švabo posto bezobrazan pa svoj prosjek naplaćuje. Jer su ruke Slovaka s gedorom jeftinije od ruku Turčina u Kelnu, šta li.
Na stranici KIA-e piše da je 31.990. Elem, neka svako sebi kupi šta hoće, ali ovo je jedino bitno u cijeloj priči:

Europe’s Top Ten Best-Selling Cars Of 2009

1. VW GOLF 571,838 +23.9%
2. FORD FIESTA 472,091 +44.0%
3. PEUGEOT 207 367,160 -9.7%
4. OPEL/VAUXHALL CORSA 351,807 -2.5%
5. FIAT PUNTO 323,536 +15.9%
6. RENAULT CLIO 312,925 -6.8%
7. FORD FOCUS 309,134 -15.1%
8. FIAT PANDA 298,914 +33.8%
9. VW POLO 282,780 +2.4%
10. OPEL/VAUXHALL ASTRA 275,638 -14.1%
respo

#107 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by respo »

emko1234 wrote:joj respo covjek ti stalno mora crtat stvari..nije isto vozit golfa 2 bez esp-a i auto od 500 konja dragi respo..i ima veze kad auto koje platis 150 000eura nema navigacije..joj moras malo vise da razmisljas..
bas zbog toga sto nije isto u tome i jeste stvar zasto neko ne zeli esp na autu od 500 konja al ti izgleda to neces skontati al nema veze mlad si naucit ces i izmedju ostalog ne kupujes auto od 150000 bilo kojih para radi navigacije nego radi neceg drugog
rekoh vec dovoljno si rekao i sam sebe pobio u tome sto pricas hvala dovidjenja
avantgarde

#108 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by avantgarde »

vnm wrote:
emko1234 wrote:joj ljudi sta vam je nemam namjeru da se svadjam :D
oprosti mi onda, pogresno sam tumacio tvoje uvredljivo prozivanje. drago mi je da ti je ovaj put komentar konkretan a ne sa ciljem vrijedjanja kao prosli. :D

sta ima mercedes sta audi nema[/b]? ima samo zvijezdu na haubi. nit je pretjerano kvalitetniji (jer nije, dovoljno je procitati neke statistike kvarova), nit je brzi, nit ima vise opreme. znaci ispade da za ekvivalentno veliko/opremljeno/brzo auto, tu zvijezdu placas nekih 5000+ eura.

nista drugacije nije relacija izmedju ekvivalentnog focusa/astre/ceeda i sestice. jel sestica brza? jel sestica opremljenija? jel veca? jel se manje kvari (dokazi)? jel manje trosi? jel jeftinije odrzavanje?
prije nego sto pocnete pricati o dizajnu upitajte se kako bi VW grupacija danas izgledala bez Schreyera, koji je zasluzan za redizajn ceeda.
jedino sto sestica ima je ta znacka i image koji je stvorio golf 2. ako to tebi vrijedi tolikih para sto ne uze mercedesa umjesto audija?

e sad, ako si ti zdravim razumom razmisljao i uzeo audija a ne mercedesa (a i ja bi isto tako uradio), zasto bi onda neko ko imalo logicno razmislja uzeo golfa umjesto focusa/astre/ceeda?

-Jarane dovoljno je da sjednes u Mercedesa i sve ti se kaze,jednostavno kad ga vozis osjetis sta imas a imas neponovljiv osjecaj sigurnosti,komfora,suvereno ponasanje na svim terenima i da ne nabrajam.
-Da u pravu si da MB ima zvijezdu na haubi i ako nisi znao samo i samo je Mercedes Benz ima :D :-D .I nije slucajno da je samo MB ima.
-A ono za zvijezdu 5000€,valjda ti je poznato da je Mercedes boemski auto a ljudi koji ga voze znaju zasto su ga kupili i mnogo skuplje platili nego druga auta jer jedan je Mercedes.I nije namijenjen za svakoga. :D
A Audi ti je dobar auto ali je to ustvari skuplji Golf jer je Audi sastavljen iz VW -ovih regala za dijelove a VW je opet poznat kao "narodni auto",time sam ti sve rekao. :mrgreen:
Clinton

#109 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Clinton »

Vozio sam dosta auta i svako ima svoje prednosti i nedostatke. 2004 godine skupio sam love i kupio Alfu 145. To je bila velika greska kao prvo znak joj izblijedio (cak i kod najnovijih se to desava) kao da nisu vrsili testove kako boja podnosi sunce. Pod tenutno moram popravljat jer je zastita katastrofalno losa pa se pojavilo par rupa. Takodjer vozacko sjediste moram mijenjati (po 3 put) jer pukne i nagne se u stranu . Dobro ja nisam tipicni Italijan (197 cm 110kg) pa sam im to halalio. Sto se tice motora nije bilo vecih problema (osim sto za moj boxer motor zupcasti i spaner x2 kostaju 190 KM + ruke). Dalje nebo se odlijepilo, siber mrtav, brisaci stopaju.... da vas ne zamaram puno, Alfa lijep zvuk (posebno boxer), prelijepa je, odlicno lezi na cesti, ali mrtva je za mene. Skupio sam malo para i ove godine definitivno kupujem WAG auto vjerovatno audi karavan. Ovo sto se tice opoziva nije nikakva novost i pogadalo je sve proizvodjace, od VW i 3 cilindarskih Alu motora i njihove smrti na niskim temp., BMW i grijaca sjedista koja su mogla izazvati opekotine, Rols Royce i greske na odusku za ulijevanje goriva (auto je moglo explodirati)..... Bilo je toga i uvijek ce biti a ovo je populizirano u medijima da se naskodi Toyoti. Ta razlika u cijeni izmedju ovih "skupljih" auta dobije se i zbog testiranja (koja Alfa nije radila 100%) koja kostaju mnogo. Uglavnom VW nije skup bez razloga (imate Maple za 6000 KM)
Alfons Kauders

#110 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Alfons Kauders »

odrastao sam u golfu, ali ga ne vozim... vozim nesto drugo iz volkswagen grupe, isti kurac...

postoji milion malih razloga zasto bi uzeo golfa:

pouzdan, kvalitetno izradjen i prakticno dizajniran... naravno, uvijek ga je lako utopiti i ludo drzi cijenu...

postoji i milion malih razloga zasto ne bi uzeo golfa:

precijenjen je i to zestoko, krade se ko pare iz budzeta, a servisi i pouzdanost vise i nisu jaca strana... manite ove price o "mehinoj garazi" i servisu za 80 maraka... kad sta bitno rikne na bilo kom modernom autu, valja propishat krv...

i onda ima jedan veliki razlog zasto ne bi uzeo golfa:

zato jer ga vozi stoka...

zao mi je, nek se ljuti ko hoce, ali golf je prije 20 godina bio statusni simbol i nije ga mogao voziti svako... ili ga je vozio neko obrazovan, ili neko poduzetan... ili makar guznonjin sin...

danas ga mahom voze oni koji u onom sistemu ne bi imali ni za tomosa, a kamoli za auto...

uostalom u to zlatno vrijeme golfa nije bilo toliko alternativa... sad porodicni tipovi mogu uzeti octaviu, momcici leona i proci jos jeftnije, a dobiti vise... a onaj ko hoce premium kompakt za kurcenje moze uzeti A3/A3 SB... koji mi je x puta ljepsi od golfa, samo je jos vise precijenjen...
emko1234

#111 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by emko1234 »

znaci sve smo fino rijesili..VW jest malo precjenjen al vrijedi para i to je to :D
respo

#112 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by respo »

ne malo nego malo vise
a sve sto je precjenjeno ne moze vrijediti tih para logicno :D

mozda i vrijedi tih para tamo negdje u bih nikako
emko1234

#113 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by emko1234 »

pa da je tako i asa i quattro i jelic i interauto i brcko gas bi propali ko i cijela grupa..ima on svoje kupce i uvijek ce imat..a ti respo uzivaj u psa koncernu :run:
whow

#114 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by whow »

Clinton wrote:Vozio sam dosta auta i svako ima svoje prednosti i nedostatke. 2004 godine skupio sam love i kupio Alfu 145. To je bila velika greska kao prvo znak joj izblijedio (cak i kod najnovijih se to desava) kao da nisu vrsili testove kako boja podnosi sunce. Pod tenutno moram popravljat jer je zastita katastrofalno losa pa se pojavilo par rupa. Takodjer vozacko sjediste moram mijenjati (po 3 put) jer pukne i nagne se u stranu . Dobro ja nisam tipicni Italijan (197 cm 110kg) pa sam im to halalio. Sto se tice motora nije bilo vecih problema (osim sto za moj boxer motor zupcasti i spaner x2 kostaju 190 KM + ruke). Dalje nebo se odlijepilo, siber mrtav, brisaci stopaju.... da vas ne zamaram puno, Alfa lijep zvuk (posebno boxer), prelijepa je, odlicno lezi na cesti, ali mrtva je za mene. Skupio sam malo para i ove godine definitivno kupujem WAG auto vjerovatno audi karavan. Ovo sto se tice opoziva nije nikakva novost i pogadalo je sve proizvodjace, od VW i 3 cilindarskih Alu motora i njihove smrti na niskim temp., BMW i grijaca sjedista koja su mogla izazvati opekotine, Rols Royce i greske na odusku za ulijevanje goriva (auto je moglo explodirati)..... Bilo je toga i uvijek ce biti a ovo je populizirano u medijima da se naskodi Toyoti. Ta razlika u cijeni izmedju ovih "skupljih" auta dobije se i zbog testiranja (koja Alfa nije radila 100%) koja kostaju mnogo. Uglavnom VW nije skup bez razloga (imate Maple za 6000 KM)
Ma bitno je da ste nam se oporavili Gos.predsjednice a za Golfa cemo lako. Glede teme ,ta compakt klase je ubi boze nazalost trebalo mi je dosta godina da skontam da je vece auto bolje auto. Potpuno shvacam zasto je najprodavaniji auto u Americi Ford F-150 pa Toyota Camry , Honda Accord i dalje redom. Golf nije vrijedan tolikih novaca i prodajni rezultati u Americi to i pokazuju. Konkurencija( Honda Civic , Mazda 3 , Nissan Sentra , Toyota Corolla, Ford Focus i dalje redom) je odavno presla Golfa samo sto u Europi Golfa stite poreskom politikom .U Americi gdje jos uvjek postoji free market ,za razliku od Evrope koja vodi protekcionisticku politiku i debelo porezuje Japance i Amere , Golfa nema ni na mapi . Sigurno ga nema u deset najprodavanijih a razloga za to ima previse . Jedan solidno opremljen Golf TDI na cesti te izade kao i F-150 sa cetvora vrata. Onaj ko je ikada vidio , vozio ili imao F150 zna zasto je F 150 najprodavanije vozilo na Americkom kontinentu i zasto normalan covjek nemoze vjerovati da jedan sugavi Golf TDI vrijedi kao i F150. Tacno je da F-150 trosi duplo , cak mozda i 2.5 vise goriva od jednog Golfa TDI ali pri cjeni od 80-tak centi po litri to mi ne predstavlja neki problem ako znam da sa f-150 mogu uletiti u 40 cm snjega i voziti bez problema , mogu povuci ne camac ili prikolicu nego ako treba citavu kucu . Natovariti oko tone pored putnika a u njega takoder komforno sjedne 5 osoba ako trebas mozes i zivjeti u njemju a sto je najvaznije ne kvari se. Ko god kaze da se VW ne kvari ili nikada nije imao VW ili je izgorio po mozgu. Ja sam imao 7 VW; 86 VW Polo 1.3 , 87 VW FOX 1.8 , 84 GTI , 95 G3 2.0, 2004 Jeta TDI GLS , 2007 Golf 5 comfortline 2.5 l , 2007 Passat 2.0 T . Sa svakim VW-om sam imao zajebancija . Petica mi se gasila sama od sebe kada je bila gancz nova , kod Passat-a uvjek nesto skripi a baska sto trosi ulje . 1.9 TDI je imao jedno desetak recall-a , toliko o tome da VW nema opoziva , mimo toga vjerovatno najbolji VW koji sam posjedovao , ovi stariji su non stop trebali neke opravke sa izuzetkom VW- Foxa koji je imao 0 problema . Uglavnom u Julu ce bit druga godina kako imamo Nissan Sentru i sa njom smo ukupno imali 0 problema . Udobnija , veca , kvalitetnija od VW ovog classmate-a , jebene Jette za koju treba izdvojiti oko 30 hiljada Canadskih dollara dok slicno ili bolje opremljena Sentra kosta $24000 . Uz to Sentra u prosjeku trosi par litara manje od Jette 2.5 benzin. Sa Japancima generalno covjek nema nikakve glavobolje. Sipaj i vozi , nakon tolikih negativnih iskustava sa VW-om neprosto ne vjerujujem da je moguce imati auto i voziti ga bez glavobolje dok je sa Vw-vima uvjek bila neka zajebancija. Ja sam dugo vjerovao da je VW pojam za auto , dobro dosta je tu utjecala i emotivna veza nas Sarajlija prema Golfu , ali mi je drago da sam sa tim poglavljem zavrsio. VW jeste precjenjen i tu se nama sta dodati niti oduzeti , naravno u Bosni kao i u ostatku svjeta Njemacka auto su vise neki simbol (prestiza , uspjeha ) i stoga i premium cjena . Uglavnom neka svako kupuje sta voli i hoce ali ja znam da VW necu u moju garazu sve dok malo ne poradi na cijenama i kvaliteti. Inace prije par godina kada sam bio u Mexiku vidim da svi taksisti vozaju Nissan , uglavnom Sentra , pa upitam kako nema , Golfa , Jette , Passata . Tipa kaze to nisu auta za taksiranja , kvare se , osjetljiva i njezna a Nissan ko' mazga vozi dok se limarija ne raspadne . Kao sto rece neko ranije nije bez razloga da na Bliskom istoku gdje je exploatacija vozila extra svi furaju Japance .Nekazem da VW nema prednosti , sama upravljivost je bolja nego kod konkurencije a interior je kvalitetniji i ljepsi ali tu se lista uglavnom zavrsava. Necu reci da vise nikada necu kupiti VW ali sve dok VW bude kvalitetom iza Japanca a cijenom ispred u moju garazu nece.
Gray

#115 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Gray »

Valjda ima razlog zašto ovi ne koriste VW ia zašto ne postoji VW war nego Toyota War

http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_War :D

Image

Image

Image

Image
NEOPLAN

#116 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by NEOPLAN »

Heh, tema teska ko noc..... :mrgreen:

VW je precijenjen i to je cinjenica. Auta jesu dobra, kvalitetna, pouzdana....ali recite mi koje danas NOVO auto nije kvalitetno, dobro, pouzdano?(naravno mislim na ozbiljne proizvodjace tipa Toyota, Opel, Fiat, Peugeot, Renault, BMW, Kia, Hyundai, a ne na one tipa Maple, GWM, Cheery itd). Danas se svi bore za svoje mjesto pod suncem i prave odlicna auta.
E sad, zasto je VW precijenjen, bezobrazno preskup? Oni zive na staroj slavi i starom kvalitetu. Danas je Golf 6 odlicno auto, ali da je najbolje......nema sanse. Passat....isto...Pa ko moze reci da je Golf 6 bolje auto od nove Astre IV? Ili da je Passat bolji od Insignije? Pa gdje su PUG 308 i novi Megane? Dajte ljudi, budite ozbiljni...Golf 2 je prica za sebe, ali ovi ostali nisu nista posebno...

Recimo, ljuti rivali VW i Opel.

Kadett D je za Golfa 1 bio limuzina, 100 godina ispred.

Onda Dolazi Kadett E. VW je shvatio da je G1 bio losiji od rivala i prave LEGENDARNOG G2 koji je nesto najbolje u svijetu auta ikad napravljeno. Jednostavno su oduvali Opela i Kadetta E.

Zatim dolaze G3 i Astra F, ista prica.

Zatim G4 i Astra G. Opel drasticno povecao kvalitetu, VW smanjio. I G4 i Astra G su tu negdje.

Onda izlazi Astra H i G5. Astra je presisala Golfa, to svaki moguci test pokazuje (osim AutoBilda kojima je VW zakon). Al opet se naslo ljudi koji su govorili da je Golf bolji od Astre.

Danas kada poredimo Astru IV i Golfa 6 samo budala moze reci da je Golf bolji. Mislim, slike sve govore:

Image

Image

Image

Image

Poenta cijele price je da svi napreduju, VW nazaduje. Pa dajte, kakav je to proizvodjac koji uvodi Common Rail prosle godine i prica o najmodernijoj tehnologiji? I kakav je to proizvodjac koji na Golfu 5 ugradi Multilink vjesanje i hvali se na sav glas kako su u skladu sa vremenom? Dajte, pa Mercedes 190 je imao multilink prije 25 godina.... :lol:

I pri kupovini, npr Astre, u osnovnom paketu dobija se:

Motor 95KS;
Prednji podizaci;
El retrovizori, grijani,
Klima sa grijanjem/hladjenjem drugog reda sjedista;
MP3
kucista retrovizora i kvake u boji karoserije;
Halogeni farovi sa "Follow me home" funkcijom,
Dnevna svjetla.
Volan podesiv po visini i dubini;
Voz. sjedalo podesivo po visini,
Daljinsko centralno zakljucavanje,
Putni racunar,
ABS
ESP
6 zracnih jastuka
rezervni tocak pune velicine itd...

I sve to za cijenu 27000KM

Golf:
Motor 80KS
Retrovizori i kvake u crnoj boji
Pretinci u vratima,
voz. sjedalo podesivo po visini,
6 zracnih jastuka;
ABS,
Dnevna svjetla,
El prozori naprijed
el retrovizori,
putni racunar
volan podesiv po visini i dubini,
set za krpljenje gume,

Klima se doplacuje! Halo, u 21 vijeku se klima dopalcuje...... :lol:

Cijena: 27.912KM....

I plus, sto se za novom Astrom okrecu svi, a u Golfu si samo jedan u masi...

Ali ne, nas covjek ne razmislja mozgom, on kad vidi VW na masci jednostavno dobije poriv i pocne da bali....a kad vidi TDI pozadi onda mu se noge oduzmu....

A to sto :

1. Ce dati 2000-3000KM vise da bi dobio koliko-toliko normalno auto,
2. Ce mu u servisu naplacivati 200KM na svakih 10000KM (umjesto 120KM-200KM na svakih 15000 kod svih ostalih);
3. Ce morati spavati na prozoru ili jos gore, u autu da bi ga sacuvao;
4. Ce se u servisu prema njemu odnositi kao da je najveci debil;
5. Ce nakon par godina voznje tog auta morati na transplantaciju bubrega koji su otkazali zbog prevelikog drmusanja uslijed pretvrdog ovjesa i jos tvrdjih sjedista;
5. Ce ga smatrati idiotom koji sjedi nakoso i glava mu je negdje iznad mjenjaca, i naravno prica na mobitel, i jos prica okolo kako je to ispravno,
6. Ce ga smatrati idiotom koji vozi 80-100km/h kroz grad i jos se hvali okolo;
7. Ce ga smatrati papkom koji pretice kolonu u gradu suprotnom trakom i ubacuje se na prvo mjesto da ne ceka na red,
8. Ce se hvaliti okolo kako vozi premium vozilo i ne biti svjestan koliko je smijesan....
itd, itd, itd...

to nema veze, al bitno je da je VW na masci......

Nek se ne naljute oni koji ne misle ovako, ali objektivno, ovo je provil 80% vozaca VW vozila....
karanana

#117 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by karanana »

ali ja zato u VW dobijem i set za krpljenje gume.
chuchumbamayumbe

#118 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by chuchumbamayumbe »

karanana wrote:ali ja zato u VW dobijem i set za krpljenje gume.
Ovo je prejako, i, cini mi se, odlucujuci faktor zasto je Golfova toliko puno...
Gost1515

#119 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Gost1515 »

NEOPLAN wrote:Heh, tema teska ko noc..... :mrgreen:
...
Svašta nam ti napriča i sve na prvi pogled zvuči ispravno, ali zaboravljaš jednu "sitnu" činjenicu ...

Dok se tvoj hvaljeni opel bori za opstanak, VW postao najveći proizvođač na svijetu (svi budale, valjda)

Dakle: Ali ne, nas covjek ne razmislja mozgom, on kad vidi VW na masci jednostavno dobije poriv i pocne da bali....a kad vidi TDI pozadi onda mu se noge oduzmu....

je argument niđe veze, već rekoh, BiH tržište je mala kapljica u moru, i pustite se tih argumenata. Golf najprodavaniji u Evropi ---> dakle evropljani ne razmišljaju mozgom, bla, bla, bla ... možemo ovako unedogled.
Optimist

#120 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Optimist »

[quote="NEOPLAN"]Heh, tema teska ko noc..... :mrgreen:

VW je precijenjen i to je cinjenica.

Svaka cast na postu, slazem se u potpunosti sa tobom. Apsolutno ne vidim razlog zasto su VW u danasnje vrijeme tako slabo opremljena i toliko se placaju. Kod njih je dodatna oprema prostiraci za noge, blatarice, treci naslonjac za glavu na zadnjoj klupi itd, ne pada mi na um vise. To je stvarno smijesno.
NEOPLAN

#121 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by NEOPLAN »

Gost1515 wrote:
NEOPLAN wrote:Heh, tema teska ko noc..... :mrgreen:
...
Svašta nam ti napriča i sve na prvi pogled zvuči ispravno, ali zaboravljaš jednu "sitnu" činjenicu ...

Dok se tvoj hvaljeni opel bori za opstanak, VW postao najveći proizvođač na svijetu (svi budale, valjda)

Dakle: Ali ne, nas covjek ne razmislja mozgom, on kad vidi VW na masci jednostavno dobije poriv i pocne da bali....a kad vidi TDI pozadi onda mu se noge oduzmu....

je argument niđe veze, već rekoh, BiH tržište je mala kapljica u moru, i pustite se tih argumenata. Golf najprodavaniji u Evropi ---> dakle evropljani ne razmišljaju mozgom, bla, bla, bla ... možemo ovako unedogled.
Prvo, Opel se ne bori za opstanak svojom zaslugom, vec zbog brljotina GM-a. A drugo, VW je najprodavaniji u Evropi, da to stoji. Ali Evropske cijene su u skladu sa ostalim kompanijama, tipa Opel, Renault, Peugeot, itd....ali mi ne pricamo o Evropi vec o Bosni, a tu je VW PREPREPREPREprecijenjen....
avantgarde

#122 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by avantgarde »

karanana wrote:ali ja zato u VW dobijem i set za krpljenje gume.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:D :D :-D :-D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
bingov buraz

#123 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by bingov buraz »

Nisu precjenjena jer se dobro prodaju,na stranu sto ja smatram da jesu ali ja sam u manjini :D
VW ima taj bezobrazni odnos prema kupcima sto se tice dodatne opreme imam osjecaj da bi oni da mogu i pepeljaru iscupali pa je ponovo naplatili.
Sto se tice ostalog VW pravi dobra auta kao i vecina konkurencije,nema tu neke posebne razlike,sto bi narod rek'o u 5deka sve.
NEOPLAN

#124 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by NEOPLAN »

bingov buraz wrote:Nisu precjenjena jer se dobro prodaju,na stranu sto ja smatram da jesu ali ja sam u manjini :D
VW ima taj bezobrazni odnos prema kupcima sto se tice dodatne opreme imam osjecaj da bi oni da mogu i pepeljaru iscupali pa je ponovo naplatili.
Sto se tice ostalog VW pravi dobra auta kao i vecina konkurencije,nema tu neke posebne razlike,sto bi narod rek'o u 5deka sve.

Pa ko kaze da nisu? :lol: :D

"Paket za pusace 45 KM"
Klodovik

#125 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Klodovik »

NEOPLAN wrote:
bingov buraz wrote:Nisu precjenjena jer se dobro prodaju,na stranu sto ja smatram da jesu ali ja sam u manjini :D

Pa ko kaze da nisu? :lol: :D

"Paket za pusace 45 KM"
Da, u npr. Fiesti pepeljaru i upaljač plaćaš 40 KM, što je povoljnije čak 5 KM nego u precijenjenim VW vozilima. U BMW-u serije 1, paket za pušače je pak nešto skuplji - 62 KM sa PDV-om.

Ima ljudi koji ne puše. Ne treba im pepeljara i upaljač.
Post Reply