XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Better Man
#102 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Gips je uvijek volio da postavlja što komplikovanije staze za slalom. Ivica nije vozio punim gasom slalom. Išao je nasigurno, tj. da ne padne i ostane bez plasmana i medalje. Da je malo agresivniji bio uzeo bi zlato, ali i srebro je odlična stvar ( što se moglo vidjeti po njegovom radovanju), ako uzmemo u obzir da je prije 2 mjeseca operirao koljeno.Edin H. wrote:Iga123 wrote:To Bodeeeeeee
Nadam se da će Amerikanci osvojiti najviše zlata na olimpijadi, stavarno su sramota ovolike bronze i srebra![]()
Kosteliću stari namjestio stazu za srebro, kakva namještaljka. Treba ga diskvalifikovati![]()
Šalim se, naravno i njemu svaka čast.
Gips je stari prevarant, ali suknu mu ga Bode
- awekenings
#103 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Hokej .. Kanada - USA 3-5 ...
utakmica predobra, nenormalan tempo, sjebashe se Kanadjani zestoko, kontali uzet turnir laganini al' bice zahebano, josh ce sada morati u one dodatne kvalifikacije ...jedino mozda im dodatna tekma pomogne da se uigraju malo ali ... videcemo ...
-
samo malo
#104 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Cuj Gips prevarant
a Ivica vozi na nekoj drugoj stazi ili na toj Gipsovoj?
Kanada se sinoc zajebala, sad i ako pobijede Nijemce, idu na Rusiju u 1/4 finalu.
To bi bilo finale prije finala, bar po favoritima.
Kanada se sinoc zajebala, sad i ako pobijede Nijemce, idu na Rusiju u 1/4 finalu.
- Šeha
#105 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
samo malo wrote:Cuj Gips prevaranta Ivica vozi na nekoj drugoj stazi ili na toj Gipsovoj?
Atmosfera u gradu je bila nevjerovatna! Oni zive za hokej i galamilo se iz svakog bara, puba i stana. Svaka sansa je propracena uzvicima a svaki go ogromnom vikom. Ja sam gledao u jednom od satora oko same dvorane sa barem 300 kanadjana. Ovaj prijatelj je, drugarski, odmah na pocetku pokazao na mene i rekao svima da sam Amerikanac
Poslije utakmice sam se ispario laganice za svaki slucaj
- burek_in_space
#106 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Dodjesh li ti neku lovu tom drugaru?!Šeha wrote:
Atmosfera u gradu je bila nevjerovatna! Oni zive za hokej i galamilo se iz svakog bara, puba i stana. Svaka sansa je propracena uzvicima a svaki go ogromnom vikom. Ja sam gledao u jednom od satora oko same dvorane sa barem 300 kanadjana. Ovaj prijatelj je, drugarski, odmah na pocetku pokazao na mene i rekao svima da sam AmerikanacDa je bilo na balkanu prepao bih se za svoju sigurnost
![]()
![]()
Ne treba spominjati razocarenje mase na kraju utakmice!
Poslije utakmice sam se ispario laganice za svaki slucaj
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#107 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Parovi play offa za 1/4 finale
Svica-Bjelorusija, idu na Ameriku
Ceska-Latvija, idu na Fince
Slovacka-Norveska, idu na Svede
Kanada-Njemacka, idu na Ruse
U polufinalu Pobjednici prva dva 1/4 finala i pobjednici druga dva 1/4 finala.
Znaci na jednoj strani Amerika, Finska i Ceska, a na drugoj Kanada, Rusija, Svedska i Slovacka
Svica-Bjelorusija, idu na Ameriku
Ceska-Latvija, idu na Fince
Slovacka-Norveska, idu na Svede
Kanada-Njemacka, idu na Ruse
U polufinalu Pobjednici prva dva 1/4 finala i pobjednici druga dva 1/4 finala.
Znaci na jednoj strani Amerika, Finska i Ceska, a na drugoj Kanada, Rusija, Svedska i Slovacka
- Admir_1984
#108 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Evo jedan super video iz 1984, tj Olimpijada u Sarajevu u ocima Amerikanaca. U Sarajevu je tada bio John Denver, tad valjda vrlo popularan kantautor u Americi i ovih 8 dijelova uglavnom njega prikazuje kako prica o Sarajevu, pjeva, spusta se sa americkim bobistima niz bob stazu i slicno. Uglavnom je extra!
Mene haman rasplaka scena kada juri onaj bob, a tamo u pozadini zicara pici punom parom
http://www.youtube.com/watch?v=oyFiOKfl ... re=related
Mene haman rasplaka scena kada juri onaj bob, a tamo u pozadini zicara pici punom parom
http://www.youtube.com/watch?v=oyFiOKfl ... re=related
-
Iga123
#109 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Vidiš, taj snowboard je sport u kojem se vrte ogromne pare. Onaj Shaun White (half-pipe) ima 9 miliona dolara samo od sponzorskih ugovora. Niti jedan sportista na Olimpijadi nije ni blizu toj cifri. Osim toga, snowboard je prilično popularan sport, jedan od najatraktivnijih u Vancouveru. Meni su recimo ski skokovi i ono blesavo sankanje,a i bob deset puta dosadniji od snowboardinga, ma koje discipline. E sad, sve su to različite prefernce, šta ko voli i tako...Admir_1984 wrote:Joj glupa sporta ski cross ovo![]()
I onaj snowboard mi je uzas glup, nikako mi nije za Olimpijadu, vishe za neke X igre i te zezancije.
Pokojni Kuberten i Brendidz se sad prevrcu u grobu, sta je sve uslo u program Olimpijade![]()
- Admir_1984
#110 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Pa bash sto je toliko placen odudara od idejnih postulata OI. Nekad davno je bilo zabranjeno da se takmice skijaski nastavnici jer kao zaradjuju kroz skijanje, pa onda isto tako skijaski koji su kao dobijali neke male pare su bili suspendovani, a isto tako Stenmarku je bio zabranjen nastup u Sarajevu jer je kao "samo" on skijao za pare.Iga123 wrote:Vidiš, taj snowboard je sport u kojem se vrte ogromne pare. Onaj Shaun White (half-pipe) ima 9 miliona dolara samo od sponzorskih ugovora. Niti jedan sportista na Olimpijadi nije ni blizu toj cifri. Osim toga, snowboard je prilično popularan sport, jedan od najatraktivnijih u Vancouveru. Meni su recimo ski skokovi i ono blesavo sankanje,a i bob deset puta dosadniji od snowboardinga, ma koje discipline. E sad, sve su to različite prefernce, šta ko voli i tako...Admir_1984 wrote:Joj glupa sporta ski cross ovo![]()
I onaj snowboard mi je uzas glup, nikako mi nije za Olimpijadu, vishe za neke X igre i te zezancije.
Pokojni Kuberten i Brendidz se sad prevrcu u grobu, sta je sve uslo u program Olimpijade![]()
Bob i ski skokovi su na igrama od samog pocetka
Previshe su se igre komercijalizirale
- Meho Kodro
#111 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
http://www.vancouver2010.com/olympic-al ... 101zn.html
Tu mozete pratiti kako stoji Marko Rudic u veleslalomu
U prvoj voznji odlican nastup, niti 10 sec zaostatka, za sada su jedana Latvijac i jedan Iranac iza njega, uskoro slijedi pravi ispit jer na stazu krece takmicar iz Crne Gore Bojan Kosic, Srbi od straha nisu poslali ni jednoga takmicara
Tu mozete pratiti kako stoji Marko Rudic u veleslalomu
U prvoj voznji odlican nastup, niti 10 sec zaostatka, za sada su jedana Latvijac i jedan Iranac iza njega, uskoro slijedi pravi ispit jer na stazu krece takmicar iz Crne Gore Bojan Kosic, Srbi od straha nisu poslali ni jednoga takmicara
-
michio
#112 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
- Edin H.
#113 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Kako ga uze Porya Saveh Shemshaki iz Irana i Agustin Torres iz Argentine 
Last edited by Edin H. on 23/02/2010 20:05, edited 2 times in total.
-
michio
#114 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Evo sa vec mislio da ce Pakistanac iznenaditi, nista od toga. Ocekujem podvig meksickog princa 
- Edin H.
-
Iga123
#116 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Slažem se za komercijalizaciju, ali to su već stvari koje se tiču popularnosti sporta. Pa neće na OI učestvovati samo amateri. Ti bogati sportisti ne dolaze na olimpijadu da zarađuju, već da naprave najbolji rezultat, da se takmiče i da učestvuju, a to je priznat ćeš i osnovni smisao OI. Niko ne dolazi na OI da zarađuje milione, oni su se svi već dokazali u svojim sportovima. Sportovi koji su zastupljeni i na ljetnim i na zimskim igrama imaju svoju publiku, pa i carling, badminton, bmx, ski-cross itd.Admir_1984 wrote:Pa bash sto je toliko placen odudara od idejnih postulata OI. Nekad davno je bilo zabranjeno da se takmice skijaski nastavnici jer kao zaradjuju kroz skijanje, pa onda isto tako skijaski koji su kao dobijali neke male pare su bili suspendovani, a isto tako Stenmarku je bio zabranjen nastup u Sarajevu jer je kao "samo" on skijao za pare.Iga123 wrote:Vidiš, taj snowboard je sport u kojem se vrte ogromne pare. Onaj Shaun White (half-pipe) ima 9 miliona dolara samo od sponzorskih ugovora. Niti jedan sportista na Olimpijadi nije ni blizu toj cifri. Osim toga, snowboard je prilično popularan sport, jedan od najatraktivnijih u Vancouveru. Meni su recimo ski skokovi i ono blesavo sankanje,a i bob deset puta dosadniji od snowboardinga, ma koje discipline. E sad, sve su to različite prefernce, šta ko voli i tako...Admir_1984 wrote:Joj glupa sporta ski cross ovo![]()
Bob i ski skokovi su na igrama od samog pocetka
Previshe su se igre komercijalizirale
Sportisti su najmanje krivi što su se igre komercijalizirale, baš kao i sportovi. Velike pare su tamo gdje su veliki sponzori, a njihov interes je tamo gdje je publika. E sad, to što se ulažu velike pare u tv prenose, reklame, što se troši bogatstvo na izgradnju stadiona, to je zbog konzumenata, a mi živimo u potrošačkom društvu u najširem mogućem smislu. Ali da ne serem više, što se mene tiče lijepo je vidjeti različite sportove na OI.
Bob i ski skokovi se meni lično ne sviđaju, ništa više, ali poštujem to kao sastavni dio igara i tradiciju.
- cyprus
#117 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Ne smeta meni što postoje svakavi sportovi na olimpijadi (i zimskoj i ljetnoj), nego to što postoji masa sportova u kojoj samo dvije ili tri zemlje mogu doć do medalja, sveukupno 10-tak u kojima postoje takmičari koji se bave tim sportovima, a u 90% zemalja se ne znaju ni pravila tog sporta...
E to je sranje, i na račun toga niko ne može Ameriku stić po medaljama
(i Kinu)
- chengaba
#118 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Al' sto ih opuha norvezanin u drugom teku veleslaloma. Bas mi zao sto ne dobi, ali nije ni mala stvar srebro uzeti sa 11 mjesta. Bravo i za Janku! 
-
Iga123
#119 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Za Kinu to uglavnom stoji, ali SAD su zaista najjača sportska nacija (kada se sve sabere i oduzme, i kada se posmatraju svi sportovi zajedno).cyprus wrote:Ne smeta meni što postoje svakavi sportovi na olimpijadi (i zimskoj i ljetnoj), nego to što postoji masa sportova u kojoj samo dvije ili tri zemlje mogu doć do medalja, sveukupno 10-tak u kojima postoje takmičari koji se bave tim sportovima, a u 90% zemalja se ne znaju ni pravila tog sporta...E to je sranje, i na račun toga niko ne može Ameriku stić po medaljama
![]()
(i Kinu)
S druge strane, SAD jesu dominantne u pojedinim sportovima, ali isto je i sa Njemačkom, Korejom, Japanom, ili čak Švicarskom.
- cyprus
#120 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Oni jesu sila, ali ne tolika koliko razlika u medaljama pokazuje u odnosu na ostale. Jest offtopic, ali moram opet spomenut: zar nije nepravedno da Ian Thorpe ima šansu da osvoji 8 zlatnih medaljaIga123 wrote:Za Kinu to uglavnom stoji, ali SAD su zaista najjača sportska nacija (kada se sve sabere i oduzme, i kada se posmatraju svi sportovi zajedno).cyprus wrote:Ne smeta meni što postoje svakavi sportovi na olimpijadi (i zimskoj i ljetnoj), nego to što postoji masa sportova u kojoj samo dvije ili tri zemlje mogu doć do medalja, sveukupno 10-tak u kojima postoje takmičari koji se bave tim sportovima, a u 90% zemalja se ne znaju ni pravila tog sporta...E to je sranje, i na račun toga niko ne može Ameriku stić po medaljama
![]()
(i Kinu)
S druge strane, SAD jesu dominantne u pojedinim sportovima, ali isto je i sa Njemačkom, Korejom, Japanom, ili čak Švicarskom.
- bingov buraz
#121 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Kipranine sve si u pravu ali zar nije Thorpe australac 
- cyprus
#122 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Joooooooooooooooooooooooooj kixabingov buraz wrote:Kipranine sve si u pravu ali zar nije Thorpe australac
- Admir_1984
#123 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Zamjenio je Thorpa sa Phelpsom
-
Iga123
#124 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
S obzirom da navijam za Federera slažem se s tobom
E sad, vrlo je moguće da SAD neće biti prve, bar ne po broju zlata (Kanada i Njemačka mogu da ih preteknu do kraja igara).
Ali, ovo što si naveo za Felpsa stoji.Ali stoji i da pored Felpsa postoji još gomila disciplina u plivanju. Stoji i da je USA najjača u snowboardu, al ne baš dominantna (ova Olimpijada je to pokazala). Isto je i sa ski-crossom. Na x-games dominiraju Amerikanci, Japanci, te pokoji Evropljanin i Kanađanin. Ali to nije sport za koji čitav svijet boli kita, vrlo je popularno i u Evropi.
Vidi sad ovo:
Etiopljani i Somalijci razvaljuju na duge staze...Šta da ih nema?
Nijemci dominantni u bobu i lungu...Šta da ih nema?
Skandinavci 70 % medalja u nordijskim disciplinama ...
Korejanci, Japanci i Kinezi-klizanje
Australija-plivanje (u zadnje vrijeme slabije)
Jamajka-trčanje itd
Amerika je za razliku od većine zemalja konkuretna u većini sportova. Na ovim OI uzeli su od snowboarda samo dvije zlatne medalje, ostale su u skijanju, klizanju, umjetničkom klizanju, a bit će vjerovatno i u hokeju, te još neka. Ostale medalje su u ski-crossu, parovima na klizanju i još neke...To je prilična sportska raširenost. Ne može se reći da osvajaju glupave sportove. Usostalom, u snowboardu je prilično jaka konkurencija evropskih država, slično je i u ski-crossu( medalje to pokazuju)
USA su osvojile medalje u mnogo sportova i mnogo disciplina na ovim OI, evo maloprije u nordijskoj kombinaciji (tradicionalno evropski sport) srebro.
Ja jesam generalno protiv tolikih disciplina, uglavnom onih u brzom klizanju (500,1000,1500...1521 metar
...), kao i onih u trčanju. Ali smanjenje disciplina u sportovima bi prvenstveno pogodilo Azijate, Afrikance, pa i Evropljane, a tek onda SAD.
E sad, vrlo je moguće da SAD neće biti prve, bar ne po broju zlata (Kanada i Njemačka mogu da ih preteknu do kraja igara).
Ali, ovo što si naveo za Felpsa stoji.Ali stoji i da pored Felpsa postoji još gomila disciplina u plivanju. Stoji i da je USA najjača u snowboardu, al ne baš dominantna (ova Olimpijada je to pokazala). Isto je i sa ski-crossom. Na x-games dominiraju Amerikanci, Japanci, te pokoji Evropljanin i Kanađanin. Ali to nije sport za koji čitav svijet boli kita, vrlo je popularno i u Evropi.
Vidi sad ovo:
Jamajka-trčanje itd
Amerika je za razliku od većine zemalja konkuretna u većini sportova. Na ovim OI uzeli su od snowboarda samo dvije zlatne medalje, ostale su u skijanju, klizanju, umjetničkom klizanju, a bit će vjerovatno i u hokeju, te još neka. Ostale medalje su u ski-crossu, parovima na klizanju i još neke...To je prilična sportska raširenost. Ne može se reći da osvajaju glupave sportove. Usostalom, u snowboardu je prilično jaka konkurencija evropskih država, slično je i u ski-crossu( medalje to pokazuju)
USA su osvojile medalje u mnogo sportova i mnogo disciplina na ovim OI, evo maloprije u nordijskoj kombinaciji (tradicionalno evropski sport) srebro.
Ja jesam generalno protiv tolikih disciplina, uglavnom onih u brzom klizanju (500,1000,1500...1521 metar
- cyprus
#125 Re: XXI Zimske Olimpijske igre Vancouver 2010
Ovo što sam rekao sa SAD, može se odnosit komotno i na Kinu, ali eto pošto su ZOI, gdje je Kina ipak daleko inferiornija nego na ljetnim OI, govorio sam o Amerikancima. Nisam ja reko da oni nisu najveća sportska silaIga123 wrote:S obzirom da navijam za Federera slažem se s tobom![]()
![]()
Vidi sad ovo:
Jamajka-trčanje itd
Ja jesam generalno protiv tolikih disciplina, uglavnom onih u brzom klizanju (500,1000,1500...1521 metar...), kao i onih u trčanju. Ali smanjenje disciplina u sportovima bi prvenstveno pogodilo Azijate, Afrikance, pa i Evropljane, a tek onda SAD.