lisice na otesu....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#101 Re: lisice na otesu....

Post by ladyblue18 »

Senjor opomena!
jefferson

#102 Re: lisice na otesu....

Post by jefferson »

Ja sam prije par godina sa prijateljem naletio na Lisicu na Vlasicu, pretrcavala cestu i ja zakocim da bi pobjegla, jer se zaustavila na suprotnoj traci, i kontam neko ce naici i udariti je.
Na to sve moj prijatelj je rekao: Sto ne ponese pistolj da je ubijem!
Zbog takvog nacina razmisljanja od rata pa do sada novim generacijama su divlje zivotinje totalno stran pojam.
Negdje sam procitao da smo mi prije rata imali poslije kanade najveci broj Mrkih medvjeda. Ja sam zadnji put na Vlasicu mrkog medvjeda vidio 1991 godine!!!
Loulou

#103 Re: lisice na otesu....

Post by Loulou »

jefferson wrote:Samo naci ovakvu macku i eto :D
:lol: maca,legenda.
Shoshana wrote:Mi smo ove godine zaista imali 3 bebe rakuna koji su se non-stop vrzmali po balkonu i krali macju hranu. Pretpostavljam da ni mama nije bila daleko. Rijetko se vide jer dolaze nocu, a i boje nas se, pa nas izbjegavaju. Dundavi su, i spori, a cvrkucu - milina ih slusati :D
I meni su, kao i bez_ideje, rakuni preslatki. Ali, samo na videu. :D (uživo ih nisam vidjela :skoljka: )
Koliko sam samo clipova, onih feat. racoons pogledala... Loooooodi su, nevjerovatno :lol:
burek_in_space

#104 Re: lisice na otesu....

Post by burek_in_space »

Ko ne voli lisice, ne treba da zhivi! 8-)

A sad, shalu na stranu, ne morate ih voliti, ali htjeti sve nama relativno strano satrati i unishtiti mu svaki trag, po meni nije pametno, jer kad tad nam se to vrati. Priroda ne prashta. :oops:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#105 Re: lisice na otesu....

Post by PipiDugaDevetka »

lilla wrote:Izvinite što nema veze s temom :sad: , trebalo bi da mi je bitnije to što se lisice šetaju mojim komšilukom, ali se sve vrijeme pitam otkad smo to počeli živjeti "na Otesu" umjesto "u Otesu" :-?
Za sve toponime koji su na vodi ili u vezi sa vodom dolazi prilog NA, pa tako imamo NA IlidžU, NA Modrac, NA Jablaničko jezero, NA more,....@semmy, daj onu sliku sa poplavljenim Otesom.
ja.neron

#106 Re: lisice na otesu....

Post by ja.neron »

Image

ko je sad mangup :lol: :lol: :lol:
SanskiBiser

#107 Re: lisice na otesu....

Post by SanskiBiser »

Vidim vec ima grupa na facebook za spas lisica na Otesu pod geslom i Megan je Fox... :lol: :D
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#108 Re: lisice na otesu....

Post by Admir_1984 »

Shoshana wrote:Ma, ja razumijem strah, ali zaista pretjerujete.

Cinjenica je da bijesna zivotinja itekako moze biti opasna, ali bijesnilom se mogu zaraziti i vjeverice, a vjeverica se sasvim sigurno ne bojis. :D Da je to kakva normalna zemlja, potojalo bi nekakvo ministarstvo za zastitu prirode i divljeg zivota koje bi se pobrinulo da se tim zivotinjama daju oni 'kolacici' sa oralnom vakcinom. Al' eto, danas cemo ih pobiti, a sutra cemo placati porez za zastitu divljih zivotinja, i plakacemo da nam djeca nece znati sta je lisica...

Lisica se tebe boji mnogo vise nego sto se ti bojis nje. U mom komsiluku hodaju i lisice i rakuni (cak i tvorovi :D ).

Uredno im ostavim hrane u cosku dvorista, a rakuni su bezobrazni pa se popnu i na balkon. MIslim da bih se vise prepala pritjesnjenog rakuna, nego pritjesnjene lisice. Znam da ih ne trebam hraniti, ali te su zivotinje vec tu (iskljucivo nasim zaslugama), pa mi ih je onda zao. U stvari, ja hranila ulicne macke, a ovi ostali se sami natovarili :D

A lisice su bas prelijepe zivotinje. Pusti ih na miru, i pustice te na miru. Uostalom, bog zna koliko je puta ta ista lisica prosla tuda, samo vi niste znali...
Ovog ima i na Alipashinu :D
TheMule

#109 Re: lisice na otesu....

Post by TheMule »

SanskiBiser wrote: Lisica živi pojedinačno. Više lisica se može vidjeti samo u vrijeme parenja koje počinje krajem decembra i traje do polovine februara. U to vreme se po nekoliko mužjaka približava jednoj ženki. U vreme parenja lisice se glasaju karakterisitčnim lavežom a mužjaci zavijanjem. Parenje se vrši u jazbini, retko izvan nje. Lisica je mudra životinja koja u vrijeme parenja dopušta da joj se svako približi. Nakon što je oplođena, ženka se povlači, a mužjaci traže novu ženku spremnu za parenje. Oplođena ženka postaje još opreznija nakon što je oplođena. Lisica nosi 50-52 dana, nako čega okoti 5-8 rijetko do 12 mladih. Mladi se okote slepi i progledaju nakon 12-14 dana. Sišu oko mesec dana dok im zubi ne očvrsnu, kad ih majka hrani živim plenom koji donosi u jazbinu.

Pri prehrani mladih pomaže i mužjak koji donosi hranu, ali odgoj je prepušten ženki. S mesec dana mladi počinju učiti kako ubiti plen. Nakon četiri mjeseca života mladi se potpuno osamostale, a već s 10 meseci su spolno zreli. Životna dob lisice je 10-12 godina.
Nemoj da ovo vide oni sa podforuma "Ljubav i Sex"
SanskiBiser

#110 Re: lisice na otesu....

Post by SanskiBiser »

TheMule wrote:
SanskiBiser wrote: Lisica živi pojedinačno. Više lisica se može vidjeti samo u vrijeme parenja koje počinje krajem decembra i traje do polovine februara. U to vreme se po nekoliko mužjaka približava jednoj ženki. U vreme parenja lisice se glasaju karakterisitčnim lavežom a mužjaci zavijanjem. Parenje se vrši u jazbini, retko izvan nje. Lisica je mudra životinja koja u vrijeme parenja dopušta da joj se svako približi. Nakon što je oplođena, ženka se povlači, a mužjaci traže novu ženku spremnu za parenje. Oplođena ženka postaje još opreznija nakon što je oplođena. Lisica nosi 50-52 dana, nako čega okoti 5-8 rijetko do 12 mladih. Mladi se okote slepi i progledaju nakon 12-14 dana. Sišu oko mesec dana dok im zubi ne očvrsnu, kad ih majka hrani živim plenom koji donosi u jazbinu.

Pri prehrani mladih pomaže i mužjak koji donosi hranu, ali odgoj je prepušten ženki. S mesec dana mladi počinju učiti kako ubiti plen. Nakon četiri mjeseca života mladi se potpuno osamostale, a već s 10 meseci su spolno zreli. Životna dob lisice je 10-12 godina.

Nemoj da ovo vide oni sa podforuma "Ljubav i Sex"
Da da. tamo mogu da pokrenu temu "Budi i ti FOXY LADY" ili nesto slicno :lol:

Image

A kakav ucinak i efekat ista moze da ima na muskarce, pa odmah se sjetim ovog :mrgreen: :

semmy

#111 Re: lisice na otesu....

Post by semmy »

burek_in_space wrote:Ko ne voli lisice, ne treba da zhivi! 8-)

A sad, shalu na stranu, ne morate ih voliti, ali htjeti sve nama relativno strano satrati i unishtiti mu svaki trag, po meni nije pametno, jer kad tad nam se to vrati. Priroda ne prashta. :oops:
nisam ni spomenula da ih treba pobiti, samo pokusavam dobiti nekoga ko je odgovoran za ovakve slucajeve ( a ti na zalost ne rade vikendom ) da ih uhvate pregledaju i ako nisu bijesne vrate tamo gdje im je mjesto....
jefferson wrote:Ja sam prije par godina sa prijateljem naletio na Lisicu na Vlasicu, pretrcavala cestu i ja zakocim da bi pobjegla, jer se zaustavila na suprotnoj traci, i kontam neko ce naici i udariti je.
Na to sve moj prijatelj je rekao: Sto ne ponese pistolj da je ubijem!
Zbog takvog nacina razmisljanja od rata pa do sada novim generacijama su divlje zivotinje totalno stran pojam.
Negdje sam procitao da smo mi prije rata imali poslije kanade najveci broj Mrkih medvjeda. Ja sam zadnji put na Vlasicu mrkog medvjeda vidio 1991 godine!!!
i meni bi bilo ok na vlasicu naletiti na bilo koju divlju zivotinju ali u naseljenom mjestu gdje ima i kuca a i zgrada mi i nije bas normalno...
imala sam ja susret prije rata, na vikendici ( treskavica ) i sa medama, vukovima, lisicama i sve mi je to ok jer je planina ali otes je ipak naseljeno mjesto i vjeruj ovdje ni kilometre nema sume ( a i to malo drveca sto ima nemoze se nazvati sumom )..jedino da ih protjeram u pejton ili u doglode
Shoshana wrote:
ladyblue18 wrote:Naravno da ne treba pobiti, ali jednostavno svako ima svoje misljenje.
I moje je takvo da divlje zivotinje ne zelim pred kucom.
Ko voli, i koga nije strah, super.
Cijenim. I, kao sto rekoh u prvom postu - razumijem i strah. Ali mi tim zivotinjama sve vise i vise ugrozavamo stanista. One negdje zivjeti moraju, i nesto jesti moraju. Nekako mi je izgledalo lakse objasniti covjeku da je lisica bezopasna, nego objasniti lisici da ne ide u naselje. To je bila sva poenta moga javljanja.

A za lisice u naseljima, jasno je kako ce zavrsiti. :(
da nebi tako zavrsile pokusavam cijelo vrijeme dobiti veterinarsku inspekciju da ih pregledaju i vrate na svoje mjesto....to je i bila poenta mog javljanja, kome se obratiti ali naravno ovo je bosna i niko ne radi svoj posao onako kako bi trebao..
The Nightwatchman

#112 Re: lisice na otesu....

Post by The Nightwatchman »

semmy wrote:da nebi tako zavrsile pokusavam cijelo vrijeme dobiti veterinarsku inspekciju da ih pregledaju i vrate na svoje mjesto....to je i bila poenta mog javljanja, kome se obratiti ali naravno ovo je bosna i niko ne radi svoj posao onako kako bi trebao..
oj jesi se upalila. pusti lisice na miru. mi smo kuce izgradili na njihovom teritoriju.

i koje je to "njihovo mjesto"? zima je i one se krecu bez pasoša, prelaze drzavne granice, ulaze u posjede, traze hranu. nema te inspekcije koja ih moze vratiti na "njihovo mjesto"

isto kao što u neke kuće uđu miševi, žohari, laste naprave gnijezda.... ne znam u cemu je problem, nece bolan lija nikom nista, cuvaj ti avliju od ljudi
saim_adka

#113 Re: lisice na otesu....

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 22/01/2017 18:11, edited 1 time in total.
Skyfox

#114 Re: lisice na otesu....

Post by Skyfox »

Fabulous Foxes: Foxes belong to the canid family and include such species as red fox, kit fox, swift fox, fennec fox, arctic fox and gray fox, just to name a few. While some species of canid have been hunted almost to extinction because of their penchant for livestock and the depletion of their natural habitats, some species of fox such as the red fox have adapted well to changing times and find great opportunities for food and shelter in urban environments. The red fox is not a finicky eater, and will ingest beetles, worms, frogs, birds, eggs, mice, fruits and refuse.

http://animal.discovery.com/mammals/fox/

trebamo cijeniti sto uopste imamo zivotinju koja je u vecini zemalja izlovljena do nestanka, da ne govorim da bi ih i zakon trebao zastiti...

Image

hi

clav

#115 Re: lisice na otesu....

Post by clav »

:thumbup: :thumbup:
samo malo

#116 Re: lisice na otesu....

Post by samo malo »

U Engleskoj zovnes onog ciku sa cvikama, on dodje i uhvati lisice mrezom, odvede u prihvatiliste, ako su ozljedjene pruzi im pomoc, i nakon tretmana pusti ih u divljinu.

U Bazniji ce se to rjesavati lovackim puskama.

Seljakluk neizljecivi.
minjonja

#117 Re: lisice na otesu....

Post by minjonja »

samo malo wrote:U Engleskoj zovnes onog ciku sa cvikama, on dodje i uhvati lisice mrezom, odvede u prihvatiliste, ako su ozljedjene pruzi im pomoc, i nakon tretmana pusti ih u divljinu.

Seljakluk neizljecivi.
dzaba nama hiljadu prihvatilista dok ljudi ne pustaju djecu vani jer je lisicu vidio, dok govori "fuj fuj" za psa, dok je normala vidjeti razljepljenu macku na ulici, dok se (krivo)lovac javno slika sa lesom izrazito rijetkog primjerka medvjeda, dok krce sume kako im je cejf, dok je normalno kucice u kesu staviti i u rijeku baciti, dok su na naslovnicama provale politicara umjesto jadi o vjetrenici...

nikad necu zaboraviti kako je moj glupi dajdza ubio zmiju kad smo ljeti krenuli na mezar dedi. ne znam ni kako ju je vidio u onoj nepokosenoj travi. samo znam da je uzeo nekakav kamen i zgnjecio je. zmija duga 30 cm najvise. nije ni isla prema nama. bas ce zmija od 300g napasti 4 covjeka. nismo u australiji da imamo takve zmije. njemu je to bilo normala, jer je to, zaboga, zmija. a zmije, lisice, vrane i vukovi ne valjaju, barem kazu andersen i raja.
chuchumbamayumbe

#118 Re: lisice na otesu....

Post by chuchumbamayumbe »

minjonja wrote:
samo malo wrote:U Engleskoj zovnes onog ciku sa cvikama, on dodje i uhvati lisice mrezom, odvede u prihvatiliste, ako su ozljedjene pruzi im pomoc, i nakon tretmana pusti ih u divljinu.

Seljakluk neizljecivi.
dzaba nama hiljadu prihvatilista dok ljudi ne pustaju djecu vani jer je lisicu vidio, dok govori "fuj fuj" za psa, dok je normala vidjeti razljepljenu macku na ulici, dok se (krivo)lovac javno slika sa lesom izrazito rijetkog primjerka medvjeda, dok krce sume kako im je cejf, dok je normalno kucice u kesu staviti i u rijeku baciti, dok su na naslovnicama provale politicara umjesto jadi o vjetrenici...

nikad necu zaboraviti kako je moj glupi dajdza ubio zmiju kad smo ljeti krenuli na mezar dedi. ne znam ni kako ju je vidio u onoj nepokosenoj travi. samo znam da je uzeo nekakav kamen i zgnjecio je. zmija duga 30 cm najvise. nije ni isla prema nama. bas ce zmija od 300g napasti 4 covjeka. nismo u australiji da imamo takve zmije. njemu je to bilo normala, jer je to, zaboga, zmija. a zmije, lisice, vrane i vukovi ne valjaju, barem kazu andersen i raja.
Cijenim tvoje misljenje.
A hajde mi reci sta ja treba da radim kada dodjem ljeti na vikendicu i nadjem leglo zmija u kamenjaru okolo vikendice, na 10 metara, a ja bude puna avlija djece.
Ili kada naidje copor poludivljih pasa lutalica, a djeca od 3 godine se igraju na livadi?!
Pretpostavljam da treba da ih ignorisem, ili da napadnem tek ako oni ugrizu ili napadnu djecu?!
Dzaaba sto palim gume, zmija vazda bude, moram ih nekako skloniti. A strucnjak za zmije nisam niti sam naucnik da ih hvatam i radim sa njima sta vec naucnici rade.
Za schenad moraju da se urade azili, i da se sterilisu, da se sklanjaju sa ulica jer im tamo nije mjesto i kraj.
Choporu pasa lutalicanije mjesto u Ferhadiji niti bilo gdje u naseljenom mjestu, a vi sada navalite da ih branite.
I ja ih branim, ali im tamo jednostavno nije mjesto i moraju se humano ukloniti.
Zgazio sam macaka nebrojeno puta, nekoliko puta sam zgazio i kera, 2 puta su mi napravili po 100-200 km stete na autu, i sta sada?! Ja kriv sto sam ih zgazio?
Stavljati krivolovce, zgazene macke, lisice i krcenje suma u istu ravan je, u najmanju ruku, licemjerno.
minjonja

#119 Re: lisice na otesu....

Post by minjonja »

chuchumbamayumbe wrote: Cijenim tvoje misljenje.
A hajde mi reci sta ja treba da radim kada dodjem ljeti na vikendicu i nadjem leglo zmija u kamenjaru okolo vikendice, na 10 metara, a ja bude puna avlija djece.
ostaviti ih gdje jesu. znam x slucajeva gdje su ljudi imali zmije pod kucom, u podrumu, pored garaze. gdje ima zmija, nema pacova, znaci nema zaraze. priroda ce vremenom uciniti svoje i njih ce pojesti blavori i ostali predatori. mozda si previse gledao filmova pa mislis da se sunjaju okolo i samo gledaju kako ce nekog napasti. cim cuju hordu ljudi i osjete njihove vibracije, bjeze.
Ili kada naidje copor poludivljih pasa lutalica, a djeca od 3 godine se igraju na livadi?!
Pretpostavljam da treba da ih ignorisem, ili da napadnem tek ako oni ugrizu ili napadnu djecu?!
bas maloprije bila na alipasinom i vidim copor poludivljih pasa kako krvolocno piju vodu, cesu se i mirisu jedni druge dok je 5 metara od njih stajala jedna zena sa djetetom od 2 godine pored, a dvadesetak metara dalje najmanje dvadesetero djece svih uzrasta kako se igraju i sankaju.

Dzaaba sto palim gume, zmija vazda bude, moram ih nekako skloniti. A strucnjak za zmije nisam niti sam naucnik da ih hvatam i radim sa njima sta vec naucnici rade.
Za schenad moraju da se urade azili, i da se sterilisu, da se sklanjaju sa ulica jer im tamo nije mjesto i kraj.
Choporu pasa lutalicanije mjesto u Ferhadiji niti bilo gdje u naseljenom mjestu, a vi sada navalite da ih branite.
I ja ih branim, ali im tamo jednostavno nije mjesto i moraju se humano ukloniti.

ja cu ih braniti dok god budu za psa govorili da je poludivlji jer zivi na ulici. ja sam dovoljno zivotinja (za svoje mogucnosti) sklonila sa ulice, i eno ti avmau udruzenje koji su nekoliko stotina pasa sa ulice sklonili na human nacin bez pomoci od drzave, dok sad mustafa iz kafilerije sjedi, prima platu i cita sa-x (lijep pozdrav mustafi, valjda cemo jos jednom imati priliku da popricamo). mislis da se barem 99% ljudi koji imaju zivotinje ne para srce kad vide zivotinju na ulici? ako je pomiluju po glavi, ne znaci da odobravaju da tu zive. svi se borimo za to da ih vise nema. neko radi sigurnosti ljudi, neko radi sigurnosti zivotinja i ljudi.

Zgazio sam macaka nebrojeno puta, nekoliko puta sam zgazio i kera, 2 puta su mi napravili po 100-200 km stete na autu, i sta sada?! Ja kriv sto sam ih zgazio?
Stavljati krivolovce, zgazene macke, lisice i krcenje suma u istu ravan je, u najmanju ruku, licemjerno.
jesi, ti si kriv. zamisli da je dijete izletilo, bi li isto tako razmisljao? postoje pravila u saobracaju koja postoje radi sigurnosti vozaca i pjesaka. ti si morao voziti tako da bi mogao izbjeci i covjeka i zivotinju. ok, nisi mogao jer si bla bla bla (tvoja izvlacenja), ali, sta da si covjeka udario? pobjegao? ili bi stao i zovnuo hitnu i pritrcao covjeku? znam da je previse ocekivati od bosnje da to uradi za zivotinju, ali ako se vec pitas sta se treba, evo sta bi ja. stala, potrcala prema zivotinji i ako sam je ubila, sa ceste sklonila. ako je ziva, odnijela u vet stanicu, ili barem sklonila sa puta i zovnula vet stanicu. ja sam nebrojeno puta sklonila mrtvu macku sa ulice i dva puta sam vidjela kako udari i pobjegne, ali od soka ne stignem registraciju. prijavila ja vas ili ne, bog ce svima nama listing izlistati.

(krivo)lovci, zgazene macke, lisice i krcenje suma je, u najmanju ruku, povezano needukacijom zajednice sto se tice prirode.

otisli smo predaleko. samo hocu da kazem da mi je neizmjerno zao sto se u otesu pojavila lisica. nek bjezi k'o muha bez glave, jer ce ostati bez nje ako ostane.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#120 Re: lisice na otesu....

Post by Admir_1984 »

Cuj zmije pod kucom, u podrumu :-) :-) :-) :-)

E bash bi te volio vidjeti kako bi spavala na vikendici, a da ti 5 poskoka gmizu oko kuce, budu u garazi i slicno. Pusti mi te price nece zmija, al zar ja trebam non stop misliti gdje i sta je. Jos djecu pustiti da se igraju, a dijete ni krivo ni duzno pravo na zmiju i belaj. U prirodi sam x puta bio i nikad nijednu zivotinju ubio nisam, al ako bi primjetio oko vikendice zmije otrovnice hladno bi ih eliminisao (ovo se odnosi na par metara oko kuce)
chuchumbamayumbe

#121 Re: lisice na otesu....

Post by chuchumbamayumbe »

Slusaj minjonja,
ne pada mi na pamet da cekam da dodje neki blavor ili jez i rastjera zmije iz moje avlije.
Ne pada mi na pamet da gledam hoce li me zmija ujesti samo zato sto sam je probudio dok je uzivala ispod mojih drva.
Ti kada budes imala djecu (a mozda ih i imas) fino nabavi zmija, pa uzivajte zajedno.
Jesi li ikada bila u prirodi i nasila na copor poludivljih pasa lutalica?! Znas li uopste kako izgledaju ti psi?!
Ne govorim o psima koje srecemo po Sarajevu, nego o coporima koji zive na rubovima Sarajeva, konkretno, prema Rakovici?! Ti psi nisu nimalo pitomi, izgledaju poludivlje, ako ne i divlje, izgledaju opasno. Pogotovu ako su gladni. A moja mala djeca ne znaju kako izgleda gladan i opasan pas.
Ti bi stala i pomogla kao chumur crnom psu u 2 sata ujutro, kada izleti iz busije i skoci ti pred auto a ti ne mozes zakociti? I napravi ti stete da ne znas hoces li se moci vratiti kuci ili neces jer ti je ostetio i hladnjak.
Ili kada izleti iz metar snijega, na glavnoj saobracajnici u Sarajevu?
Ili kada gazda pusti rotvajlera sa lanca pored magistrale, pa taj pas izleti pod moje auto.
Ja kriv.
Ja kriv kada mi macka izleti pred automobili pri brzini od 90km/h, a iza mene ide drugi automobil?! Sta bih trebao, da zakocim, da svi izginemo zbog macke?
Dajte, molim vas.
Ta briga za zivotnje nekada granici sa ludilom.
Ja vrlo dobro znam sta su djeca i kako se vozi tamo gdje bi moglo biti djece, ne moras mi tu pricu pricati.
Djecu i ljude ne mozes stavaljati u istu ravan sa psima, jednostavno tako.
Ako je pas inteligentan kao jedno dijete od 4 godine, onda je to svjetsko cudo.
Tako, nemoj mi molim te pocinjati tu pricu, vec sam napisao sta mislim o zivotinjama i sta sam sve radio u zivot sa njima, ali su meni moja djeca i njihova sigurnost vaznija od svih zmija, medvjeda i kerova na ovome svijetu.
Svidjalo se to nekome ili ne.
ladyblue18

#122 Re: lisice na otesu....

Post by ladyblue18 »

E izvinjavam se gospodo ovo vise nece ici ovako.

31. Jan. 2010. 18:13 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”
» kijameta
Mjesec dana
ladyblue18

#123 Re: lisice na otesu....

Post by ladyblue18 »

Tema ociscena.

Sad mozete nastaviti, fino i civilizovano.
nikad_izvini

#124 Re: lisice na otesu....

Post by nikad_izvini »

Nego, šta bi sa zlim lisicama :D Da vadim tandžaru :D

Šalu na stranu, nego, daj da pobijemo sve životinje, divlje, poludivlje, napuštene, prijavljujem se dobrovoljno. Ta će nam one, samo smetaju a možda imaju bjesnilo ili će nam se zabiti u auto pa nas ugroziti :roll:

Čovjek je čudno biće, otme sve oko sebe pa onda bi pobio ono što nije otjerao otimanjem.
Shoshana

#125 Re: lisice na otesu....

Post by Shoshana »

Admir_1984 wrote:Cuj zmije pod kucom, u podrumu :-) :-) :-) :-)

E bash bi te volio vidjeti kako bi spavala na vikendici, a da ti 5 poskoka gmizu oko kuce, budu u garazi i slicno. Pusti mi te price nece zmija, al zar ja trebam non stop misliti gdje i sta je. Jos djecu pustiti da se igraju, a dijete ni krivo ni duzno pravo na zmiju i belaj. U prirodi sam x puta bio i nikad nijednu zivotinju ubio nisam, al ako bi primjetio oko vikendice zmije otrovnice hladno bi ih eliminisao (ovo se odnosi na par metara oko kuce)
Dobar si ti, ja bih se odselila :D KO ti garantuje da nece opet doci?

Samo, ne vidim zaista paralelu izmedju otrovnice i lisice. Strah od otrovnice je opravdan, strah od lisice nije. Lisica ima losu reputaciju zato seto je stetocina. Sto se zna zavuci u kokosinjac, pa poklati kokoske. Ali je potpuno bezopasna za ljude i ljudsku djecu.

@Semmy, ne milim da ti zelis ikakvo zlo lisici. Ali, kao sto vidis iz par primjera ljudi koji su se javljali - dobrovoljaca da lisicu ubiju ima dovoljno.
Post Reply