DA LI JE BITNIJA KRŠĆANSKA GLAVA OD HILJADU MUSLIMANSKIH?

klasika

Post by klasika »

bosmen wrote: Je li demokratija Guantanamo?
Je li demokratija ubijanje ranjenikau Iraku?
Je li demokratija paljenje džamije u Beogradu?
Je li demokratija uskratiti pravo nekome da se sahrani na mjestu koje mu pripada?
1. Nije - jeli demoktratija boraviti u nekom od turskih, iranskih, irackih (za vrijem Sadama), saudijskih, libijskih zatvora?
2. Nije - Jeli demokratija ubijanje? Sjeca glava? Jeli demokratija onih par stotina hiljada mrtvih Tutsija? Ruanda? Somalija?
3. Nije - Jeli demokratija rusenje bilo cega?
4. Nije - I bas to htjedoh da te pitam ... mislis da su svi, ali bas svi sahranjeni na mjestu koje im pripada?

:-D
bosnjo

#102 Re: DA LI JE BITNIJA KRSˇC´ANSKA GLAVA OD HILJADU MUSLIMANSK

Post by bosnjo »

BosnjakAga wrote:
bosmen wrote:Cˇitav svijet bruji kada padne jedna mrtva krsˇc´anska glava poput ovog govnara iz Holandije dok svakodnevno pada na hiljade muslimanskih koje su nebitne.

Ta ista Holandija ,koja je je u najvec´oj mjeri kriva za stradanje Bosˇnjaka u Srebrenici, sada je spremna boriti se protiv terorizma a nije se borila te godine u Srebrenici jer za njih nije terorizam kad se ubijaju muslimani.
Aferim za ovo
Uspori ti to malo, nesto si mi zabrzao.

Nazalost, za Srebrenicu ne mozemo kriviti samo holandjane, jer su im nalozi dolazili od rukovodstva UN koji nisu bili "na terenu." OUN je zadnja organizacija-- ali nazalost i jedina--koja moze da nesto ucini u ratu. Jos gori primjer od Srebrenice je Ruanda: 800.000 mrtvih.

Mozda je za tebe neko govnar, ali u demokratskom drustvu, svako ima pravo da izrazi svoje poglede. So je tebi nejasno je cinjenica da su sloboda i demokratija najteze obaveze koji pojedinac moze da nosi obzirom da propisuju mnostvo prava i obaveza. Samo u neslobodnom sistemu (bilo koje vrste), neko ima "slobodu" da ubije nekoga s kim se ne slaze.

Moje pitanje tebi: ako je Holandija takva, kako pripisati da je prihvatila toliki broj muslimana koji su tamo izbjegli (izbjegli, a ne dosli kao turisti), kako bi nasli mir i bolju buducnost?

Ili su mozda govnari oni koju tamo dodju da muzu sistem, da bi nakon toga sa nekim pravom koje im ti dajes, mogli da ubijaju gostoprimce?
bosnjo

#103 Re: DA LI JE BITNIJA KRSˇC´ANSKA GLAVA OD HILJADU MUSLIMANSK

Post by bosnjo »

BosnjakAga wrote:
bosmen wrote:Cˇitav svijet bruji kada padne jedna mrtva krsˇc´anska glava poput ovog govnara iz Holandije dok svakodnevno pada na hiljade muslimanskih koje su nebitne.

Ta ista Holandija ,koja je je u najvec´oj mjeri kriva za stradanje Bosˇnjaka u Srebrenici, sada je spremna boriti se protiv terorizma a nije se borila te godine u Srebrenici jer za njih nije terorizam kad se ubijaju muslimani.
Aferim za ovo

Nazalost, za Srebrenicu ne mozemo kriviti samo holandjane, jer su im nalozi dolazili od rukovodstva UN koji nisu bili "na terenu." OUN je zadnja organizacija-- ali nazalost i jedina--koja moze da nesto ucini u ratu. Jos gori primjer od Srebrenice je Ruanda: 800.000 mrtvih.

Mozda je za tebe neko govnar, ali u demokratskom drustvu, svako ima pravo da izrazi svoje poglede. So je tebi nejasno je cinjenica da su sloboda i demokratija najteze obaveze koji pojedinac moze da nosi obzirom da propisuju mnostvo prava i obaveza. Samo u neslobodnom sistemu (bilo koje vrste), neko ima "slobodu" da ubije nekoga s kim se ne slaze.

Moje pitanje tebi: ako je Holandija takva, kako pripisati da je prihvatila toliki broj muslimana koji su tamo izbjegli (izbjegli, a ne dosli kao turisti), kako bi nasli mir i bolju buducnost?

Ili su mozda govnari oni koju tamo dodju da muzu sistem, da bi nakon toga sa nekim pravom koje im ti dajes, mogli da ubijaju gostoprimce?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

bosmen wrote:Mene zanima,a to nikada nisam mogao dokučiti ,zašto ovi naši vrli forumaši koji napadaju sve one muslimane koji su vjernici

Izvini, ali ne cini li ti se da je NAJMANJE isti broj vjernika koji napadaju ateiste sto su ateisti?
I uz to im obavezno kace nebulozne privjeske tipa komunjara, jogonostalgicar i sl?

Je li TO u redu? :?

Prije par godina izvrseno ispitivanje u Svedskoj. Htjelo se vidjeti koliki je broj vjernika (ali BAS VJERNIKA!) i koliko ih ide u crkvu.
Pokazalo se da 5% Sveda sebe vidi kao vjernike a 4% istih ide u crkvu.

A u Svedskoj SVE I JEDAN praznik (neradni) u osnovi vjerskog karaktera, (bozic, uskrs i sl.) a popa ni s glave vidjeti. A o tome da se isti slika sa premijerom Svedske (ili bilo kojim i najmanjim politicarem) negdje ili da daje svoj sud o BILO CEMU sto se tice drzave i drustvenih odnosa mimo crkve, moze covjek samo sanjati da cuje ili vidi!

Mozda u tom grmu lezi zeko? :-) :)
Vodenjak

#105 Re: DA LI JE BITNIJA KRSˇC´ANSKA GLAVA OD HILJADU MUSLIMANSK

Post by Vodenjak »

bosnjo wrote:

Korektno!
kekec

Post by kekec »

bosmen wrote:Mene zanima,a to nikada nisam mogao dokučiti ,zašto ovi naši vrli forumaši koji napadaju sve one muslimane koji su vjernici a koji ,po njihovim standardima, nisu demokrate, ne pokušaju odgovoriti na pitanje zašto ovdje pa i šire nema rasprava izmedju Hrvata ateista i vjernika ili Srba ateista i vjernika?Zašto ti Bošnjaci koji sebe nazivaju muslimanima ateistima ,....
Bosmen, negdje si napravio dobru gresku.
Hrvat ateista ili vjernik- OK
Srbin ateista ili vjernik- takodje OK, ali
Bosnjak kao ateista musliman, mislim da ne moze postojati.
Bosnjak moze biti vjernik ili ateista. Ako je vjernik, onda je musliman. Isto kao sto je musliman neki npr. Turcin
koji je vjernik ili neki Somalijac koji je vjernik. Znaci musliman je vjernik. Ne mozes biti ateista i musliman istovremeno.
Ako stvarno mislis da si u pravu, onda bi vazilo i sljedece:
Zasto Hrvati koji sebe nazivaju krscanima ateistima... ili
Zasto Srbi koji sebe nazivaju hriscanima ateistima...,
a ovo dvoje je stvarno smijesno jer navedene kombinacije neces nigdje i nikada naci.
Kada cemo se nauciti sta je pripadnost narodu, a sta pripadnost religiji. :?
babba

Post by babba »

Kekec ne serendaj i pusti coeka da vjeruje u sta i koliko god hoce.
Bivsi sistem se pravo obruko pred cilim svitom stavljajuci nekakve granice vjernicima.
Uostalom, libo te racku !

A ti vodenjak mojne matereti Svedsku prenosit vamo jer neznamo stacemo od nasih pametnjakovica.

Ma i NEK SI MU REKO EBO LI GA ZEKO!!!
bosnjo

Post by bosnjo »

bosmen wrote:Rec´i ti dvije stvari,
Van Goga ne smatram gostoprimljivim prema muslimanima,a svi mi to zanmo zbog cˇega i,
nikome ne dajem za pravo da ikoga ubije
Vjerovatno si i ti jedan od evropskih muslimana
Svi koji su procitali tvoj komentar vide dobro ko si, i zadnje bi mi bilo da sa tobom diskutujem gornje. Ovo je za one koji su zainteresovani da nastave normalnu polemiku.

Holandija ima 16.3 miliona stanovnika od kojih su se 4.4% izjasnili kao muslimani. To znaci da u Holandiji zivi i radi 717.000 muslimana.

Meni je jasno da podaci za gornje--americka CIA-- mogu da od "bosmena" budu protumaceni istom dubinom misli kao sto je u njegovom komentaru. Za znatizeljne, link je: http://www.cia.gov/cia/publications/fac ... os/nl.html

Ali, da ponovim, ovo je za one koji zele ucestvuju u diskusiji baratajuci sa realnoscu i cinjenicama.
klasika

Post by klasika »

bosmen wrote:Mene zanima,a to nikada nisam mogao dokučiti ,zašto ovi naši vrli forumaši koji napadaju sve one muslimane koji su vjernici a koji ,po njihovim standardima, nisu demokrate, ne pokušaju odgovoriti na pitanje zašto ovdje pa i šire nema rasprava izmedju Hrvata ateista i vjernika ili Srba ateista i vjernika?Zašto ti Bošnjaci koji sebe nazivaju muslimanima ateistima ,ne shvate da ih čitav tzv.demokratski svijet ubraja u muslimane i za njih nema razlike izmedju ateista i onih koji sebe smatraju vjernicima?Jeli oni misle da ako su ateisti i ako nisu branioci islama kako nas pojedinci nazivaju,neće biti isti u očima onih koji koji ne vole muslimane .Odakle im pravo da onda sebe nazivaju muslimanima?
Vjerovatno oni koji sebe nazivaju multikulturnima a nose muslimanska imena sebe zamišljaju nešto boljima od nas koji sebe nazivaju vjernicima.
Ovo što sada govorim takodje nema veze sa temom pa da se vratim na temu i pitam ih misle li oni da ne bi ostali bez glave zato što se smatraju ateistima a kada bi se našli u situciji da ostanu bez glave?
Mislim da se treba razlučiti ko je musliman a ko ne i šta znači biti musliman.
Branioci islama bi vjerovatno trebali biti oni koji nisu primjer muslimana po standardima kakvim oni zamišljaju da treba biti musliman.
Musliman ne treba da misli zlo nikome pa ni onima koji nisu muslimani.
Najveći neprijatelji muslimana jesu upravo oni koji nose muslimanska imena a na sva usta blate i vjeru i naciju kojoj pripadaju.
Termin evropski musliman su izmislili upravo takvi da bi se mogli uvlačiti evropljanima u neku stvar i da bi ti isti evropljani mogli preko njih sijati nered i smutnju u muslimanske redove te preko njih provoditi svoje ciljeve.
Ko god sebe smatra evropskim muslimanom on je licemjer.
Musliman je musliman,ma gdje god bio i neka ne misle da ih evropljani više cijene od pravih vjernika muslimana jer svi ti evropljani se mnogo više pridržavaju Islama od njih mnogih,ne zbog toga što su oni hoće da budu muslimani nego što je naučno dokazano da ono što zagovara Islam je i zdravo i ispravno te da sve stvari koje islam stavlja u prvi plan a to je nauka,rad, red,higijena,zdravlje,porodica imnoge druge stvari su stvari koje su općeprihvatljive za svakog čovjeka.
Islam nije vjera koja uči da neko nekoga ubije,prevari,muči niti da se dijeli nego da radi,uči,živi zdravo i cjeni medjusobno kao i da zbijaju redove.
Evropa briše granice i zbija redove a mi se udaljavamo jedni od drugih i podmećemo nogu jedni drugima.
hehehe dobar ti je komentar, ali za VALTER(!), nikako za ovu temu. Ti opet bjezis od cinjenica. Ja sam musliman, uvijek cu to biti, to da li sam vjernik ili ne ostavljam samo za sebe, to je privatna stvar u koju ne trebas ni ti ni neko drugi zabijati nos, jer ako je neko vjernik, vjernik je radi sebe, ne radi drugih. Ja koliko vidim nigdje ne pljujem po vjeri, a jos manje naciji. Ne znam zasto si ovdje uopste stavio termin nacija, kad se ista nigdje u ovoj temi ne spominje. Dalje, sto se tice tog "hvatanja za vratove" medju muslimanima, pa naravno da imas takvo misljenje kad ti je krov diskusije Sarajevo-x forum, ako se malo razletis po srpskim ili hrvatskim forumima, vrlo brzo ces promjeniti misljenje, ali najlakse je samo naprdjivati, a ne provjeriti ono sto tvrdis. Ne smatram ja sebe nista drugacijim od tebe ili nekog drugog, ali pazi jedino po tome sto smo Muslimani, pa i bin Laden je Musliman, ali se beli razlikujem i od tebe i od njega po nivou tolerancije i objektivnog misljenja. A sta si ti ako nisi evropski Musliman? Azijski? Africki? Arkticki? Opet ti kazem post ti je odlican ali za neku nisko tiraznu sovinisticku reviju. Lupetati gluposti tipa Musliman Ateista je ipak malo previse. I ko si na kraju ti da definises sta znaci biti pravi vjernik? Odakle tebi tolika sloboda da sebi das za pravo da komentarises o tome ko je kakav vjernik? Jedino Bog zna te stvari! Ako sudis po tome da li neko osudjuje Srbe ili Hrvate, koliko ko puta klanja, da li neko rezonuje objektivno ili ne ... onda ti nisi nikakav vjernik. Ako vjerujes u Buga, onda vjerujes jer si ti spoznao Njegovo postojanje, niko ti to nije nametnuo, ili mozda jeste!?
margareta

Post by margareta »

Musliman ne treba da misli zlo nikome pa ni onima koji nisu muslimani.
Najveći neprijatelji muslimana jesu upravo oni koji nose muslimanska imena a na sva usta blate i vjeru i naciju kojoj pripadaju.
Termin evropski musliman su izmislili upravo takvi da bi se mogli uvlačiti evropljanima u neku stvar i da bi ti isti evropljani mogli preko njih sijati nered i smutnju u muslimanske redove te preko njih provoditi svoje ciljeve.
Ko god sebe smatra evropskim muslimanom on je licemjer
Dobro sam cula i shvatila efendiju Cerica kada je negdje proslih godina (ove god. nisam ga slusala)rekao da se islamska religija poima, tumaci i provodi u praxu na razlicite nacine.Spomenuo je da se cak i u samoj maloj Bh. tumaci u ovisnosti od grada do sela itd.Pa ako se unutar Bh.
razlicito poima i 'upraznjava' religija kolike su onda razlike izmedju Europe i npr. Irana?Isti zakljucak sam cula i od Latica na NTV '99'. Po tvojoj teoriji Ceric i Latic lazu ?
Prenj

Post by Prenj »

bosmen wrote: Pošto sam prozvan,reći ću neke stvari koje nisam do sada.
Prvo ,svi odgovori ,izuzev malog broja , su totalno promašili temu.
Drugo,to što tvrdiš da sam branilac Islama ,jesam i ponosim se time ,ali ne u onom smislu kakav ti podmećeš.
Pitam te da li se ikada digla ovolika frka u bilo kojoj zemlji u svijetu kada je stradao i jedan musliman,a gine ih na stotine dnevno?
Oni su samo brojka na televiziji i ništa više.
Je li demokratija Guantanamo?
Je li demokratija uskratiti pravo nekome da se sahrani na mjestu koje mu pripada?
Ja ne mrzim nikoga,niti jednu vjeru.Imam ogroman broj prijatelja i saradnika i medju katolicima i pravoslavcima i nisam onakav kakvim me vjerovatno zamisljas,nogavice do koljena,brada do pasa ITD.
Po mnogima demokratija je kada muslimani šute a drugi im rade šta hoće,kada muslimane progovore onda su oni prijetnja po čitav svijet.
Demokratija je naravno kada neko poubija hiljade muslimana i podnese ostavku.
Ja se nadam da je demokratija i to da ja imam pravo ovdje reći što mislim a da mi niko poput tebe i tebi sličnih komunjara ne govori da sam branilac islama (u tvom nekom smislu)niti da sam zalupan i zaostao.
Mislim da je po tvom mišljenju demokrata samo onaj ko misli isto kao i ti i tebi slični.
Gospodo,to je demokratija danas.
Demokratija je ne biti musliman,vjernik.
Demokratija je uvlačiti se u šupak nekome samo da bi se nekad i tebi neko mogao uvlačiti u tu istu stvar.
Demokratija je biti ateista.
Griješite gospodo,
možda to sve jeste moda ali demokratija nikad.
Demokratija je umrla.
Vjerovatno ćeš imati šta odgovoriti na ovo ali, ovo je forum i tvoje je demokratsko pravo da odgovoriš i da misliš da si u pravu.
Budi pozdravljen i nabavi sebi naočale.
Daleko si ti otisao od pocetne teme.
Zar je opravdano UBITI bilo koga zbog filma?
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

Prenj wrote:[quote=

Niko Prenj ne opravdava ubistvo.Nego je problem sto niko ne pominje one koji su te ljude napravili takvim kakvi jesu da ubijaju zbog filma.Jesu li oni ista krivi
margareta

Post by margareta »

Naslov teme vise nego kretenski fuuuuuuuj !!!!!
.........sa fashistickom intonacijom.............................strava i uzas :shock:
Prenj

Post by Prenj »

DiplomataSaSela wrote:

Niko Prenj ne opravdava ubistvo.Nego je problem sto niko ne pominje one koji su te ljude napravili takvim kakvi jesu da ubijaju zbog filma.Jesu li oni ista krivi
A sta je to te ubice napravilo takvim?
Covjek koji je optuzen za ubistvo ima dvojno, holandsko-marokansko drzavljanstvo.
Odes u tudju zemlju, dobijes njeno drzavljanstvo i onda zavodis pravdu na svoj nacin.
Kako je to uopste moguce opravdati?
DiplomataSaSela

Prenj wrote:
DiplomataSaSela wrote:

Covjek koji je optuzen za ubistvo ima dvojno, holandsko-marokansko drzavljanstvo.
Odes u tudju zemlju, dobijes njeno drzavljanstvo i onda zavodis pravdu na svoj nacin.
Tebi izgleda bas trebaju naocale.Napiso sam da niko ne opravdava.A sta je to te ubice napravilo takvim.Ne mogu da vjerujem da si toliko glup pa to pitas.I ne okreci stvari pogresno to sa drzavljanstvom i glupostima.
Prenj

Post by Prenj »

DiplomataSaSela wrote:
Prenj wrote:
DiplomataSaSela wrote: Niko Prenj ne opravdava ubistvo.Nego je problem sto niko ne pominje one koji su te ljude napravili takvim kakvi jesu da ubijaju zbog filma.Jesu li oni ista krivi
Tebi izgleda bas trebaju naocale.Napiso sam da niko ne opravdava.A sta je to te ubice napravilo takvim.Ne mogu da vjerujem da si toliko glup pa to pitas.I ne okreci stvari pogresno to sa drzavljanstvom i glupostima.
Istom nakaradnom logikom koju ti upotrebljavas, su u istoriji opravdavani ne samo ubistva, nego i pokolji.
Moze neko i za Mladica isto tako reci, pa ustase su mu ubile oca, pa se poslije samo svetio :(

Ubijeni reziser nije nikoga ubio. Snimio je film koji se nekim tvrdim glavama nije svidio i presudili su mu nozem.
DiplomataSaSela

Prenj wrote:
DiplomataSaSela wrote:
Prenj wrote: A sta je to te ubice napravilo takvim?
Istom nakaradnom logikom koju ti upotrebljavas, su u istoriji opravdavani ne samo ubistva, nego i pokolji.
Moze neko i za Mladica isto tako reci, pa ustase su mu ubile oca, pa se poslije samo svetio :(

Ubijeni reziser nije nikoga ubio. Snimio je film koji se nekim tvrdim glavama nije svidio i presudili su mu nozem.
Nakaradno ili ne ali jedan extremizam proizvodi drugi.Tu nazalost ne mozemo nista,ni ti ni ja, sto opet ne znaci da opravdavam ovo za rezisera(da ne bude opet zabune)
mama32

Post by mama32 »

Eh, vala, ovih vjernika, sta rade drugo do samo sebe neprestano stavljaju u fokus.
MI PA MI !
To je, po meni, sebicnost. Pravi vjernik nikad nece traziti razloge ratova i ubistava u vjerskoj pripadnosti egzekutora. Pravi vjernik nosi svoju vjeru u sebi, cim ona predje glasno preko usana, to je vec bunt.

SVAKO ubistvo je zlocin i cemu onda ova usporedba? Koliko je mrtvih na kojoj strani, to nema veze s religijom, vec sa onim gdje se vodi rat.

Ubistvo holandskog rezisera osudjujem, ali i ona ubistva koji isti ti fanatici izvrsavaju nad svojim najrodjenijim zato sto se nisu ponasali prema islamskim propisima. Kako bilo koje ubistvo, pa bilo ono i "iz casti" moze biti ispravno? Jednostavno se zapitas, imaju li dusu ti ljudi ili se sve pretvorilo u laznu vjeru..
H2SO4

Post by H2SO4 »

klasika wrote:
bosmen wrote: Je li demokratija Guantanamo?
1. Nije - jeli demoktratija boraviti u nekom od turskih, iranskih, irackih (za vrijem Sadama), saudijskih, libijskih zatvora?
2. Nije - Jeli demokratija ubijanje? Sjeca glava? Jeli demokratija onih par stotina hiljada mrtvih Tutsija? Ruanda? Somalija?
3. Nije - Jeli demokratija rusenje bilo cega?
4. Nije - I bas to htjedoh da te pitam ... mislis da su svi, ali bas svi sahranjeni na mjestu koje im pripada?

:-D

Nije,i niko to i ne naziva demokratijom,a ovi sto se nazivaju rade isto.Usput budi receno,nije nista bolje u zatvorima ni poslije Sadama.Imaju slike zvjerstava...

Nije to demokratija,a u Ruandi je poginulo ne par stotina hiljada vec preko milion.A u to je direktno bila umjesana Krscanska DEMOKRATSKA Unija

3. Nije

4. Nije

:D
margareta

Post by margareta »

mama32 wrote:Eh, vala, ovih vjernika, sta rade drugo do samo sebe neprestano stavljaju u fokus.
MI PA MI !
To je, po meni, sebicnost. Pravi vjernik nikad nece traziti razloge ratova i ubistava u vjerskoj pripadnosti egzekutora. Pravi vjernik nosi svoju vjeru u sebi, cim ona predje glasno preko usana, to je vec bunt.

SVAKO ubistvo je zlocin i cemu onda ova usporedba? Koliko je mrtvih na kojoj strani, to nema veze s religijom, vec sa onim gdje se vodi rat.

Ubistvo holandskog rezisera osudjujem, ali i ona ubistva koji isti ti fanatici izvrsavaju nad svojim najrodjenijim zato sto se nisu ponasali prema islamskim propisima. Kako bilo koje ubistvo, pa bilo ono i "iz casti" moze biti ispravno? Jednostavno se zapitas, imaju li dusu ti ljudi ili se sve pretvorilo u laznu vjeru..
Sve se pretvorilo u laznu vjeru. Zbog toga svega i oni koji su bili pravi teisti grubom demonstracijom sile otjerani su u ateizam.
Zbog nevjere u ljude i nacina na koji propagiraju teizam tj. religiju, sve je vishe pravih i cistih ateista i sve vishe laznih vjernika.
H2SO4

Post by H2SO4 »

margareta wrote:
mama32 wrote:Eh, vala, ovih vjernika, sta rade drugo do samo sebe neprestano stavljaju u fokus.
MI PA MI !

Sve se pretvorilo u laznu vjeru. Zbog toga svega i oni koji su bili pravi teisti grubom demonstracijom sile otjerani su u ateizam.
Zbog nevjere u ljude i nacina na koji propagiraju teizam tj. religiju, sve je vishe pravih i cistih ateista i sve vishe laznih vjernika.
sa ovim bi se i mogao sloziti,drugarice maro,pogotovu ako se podje od cinjenice da su naucnici spaljivani na lomacama a poslije se pokazalo da su bili u pravu :D
margareta

Post by margareta »

H2SO4 wrote:
margareta wrote:
MI PA MI !

sa ovim bi se i mogao sloziti,drugarice maro,pogotovu ako se podje od cinjenice da su naucnici spaljivani na lomacama a poslije se pokazalo da su bili u pravu :D
Koji ti je sad visoki cilj? Da se i sad pamet osudi na linc u korist budala !?
klasika

Post by klasika »

H2SO4 wrote: 1. Nije - jeli demoktratija boraviti u nekom od turskih, iranskih, irackih (za vrijem Sadama), saudijskih, libijskih zatvora?

Nije,i niko to i ne naziva demokratijom,a ovi sto se nazivaju rade isto.Usput budi receno,nije nista bolje u zatvorima ni poslije Sadama.Imaju slike zvjerstava...

Nije to demokratija,a u Ruandi je poginulo ne par stotina hiljada vec preko milion.A u to je direktno bila umjesana Krscanska DEMOKRATSKA Unija

3. Nije

4. Nije

:D

1. Da u pravu si, ali eto Irak je jedan, sta je s ostalim zemljama ....

2. Koliko znam u Ruandi je poginulo 800.000 ljudi, o necijoj umjesanosti ne mogu da govorim jer to ne znam, ali sam naveo primjer Ruande ne u kontekstu Muslimana, nego opcenito ...

U slucaju holandskog rezisera, koliko sam cuo, razlog sto je lik ubijen je taj sto su prvo probali ubiti curu koja je pisala scenario za film, pa kako joj nisu mogli prici od poveceg broja tjelohranitelja, onda su se odlucili za Van Gogha ... mada ne vidim sto njega, reziser je jedno, tematika i scenario filma nesto sasvim drugo ...

Zaboravih ranije dodati, nego se pitao zasto je Holandija primila toliko Muslimana, pa nije ih sigurno primila sto ih voli, nego radi pomoci koju je dobila od EU za pomoc izbjeglicama, i jer joj tako zakon nalaze. Sto se tice sovinizma, NL je jedna od zemalja u samom vrhu u Evropi!
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

klasika wrote:
1. Da u pravu si, ali eto Irak je jedan, sta je s ostalim zemljama ....

2. Koliko znam u Ruandi je poginulo 800.000 ljudi, o necijoj umjesanosti ne mogu da govorim jer to ne znam, ali sam naveo primjer Ruande ne u kontekstu Muslimana, nego opcenito ...

U slucaju holandskog rezisera, koliko sam cuo, razlog sto je lik ubijen je taj sto su prvo probali ubiti curu koja je pisala scenario za film, pa kako joj nisu mogli prici od poveceg broja tjelohranitelja, onda su se odlucili za Van Gogha ... mada ne vidim sto njega, reziser je jedno, tematika i scenario filma nesto sasvim drugo ...

Zaboravih ranije dodati, nego se pitao zasto je Holandija primila toliko Muslimana, pa nije ih sigurno primila sto ih voli, nego radi pomoci koju je dobila od EU za pomoc izbjeglicama, i jer joj tako zakon nalaze. Sto se tice sovinizma, NL je jedna od zemalja u samom vrhu u Evropi!
U Ruandi su se masakrirali izmedju sebe, ne kao u Iraku napadnuti ni krivi ni duzni od strane zemlje.

Cuj primala pomoc za izbeglice :D

Sve Evropske zemlje su primile muslimane, i ne sad nego u zadnjih 40 godina. Trenutno ima 20 miliona muslimana u EU.

Zasto?

Zato sto nemaju dovoljno radne snage, nemaju djece, da radu i odrzavaju penzije.

Nece Holandzani da radu najgore poslove, pa ajd da zovnemo muslimane, da nam budu moderne sluge.
blabla

Post by blabla »

Hebe se njemu za pravo zena, to mu je samo izgovor bio :roll: . Cilj njegovog filma je bio da provocira. Ja ne kazem da je je zasluzio smrt ali je stvarno pretjerao!
Post Reply