Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
bez_ideje

#101 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by bez_ideje »

Vidju ovo........svi diiiivni :shock:
Da razbijem monotoniju......ja ne valjam :mrgreen:
burek_in_space

#102 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by burek_in_space »

Dobar i jeben(ali ne ono fino jeben :oops: ), na isto ti ga dodje.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#103 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by ladyblue18 »

burek_in_space wrote:Dobar i jeben(ali ne ono fino jeben :oops: ), na isto ti ga dodje.
Haman...
Omerovim_Koracima

#104 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by Omerovim_Koracima »

ladyblue18 wrote:
Omerovim_Koracima wrote:fazon je akd nadjes nekog da je dobar,fin i to,umislis da ga mos zajebavat i te stvari.. :cry:
Pa...zavisi kako ko. ;-)
Pa... u glavnom je tako...sto si finiji ispadas gori i tako to...i obrnuto :D
ladyblue18

#105 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by ladyblue18 »

Omerovim_Koracima wrote:
Kaze se sto si finiji to si jeftiniji...i da, slazem se, ali ne slazem se da svako koristi to.
Ja nikada.
Dok mene zajebaju, i vuku za nos kako hoce. :roll: Ali fazon je ne dati do znanja nikome da te boli takvo ponasanje...
Omerovim_Koracima

#106 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

ladyblue18 wrote:
Omerovim_Koracima wrote:
Kaze se sto si finiji to si jeftiniji...i da, slazem se, ali ne slazem se da svako koristi to.
Ja nikada.
Dok mene zajebaju, i vuku za nos kako hoce. :roll: Ali fazon je ne dati do znanja nikome da te boli takvo ponasanje...
Normala to,al eto kad vec ovako pricha se pod maskama :D

nastojim ugodit al obicno to protumache pogresno,pa bude intervencija i onda ispadnes kreten,jbga :lol: :lol: :-) :-)
statix

#107 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by statix »

ladyblue18 wrote:
Omerovim_Koracima wrote:
Ja nikada.
Mozda da promjenis taktiku i das doznanja, :wink: pa te prestanu vuci za nos...
ladyblue18

#108 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by ladyblue18 »

statix wrote: Mozda da promjenis taktiku i das doznanja, :wink: pa te prestanu vuci za nos...
Da se razumijemo...nisam ja neko naivno derle da pada na kojekakve pricice, fazone, ovo, ono.
Ja nekada pustim ljude namjerno da misle da ja vjerujem njima sve zivo, i igram njihovu igru.
Oni misle da sam tako neki blecak, a u stvari nisam.
Iako ja svakome dam do znanja da nisam nekome s kim se mogu sale zbijati...ali opet. :-)

Ja stvarno jesam onako fina i dobra osoba, neiskvarena sto se kaze, i ne mogu ja nauciti da budem bezobrazna, drska, proracunata, hladna...jer to bi znacilo promjeniti sebe i karakter, a to se ne moze.

I onda ljudi tako misle da sam ja bas pravi blecak pa se igraju, pa zavlace, pa zajebavaju...ali s vremenom sam izgradila stav takav da me to vise ne vrijedja...jbg, inace kad bih reagovala stalno na takve stvari ne bih bila pri pameti ja mislim.

LJudi su bezobrazni, i svi pricaju kako hoce fino, posteno, dobro, a onda okrenu plocu...vecina.

Ali, da ne ode tema u offtopic. Samo hocu reci da ne treba ljudima pustiti previse da nas zajebaju.
ladyblue18

#109 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by ladyblue18 »

Tema ociscena, i opet otvorena.

Pazite i fino diskutujte. :sax:
no_crnjak

#110 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by no_crnjak »

sta znaci biti dobra osoba ?!?
ladyblue18

#111 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by ladyblue18 »

Tema je ociscena od gluposti i spamma, a nismo je otvorili vjerovatno da biste vi mogli opet isto da radite.

Kome se prica o navodnim svecima nek otvori temu!
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#112 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by pici »

burek_in_space wrote:Dobar i jeben(ali ne ono fino jeben :oops: ), na isto ti ga dodje.

poslije hebanja nema kajanja :mrgreen: .....neg ne uklapa mi se to heben s dobar nikako....s mušHke tHoČke gledišta ...crnjak :mrgreen: s ženmske ....extra :thumbup: neg ide ona Dobar i Blesav jedno te isto...zapravo predobri ljudi brzo ga ugase jer naletit na hinjaka ili ti zlu osobu je prelako....samo zadješ oko sebe i ima ih pun dunjaluk....dobri ljudi su rijetkost....zapravo vrsta u izumiranju :evil:

100tnukmova wrote:ma to generalizovanje je glupo! to su posljedice pogresnog drustva i sistema koji nam daje pogresne vrijednosti ali mislim da ima normalnih i ne pokvarenih ljudi sa kojima se moze ostvariti veza a poslje i brak, ako su to ljudi koji su odrasli u normalnim porodicama.jer ne zaboravimo da je porodica danas jedina koja stvara dobre ljude, sve ovo oko nas (ili skoro sve) utice negativno na nas.
:thumbup: ne pitaju djaba stari...od kojeg si roda :mrgreen:
MokeQc

#113 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by MokeQc »

Mislim da ne fali dobrih osoba, mislim da je nesto drugo u pitanju.

Danas su ljudi puno vise nepovjerljivi. Ne vjeruju drugom, cesto s razlogom, i okrenu se sebi odlazeci u danas vrlo rasprostranjeni individualizam. Mislim da se sva ta nesigurnost u druge kod nekih polako pretvori u nesigurnost u samog sebe i onda iz bojazni od nevjere, povrijedjenosti, zatvore se u sebe i nikome ne daju prici.

Tako, gledajuci na sebe, na svoje potrebe, postanu sve vise i izbirljivi i muhanati i postaje im sve teze otvoriti se nekome.
ljubav_aha

#114 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by ljubav_aha »

bez_ideje wrote:
ljubav_aha wrote: hm,a sto je sa evolucijom ljubavne svijesti
tu je neđe i ona :mrgreen:
A sta je ljubav dalo bi se o tome nadugo i na siroko..........
Nekad je ljubav bila da "pramomak" sjedeci za velikom vatrom da ljepsi komad mesa "pradjevoci".....mescini da je ljubavna svijest evoluirala od toga........al da je princip manje vise isti :-) :-) :-) :-) :-)
Image

:)
sakop

#115 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by sakop »

Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
mozda je rjesenje da ne budes dobra osoba vise, i da pokusas tako - jednostavna rjesenja su uvijek najbolja :-D

dobre osobe stradaju u svemu, a u vezama sigurno.
nakon mnogo losih iskustava treba pokusati promijeniti sebe, da bi dobili ono sto mislimo da zelimo
lično, dok nisam poceo biti losa osoba prema svima nisam se dobro provodio, guz..., nisu me poznavali, danas je to druga prica
uostalom, uvijek se mozes vratiti na dobru osobu-previse je dobrih ljudi (onih koje ne postuju :) ) tako da se oni silno trude da te ucine dobrom osobom

danas ti je naci dobru osobu poput trazenja posla, poslodavci ne vole dobre ljude-zasto zaposliti nekoga ko je dobar, ko ne zna nagovoriti na lose, ukrasti.... mozda poredjenje nije dobro ali dok na poslu npr ne postanes djubre tesko ces naci dobru osobu, jer suprotnosti se privlace
mislim da tokom zivota svi budemo malo dobri malo losi prema drugima ;-)
JThomas

#116 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by JThomas »

ma šuplja poprilična sve ovo. uvijek je bilo i "dobrih" i "loših" ljudi, šta god to nekome značilo. a na kraju balade, gotovo svako završi sa sličnim sebi, onakvim kakav je i sam i kako je zaslužio. zbog te informatizacije i premještaja stvarnog života u virtuelni ima nekih stvari koje su danas teže, a ima ih i koje su lakše...ali na kraju krajeva, može se.

i pesimizam ne pomaže, to nije zgoreg ponoviti i milion puta. a očekivanja izolovana od stvarnosti još manje.
Michun

#117 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by Michun »

sakop wrote:Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
mozda je rjesenje da ne budes dobra osoba vise, i da pokusas tako - jednostavna rjesenja su uvijek najbolja :-D

dobre osobe stradaju u svemu, a u vezama sigurno.
nakon mnogo losih iskustava treba pokusati promijeniti sebe, da bi dobili ono sto mislimo da zelimo
lično, dok nisam poceo biti losa osoba prema svima nisam se dobro provodio, guz..., nisu me poznavali, danas je to druga prica
uostalom, uvijek se mozes vratiti na dobru osobu-previse je dobrih ljudi (onih koje ne postuju :) ) tako da se oni silno trude da te ucine dobrom osobom

danas ti je naci dobru osobu poput trazenja posla, poslodavci ne vole dobre ljude-zasto zaposliti nekoga ko je dobar, ko ne zna nagovoriti na lose, ukrasti.... mozda poredjenje nije dobro ali dok na poslu npr ne postanes djubre tesko ces naci dobru osobu, jer suprotnosti se privlace
mislim da tokom zivota svi budemo malo dobri malo losi prema drugima ;-)
Moram priznati da je ovo zabrinjavajuce :shock: Ne osudjujem za ponasanje ili promjenu ponasanja ali...
Znaci, svjesno moras postati losa osoba ili mijenjati se na gore da bi imao dobar/zanimljiv zivot? Pa kako onda zaspati, kako onda sam sa sobom i sa svojom savjesti biti miran? Generacije koje dolaze iza nas ce samo biti gore, slijedice nase pogresne primjere. Nisam ja sad toliko stara da pricam o generacijama koje dolaze ali i vidim da su mladje osobe od mene bez skrupula, a sve to dolazi od posmatranja starijih/pogresnih modela tzv. junaka mahale.

I jeste, tesko je naci dobru odgovarajucu osobu...posebno ako si zena/cura od 25 do 35 god. Razlozi sljedeci: ako ti je od 25 do 28,9 muski tvoje generacije ni za zivu glavu nece obaveza i hoce da se provode kao da je sudnji dan i to sa onima od 20. Ako ti je vise od 30, vecina tvoje generacije je ubijena, pobjegla vani, ima PTSP, ozenila se i vec razvela pa nece novu vezu. Dodaj na to ako imas posao i fakultet i ne daj Boze auto...onda si nafurana i ne moze ti se prici.
Ovo je naravno iz zenske perspektive :)
Muski?
Meshtar

#118 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by Meshtar »

Otkad ja ne napisah ništa na forumu :D

Eto, samo tri stvari.

1. Ovaj problem nema rješenje.
2. Svako kusa čorbu koju sam skuha
3. Da imate pored sebe savršenu osobu, nerviralo bi vas što je savršena. U ljudskoj prirodi je da daje prirodnim stvarima (ljubav) neko komplikovanije značenje, tetraganje za nečim savršenim. To što je nešto savršeno samo u njihovim glavama...za druge je to teme :D
sakop

#119 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by sakop »

I jeste, tesko je naci dobru odgovarajucu osobu...posebno ako si zena/cura od 25 do 35 god. Razlozi sljedeci: ako ti je od 25 do 28,9 muski tvoje generacije ni za zivu glavu nece obaveza i hoce da se provode kao da je sudnji dan i to sa onima od 20. Ako ti je vise od 30, vecina tvoje generacije je ubijena, pobjegla vani, ima PTSP, ozenila se i vec razvela pa nece novu vezu. Dodaj na to ako imas posao i fakultet i ne daj Boze auto...onda si nafurana i ne moze ti se prici.
Ovo je naravno iz zenske perspektive :)
Muski?[/quote]

znam mnogo momaka i djevojaka starosti 25-35g kojima je tesko naci partnera, uspjesne/i,zgodni/e,...
mislim da je problem u tome sto zene hoce u nasem drustvu da ih se tretira kao muskarce a to jednostavno ne ide, jer uvijek ce biti da je ona nafurana, da je preko kreveta dosla do pozicije (iako naravno nije)...
koliko god zena u bih bila uspjesna mora popustiti kako bi upoznala iole normalnog muskarca, bez obzira koliko ona bolja od njega bila, kako kazu stari musko je musko
zato zene popustite malo :)
ladyblue18

#120 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by ladyblue18 »

Meshtar wrote: 3. Da imate pored sebe savršenu osobu, nerviralo bi vas što je savršena. U ljudskoj prirodi je da daje prirodnim stvarima (ljubav) neko komplikovanije značenje, tetraganje za nečim savršenim. To što je nešto savršeno samo u njihovim glavama...za druge je to teme :D
O ovome ja pricam...ima istine u ovome. :roll:

Sakop ima pravo. Danas zene, dosta njih, hoce da se ponasaju ko muskarci. Neku noc je mom rodjaku od 28 godina cura rekla da ona ima pravo da loce koliko hoce, da povraca, i jos nakih stvari, jer eto i muskarci to rade.
Meni bi malo smjesno...kontam...valjda te je Bog stvorio da budes zensko a ne pokusaj muskarca. :roll:

Inace, potpisala bih Michun, narocito ovaj dio oko mjenjanja. Zbog koga ba da se mjenjam?
Da ja postanem odvratna, bezobrazna, hladnokvrna i drska da bih nekome podilazila i tako sprijecila da me neko ne povrijedi? Neka hvala, ja vise volim sebe ovakvku kakva jesam.
Don Quixote

#121 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by Don Quixote »

Tema je malo 'uvrnuto' postavljena...
1. Niko jos nije definisao sta se konkretno misli pod 'dobrom osobom'!
2. Postavljena je u formi pitanja: 'Zasto je danas..." - Znaci u naprijed se podrazumjeva da JESTE tesko naci 'dobru osobu', samo je pitanje 'zasto'?

Ne mislim da je TESKO naci dobru osobu. Pitanje je koliko smo/ste spremni nositi se sa teretom da imate kraj sebe nekoga ko je 'dobra osoba'... To (logikom stvari) podrazumjeva ocekivanje da i vi/mi budemo dobre osobe... A koliko ste/smo spremni biti 'dobri' i do kada!? :shock:

U ljudskoj prirodi (svijesti i podsvijesti) je duboko ucrtana zelja ili ti nagon da mijenja/mo svijet oko sebe. Da nije tako danas ne bismo imali sve sto imamo i poznavali svijet u kome zivimo, no da ne idem preduboko i presiroko...

Ne mislim da se treba mijenjati zbog bilo koga. Ostati vjeran sebi i svojim principima, nacinima, misljenjima, stavovima. Prije ili kasnije pojavice se neko kome cemo/cete se svidjeti upravo takvi kakvi jesmo/ste.
Pretvaranje i mijenjanje je uvijek kratkog daha i to treba imati na umu, bez obzira o kome se radilo i koliko nekoga zeljeli da zadrzite uz sebe. Uvijek treba imati na umu da kraj te osobe treba da se budite sljedecih XX godina. To nece uvijek biti prijatna iskustva :mrgreen: ali ne zaboravite da ce i druga strana imati slicno misljenje! ;-)

Kljucno je pitanje koliko smo/ste spremni praviti komprommise i dogovorno rjesavati stvari koje ste sami naucili da rjesavate, sutra kada se nekome obavezete na 'vjecnu ljubav' :mrgreen: Na kraju sve se svodi na kompromise a prije ili kasnije svako de naci (dobiti) upravo ono sto trazi...

(Ovo ja iz licnog iskustva ;-) )
bez_ideje

#122 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by bez_ideje »

Ma to je cisto podilazenje necijem egu i kompleksima...ne bi se pravila da sam losija i slabija od nekoga ako to nisam,niti mi ista u zivotu znaci sto je neko musko-musko......pa sama citav zivot bila ,takav mi ne treba!
Cuj,zene ohladite malo! Ma ohladite vi malo..........
ladyblue18

#123 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by ladyblue18 »

@ Don Quixote :thumbup:
madner

#124 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by madner »

Ja sam uvijek za kompromis, dok god se slaze sa mojim misljenjem moze ga slobodno i iznjeti. :D
Omerovim_Koracima

#125 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

ma i kad se promjenis,opet ne valjas,oporobo opeko se vishe nikad..takav sam kakav sam i zdfrao.Jbga coek mora probat neke stvari da zna sta treba a sta ne...
Post Reply