Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ultima_palabra

#101 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by ultima_palabra »

Neelix wrote:jel to niko nije bio zaposlen na izgradnji tornja? sta mislis, da je unutra sve automatizovano, niko nije zaposlen?
kredit ce vratiti...i to s kamatama...jel tako?

ovo drugo...bujrum, tuzi, ako sta slazu, dokazi istinu, naplati cifru.

gdje je problem?
Problem je što se praviš hmm...nevješt :-D
Zaposlena je bila Vranica, pa su radnici bili u štrajku 2 mjeseca nakon završetka izgradnje :-)
Koliko znam, malo prostora je izdato, jedan od glavnih prihoda je teleskop za marku :lol: Sada je krenuo u politiku u pokušaju da udomi par državnih institucija tamo.
Vratiće (ako dobro prođe na izborima), vratili bi ga i poljoprivrednici ili neko drugi, a država bi vidjela veću korist od uloženog novca.
Ne misliš valjda da je ovoj državi i na ovakvom vaktu, lako dobiti 22 miliona KM? Pokušaj uzeti kredit od 22 hiljade, pa da ti krenu pretresati porodično stablo.
Za mene je uzeti toliki kredit od države pomoću svojih veza, a u vrijeme kada država muku muči sa živom lovom, isto što i ukrasti.
zonbirile

#102 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by zonbirile »

Neelix wrote:
ultima_palabra wrote:
Neelix wrote:i sta rece, kako krade? :-)
Tako što koristi uvezanost u halku da dobije povoljne kredite od Razvojne banke (22 miliona njemu, 2 miliona kompletnoj poljoprivredi FBiH). Koliko je toranj na Marindvoru doprinio razvoju države, donio radnih mjesta da se moj novac (kao poreznog obveznika) daje u te svrhe?
Također tako što koristi novinu kao medijski reket, ako se ne reklamiraš u ABA3-y ili ako prozoveš direktora Razvojne banke dočekaju te Mandal, Vele i ostali da te verbalno iscipelare pred očima Vijeća za štampu i sličnih institucija.
jel to niko nije bio zaposlen na izgradnji tornja? sta mislis, da je unutra sve automatizovano, niko nije zaposlen?
kredit ce vratiti...i to s kamatama...jel tako?

ovo drugo...bujrum, tuzi, ako sta slazu, dokazi istinu, naplati cifru.

gdje je problem?
-----------------------------------------------------------------------
ti što su gradili toranj,"Vranica" bio im je zadnji posao,ništa naplatili nisu,u praznom tornju rade samo neophodni za mizeriju od plate,a vraćanje kredita i to sa bijednom kamatom ala Đaferović je upitno.A ovo zadnje se nadam da će se kad tad usvojiti,morati će sa gusinjskog preći na anglosaksonski model.Neće niko Tornjaku ništa dokazivati i trošiti javne resurse,policije i tužilaštva/sudstavo,već se sve zamandali,pa Ščepo pričaj,nabavljaj papire,dokazuj odakle ti,naravno do prezentiranog roka.
Neelix

#103 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by Neelix »

ne kontam, jel zelis da kazes da je vranica napravila toranj, a nije naplatila nista?
teleskop je pola marke cini mi se :P i ne bih znao koliko i sta je izdato.

vratice, naravno da ce vratiti. to sto je "za tebe" vracanje kredita isto sto i kradja...well, imas pravo na misljenje :-)

jos nisam cuo odgovor na to - koga i kako je to fahro opljackao :)

zon, de napisi sta smisleno, i daj koji argument musafa ti :) tvoji obavjestajni podaci nadmasuju cia-u :-)
zonbirile

#104 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by zonbirile »

Neelix wrote:ne kontam, jel zelis da kazes da je vranica napravila toranj, a nije naplatila nista?

vratice, naravno da ce vratiti. to sto je "za tebe" vracanje kredita isto sto i kradja...well, imas pravo na misljenje :-)

zon, de napisi sta smisleno, i daj koji argument musafa ti :) tvoji obavjestajni podaci nadmasuju cia-u :-)
----------------------------------
pričaj o anglosaksonskom i gusinjskom pravu ,očiju ti.
Fahro ti je ubačena krtica,što lovom A.I,odnosno BH sirotinje pokrenu novine.Oslobođenje bilo nagrađivano,u ratu radilo,ali đaba,komunjare,te sam naziv Avaz,valjalo je to para.U pljačkaškoj državi,zanoseći muda onima od kojih dobi pare izraste u magnata,čuj ovo,a njima pare ionako ne znače mnogo,kada je ABA3 u pitanju.Jednom se potkra greška pa uleti policija zbog poreza,ali Bičakčić i Miler ga izvadiše.Tajni računi u Linteštajnu,mizerne plate hiljada radnika je oprobani recept.Krediti pod najpovoljnijim uslovima,počev od prvog ABA3A na Grbavici,pa bespravno bez dozvole dignut onaj gdje sada H.A. banka,pa Radon Plaza,propali centar,pušio ga Štroku da dođe Hilton,ali ništa,osta Radon.I ta imena ,seljačka manira.Poslije Razvojna banka i Toranj,sada manji za Azricu.Čovjek definitivno bolestan,a raspitaj se iz bližih krugova ima maniju čistoće,poput H.Hjuza,valjda ne piša u flaše.
Neelix

#105 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by Neelix »

dobro, hajd redom

kazes dao mu aljo pare da pokrene novinu. uzmimo da je to tacno - kako je tu fahro ukrao pare?

ne vjerujem da si toliko naivan da mislis da bi finansijska policija nasla bilo kakve prljave radnje, i onda jednostavno otisla ignorisuci ih. naprotiv, knjige su pretresene uzduz i poprijeko. ako me sjecanje ne vara, neka kazna je tad izrecena pa povucena - ne zamjeri, nije me bas politika zanimala u to doba. opet znaci, nije dokazano nista.

tajni racuni - :lol: ako su tajni valjda ne bi jedan zonbrile znao za njih :-)

krediti su krediti - pare ce se vratiti uz kamate. sta je tu ukradeno?

covjek ima nekakvu zelju da pravi zgrade, u to ulaze pare, kome time krade ista?

moj zonbrile, ti optuzujes avaz za neke stvari, a u svom pisanju se ponasas bas onako kako tvrdis da se avazovi novinari ponasaju prema onima koji avazu ne odgovaraju. znaci - pravac ogledalo, pa onda reci koju ovdje :)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#106 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by KatarinaKosaca »

Neelix wrote:

covjek ima nekakvu zelju da pravi zgrade, u to ulaze pare, kome time krade ista?

moj zonbrile, ti optuzujes avaz za neke stvari, a u svom pisanju se ponasas bas onako kako tvrdis da se avazovi novinari ponasaju prema onima koji avazu ne odgovaraju. znaci - pravac ogledalo, pa onda reci koju ovdje :)
:thumbup: :thumbup: :lol:
Control panel

#107 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by Control panel »

neelixe evo dosla ti smjena.
Anti-Depresiv

#108 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by Anti-Depresiv »

Neelix wrote:ne kontam, jel zelis da kazes da je vranica napravila toranj, a nije naplatila nista?

Bolan moj Nele,šta će ti ikakav argument i kako ti reće obaviještajni podatak ,samo realno sagledaj fakte i samo će ti se kazati tj dotićni đilkoš je 92-sigurno samo imao petere gaće sa dukatom naprijed,dopola pojedenu kacu orginal sjeničkog sira, nešto crne dividende od deviza porijeklom sa berze ispred hotela Evropa , a nenormalno brzo čak i za ove bosanske ekonomske prilike, drma milionima, i u zadnje vrijeme sebe naziva haman nekim novim mesijom ,spasiteljom ovog napačenog i napola od te iste bošnjačke politike sluđenog naroda.Moraćeš se složiti da u međuvremenu nije izmislio nkakav novi softver ,novi izvor energije ,nasljedio u svojoj postojbini naftno polje ili nešto treće da bi iole mogao opravdati enormno nazovi bogatstvo.
nezavisni

#109 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by nezavisni »

Ja fakat ne kontam... sta su zamjerke tornju?? Jel to turisticka atrakcija? Jeste. Jel strane kompanije i institucije imaju luksuzne prostorije za iznajmiti, kupiti? Imaju. Jel to na napravljeno na dobroj lokaciji? Jeste, i taj dio treba da se urbanizuje. Jesu li toranj najvecim dijelom gradile domace firme? Jesu. Sta je tu problem?? Kredit kod razvojne banke?? Pa i ja bih prije dao kredit nekome za koga znam da ce mi ga vratiti (i plus kamata 5-6 mil), nego nekom besposlicaru koji bi ga prokockao bezze. Banka je komercijana institucija, bez obzira sto je drzavna. Za poljoprivredu treba da brine Vlada i parlament, a poslije mozemo pricati o kreditima.
A sto se tice medijskog reketa, to svi mediji rade (osim valjda sax-a :) ). Razlika je u tome sto, Avaz ima puno, puno veci tiraz od ostalih. Zasto?? Jbg, zna covjek kako s ovcama. Meni mnogo vise smeta PinkTV i OBN (jest da se oni ne petljaju u politiku), ali ovo je ipak kapitalizam... ko zna - zna

@zonbirile
Previse si u teorijama zavjere...
Btw. Bicakcic je htio srusiti Fahru, ali se dogodilo obrnuto. Fahro je doveo na vlast SDP alijansu, koja mu se oduzila tako sto mu je Behmen oprostio porez. Ostalo je historija...
harač

#110 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by harač »

Neelix wrote:dobro, hajd redom

kazes dao mu aljo pare da pokrene novinu. uzmimo da je to tacno - kako je tu fahro ukrao pare?

ne vjerujem da si toliko naivan da mislis da bi finansijska policija nasla bilo kakve prljave radnje, i onda jednostavno otisla ignorisuci ih. naprotiv, knjige su pretresene uzduz i poprijeko. ako me sjecanje ne vara, neka kazna je tad izrecena pa povucena - ne zamjeri, nije me bas politika zanimala u to doba. opet znaci, nije dokazano nista.

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
harač

#111 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by harač »

nezavisni wrote:Ja fakat ne kontam... sta su zamjerke tornju?? Jel to turisticka atrakcija? Jeste. Jel strane kompanije i institucije imaju luksuzne prostorije za iznajmiti, kupiti? Imaju. Jel to na napravljeno na dobroj lokaciji? Jeste, i taj dio treba da se urbanizuje. Jesu li toranj najvecim dijelom gradile domace firme? Jesu. Sta je tu problem?? Kredit kod razvojne banke?? Pa i ja bih prije dao kredit nekome za koga znam da ce mi ga vratiti (i plus kamata 5-6 mil), nego nekom besposlicaru koji bi ga prokockao bezze. Banka je komercijana institucija, bez obzira sto je drzavna. Za poljoprivredu treba da brine Vlada i parlament, a poslije mozemo pricati o kreditima.
A sto se tice medijskog reketa, to svi mediji rade (osim valjda sax-a :) ). Razlika je u tome sto, Avaz ima puno, puno veci tiraz od ostalih. Zasto?? Jbg, zna covjek kako s ovcama. Meni mnogo vise smeta PinkTV i OBN (jest da se oni ne petljaju u politiku), ali ovo je ipak kapitalizam... ko zna - zna

@zonbirile
Previse si u teorijama zavjere...
Btw. Bicakcic je htio srusiti Fahru, ali se dogodilo obrnuto. Fahro je doveo na vlast SDP alijansu, koja mu se oduzila tako sto mu je Behmen oprostio porez. Ostalo je historija...
e ako nema problema IMAT ĆE GA :x :D :sax:
Adriatic

#112 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by Adriatic »

Blago vama kad vam o Fahri neko treba dokazivati da je lopov.
Ma dobar je Alija bio kakvog mi zaslužujemo.
Političari su mila majka, kakvi su njihovi birači.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#113 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by -LIBERO- »

Neelix wrote:
zonbirile wrote:
Neelix wrote:i sta rece, kako krade? :-)
¸-------------------------------------------------------
znače se poslije oktobra,zadnji put je bio imperativ pobijediti,ili murija,sada je to još jače.A zna se preko Lihteštajna i dumina sa rotopapirom.Prošli ga je put izvadio Bičakčić i podstanar Miler,bojim se da će doći na kraju do zakona ulice,a onda kud koji mili moji.
ti i tebi slicni to najavljujete ima 10 godina, a avaz sve jaci i jaci.

istovremeno, komentari postaju sve zajedljiviji i zajedljiviji :D volim da vas citam dok krepajete od ljubomore :P
Govoris neistinu,jer znam da ti je najblizi clan familije u sefovskom polozaju u Avazu. Cak znam da si i sam jedno vrijeme radio u Avazu,neznam dal' jos.

Kako znam...ZNAM ;-)

I da ponovit cu jos jednom.

Covjek koji iz ovakvog krvavog i devastirajuceg rata izadje 10 puta bogatiji nego sto je usao u taj rat,svakome je sve jasno.
A da ne pricam kasnije "poslovanje" sa Miskovicem,zajednicke firme i slicne stvari..a puna mu usta Bosnjackih interesa i kleronacionalizma,satro,sve moralno moralno...e moj Fahro :lol:
I eto,ne uklapa se regulacioni plan opstine centar i u cemu je problem..nek se zali pajdasu Miskovicu,il' nek' reis proglasi fetvu da je u gradu Sarajevu antiislamska vlast.

Hajd' zdravo.. :dance: :run:
Neelix

#114 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by Neelix »

Anti-Depresiv wrote:
Bolan moj Nele,šta će ti ikakav argument i kako ti reće obaviještajni podatak ,samo realno sagledaj fakte i samo će ti se kazati tj dotićni đilkoš je 92-sigurno samo imao petere gaće sa dukatom naprijed,dopola pojedenu kacu orginal sjeničkog sira, nešto crne dividende od deviza porijeklom sa berze ispred hotela Evropa , a nenormalno brzo čak i za ove bosanske ekonomske prilike, drma milionima, i u zadnje vrijeme sebe naziva haman nekim novim mesijom ,spasiteljom ovog napačenog i napola od te iste bošnjačke politike sluđenog naroda.Moraćeš se složiti da u međuvremenu nije izmislio nkakav novi softver ,novi izvor energije ,nasljedio u svojoj postojbini naftno polje ili nešto treće da bi iole mogao opravdati enormno nazovi bogatstvo.
:-) :-) dobro sve, ali ni ti mi ne odgovori KAKO je on to ukr'o ?
KatarinaKosaca

#115 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by KatarinaKosaca »

Govoris neistinu,jer znam da ti je najblizi clan familije u sefovskom polozaju u Avazu. Cak znam da si i sam jedno vrijeme radio u Avazu,neznam dal' jos.

Kako znam...ZNAM ;-)I
A gdje radiš ti? Gdje ti radi najbliža familija? MIslim kad već o tome govoriš mimo svih pravila foruma, reci i o sebi...

Da, i ja ću upitati. KO je još sem Radončića izašao bogatiji iz rata. Ja iz znam iz tabora koji štitiš nekoliko.
Dalje... U Sarajevu vlast nije antiislamska, u Sarajevu je vlast pijana. U bukvalnom smislu te riječi. Efekti se i vide.
Neelix

#116 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by Neelix »

-LIBERO- wrote:

Kako znam...ZNAM ;-)

I da ponovit cu jos jednom.

Covjek koji iz ovakvog krvavog i devastirajuceg rata izadje 10 puta bogatiji nego sto je usao u taj rat,svakome je sve jasno.
A da ne pricam kasnije "poslovanje" sa Miskovicem,zajednicke firme i slicne stvari..a puna mu usta Bosnjackih interesa i kleronacionalizma,satro,sve moralno moralno...e moj Fahro :lol:
I eto,ne uklapa se regulacioni plan opstine centar i u cemu je problem..nek se zali pajdasu Miskovicu,il' nek' reis proglasi fetvu da je u gradu Sarajevu antiislamska vlast.

Hajd' zdravo.. :dance: :run:
najblize familije? :-) jao
hocemol se kladiti? evo po stoju, javno te prozivam :) nadjemo se, dam ti licnu kartu na uvid, pa me povezi sa bilo kim iz uprave bilo koje od avazovih firmi. moze?
ja jesam radio tamo, 2004 i 2005, ali to nije tajna, pisao sam na forumu vise puta.

nemoj sad uvlaciti avazovu politiku u raspravu, ni ja se tu ne slazem sa mnogim stvarima. govorimo o tornjevima, i o fahrinom "nelegalnom" bogatstvu. ni ti nisi odgovorio kako je to fahro ukr'o :) jos cekam.
popajic

#117 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by popajic »

saibaba je napisao/la:Ne volim politiku koju vodi ne kupujem avaz i ne branim ga ... ali ja bih pustio da pravi još jedan sa oduševljenjem.. pa ako je marin dvor ( a on se nalazi u širem području marin dvora ) zamisljen kao poslovno središte grada .. onda kuće tu strše a ne neboder .. To je na mjestu bivše fabrike a ne u nekom turističkom dijelu starog grada pa da odudara ... kao papagajka recimo...
Sto se mene tiče plati dozvolu, dokazi porijelko novca, zaposli domacu firmu, i sretno ...
Ti i slicni ste kompletnoj "biznis" ekipi sve halalili...sa odusevljenjem :-), po nasoj novoj narodnoj : ako je NAS more vala biti i najveca lopuza i ratni profiter !
Aferim !
chuchumbamayumbe

#118 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by chuchumbamayumbe »

Fakat, polaze li Radon kome racune?!
I kako dodje do ovdje dokle je dosao.
Kada je poceo da izlazi Avaz?! Ono nekako pred sam kraj rata?
I gde su prvo imali kancelarije?
Sjecam se zgrade koju su napravili na Alipasinom, pa onda srusena zgrada Oslobodjenja.
Nije valjda da covjek sve pregura kreditima i prodajom novina?!
Mislim, postoje reklame u novinama, ali treba i placati novinare, svi ti troskovi, i pored toga milionske cifre izgradnje tornjeva ( prije toga kupovina zemljista).
Ako je sve posteno, svaka cast, skidam mu kapu.
Nemoj samo da sada neko kaze da nije posteno, a da se javi treci i da trazi dokaze. Nisu forumasi finansijski inspektori i slicne karafeke, pa da mogu pratiti sumnjive transakcije.
Mene samo interesuje kako je tekao Radoncicev uspon?
KatarinaKosaca

#119 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by KatarinaKosaca »

Negdje 1994 je počeo i tad je imao urede i štampariju u ulici Mehmeda Spahe, gdje je Sloga, pa je onda premješteno u Mmis Irbinu, pa tek onda dolazi srušena zgrada Oslobođenja. Tržišno se ne može osporiti da je izbacio Oslobođenje iz igre i postigao čitanost. Znam da je tad, uredno plaćano novinare, daktilografe i svo osoblje što je u ratu bila misaona imenica.
chuchumbamayumbe

#120 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by chuchumbamayumbe »

KatarinaKosaca wrote:Negdje 1994 je počeo i tad je imao urede i štampariju u ulici Mehmeda Spahe, gdje je Sloga, pa je onda premješteno u Mmis Irbinu, pa tek onda dolazi srušena zgrada Oslobođenja. Tržišno se ne može osporiti da je izbacio Oslobođenje iz igre i postigao čitanost. Znam da je tad, uredno plaćano novinare, daktilografe i svo osoblje što je u ratu bila misaona imenica.
OK, uredno placao...u ratu?
Cime? Nije valjda od prodaje novina?
Ja ga ne optuzujem za bilo sta, samo nastojim da skontam taj fenomen...
Kolika je mogla biti plata novinaru u Avazu tamo nekada u ratu?!
Neelix

#121 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by Neelix »

preskocila si katarina grbavicu :)

ne znam za rat, ali dok sam ja bio tamo plate su bile dobre i redovne, a i sad su.

govorim o novinama, ne znam za druge firme.
KatarinaKosaca

#122 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by KatarinaKosaca »

chuchumbamayumbe wrote:
KatarinaKosaca wrote:Negdje 1994 je počeo i tad je imao urede i štampariju u ulici Mehmeda Spahe, gdje je Sloga, pa je onda premješteno u Mmis Irbinu, pa tek onda dolazi srušena zgrada Oslobođenja. Tržišno se ne može osporiti da je izbacio Oslobođenje iz igre i postigao čitanost. Znam da je tad, uredno plaćano novinare, daktilografe i svo osoblje što je u ratu bila misaona imenica.
OK, uredno placao...u ratu?
Cime? Nije valjda od prodaje novina?
Ja ga ne optuzujem za bilo sta, samo nastojim da skontam taj fenomen...
Kolika je mogla biti plata novinaru u Avazu tamo nekada u ratu?!
Prodavao AVaz u onim bonovima i plaćao u tim bonovima, valjda. Ne znam za novinara, znam da je daktilograf imao 200 KM, tj tadašnjih DM. Da je dobio početni kapital od Alije, to je neosporno. Da je uspio na tržištu i to je neosporno. Voliko ga netko ili ne.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#123 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by -LIBERO- »

KatarinaKosaca wrote:

Kako znam...ZNAM ;-)I
A gdje radiš ti? Gdje ti radi najbliža familija? MIslim kad već o tome govoriš mimo svih pravila foruma, reci i o sebi...

Da, i ja ću upitati. KO je još sem Radončića izašao bogatiji iz rata. Ja iz znam iz tabora koji štitiš nekoliko.
Dalje... U Sarajevu vlast nije antiislamska, u Sarajevu je vlast pijana. U bukvalnom smislu te riječi. Efekti se i vide.
Tamo gdje radim ja i gdje mi ardi familija,apsolutno nema nikakvih dodirnih tacaka ni sa ovima iz vlasti,a vala ni sa ovima iz opozicije,znaci radi se o privatno sektoru nicim povezanim sa bilo kojom politickom opcijom.
To sto ja licno poznajem momka koji je pod nikom Nelix,samo sto on to nije svestan,je splet niza drugih okolnosti sa nekih drugih tema gdje mi je jedan njegov jako dobar drug to potvrdio,i 100% sam uvjeren,jer znam o kome se radi da je ovo veliko branjenje Fahre velicanstvenog cisto iz razloga jer mu je jedan jako blizak clan familije radi u finansijskoj sluzbi AVAZA i to na visokoj funkciji.

Vec par godina znam ko je momak iza tog nika,i apsolutno mi nije palo na pamet ni da to spomenem,a vala ni da razmisljam o tome.

Ali kada neko tako bezuslovno velica lik i dijelo neimara Fahrudina,a licno znam razlog tog velicanja..tacno mi se smuci do nivoa da povratim.

To ko je JOS izasao iz rata 10 puta bogatiji nego sto je u rat usao,tom je isto tako mjesto na optuzenickoj klupi,kao sto je i neimaru Fahri,pa da mi je babo rodjeni.

I nesto mi olako presucujete cinjenicu da je Fahro u godini kada strajkuju poljoprivednici,prosipaju mlijeko pred zgradama institucija vlasti jer je poticaj proizvodnje misaona imenica...kada se zatvaraju radna mjesta u PRIVREDI,sto i jeste motor pokretac cijelog funkcionisanja drzave,Fahro velicanstveni neimar dobija kredit od investicione banke od 22 miliona maraka,a cijela privreda za tu godinu je dobila nesto malo jace od 2 miliona.

Jel' neko lud ovdje??? :shock:

A to Katarina sto si me ,bezuspjesno,pokusala povezati sa Zlatkom, (ko o cemu Katarina o Zlatku) to je tvoja stvar opsjednutosti. I tamo gdje ga nema ni u tragovima ti ga vidis i aludiras na njega.

Zlatko je zadnja osoba,il' barem medju zadnjima ,koje bih ja podrzavao a jos manje velicao..."...u pogresnoj se crkvi Bogu molis..." (sto bi se reklo)
KatarinaKosaca

#124 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by KatarinaKosaca »

A to Katarina sto si me ,bezuspjesno,pokusala povezati sa Zlatkom, (ko o cemu Katarina o Zlatku) to je tvoja stvar opsjednutosti. I tamo gdje ga nema ni u tragovima ti ga vidis i aludiras na njega.

Zlatko je zadnja osoba,il' barem medju zadnjima ,koje bih ja podrzavao a jos manje velicao..."...u pogresnoj se crkvi Bogu molis..." (sto bi se reklo)
Da, ja sam opsjednuta Zlatkom, a nisam mu ime ovdje spomenula nego ti :D
Što se tiče Fahre i Razvojne banke, ja sam sigurna da bi on dobio taj kredit i da je HSS na vlasti na primjer i da HSS postavlja direktora. O Razvojnojj banci kao SDA i HDZ privatnoj prćiji u čijem domenu uživa dezerter Tihić sam pisala pa da se ne ponavljam. Jednostavno, Fahro Radončić je inteligentan čovjek koji gleda svoj džep i u tom smislu mu je Razvojna banka zanimljiva. To što ona daje kredit Radončiću i LIjanoviću, a ne nekom bez posla da osnuje firmu, to se treba pitati Tihića.
Neelix

#125 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by Neelix »

:-) druze libero, ja sam ti ponudio opkladu, vidim da nista ne odgovaras. hocemo li uvecati ulog? moze li po 500? isplata na licu mjesta :)

EDIT: povezi me sa nekim iz uprave bilo koje avazove firme - ja tebi 500. a ako ne mognes - ti meni 200. mozel tako?
Post Reply