winetou wrote:Istinski Jugoslovenzoka wrote:rodio se kao hrvat, zivio ka srbin i umro kao musliman
jos jedan odlican biser
winetou wrote:Istinski Jugoslovenzoka wrote:rodio se kao hrvat, zivio ka srbin i umro kao musliman
nebi wrote:Neki cafir je u Sarajevu na zidu napisao:
"Saban je meni bio bog".
Ili je neki siit,oni vjeruju u bozansku prirodu imama.
a sto te iznenadiloT8 wrote:Tokom rata, cistili smo Dzindica dzamiju u Tuzli. Ona se inace nalazi u Dzindica mahali, djelu Tuzle koji je devastiran zbog tonjenja. Prakticno jedino je dzamija ostala od citavog naselja. Rekonstruisana je detaljno 70/tih ili 8o/tih godina, i izgleda da jo je bila namjenjena uloga muzeja. Jedino su se dzume ponekad odrzavale
Na stepenicima s kojih imam drzi hutbu stajali su papirici, zabiljeske i raznorazne obavijesti koje su se citale tokom dzume
Medju njima naisli smo mali papiric na kojem je bila otkucana obavijest povodom smrti Tita
Umro je Josip Broz Tito, najveci sin itd, vec uobicajena prica za to doba
Na kraju je stajalo. Molimo Allaha d.s da mu podari lijepi dzennet
Sto nam je iznenadilo i nasmijalo jer covjek se koliko je meni poznato, deklarisao kao ateist i djelio misljenje ideologa socijalizma-komunizma da je religija opijum za mase itd
Pa i u nekim džamijama se držala Titova slika još za vrijeme rata.T8 wrote:Tokom rata, cistili smo Dzindica dzamiju u Tuzli. Ona se inace nalazi u Dzindica mahali, djelu Tuzle koji je devastiran zbog tonjenja. Prakticno jedino je dzamija ostala od citavog naselja. Rekonstruisana je detaljno 70/tih ili 8o/tih godina, i izgleda da jo je bila namjenjena uloga muzeja. Jedino su se dzume ponekad odrzavale
Na stepenicima s kojih imam drzi hutbu stajali su papirici, zabiljeske i raznorazne obavijesti koje su se citale tokom dzume
Medju njima naisli smo mali papiric na kojem je bila otkucana obavijest povodom smrti Tita
Sto nam je iznenadilo i nasmijalo jer covjek se koliko je meni poznato, deklarisao kao ateist i djelio misljenje ideologa socijalizma-komunizma da je religija opijum za mase itd
sto me iznenadilo. pa nije to bilo prije hiljadu godinu. zna se dobro kakav je odnos bio prema religiji u to dobaljubav_aha wrote: a sto te iznenadilo![]()
sto potvrdjuje da je tito bio musliman
T8 wrote:sto me iznenadilo. pa nije to bilo prije hiljadu godinu. zna se dobro kakav je odnos bio prema religiji u to dobaljubav_aha wrote: a sto te iznenadilo![]()
sto potvrdjuje da je tito bio musliman
doduse tito je pri prepricavanju svojih anegdota iz djetinstva svako malo koristio uzrecicu: boga mu
jedino sto potvrdjuje taj papir je da je iz vrha tadasnje islamske zajednice stigla takva direktiva
vjerovatno se ovo citalo po svim dzamijama, a pretpostavljam i u crkvama
tadasnji sefovi vjerskih zajednica bili su bliski rezimu i svoju odanost su iskazivali i ovim aktom
inace na prvoj stranici takvima i glasnika ivz, kao i u ostaloj literaturi tog doba obavezno je stajala titova slika
nije bilo antagonizma, izmedju vjere i politike, tj nije ga ni smjelo biti
sto se mene i odnose prema njemu tice. neka mu bog presudi kao i svakom drugom: prema zasluzi
nas zivot i djela govore sta smo i ko smo, a ne promisljanja u trenucima kad dusa dodje do grla
tito je masala zivio podugo i imao je vremena za to
samo bog zna sta se krije u ljudskim dusama i nije moje kao sto sam rekao da sudim jeli neko musliman ili ne
za zemaljskog suda su djela koja pocinimo i o tome se jedino moze diskutovati
Hej, pa Tito uopšte nije umro!!! Još uvijek je živ i živjeće sve dok postoji sjećanje na Njega!O tome ste konačno progovorili prije nekoliko tjedana, a najviše je odjeka imala Vaša izjava da je Tito umro kao musliman, odnosno držeći Kuran u rukama
muha_sa wrote:jasta je vec ko musliman umromeni pricala nanine tetke kona Pembahanma a njoj prico tetak od rodice joj Zejne a tetak cuo na jednom sijelu koji se organizovo povodom suneta kumovog djeteta
De ne budali, on vas je i priznao.ViTeZ93 wrote:i tako umro kao musliman nakon svega onoga sto je ucinio protiv muslimana sirom ex-yu...
Jašta... Zbog tog je i tražio da mu odsjeku nogu jer je njom nagazio na šejtana...BosnjakAga wrote:Magi ode ti i Tito u Muslimane
A sto nas je trebao priznavati? Ko mi nikad nismo postojali, pa njemu trebalo nekih dvadeset i kusur godina da se sjeti jednog naroda u drzavi u kojoj je vladao. I sad mu se trebamo zahvaljivati?SoulSeeker wrote:De ne budali, on vas je i priznao.ViTeZ93 wrote:i tako umro kao musliman nakon svega onoga sto je ucinio protiv muslimana sirom ex-yu...
Ne bi te iznenadilo da si znao da se tada u mnogim bogomoljama (kršćanskim, hrišćanskim i muslimanskim) molilo iako se znalo da je Tito ateist. Činjenica da je neko ateist ne sprečava vjernike da se mole za njega.T8 wrote:Tokom rata, cistili smo Dzindica dzamiju u Tuzli. Ona se inace nalazi u Dzindica mahali, djelu Tuzle koji je devastiran zbog tonjenja. Prakticno jedino je dzamija ostala od citavog naselja. Rekonstruisana je detaljno 70/tih ili 8o/tih godina, i izgleda da jo je bila namjenjena uloga muzeja. Jedino su se dzume ponekad odrzavale
CARL SAGAN, THE FAMOUS SCIENTIST and author, never asked for anyone to pray for him, although in his final illness many people did anyway. For two years prayers for his health filled the great Cathedral of St. John the Divine in New York.....
E sad reci KAD i KO je tražio priznanje a Tito ga odbio??? Da li je javno izjavljivano nezadovoljstva zbog nepriznavanja? Baš me zanima, nikad ne nađoh nešto slično...ako niko nije tražio, znači da je izgledalo da je narod zadovoljan, da mu ne smeta izjašnjavanje kakvo je tada postojalo.HamzaC wrote:A sto nas je trebao priznavati? Ko mi nikad nismo postojali, pa njemu trebalo nekih dvadeset i kusur godina da se sjeti jednog naroda u drzavi u kojoj je vladao. I sad mu se trebamo zahvaljivati?SoulSeeker wrote:De ne budali, on vas je i priznao.ViTeZ93 wrote:i tako umro kao musliman nakon svega onoga sto je ucinio protiv muslimana sirom ex-yu...
Zbog toga što si do tog trenutka bio Srbin, Hrvat, ili u najboljem slučaju neopredijeljen.HamzaC wrote:A sto nas je trebao priznavati?
Nemoj mu se zahvaljivati...HamzaC wrote:Ko mi nikad nismo postojali, pa njemu trebalo nekih dvadeset i kusur godina da se sjeti jednog naroda u drzavi u kojoj je vladao. I sad mu se trebamo zahvaljivati?
Ja bih ti vrlo rado odgovorio ako je ovo pitanje za mene, ali ne znam ni koga pitaš, a ni šta pitaš...Jara wrote:E sad reci KAD i KO je tražio priznanje a Tito ga odbio??? Da li je javno izjavljivano nezadovoljstva zbog nepriznavanja? Baš me zanima, nikad ne nađoh nešto slično...ako niko nije tražio, znači da je izgledalo da je narod zadovoljan, da mu ne smeta izjašnjavanje kakvo je tada postojalo. Ako ima neko šta konkretno, nek postira, a ne ovako - "nije proznao"...
SoulSeeker wrote:Zbog toga što si do tog trenutka bio Srbin, Hrvat, ili u najboljem slučaju neopredijeljen.HamzaC wrote:A sto nas je trebao priznavati?
Nemoj mu se zahvaljivati...HamzaC wrote:Ko mi nikad nismo postojali, pa njemu trebalo nekih dvadeset i kusur godina da se sjeti jednog naroda u drzavi u kojoj je vladao. I sad mu se trebamo zahvaljivati?