Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
nosara

#101 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nosara »

Hvala mu sto se u 10-15 utakmica koje je u svoje vrijeme igrao protiv Zeljeznicara, vidio samo na jednoj... :D Tih godina smo popravili medjusobni skor postavili stvari na svoje mjesto... :D Pozdrav Tasi i Cipetu... :lol:

Rijec je o najboljem fudbaleru bivse SFRJ svih vremena (za mene i Evrope i svijeta u svoje vrijeme ;-) ), tihom, nenametljivom covjeku, sportsmenu bez premca na ovim prostorima... :D

Drago mi je zbog jednoglasne podrske saveza, Pape zbog svega zasluzuje ovo mjesto... Nadam se da nece bit bojkota od strane nasih luzera... :-)

Jedan bivsi bolesnik sa svetog Juga zeli mu svako dobro u zivotu i uspjeh sa ovom razmazenom djecurlijom... :bih:

Da je bio rodjen negdje drugdje, bila bi furtutma oko toga ko je kralj, Pele ili Pape... 8-)

Ja nemam dilemu...
michio wrote:Image
veljaca

#102 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

moderator wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Btw - ovdje se spominje i Svabo :thumbup:

Zelim srecu Papetu - prvenstveno zbog BH reprezentacije .....
Imam osjecaj da se pojedine izjave o novom selektoru dijele na one koji su za FK Sarajevo i one koji su protiv - sto ne bi trebalo ...
mikogoago

#103 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

nosara wrote: Da je bio rodjen negdje drugdje, bila bi furtutma oko toga ko je kralj, Pele ili Pape... 8-)

Ja nemam dilemu...
michio wrote:Image
U potpunosti se slazem sa ovim,steta sto nije rodjen u Francuskoj ili Engleskoj mnogo bi vise profitirao u zivotu,ali on je zaljubljenik u fudbal i tako ga je i igrao.Uz to jedna velika skromna ljudina.
11sumirp

#104 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 11sumirp »

Men nije bio za selektora,al ko sam ja da mu sudim,sad je nas SELE,podrzat i vremena mu dat valja,nema druge :) i naravno da bih volio da uspije,al ako ne uspije,drvlje i kamenje mu ne ginu :D

p.s sta men licno smeta, sto je komentirao da prije nije htio biti selektor jer je nesto kao slaba ekipa bila pa nije bilo sanse za plasmanom,a sada je ko bog ekipa..

i jos nesto:Pitanje ako ce vec opet igrat u zenici,oce li platit prevoz i dvojici krimosa na putu do bajbukane :evil: ?
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#105 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

E covjece pa ne mogu da vjerumem, al fakat. Pricaju i Safetovom patriotizmu, a kad je cirkusant ciro bio niko mu to nije ni spomenuo, a materijala ima kamara :x :x :x :x :x

Iskreno, gadi te mi se :x
El_comadante

#106 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by El_comadante »

istina je da Pape i nije vodio nikakve jače ekipe ali slabo je i jedan naš trener vodio jaču ekipu a da ne govorim o Interu, Milanu , Man Utd itd. a o eventualnom plasmanu na EP najviše zavisi od grupe kakvu čemo dobiti, možemo dobiti grupu smrti u kojoj nam ni platini nebi pomogo. e sad ako dobijemo nešto "lakšu" grupu, mada koga kod da dobijemo moramo do na terenu pokazati, ako neostvarimo kakv bolji plsaman onda naravno da nevalja ali nečemo sad o tome sačekajmo izvlačenje grupa za EP pa da vidimo do tada pozdrav
lukavac

#107 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lukavac »

Mi Bosanci smo stoka. Ukratko.
Covjek koji moze nesto lose napisati o velicinama kakvi su Pape, Svabo, Hase i njima slicni ili ima jako malo godina (sto donekle opravdava elementarno nepoznavanje materije o kojoj pise) ili je totalni idiot. O njemu kao selektoru niko od nas ne moze nista reci, ali o njemu kao covjeku, ljudskoj velicini reci nesto lose to je pomucen um. Ili predbacivati mu, a i Svabi, sto ranije ne preuze repku...
Meni nije jasno iskreno ni kako ju je sad preuzeo. Jos mi je manje jasno zasto je Barba, kojem isto tako skidam kapu do poda, htio da ima posla sa ovim otpadom ljudskog drustva koji je kod nas uhljebljen kao N/FS. I takodjer misljenja sam da nama ni Alex Ferguson ne bi pomogao sa garniturom koju imamo u vrhu Saveza. Oni bi i njega uspjeli zajebat za neke licne interese ili interese okolnih repki. Nama velikog napretka nema ni sa Papetom, kojem zelim svu srecu, jer riba smrdi od glave...
Fordas

#108 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Fordas »

Admir_1984 wrote:E covjece pa ne mogu da vjerumem, al fakat. Pricaju i Safetovom patriotizmu, a kad je cirkusant ciro bio niko mu to nije ni spomenuo, a materijala ima kamara :x :x :x :x :x

Reci da se salis, molim te :zjev:
BSn

#109 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BSn »

Pozitivne osobine novog selektora, u odnosu na starog:
- Nije "kocijas", tj. ne zavrsava mu se svaka druga recenica s nekom psovkom.
- Poznaje imena igraca.
- Postavlja se spram situacije realno (zna sta javnost od njega ocekuje), a ne prica o busenju Spanije i osvajanju medalja.
- Zeli aktivnu vezu sa svojim igracima (ko li ce placati ove posjete igracima :? ), a ne da mu igraci igraju kontra Mancestera u Ligi prvaka, a da on u Zagrebu snima kojekakve emisije.
- Spreman je doci zivjeti u Sarajevu, a ne k'o prosli izbornik koji je u Sarajevo dolazio samo kad mora i kad snima reklame.

Negativnosti:
- Ne zna pucati suplju i dizati narod, pa i kad primis 5 komada na svom terenu s prvom postavom i ugrozis time kljucne igrace za baraz, da ti oni klicaju.
- Nema bogato trenersko iskustvo kao prosli izbornik, ali je prosli pokazao da to, ama bas, nista ne znaci.

Nastavite nizove... :D
BaileyS

#110 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

Ne moze biti gori strateg od Blaza Sliskovica, imati manje autoriteta od Muzurovica ni biti veci cirkusant od Cire Blazevica.

Neka samo poboljsa ovo gdje su prosli selektori grijesili i mi smo na konju. Jos samo da dodam, bez obzira na sve mane drugih selektora Baka Sliskovic je bio ubjedljivo najveca ubleha. Ne ponovilo se nikad.
BSn

#111 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BSn »

BaileyS wrote: selektora Baka Sliskovic je bio ubjedljivo najveca ubleha. Ne ponovilo se nikad.

I najuspjesniji selektor kojeg smo imali. A ponovilo se vec, imali smo Ciru (koji je, da napomenem, bio manje uspjesan od Bake, al' zato mnogo veci ublehas).
I da, i ja kazem - ne ponovilo se (ni jedan, ni drugi :D ).
Kopenhagen

#112 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kopenhagen »

BSn wrote:
BaileyS wrote: selektora Baka Sliskovic je bio ubjedljivo najveca ubleha. Ne ponovilo se nikad.

I najuspjesniji selektor kojeg smo imali. A ponovilo se vec, imali smo Ciru (koji je, da napomenem, bio manje uspjesan od Bake, al' zato mnogo veci ublehas).
I da, i ja kazem - ne ponovilo se (ni jedan, ni drugi :D ).
Baka je svjetski čovjek poliglota,ne znam kako će se Pape snalazit na tom polju :D
Admir_1984

#113 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

Fordas wrote:
Admir_1984 wrote:E covjece pa ne mogu da vjerumem, al fakat. Pricaju i Safetovom patriotizmu, a kad je cirkusant ciro bio niko mu to nije ni spomenuo, a materijala ima kamara :x :x :x :x :x

Reci da se salis, molim te :zjev:
Za 99% ljudi na ovom forumu do poraza od Portugala je bio veliki strucnjak, trener svih trenera, spasioc bh fudbala, veliki Bosanac i slicno, jednom rjecju svetac.
burek_in_space

#114 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

Admir_1984 wrote:
Za 99% ljudi na ovom forumu do poraza od Portugala je bio veliki strucnjak, trener svih trenera, spasioc bh fudbala, veliki Bosanac i slicno, jednom rjecju svetac.
Ipak se ne shalish. :|
Admir_1984

#115 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

burek_in_space wrote:
Admir_1984 wrote:
Ipak se ne shalish. :|
Da se provjerit, prelistaj postove od februara/marta 2009 do kraja baraza ;-)
burek_in_space

#116 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

Admir_1984 wrote:
Naravno da se da provjeriti, pogledaj mishljenje ljudi nakon afere Misimovic i sve ce ti biti jasno. ;-)
Admir_1984

#117 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

burek_in_space wrote:
Admir_1984 wrote:
Naravno da se da provjeriti, pogledaj mishljenje ljudi nakon afere Misimovic i sve ce ti biti jasno. ;-)
E pa to je vec drugi par rukava
burek_in_space

#118 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

Admir_1984 wrote: E pa to je vec drugi par rukava
Da su svi mislili da je svetac i spasitelj bh fudbala, josh kako bi se nashao nachin da se on ostavi na selektorskoj poziciji.
Medjutim, on nije tema, nego Safet Sushic, novi selektor nashe reprezentacije, tako da njegovog prethodnika mozhemo ostaviti po strani, neka se bori sa onim Japancima u Kini. :D
Admir_1984

#119 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

burek_in_space wrote:
Da su svi mislili da je svetac i spasitelj bh fudbala, josh kako bi se nashao nachin da se on ostavi na selektorskoj poziciji.
Medjutim, on nije tema, nego Safet Sushic, novi selektor nashe reprezentacije, tako da njegovog prethodnika mozhemo ostaviti po strani, neka se bori sa onim Japancima u Kini. :D
Pa raja nakon svega skontala ko je on i sta je, obicni stari ublehas. Ok nije on tema, necemo o njemu

Bash me zanima kako ce se Pape postavit kada je ova prijateljska sa x protivnikom u pitanju, mensecini u martu

Kad je izvlacenje grupa za kvale eura?
burek_in_space

#120 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

Admir_1984 wrote: Pa raja nakon svega skontala ko je on i sta je, obicni stari ublehas. Ok nije on tema, necemo o njemu

Bash me zanima kako ce se Pape postavit kada je ova prijateljska sa x protivnikom u pitanju, mensecini u martu

Vecina raje sa ovog foruma, bar mi koji smo redovni ovdje, njega smo posmatrali kao "potroshnu robu". To je neko moje mishljenje, ali necu vishe o njemu, fakat nije vrijedan ovolike priche.

Izvlachenje je u februaru chini mi se.
Kopenhagen

#121 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kopenhagen »

Admir_1984 wrote:
burek_in_space wrote:
Pa raja nakon svega skontala ko je on i sta je, obicni stari ublehas. Ok nije on tema, necemo o njemu

U februaru u Varšavi(ne znam tačno datum)
korozija

#122 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by korozija »

Susic je ko igrac perfektan, nema mu se sta rec... Ali cisto sumnjam da ce bit ko trener dobar. Bio bi zadovoljan kad bi imo bar 50% Cirinog uspjeha.
jeza u ledja

#123 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Admire, valjas gluposti.
Meho Kodro

#124 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Meho Kodro »

Sretno Susicu

Dobio je kvalitetnu reprezentaciju, koja nakon proslih kvalifikacija zna da moze napraviti "dobre stvari", BIH ce za razliku od prije biti u 3 sesiru za EP 2012, grupa ce sigurno biti laksa nego prosli put

Cilj MORA biti baraz, ili cak direktan prolaz na EP (ovaj put i najbolji drugoplasirani prolazi)
Meho Kodro

#125 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Meho Kodro »

El_comadante wrote: a o eventualnom plasmanu na EP najviše zavisi od grupe kakvu čemo dobiti, možemo dobiti grupu smrti u kojoj nam ni platini nebi pomogo. e sad ako dobijemo nešto "lakšu" grupu, mada koga kod da dobijemo moramo do na terenu pokazati, ako neostvarimo kakv bolji plsaman onda naravno da nevalja ali nečemo sad o tome sačekajmo izvlačenje grupa za EP pa da vidimo do tada pozdrav
Grupa smrti, nemoguce

BIH je u 3 sesiru, a u drugom nema nijedne reprezentacije extra klase (za razliku od proslih kvalifikacija kada je u 2 sesiru bila npr Engleska)
Najjaci u drugom sesiru su Srbija, Danska, Svedska... gadni ali ne i nepobjedivi
Locked