golf 4 SDI da ili ne?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- SStijena
#101 Re: golf 4 SDI da ili ne?
Najbolje je kupiti onda benzinca 3.0 ,šta fali samo naspi kad prifali.
-
citroen xm
#102 Re: golf 4 SDI da ili ne?
Još bolje nekog 5.0 benzinca. Samo što motori velike kubikaže piju puno i nafte i benzina.
Ovde se raspravlja od 1.9 SDI vs 1.9 TDI gdje su performanse neuporedive, a razlika u potrošnji ne prelazi 0,5 litara.
Ovde se raspravlja od 1.9 SDI vs 1.9 TDI gdje su performanse neuporedive, a razlika u potrošnji ne prelazi 0,5 litara.
- SStijena
#103 Re: golf 4 SDI da ili ne?
Pa šta im nije jasno jebo ih SDI
-
citroen xm
#104 Re: golf 4 SDI da ili ne?
Pa eto, voli svaki cigo svoga konja da pohvali.
- rovac13
#105 Re: golf 4 SDI da ili ne?
RahatHurmašica wrote:ovaj pdf obiluje tinejdžerima i onima koji se tako osjećaju.
Sdi je ekstra pouzdan i u odnosu na ostale jeftin za održavanje.
- SStijena
#106 Re: golf 4 SDI da ili ne?
Pa dobar je SDI brale ako ga uzmeš dobrog ,a jeftinog logično.Dobar je za obične četvorke ,a za karavana je muka i 1.9 tdi 66 kw.Nije muka po gradu ,ali kad krenem na Jahorinu;Bjelašnicu ili Trebević jebem bogove,a fala Bogu kod nas sve brda gdje god da makneš.
Kupcu sajvjetujem 1.9 66kw za obične četvorke.Taj mi je motor na trojci koja je stajala 2 mjeseca u ledu upalio na pola ključa.I ona govna od zamajca treba gledati da nije plutajući.Taj motor od 66 kw preće bruku bez kvara za razliku od onog 74 kw pumpa dizna.
Kupcu sajvjetujem 1.9 66kw za obične četvorke.Taj mi je motor na trojci koja je stajala 2 mjeseca u ledu upalio na pola ključa.I ona govna od zamajca treba gledati da nije plutajući.Taj motor od 66 kw preće bruku bez kvara za razliku od onog 74 kw pumpa dizna.
- rovac13
#107 Re: golf 4 SDI da ili ne?
Citajuci par stranica unazad.......ljudi hvale sdi motor samo zbog pouzdanosti,jeftinog odrzavanja,usput i male potrosnje..........a vi trazite nekakve argumente za performanse...........pa dajte vi argumente da sdi motor nije pouzdan i da ga nije jeftino odrzavati...........bezze smarate.
Kome smeta sto je sporiji uzme sebi tdi i bude sretan.
Kome smeta sto je sporiji uzme sebi tdi i bude sretan.
- SStijena
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#109 Re: golf 4 SDI da ili ne?
SDI G4 ima problema sa mjenjacem.
Kad ode,jebo si nanu naninu. Bolje da ti je otiso mjenjac na Enterprajsu. Hem skup,hem ga nema za lijeka. Turbina na TDI je jeftina stavka.
Ne znam kakav mazohista moras biti,pa za svoje pare kupiti SDI,a ne TDI.
Kad ode,jebo si nanu naninu. Bolje da ti je otiso mjenjac na Enterprajsu. Hem skup,hem ga nema za lijeka. Turbina na TDI je jeftina stavka.
Ne znam kakav mazohista moras biti,pa za svoje pare kupiti SDI,a ne TDI.
- _mufljuz_
#110 Re: golf 4 SDI da ili ne?
Bh JGL D2 nostalgiĆar tj prosjecni EZDEA glasaĆmali_milojica wrote: Ne znam kakav mazohista moras biti,pa za svoje pare kupiti SDI,a ne TDI.
- Ned071
#111 Re: golf 4 SDI da ili ne?
milojicabrzi wrote:I ja vozim TDI, i zadovoljan sam, a glavni argumenti za SDI dolaze od ljudi koji vole jednostavne diesele (nema turbine koja je relativno kvarljiva a kosta cca 2000 KM) i sijaset drugih dijelova zbog kojih je TDI komplikovaniji. Sto je motor jednostavniji-odrzavanje je lakse i jeftinije. Ako je rijec od TDI sa crvenim slovima, radi se o common rail, pumpa-diza motorima, koji su do zla boga osjetljivi na lose gorivo, i to ce vlasnici tih auta u BiH osjetiti za par godina.Qler wrote:ama nema smisla uzimati SDI pored TDI, pogotovo kad je razlika u cijeni u par maraka. TDI manje trosti, veci obrtni moment, sigurniji si kad pretices, SDI je preslab motor za to auto. Ne kontam ove sto govore da je dobar, bolji od TDI, ne vidim logiku nigdje, po cemu je isplatnije uzeti SDI? Das isto para za slabije auto, ako ides sa djecom na more i ako moras preteci nekog stojadina koji ide 60km/h na ravnom, a ti pola sata se stelis da ga predjes jer sve drugo je rizik i opasno za zivot... a sa TDI 110KS to uradis za sekundu i opet nastavis normalno voziti. AKo imas puno konja ne moras voziti brzo....
I da, cijena nije bas tako mala kod novih SDI i TDI motora, ovaj TDI je cesto cak i do 2000 KM ili vise skuplji od SDI (pogledaj cjenovnike distributera).
svasta ce ovdje covjek boldovano procitati...
- SStijena
#112 Re: golf 4 SDI da ili ne?
U mene je onda 2x common rail HAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHA
braćo moja mila pa šta je ovo
braćo moja mila pa šta je ovo
-
Sa_u_srcu
#113 Re: golf 4 SDI da ili ne?
Ne kupuj ni slucajno...
ja se zajebah prije 8 godina i kupih sdi golfa 4.
Kazu ima od auta do auta i mozda ja naletih na govno, ali goreg auta nisam imao.
Pojeo mi je za tri godine da ne pretjerujem 4 hiljade maraka i nikad auta nisam napravio od ovog motora.
Ovo auto preporucujem penzionerima i babama, jer ovo auto ako mislis malo brze voziti, vjeruj da ces biti kod majstora svaka dva mjeseca... Znaci nikako i nikome ovo auto ne preporucujem jer osim sto trosi 1 litar manje od tdi, sve ostalo sto ovo vozilo nudi je ravno samoubistvu...ne ne ne...pokajat ces se.
Zvuk koje ovaj auto ima je ravan traktoru...
Spone, lafete, lezajevi, one gumice, ma totalni haus...ja ne znam sta su u volkswagenu mislili kad su proizvodili ovo auto.
Kazu ima od auta do auta i mozda ja naletih na govno, ali goreg auta nisam imao.
Pojeo mi je za tri godine da ne pretjerujem 4 hiljade maraka i nikad auta nisam napravio od ovog motora.
Ovo auto preporucujem penzionerima i babama, jer ovo auto ako mislis malo brze voziti, vjeruj da ces biti kod majstora svaka dva mjeseca... Znaci nikako i nikome ovo auto ne preporucujem jer osim sto trosi 1 litar manje od tdi, sve ostalo sto ovo vozilo nudi je ravno samoubistvu...ne ne ne...pokajat ces se.
Spone, lafete, lezajevi, one gumice, ma totalni haus...ja ne znam sta su u volkswagenu mislili kad su proizvodili ovo auto.
- Ramzess Veliki
#114 Re: golf 4 SDI da ili ne?
Jednom sjeo u službenog ... uključujem se u Ralovcu, gledam lijevo - nikog ... gledam desno - ima jedno auto negdje ispred Zenice, i krenem da se uključim na glavnu ... i dajem gas, ono g.... nikako da krene, gas do daske, ma jedva da pređe rub ceste ... a onaj od Zenice prolazi Visočku petlju ... stiže ... poslije pumpanja gasa do iznemoglosti jedva se nekako pokrenu ali je dlaka falila da me onaj od Zenice ne odvali ...
Nikad više nisam htio ni blizu ... a nov bio.
Nikad više nisam htio ni blizu ... a nov bio.
-
vauvau
#115 Re: golf 4 SDI da ili ne?
ma ko jednom godisnje izadje iz sarajeva, a znam ih mnogo da im je relacija vogosca semafori i mostarsko raskrsce sta ce njemu bolje od sdi-a 
-
RahatHurmašica
#116 Re: golf 4 SDI da ili ne?
neko ti uliva krš pa ti sad mrziš sve sdiSa_u_srcu wrote:Ne kupuj ni slucajno...ja se zajebah prije 8 godina i kupih sdi golfa 4.
evo recimo ja kod majstora nisam bio ima godina i po. šaraf nisam u njega uvrno od kad sam ga kupio.(ulje jednom zamienio)
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#117 Re: golf 4 SDI da ili ne?
Mora da je od nekog slicnog tebi i kupio auto. Sto majstora nisu vidjeli po godinu,sto nista ne odvrcu i samo ulje mjenjaju 
-
RahatHurmašica
#118 Re: golf 4 SDI da ili ne?
nije tdi da mu svako malo nešto crkne što se ne može popraviti bez da digneš kredit.
-
Sa_u_srcu
#119 Re: golf 4 SDI da ili ne?
To vozilo sam imao i mozda i jeste bio krs...ali nikad gore auto nisam imao...a pogotovo danas gdje je razlika 1000 KM izmedju tdi i njega, nema smisla kupovati takvo auto jer je 0 bodova...bez uvrede...ja kada sam ga vozao bila je razlika u par hiljada ali danas kupovati sdi, nema nikakvog smisla...RahatHurmašica wrote:nije tdi da mu svako malo nešto crkne što se ne može popraviti bez da digneš kredit.
- rovac13
#120 Re: golf 4 SDI da ili ne?
To je tvoje misljenje,i treba ga postovati,tako imaju i drugi svoja misljenja.Sa_u_srcu wrote:To vozilo sam imao i mozda i jeste bio krs...ali nikad gore auto nisam imao...a pogotovo danas gdje je razlika 1000 KM izmedju tdi i njega, nema smisla kupovati takvo auto jer je 0 bodova...bez uvrede...ja kada sam ga vozao bila je razlika u par hiljada ali danas kupovati sdi, nema nikakvog smisla...RahatHurmašica wrote:nije tdi da mu svako malo nešto crkne što se ne može popraviti bez da digneš kredit.
Ja sam prilicno siguran da u ovoj usranoj drzavi ima jako puno ljudi koji jedva kraj s krajem sastavljaju i kojima je bitno da se auto sto manje kvari.
Ako svi kazu da je taj sdi jednostavniji i da se manje ima sta pokvarit na njemu ,onda mislim da je sasvim opravdano da ljudi kupuju bas taj auto.
A ne kao bosnjo kad kupi e klasu (zbog komsija) i onda mecka lezi u garazi nema za popravku ili za registraciju.
- basicm
#121 Re: golf 4 SDI da ili ne?
Vezano za post iznad...a sta se desilo sa benzincima? Jel kraj s krajem se mora sastavljati kupovinom dizela zato sto ce manje trositi, a moze benzinac jos jeftinije i manje se kvari.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- hogar strasni
#122 Re: golf 4 SDI da ili ne?
Vec sam pisao na temu SDI masina,evo vidim da ih omalovazavaju i blate, ok svako ima svoje misljenje, da nije startan..nije, da ima specifican zvuk motora koje nekog nervira..eto ima, da je lijen kad je baš pun..pa eto lijen je. Ali da on obavlja sve sto je potrebno i sto se trazi od jednog motora itekako obavlja i to uz stvarno jako malu potrosnju goriva i sumnjivog i manje sumnjivog kvaliteta, da mu se manje vise nama sta pokvarit ako se imalo pazi,da mu je održavanje jako povoljno, ja sam vlasnik jednog golfa iz 2003 s kojim sam presao blizu 200.000, sad je na satu skoro 300.00, i osim onih potrosnih djelova ja sam mu morao zamijeniti neki senzor koji je kostao 19,00 KM. Ko puno vozi po gradu, fantastican motor, na auto putu je malo glasan i max brzina je 160 km/h, meni je i to puno. Da sumiram za normalne svakodnevne potrebe uz zaista niske troskove ovaj motor vas nece iznevjeriti, uz sve pomenuto bit ce i manje kazni za prekoracenje brzine.
- rovac13
#123 Re: golf 4 SDI da ili ne?
Ako bude tema o tome o cemu ti govoris .......ja cu tamo ostavit takodje svoje misljenje.........ovako nema smisla pricat o necemu sto nema veze sa temombasicm wrote:Vezano za post iznad...a sta se desilo sa benzincima? Jel kraj s krajem se mora sastavljati kupovinom dizela zato sto ce manje trositi, a moze benzinac jos jeftinije i manje se kvari.
-
530i
#124 Re: golf 4 SDI da ili ne?
Nije lijen kad je pun, nego čim se upali pa sve dok se ne ugasi. Pritisneš gas do kraja i čekaš i čekaš i čekaš...zato sam i pitao ranije, šta je ko prije vozio pa mu sdi ima zadovoljavajuće performanse? Sa najobičnjim benzincima vožnja je ugodnija, da ne pričamo TDI i sličnim motorima...i ne pozivam na jurcanje, nego na ugodnu vožnju, uzbrdo, nizbrdo, preticanje, sve je to naša svakodnevnica i sa sdi motorom tu se pravi mnogo, ali baš mnogo kompromisa. Vozio sam taj isti motor i u manjem i lakšem autu - golf 3, pa je i tu izuzetno spor, do Tuzle mi npr. omrzne vožnja jer sa njim ne možeš ništa...a kamoli u većem autu - golf 4, plus upališ klimu.
-
Mlad i Nevin
#125 Re: golf 4 SDI da ili ne?
Ko nema para, nije mu bitna 'ugodna' voznja, nego samo da se otkotrlja do cilja...