Sarajevo TAXI br. 425 : "JEDITE G..."

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Dori

#101 Re: Sarajevo TAXI br. 425 : "JEDITE G..."

Post by Dori »

incognito071 wrote:Kada ce stanovnici grada Sarajeva jednom i zauvijek da shvate da se NE VOZE sa Sarajevo taxijem?? :x
Ne sjedajte s njima pa makar morali i hodati. Zovite prijatelje, mame, tate, bracu, sestre da dodju po vas ako nista. Ako nemate telefona, hodajte donekle gdje mozete drugi taxi zaustaviti (tipa Kale, Crveni itd).

Jos nesto, to nije nikakav Sarajevo taxi vec Sandzak-Istocna Bosna -najveca bagra i sljam taxi.

LP
Ma dobro, nisu sad SVI poput ovih spomenuti....ima stvarno i OK ljudi koji rade za Sarajevo Taxi. Imala sam i pozitivnih iskustava s njima ;-)
Ja licno, ako zovem taxi uvijek zovem ZUTI. Ako sam u gradu mahnem prvom koji naidje (a u 80% slucajeva to je Sarajevo Taxi)
Optimist

#102 Re: Sarajevo TAXI br. 425 : "JEDITE G..."

Post by Optimist »

incognito071 wrote:Kada ce stanovnici grada Sarajeva jednom i zauvijek da shvate da se NE VOZE sa Sarajevo taxijem?? :x
Ne sjedajte s njima pa makar morali i hodati. Zovite prijatelje, mame, tate, bracu, sestre da dodju po vas ako nista. Ako nemate telefona, hodajte donekle gdje mozete drugi taxi zaustaviti (tipa Kale, Crveni itd).

Jos nesto, to nije nikakav Sarajevo taxi vec Sandzak-Istocna Bosna -najveca bagra i sljam taxi.

LP

Slazem se da ih ima losih, ali ima i onih postenih koji su penziju zaradili kao taksisti. To su prave gospode ljudi, ciji je i otac bio taksista, pa on naslijedio zanat. Nazalost, ovakvi su manjina, ali ih ima.
Adriatic

#103 Re: Sarajevo TAXI br. 425 : "JEDITE G..."

Post by Adriatic »

Optimist wrote:

LP

Slazem se da ih ima losih, ali ima i onih postenih koji su penziju zaradili kao taksisti. To su prave gospode ljudi, ciji je i otac bio taksista, pa on naslijedio zanat. Nazalost, ovakvi su manjina, ali ih ima.
To ti je isto ko da tražiš iglu u plastu sijena. Ima ih i dobrih, ali oni su samo izuzetak koji potvrđuje pravilo.
aerosa

#104 Re: Sarajevo TAXI br. 425 : "JEDITE G..."

Post by aerosa »

Dori wrote:

LP
Ma dobro, nisu sad SVI poput ovih spomenuti....ima stvarno i OK ljudi koji rade za Sarajevo Taxi. Imala sam i pozitivnih iskustava s njima ;-)
Ja licno, ako zovem taxi uvijek zovem ZUTI. Ako sam u gradu mahnem prvom koji naidje (a u 80% slucajeva to je Sarajevo Taxi)

Ma ja ne mašem dok ne vidim koji je taksi. Neki dan sam na katedrali stajao oko 5 minuta čekajući da naiđe neki od "ostalih " taxi firmi... A ako zovem onda zovem crveni.
U sarajevo taxi ni u ludilu ne ulazim....
incognito071

#105 Re: Sarajevo TAXI br. 425 : "JEDITE G..."

Post by incognito071 »

aerosa wrote:
Dori wrote:

LP

Ma ja ne mašem dok ne vidim koji je taksi. Neki dan sam na katedrali stajao oko 5 minuta čekajući da naiđe neki od "ostalih " taxi firmi... A ako zovem onda zovem crveni.
U sarajevo taxi ni u ludilu ne ulazim....

:thumbup:
Jahta

#106 Re: Sarajevo TAXI br. 425 : "JEDITE G..."

Post by Jahta »

Nemam vremena da pišem o tragikomedijama sa ST-om. Fol je u tome da u startu morate biti spremni na svašta jer sagledajte realno. Kakav profil čovjeka treba biti da postane taksista (čast izuzecima, ali to je zanemarivo). Ko nije ni za kakvog posla završiće na taxi-ju. Vrlo često im je taxi paravan za mnoge druge prljave poslove kojima se bave. I kad si u svom autu i vidiš taxi na cesti, otvori četvero očiju jer spremni su na svašta. Slično je i za drotove. Kakav treba biti mentalni sklop pa upisati drotovsku školu?
Zox

#107 Re: Sarajevo TAXI br. 425 : "JEDITE G..."

Post by Zox »

Nije uopste poenta da ih ima i finih. Dok kao udruzenje tolerisu svakakvu bagru koja se izivljava bez posljedica, za mene ne postoje.
Miki123

#108 Re: Sarajevo TAXI br. 425 : "JEDITE G..."

Post by Miki123 »

Vidi u Zagrebu sranja. Njihovu taxisti su izgleda gori od naših i imaju i jači monopol!!

http://www.jutarnji.hr/zagrebacki-taksi ... a-/567288/
JThomas

#109 Re: Sarajevo TAXI br. 425 : "JEDITE G..."

Post by JThomas »

kaže: 5 kilometara - 20 kuna. a kod nas 1.5 KM kilometar, a plate duplo manje?

ako je istina, to bogami i jeste damping...
Op3r4t0r

#110 Re: Sarajevo TAXI br. 425 : "JEDITE G..."

Post by Op3r4t0r »

bosanski_jesenjin wrote:Mene je iznenadilo kada sam nedavno sa taxijem išao do Dobrinje. Naime, nestalo je struje i trole nisu radile gore na Aneksu, pa smo ja i cura taksijem se bacili do Dobrinje (njene sestre). Izašlo nas 4 KM (po dvije) i baš me iznenadilo, a inače jako prijatan šofer i odvukao nas je baš tamo kod table Republi of Srb...

Inače nisam iz Sa pa ne znam koliko je ta relacija u odnosu na ove od autobuske do Pofalića i sl.
Ebo ti sebe kad vlastitoj curi nisi mogao ni taksi platiti nego maksuz naglasi da vas je izaslo po dvije marke :lol: :lol: :lol:
Troll_Happens

#111 Re: Sarajevo TAXI br. 425 : "JEDITE G..."

Post by Troll_Happens »

Vozim se juce zutim taxijem naravno imam torbu i na zeljenoj destinaciji placam uslugu naravno dajem mu marku vise eto sto je brzo dosao brzo me odvezo i tako... on ce meni buraz moras jos 3 marke platiti za prtljag. Reko do sada nikad zuti taxi nije naplacivao prtljag sem ako se ne prevozi frizider sporet ili neki masivniji teret ali za to se vec valjda iznajmi kombi ili kamion. On ce meni torba ima vise od 10kg i po tome se placa reko buraz vozim se stalno i prvi put cujem on meni neki papir nudi kaze evo tu sve pise... reko mozemo nazvati centralu da pitamo ako se placa i ako je to nesto novo nije problem on ce meni dobro ne moras nista ali da znas da je tako za ubuduce... dade mi kusur bjesan i ode..

Znam da SA taxi uvijek naplacuje zato se s njima vise nikad i ne vozim mogo me jednom zapaliti i vise ne... :skoljka:

sad me interesuje ne stigoh nazvati im centralu da pitam jel ko imao slicna iskustva i situacije sa zutim taxijem i jel se sta u medjuvremenu promjenilo ?
high_volume

#112 Re: Sarajevo TAXI br. 425 : "JEDITE G..."

Post by high_volume »

Jedan001 wrote:...sad me interesuje ne stigoh nazvati im centralu da pitam jel ko imao slicna iskustva i situacije sa zutim taxijem i jel se sta u medjuvremenu promjenilo ?
Nisi stigao zvati jer si potrošio vrijeme pišući ovdje.... :D

Evo ti broj: Žuti taxi: Adresa: Bana Mateja Ninoslava 18

Tel. +38733-663555 +38733-657307 +38733-618912

e-mail: [email protected]

Kad nazoveš prenesi i nama informaciju :D
Troll_Happens

#113 Re: Sarajevo TAXI br. 425 : "JEDITE G..."

Post by Troll_Happens »

high_volume wrote:
Jedan001 wrote:...sad me interesuje ne stigoh nazvati im centralu da pitam jel ko imao slicna iskustva i situacije sa zutim taxijem i jel se sta u medjuvremenu promjenilo ?
Nisi stigao zvati jer si potrošio vrijeme pišući ovdje.... :D

Evo ti broj: Žuti taxi: Adresa: Bana Mateja Ninoslava 18

Tel. +38733-663555 +38733-657307 +38733-618912

e-mail: [email protected]

Kad nazoveš prenesi i nama informaciju :D
nije kralju nego nemam mogucnost nazvati samo internt i pc trenutno imam u posjedu a za koji dan cu nazvati dont worry :)

ali danke za info :)
astrid

#114 Re: Sarajevo TAXI br. 425 : "JEDITE G..."

Post by astrid »

Da nije sve tako crno evo i jednog pozitivnog primjera.....Mislim da je Sarajevo taxi u pitanju..štand kod šibice..
Moj sin povrijedio nogu pa mu u hitnoj stavili langetu.Iz hitne nazovem ne sjećam se koji taxi kaže neće jer je blizu.Pošto je od hitne do moje zgrade nekih 2 -3 minute ja sina ponesem i krenem pješke.Nailazim pred pomentog taxi štanda kaže mi jedan taksista treba li prevoz ,ma reko ne treba tu sam blizu,na to će taksista ma nema veze odvešću vas ja ne možeš tako da nosiš dijete.Opet povedena onim pozivom kažem čovjeku ali blizu sam ni taximetar ti neće otkucati..kad će on na to da neće ni paliti taximetar ..već jedino ja ako hoću da mu dam za kafu 1 marku :shock:
Kontam ja nije mi dobro,je li taksista stvarno ovo rekao :shock:
Hajd` reko samo vozi daću ti za dvije kafe :oops:

..............
Inače su vrlo bezobrazni i bahati.Najjače im je kad kažu da nemaju sitno :x
high_volume

#115 Re: Sarajevo TAXI br. 425 : "JEDITE G..."

Post by high_volume »

Meni nešto nije jasno: "Sarajevo-Taxi" je udruženje, registrirano po Zakonu o udruženjima i fondacijama FBiH ("Službene novine Federacije BiH", broj 45/02), u kojem jasno piše:

Član 2.
Udruženje je, u smislu ovoga zakona, svaki oblik dobrovoljnog povezivanja više fizičkih ili pravnih lica radi unapređenja i ostvarivanja nekog zajedničkog ili općeg interesa ili cilja, u skladu s Ustavom i Zakonom, a čija osnovna svrha nije sticanje dobiti.
Član 4.
Nije dopušteno direktno ili indirektno sticanje dobiti ili druge materijalne koristi ostvarene iz djelatnosti udruženja ili fondacije: osnivačima, članovima udruženja, članovima upravljačkih tijela, odgovornim licima, djelatnicima ili donatorima.

Prema kojem osnovu članovi udruženja "Sarajevo-Taxi" - taksisti, naplaćuju uslugu vožnje svojim privatnim vozilima?
Gospoda Ministarka

#116 Re: Sarajevo TAXI br. 425 : "JEDITE G..."

Post by Gospoda Ministarka »

high_volume wrote:Meni nešto nije jasno: "Sarajevo-Taxi" je udruženje, registrirano po Zakonu o udruženjima i fondacijama FBiH ("Službene novine Federacije BiH", broj 45/02), u kojem jasno piše:

Član 2.
Udruženje je, u smislu ovoga zakona, svaki oblik dobrovoljnog povezivanja više fizičkih ili pravnih lica radi unapređenja i ostvarivanja nekog zajedničkog ili općeg interesa ili cilja, u skladu s Ustavom i Zakonom, a čija osnovna svrha nije sticanje dobiti.
Član 4.
Nije dopušteno direktno ili indirektno sticanje dobiti ili druge materijalne koristi ostvarene iz djelatnosti udruženja ili fondacije: osnivačima, članovima udruženja, članovima upravljačkih tijela, odgovornim licima, djelatnicima ili donatorima.

Prema kojem osnovu članovi udruženja "Sarajevo-Taxi" - taksisti, naplaćuju uslugu vožnje svojim privatnim vozilima?
Sta trebaju besplatno vozit?
BSn

#117 Re: Sarajevo TAXI br. 425 : "JEDITE G..."

Post by BSn »

mozda ne trebaju vise biti udruzenje?

nek' se zovu kako zele, ja tamo ne sjedam.
memlija

#118 Re: Sarajevo TAXI br. 425 : "JEDITE G..."

Post by memlija »

Jedan001 wrote:Vozim se juce zutim taxijem naravno imam torbu i na zeljenoj destinaciji placam uslugu naravno dajem mu marku vise eto sto je brzo dosao brzo me odvezo i tako... on ce meni buraz moras jos 3 marke platiti za prtljag. Reko do sada nikad zuti taxi nije naplacivao prtljag sem ako se ne prevozi frizider sporet ili neki masivniji teret ali za to se vec valjda iznajmi kombi ili kamion. On ce meni torba ima vise od 10kg i po tome se placa reko buraz vozim se stalno i prvi put cujem on meni neki papir nudi kaze evo tu sve pise... reko mozemo nazvati centralu da pitamo ako se placa i ako je to nesto novo nije problem on ce meni dobro ne moras nista ali da znas da je tako za ubuduce... dade mi kusur bjesan i ode..

Znam da SA taxi uvijek naplacuje zato se s njima vise nikad i ne vozim mogo me jednom zapaliti i vise ne... :skoljka:

sad me interesuje ne stigoh nazvati im centralu da pitam jel ko imao slicna iskustva i situacije sa zutim taxijem i jel se sta u medjuvremenu promjenilo ?
nije tačno da svi naplaćuju...dječija kolica stavim u gepek (SA taxi-Latinska) i nikad ne naplate...
što neko reče, nisu i oni svi isti...
Karmen86

#119 Re: Sarajevo TAXI br. 425 : "JEDITE G..."

Post by Karmen86 »

Hahaha, joj svakakvih scena ima.
A dobar mi je ovaj lik sto uze svojoj curi 2 KM za taxi :lol: :lol:
Neki dan ja idem na koncert u Coloseum, žuti taxi, i kažem mu ja do Coloseuma, kad on meni, ha, kocka se, jel, jel :lol: :lol: Ma reko malo, kontam sta ga briga gdje cu, na koncert ili kockati, kad on meni, hajd ba ako legne sta zapamti moj broj pa me malo počasti. :lol: :lol: Kasnije u razgovor s njim, kad on kaže bio se navukao na kockanje, pa me zato pita jel ja kockam, ali na kraju mu rekoh da ima koncert pa eto da prođe tim putem malo češće, obično to oko 1 završi, pa reko da mu posla napravim, simpa lik bio, na kraju se ispostavilo.
A moj tata često ide na aerodrom i uvijek Sarajevo taxi (a ja to nisam znal) i jednom ja došla po njega, kad on hoće u Sar.taxi. Ja frku na njega napravila, reko gdje ćeš se s njima i krenem prepričavati iskustva i kako me jednom nisu htjeli na CUM voziti, a hitno mi bilo i hajd obeća meni stari neće više s njima, dam mu ja brojeve Kaleta, Žutog, Crvenog kad zove jednom, (mama mi otisla na pazar tad :lol: ), kaže 10 minuta čeka taxi, a vani -10, a Sar.taxi mu pred nosom, a ovaj Crveni sad treba doći, pa neće da ga izlevati za vožnju.

A jedan gospodin mi je pričao kako se vozio od Aerodroma do Mejtaša i sa Sarajevo taxijem i uzeo mu lik 30 KM, kaže to je što sam vam upalio klimu. Čovjek šokiran ostao, nenaviknut na takav seljakluk i drskost, on jadan mislio da se klima podrazumijeva kada je vani +35. Kažem ja njemu, eh, dobro došli u BiH :zoka:
high_volume

#120 Re: Sarajevo TAXI br. 425 : "JEDITE G..."

Post by high_volume »

high_volume wrote: Prema kojem osnovu članovi udruženja "Sarajevo-Taxi" - taksisti, naplaćuju uslugu vožnje svojim privatnim vozilima?
Gospoda Ministarka wrote: Sta trebaju besplatno vozit?
Zar ne misliš da nešto nije u redu sa poštivanjem ovog zakona po kojem su oni "udruženi"?
Gospoda Ministarka

#121 Re: Sarajevo TAXI br. 425 : "JEDITE G..."

Post by Gospoda Ministarka »

:lol: :lol:

U cemu je stvar zelis da naprave izmjene sa "udruzenja" na "d.o.o" ili pak zelis da "posluju" na osnovu statuta udruzenja?
iceman ze

#122 Re: Sarajevo TAXI br. 425 : "JEDITE G..."

Post by iceman ze »

nisam u zivotu sjeo u taxi 3 puta........ :-) zao mi platiti, pa se radje prosetam.... :-D
Zox

#123 Re: Sarajevo TAXI br. 425 : "JEDITE G..."

Post by Zox »

Gospoda Ministarka wrote::lol: :lol:

U cemu je stvar zelis da naprave izmjene sa "udruzenja" na "d.o.o" ili pak zelis da "posluju" na osnovu statuta udruzenja?
paaa, ovaj, da.
JThomas

#124 Re: Sarajevo TAXI br. 425 : "JEDITE G..."

Post by JThomas »

sarajevo taxi nije udruženje građana u smislu zakona o udruženjima, nego udruženje obrtnika u smislu zakona o obrtu, a njegovi taksisti su samostalni obrtnici, za razliku od žutog i crvenog koji su d.o.o., a taksisti zaposlenici.
Bluemore

#125 Re: Sarajevo TAXI br. 425 : "JEDITE G..."

Post by Bluemore »

iceman ze wrote:nisam u zivotu sjeo u taxi 3 puta........ :-) zao mi platiti, pa se radje prosetam.... :-D
lijepa je setnja ali mi sa npr. aerodroma nikako ne odgovara :evil:
Post Reply