Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Zvezdas

#101 Re: Grupa D

Post by Zvezdas »

felipe kajetano wrote:Sinoc se otprilike vidjelo u kakvoj su formi pojedini igraci....ne kontam forsiranje Subotica koji je jedini odigrao svaki minut pripremnih utakmica, lik je najslabija karika u odbrani Srbije, po meni precijenjen igrac.Mislim da treba igrati sa jednim napadacem, Zigic je po meni visak(eventualno ga ubacivati kad se ganja razultat zadnjih 15 min).Ostatak klasika, jedino bi se dvoumio izmedju Obradovica i Kolarova, mozda bi cak prednost dao Obradovicu, ima fintu..igra sa mozgom, imam osjecaj da se bolje razumije sa Jovanovicem od Kolarova....Krasic fenomenalan i bice glavni igrac na SP sto se tice Srbije.

Ma Subotic je zvijer, samo da nadje pravu formu, ne forsira njega Antara slucajno... Odbrana je slabija strana, pa je potrebno da se Subotic animira... Protiv Kameruna se vidjelo kako je suplja odbrana bez Nemanje. Zigic mora da igra od prve minute, njegova skok igra ce biti od velikog znacaja (spustanje lopte saigracima, prekidi...). Inace, mislim da su prekidi najjace oruzje Srbije, jer su tu jos Vidic, Ivanovic,... Dobar je Krasic, ali meni je nekako Lane Jovanovic najjaca karika u napadu... Obradovic je losiji od Kolarova koji je pokazao da je dostojna zamjena za povredjenog Dragutinovica.
felipe kajetano

#102 Re: Grupa D

Post by felipe kajetano »

Ne znam druze, ja od Subotica ne vidjeh nista posebno, 100% krivac za drugi gol Kameruna, stoji 2 metra od igraca sa kojim je sam u 16 metara(tu me tesko iznervir'o)...ja mislim da on nece biti u prvih 11 i da ce taj stoperski par ciniti Vidic i Lukovic, u svakom slucaju neka ga, nadam se da ce SP za Srbiju trajati i poslije 23.juna..trebace snage 8-)

Eh..Ziga...ne znam nekako mi djeluje tromo, lopta se odbija od njega k'o od banderu, tesko moze sastaviti 2 pasa sa nekim iz sredine, sve se svodi na to spustanje glavom, po meni nedovoljno za startera..u napadu bolan treba biti sto explozivniji igrac, nije ni Pantelic nesto posebno brz al bar zna dati loptu na vrijeme, ima neki pas jbg.Meni se cini da je bolje igrati sa jednim napadacem jer ionako Jovanovic i Krasic igraju jako ofanzivno, na njihovim krilima se i otislo na SP..
jutarnji

#103 Re: Grupa D

Post by jutarnji »

U pare da ce se raspast` nakon prve tekme. :D Neko ce nekog u svlacionici namarat` i onda..klasika.
Inace pristojna ekipa, sem napada, ne znam `dje su pokupili ona dva direka Zigic-Pantelic.
felipe kajetano

#104 Re: Grupa D

jutarnji wrote:U pare da ce se raspast` nakon prve tekme. :D Neko ce nekog u svlacionici namarat` i onda..klasika.
Inace pristojna ekipa, sem napada, ne znam `dje su pokupili ona dva direka Zigic-Pantelic.
Mojne ba nisu pare za bacanje :D

Nista od moguce upotrebe sile u svlacionici, sad je tu dingospo Antara, totalno druga prica od nekih proslih vremena :wink:
jutarnji

#105 Re: Grupa D

Post by jutarnji »

Dingospo Antara??? Ovo mu dodje kao da je onaj Petkovic bio ljakse?
felipe kajetano

#106 Re: Grupa D

Jasta je....pa covjek je svog sina odveo na SP 2006, bez da je trepno :roll: .....zbog takvih stvari se nastup 2006 i zavrsio jako "uspjesno"...
jutarnji

#107 Re: Grupa D

Post by jutarnji »

E jbg, treba biti malo i realan, nema to veze sa njegovim sinom,koliko sa kvalitetom i mentalitetom.
Nemas ti tu vise od 3 igraca koji mogu igrati na nivou SP, ostalo je prosjek koji moze napraviti
nesto ako se sve poklopi, atmosfera u timu, rezultati drugih, polozaj mjeseca u odnosu na zemlju :D ...
Uglavnom, tijesan poraz protiv Gane, dva tri samara nakon toga, i na kraju potop...
felipe kajetano

#108 Re: Grupa D

jutarnji wrote:E jbg, treba biti malo i realan, nema to veze sa njegovim sinom, kvalitetom i mentalitetom.
Nemas ti tu vise od 3 igraca koji mogu igrati na nivou SP, ostalo je prosjek koji moze napraviti
nesto ako se sve poklopi, atmosfera u timu, rezultati drugih, polozaj mjeseca u odnosu na zemlju :D ...
Uglavnom, tijesan poraz protiv Gane, dva tri samara nakon toga, i na kraju potop...
Eh..ima i te kako veze kad lik povede sina kojeg uzgred niko nikad nije vidio na terenu na ustrb nekoga koji je to mjesto zasluzio, makar da sjedi na klupi.Normalno da takve stvari poremete ekipu, stvara se anarhija gdje se ne zna ko pije a ko placa..tad su stvari bile drugacije(selektor bez iskustva na jakim mecevima i bez autoriteta, korumpirani predsjednik saveza koji se vrlo brzo otisnuo u bjekstvo iz zemlje, papci poput Koromana, oni sa problematicnim temperamentom poput Kezmana itd)..cak i u takvim okolnostima se otislo na SP, al dalje od grupe nije moglo.

Sad je druga prica, stabilan savez, selektor koji ima veliki autoritet kod igraca, nema diskutabilnih igraca, onaj ko treba i jeste pozvan..nema zle krvi ni medjusobnih razmirica, a sto je najvaznije ekipa je beton.Ako Vidic, Ivanovic, Stankovic, Krasic koji ide za Juve, Jovanovic(Liverpul), Kolarov(Inter ili Real) ne mogu igrati na nivou da prodju do najmanje osmine finala ne znam ko moze :wink: ...valjda Australia i Gana :D

Druze..gledaj malo sa sportske strane, zanemari boLan emocije..i navijaj za Srbiju..komsijski :D
radostan dan

#109 Re: Grupa D

Post by radostan dan »

Moje mišljenje -
Stojković - rupa
Subotić - tanak, možda se razigra, a možda i katastrofalno kiksa
Luković, Obradović - dobri u ofanzivi i kontri, Kolarov mi je enigma, otpali Dragutinović bolji od svih troje
Milijaš, Petrović - niđe veze
Žigić -van forme, Lazović - beskorisno nervozno trčkaralo.

Sve u svemu previše, 5 do 6 pozicija visi.

Plusevi -
Vidić, Ivanović - najjači par u Evropi
Krasić, Jovanović - među top 10 u Evropi
Pantelić - dobar motivator i asistent
Radomir Antić i Rešad Kunovac - dobitni duo iz Madrida devedesetih

Enigme -
Kuzmanović, Kačar, Mrđa, Kolarov, Tošić.

Po meni, sam odlazak na SP je uspjeh, drugi krug - puna kapa. Nejveći dobitak - 6-7 mladih igrača koji već nose igru, tako da smo mirni bar 5 godina ( mislim na kvale za EP i sledeće SP)
felipe kajetano

#110 Re: Grupa D

I ja brate ne znam cemu toliko forsiranje Milijasa, nadam se da Antic zna sta radi...bolje bi bilo tu nekakve rokade praviti da se Kacaru napravi mjesto(ovo zbog licnih simpatija prema njemu) :D momak u skoku ko beton, suta dobro i lijevom i desnom, jest sad malo van forme zbog povrede al je bolji od Milijasa....ovo ostalo se slazem...najveci problem ce biti Stojkovic, vec se poceo zaliti da ne valjaju lopte :-)

Ono sto je bitno da na svakoj poziciji imas dobru rezervu, sem za Vidica i Ivanovica, ne dao Bog nekih povreda uvijek ima ko uletiti....

Inace kontam da ce se sve rjesavati 23.juna protiv Australije koja uopste nije naivna ekipa, naprotiv, proslo SP su poslali kuci Hrvatsku, kasnije ih Italija onom sudijskom prevarom i penalom nad Grosom izbacila u osmini finala.
vrhbosna

#111 Re: Grupa D

Post by vrhbosna »

felipe kajetano wrote:Ne znam druze, ja od Subotica ne vidjeh nista posebno, 100% krivac za drugi gol Kameruna, stoji 2 metra od igraca sa kojim je sam u 16 metara(tu me tesko iznervir'o)...ja mislim da on nece biti u prvih 11 i da ce taj stoperski par ciniti Vidic i Lukovic, u svakom slucaju neka ga, nadam se da ce SP za Srbiju trajati i poslije 23.juna..trebace snage 8-)

Eh..Ziga...ne znam nekako mi djeluje tromo, lopta se odbija od njega k'o od banderu, tesko moze sastaviti 2 pasa sa nekim iz sredine, sve se svodi na to spustanje glavom, po meni nedovoljno za startera..u napadu bolan treba biti sto explozivniji igrac, nije ni Pantelic nesto posebno brz al bar zna dati loptu na vrijeme, ima neki pas jbg.Meni se cini da je bolje igrati sa jednim napadacem jer ionako Jovanovic i Krasic igraju jako ofanzivno, na njihovim krilima se i otislo na SP..
Felipe ja ne znam za tebe ali mene već nervoza uhvatila,trema drma :| Nedelja daleka ko da je nova godina.Osjeća se atmosfera na svakom koraku,dresovi,video bimovi,samo se o tom priča,četvrtfinale,polufinale...
Da ne poflautamo još u grupi ?
felipe kajetano

#112 Re: Grupa D

vrhbosna wrote: Felipe ja ne znam za tebe ali mene već nervoza uhvatila,trema drma :| Nedelja daleka ko da je nova godina.Osjeća se atmosfera na svakom koraku,dresovi,video bimovi,samo se o tom priča,četvrtfinale,polufinale...
Pu pu...kakva bolan grupa :twisted: .....stari ja sam dig'o pozajmicu za bircuza , ne dao Bog da pare ostanu u novcaniku :-D ....nadam se da ce 12.7. biti neradni dan 8-)
radostan dan

#113 Re: Grupa D

Post by radostan dan »

vrhbosna wrote:
felipe kajetano wrote:Ne znam druze, ja od Subotica ne vidjeh nista posebno, 100% krivac za drugi gol Kameruna, stoji 2 metra od igraca sa kojim je sam u 16 metara(tu me tesko iznervir'o)...ja mislim da on nece biti u prvih 11 i da ce taj stoperski par ciniti Vidic i Lukovic, u svakom slucaju neka ga, nadam se da ce SP za Srbiju trajati i poslije 23.juna..trebace snage 8-)

Felipe ja ne znam za tebe ali mene već nervoza uhvatila,trema drma :| Nedelja daleka ko da je nova godina.Osjeća se atmosfera na svakom koraku,dresovi,video bimovi,samo se o tom priča,četvrtfinale,polufinale...
E jbg, bil' volio da si bez nervoze, ko' komšije :mrgreen:
jutarnji

#114 Re: Grupa D

Post by jutarnji »

felipe kajetano wrote:Druze..gledaj malo sa sportske strane, zanemari boLan emocije..i navijaj za Srbiju..komsijski
Ovo i jeste bilo samo sa sportske strane, da ukljucim i emocije ne gine mi ban :-D
vrhbosna

#115 Re: Grupa D

Post by vrhbosna »

felipe kajetano wrote:
vrhbosna wrote: Felipe ja ne znam za tebe ali mene već nervoza uhvatila,trema drma :| Nedelja daleka ko da je nova godina.Osjeća se atmosfera na svakom koraku,dresovi,video bimovi,samo se o tom priča,četvrtfinale,polufinale...
Pu pu...kakva bolan grupa :twisted: .....stari ja sam dig'o pozajmicu za bircuza , ne dao Bog da pare ostanu u novcaniku :-D ....nadam se da ce 12.7. biti neradni dan 8-)
:lol: jbga,pretjeruješ al hajde.Samo da krene,pa kud puklo da puklo :P Uhhh
vrhbosna

#116 Re: Grupa D

Post by vrhbosna »

radostan dan wrote:
vrhbosna wrote:

E jbg, bil' volio da si bez nervoze, ko' komšije :mrgreen:
Ma ne mogu pa ga jebi.Dlanovi se već znoje,želudac treperi,nervoza... a gdje je nedjelja...
BSn

#117 Re: Grupa D

Post by BSn »

Eto sta vam uradise ti vasi nogometasi, a mogli ste sad fino k'o i mi uzivati u svakoj utakmici i polako udarit po pivu i grickalicam. Ovako cete vise grickat nokte, neg' kikiriki.
Fala Ciri i NSBiH sto se ne plasirasmo, pa ne pokvarismo sami sebi dozivljaj Svjetskog. :D
vrhbosna

#118 Re: Grupa D

Post by vrhbosna »

BSn wrote:Eto sta vam uradise ti vasi nogometasi, a mogli ste sad fino k'o i mi uzivati u svakoj utakmici i polako udarit po pivu i grickalicam. Ovako cete vise grickat nokte, neg' kikiriki.
Fala Ciri i NSBiH sto se ne plasirasmo, pa ne pokvarismo sami sebi dozivljaj Svjetskog. :D
Ma lako bi ja da su samo "nogometaši",pokidaše se živci na "RG" u Parizu(više mi krvi popije Novak za jedan turnir nego sve ovo zajedno),pa evo sad će Vimbldon,pa svjetsko u košarci... Da bog da da se ostane u normali. :-)
radostan dan

#119 Re: Grupa D

Post by radostan dan »

jutarnji wrote:
felipe kajetano wrote:Druze..gledaj malo sa sportske strane, zanemari boLan emocije..i navijaj za Srbiju..komsijski
Ovo i jeste bilo samo sa sportske strane, da ukljucim i emocije ne gine mi ban :-D
:D :D pošteno.
BSn

#120 Re: Grupa D

Post by BSn »

vrhbosna wrote:
BSn wrote:Eto sta vam uradise ti vasi nogometasi, a mogli ste sad fino k'o i mi uzivati u svakoj utakmici i polako udarit po pivu i grickalicam. Ovako cete vise grickat nokte, neg' kikiriki.
Ma lako bi ja da su samo "nogometaši",pokidaše se živci na "RG" u Parizu(više mi krvi popije Novak za jedan turnir nego sve ovo zajedno),pa evo sad će Vimbldon,pa svjetsko u košarci... Da bog da da se ostane u normali. :-)

Ko vam je kriv - hocete vi da gurate nos u sve! :D
Znas kako je ljepse uzivat u Novakovom tenisu kad ti je svjedno kako ce se zavrsiti (doduse on zna nekada i mene izivcirat). :D
Last edited by BSn on 07/06/2010 22:32, edited 1 time in total.
jutarnji

#121 Re: Grupa D

Post by jutarnji »

radostan dan wrote:Vidić, Ivanović - najjači par u Evropi
Od svih pluseva ovo nekako stoji, s tim da "najjaci u Evropi" nema veze sa stvarnoscu, al` haj` sad.
Gdje ti se u svim tim shemama izgubio jedini koji zna igrat` lopte, Stankovic?
felipe kajetano

#122 Re: Grupa D

jutarnji wrote:
Posteno...kako kaze kolega @radostan....al' jbg nemoj da si mazohista, ne ljava niTeke :)
felipe kajetano

#123 Re: Grupa D

jutarnji wrote:
Od svih pluseva ovo nekako stoji, s tim da "najjaci u Evropi" nema veze sa stvarnoscu, al` haj` sad.
:-D
Koji je jaci par od pomenute dvojice?

Cuj Stankovic :? ...pa hebemu misha ja konto da si ti gledao neke utakmice, ispade lupas napamet :wink:
radostan dan

#124 Re: Grupa D

Post by radostan dan »

jutarnji wrote:
1. najjači 100 posto
2. što se tiče stankovića, mi kad svece pominjemo onda ustajemo, meni nešto bilo mrsko da se dižem, pa ga preskočih :lol: ( stanke igra duplo lošije za repku nego za inter, a i skrljaće ga afrikanci u prvoj utakmici tako da njega ne pikam)
vrhbosna

#125 Re: Grupa D

Post by vrhbosna »

felipe kajetano wrote:
jutarnji wrote:
Posteno...kako kaze kolega @radostan....al' jbg nemoj da si mazohista, ne ljava niTeke :)
Nego Felipe da si mjesto Antare,koja bi po tebi postava istrčala u nedelju ?
Locked