Vilenjak Lego wrote:leeloo wrote:Ima li neko ko je ganjao one poreske olaksice na kredit za stan. Je li ikome to proslo.
Da li vam je za povrat odobreno onoliko koliko ste izracunali na obrascu ili je manje.
Sve što sam prijavio (kredit) je i prošlo.
Treba se malo istrenirati i skupljati dokumentaciju tokom godine i ostvariti povrta i na recepte (naočale!!!, razni lijekovi...). Treba samo biti ažuran i uporan.
Interesuje me kako je proslo, jer moja dobra prijateljica je dobila bukvalno onoliko koliko joj je uplaceno poreza na dohodak, nesto vise od 200 KM, a prema proracunama na obrascu, trebala je dobiti 600.
Bila je u opstini u poreskoj i trazila svoj predmet... kad tamo na nekim mjestima su joj samo iskrizaloi pojedine cifre i umjesto njih stavili 0. I ponavljaju ko papagaji, ne mozete dobiti cifru u minisu, nas sistem ne prepoznaje minus (iako na samom obrascu pise suprotno). Umjesto izracunatog povrata poreza, koji su prekrizili, upisali su proizvoljnu cifru... a ispostavit ce se da je to iznos uplacenog poreza na dohodak prpisan iz one poreske kartice.
Mozda sam ja nesto fulala, jer prepricavam ono sto mi je ona rekla. U svakom slucaju, hoce da se zali na to rjesenje.
Moze li mi neko pomoci da joj napisem tu zalbu. Ima li neko mozda slican problem?