Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#101 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by Toto »

PipiDugaDevetka wrote:
opet ja wrote:ja sam se malo :shock: sto u madame tussaudsu nema Tita...pored svih velikana (a i kretena) Tita nema :shock:
U Kinshasi, DR Kongo, preko-puta Prezident Galeri zgrade, u povećoj samoposluzi radi jedan crnac, oko 50 godina starosti, pomaže mušterijama da kese sa namirnicama utovare u automobile.
Ima plavi mantil i na mantilu, na grudima kod džepa, penkalom napisano ime: TITO!

Nemam sliku jer je u DR Kongu zakonom zabranjeno fotografisanje. Kao, vjeruju da im se slikovanjem oduzima duša.
Jel ovaj
Image
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#102 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by corolla02 »

Steta :( samo u BiH se jos istinski slavi!
Smrt Fasizmu! Sloboda Narodu!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#103 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by PipiDugaDevetka »

Nema podmućivanja, mnoooogoooo kasnije se saznalo da je Kurt-aga Valdhajm služio stari kadar negdje u Grčkoj,...

Image
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#104 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Toto wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
opet ja wrote:ja sam se malo :shock: sto u madame tussaudsu nema Tita...pored svih velikana (a i kretena) Tita nema :shock:
U Kinshasi, DR Kongo, preko-puta Prezident Galeri zgrade, u povećoj samoposluzi radi jedan crnac, oko 50 godina starosti, pomaže mušterijama da kese sa namirnicama utovare u automobile.
Ima plavi mantil i na mantilu, na grudima kod džepa, penkalom napisano ime: TITO!

Nemam sliku jer je u DR Kongu zakonom zabranjeno fotografisanje. Kao, vjeruju da im se slikovanjem oduzima duša.
Jel ovaj
Image
Nekako mi je više ličio na ovoga, ali ipak nije ovaj, jer je stariji bio, oko 50+ godina:

Image
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#105 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by corolla02 »

Image

Image
Alfa Kentaur

#106 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by Alfa Kentaur »

Bosnjaci su najvise voljeli Tita i Jugoslaviju. Dos su svi ostali bili srbi, hrvati, slovenci..., bosnjaci su bili Jugosloveni, ili neopredijeljeni. :roll: I kao narod koji je najvise volio onaj sisteem a najmanje se pitao, kasnije nam se sva ta nasa naivnost o laznom bratstvu i jedinstvu obila o glavu cim su se komunisticki generali dograbili moci i kokardi. :-x

...nikad vise, pametnom dosta!
Alfa Kentaur

#107 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by Alfa Kentaur »

Image

Tito u prijateljskom drustvu Idi Amina bivseg predsjednika Ugande koji je bio ozloglasen kao masovni ubica, zlocinac, i diktator. Broj njegovih zrtvi se krece oko 300,000 ljudi.
pure_love

#108 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by pure_love »

pa dobro Alfa,Idi Amin se borio za svoj narod,manjinske muslimane koji su vjecito bili sluge vecinskim krscanima...cak ga je saudija branila i primila u bolnicu kad se razbolio

idi amin je dan danas u Africi jako popularan kod muslimana

ps:Tito je bio nesto previse u drustvu s ovim muslimanima..eej pocinjem ga voljeti :D
Last edited by pure_love on 29/11/2009 02:24, edited 1 time in total.
haubica_i_to_teshka

#109 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by haubica_i_to_teshka »

Image

Sa Svjetskim prvacima 1970
corolla02

#110 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by corolla02 »

Image
PipiDugaDevetka

#111 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

MEMOARI

Bio jednom jedan maršal koji je imao svoje tjelohranitelje. Svaki tjelohranitelj je imao svoju priču. Danas nema ni maršala, ni tjelohranitelja, ni njihovih priča. Osim jednog koji je došao niotkud i donio svoju priču...

NE BARKAJ MI MARŠALA

Prisjeća se: drug Lunjo Telibečirević u FAN-u(1998.g.), prvom bh. magazinu za mlade.

Jednom smo se odmarali na onim ostrvima – Brioni, tj. Brijuni. Tu je bilo previše nakih zvijeri za moje senzitivne i kao sankcije oštre živce. Taj dan smo opet očekivali delegaciju pionira, ali onako prijateljski, neoficijelno. Znao sam da neću imati puno posla, mada sam više bio nervozan kad se ti klipani približe predsedniku nego državnici iz onih nestrpanih zemalja. Pioniri ga stalno ljube i svega ubale i to po jednom istom obrazu. Čit'o sam negdje da neprijatelj može tako da ubaci kakav virus.

U opisu mog radnog mjesta bilo je i degustiranje hrane za svečane prilike, kao što bješe i ova, pa sam svratio u kuhinju da probam sve sa trpeze za pionire – goste, dok nisu stigli. Jedno pola sata poslije progutanih zalogaja , mor'o sam trčati do wc-a jer je šumadijska mučkalica bila tako zapaprena da zamalo nisam fasovo i hemoroide.

Vratio sam se do kuhinje da se agresivno ophodim prema kuharici Cmilji koja je bila udana za Rusa pa smo je svi zvali kao što ju je njen muž zvao Cmiljkitočka. Ona jadna mi objasni da pioniri vole da umoče malo u papreno, pa se tako sjetila šumadijske mučkalice. Pošto je Cmiljkitočka znala da ponekad i ja volim u nešto umočiti, sjetila se usput i mene, te joj se ja izvinih za moju agresiju na njenu nevinost, tj. nedužnost.

Izađem malo proštetati oko brionske rezidencije dok ne stigne ta dječurlija. Moja šetnja se pretvorila u frku, jer me nagarila antilopa sa livade samo zato što sam diro mladunče od azijskog međeda. Nikako nisam mogao da se naviknem na to, da po maršalovoj ideji, razne svjetske zvjeri i životnje slobodno hodaju po ovom ostrvu i paze jedni na druge. To se u mom kraju zove ''hajvanska demokratija''.

Konačno je stigla i pionirska delegacija na čelu sa nekim štreberom. Rek'o sam mojim pomoćnicima da ih prerove, prepipaju i prekontrolišu im stvari, jer ja nisam volio da to radim, zato što bi me raja onda zajebaval kako ja, da izvinete, rovim, tj. pipam djecu. Ne volim, brate, da me zovu ono pederfili ili tako nešto. Kasnije ih je maršal primio u svečanoj sali i prvo su ga neki uljepili onim balavim djetinjim poljupcima, pa su sjeli za sto. Pri ljubljenju neke sam bio prinuđen neprimjetno klepati po rukama ako bi je primakli maršalovom džepu previše, jer su voljeli da mu klepaju ordenje, a onda bi se to poslije meni odbijalo od plate. Ali prokont'o sam ja to, a opet, šta bi on da mu mene nije bilo.

Kako su došli kasnije su pioniri tako i otišli, samo što su se jedan sa visokim zaliscima i jedan sa krivim ustima potukli.

Mi smo svi dobili slobodno veče. Ja sam izašao malo da prošetam, ali me zaganjala kamila od Muamera El Gadafija, zato što sam joj uz'o malo zobi. Od te zobi htio sam da nam Cmiljkitočka zamijesi tepsiju kljukuše, ali je ona otišla u Pulu da gleda Zlatnu arenu. Ja, šta ću, odem u svoju sobu kad tamo pod jorganom leži ova jedna glumica iz... i nešto govori: ''Sinjore Lunjoni, prego amore mio'', tako nešto. Onda uzmem rječnik da to prevedem, kad opet belaj.

Iza svojih leđa čuo sam signalno zujanje sa kontakt aparata u sobi. To je bio znak da me Stari hitno treba. Još nije zaspao.

TO BE CONTINUED...
U NAREDNOM BROJU:
U pitanju je bio pokret nestrpanih.
otporan na ban

#112 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by otporan na ban »

Alfa Kentaur wrote:Bosnjaci su najvise voljeli Tita i Jugoslaviju. Dos su svi ostali bili srbi, hrvati, slovenci..., bosnjaci su bili Jugosloveni, ili neopredijeljeni. :roll: I kao narod koji je najvise volio onaj sisteem a najmanje se pitao, kasnije nam se sva ta nasa naivnost o laznom bratstvu i jedinstvu obila o glavu cim su se komunisticki generali dograbili moci i kokardi. :-x

...nikad vise, pametnom dosta!
ti to pametan, jel? :-) :roll:

da je onaj sistem, pa ne moramo se nista pitat opet. A ti i slicni, ne kvarite nama temu ovakvu, nego napravte novu pa da vidimo koliko vas ima :D

A sad moj doprinos temi:

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/vide ... ljudi.html

Image
Image
jefferson

#113 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by jefferson »

pure_love wrote:pa dobro Alfa,Idi Amin se borio za svoj narod,manjinske muslimane koji su vjecito bili sluge vecinskim krscanima...cak ga je saudija branila i primila u bolnicu kad se razbolio

idi amin je dan danas u Africi jako popularan kod muslimana

ps:Tito je bio nesto previse u drustvu s ovim muslimanima..eej pocinjem ga voljeti :D
Jao argumenta u odbranu Idi Amina Tito dragi!
Ovaj post odrazava u kakvom smo mi ustvari sranju danas!
corolla02

#114 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by corolla02 »

Image
corolla02

#115 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by corolla02 »

Image
corolla02

#116 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by corolla02 »

Image

:thumbup: :thumbup:

Druze TITO Vijecna Ti Slava i Hvalla!
:-D
PipiDugaDevetka

#117 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Alfa Kentaur wrote:Image
Image
felipe kajetano

#118 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by felipe kajetano »

corolla02 wrote:Image

:thumbup: :thumbup:

Druze TITO Vijecna Ti Slava i Hvalla!
Vjecno ti hvala sto vidjoh Ameriku :-D
Alfa Kentaur

#119 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by Alfa Kentaur »

jefferson wrote:
Alfa Kentaur wrote:
haubica_i_to_teshka wrote: Nije promijenio "dres" i ako je imao mnogo poziva od rahmetli Isovica, Alije, Adila .
Tako ni Alija nije htjeo da mijenja drs i napusti svoje ideale i kada su mu sudili i presudili u montiranom procesu, pa sve do svoje smrti! :wink:

Zahvaljujuci tim idealima, mi smo iz rata izasli kao vojni(porazili smo plan o velikoj sbiji) a posebno moralni(nismo bili kao oni, nismo cinili zlocine) pobjednici! :wink:
Koji ideali? Oni jutarnji ili oni popodnevni?
Bosna se nasla u situaciji gdje i nebo i zemlja gore, tuku nas sa svih strana, a svijet nam nametnuo embargo. U takvoj situaciji se odluke brzo mijenjaju i svakakve misli prolaze kroz glavu. U teskom momentu, sve se mijenja. Ali bitno je da je ostao pri svome da nema cinjenja zlocina, jedna BiH, crkve uspravno itd...

A sad mi odgovori na moje gore postavljeno pitanje tebi?
corolla02

#120 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by corolla02 »

Vjecno ti hvala sto vidjoh Ameriku
Da, neko je vidio Ameriku a opet neko i Cemeriku!

Ali jedno je sigurno, je to da je bio pozitivna historijska licnost i borac protiv fasizma, i zato mu vijecna slava i HVALLA!

Image

PS
ali ni jedna vladavina nije bila bez gresaka pa ni njegova, tj. njegova je krivica bila u tome sto nije imao vise GOLIH OTOKA!
Last edited by corolla02 on 29/11/2009 03:14, edited 1 time in total.
otporan na ban

#121 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by otporan na ban »

Drug Tito

Sve što j' bilo pod pepelom
na dnu naših srca skrito,
u vatru je razbuktao
drug nam Tito, Tito, Tito.

Sve što teklo kojekuda
svrnu jednom u korito,
pa veliku rijeku stvori

Naše brašno prosijao
kroz rešeto i kroz sito,
pa hljeb novi za nas mijesi

Lice tvrdo, šapa lavlja,
ali na dnu grudi skrito
srce uma kao otac

Otkud dođe? Gdje je niko?
Tko bi sve to sada pito?
Sudbine je dar nam velik

Zato druzi i družice,
složno, hitro, ponosito,
pohitajmo kud nas vodi,
kličuć: Tito, Tito, Tito!
corolla02

#122 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by corolla02 »

Image
vuk1975

#123 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by vuk1975 »

MA TILE JE BIO RAJA,SAMO MU ZAMJERAM STO NIJE NAPRAVIO BAR JEDNO 100 GOLIH OTOKA
corolla02

#124 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by corolla02 »

Dajte ljudi: ne nasjedajte na provokacije, ko ne velica djelo druga TITA i njegovu ulogu, prespavao je veliki dio historije Balkana, Evrope i sire!!

A na nama koji ga se sa radoscu sijecamo je da nastavimo sa njegovim fotografijama, govorima, pjesmama bas kako naslov teme to nalaze!

Image
Image
corolla02

#125 Re: Tito kroz fotografije, govore, pjesme...

Post by corolla02 »

Da, slazemo se, uljezi izadjite!
:)

Image

Postovanje jedinom MARSALU i NOB-u!
Post Reply