MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Charuga
Globalni moderator

#101 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by Charuga »

DOMINKOVIĆ SE NADA PONIŠTENJU PRESUDE!

Image

Ponedjeljak, 23.11.09. 14:11.

Kako se to i očekivalo, nisu svi oduševljeni presudom Munibu Ušanoviću i Miodragu Kurešu. Tako se član Predsjedništva N/FSBiH Iljo Dominković nada da će optužena dvojka uspjeti izaći iz ove situacije.

Dominković je, kaže, informaciju o jutrošnjoj presudi Munibu Ušanoviću i Miodragu Kurešu saznao sa našeg portala.

"Šokiran sam! Niko nije ovo očekivao u Savezu. Svaka presuda je teška, pogotovo ona ovakvog tipa. Ipak, mislim da bi se Ušanović i Kureš trebali nastaviti pravno boriti protiv ove presude, te pravdu tražiti na drugostepenoj komisiji. Vjerujem da će njih dvojica naći dokaze da pobiju optužbe", rekao je za SportSport.ba Iljo Dominković.
Šta ova presuda znači za N/FSBiH, s obzirom da su osuđena dva visokorangirana službenika Saveza?

"Ovo je, bez ikakve sumnje, nova teška situacija za sve nas u N/FSBiH. Naime, osuđeni su ljudi koji su tu maltene od početka, koji su radili u Savezu prije nego što je većina nas došla tu. Ova je presuda jak udarac na Savez. Nije ovo presuda pojedincima, već i Savezu, za koji ti pojedinci rade", smatra Dominković.

Iz vaše izjave da ste šokirani ovom presudom, da se naslutiti da se s njom ne slažete. Jeli to tako?

"Ne želim da me se krivo shvati, ali recimo po tački optužnice po kojoj su osuđeni Ušanović i Kureš moglo bi se u ovoj državi osuditi mnogo ljudi. Revizorski izvještaj je utvrdio da porez nije bio plaćen na vrijeme, ali iz razloga jer u tom trenutku nije bilo dovoljno sredstava na računu. Sve je bilo uredno evidentirano i onda bi trebalo za istu stvar osuditi još mnogo ljudi u ovoj državi. Što se tiče zloubotrebe položaja, to ne bih želio komentarisati", rekao je Dominković i dodao: "Osnovno pravo svakoga je da se žali na presudu. Postoji drugostepena komisija i osuđenici imaju pravo žalbe".
Charuga
Globalni moderator

#102 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by Charuga »

ČOLAKOVIĆ: ODLUKE SUDA MORAJU SE POŠTOVATI

Ponedjeljak, 23.11.09. 13:45.

Generalni sekretar Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Munib Ušanović i sekretar za marketing i finansije Miodrag Kureš, jutros su proglašeni krivim za krivična djela za koja su odavno optuženi.
Kako je SportSport.ba već izvijestio, sud je Kurešu i Ušanoviću izrekao i zatvorske kazne u visini od po pet godina, nakon što su proglašeni krivim po tačkama optužnice za produženo krivično djelo porezne utaje i produženo krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.

Sud je Ušanoviću i Kurešu osim zatvorskih kazni nalažio da moraju vratiti 248.147 KM, koliko su stekli zloubotrebom položaja u Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.

"Sudske se odluke, bez ikakvog kompromisa, moraju izvršavati. Ako u išta vjerujem u ovoj državi, onda je to sudski sistem", načelno je potvrdio odluku suda predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Sulejman Čolaković u razgovoru za SportSport.ba.

"Vrijeme je da se nešto promijeni! Ja neću da nosim na svojim leđima hipoteku prošlih vremena. Ne pada mi na pamet. Sutra sam zakazao vanrednu sjednicu Predsjedništva Saveza na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti današnje izricanje presude Ušanoviću i Kurešu", rekao je Čolaković.
mikogoago

#103 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by mikogoago »

Ajd napokon nesto pocelo da se ljepo desava! :-D :-D Ovo vrijedi vise nego bilo kakve kvalifikacije za svjetsko prvenstvo :-D .sada ce klupko da se odmotava.Vjerovatno sljeduje zaljba odbrane,pa onda nagodba za blazom kaznom, ako propjeva o ostalim.napokon me nesto razveseli i oslobodi od one depresioje poslije ne odlaska u Afriku.Ovo je mnogo bolje :-D :dance: :-) :-D
udrch

#104 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by udrch »

Jesu gotovi???
leviatan

#105 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by leviatan »

Nisu svi sretni

Iljo Dominković
Dominković se nada poništenju
presude!

Piše: M. Dautbegović
Ponedjeljak, 23.11.09. 14:11.

Kako se to i očekivalo, nisu svi oduševljeni presudom Munibu Ušanoviću i Miodragu Kurešu. Tako se član Predsjedništva N/FSBiH Iljo Dominković nada da će optužena dvojka uspjeti izaći iz ove situacije.

Dominković je, kaže, informaciju o jutrošnjoj presudi Munibu Ušanoviću i Miodragu Kurešu saznao sa našeg portala.

"Šokiran sam! Niko nije ovo očekivao u Savezu. Svaka presuda je teška, pogotovo ona ovakvog tipa. Ipak, mislim da bi se Ušanović i Kureš trebali nastaviti pravno boriti protiv ove presude, te pravdu tražiti na drugostepenoj komisiji. Vjerujem da će njih dvojica naći dokaze da pobiju optužbe", rekao je za Sport Sport. ba Iljo Dominković.
Šta ova presuda znači za N/FSBiH, s obzirom da su osuđena dva visokorangirana službenika Saveza?

"Ovo je, bez ikakve sumnje, nova teška situacija za sve nas u N/FSBiH. Naime, osuđeni su ljudi koji su tu maltene od početka, koji su radili u Savezu prije nego što je većina nas došla tu. Ova je presuda jak udarac na Savez. Nije ovo presuda pojedincima, već i Savezu, za koji ti pojedinci rade", smatra Dominković.

Iz vaše izjave da ste šokirani ovom presudom, da se naslutiti da se s njom ne slažete. Jeli to tako?

"Ne želim da me se krivo shvati, ali recimo po tački optužnice po kojoj su osuđeni Ušanović i Kureš moglo bi se u ovoj državi osuditi mnogo ljudi. Revizorski izvještaj je utvrdio da porez nije bio plaćen na vrijeme, ali iz razloga jer u tom trenutku nije bilo dovoljno sredstava na računu. Sve je bilo uredno evidentirano i onda bi trebalo za istu stvar osuditi još mnogo ljudi u ovoj državi. Što se tiče zloubotrebe položaja, to ne bih želio komentarisati", rekao je Dominković i dodao: "Osnovno pravo svakoga je da se žali na presudu. Postoji drugostepena komisija i osuđenici imaju pravo žalbe".

Pa jel ovom majmunu neko može stati u kraj?!?! On se nada poništenju presude?! Nije ni čudo, jer bi se Iljo trebao slijedeći naći na tapetu i on oraha ima u džepovima.
BarbaDue

#106 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by BarbaDue »

udrch wrote:Jesu gotovi???
aBd :bih: ne mogu ni oni vjecno :bih:
udrch

#107 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by udrch »

BarbaDue wrote:
Samo da ako Bog da i ostalim obezbjedi svečano mjesto uza se..
BarbaDue

#108 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by BarbaDue »

udrch wrote:
BarbaDue wrote:
Samo da ako Bog da i ostalim obezbjedi svečano mjesto uza se..
E zato ce se pobrinuti Avdo A. :D
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 14/05/2015 08:33, edited 1 time in total.
mavcs

#110 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by mavcs »

Garant nisu samo ova dvojica u talu. Šta je sa članovima odbora, predsjednikom, podpredsjednikom pa i selektorom?
udrch

#111 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by udrch »

E daće i Avdo malo s reisa preći na ovu bagru..to bi makar nešto pozitivno donijelo..a može i da se dokaže ono što se priča..
Mali_Vuk

#112 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by Mali_Vuk »

A pazi sad kad se lopina ispari u Hrvatsku. Sumnjam da nema dvojno državljanstvo :mrgreen:

Sve u svemu, odlična i ohrabrujuća vijest!

:bih: :bih:
denimb

#113 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by denimb »

Eh ,sada mu treba ponuditi smanjenje kazne ako "propjeva" o svemu i to je krah ovog saveza :bih:
Tornado Bi

#114 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by Tornado Bi »

Samo da se strpa u zatvor, da nebi pobjegao i da odveže jezik pa i ostale utrpa gdje im je mjesto.

Znam da FIFA zabranjuje miješanje političara u rad saveza, ali možda bi visoki predstavnik mogao nešto pokušati poduzeti u ovom slučaju pa da upotrijebi svoje ovlasti, jer smo vidjeli da je i on postao BH fanatikos.
bingov buraz

#115 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by bingov buraz »

Eh da u zatvoru padne gang bang :mrgreen:
Globus

#116 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by Globus »

E sad trebamo pokazat kakav smo narod i dokrajcit ih dok su bolni :D ako oni mogu biti bolni ... Sve moguce akcije trebamo napraviti da ih sklonemo .. Meni se cini da je ovaj Colakovic skonto da nece oni jos dugo pa pokusava se uvlacit u supak narodu koji zeli da bagra ode .. moglo bi se to preko njega pa onda i njega sklonut .. iako je zenicanin :D al ne mozes brate 10 godina na jednoj funkciji bit ha ya
Globus

#117 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by Globus »

Marca: Namještanje u BiH smatraju normalnim?!

MADRIDSKI je sportski dnevnik Marca prenio izvještaj španjolske informativne agencije EFE, u kojem se navodi da nogometni djelatnici u BiH namještanje smatraju prirodnom stvari.

Marca (via EFE-a) tako prenosi neslužbenu informaciju iz BiH o prošlosezonskom dvoboju između Leotara i Slavije. Nekoliko je igrača Leotara snimljeno kako se kladi na ishod utakmice sa sedam postignutih golova. Utakmica je završila 4-3.

Dodaje se da iz Nogometnog saveza BiH zasad nije došao komentar tog slučaja, ali se zato prenose stavovi trenera prvoligaških klubova, koji su “abnormalne pojave namještenih utakmica već počeli uzimati za normalno”.

"Sve to dolazi od Nogometne federacije Bosne i Hercegovine. Ljudi koji je vode nekorektni su pa se isti obrazac ponašanja prenosi i na klubove", prenesena je izjava Avde Kalajdžića, trenera Veleža.

Trener Sarajeva Mehmed Janjoš pak smatra:

"U korumpiranom društvu poput našeg, nogomet ni po čemu ne može biti izdvojen. Naša je liga uistinu nevjerojatna. Već se na početku sezone špekulira koji će klub ispasti iz prve lige, a koji će u nju ući."

http://www.marca.com/2009/11/22/futbol/ ... 10259.html
Alfa_Ze

#118 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by Alfa_Ze »

Plavih_11 wrote:ČOLAKOVIĆ: ODLUKE SUDA MORAJU SE POŠTOVATI

"Vrijeme je da se nešto promijeni! Ja neću da nosim na svojim leđima hipoteku prošlih vremena. Ne pada mi na pamet. Sutra sam zakazao vanrednu sjednicu Predsjedništva Saveza na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti današnje izricanje presude Ušanoviću i Kurešu", rekao je Čolaković.
Rasplet visegodisnje sapunice zvane ''N/FSBiH'' blizi se kraju.Ostaje samo pitanje ko ce od glavnih junaka iz ove ''popularne'' serije( osim Usanovica i Kuresa ) da IZGINE na kraju. Naravno neki ce od glavnih junaka ''svoj mir'' naci u HR :run: :run:
libertyBiH

#119 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by libertyBiH »

Colakovic sada moze da napravi povijesnu cistku u Savezu i dovede kompetentne i postene suradnike pa se imamo cemu nadati.Sulejmane ucini nesto svi to ocekuju od tebe. :bih:
Mahalac

#120 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by Mahalac »

Još da im se pridruži haver Branković pa da si fino u prdekani raširuju čmarne kolutiće :D
Alfa_Ze

#121 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by Alfa_Ze »

Kad Munja odlozi odijelo i kravatu !!Image
Trasimaco

#122 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by Trasimaco »

Posto sam tek ovo saznao, malo sam zatecen i nisam sve najbolje pohvatao. Na brzinu sam procitao clanak i vidim da je Munja osuđen na 5 godina. Moze li neko ovo malo detaljnije objasniti ako zna, jer sam jako nestrpljiv da saznam sudbinu ovih klovnova? Ima li vise informacija? Hoce li biti smijenjeni? Hoce li lezati? Planiraju li se zamjene i kakav ce sad biti izbor celnika? Ufff... I am so excited! :lol: :lol: :lol:
bijelo_dugme

#123 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by bijelo_dugme »

Image
Dammme

#124 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by Dammme »

Ja sam oko pola 2 na poslu haman vrišto od sreće kad sam saznao da je lopov osuđen. Kolege mislile: Evo ga, konačno je pobudalio. Znači osuđen je na 5 godina robije. Mora vratiti 250.000 maraka i 40.000 eura, zbog " sticanja imovinske koristi korištenjem položaja u nezakonite svrhe". A ovo mi se najviše sviđa: Dobija zabranu vršenja bilo kakve dužnosti u dotadašnjoj firmi (N/FSBiH) 5 godina nakon izdržavanja kazne.
Znam da je ovo prvostepena kazna i da ne ide u aps dok ne bude pravosnažna (odnosno nakon odluke drugostepnog suda), ali i ovo je veliki udarac za mafiju u Savezu. Možda bi bilo dobro da neko na engleskom(ali stvarno dobrom engleskom), napravi mail za neki od komiteta Uefe i Fife koji se bave ovim pitanjima. Nije teško provjeriti koji je to komitet. U mail staviti original presude i prijevod na engleski, uz pitanje da li ovakav čovjek može biti jedan od vodećih ljudi jednog nacionalnog saveza i šta će oni poduzeti po tom pitanju. Kad se to sroči, svi lagano copy-paste i poslati na hiljade mailova u taj komitet. Valjda će jedan pročitati. Mislim da ni Uefa ni Fifa osuđenicima, bez obzira što je odluka prvostepena, ne dozvoljavaju da učestvuju u radu nacionalnih saveza. Munja bi po tome trebao biti najmanje suspendovan do odluke drugostepenog suda. A onda lagano ponuditi mu nagodbu da se povuče iz saveza, ali da otkrije svaki i najmanji detalj lopovluka. Prvi ja bih ga volio vidjeti iza rešetaka, ali mislim da je preče da se sva bagra počisti. Pa makar i u talu s munibom.

munibe, munibe, munibe
napu.i se k......
Last edited by Dammme on 23/11/2009 18:32, edited 2 times in total.
Point.

#125 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by Point. »

Citam ovu temu i nesto mi u glavi pjeva ona od Postara....Niski zatvor 356 soba, ej svaka soba za po jednog roba........ :D
Post Reply