Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Fordas

#101 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by Fordas »

Onaj evnuh izgleda nimalo nije naivan, bas je na babu :roll:

Mislim, imati tolika primanja sa svih strana a ziviti na drzavnim jaslama moze samo jad
Alfons Kauders

#102 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by Alfons Kauders »

jebo vas deen... nek je on sad neki bitan faktor i problem...

kao prvo, serem se na njega sto je dzabno osiguran, bez obzira na to sto se i ne radi o nekim parama... ja vise potrosim na taksi svaki mjesec...

drugo, vecina stvari koje je rekao nazalost stoji...

zapravo, manje mi se gadi deen od kojekakvih jebivjetara u nevladinim organizacijama, kojekakvim udruzenjima i pickama materinim, kao i onih sto su na drzavnoj sisi a pola radnog vremena provedu kukajuci radi koeficijenta i prijeteci nekakvim strajkovima... ako nista, mali nas manje kosta od tih parazita...
Ma.Le.Na

#103 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by Ma.Le.Na »

Alfons Kauders wrote:jebo vas deen... nek je on sad neki bitan faktor i problem...

kao prvo, serem se na njega sto je dzabno osiguran, bez obzira na to sto se i ne radi o nekim parama... ja vise potrosim na taksi svaki mjesec...

zapravo, manje mi se gadi deen od kojekakvih jebivjetara u nevladinim organizacijama, kojekakvim udruzenjima i pickama materinim, kao i onih sto su na drzavnoj sisi a pola radnog vremena provedu kukajuci radi koeficijenta i prijeteci nekakvim strajkovima... ako nista, mali nas manje kosta od tih parazita...
po kom osnovu manje kosta ako svi ti pobrojani privredjuju novac uili ga dobijaju raznim donacijama

da se razumijemo...ne smeta meni sto je dinu placeno sve to nego mi smeta sto to JA placam
nek on nadje neku humanitarnu org. pa nek mu placa..zaboli me k.
ali da ja placam...e neeeecu
cica maca

#104 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by cica maca »

Mene samo zanima prokisnjava li i u njegovom studentskom domu u Milanu kao nasim studentima, jede li i on sendvice sa salmonelom, kupa li se jednom sedmicno kao ostali studenti po sarajevskim studentskim domovima, jer samo jednom sedmicno ima tople vode? To je jedan djelic briga koje imaju domaci studenti koji nemaju tu privilegiju da pomisle, a kamoli da vide Italiju i Milano. Mislim da je napravio najgluplji potez zivota obracajuci se javnosti, a da je iole neki umjetnik imao bi savjetnika ili ti ga menagera da ga malo uputi sta da pise. Jadno je to kad su mu forumasi i raja koja ispija kafe najveci problem u zivotu.
black

#105 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by black »

Alfons Kauders wrote:jebo vas deen... nek je on sad neki bitan faktor i problem...

zapravo, manje mi se gadi deen od kojekakvih jebivjetara u nevladinim organizacijama, kojekakvim udruzenjima i pickama materinim, kao i onih sto su na drzavnoj sisi a pola radnog vremena provedu kukajuci radi koeficijenta i prijeteci nekakvim strajkovima
... ako nista, mali nas manje kosta od tih parazita...
drug nervoza u svom stilu :mrgreen: al' u pravu si :mrgreen:
Abacija

#106 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by Abacija »

Nije vazno ko ti se koliko gadi nego da li ti se uopste gadi ili ne. Ako je Deen presao granicu morala i pristojnosti onda zasluzuje da mu se saspe u lice.

Usput, sta je Deen prokomentarisao na one ljude sto kopaju po kontejnerima trazeci koricu hljeba? Zasto njih nije uzeo za primjer?
Zox

#107 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by Zox »

VjecitiStudent wrote:
suncica24 wrote:JA CU NAPISATI PISMO PREMIJERU I MINISTRU KULTURE KANTONA, samo recite ko potpisuje!
Samo imaj u vidu da je ovaj zakon donio SDP :D
Ti decko bas nemas nikakvih problema.
IMAMO to u vidu. Evo ja cu potpisati, a sa Gradjanima sam od prvog dana. I, neces vjerovati, moja kulturnopoliticka matrica je prilicno desno orijentisana.
hahufafu

#108 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by hahufafu »

eee majko moja, on ide na plasticne operacije a ja mu doprinose placam..
a ja kad mi zubar kaze da moram popraviti dva zuba kazem hajd jedan sad a drugi... javicu se iduci mjesec
pu!
a jos ko ja radim i imam i mamu i babu i nemam obraza rec da mi je lose jer ima puno gorih slucajeva od mene..
Zox

#109 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by Zox »

Ja sam bijesan. Nisam dokon, radim po cijeli dan, placam porez iz koga se ON izdrzava jer je BESPRAVNO dobio status slobodnog umjetnika.
To je sva poenta.
hahufafu

#110 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by hahufafu »

eee majko moja, on ide na plasticne operacije a ja mu doprinose placam..
a ja kad mi zubar kaze da moram popraviti dva zuba kazem hajd jedan sad a drugi... javicu se iduci mjesec
pu!
a jos ko ja radim i imam i mamu i babu i nemam obraza rec da mi je lose jer ima puno gorih slucajeva od mene..
ama sve i da njemu halalim selmi muhedinoviccc... aaaaaaj majko moja! odron!
Fordas

#111 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by Fordas »

Pa i selma je nekom valjala, ocito :roll:
Gospoda Ministarka

#112 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by Gospoda Ministarka »

hahufafu wrote:eee majko moja, on ide na plasticne operacije a ja mu doprinose placam..
pu!
ama sve i da njemu halalim selmi muhedinoviccc... aaaaaaj majko moja! odron!

:thumbup: Tako nekako dode.

Alfons, a znas koliko ljudi ima koji zive od to para koje ti potrosis na taxi a ovi na Fudine doprinose.
valterbranisarajevo

#113 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by valterbranisarajevo »

Kada već čita, trebalo bi ovo prebaciti na bez cenzure, pa da ima šta pročitati..Ovako..

U rukavicama samo ovo...

treba ukinuti ovaj zakon i "slobodne umjetnike" skinuti sa grbače, a tih 250.000 prebaciti recimo za završetak porodilišta.. :run:
jefferson

#114 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by jefferson »

Ja prvi put cujem da neka drzava placa doprinose slobodnim umjetnicima!!! Imam svaki dan vidjeti priliku u SAD kako se slobodnim umjetnicima daje mogucnost da kreiraju, znaci prostorije, materijal, ali doprinosi???? Mislim hallloooo? Ovce, koji nam je! Nek fino zasuce rukave pa odu raditi u granapu za doprinose, eto ja moram od svog poreza da njima placam drogu i studiranje (za one koje interesuje placam porez u BiH). Ko je meni platio studiranje? Zivio sam cetiri godine sa zoharima koji su mi bili cimeri, jos malo pa sam ih mogao uzgajati kao ljubimce, imao klima uredjaj iz 1952 koji je toliku vlagu proizvodio da mislim da u plucima i dan danas imam zabokrecinu, a o toploj vodi je suvisno pricati, i jos sam to sve krvavo platio, da bi kreten nad kretenima imao doprinose i puco se botoxom u usne!
De prebacite ovo u podforum bez cenzure da mogu fino se napsovat necega idiotu maloumnom!
Jos se nasao on kritizirati raju sa foruma, kao on zna sta neko ovdje doprinosi. Pola ljudi je s ovog foruma vise dalo ovoj drzavi nego sto se on ikada dati. Jos hej javlja se iz Milana!!!
Sugo jedan najobicniji, ustvari supcic, nemogu ga okarakterisati kao supcinu zbog cijelokupnog njegovog izgleda!
Last edited by jefferson on 09/11/2009 17:08, edited 1 time in total.
hahufafu

#115 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by hahufafu »

ma najbolje je napisala cura na nekoj od prethodnih stranica, ne mogu sada da trazim da je citiram, sto bih ja placala IKOM doprinose? ja ako hocu dacu vitre, sadaku.. nije bitno, al cu ja odluciti sta cu sa svojim parama..
boli me briga za njih i njihovo i zdravstveno i doprinose,
je li to deen ide na kosevo kad ga sta zaboli? aha, ide ali u guzici da izvinete.. skokne do "rebra" u najmanju ruku.. sto se on ne bi negdje zaposlio? nek pjeva vikendima boli me briga.. nek uzima godisnji i folira da je bolestan sto ja prva radim kad mi trebaju slobodni dani i nek ima i PIO i MIO i ostale glupsti ako se vec Boze moj od pjevanja ne moze zivjeti i uplacivati sam sebi gore spomenute skracenice.. a da ne govorim o tome da ga po familije, babo i ostali ne mogu prijaviti u svojim firmama misliiiiiim... bljak si fudo, prava si pi*ka!
Petit_Beurre

#116 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by Petit_Beurre »

Problem je što nije tačno definisan status "slobodnog umjetnika" i ako jeste onda nije kako treba.
Kod nas u BiH ako i ima takvih, onda sigurno nisu ovi navedeni koji doje državnu sisu. Pogotovo ne Selma horsašića, jadni Deen koji nema para za izlazak u Milanu pa radije ostaje u svom stanu uz vino i društvo :-) snima albume po Londonu i jadan još prima dohodak kao "slobodni umjetnik".
Koliko god ovo bilo jadno,tužno, smiješno, svi dobro znamo da je ovo samo vrh ledenog brijega.
KadSeMrtviProbudimo

#117 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by KadSeMrtviProbudimo »

valterbranisarajevo wrote:Kada već čita, trebalo bi ovo prebaciti na bez cenzure, pa da ima šta pročitati..Ovako..
U rukavicama samo ovo...
treba ukinuti ovaj zakon i "slobodne umjetnike" skinuti sa grbače, a tih 250.000 prebaciti recimo za završetak porodilišta.. :run:
Vjerujem da će neko iz SDP, možda SDU, imati hrabrosti i već na narednoj sjednici Skupštine K.S. 23.novembra, uvrstiti u dnevni red i razmatranje za ukidanje ovog Zakona.
Rok je 11.novembar, do 12.00 sati.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#118 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by -LIBERO- »

Ma svi ste vi Islamofobi...sad' ce se Mustafa oglasiti,samo malo pricekajte :lol: :D

Samo me interesuje zasto mali posteni ubogi Fuad ne spomene ime svog dragog amidze ,koji je kao guvernet centralne banke BIH suspendovan vec 5-6 godina,jer svi znaju da je pokrao novac od sukcesije,al' mu ne mogu to dokazati,il' ne zele...jer je previse ljudi u talu,a i previse miliona :D ..pa je samo suspendovan do konacne presude...a sudjenje traje veeeccc godinamaaaa :roll:

Ma Szagrabipo BiH je cudo..samo koliko su oni "elite" iznjedrili... :mrgreen:

Decko se muci i studira,i ponekada samo trosi za noc 150 eura,a vi se segacite i zezate na forumu....halo i internet u Bosni imate,pa nema kod vas/nas krizeeee,sta ce vam internet burzuji jedni :D
Last edited by -LIBERO- on 09/11/2009 18:24, edited 1 time in total.
KadSeMrtviProbudimo

#119 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by KadSeMrtviProbudimo »

Postoji li mogućnost da Skupština K.S. formira komisiju koja bi ispitala svaku neregularnost u sprovedbi ovog zakona, pa da svi koji nisu imali pravo na penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje, sav novac koji im je uplaće - jednostavno vrate nazad?
Petit_Beurre

#120 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by Petit_Beurre »

KadSeMrtviProbudimo wrote:Postoji li mogućnost da Skupština K.S. formira komisiju koja bi ispitala svaku neregularnost u sprovedbi ovog zakona, pa da svi koji nisu imali pravo na penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje, sav novac koji im je uplaće - jednostavno vrate nazad?
To bi se moralo raditi na nivou federacije,ako ćemo o penzijskom,ivalidskom i zdravstvenom.
Glede ovog zakona, on se mora ukinuti, a čisto sumnjam da će se tražiti povrat uloženih sredstava, to je čisto ne moguće, jer bi se oko toga povlačili pravno godinama, jer po zakonu oni su čisti.
Last edited by Petit_Beurre on 09/11/2009 17:41, edited 1 time in total.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#121 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by dr.gog »

realna do boli wrote: Rece Deen....
...."Dragi moji , vi koji pljujete po forumima vječito nezadovoljni, reći ću vam samo jedno: Vi u tom Sarajevu i Bosni živite kao kraljevi s obzirom da se jako mali procenat trudi da bilo šta radi u životi osim da brblja po netu, pije kafu i puši cigarete kriveći sve i svakoga za životni neuspjeh ".....
Reći ću šta imam kad sretnem tog hermafrodita, počevši od donacija ministarstva i iznosa koje je keširao Seven Up,gdje je bio slatki plavi dummy plesač,a dok mu je ćaća potpisivao ili garantovao uslugu za uslugu, pa sve do pisanja kako poklapa svoj život bosanskog red carpet pizduna ala Ante Gotovac, sa iznosom koji mu mi plaćamo porezom pizda mu materina bezobrazna.

On stavljen na istu seharu sa jednom Atom, ma marš!

Ono što je prodao od cd-ova može složiti u dječiji novčanik ,od koncerata dosta za promjenu naočala, samo mi nije jasno što se kurči prozivanjem onih za koje je svjestan da će mu se navaliti na kosti otrovnim komentarima ma koliko on to ko fol ignorisao.Sve detalje njegovog foliranja ne prenose forumski anonimusi i neurotičari, već baš njegova polupederska družina malih dokonih bogatuna, skupa sa fotkama i video-clipovima, uz pikanterije sa Brača inclusive :D :wink: .Mobiteli su čudo, a video VGA rezolucije snimi i onaj za koga nikad ne bi pomislio.

Ukoliko čita osobno evo i osobno:

Dragi naš sugrađanine Fudo ,kad ti doklinči lijeno Sarajevo, idi zajebaji svoga gay druga Dejana Miličevića,prvog pedera Beograda,pitaj ga kako se komunicira sa poganim internetom, u pauzama dok snimate još jedan uradak napućenih usana i cool pogleda ispod oka.

dakle, do-fu, otpili od sukoba sa internet smorovima dok imaš vremena :)

Osim toga, Fudo je mali mahalac , a ne čaršijsko dijete, tako da se može obratiti Expressu u vezi problema sa forumima.
Pošto je izgubio mjeru na momenat, pitanje će se ponavljati do unedogled:

Otkud ti pravo na tu lovu, što si bezobrazan kad te se za istu upita -jer nije nažalost tvoja već poklonjena privilegija,i na osnovu čega si umjetnik dostojan državne skrbi??

Broj prodatih ili sa interneta skinutih(na crno) albuma, zarada od istih, broj koncerata ne-humanitarne prirode i njihova posjećenost,slušanost na radio i tv stanicama (osim Hayata i Alfe,jer su mu babo i Švrakići nokat uz meso),bilo šta osim nalickane hermafroditne pojave metroseksualca koji je zapravo klasični ufurani bi-homić ,u malom blatnjavom balkanskom Sarajevu, a ne onim gradovima u koje ide da provlači ćaćinu karticu...

Štekovi gay lesbo i bi prirode na partijima su postali pretijesni, raja previše ljubopitljiva, pa se preselilo na Bjelašnicu i vikendice ,na Belo i Veselo....Zgrada na Marijindvoru i udobni stan u prizemlju gdje su šmrkali koku i glumili kremu ,postao je out..
Skupa sa njegovim omiljenim drugaricama i društvom utegnutih satenskih hlačica do gležnja, od Sarajeva, preko Bjelašnice, do Bračkih avanturica...hoćeš pogano,dobićeš pogano nafurani mali pizdune..

Glede kafa i nerada, zbroj njegovih kafa i izležavanja sa naočalama po sofama mafijaških caffe barova je sasvim jednak, ako ne i viši od onih na koje puca.

Samo mali biseksualac pokondirenih manira puca u prazno ,jer ga zapravo najviše olajavaju oni sa kojima se i kreće i glumi jet-set, a forumaši sarajeva najmanje.Uz sve to, počeo je i da kritikuje baš ono što je trebao da prešuti i to kao zaliven.Sad ,nek si jebe vlastite silikone, i redovito sluša priče anonimusa, a živciraće ga jer će ih čitati i slušati, kao i svaki napuhani mahalac sklon tračevima.

Zato fuck-off , a isto tako nek se jebe i onaj ko mu je potpisao rješenje. :)
Abacija

#122 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by Abacija »

Nemoj @doktore BA tako zestoko, zavrsice mali na psihijatriji. :lol: :thumbup:
Konstantin

#123 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by Konstantin »

Abacija wrote:Nemoj @doktore BA tako zestoko, zavrsice mali na psihijatriji. :lol: :thumbup:
:D :D :D doktor voli karanje
Hendrix

#124 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by Hendrix »

Najjadnije od svega je što se onaj smrad iz Milana usudio napisati nešto u svoju odbranu, ma nabijem i tebe i tvog babu i tvoje albume na onu stvar. Ko si ti da meni govoriš o životu i radu jadove koji čitav život cuclaš državnu sisu da su ti usta ostala razvaljena od nje. Znam i da čitaš komentare sada iz svog stana u Milanu, jao kako ovo sexy zvuči, čuj Milano, i znaj da ćeš uvijek u Sarajevu biti tretiran kao šupak i derpe, i treba te pljunuti svaki put kad se šetkaš ulicom koju smo popločali mi svojim doprinosima i jebenim porezima. Nikada nećeš biti zvijezda jaruga, vazda si na dnu i ono malo medijskih promocija što ti tata plati ti ne mogu pomoći, jadov ostaje jadov, jer ti slobodni umjetniče u BiH po svemu sudeći živiš na SOCIJALI, pa makar i u bekstejdžu. Poselami sve u Milanu i babu od mene, nadam se da ćeš skupiti tih 10 Eura za kafe, tamo očigledno slobodni umjetnici najebu uvijek.
alica.k

#125 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by alica.k »

sjedila sam jednom prilikom iza njega dok se hvalio kako ide u milano studirat il sta ce vec tamo radit i da ce on zivjeti U CENTRU milana i tako dalje i tako dalje. jebaji ga. ovo je ocit primjer kako pare same nisu dovoljne da nesto postignes negdje gdje korupcija nije na tolikom nivou kao kod nas.

najjadnije mi je sto ima toliko mlade nade kod nas, sposobnih mladih ljudi koji bi danas-sutra mogli postati NEKO da je samo uslova za to. a onda jedan deen dodje i daje ovakve izjave, pa ne znas bil plako il se smijao...

/...
Last edited by alica.k on 09/11/2009 18:27, edited 1 time in total.
Locked