Moj sin ima 13 godina igovori tri jezka.[/quote]
Kad smo vec kod sinova,Cericev rat proveo u AmeriKi a danas stanuje u centru Beca,gdje studira.
Sto je najveca tragedija,Kemal na granici vadi Americki pasos
I ti si OTAC/TATA/BABO (kako god zelis)iko wrote:Naućit će me tvoja mama
bez_ideje wrote:Druze Tito mi ti se kunemo
(ovo mu je bilo kodno ime kao saradniku KOS-a)Ma šta vam je ba ljudi, Cerić je CAR!!
Nego ko je?Fair Life wrote: Mozes poceti pakovati kofere.
Dok se god u blato ne bace Fahro (svjetovni) i Ceric (duhovni)... Dodik ce se kurciti.
Drugim rijecima, pakiraj kofere jer BiH se definitivno rastace uz pomoc onih koji su se njome kleli.
PS. Ne rece li Alija jos za rata da ce se Bosna jednog dana ujediniti bas kao sto se i Njemacka ujedinila... Sta li mu je to trebalo znaciti ??
Da li se jos vjeruje da su SDA i Alija branili i odbranili BiH ??
Pa vidis bojim se da zamjena teza cini svoje cari. Sad ti zelis reci da nikog od nas i nije nesto zainteresovan za ratne zlocine, zlocine protiv povratnika i sve ostale teskoce koje je donjeo rat. Rat u kojem su Bosnjaci ponjeli najveci teret ali taj rat je vojno zavrsio. Prica se nastavlja na sudovima.mrle wrote:Mozda bi ovaj, sto se jadan slomi postavljajuci linkove, trebao malo komentarisati rad vjerskih sluzbenika u Vlasenici, Bratuncu, Foci, Zvorniku gdje povratnici ne mogu u dzamiju otici a da im sumski divljaci kamenjem glave ne porazbijaju, najcesce uz odobravanje ili cak na inicijativu tih istih vjerskih vodja.Mislim da su te teme prioritetnije nego nego sta je rekao Ceric.
Ovaj sto postavlja linkove, na drugoj temi javno kaze kako svaki dan krka krmetinu u Lukavici i niko mu A ne kaze.Cak neki bivsi muslimani medju forumasima koji su umislili da su cool i da su in ako se odrode od svoga bica i svoje vjere(a cool su samo ovima sto krkaju vec spomenutu vrstu mesa pa ih po dobru spominju sve do Trnova)kazu da je to super i kako i oni vole nekad pojes' i popit' i kako im se u takvim stanjima cesto otvore istine kako je u stvari Ceric i njemu slicni kriv sto je bio rat i sto je Meho ziv na Drini nabijen na kolac.
A uopste i prva i druga spomenuta vrsta ne dovode u pitanje stanje muslimana u manjem entitetu i njihova prava kao i odnos SPC prema vjerskim manjinama.Nije problem sto se dedo sa teravije vrati krvave glave a problem je sta je rek'o Ceric.
Mislim da je bitno postaviti prioritete a medijski nastup Cerica to nije.
Hoću i ja malo ovoga čega god se ovaj napušio/nasnifao.Kenan-sa wrote:Komunisti trebaju shvatiti da njihova glavna briga treba biti da li ce piva poskupjeti ili ce konjak pojeftiniti,da li ce se u Sarajevu otvoriti jos nekoliko kafana za ispijanje skupe pive ili jeftinog konjaka,da li ce u gradu titova ulica biti puna zvakacih guma ili ce se neko iz opstine Centar sjetiti da to nekad treba i ocistiti,da li ce nacelnik Hadzic otici u robiju zbog korupcijske afere stoljeca ili ce mu drugovi u tuzilastvu progledati kroz prste jer je ipak rjec o ljudima kojima je zakon sve i o ljudima koji nikad ne bi ukrali nesto!?Komunisti se trebaju brinuti zasto je komunizam propao ako je vec valjao? zasto jos ni u jednoj drzavi u Evropi ne postoji nekad veoma popularni komunizam,valjda zato sto su i sami komunisti vidjeli da ce kao takvi uvijek biti nesretni i neshvaceni!.. Komunisti moraju shvatiti da vise nikada nece doci vrijeme kada ce oni birati podobne i kada ce oni odredjivati kako ce se ponasati jedna vejrska institucija,kao sto je to nekada bilo,kada ce se rusiti dzamije i praviti parkovi!.. To je vrijeme iza nas,davno proslo vrijeme! Sada im je preostalo da preko svojih placenika,licemjera pljuju po vrijednostima Bosnjaka kako bi nam se komunizam jos jednom i iznova zgadio,jer komunisti moraju shvatiti da sloboda djelovanja ne vrijedi samo za njih nego i za sve institucije,u ovm slucaju vjerske,koje svoje racune polazu vjernicima,a ne izdajnicima,licemjerima i nesretnicima a usput deklarisanim komunistima!
I tebi sinko !iko wrote:Dabogda vam dragi alah dao bolju pamet ALAH JE MILOSTIV
Jah, i to sto kazes!Fair Life wrote:Greska Alkos... ovi vuku prema naprijed.
iko wrote:komunisti moraju napraviti dugoroćni plan za proširenje svoje ideologije,obzirom daih je ostalo oko100000 mahom usjeveroistoćnoj bosni.zemaljska kugla je ipak velika,ali bogami plan je plan. ALAH JE MILOSTIV
Da se covjek prosto usere od napora, misli i dubine recenog...Kenan-sa wrote:Komunisti trebaju shvatiti da njihova glavna briga treba biti da li ce piva poskupjeti ili ce konjak pojeftiniti,da li ce se u Sarajevu otvoriti jos nekoliko kafana za ispijanje skupe pive ili jeftinog konjaka,da li ce u gradu titova ulica biti puna zvakacih guma ili ce se neko iz opstine Centar sjetiti da to nekad treba i ocistiti,da li ce nacelnik Hadzic otici u robiju zbog korupcijske afere stoljeca ili ce mu drugovi u tuzilastvu progledati kroz prste jer je ipak rjec o ljudima kojima je zakon sve i o ljudima koji nikad ne bi ukrali nesto!?Komunisti se trebaju brinuti zasto je komunizam propao ako je vec valjao? zasto jos ni u jednoj drzavi u Evropi ne postoji nekad veoma popularni komunizam,valjda zato sto su i sami komunisti vidjeli da ce kao takvi uvijek biti nesretni i neshvaceni!.. Komunisti moraju shvatiti da vise nikada nece doci vrijeme kada ce oni birati podobne i kada ce oni odredjivati kako ce se ponasati jedna vejrska institucija,kao sto je to nekada bilo,kada ce se rusiti dzamije i praviti parkovi!.. To je vrijeme iza nas,davno proslo vrijeme! Sada im je preostalo da preko svojih placenika,licemjera pljuju po vrijednostima Bosnjaka kako bi nam se komunizam jos jednom i iznova zgadio,jer komunisti moraju shvatiti da sloboda djelovanja ne vrijedi samo za njih nego i za sve institucije,u ovm slucaju vjerske,koje svoje racune polazu vjernicima,a ne izdajnicima,licemjerima i nesretnicima a usput deklarisanim komunistima!
...uteche medjedja...Kenan-sa wrote:Komunisti trebaju shvatiti da njihova glavna briga treba biti da li ce piva poskupjeti ili ce konjak pojeftiniti,da li ce se u Sarajevu otvoriti jos nekoliko kafana za ispijanje skupe pive ili jeftinog konjaka,da li ce u gradu titova ulica biti puna zvakacih guma ili ce se neko iz opstine Centar sjetiti da to nekad treba i ocistiti,da li ce nacelnik Hadzic otici u robiju zbog korupcijske afere stoljeca ili ce mu drugovi u tuzilastvu progledati kroz prste jer je ipak rjec o ljudima kojima je zakon sve i o ljudima koji nikad ne bi ukrali nesto!?Komunisti se trebaju brinuti zasto je komunizam propao ako je vec valjao? zasto jos ni u jednoj drzavi u Evropi ne postoji nekad veoma popularni komunizam,valjda zato sto su i sami komunisti vidjeli da ce kao takvi uvijek biti nesretni i neshvaceni!.. Komunisti moraju shvatiti da vise nikada nece doci vrijeme kada ce oni birati podobne i kada ce oni odredjivati kako ce se ponasati jedna vejrska institucija,kao sto je to nekada bilo,kada ce se rusiti dzamije i praviti parkovi!.. To je vrijeme iza nas,davno proslo vrijeme! Sada im je preostalo da preko svojih placenika,licemjera pljuju po vrijednostima Bosnjaka kako bi nam se komunizam jos jednom i iznova zgadio,jer komunisti moraju shvatiti da sloboda djelovanja ne vrijedi samo za njih nego i za sve institucije,u ovm slucaju vjerske,koje svoje racune polazu vjernicima,a ne izdajnicima,licemjerima i nesretnicima a usput deklarisanim komunistima!
Evo sad sam pregledo intervju, i samo iz ove teme vidim da je Ceric u pravu.snaga_znanja wrote:Dosad izvlačim:
1. Milorada Dodika treba napadati sa RTS-a - treba biti junak u Banja Luci
2. Ko bi mogao cuvati sigurnost Izraelcima osim Izraelaca, a to se Bosnjacima nedopsuta - IDENTICNO DODIKOVOJ IZJAVI O SUDIJAMA MUSLIMANIMA
3. Osmanski utjecaj treba vratiti.........
1. Pogrijesio je ovdje jer covjek se osjeca Bosancem, to je tacno. Ipak, zna se sta je htio reci, ostali narodi se kulturno odnose prema svojim vodjama, a ne ko Bosnjaci koji pljuju prema svojim.KadSeMrtviProbudimo wrote:U intervju BHT, Mustafa Cerić, krijući se iza vjerske titule Reisa u BiH večeras je izjavio nekoliko strašnih uvreda, zapravo, cijeli intrervju je bio "siktav", uvredljiv, pun mržnje prema skoro svima: Rafi Gregorijanu, Bakiru Hadžiomeroiću, i td.
Evo nekih od njegovih izjava:
"Ja sam pristao da s Vama razgovaram samo zato što ste Vi Hrvat ..."
"Vi novinari kad mene citirate uzimate samo političke poruke, a ne ono moralno. Vi novinari kada citirate Papu, uzimate samo ono moralno, a političke izjave ne..."
"Vi novinari niste obrazovani ljudi ..."
U ALAHOVU MILOST NE SUMNJAM.iko wrote:Dabogda vam dragi alah dao bolju pamet ALAH JE MILOSTIV
Sumnjam nesto da je prema tebi bio milostiviko wrote:Dabogda vam dragi alah dao bolju pamet ALAH JE MILOSTIV
nece oni nikuda, to je samo varka mozga da sebe opere od odgovornosti...da on ne moze, da nije do njega...dosli divlji,istjerali pitome itd. on je bas mislio, ali sta ces...a bas je htio...cak je pisao postove po sa-x.sansun wrote:Već je imamo, ustvari, imamo ih više i to pod nazivima; Kanton Sarajevo, Zeničko-dobojski kanton, Unsko-sanski kanton, Tuzlanski-kanton,... kada budeš imao hrabrosti to da uvidiš onda možeš odmah pakovati te kofere, ali se samo pitam koja država će te primiti?... Jer si u očima ovih "civilizovanih" samo još jedan barbarin koji je sebi umislio da pretstavlja nešto bolje od plemena iz kojeg potiče.Ja sam davno rekao, da ako Bosnjaci zele imati svoju drzavu, prciju od dijela BiH ja ne zelim zivjeti tu....
Za milion, dva... ?gra wrote:Ceriš je kralj. Svaka čast... Pokazao je da ima stav i da se njime, kao vjerskim poglavarom muslimana, ne može jeftino manipulirati.