Ceriću, je li te sramota ...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
maxumic

#101 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by maxumic »

cerićevci pod hitno moraju napraviti dugoroĆni plan opismenjavanja :lol:[/quote]
:thumbup:[/quote]
Moj sin ima 13 godina igovori tri jezka.[/quote]

Kad smo vec kod sinova,Cericev rat proveo u AmeriKi a danas stanuje u centru Beca,gdje studira.
Sto je najveca tragedija,Kemal na granici vadi Americki pasos :shock: :bih:
SnezanaM

#102 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by SnezanaM »

iko wrote:Naućit će me tvoja mama
I ti si OTAC/TATA/BABO (kako god zelis) :roll:
iko

#103 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by iko »

Kolko li vas plaćaju da tako laprdate o jednom vjerskom poglavaru.Sreća što takvog kukolja nema puno. ALAH JE MILOSTIV
Fair Life

#104 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Fair Life »

bez_ideje wrote:Druze Tito mi ti se kunemo :skoljka:
  • BOJE RIJEČI

Piše: Zija Dizdarević

Oličavajući bh. historiju u Kulinu banu, Fatihu, Gazi Husrev-begu i Izetbegoviću, reis preporučuje sebe za narednog, upućujući Bošnjake muslimane u onovremeni bezizgled.

Dnevni avaz umije i nehotice razveseliti čitaoca. Izvještavajući o vjersko -kulturnoj manifestaciji “Lastavica 2008“ (prema DA, bilo je petnaestak hiljada vjernika srednje Bosne, Onasa navodi da ih je bilo desetak hiljada), novinar piše:

“Prema predanju, okupljanja na ovom mjestu prvog vikenda u avgustu traju i više od 1.500 godina.” Bio je tad julijanski kalendar, ne znamo da li su se baš po njemu ravnali tadašnji navodni “okupljači“. No, šta ćemo s onim “prvi vikend u avgustu“ prije petnaest vijekova?!

Nije se samo reporter DA poigrao historijom i logikom, činila je to na nemjerljivo ozbiljnije teme glavna ličnost te manifestacije, reisu-l-ulema Mustafa ef. Cerić. Reis je, uz ostalo, poručio:

“Ono što je bilo dobro i prije islama, treba prihvatiti i provoditi, i mi nismo ti koji trebaju nešto odobriti ili prihvatiti (...) Kulin (je) ban Bosanac, a ne Bošnjak, Srbin ili Hrvat, te da Bosanci, kao nacionalna odrednica tri i više etničkih skupina Bošnjaka, Srba, Hrvata, trebaju biti progresivna snaga svake države (?!), kao što su to Britanci, Amerikanci, Španci (...) Kulin ban je naš pradjed, na njega svi treba da budemo ponosni, kao i na Fatiha, Gazi Husrev-bega i Aliju Izetbegovića.”

Ef. Cerić je, ipak, sebi uzeo za pravo da “odobrava i prihvata“ bh. historiju i njene ličnosti po svom ćeifu. Ostavimo sad po strani to da li se Katalonci i Baskijci baš osjećaju Špancima ili Škoti i Irci Britancima. Reis se vraća na temu bosanske nadnacije, što iz njegovih usta ne može da ne bude provokativno za bh. Srbe i Hrvate, a i Bošnjake koji razmišljaju svojom glavom. Iritirajuće je i izbjegavanje riječi Hercegovina. Ta redukcija je u službi nastojanja da se srednjovjekovna Bosna, po kulinbanovsko-osmanskoj matrici, projicira na bh. današnjicu.

Lastavicom se služi kao dokazom teze o dobrovoljnom i masovnom prelasku Bošnjana (bosanskih krstjana, bogumila...) na islam s upadom sultana Mehmeda II el Fatiha (Osvajača) u Bosnu. Po toj logici, Osmanlije nisu bili osvajači već više, kao, logični nasljednici tadašnje Bosne, koja “šaptom pade“ u zagrljaj islamu. Slijedi veza dobri Bošnjani - Bošnjaci muslimani s aluzijom na “temeljni narod“ kao kontinuirani garant bosanske državnosti.

Da je ta državnost u reisovom tumačenju relativna i vazalski postavljena, vidno je iz njegovih ranijih izjava: “Turska je naša mati, tako je bilo, tako će i ostati“ i “Mi jesmo Turci, po našem povijesnom određenju, identitetu islama koji su nam Turci donijeli. Ali mi smo i Bošnjaci“. Ovu besmislenu turkonostalgiju ovdašnji Hrvati i Srbi ne mogu shvatiti drugačije nego kao provokaciju i prijetnju.

No, ovdje se radi o reafirmaciji političkog inferiorizma među današnjim Bošnjacima muslimanima. O tom svjedoči i ovo reisovo: “Mi smo jedan mali narod. Već 120 godina živimo bez svoje države, bez oca i majke.” Muslimani su sa Srbima i Hrvatima u Narodnooslobodilačkoj borbi usred Drugog svjetskog rata obnovili državnost Bosne i Hercegovine, što će dobiti i ustavni izraz. Zavnobihsko-avnojevska osnova državnosti BiH je bila političko-pravnim temeljem i uspostave samostalne bh. države 1992. godine.

Reis vodi zaumnu politiku historijskog diskontinuiteta koja glorificira i jedino priznaje osmansku državu kao svoju, sve do ovdašnje BiH, koju vezuje samo uz ime Alije Izetbegovića. Treba podsjetiti da se ef. Cerić smatra baštinikom Izetbegovićeve političke filozofije, uključivši mladomuslimanski panislamizam.

Reis traži od ovdašnjih Bošnjaka muslimana da se odreknu suštinski važnih perioda svoje historije i svojih trajno vrijednih političkih dostignuća, skrećući njihov pogled na srednjovjekovlje kao glavno uporište za političko sutra, a na islam kao nacionalnu i državonosnu ideologiju.

Reis je vrlo inteligentan i obrazovan čovjek, ali ovo što radi je intelektualno šarlatanstvo, pokušaj prizemne političke manipulacije neukim. To je nezdravo poigravanje historijom koje ne donosi dobra nikom.

Oličavajući bh. historiju samo u Kulinu banu, Mehmedu II Osvajaču, Gazi Husrev-begu i Aliji Izetbegoviću, reis Mustafa ef. Cerić preporučuje sebe za njihovog nasljednika, upućujući Bošnjake muslimane u onovremeni bezizgled.
Izvor: oslobodjenje.ba
McMoy

#105 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by McMoy »

Komunisti su radili i gradili...fabrike, pruge, puteve, hidrocentrale, energoinveste, željezare... zapošljavali radnike ... i usput, budi rečeno hapsili sitne lopove i kriminalce!
U komunizmu (socijalizmu) je postojala kakva takva pravda, srednja klasa. Uspješni direktori, inženjeri i radnici su nagrađivani i imali nešto malo više privilegija od ostalih "prosječnih" (običnih) ljudi.
Komunisti su imali državu, pasoše, parkove u kojima se moglo mirno prespavati!
I u tom takvom "surovom i mračnom" komunizmu ljudi su gradili džamije svojim halal zarađenim novcem.
Komunisti su imali obavještajne službe (KOS i SDB) i svoje saradnike; moram citirati samog sebe:
Ma šta vam je ba ljudi, Cerić je CAR!!
(ovo mu je bilo kodno ime kao saradniku KOS-a)
Utemeljitelj i bliski saradnik drug Šćepo je "bio" (ne znam je li i sada?!) na platnom spisku DB-a.
Dragi Allahu, što li oni tako fino sarađuju!!??

Devedesetih dođoše oni "pravi", zaštitinici naroda, svezaše zastave, sve uradiše samo da maknu komuniste sa vlasti... i hebaše nam prošlost, sadašnjost i budućnost.
[ne želim sad ovdje širiti temu o tome ko je koliko kriv, moje je stav jasan u vezi četničke agresije na BiH, a i noža u ledja...)
Ono što nije rat uništio ovi novopečeni "uspješni biznismeni" su opljačkali, rasturili i još nas dublje gurnuli u bijedu.
Dok inekako mogu da uz osjećaj gađenja progutam tajkune koji su barem uspjeli očuvati nešto od te proizvodnje i barem zadržati-koliko toliko radnika, nikako ne mogu savladati bijes i povraćanje kod spominjanja imbecila koji su oteli, opljačkali, a zatim i do temelja uništili fabrike i objekte koje su naši očevi i djedovi gradili.
Nakon II svj. rata komunisti su zaposlili omladinu, uveli sistem vrijednosti, stvarali državu, znalo se ko koga poštuje i zbog čega, znalo se ko je roditelj, nastavnik, milicajac, doktor nauka; fakultet se nije završavao u za 1 produženi vikend.
Danas su oni koji bi trebali da su iza rešetaka /neki i po drgi put) "ugledni biznismeni, političari, vođe i spasioci naroda"...
Nisu, nažalost, ovi današnji socijaldemokrati kao nekadašnji komunisti... jer da jesu pohapsili bi par hiljada u roku njesec dana i počeli praviti državu.
Od dolaska na vlast pa sve do danas priča se svodi na to da da u ono "mračno" vrijeme nije bilo vjerskih sloboda!?
Znam samo, koliko me pamćenje služi, da je i u ono doba bilo istinskih vjernika i istinskih ateista, svako je mogao da bira u šta će/ili neće da vjeruje.
A, uvaženi reis Cerić, umjesto da brani kriminalce, donatore i ostale pajdaše po raznim "stručnim linijama" (rekoh već gore po kojim), da je imalo obraza imao, on kao Mustafa Cerić bi kupio sebi jedno 3 para cipela i iste poderao špartajući uzduž i poprijeko i pružajući ljudima podršku i nadu u povratak, objašnjavajući im da treba da se školuju, da ih uči da pamte zlo koje nam se dogodilo... ma jok, važnije od svega toga je da uvaženi reis zaštiti svoju raju, da se provoza u svom novom mercedesu, da se bavi biznisom (BBI), da gradi mauzolej u vrijeme ekonomske krize, da uživa u svojoj pošteno i "naravno po zakonu" teško stečenoj vili i imovini...
Možda bi se trebalo bar na trenutak prisjetiti Mahatma Gandhija, Homeinija, ovaj put samo u svjetlu skromnosti... i kad su se popeli na tron vlasti ostali su isto tako skromni, jedva obučeni (malo šaršafa omotanog oko isušenog tijela), u nekim skromnim kućicama (vidjeh skoro Homeini je govorio sa neke verandice, i imao valjda još 2 sobice pored toga), počesto i gladni. Al' nek mi oproste na poređenju, ti su ljudi stvarali državu i imaju mjesto u istoriji!

I još samo za kraj, jer umori me ova tema, svaki pokušaj da se ukaže na kriminal, lopovluk, rušenje države, podjele i nacionalizam na osnovu kojih se (više i ne znam koji put) dobijaju izbori, dakle bilo kakav pokušaj da se pravim imenima nazovu te stvari i da se imenuju odgovorni za takvo stanje svodi se na etiket: "komunjara, "islamofob"... Dakle, ne smije se desiti da bilo ko kritizira "lik i djelo" g-dina Ceriča, jer je to odmah napad na IZ. Dosuše, ima ovdje i svijetlih primjera, poput predsjednika Sabora IZ u BiH, g-dina E. Bićapćića, koji je ama baš sve u đivoru stekao sa svojih 10 prstiju i nema ama baš niti jednu mrlju u svojoj biografiji! :(
A možda bi im/nam po ugledu na vodeće demokratije svijeta (Avganistan, S. Arabija, Kuvajt...) dobro došlo još malo "mraka" kako bi se lakše vladalo "stadom" (znate kako su tamo sve vrste sloboda zagarantovane, kako je tamo sve divno i bajno i kako je i taj tamo jadni narod zaglavio negdje u srednjem vijeku)!

Ma, ima još more toga, al' ko će sve to pisati i čitati. Ko hoće da razumije, razumjeće i ovo. :mrgreen: :bih:
mrle

#106 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by mrle »

Mozda bi ovaj, sto se jadan slomi postavljajuci linkove, trebao malo komentarisati rad vjerskih sluzbenika u Vlasenici, Bratuncu, Foci, Zvorniku gdje povratnici ne mogu u dzamiju otici a da im sumski divljaci kamenjem glave ne porazbijaju, najcesce uz odobravanje ili cak na inicijativu tih istih vjerskih vodja.Mislim da su te teme prioritetnije nego nego sta je rekao Ceric.
Ovaj sto postavlja linkove, na drugoj temi javno kaze kako svaki dan krka krmetinu u Lukavici i niko mu A ne kaze.Cak neki bivsi muslimani medju forumasima koji su umislili da su cool i da su in ako se odrode od svoga bica i svoje vjere(a cool su samo ovima sto krkaju vec spomenutu vrstu mesa pa ih po dobru spominju sve do Trnova)kazu da je to super i kako i oni vole nekad pojes' i popit' i kako im se u takvim stanjima cesto otvore istine kako je u stvari Ceric i njemu slicni kriv sto je bio rat i sto je Meho ziv na Drini nabijen na kolac.
A uopste i prva i druga spomenuta vrsta ne dovode u pitanje stanje muslimana u manjem entitetu i njihova prava kao i odnos SPC prema vjerskim manjinama.Nije problem sto se dedo sa teravije vrati krvave glave a problem je sta je rek'o Ceric.
Mislim da je bitno postaviti prioritete a medijski nastup Cerica to nije.
TheMule

#107 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by TheMule »

Fair Life wrote: Mozes poceti pakovati kofere.

Dok se god u blato ne bace Fahro (svjetovni) i Ceric (duhovni)... Dodik ce se kurciti.
Drugim rijecima, pakiraj kofere jer BiH se definitivno rastace uz pomoc onih koji su se njome kleli.

PS. Ne rece li Alija jos za rata da ce se Bosna jednog dana ujediniti bas kao sto se i Njemacka ujedinila... Sta li mu je to trebalo znaciti ??

Da li se jos vjeruje da su SDA i Alija branili i odbranili BiH ??
Nego ko je?
snaga_znanja

#108 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by snaga_znanja »

mrle wrote:Mozda bi ovaj, sto se jadan slomi postavljajuci linkove, trebao malo komentarisati rad vjerskih sluzbenika u Vlasenici, Bratuncu, Foci, Zvorniku gdje povratnici ne mogu u dzamiju otici a da im sumski divljaci kamenjem glave ne porazbijaju, najcesce uz odobravanje ili cak na inicijativu tih istih vjerskih vodja.Mislim da su te teme prioritetnije nego nego sta je rekao Ceric.
Ovaj sto postavlja linkove, na drugoj temi javno kaze kako svaki dan krka krmetinu u Lukavici i niko mu A ne kaze.Cak neki bivsi muslimani medju forumasima koji su umislili da su cool i da su in ako se odrode od svoga bica i svoje vjere(a cool su samo ovima sto krkaju vec spomenutu vrstu mesa pa ih po dobru spominju sve do Trnova)kazu da je to super i kako i oni vole nekad pojes' i popit' i kako im se u takvim stanjima cesto otvore istine kako je u stvari Ceric i njemu slicni kriv sto je bio rat i sto je Meho ziv na Drini nabijen na kolac.
A uopste i prva i druga spomenuta vrsta ne dovode u pitanje stanje muslimana u manjem entitetu i njihova prava kao i odnos SPC prema vjerskim manjinama.Nije problem sto se dedo sa teravije vrati krvave glave a problem je sta je rek'o Ceric.
Mislim da je bitno postaviti prioritete a medijski nastup Cerica to nije.
Pa vidis bojim se da zamjena teza cini svoje cari. Sad ti zelis reci da nikog od nas i nije nesto zainteresovan za ratne zlocine, zlocine protiv povratnika i sve ostale teskoce koje je donjeo rat. Rat u kojem su Bosnjaci ponjeli najveci teret ali taj rat je vojno zavrsio. Prica se nastavlja na sudovima.

E vidis tu kad se prica nastavlja na sudovima pocinje belaj. Vidis nisam nikad vidio Reisa da je medijski napao nesposobnog Softića zbog izgubljene tuzbe protiv Srbije za genocid i ratnu odstetu. Pa jel meni, tebi, nekome trecem treba dokazivati? Strancima treba, tako oni funkcioniraju, ali onda posalji najbolje da to urade, a ne mucave idiote.
O Hagu njegovom licemjerju i svemu ostalom vidim i Reis ne govori. Jel i on Mehu zaboravio?
Jel mu pametnije otici malo sa Majkama Srebrenice i stajati pred Hagom. Mozda bi ti upalilo pa bi Dabica neko natjero u sudnicu.

Vidis ima tu mnogo tema za raspravljanje.

Medjutim kada neko izadje sa nekim shemama, tvrdi da mu to pakuju Ameri, Vatikan i Hrvati, a on cijelo vrijeme govori ispricava, sheme (umijesto šeme) onda jednostavno piski po svoj toj prici.

Kada uzmes onu "shemu" pa vratis malo film nekoliko godina unazad pa i nije tako nevjerovatna.

Na kraju ono sto me posebno zivcira, a to je sljedece. Zar je moguce da ce nakon svega sto im se dogodilo Bosnjaci postati izvor nestabilnosti ovog regiona. I to ni manje ni vise vec u druzbi sa Dodikom. I to zbog cega. Zbog aminovanja privrednog kriminala, korupcije i svega sto ide uz to.

A to sto ti smeta sto neko krka krmetinu je veci udar na Bosnu i Hercegovinu nego bilo koji Dodikov...
Alkos

#109 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Alkos »

Image
Fair Life

#110 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Fair Life »

Greska Alkos... ovi vuku prema naprijed.
somethings

#111 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by somethings »

Kenan-sa wrote:Komunisti trebaju shvatiti da njihova glavna briga treba biti da li ce piva poskupjeti ili ce konjak pojeftiniti,da li ce se u Sarajevu otvoriti jos nekoliko kafana za ispijanje skupe pive ili jeftinog konjaka,da li ce u gradu titova ulica biti puna zvakacih guma ili ce se neko iz opstine Centar sjetiti da to nekad treba i ocistiti,da li ce nacelnik Hadzic otici u robiju zbog korupcijske afere stoljeca ili ce mu drugovi u tuzilastvu progledati kroz prste jer je ipak rjec o ljudima kojima je zakon sve i o ljudima koji nikad ne bi ukrali nesto!?Komunisti se trebaju brinuti zasto je komunizam propao ako je vec valjao? zasto jos ni u jednoj drzavi u Evropi ne postoji nekad veoma popularni komunizam,valjda zato sto su i sami komunisti vidjeli da ce kao takvi uvijek biti nesretni i neshvaceni!.. Komunisti moraju shvatiti da vise nikada nece doci vrijeme kada ce oni birati podobne i kada ce oni odredjivati kako ce se ponasati jedna vejrska institucija,kao sto je to nekada bilo,kada ce se rusiti dzamije i praviti parkovi!.. To je vrijeme iza nas,davno proslo vrijeme! Sada im je preostalo da preko svojih placenika,licemjera pljuju po vrijednostima Bosnjaka kako bi nam se komunizam jos jednom i iznova zgadio,jer komunisti moraju shvatiti da sloboda djelovanja ne vrijedi samo za njih nego i za sve institucije,u ovm slucaju vjerske,koje svoje racune polazu vjernicima,a ne izdajnicima,licemjerima i nesretnicima a usput deklarisanim komunistima!
Hoću i ja malo ovoga čega god se ovaj napušio/nasnifao. :lol:
Komunizam nam je izgleda najveći i jedini problem. :roll:
Fair Life

#112 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Fair Life »

iko wrote:Dabogda vam dragi alah dao bolju pamet ALAH JE MILOSTIV
I tebi sinko !
Alkos

#113 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Alkos »

Fair Life wrote:Greska Alkos... ovi vuku prema naprijed.
Jah, i to sto kazes!
Doduse ovi idu za onim sto vuce naprijed, ali gdje taj vuce (mozda i u neku provaliju) to samo Bog zna izgleda! :wink:
Rekoh, slika sama vrijedi 1000 rijeci. Ne mogu shvatiti da i danas postoje ljudi suzenih pogleda, bas kao ova ekipa na slici!

Bezveze naprdjujete, kakve veze ima komunizam, kakve veze ima Bakir, a kakve Lagumdzija (jebe mi se za obojicu, a i za komunizam) sa reisom i islamofobijom? Duhovni lider, koji za svoju milionsku rezidenciju uzme reket od prijeratnih piljara, kriminalaca, bravara i ostalih je za mene k* od covjeka, a ne moj vodja! Mozda je vodja nekome ko ne zna sabrati 2 i 2 i kome je normalno da ozeni curicu od 13 godina, ali meni sigurno nije. Jel moj duhovni vodja treba da nosi Ray Ban cvike, Armanijevo odijelo, voza se u Mercedesu, zivi u vili od 1 000 000 KM i da meni onda meni vazi i kroji sudbinu? Ma bjazi!

Sadasnji reis jeste pametan, nacitan i postovan covjek u islamskom svijetu, ali ja ga ne dozivljavam kao vjerskog lidera, niti cu ikada, kao ni vecina Bosnjaka. Dajte da imamo izbore i za IZ, pa da vidimo koga ce narod izabrati. :mrgreen:
Sve su to ista govna i u politici i u vjeri, jako je malo postenih ljudi, poput Enesa Karica, hafiza Bugarija i slicnih.

Mozda offtopik, ali moram. :mrgreen:
Vjerujem u dragog Boga, postujem vjeru, vjera je bila i ostala jako bitan, neizostavan dio moje porodice, izjasnjavali smo se kao Muslimani i 40-ih , ali nikada nisam, niti cu tolerisati duge brade, podvrnute pantole i zene kojima se ne vidi lice, a zna se jako dobro ko je to donio ovdje. Danas bi mozda vec bili na bijeloj Sengen listi. :bih: Moja nana je uvijek bila pokrivena, vidjelo se njeno lijepo lice, a dedo uvijek obrijan, sredjen i namirisan, a oboje dobri, merhametli ljudi, i to je ono sto ce za mene uvijek biti normalno, tradicionalno, vjerski!
Maystor

#114 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Maystor »

Nisam gledao interview, pa ne mogu nista reci o tome, ali citajuci temu sve se samo govori. Pogledajte legendarne postove ovih cuvara bosnjackog poretka (iko, kenan), u njima vam je odgovor na pitanja koja postavljate. Nepismeni likovi sa impresivnim mogucnostima analitickog razmisljanja, bliskim apsolutnoj nuli, nam cuvaju drzavu i sve sto je cini takvom kakva je danas. Ako se pitate zasto nam je drzava ovakva, i sve u njoj; pa zasto nam je i reis ovakav kakav je, procitajte jos jednom njihove postove. Reis Ceric je fantasticna slika naroda kojem je reis, boljeg nisu mogli naci.
A jesmo li zasluzili to, ima li nas drugacijih od ike i kenana? Ima, ali nazalost ne dovoljno. Sve sto je normalno i pametno u Bosni je izuzetak, te samo ponegdje izviri iz kanalizacione mase, koja je potopila sve sto je od Bosne ostalo.
Chisum

#115 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Chisum »

:lol: :lol: :lol:
iko wrote:komunisti moraju napraviti dugoroćni plan za proširenje svoje ideologije,obzirom daih je ostalo oko100000 mahom usjeveroistoćnoj bosni.zemaljska kugla je ipak velika,ali bogami plan je plan. ALAH JE MILOSTIV
Kenan-sa wrote:Komunisti trebaju shvatiti da njihova glavna briga treba biti da li ce piva poskupjeti ili ce konjak pojeftiniti,da li ce se u Sarajevu otvoriti jos nekoliko kafana za ispijanje skupe pive ili jeftinog konjaka,da li ce u gradu titova ulica biti puna zvakacih guma ili ce se neko iz opstine Centar sjetiti da to nekad treba i ocistiti,da li ce nacelnik Hadzic otici u robiju zbog korupcijske afere stoljeca ili ce mu drugovi u tuzilastvu progledati kroz prste jer je ipak rjec o ljudima kojima je zakon sve i o ljudima koji nikad ne bi ukrali nesto!?Komunisti se trebaju brinuti zasto je komunizam propao ako je vec valjao? zasto jos ni u jednoj drzavi u Evropi ne postoji nekad veoma popularni komunizam,valjda zato sto su i sami komunisti vidjeli da ce kao takvi uvijek biti nesretni i neshvaceni!.. Komunisti moraju shvatiti da vise nikada nece doci vrijeme kada ce oni birati podobne i kada ce oni odredjivati kako ce se ponasati jedna vejrska institucija,kao sto je to nekada bilo,kada ce se rusiti dzamije i praviti parkovi!.. To je vrijeme iza nas,davno proslo vrijeme! Sada im je preostalo da preko svojih placenika,licemjera pljuju po vrijednostima Bosnjaka kako bi nam se komunizam jos jednom i iznova zgadio,jer komunisti moraju shvatiti da sloboda djelovanja ne vrijedi samo za njih nego i za sve institucije,u ovm slucaju vjerske,koje svoje racune polazu vjernicima,a ne izdajnicima,licemjerima i nesretnicima a usput deklarisanim komunistima!
Da se covjek prosto usere od napora, misli i dubine recenog... :lol:

Evo, k'o sto neko vec napisa, samo pogledas ko ga brani, dodas malo Gluh(p)e Bukovice, ostavis na laganoj vatri pola sata, i, eto ti SDA glasackog tijela, eto ti branitelja lika i nedjela raznih Izetbegovica i Cerica i ostale nam "elite" u Bosnjaka....

Sto se samog intervjua tice... pa tu je postalo suvisno govoriti bilo sta. Slika zemlje i naroda koji stoje uz njega... Tuga, jad i bijeda... intelektualna, moralna, i svaka druga!
A, o duhovnosti... ne bih... duhovnosti tu nema ni u povojima.

Misli, recenice i domet ovog ratnog profitera, danasnjeg reisa, na nivou su kakvog ucitelja osmogodisnje skole u provinciji, te, da ne bi KOS-a, a onda i ovog rata i ovakvog tumbanja - to bi mu i bio domet... Hodzica-anonimus, u nekom selu kraj puta.

P.S. Ja se i dalje, po ne znam koji put, mogu kladiti u milju maraka da je ovaj Kenan neko ko se strasno dobro zajebava s nama. :lol:
Last edited by Chisum on 04/11/2009 05:02, edited 3 times in total.
bingov buraz

#116 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by bingov buraz »

...uteche medjedja...
gradska toplana

#117 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by gradska toplana »

Keno nam opet kasni izgleda zaglavio na instrukcijama.Kenoooooooooooooo hos hosafa?Da se nije gdje nacugo jaran nas? :run:
TheMule

#118 Re: INTERVJU SA REISOM BHT - MAGAZIN CRTA

Post by TheMule »

snaga_znanja wrote:Dosad izvlačim:

1. Milorada Dodika treba napadati sa RTS-a - treba biti junak u Banja Luci

2. Ko bi mogao cuvati sigurnost Izraelcima osim Izraelaca, a to se Bosnjacima nedopsuta - IDENTICNO DODIKOVOJ IZJAVI O SUDIJAMA MUSLIMANIMA

3. Osmanski utjecaj treba vratiti.........
Evo sad sam pregledo intervju, i samo iz ove teme vidim da je Ceric u pravu.

1. Reko je istinu. Dodika treba pobiti cistim arguementima, a ne glupostima, sto ide na stetu Bosnjacima

2. Postoji razlika izmedju izraela/Bosnjaka i RS. Jedna grupa je prezivila genocid, druga nije

3. To uopste nije reko, vec je reko ono sto je lijepo treba zadrzati. Sta je tu sporno? Jel' se treba izbrisati 500 godina nase historije?

KadSeMrtviProbudimo wrote:U intervju BHT, Mustafa Cerić, krijući se iza vjerske titule Reisa u BiH večeras je izjavio nekoliko strašnih uvreda, zapravo, cijeli intrervju je bio "siktav", uvredljiv, pun mržnje prema skoro svima: Rafi Gregorijanu, Bakiru Hadžiomeroiću, i td.

Evo nekih od njegovih izjava:

"Ja sam pristao da s Vama razgovaram samo zato što ste Vi Hrvat ..."

"Vi novinari kad mene citirate uzimate samo političke poruke, a ne ono moralno. Vi novinari kada citirate Papu, uzimate samo ono moralno, a političke izjave ne..."

"Vi novinari niste obrazovani ljudi ..."
1. Pogrijesio je ovdje jer covjek se osjeca Bosancem, to je tacno. Ipak, zna se sta je htio reci, ostali narodi se kulturno odnose prema svojim vodjama, a ne ko Bosnjaci koji pljuju prema svojim.

2. Ovo ide rame uz rame sa brojem 1. IZ se napada kroz medije, i kao sto Ceric pomenu, kad se na hutbi govori o politici, to se pise, a ostale stvari, ne. Samo se pise o onome sto novinarima odgovara. Nek nesto tako urade vodjama ostalih vjera

3. Ne uhvatih ovo i kontekst u kojem je to reko.

Reisa niti pratim niti me interesuju izjave politicara/vodja, ali pogledah ovaj intervju da vidim o cemu se radi i o cemu ste toliku prasinu digli. Kad ono bez veze, valjda cim se spomene, vama se temperatura digne, pa i bez razloga napadate. Stvari koje je reko vadite iz konteksta, neke izmisljate, napadate Aliju rahmetli, tipicno za ovaj dio foruma
starii

#119 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by starii »

jel i reis govorio kako cemo jesti iz zlatnih kasika i da nas niko ne smije da bije :D
pustopoljina

#120 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by pustopoljina »

U ALAHOVU MILOST NE SUMNJAM.
i ne spominjem kad je tema sluzbenik IZa: Mustafa Ceric.
najiskrenije sumnjam u reisov nijjet.

ako mozes shvatiti razliku izmedju onoga kojeg si ti spomenuo i reisa, smatracu da si instantno dobio bolju pamet.
MAD

#121 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by MAD »

Sumnjam nesto da je prema tebi bio milostiv :D
pustopoljina

#122 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by pustopoljina »

sansun wrote:
Ja sam davno rekao, da ako Bosnjaci zele imati svoju drzavu, prciju od dijela BiH ja ne zelim zivjeti tu....
Već je imamo, ustvari, imamo ih više i to pod nazivima; Kanton Sarajevo, Zeničko-dobojski kanton, Unsko-sanski kanton, Tuzlanski-kanton,... kada budeš imao hrabrosti to da uvidiš onda možeš odmah pakovati te kofere, ali se samo pitam koja država će te primiti?... Jer si u očima ovih "civilizovanih" samo još jedan barbarin koji je sebi umislio da pretstavlja nešto bolje od plemena iz kojeg potiče.
nece oni nikuda, to je samo varka mozga da sebe opere od odgovornosti...da on ne moze, da nije do njega...dosli divlji,istjerali pitome itd. on je bas mislio, ali sta ces...a bas je htio...cak je pisao postove po sa-x.

nije problem uclaniti se u IZ, ako se osjecas vjernikom, sekularnim i djelovati na IZ kao njen dio. to je i tvoja IZ, a ti je tek tako prepustas da bude reis, djl.
ali najlakse je reci-ja sam fin- ali ne mozes ti protiv njih...a ne nigdje ne gori, ne puca...samo ti podvijas rep bez borbe.
ljudi kao nosara,chumba...popajic...stvarno nemaju sta govoriti za IZ, ne da im se brani, nego nema svrhe...kao da zidar govori krojacu kako se plisira...jednostavno nidje veze.
ali svi ovi koji se osjecaju vjernicima, a dize im se kosa na glavi od reisa, svi koji na neki nacin se osjecaju muslimanima- a nisu clanovi IZ (jer je IZ takva kakva je), ili Bosnjacima (a po ustavu smo eto-svi Bosnjaci,Srbi ili Hrvati)- oni bi mogli da hoce. ali jeftinije je smatrati se boljim bez pokrica.
ove sto na kritike upucene reisu govore estagfirulah- njima treba objasniti razliku izmedju Islama i reisa, jer oni su to dvoje poistovjetili, a to se moze samo unutar IZ.
nosara

#123 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by nosara »

Amarildo je, na samom kraju, postigao pogodak iz kornera... :D

kenane, sine, bjezi u misju rupu, eto komunjara...!

Onom bi bilo bolje da se ne pojavljuje u domacoj javnosti... Izbezumljuje svoje obozavaoce... Jel' dodo pozitivac ili negativac, znal' iko...? :-)

Zaboravih... Rafi je CIA, snajka, CIA... :D Ne bih se zajebavao sa njim... 8-)
Last edited by nosara on 04/11/2009 08:08, edited 1 time in total.
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#124 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by A1fa »

Hocete vi da vam VisoĆak bude glavni u IVZ-u, pa oni su u ratu jaja na vagu prodavali :D , a ovi iz Reisovog sela i jesu najgori...fuj fuj fuj..
Fair Life

#125 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Fair Life »

gra wrote:Ceriš je kralj. Svaka čast... Pokazao je da ima stav i da se njime, kao vjerskim poglavarom muslimana, ne može jeftino manipulirati.
Za milion, dva... ?

Svaka kurva ima cijenu.

Image
Locked