I nisam ja zabrinut za IZ, daleko od toga. IZ treba da se zabrine za sebe i za svoje članove, i sa sve Bošnjake, a zašto ne i za cijelu Bosnu i Hercegovinu.pomoo wrote:Strasan si i ti meni, a jos strasniji zakljucci koje izvlacis zanemarujuci sve ostalo.callmethebreeeze wrote:meni je ovaj pomooo strasan. znaci kritika neke pojave u drustvu ce biti ozbiljno shvacena samo u slucaju da je "kriticar" pripadnik podobnog tora. aferim.![]()
U slucaju za Islamsku zajednicu "zabrinutog" forumasa ne radi se ni o kakvoj kritici, vec o najgorim malicioznostima iza kojih stoji, tvrdim, nista drugo nego netrpeljivost i to cesto perfidno skrivena iza nekoliko uobicajenih stitova koje koriste ovakvi likovi.
I za tebe isto pitanje, jer jos nisam dobio odgovor, kao sto necu ni na ova ostala. Kako ti gledas na ovu tezu "da nije bilo krscana"? Mozes li ti pretpostaviti sta bi bilo da nas ne spasavaju od "zaostalog" islama, ali i kako gledas na tvrdnju da nam za razliku od "krscana" sa Srbijom kao najvecim investitorom na celu, citav islamski svijet nije pomogao ni u cemu izuzev u gradnji dzamija, pa im s toga "hvala na nicemu"? Nemoj mi samo reci da je Dodik magarac.
Međutim, pametnije je ulagati milione u Reisove dvore i graditi džamije (mani se sada priče o prilozima vjernika i da oni to finansiraju). Onim što IZ i većina bošnjačkih političara radi, samo idu na ruku daljnjim podjelama i rasparčavanju Bosne i Hercegovine. Njihove pajdaše u vjeri i na vlasti ne bih ni spominjao, o njima se sve zna i oni bar kažu što misle, oni su za podjelu i to je to.
A ti podastri činjenice o "najgorim malicioznostima" (koliko god riječ malicioznost bila upotrebljena u skroz neprimjerenom kontekstu), navedi moju netrpeljivost (osim ako smatraš da neko drugačiji nema pravo da kaže ono što želi i što misli da je ispravno/neispravno i navedi mi kakve štitove koriste ovakvi likovi?!
A što se tiče "da nije bilo kršćana", to je, ponavljam ti po ko zna koji put, ironično napisano.
Nije u pitanju da kršćani spašavaju BiH od zaostalog islama, nego je u pitanju koliko su zemlje koje su u islamskom svijetu tretiraju kao kršćanske imale direktnih investicija i ulaganja u BiH u poređenju sa islamskim zemljama. Čisti fakt i činjenica, a to kako neko na to gleda, to nije moj problem. Ja bih najviše volio da ovdje dođe bogati šeik i uloži milijarde, da poteče med i mlijeko, ali nigdje ni šeika, niti para. Gdje su se to sakrili?
Znači, čiste sirove činjenice o direktnim ulaganjima pojedinih zemalja. I šta sada? U čemu je problem? I ja sam bio zabezeknut kada vidjeh te cifre, ali onda razmislim...uzeli kuvajćani Željezaru za marku, kako da se takmiče sa ostalima. Malezijci grade Bosmal skoro deceniju.
Islamskom svijetu hvala na pomoći tokom ratnog perioda, i hvala im na obnovi pojedinih domova zdravlja i škola. Uzgred, mislim da je USAID uložio minimum 10 puta više para u održivi povratak nego sve islamske zemlje zajedno, a da ne spominjem IZ (vjerovatno će neko sada reći da povratak i briga o povratnicima nije posao IZ). Istočna Bosna je praznija nego ikada, a u Sarajevu se milioni krše na nekakve rezidencije. Kako ih samo nije stid Boga i naroda?