Kako mogu 59 miliona ljudi da budu tako idioti?

Post Reply
ViTeZ93

Post by ViTeZ93 »

Nazalost vi to nerazumijete, vjerovatno zbog nekog straha ili neznam ti cega, ali insha"Allah docice vrijeme kada ce vecina islamske uleme u BIH da razmislja ovako kao ja, jer htjeli vi to ili ne to ce da se desi jer netrpljivost prema muslimanima raste iz godine u godinu.....
ipak za jednu drzavu u kojoj je vecinski zivalj islamske vjeroispovjesti zasluzuje jednu istinsku ISLAMSKU stranku (nemojte je porediti sa SDA, jer bi ova stranka bila pro islamska a ne "pro-materijalna" ili "pro dunjalucka kao SDA)
ko zna najvjerovatnije bi nas dovela i do Islamske Revolucije! :)
Prenj

Post by Prenj »

ViTeZ93 wrote:Nazalost vi to nerazumijete, vjerovatno zbog nekog straha ili neznam ti cega, ali insha"Allah docice vrijeme kada ce vecina islamske uleme u BIH da razmislja ovako kao ja, jer htjeli vi to ili ne to ce da se desi jer netrpljivost prema muslimanima raste iz godine u godinu.....
ipak za jednu drzavu u kojoj je vecinski zivalj islamske vjeroispovjesti zasluzuje jednu istinsku ISLAMSKU stranku (nemojte je porediti sa SDA, jer bi ova stranka bila pro islamska a ne "pro-materijalna" ili "pro dunjalucka kao SDA)
Sad sam 100% uvjeren, SDS te placa. :sad:
Da su ovakav tekst imali jos 1991. ne bi nam nikada NATO i SAD dosli u pomoc.
margareta

Post by margareta »

Prenj wrote:
ViTeZ93 wrote:Nazalost vi to nerazumijete, vjerovatno zbog nekog straha ili neznam ti cega, ali insha"Allah docice vrijeme kada ce vecina islamske uleme u BIH da razmislja ovako kao ja, jer htjeli vi to ili ne to ce da se desi jer netrpljivost prema muslimanima raste iz godine u godinu.....
Sad sam ja 100% ubijedjena da tebe placa SDA braca od SDS-a !
ahuseino

Post by ahuseino »

:roll: Viteze idi na neki drugi forum, ako ima religija ili teologija, ili nesto sl.

Nista protiv tebe kao vjernika, ali politika i vjera ili drzavno uredjenje i vjera su pojmovi koji se ne smiju pojaviti u istoj recenici. Danas je vrlo je malo drzava u kojima je politika podredjena vjeri, i opste je poznato kakvo je stanje u tim "drzavama". :sad: Pored toga taj model je poceo odumirati od srednjeg vijeka, da bi se danas zadrzao u zemljama blistkog istoka i uze okoline.

:-? Prava narodnosti, nacionalnosti, vjeroispovjesti trebaju biti zasticena ustavom politicki pravne drzave, a NIKAKO od singularne vjerske drzavne uprave.

Mozda izvodivo u Islamskim drzavama, gdje je 99.9 posto islamskog
stanovnistva, ali je to ipak vrsta sistema koja koci napredak te civilizacije (ne mogu sad nabrajati po kojim osnovima, ali pocni od nauke, licne slobode pa nadalje). Naravno ti si vjernik, tebe ove stvari mozda ne tangiraju previse, ali siguram, tangiraju 99.9 posto ljudi u BIH.

Vjera + Politika = :x :x :x :x :x :x
livadic

Post by livadic »

Sad sam 100% uvjeren, SDS te placa.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sad sam ja 100% ubijedjena da tebe placa SDA braca od SDS-a !

-----------------------

besmislice ... :D :D :D ... !!!

;)

pravo & duznost muslimana je ... :D

... da se bori za islam ... :oops:

;)

ko ne vjeruje ... :D ... neka navrati na dzumu u kralj *fahd* ... 8)

... pa mozda nesto i nauci ... ;)

:D

;)
manijak1

Post by manijak1 »

:D :D To ko vi znate kakva je džuma u toj džamiji ??????
Bijedne i nedokazane insinuacije jednog luđaka :D :D vozača :D jel' to ????? :D
Vidim da ste naučili :D put da nadmašite i tu vještinu.
livadic

Post by livadic »

posjedujem impresivnu kolekciju muderisovih hutbi ... :oops:

i jednu originalnu berberovu sliku ... ;) ... !!!

sa kojim od ovo dvoje ... ;)

da vas uvjerim ... :D ... da grijesite ... :oops: ... ???

;)
manijak1

Post by manijak1 »

:D :D Pokušajte s jednim :D najuvjerljivijim.
livadic

Post by livadic »

hutbe imate na islambosni ... :oops:

a berbera vam mogu samo opisati ... :shock:

;)

nego ... slazete li se i vi ... :D

da bi islamska stranaka u rekordno kratkom roku ... ;)

... osvojila srca vecine bosnjaka ... :) :) :)

razocaranih sda*om ... :cry: ... i njihovih 24% ... :shock: :shock: :shock:

;)

BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

ajde livado ne lupeta nego idi suneti se da ne dobijes SIDU :D
livadic

Post by livadic »

ajde livado ne lupeta nego idi suneti se da ne dobijes SIDU

-------------------

sidu ... :shock: ... ???

od cega ... :( ...

eto me skoro k'o komi ... :roll:

;)

ps

kolega ... :D ... pogledajte rezulate ankete ... :oops: ::

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=100

;)
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

Autor: horns&drums Poslano: 05/11/2004 15:33

Ako se livadic osuneti i ja cu

Evo i jaran ti hoce ajde ceka doktor :D
livadic

Post by livadic »

Autor: horns&drums Poslano: 05/11/2004 15:33

Ako se livadic osuneti i ja cu

Evo i jaran ti hoce ajde ceka doktor

-----------------------

nemoj horny*ja ... :(

on je lojalan ... :oops:

;)
bosnjo

#114 Hej, livadicu

Post by bosnjo »

U bosni treba podhitno da se osnuje npr. Islamska Radikalna Stranka ili pak Islamska Stranka Prava ili moze isto islamska Serijetska stranka na cijem ce celu biti istinska islamska ulema tipa npr. rahmetlija Hassana el Benna, Sejjid Qutba, Emir Sekib Arslana dakle ljudi koji toliko nemare za ovodunjaluckim materijalnim stvarima, znaci kompletno druga garintura od ovih smradova iz SDA tipa Ceric itd.
...i da za tu stranku glasa 99% muslimana....
tu istu stranku oformiti i na Kosovu, i na Sandzaku a ciljevi da budu jasni: ozivljavanje cistog ISLAMSKOG DUHA! ...itd
Just say NO to drugs!
stanley

Post by stanley »

očekivao sam da će bush dobiti, nije iznenađenje.

a što se glasača tiče...

nije da nema glupih amerikanaca(čak šta više, ima i viška), ali zamisli da te svaki dan na televiziji obavještavaju kao se očekuje novi udar od TERORISTA (ova riječ je dobila novo značenje), da ne otvaraš koverte jer mogu sadržavati anthrax, da ne uzimaš olovke (da, obične hemijske olovke) jer na bilo kojoj može biti postavljena bomba itd.

normalno je da će glasati za busha. narod se boji, i tu traži odlučnog a ne pametnog, koji će udariti bilo gdje da bi Zaštitio Svoju Domovinu(TM). a bush je to pokazao pljujući napalmom po avganistanu i iraku.

doduše, ima tu i onih rednecka kojima je samo bitno da kandidat vjeruje u Boga, da pljuje po homoseksualcima i viče "God bless America"
ahuseino

Post by ahuseino »

:-? Ma ne znam bas ni jeli Americki narod toliko glup. U vecini izgleda da je pao na propagandu zadatu by Dubya. Ali ipak ta vecina nije TOLIKA, u stvari samo 3% vise nego oni koji nisu "pali" na koljena.

Koliko je ljudi palo na Goebels-ovu propagandu u nacistickoj Njemackoj i fashistickoj Italiji - mislim, puno vise nego 51% stanovnistva...eh..

Elem, propagandni ti je rat sila.

Sve po istom shablonu, svaki rat predhodi ekonomska kriza, onda neko da "izvadi' situaciju, prepada narod (propaganda), zvecka oruzjem, i voila eto ti ga rat drito medjuoci.

...valja nama preko rijeke...
magnifico

Post by magnifico »

ahuseino wrote:Koliko je ljudi palo na Goebels-ovu propagandu u nacistickoj Njemackoj i fashistickoj Italiji - mislim, puno vise nego 51% stanovnistva...eh..
da li to predstavlja tvrdnju da je bush identican hitleru i musoliniju :?
livadic

Post by livadic »

prosto je zapanjujuce koliko mudzahidici ne vole busa ... :(

a ja odgovorno tvrdim ... :oops:

da ni keri nebi bio bolji ... ;)

konacno ... i osamica to neki dan rece ... :oops:

;)

ViTeZ93

Post by ViTeZ93 »

Prenj wrote:[

kamo srece da nam nikada nisu dosli u pomoc, jer ipak bolje umrijeti na nogama nego robovati na koljenima!

za ahuseino: shvatam tvoje razmisljanje ali nazalost ti moje ne, ako Bog da shvatit ces i ti jednom, jer sam ja nekada imao slicna misljena kao ti...
ja cu ti dokazati da je to jedini pravi sistem, uredjenje kojem svaki musliman treba da tezi a to je Sherija'a...
odvajanje vjere i politike je besmisleno jer vjera obuhvata i politiku, i drzavna i pravna uredjenja jer Allah dz.s. zna sta je najbolje za nas je je ON nas stvoritelj!
Dokazat cu ti da je taj sistem bio vodeci u svjetu preko 1000 godina i kao najuspjesniji u svim sferama od naucnih pa do kulturnih, i svjet je dozivio procvat za vrijeme tog perioda, i garantujem ti da je to uredjenje mnogo bolje i od demokratskog, i od marxistskog, i od totalitarnog, i od monarkskog!
samo stvar je u nama u cjelini opcenito jer mi jos nismo spremni za taj sistem barem vecina....
ipak bolje uzivati u drogama, zaraznim bolestima, prostituciji, korupciji, kriminalu, socijalnim problemima, i u razno-raznim sistemima kojeg ljudi kreiraju iz dana u dan! zar ne ?
manijak1

Post by manijak1 »

Profesore Kerry bi bio kao Clinton ili :D :D vi ne volite Clintona zato što ga vole mudžahidići ???????
livadic

Post by livadic »

Profesore Kerry bi bio kao Clinton ili vi ne volite Clintona zato što ga vole mudžahidići ???????

------------------

procitajte aferimliju iznad sebe ... :roll:

pa se uvjerite ... :D ... koliko ga vole ... :oops: ... !!!

;)

a lepi suljo ... :shock:

... samo dzaba obmanu ... :roll:

;)
Prenj

Post by Prenj »

ViTeZ93 wrote:ipak bolje uzivati u drogama, zaraznim bolestima, prostituciji, korupciji, kriminalu, socijalnim problemima, i u razno-raznim sistemima kojeg ljudi kreiraju iz dana u dan! zar ne ?
Jah, nas Reis se upravo slomi da kritikuje droge, zarazne bolesti, korupciju, kriminal ... za razliku od vlasti. To ga vec puno bolje ide. :-?
manijak1

Post by manijak1 »

:D :D Što bi ja čitao kad ni vi ne čitate a još manje dajete :D prihvatljive odgovore.
cowboy

Post by cowboy »

ViTeZ93 wrote:

kamo srece da nam nikada nisu dosli u pomoc, jer ipak bolje umrijeti na nogama nego robovati na koljenima!
Haj budi iskren pa mi reci gdje si ti proveo rat?? I ako je to bilo u BIH, da li si bio vojnik?
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

cowboy wrote:
ViTeZ93 wrote:

Haj budi iskren pa mi reci gdje si ti proveo rat?? I ako je to bilo u BIH, da li si bio vojnik?
Haj ti budi iskren pa mi reci gdje si ti proveo rat?? I ako je to bilo u BIH, da li si bio zlocinac da javimo Hagu?
Post Reply