Prenj wrote:[
Sad sam 100% uvjeren, SDS te placa.
Da su ovakav tekst imali jos 1991. ne bi nam nikada NATO i SAD dosli u pomoc.
kamo srece da nam nikada nisu dosli u pomoc, jer ipak bolje umrijeti na nogama nego robovati na koljenima!
za ahuseino: shvatam tvoje razmisljanje ali nazalost ti moje ne, ako Bog da shvatit ces i ti jednom, jer sam ja nekada imao slicna misljena kao ti...
ja cu ti dokazati da je to jedini pravi sistem, uredjenje kojem svaki musliman treba da tezi a to je Sherija'a...
odvajanje vjere i politike je besmisleno jer vjera obuhvata i politiku, i drzavna i pravna uredjenja jer Allah dz.s. zna sta je najbolje za nas je je ON nas stvoritelj!
Dokazat cu ti da je taj sistem bio vodeci u svjetu preko 1000 godina i kao najuspjesniji u svim sferama od naucnih pa do kulturnih, i svjet je dozivio procvat za vrijeme tog perioda, i garantujem ti da je to uredjenje mnogo bolje i od demokratskog, i od marxistskog, i od totalitarnog, i od monarkskog!
samo stvar je u nama u cjelini opcenito jer mi jos nismo spremni za taj sistem barem vecina....
ipak bolje uzivati u drogama, zaraznim bolestima, prostituciji, korupciji, kriminalu, socijalnim problemima, i u razno-raznim sistemima kojeg ljudi kreiraju iz dana u dan! zar ne ?